Page 1

1

1000mila resa igenom Europa på E45 i juli 2012

Mats #8952 - 1700CT Enduro

Meningen var att resan skulle inträffat mycket tidigare, men vissa omständigheter gjorde så den sköts framåt och till slut backade resepartnern (barlasten)ut och lika bra var det. Vid tidpunkten för avresa bodde jag lite längre söder över, nämligen staden som är mest känd för sin Rock Festival Sölvesborg. I garaget står några användbara hojar för Resan: 1600 Mean Streak -06, VN1700 CT-10, 1200 HD Sportster. Sagt och gjort: icke picke pö... HD:n! Men va fan tänker ni! Det e ju en reseskildring för Kawa! Kommer till det. Packa ryggsäck och två påhängda packväskor av dålig sort. Bara halvfullt! Knöka allt i ryggsäcken å bort med lite onödigt som fracken och tjocka tröjor och dyligt. GPS:en preppad sen nån månad tillbaka med special koppling till CTEC urtaget. Upp genom landet på snabbaste väg. Några stopp har planerats på vägen upp för att senare bli mer strikt hållen till E45:an.Blir det några avstick på den så e det bara att ta sig tillbaka till påfarten till avstickaren. -Sån e jag Kustvägen, E22 norr ut har man kört ett par gånger och den funkar rätt bra och löper ihop med E4 norr ut. Första övernattningen i Upplands Väsby, hos en rockbrud med hästgård, som jag sprang på i GBG på Iron Maiden konserten nått år innan avfärd. Kommer kanske inte längre! Men så blev det inte. Morgon och hon iväg till jobbet(på en stötdämpartillverkare som ni känner till) efter utfodring av hästar men inte nått till mig bara hänga på sig grejerna å dundra iväg med mina raka VH ”dämpare”. Hästarna drog iväg fortare än kvickt när järnhästen drog förbi. Nästa anhalt blir nära på 100 mil norr över i det stora samhället Kopparnäs! Passerad Gävle med god fart, vad det nu är? Mat å tanka är det enda på agendan för tillfället(mer föda till hojen än till mig)Väl framme i Piteå´s utkanter, efter 13 timmar på hojen skulle det bli skönt att komma hem till polarens nyrenoverade hus, som ligger 75 m från E6:an. Kommer dit å han tittar konstigt på mig!?


2 -Va gör du här! -Du sa ju att det va bara att komma när jag kände för det, å det gör jag nu! Kåken som jag året innan hade varit uppe och hjälpt till med i 4 veckor och gjort helt i 50 tals stil med golvbeläggningar och inredning var nu inte till igenkänlighet. Den röda plyschsoffan i storarummet var utbytt till en hörnsoffa i vit skinn. Tv skåpet med en tjocktv, modell ”görgammal”, ut bytt till en 50' plattis på väggen. Detta händer p.g.a en sån, som dom flesta män som jag känner, inte vill vara utan. (jag har varit skild sen -91 och letar ännu efter ett nytt ex) Trots att vi har kontakt varje vecka så har han mörkat det. Hon kommer lite senare på kvällen efter ha jobbat till stängning i en större ”biltillbehörsbutik” som jag känner till, eftersom jag har jobbat där uppe i några år. Jaha, nå’n natt kan jag väl få stanna å det gick bra om jag gjorde mina goa pannbiffar. Sagt å gjort. Laga mat (annars så hade jag nog blivit utan, då jag inte äter pizza) sova och en snabb pysning därifrån, mot Boden (7 mil, resans kortaste stint) för att ragga på en ny brud . Ett par övernattningar och nya pannbiffar och en övernattning till. Nu drar jag mot Karesuando – Resans start. Stannade till i Övre Soppero och puffade ryggsäcken till huvudkudde ett par timmar, för att sen ta mig till E45:ans startpunkt. Passade på att köra rikets nordligaste väg som är någon km lång och slutar vid en vändplats. Där gick en liten avstickare på grus som kanske var nordligare, trodde jag, men det var den inte. Leta, leta, leta. Nog fan kan man sätta ut en skylt var den börjar, på ett så’nt ställe där JAG skulle starta, men hitta ingen bakom mina solglasögon. Tog en snabb sväng och hittade en bro, där startar denna resa.

