a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 19

19

Nikad do sada jedno reprezentativno leto nije sadržalo čak četiri velika međunarodna takmičenja Lige nacija nekoliko najboljih, koje su osvojile Svetsko prvenstvo, uvrstio u sastav kako bi ih pozdravila publika u Beogradu. I devojke i ljubitelji odbojke su bili zadovoljni, a posle utakmica sa Holandijom, Korejom i Turskom, niko publiku nije želeo da spreči da uđe u teren i pozdravi Tijanu, Stefanu, Brankicu, Bianku, Teodoru, Maju... Posle toga tim se podmladio, a pogotovo posle još dva vikenda u Evropi, kada je od standardnih reprezentativki pred put u Aziju ostala samo Maja Aleksić. Većina ostalih devojaka bile su u situaciji da prvi put nose opremu seniorske reprezentacije, ali željne da svakako opravdaju poziv i poverenje koje im je ukazano. I dok su one sticale iskustvo, divile se kulturi i tradiciji, kao i građevinama u Kini i Japanu, one najbolje su se najpre dobro odmorile, a onda sve zajedno krenule ka ostvarenju ciljeva. Da nisu verovale da će se plasirati na Igre u Tokiju, Poljakinje sigurno ne

bi platile najviše i dobile organizaciju kvalifikacionog turnira. Žreb je u grupu sa njima i našom selekcijom dodelio još Tajland i Portoriko, reprezentacije koje su ipak bar nivo ispod prve dve. To se ispostavilo kao tačno, pa su Srbija i Poljska u poslednjem meču turnira odlučivale o putniku na Olimpijske igre. Karte su bile na stolu, pasoši otvoreni, spremni za vize. Poljska publika ni ovog puta nije izneverila, napunivši tribine dvorane u Vroclavu, ali ni naše devojke. Svetske šampionke iako u oslabljenom sastavu (mada je možda ispravnije reći u najboljem sastavu u datom trenutku), stigle su do pobede mudro vođene od strane Zorana Terzića koji je znao u svakom momentu šta uraditi. Nije bilo lako, ali je cilj, prvi zacrtani, postignut. Nagrada je stigla u vidu dva slobodna dana. Možda devojkama ne bi baš bilo pravo, da ubrzo nije sledio novi ispit. Odbrana zlata na Evropskom prvenstvu. Dve godine ranije u Bakuu, na tron su se plave popele nepora-

STEFANA ZA RIPLIJA

Privrženost prema nacionalnom timu naših odbojkaša i odbojkašica nikad nije bila sporna. Baš kao i dogovori sa selektorom, jer Zoran Terzić razume sve njihove napore i potrebu za odmorom, ali i one njega kada nešto jednostavno mora ili kada bi bilo dobro da se tako uradi.

Tako je recimo Stefana Veljković u subotu 18 maja igrala finale Lige šampiona (i osvojila je), u ponedeljak je bila na treningu reprezentacije u Beogradu, a dan kasnije na terenu u utakmici protiv Holandije. Aplauzi koje je dobila sa tribina, bili su joj pravi melem, a osmeh joj nije silazio sa lica.

SINIŠINIH 15 JAPANA Skoro da nema godine da ženska selekcija Srbije bar jednom ne ode u Japan. Dešavalo se da to bude i češće, a najčešće kada su za devet meseci čak tri puta posetili Zemlju izlazećeg sunca. I svaki put ide pitanje ko je koliko puta bio i kome je koji put da ide, a rekorder je fizioterapeut Siniša Mladenović. On je ove godine slavio mali jubilej jer mu je bio tačno 15 put da je u Japanu, odnosno nije propustio ni jednu priliku da ode tamo i prava je enciklopedija kada krene priča o toj drevnoj zemlji. Sa istim brojem može da se pohvali i Zoran Terzić, ali je on jednom bio sa klubom.

www.odbojka-volleyball.com

Profile for vule088

Novogodišnji broj 2020  

Novogodišnji broj 2020  

Profile for vule088
Advertisement