Page 1

NL

Beste ouders, Wij van VTech速 weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten speciaal ontworpen om het denkvermogen van kinderen te ontwikkelen en hen zoveel mogelijk te leren. Of het nu om vormen, kleuren, letters of cijfers gaat, alle VTech速 producten maken gebruik van een geavanceerde technologie en een schat aan ervaring om kinderen aan te moedigen zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Als het gaat om leerzame, interactieve producten die vermaken en ontwikkelen, zien wij van VTech速 het beste in uw kind.

Kijk voor meer VTech速 producten op www.vtechnl.com


NL

INLEIDING / FUNCTIES

INLEIDING Gefeliciteerd met uw aankoop van de KidizoomÂŽ Bliksem McQueen van VTechÂŽ. Wij van VTechÂŽ doen ons uiterste best goede producten te maken die leuk en leerzaam zijn voor uw kind. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan a.u.b. contact op met onze klantenservice.Telefoonnummer: (0031) (0)495-459123 / e-mail: klantenservice@vtech.com KidizoomÂŽ Bliksem McQueen is een digitale camera speciaal ontwikkeld voor kinderen. Met deze multifunctionele camera kunnen        je favoriete Cars karakters! Sluit de camera aan op de tv om ze met iedereen te delen of op de pc om ze verder te bewerken en naar al je vrienden te mailen. Nog nooit was fotograferen zo leuk! KidizoomÂŽ Bliksem McQueen heeft een intern geheugen van 256 MB en ondersteunt tot aan 16 GB extern geheugen door middel van een SD / SDHC geheugenkaart (niet inbegrepen) om nog meer foto’s       duurzaam en makkelijk vast te pakken.

FUNCTIES AV ingang voor aansluiting op tv

Ontspanner/ OK-toets

Instellingen Fotocameratoets

Filmcameratoets

1.8 inch kleuren lcd-scherm Omhoog/ Omlaag Wiel Aan/Uit-toets Verwijdertoets USB ingang voor aansluiting op pc

62

Aan/Uit-toets Druk op deze toets om de camera AAN of UIT te zetten. Fotocamera-toets Druk op deze toets om te kiezen voor Fotocamera-mode.

Fotobewerkertoets Zoom Wiel Afspeel-toets Flitser-toets Speaker SD kaart ingang


Fotobewerker-toets Druk op deze toets om het fotobewerkingsprogramma te openen. Filmcamera-toets Druk op deze toets om te kiezen voor de Filmcamera-mode. Instellingen Druk tegelijkertijd de Fotocamera-toets en de Fotobewerker-toets in en houd deze voor ongeveer 2 seconden ingedrukt om het Instellingen menu te openen. Afspeel-toets Druk op deze toets om je gemaakte foto’s terug te zien of een dia show af  "#  " # Verwijder-toets Druk op deze toets om het geselecteerde bestand te verwijderen. Ontspanner/OK-toets Druk op deze toets om een foto te maken, om te beginnen of stoppen    Omhoog/Omlaag Wiel Scroll omhoog of omlaag om een keuze te maken. Zoom Wiel Scroll omhoog om in te zoomen en omlaag om uit te zoomen. Flitser-toets $ %  &' *  +  %  7%    % # symbool linksboven in het scherm van de camera verschijnen. AV ingang Sluit de bijgesloten AV kabel aan op deze ingang om de camera aan te sluiten op een tv. USB ingang Sluit de bijgesloten USB kabel aan op deze USB ingang om de camera aan te sluiten op een computer.

INHOUD VAN DE DOOS

NL

INHOUD VAN DE DOOS ; <VTechÂŽ KidizoomÂŽ Bliksem McQueen ; <=> ; <?EJ ; < ; < WAARSCHUWING: Alle verpakkingsmaterialen, zoals plakband, plastic, verpakkingsslotjes enz., maken geen deel uit van het product en dienen voor de veiligheid van uw kind te worden verwijderd.

