Page 1

Beste ouders, Wij van VTech速 weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten speciaal ontworpen om het denkvermogen van kinderen te ontwikkelen en hun zoveel mogelijk te leren. Of het nu om vormen, kleuren, letters of cijfers gaat, alle VTech速 producten maken gebruik van een geavanceerde technologie en een schat aan ervaring om kinderen aan te moedigen zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Als het gaat om leerzame, interactieve producten die vermaken en ontwikkelen, zien wij van VTech速 het beste in uw kind.

1 30432manul

1

24/8/2000, 10:50 AM


INLEIDING

INHOUD VAN DE DOOS

Wij danken u voor de aankoop van VTech® Kiekeboe Puppy™. Dit product komt uit de BRABBEL-BABBEL™ serie met educatief, elektronisch speelgoed. Wij van VTech® doen ons uiterste best goede producten te maken die leuk en leerzaam zijn voor uw kind. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan a.u.b. contact op met onze Klantenservice onder nummer (0031) (0)495-459123.

-

Dit BRABBEL-BABBEL™ Kiekeboe Puppy™ speelgoed is speciaal ontworpen voor baby’s en kleuters. Deze aanbiddelijke puppy heeft drie interactieve sensors die licht, muziek en geluidseffecten activeren. Met Kiekeboe Puppy™ ben je nooit te jong om de klassiekers te leren kennen. LICHTSENSOR GELUIDSSENSOR

TRILSENSOR BOT-TOETS

LUIDSPREKER

LAMPJE RAMMELAAR AAN/UIT ACTIVITEITENSCHAKELAAR

Eén Vtech® Kiekeboe Puppy™.

-

Eén handleiding.

-

Eén garantiebewijs.

Waarschuwing: Alle verpakkingsmatrialen, zoals plakband, plastic touw enz., maken geen deel uit van het product en dienen voor de veiligheid van uw kind te worden verwijderd.

HOE PLAATS JE DE BATTERIJEN? 1. Zorg dat Kiekeboe Puppy™ UIT staat. 2. Open het klittenband op de rug van Kiekeboe Puppy™ om bij de batterijen te komen. Gebruik een schroevendraaier om het batterijklepje te openen. 3. Plaats 2 “AA”(UM3/LR6) batterijen zoals hiernaast staat afgebeeld. (Voor het beste resultaat bevelen wij het gebruik van kringloop alkaline batterijen aan.) 4. Sluit het batterijklepje met de schroevendraaier. 5. Zet Kiekeboe Puppy™ aan. Je kunt er nu mee spelen.

2 30432manul

2-3

3 24/8/2000, 10:50 AM


Attentie!

BEGINNEN MET SPELEN

Plaats de batterijen volgens de polen (+,-) om lekkage te voorkomen.

Gebruik nooit oude en nieuwe batterijen samen!

Gebruik slechts 1 type batterijen tegelijk!

Indien Kiekeboe Puppy™ lange tijd niet zal worden gebruikt is het aan te bevelen zowel gebruikte als nieuwe batterijen te verwijderen.

(

Probeer nooit batterijen te verbranden.

Probeer nooit om gewone batterijen te herladen.

Je hoort een kort deuntje en je ziet een lampje knipperen.

De contactklemmen van de voeding mogen niet kortgesloten worden.

1. Verschuif de Aan/Uit activiteitenschakelaar naar de Speelstand )of de Slaapstand (

).

WE RADEN HET GEBRUIK VAN OPLAADBARE BATTERIJEN NIET AAN. Let op: Als Kiekeboe Puppy™ plotseling stopt: 1. Zet dan Kiekeboe Puppy™ even uit. 2. Neem de batterijen uit Kiekeboe Puppy™. 3. Laat Kiekeboe Puppy™ enkele minuten staan en plaats dan opnieuw de batterijen. 4. Zet Kiekeboe Puppy™ weer aan. Je kunt er nu weer mee spelen.

2. Om het volume aan te passen, verschuif de Volumeschakelaar, op de achterkant van Kiekeboe Puppy™ vlakbij de batterijen, naar (

) voor een hoog volume of naar

(

) voor een laag volume.

Blijft het probleem bestaan, vervang dan de batterijen door nieuwe exemplaren. Blijft het probleem nog steeds bestaan, neem dan a.u.b. contact op met onze Klantenservice onder nummer (0031) (0)495-459123.

HULPSTUK VOOR IN DE WIEG

3. Om Kiekeboe Puppy™ uit te zetten, verschuif je de Aan/Uit activiteitenschakelaar naar de UIT-stand ( ).

1. Maak het halsbandje onder puppy’s kin los. 2. Maak de halsband van Kiekeboe Puppy™ vast aan de wieg of wandelwagen. 4 30432manul

4-5

5 24/8/2000, 10:50 AM


Let op: Om de batterijen te sparen zal Kiekeboe Puppy™ zich automatisch uitschakelen, als er enkele minuten niet meer mee gespeeld is. De puppy kan daarna weer aan worden gezet door op de bot-toets te drukken.