Nu börjar resan med överdrivet långa körningar och tillsammans med andra MOTtraffikanter. Första stoppet är när soppan tar slut – Bra gubbjävel! Hur kommer detta sluta? Norrlänningar har alltid soppa i uthuset som tur är. En femti-lapp (liten ordvits) bytte ägare och iväg for det. Int mycke traffik här int! Tankade snarast och la längden till max 20 mil mellan tankningarna, ca 2-2,5 timmar. Ganska lagom på en hoj som gör alla män sterila (kvinnor vet jag inte vad som händer med). Passar på att tanka när man har möjlighet till att börja med för denna bit av vägen är obeprövad av mig. Den södra biten(söder om Östersund)känner man ju till och dom flesta med mig. Malmberget närmar sig, men henne skiter jag i, och drar vidare söder ut. Har en gammal polare i Huså, utanför Åre, som man kanske skulle hälsa på, men har ju glömt å ringa.


3 Får ringa för nästa övernattning när jag stannar, vilket händer strax nedanför Östersund efter en heldag på Hd:n (OBS mindre bokstav) Det funkar att sova på rastplatser i det fria och gratis är det, men dålig frukost oftast. Vakna efter nå’n eller några timmars sömn men ”paketet” känns som det behöver sova en stund till – Ähh vem bryr sig? Påt igen och framför mig ser jag ett gott bad i utomhustunnan hos polaren i Degerfors, även det en brud om ni nu e så nyfikna. Mycket kvinnlig! Kör volvolångtradare, äger 7-8 vapen, gubb-Lexus, fd norrlänning å kör inte hoj! Så avklarat. -RING,RING Hallå!? - Det är bara jag, Matte tjäna! Gör du? - Sitter å kör Volvojäven! - Gör du i kväll då? - Kör volvojäveln. Du då? - Tänkte hälsa på! - Kul men e inte hemma då. Hämtar den nya hunden då! - Kul för dig! Nån stor? - Nä en liten jävel - När e du hemma då? - Strax efter 10, men åk till syrran! Där gick det poolbesöket med räkor å vitt vin åt helvete! Till systern och klev av och kom på att detta går aldrig flera hundra mil till. På telefonen och ringer garage kompisen i Sölvesborg å kollar om han gör nått speciellt närmsta dagarna. Han skall ut med Sukkasukkin en sväng till Öland men byter gärna mot 1700:an till Götet. Kvällsvard och en god natts sömn i en säng. Fan vad gott det va. Vi har lika långt till Götet, kompisen och jag så bestämmer att vi skall ses vid lunch tid. Hojbytet gick smidigt och övernattning hos ett av mina barn innan avfärd mot det platta landet Danmark, och vädret ser ut att funka ett tag till. Har ju klarat mig från värsta ösregnen och hoppas på detta framöver oxå. Med från garaget har regnställ och några mer underställ kommit och andra kängor.(kan ju inte åka i HD kängorna). Båtfärd över havet till landet ”over there”.

Fredrikshamn känns ju inte unikt så bara öka hastigheten till laglig hastighet. Första långresan med hojen, 400 mil gammal, nästan ny, nyservad och växellådan blir min död! - Fan en Puch Dakota ’67 med ”krik krak” låda e som en jungfru jämfört med min VN1700CT.


