Issuu on Google+

Vulcan & Region Family and Community Support Services (F.C.S.S.)

Please Take One! Thank you Volunteers!

Produced and Printed Locally; Folded By Hand!!

The Vulcan Regional Food Bank Society would like to thank the following for their contribution to our Valentine’s Dinner and Entertainment Building Fundraiser on February 14th at the Vulcan Lodge Hall: FCSS Town of Vulcan Recreation Department Aspen Crossing Prairie Perfection Catering Fashion Studio Herbal Healing/Kelly Wigam Jessie Aaron/Cupid & The Lips Irene Minty Joyce Cook Sandy Heldt ~~~~~

Feb 20, 2014

BUILDING FUND

Not only did we raise $2,115 towards the renovations at our new Food Bank location, we learned great relationship tips and had a fun and entertaining evening.

$160,000 = GOAL

For all your financial needs, call 403.485.2268 today!! Brought To You By:

$81,000

$0

The Vulcan Regional Food Bank Society is requesting funding which would assist us in renovating our own building. We would like to raise $160,000 for the building fund this year. Our costs of raising these funds will be about $3500. The Vulcan Regional Food Bank Society is currently located at 115-2nd Ave. N. in Vulcan, which is also where we are incorporated in Alberta, or we may be reached by mail at Box 594, Vulcan, AB T0L 2B0. For further information, please call the Executive Director, Carrol 403 485 2192. If you are donating to our Building Fund, please make cheques out to Vulcan Regional Food Bank Society Building Fund. Thank you!

Get-A-Way Youth Centre Assistant The Vulcan and Region FCSS is looking to fill a part time Youth Centre Assistant position. Some key duties of this position include, but are not limited to: *Supervising and interacting with youth at the Youth Centre 3 nights of the week. *Fundraising. *Planning activities, events and theme nights. As a successful applicant you: *Have post-secondary education or experience that relates to this position; working with youth an asset. *Are reliable and patient. *Are a good listener and energetic. *Possess good organizational skills. *Are creative and flexible. *Are a team player.

Vulcan & Region Family and Community Support Services (F.C.S.S.) - Director: Carrol Thomson - Senior Supports: Claire Kuchel -Klassen - Community Services Coordinator: Wendy Theodore - Youth Coordinator: Charlotte Kimber - Reception/Food Bank: Brenda English and Wendy Theodore

Contact Us At:

115-2nd Avenue N Box 594 Vulcan, AB, T0L 2B0 Toll Free: 1-877-485-2192 (Carmangay Only) 403-485-2192 403-485-2106 Fax: 403-485-6043 To advertise, please email Wendy at vulcanyw@telus.net

Vulcan Regional Food Bank Society WISH LIST

**Job offer is dependent on current Vulnerable Sector/Criminal Record and Child Intervention Checks.** Position will remain open until filled. Please send resumes and cover letters to Carrol Thomson, Director, Vulcan and Region FCSS Box 594 Vulcan, AB T0L 2B0, Fax: 403.485.6043, fcssvulc@telusplanet.net

FREE BASIC INCOME TAX PREPARATION Starting March 3rd, FCSS trained volunteers will prepare and file basic income tax returns for free. In order to file your income taxes correctly, we require the following information to be dropped off at the FCSS Office at 115 - 2nd Ave. N., Vulcan:          

Name, address, phone number, SIN#, and date of birth. Marital status and did it change during the year. Is there a spouse or common-law partner - and what is their SIN# and D.O.B. Where did you live on Dec. 31st, 2013. Any children? Their names and D.O.B.’s. If you have any questions, Are you a Canadian citizen? A worm please contact FCSS at If this the first year you are filing a tax return? 403-485-2192. Do you own foreign property? Did you make any RRSP contributions? Has anyone else claimed you as the eligible spouse or eligible dependant for the working income tax benefit?

Items Such As: *Juice Boxes *Canned Fruit *Snack Crackers *Cookies *Food for Kid Lunches *Gluten Free Foods *Canned Salmon *Laundry Soap *Shampoo *Toilet Paper WE HAVE PLENTY OF KRAFT DINNER & SOUPS RIGHT NOW. THANK YOU. Due to Health regulations, the Food Bank cannot accept homemade foods. Please remember to check all dates on donated items.


This Week’s Riddle:

Community Calendar

I cannot hear or even see, But sense light and sounds there may be. Sometimes I end up on a hook. I can be combined with a book. What am I?