63


NL

SPECIFICATIES

SPECIFICATIES Scherm:1.8 inch kleuren lcd-scherm Resolutie: Foto: 1600 x 1200 Pixel (2.0 MP) Film: 320 x 240 Pixel Scherpstellen:LQ#R Flitserbereik: 45 - 240 cm Batterijen: 4 â&#x20AC;&#x2DC;AAâ&#x20AC;&#x2122; (LR6) batterijen of 4 â&#x20AC;&#x2DC;AAâ&#x20AC;&#x2122; NiMH oplaadbare batterijen Geheugen: [Q\J ] <^\J  _ opslag). Opslag voor ongeveer 500 fotoâ&#x20AC;&#x2122;s (fotoformaat = 2.0 MP). Opslag

  <'   ] q {[' | [L'  }~*| Q Â&#x20AC; KidizoomÂŽ Bliksem McQueen ondersteunt een Secure Digital (SD) of een Secure Digital High Capacity (SDHC) geheugenkaart (32 MB tot 16 GB) voor geheugenuitbreiding (niet inbegrepen). SD geheugenkaarten met minder dan 32 MB worden niet ondersteund. Wij raden het gebruik van SD geheugenkaarten met 1 GB of meer aan. 1 GB

2000+ Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s

2 GB

4000+ Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s

4 GB

8000+ Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s

8 GB

16000+ Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s

16 GB

32000+ Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s

Ondersteunde bestandsformaten: Foto: Standaard JPEG Film: Motion JPEG (enkel beelden gemaakt met de KidizoomÂŽ Bliksem McQueen worden ondersteund) Ondersteunde Hardware: ; =>  #  ] Â&#x20AC; ; ?EJ  #  ] Â&#x20AC; Zoom: 2x digitale zoom Gebruikstemperatuur: 0 tot 40 oC

64


NL

STARTEN HOE PLAATS JE DE BATTERIJEN?

ATTENTIE ; >       opgeladen NiMH oplaadbare batterijen aan. ; ~ ] Â&#x20AC;  ;     buiten het speelgoed op. ;    van een volwassene te gebeuren. ;  Â&#x160;Â&#x160;+  Â&#x2039; ;  Â&#x2039; ;  +   staan vermeld. ; ~    ]Â&#x152;#Â&#x20AC;  ; >   ; $    ; Â?     te bevelen de batterijen te verwijderen. ;    daarvoor bestemde klein chemisch huisvuil containers. ; E  aanbevolen.

STARTEN

Let op: montage door een volwassene is vereist bij het plaatsen van de batterijen. ; Â&#x201E;  ; Â&#x2026;      Â&#x2026; klepjes door ze afzonderlijk van elkaar naar buiten te duwen. ; ~ LÂ&#x2020;==]Â&#x2021;Â&#x2C6;\_Â&#x2030;Â&#x20AC; ][ Â&#x20AC;  de afbeelding, in de batterijenvakjes. ; ~     buitenkant gericht en druk totdat je een klik hoort.

65


NL

Milieu Verwijdering van batterijen en product Het symbool van een doorgekruiste container geeft aan dat het product en de batterijen niet met het normale huisafval mogen worden weggegooid omdat deze stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid. Lever het product en/of de batterijen aan het eind van hun levenscyclus in bij een   Win advies in bij de plaatselijke autoriteiten voor informatie over speciale plaatsen voor Klein Chemisch Afval (K.C.A.), waar u gebruikte batterijen en/ of producten kunt inleveren. De chemische symbolen Hg,Cd of Pb geven aan dat het kwik- (Hg), cadmium(Cd) of loodgehalte (Pb) in de batterij hoger is dan de referentieniveaus in de Richtlijn 2006/66/EC.

STARTEN

De zwarte balk geeft aan dat het product na 13 augustus 2005 op de markt werd gebracht. Help het milieu door uw product en/of batterijen op een verantwoordelijke manier weg te gooien. Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl

PLAATSEN VAN DE SD GEHEUGENKAART KidizoomÂŽ Bliksem McQueen ondersteunt normale SD en SDHC geheugenkaarten met een geheugen van 32 MB tot aan 16 GB voor geheugenopslag (niet inbegrepen). SD geheugenkaarten met minder dan 32 MB worden niet ondersteund. Wij raden het gebruik van SD geheugenkaarten met 1 GB of meer aan. ; Â&#x201E;?Â?Â&#x17D; ; Â&#x2026;

  bevindt zich de sleuf voor het plaatsen van een SD geheugenkaart. ; ~ E$ ] Â&#x20AC;  weergegeven. ; ~ 

   beschermen.