4

Danmark är bara en transportsträcka men vägarna känns som bättre kvalite än i hemlandet, eller så e det hojen som är bättre.?! Övernattning i Veile? (Vejle) Nä känns som lite kort sträcka, men även hon är trevlig. Passerar Flensburg med några mil och hittar ett hak som låg nära vägen med ledigt rum. Inget är förbokat så livet blir som det blir. Inga större råttor eller kackelackor att dela rum med, så man får vara tacksam. Totalt värdelös frukost, men butiken bredvid är öppen och lite attiraljer inhandlas, som klarar sig utan kylskåp. GPS:en funkar som en klocka (hade nog lagt en dag på att få in allt som skulle in) efter jag läst världens minst lästa bok. Instruktionsboken!! Trevlig läsning kan jag tala om för er som slänger alla sånna i lådan för arkivering (kanske skall läsa den om hojen när jag kommer hem) Soppa hjälmluva, kängor och regnställ, allt kollat och klart. Undrar hur långt man kan åka på en tank? Kör i något högre tempo (man är ju svensk å kan köra fort) men tanklampan är nog nått fel på, konstaterades efter ett par timmar, men vågar inte chansa. Fan nu strular trippmätaren också, eller så läcker tanken. Skulle den ta 0,85 på motorvägen, jämn fart med farthållaren? Det e ju mer än vad min 208 hp åkebil med 6:a på 2,5 liter. Därtill en växellåda som vill komma ut i fria luften vid beröring åt ena eller andra hållet. Man behöver ju inte växla så ofta på dessa vägar så trivseln stiger mellan växlingarna och dom är inte många till München.

Kassel

När Nürnberg passerades kom jag på tanken att den skall köras på med hoj. Då ska jag visa dom! Men kanske inte nu i regnvädret utan på hemvägen. Då ska dom få se! (har åkt tävling bitvis på gamla ringen med rallybil på 80 talet). Bensinmackarna ligger ju på utmätta avstånd, så stinten blir optimerade och med lägre hastighet blir förbrukningen en rejäl snapps mindre, 0,75-0,8. Jävla skithoj! Meanstreak'en e mycke billigare att köra å lättväxlad! Varför, mitt klantarsle, tog du inte den från start? Undra om kompisen har lust å komma å byta? Han åker bara till Tyskland med släp och då får ingen hoj plats på hemvägen. Nä det får gå och rasar det så finns ju försäkring! Eller? Får kolla detta vid hemkomst! Snabb incheckning på nästa värdshus med ledigt rum. Helt OK men vad e det för frukostar dom har? Det e ju inte konstigt att dom pratar som dom gör! Men dom fyra ord som dom kan på engelska kan jag oxå. Bättre väder så regnstället åker i packboxen idag. Österrike med bra väder kan ju vara vackert å köra i men rekommenderas att inte ha GPS tjejen tjötande i örat och tar bort romansen ur resan. Passerade Brennerpasset och nu e Rom nära (allt e relativt)Vägarna okej men det e ju inte tysk standard.


5

Söder om Brennerpasset

Släpper lite luft ur dämparna för att kolla hur det blir. Känns bra (kände nog ingen skillnad) så bara att hänga på i tempot. Nu är det varmt i skinnställ, integral hjälm, kängor och handskar. Vätska går åt i massor och hjälmluvan håller inte fukten borta från nacken, Stannar mitt på da’n på en rastplats där allt åker av och en välbehövlig vila stundar i solens skugga. Slocknar nog en stund och vaknar när ”Nisse” kommer utan avgassystem på sin Fiat eller vad det nu var? Solen är varm men en liter vatten innanför stället kyler nog gott. Tror nog den hade dunstat innan jag passerat påfarten och en viss odör kom upp i hjälmen av uppblötta kroppsvätskor och skinn (både på kropp och ställ). Vid nästa tankning sköljdes bara hjälmluvan i inköpt vatten och Rom närmade sig. Bestämde mig för att inhandla en öppen hjälm vid tillfälle och i den byn borde det ju finnas! Tog in på ett B&B som hade en skylt efter vägen, några mil från storstaden och dom var både kunniga i det engelska språket och visste vart man skulle åka för att få rätt i en hjälm. Bästa maten och frukosten på resan så här långt. In i Lejonkulan (inte packväskan utan staden Rom) hyfsat tidigt och hittade vad jag skulle.