BESCHRIJVING VAN DE ACTIVITEITEN

3. Druk op de bot-toets als een melodietje speelt, om een ander melodietje te kiezen. Het lampje zal de muziek knipperend begeleiden.

A. Speelstand 1. Verschuif de Aan/Uit activiteitenschakelaar naar de Slaapstand (

). Je hoort dan “Hallo, ik ben

Kiekeboe!” gevolgd door een kort deuntje en je ziet een lampje knipperen.

“Hallo, ik ben Kiekeboe!”

2. Druk één keer op de bot-toets en je hoort “Hallo, ik ben Kiekeboe!” gevolgd door een giebelend geluidseffect. Druk er een tweede keer op en je hoort een willekeurig melodietje. Het lampje zal gaan knipperen op het ritme van de stem en de muziek.

5. Bedek puppy’s voorhoofd terwijl je naar een melodietje luistert en je hoort de geluidseffecten boven het melodietje uit. Het lampje knippert mee.

6 30432manul

“Kiekeboe!”

4. Bedek puppy’s voorhoofd enkele seconden en je hoort “Kiekeboe!”, waarna een giebelend of gapend geluidseffect volgt. Het lampje zal gaan knipperen tegelijk met de stem en de geluidseffecten.

6-7

7 24/8/2000, 10:50 AM


B. Slaapstand 6. Als je Kiekeboe Puppy™ vastpakt en voorzichtig met hem stoeit, zal hij gaan blaffen. Hoe meer je beweegt hoe vaker hij blaft.

1. Verschuif de Aan/Uit activiteitenschakelaar naar de Slaapstand (

). Je hoort een kort deuntje

en ziet een lampje knipperen.

7. Beweeg Kiekeboe Puppy™ mee op de muziek, dan zal hij enthousiast meeblaffen en knippert ook het lampje mee.

2. Druk de bot-toets in om vier verschillende melodietjes in een rustig tempo te horen. Het lampje blijft branden en knippert niet. Druk nog een keer op de bot-toets, om een ander melodietje te horen.

8. Kiekeboe Puppy™ is uitgevoerd met een unieke geluidssensor. Deze sensor reageert na enkele seconden op geluid en activeert een willekeurig zinnetje, geluidseffect of melodietje.

3. Bedek puppy’s voorhoofd enkele seconden en je hoor t “Welterusten!” of een gapend geluidseffect. Het lampje blijft branden en knippert niet.

8 30432manul

8-9

“Welterusten!”

9 24/8/2000, 10:50 AM


ONDERHOUD EN VERZORGING

4. Bedek puppy’s voorhoofd terwijl een melodietje speelt en je hoort ‘‘Welterusten!’’ en het gapend geluidseffect boven het melodietje uit. Het lampje blijft branden en knippert niet.

1. Maak Kiekeboe Puppy™ alleen schoon met een vochtige en niet met een natte doek. 2. Was Kiekeboe Puppy™ niet in de wasmachine en laat hem ook niet chemisch reinigen. De elektronische onderdelen worden hiermee onherstelbaar beschadigd. 3. Zet Kiekeboe Puppy™ niet voor langere tijd in de felle zon of in de buurt van een andere hittebron. 4. Indien Kiekeboe Puppy™ voor langere tijd niet wordt gebruikt, is het aan te bevelen de batterijen te verwijderen.

5. Kiekeboe Puppy™ is uitgevoerd met een unieke geluidssensor. Deze sensor activeert een van de vier rustige melodietjes, na 3-4 seconden geluid.

5. Laat Kiekeboe Puppy™ niet op harde oppervlaktes vallen en stel hem niet bloot aan vocht of water. Belangrijke mededeling

MELODIETJES VAN KIEKEBOE PUPPY™ 1. Entre le boeuf et l’âne gris 2. Tapent petites mains

Het ontwerpen en ontwikkelen van educatief speelgoed gaat gepaard met een verantwoording die we bij VTech® uitermate serieus opvatten. Wij zetten ons volledig in om er zeker van te zijn dat de informatie welke de kern van ons product vormt zeer nauwkeurig en accuraat is. Het kan echter gebeuren dat er fouten voorkomen. Het is voor u van belang om te weten dat wij volledig achter onze producten staan en u aanmoedigen onze Klantenservice te bellen (telefoonnummer (0031) (0)495-459123) indien u problemen hebt met, of suggesties heeft voor onze producten. Wij staan u dan graag te woord.

3. La dormette 4. Ainsi font, font, font, les petites marionnettes 5. Stille nacht. 6. Do, do l’enfant do 7. Fais dodo, Colas 8. Berceuse de Brahms 10 30432manul

10-11

11 24/8/2000, 10:50 AM

Kiekeboe Puppy  
Kiekeboe Puppy  

Beste ouders, mogelijk uit zichzelf te halen. Als het gaat om leerzame, interactieve producten die vermaken en ontwikkelen, zien wij van VTe...

Advertisement