66


NL

; $=_?# ==Â&#x2030;7 KidizoomÂŽ Bliksem McQueen voor het eerst gebruikt wordt, kun je de gewenste taal kiezen (de taal kan later nog gewijzigd worden bij Instellingen). ; Â&#x2030;KidizoomÂŽ Bliksem McQueen is aangezet, kom je in de Fotocamera-mode terecht. ; Â&#x2026;   toets. Je kunt kiezen uit de volgende activiteiten: Fotocamera, Filmcamera, Fotobewerker en Instellingen. ; Â&#x2026;    die beschreven staan bij â&#x20AC;&#x2DC;Aansluiten op de tvâ&#x20AC;&#x2122; of â&#x20AC;&#x2DC;Aansluiten op de pcâ&#x20AC;&#x2122; verderop in deze handleiding. ; $=_?# ?Â?Â&#x17D;

BATTERIJ STATUS Wanneer de batterijen in de camera bijna leeg zijn, zal op het scherm het volgende batterijsymbool te zien zijn: . We raden aan om een back-up te maken van alle opgeslagen fotoâ&#x20AC;&#x2122;s op een computer. Vervang vervolgens de batterijen door nieuwe.

AUTOMATISCHE UITSCHAKELING Om batterijen te besparen, schakelt KidizoomÂŽ Bliksem McQueen, wanneer deze niet geactiveerd wordt, na enige tijd automatisch uit. De camera kan weer geactiveerd worden door op de Aan/Uit-toets te drukken.

AANSLUITEN OP DE TV Attentie: Controleer, voordat je KidizoomÂŽ Bliksem McQueen op de televisie aansluit, of de camera het doet. Sluit de AV kabel aan op de camera. Wanneer de camera is aangezet, zal het lcd-scherm oplichten en zal het menu te zien zijn. Als het lcd-scherm niet oplicht, controleer dan of de batterijen op de juiste manier geplaatst zijn. Zorg ervoor dat de tv en camera UIT staan wanneer je deze gaat aansluiten. Sluit je KidizoomÂŽ Bliksem McQueen aan op een tv door middel van de AV kabel. Plaats de AV kabel in de AV ingang van je camera. Plaats de gele stekker in de gele video-aansluiting van de tv. Plaats de witte stekker in de witte audio-aansluiting van de tv.

AANSLUITEN OP DE TV

SPELEN

67


AANSLUITEN OP DE PC

NL

Aansluiten op een video/dvd-recorder of dvd-speler Als er geen video of audio-aansluitingen op de tv zitten, kun je de KidizoomÂŽ Bliksem McQueen ook via de video/dvd-recorder of dvdspeler aansluiten. ; ~ => =>  KidizoomÂŽ Bliksem McQueen. ; E   =>   # van de video/dvd-recorder of dvd-speler. ; E  => # aansluiting van de video/dvd-recorder of dvd-speler.

AANSLUITEN OP DE PC KidizoomÂŽ Bliksem McQueen is ook aan te sluiten op de pc door middel van de bijgesloten USB kabel. Eenmaal aangesloten, kun je bestanden uploaden naar en downloaden van je camera door middel van het openen van KidizoomÂŽ Bliksem McQueen als verwisselbare schijf op je computer. De nieuwe schijf wordt â&#x20AC;&#x2DC;VTech 1220â&#x20AC;&#x2122; genoemd. Wanneer er een SD geheugenkaart (niet inbegrepen) in de camera    $Â&#x160;Â&#x160;Â&#x2020;>Â&#x17D; 1220â&#x20AC;&#x2122; genoemd en de ander is een verwisselbare schijf speciaal voor de SD geheugenkaart. De USB ingang bevindt zich aan de achterkant van de camera waar je het rubberen klepje kunt openen. ; ~ ?EJ ] Â&#x20AC;?EJ  ; ~  ?EJ ?EJ  een computer. Een USB ingang wordt meestal aangeduid met dit symbool . MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN VOOR AANSLUITING OP PC: ; ÂŽ WindowsÂŽ XP, WindowsÂŽ Vista of WindowsÂŽ& ; Â&#x2026;EÂŽ X 10.5 of 10.6 Attentie: Wanneer de camera is aangesloten op de pc, zal de KidizoomÂŽ Bliksem McQueen automatisch verbinding maken en aan gaan. Ontkoppel de camera niet van de pc tijdens het uploaden of downloaden van bestanden.