Ingen Kawa säljare menmärkes hjälmar finns väl inte? Öppen hjälm köptes, även den matt svart å dyr men det kostar att ligga på topp! Efter lite olika sätt att ha blivit utfrågad och visanden på olika kartor och massor av kroppsspråkstolkningar tyckte dom det va dax att byta olja för deras förhållande. Kommer man från isbjörnas hembyggd, så gör man. Just nu gör jag vad som helst man tror är bra, och när dom visar upp nån oljedunk som jag aldrig sätt märket på tidigare (jobbat inom bil sen -78), men på den lådan så funkar det nog med mosade bananer och i Rom


6 växlades det för hela slanten och lite till . Nu måste jag få berätta att jag hittade inte tillbaka till avfarten, utan GPS:en fick visa mig vägen ut. Fusk? Ja, jo kanske det, men om nå’n misstycker får vi väl göra om resan och då får denna kolla mig. Inte ett någe bättre med mosade bananer men inte sämre heller. En hundring kvar och bestämde att försöka hitta ett bättre ställe att stanna på sista natten innan framkomst till resmålet för då vill man ju vara utvilad och lukta gott. Kom till ett ställe där det låg ett hotell, bara ca 10 mil från färjan Tog en dusch, sov, käka frukost, och iväg igen.

Albergo

Kvälvningarna som uppstod vid påklädandet var bestående tills fartvinden höll odören bakom mig, men stackarna innanför disken när jag kom dit kvällen innan, undrade nog om jag var död sedan länge? Körde till färjan och ut på havet det blå(grönt). Om man skulle ringa å kolla hur det är på hemmafronten. Var är den!? När hade jag den sist? I öronen sitter ju handsfree'n, i och för sig bara för å lyssna på GPS:en . Den har jag nog glömt på hotellet?!


7 Vända eller vända? Det e den stora frågan? Har ju bara ett par timmar till slutmålet så bestämmer att jag ringer därifrån till hotellet å kollar. Klockan är ju inte mer än 11 på förmiddagen så tid finns ju till detta.

Åker ut på vägen och kör som vanligt efter GPS:en och upptäcker efter en timme att nå’t inte stämmer. Ska ju köra kustvägen men inget vatten syns till nå’nstans. Upp med atlasen, för första gången under färd (har kollat i den vid övernattningarna) Tillbaka nå’n mil och svänga höger konstaterades. Aldrig kan allt bli som det skall vara. Nu känner jag igen vägarna. Lika dåliga som hemma eller sämre, men snart framme!

Gela utnämnd till Italiens fulaste stad

Vid slutmålet finns ingen tavla där heller som hälsar mig välkommen när JAG kommer fram, utan man ser när skyltarna börjar proklamera om nått vägnummer som inte känns igen, iof ett E nr, men alla e ju inte bra, har jag läst. Telefonsamtalet till hotellet blev inte upplyftande. Ingen telefon hade hittats på rummet och ingen hade lämnat in den ännu. Jag va välkommen att kontakta dom igen och det kan ni ge er på att det kommer jag att göra. Alla kort, inte så många, men på platser som passerats under resans gång. Jag är ingen hovfotograf men nå’n kanske frågar och då kan man visa nå’n bild eller två. Bestämde att någon eller några dagar skulle läggas på Sicilien nu när man ändå e här å varmt är det. Tog mig över till Palermo och hittade ett hak som både var billigt och dåligt men behövde ju inte sova på gatan. Körde runt lite på ön men


8 saknaden över min Samsung S2 var större än väntat. Ingen telefon på hotellet när det passerades åt andra hållet, då blev det ingen övernattning där. Sån e jag! Hemresan är en annan historia med strapatser och upplevelser, men för den som vill veta tog resan 29 dagar med en snittkostnad på 650 spänn dygnet med allt inräknat. Gör den och jag hänger på, men aldrig mer ensam!

Med vänlig hälsning Mats #8952 numer icke-hd ägare men iphoneägare - och en växellåda som är som en smekning men en förbrukning som en bil

Profile for Vulcan Riders Sweden

2013 05  

2013 05  

Advertisement