Every Sunday Vulcan Evangelical Missionary Church 10:55 am Bethel Lutheran Church 4:00 pm Vulcan Church of Christ 11:00 am St. Aldhelm’s Anglican Church 11:00 am St. Andrew’s Catholic Church 9:00am Vulcan United Church 11:00am Vulcan Victory Church Services 10:00 am Champion Congregational Church 10:30 am Champion Evangelical Free Church 11:00 am Carmangay Historical Community Church Service, Feb. 23, 11:00 p.m.

Vulcan Quiz Answers: 1. (b), 2. (c), 3. (b), 4. (a), 5. (c), 6. (a), 7. (c), 8. (b), 9. (c), 10. (b), 11. (b), 12. (a) Vulcan Lions Club

OYSTER FEED

Every Monday Coffee’s On at the Champion Pioneer Club, 9:30am-11:30am, Everyone Welcome Get-A-Way Youth Centre 4:00-8:00 pm Drop-In Mondays @ the Art Center 216 Centre Str. 10am – 4pm, stop in and join in our weekly project. - small fee.

Every Tuesday Alcoholics Anonymous, 8pm in the Lutheran Church Basement Al Anon: Call Ann for time and location at 403.485.2095 Coffee’s On at the Champion Pioneer Club, 9:30am-11:30am, Everyone Welcome Legion open from 2-10 pm Coffee Time at the Vulcan Senior’s Centre - 10:00a.m - Everyone Welcome!

Tuesday, Mar. 18th @ CRC Admission $35.00 Cocktails 6:00 pm / Supper 6:30 pm Net proceeds to Vulcan Regional Food Bank Society Building Fund

Every Wednesday Darts at the Vulcan Legion 7:30 pm Coffee’s On at the Champion Pioneer Club, 9:30am-11:30am, Everyone Welcome Legion open from 2-10 pm Community Choir, Vulcan Seniors’ Centre, at 7:30pm (starting Oct. 3rd) Meditation at Dragonfly Awareness (111 2nd Ave. S.) at 7:00 pm Get-A-Way Youth Centre from 4-8 p.m. / Sports Night @ PVE 6-7 p.m.

Every Thursday Alcoholics Anonymous at 8pm in the Lutheran Church Basement Coffee’s On at the Champion Pioneer Club, 9:30am-11:30am, Everyone Welcome Legion open from 2-10 pm Carmangay Seniors’ Centre 2-4pm. Social Events ongoing

Every Friday Legion open from 2-10 pm Granny’s Corner, MLA Office (downstairs), Carmangay, 10am-11am Coffee’s On at the Champion Pioneer Club, 9:30am-11:30am, Everyone Welcome Get-A-Way Youth Centre 2-8 pm Second Friday of the Month—Stargazing at the Trek Center-7:30pm

Every Saturday “Meat Draw" - 3:00 pm at the Vulcan Legion Legion open from 2-10 pm

TOWN OF VULCAN QUIZ

Little Bow River. c. A pond collecting rain water.

1. What/who is the town of Vulcan named after? a. Surveyor for the Union Pacific railroad. b. Roman god of fire. c. A town in Russia.

5. Who was the first Reeve (Mayor) in the new town of Vulcan? a. Ezra Thompson. b. J. A. Base. c. Earl Clark.

2. What brought the largest number of settlers to the Vulcan area? a. Work on the railroad. b. Mining. c. Homesteading.

6. What destroyed a major part of Vulcan in 1927? a. Tornado. b. Fire. c. Flood.

3. What was the predominant European 7. At one time Vulcan had the largest country of origin of the first settlers? number of elevators; a. Sweden. a. In Alberta. b. Great Britain. b. West of Regina. c. Germany. c. West of Winnipeg. 4. What provided the town’s first water 8. What was the name of the first bank supply? in Vulcan? a. A well in the centre of town. a. Toronto Dominion. b. Water hauled in wagons from the b. Bank of Hamilton.

Tickets available at: *FCSS *UFA *Market Street ~ Or from any Lions Member ~

Tickets must be presented at door

FREE WEIGHT WISE WORKSHOP The Truth About What Works in Weight Management ~~~~

Monday, Feb. 24th 9:00 am - 12:30 pm Hospital Classroom To register, contact Stephanie Krug, RD at 403-485-3358 or at stephanie.kurg@ albertahealthservices.ca

c. Bank of Canada. 9. What was the approximate population of Vulcan as of 2011? a. 1,498 people. b. 947 people. c. 1,836 people. 10. The altitude of Vulcan is? a. 3442 ft. b. 3866 ft. c. 2904 ft. 11. How many councillors are elected in the town of Vulcan? a. 4. b. 6. c. 8. 12. What caused the end of free-range ranching in 1903: a. Severe winter & killing blizzard. b. Predators. c. Government regulations. Check above for answers.


Good Morning Newsletter Feb 20 2014