68


NL

Zorg ervoor dat je de camera UIT zet, wanneer je klaar bent met de bovenstaande handeling. Volg onderstaande stappen om mogelijke schade aan je KidizoomÂŽ Bliksem McQueen te voorkomen:

ACTIVITEITEN 1. FOTOCAMERA A. Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s maken ; Â?"# # kijken om het foto-onderwerp te zien. ; Â&#x2026;  druk je op de Ontspanner/OK-toets aan de bovenkant van de camera. ; Â&#x2019;  J  McQueen en zijn Cars vrienden voordat je een foto maakt en deze ermee wilt bewerken. Gebruik het Omhoog/ Omlaag Wiel om door de opties heen te bladeren. Maak daarna een foto en het kader of de stempel zal in de foto bewerkt zijn. Wanneer je geen kader of stempel toe wilt voegen, druk je op de Verwijdertoets om het weg te halen. ; Â&#x201E;7    terug te gaan naar het originele beeld. Een balk rechts op het beeldscherm geeft aan hoe ver je in en uit kunt zoomen. Wanneer je een foto hebt gemaakt en terug wilt kijken, kun je ook in en uit zoomen. Een kader rechtsonder op het beeldscherm geeft aan hoe ver je in en uit kunt zoomen.

ACTIVITEITEN

; Â&#x201E; 

 ?EJ   wanneer de camera niet is verbonden met een computer. ; Â&#x201E; 

 =>   de camera niet is aangesloten op een tv. ; Â&#x201E; 

 E$  

69


NL

ACTIVITEITEN

; *{% # Â&#x201D;= "  , Sterke Flitser Aan en Flitser Uit $= "  % $" # {%  Attentie:E %  van een persoon maakt om irritatie aan de ogen te vermijden. Let op:7 %  beschikbaar en verschijnt het volgende icoontje op het scherm . Gebruik Flitser:

70

Flitser stand

Optimale gebruiksafstand

= % 

60 - 100 cm

E% 

100 > cm

B. Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s bekijken ; Â&#x2026;   Afspeel-toets om naar het fotoalbum te gaan. Gebruik het Omhoog/Omlaag Wiel om naar de volgende of vorige foto te gaan in het album. Om terug te keren naar de Fotocamera-mode, druk je op de Ontspanner/OK-toets of de Fotocamera-toets . C. Dia show ; $" = # om alle opgeslagen fotoâ&#x20AC;&#x2122;s te bekijken in een dia show. Om terug te keren naar de Fotocamera-mode, druk je op de Ontspanner/OK-toets of de Fotocamera-toets . D. Foto verwijderen ; Â?"   de Verwijder-toets te drukken. Let op: Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s die gemaakt zijn met KidizoomÂŽ Bliksem McQueen worden opgeslagen in de PHOTO map in het intern geheugen of op een SD geheugenkaart (niet inbegrepen) wanneer deze geplaatst is. Attentie: Als je naast je eigen fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ook andere fotoâ&#x20AC;&#x2122;s wilt bekijken op je KidizoomÂŽ Bliksem McQueen, zorg er dan voor dat deze worden geĂźpload in de DOWNLOAD/PHOTO map, want anders kunnen deze niet geopend worden.


NL

; Â?" #   KidizoomÂŽ Bliksem McQueen. Druk op de Ontspanner/OK-toets aan de bovenkant van de camera om te beginnen of te stoppen met  ; Â&#x201E;7    terug te gaan naar het originele beeld. ; }  die je wilt gaan opnemen. Gebruik het Omhoog/ Omlaag Wiel om een kader te kiezen en druk op de Ontspanner/OK-toets om te beginnen    ; Â&#x2026;  = #  #  Â&#x2026; _Â&#x2026;  7    Afspeel-toets  Â&#x2026; _ Â&#x2026; 7    ; *  # ># om    ; $Â&#x2026; _Â&#x2026;Â&#x2019;# of de Filmcamera-toets om  #   Let op: Filmpjes die gemaakt zijn met KidizoomÂŽ Bliksem McQueen worden opgeslagen in de VIDEO map in het intern geheugen of op een SD geheugenkaart (niet inbegrepen) mits deze geplaatst is in de =    je KidizoomÂŽ Bliksem McQueen zorg er dan voor dat deze worden geĂźpload in de DOWNLOAD/VIDEO map, want anders kunnen deze niet geopend worden.

ACTIVITEITEN

2. FILMCAMERA

3. FOTOBEWERKER ; Â?"   kaders en effecten. Gebruik het Omhoog/Omlaag Wiel om een foto te kiezen en druk op de Ontspanner/OK-toets om de foto te bewerken. Gebruik nogmaals het Omhoog/Omlaag Wiel om een kader of stempel te kiezen en druk op de Ontspanner/OK-toets om deze toe te voegen. ;   Â&#x2026; _Â&#x2026; 7 bewerken.

71


NL

ACTIVITEITEN

4. INSTELLINGEN

72

Druk tegelijkertijd de Fotocamera-toets en de Fotobewerker-toets in en houd deze voor ongeveer 2 seconden ingedrukt om het Instellingen menu te openen. Â&#x2026; _Â&#x2026; 7 Â&#x160;Â&#x160;    van de KidizoomÂŽ Bliksem McQueen te veranderen: A. Geheugenstatus Je kunt de geheugenstatus van het intern geheugen van de camera en de SD geheugenkaart (niet inbegrepen), wanneer geplaatst, bekijken. Gebruik het Omhoog/Omlaag Wiel om het intern geheugen of de externe SD geheugenkaart als standaard opslag te gebruiken. Druk op de Ontspanner/OKtoets om het gekozen geheugen te bevestigen. Om te formatteren en alle bestanden te verwijderen, druk je op de Verwijder-toets . B. Volume Â&#x160;Â&#x160;   lager te zetten. Druk op de Ontspanner/OK-toets om het gekozen volume te bevestigen. C. Fotogeluid Kies hier het geluid dat je hoort wanneer je een foto maakt. Je kunt kiezen voor het standaard fotogeluid of het geluid van de toeter van Bliksem McQueen. Gebruik het Omhoog/Omlaag Wiel om een geluid te kiezen en druk op de Ontspanner/OK-toets om te bevestigen. D. Frequentie Je kunt de frequentie instellen op 50Hz voor gebruik in Europese landen of op 60 Hz voor gebruik in Amerika en Canada. Wanneer de verkeerde Â&#x2014;  Â&#x2020;%   7 internationaal reist, kun je de frequentie handmatig aanpassen om een goede beeldkwaliteit te behouden. E. Taal Gebruik het Omhoog/Omlaag Wiel om een taal te selecteren en druk op de Ontspanner/OK-toets om te bevestigen.


NL

5. DOWNLOAD

SYSTEEM VEREISTEN Minimum hardware vereisten voor Windows ; PentiumÂŽ 4 CPU, Processor: 1GHz of hoger ; 256 MB RAM (512 MB aanbevolen) ; <'[L|&\Â&#x2DC;<\{[  Â&#x2019; ; 300 MB vrije schijfruimte ; WindowsÂŽ compatibele geluidskaart en luidsprekers ; Besturingssysteem: MicrosoftÂŽ WindowsÂŽ XP, Windows VistaÂŽ en WindowsÂŽ& Minimum hardware vereisten voor Macintosh ; Â&#x2122;Â? ]< Â&#x20AC; ; [Q\JÂ&#x2C6;=]Q<[J  Â&#x20AC; ; {''J  ; Â&#x2026;EÂŽ X versie 10.5 of 10.6

ACTIVITEITEN

Om je fotoâ&#x20AC;&#x2122;s te bewerken op de computer, is er een Fotobewerker software pakket beschikbaar voor zowel PC als Mac systemen. Bezoek de volgende website om de software te downloaden: www.vtechuk.com/download Nadat je de Fotobewerker gedownload en geĂŻnstalleerd hebt op een computer, kun je fotoâ&#x20AC;&#x2122;s bewerken met nog meer Cars fotokaders, stempels, en vervormingen. Raadpleeg â&#x20AC;&#x2DC;PROBLEMEN OPLOSSENâ&#x20AC;&#x2122;

&Q_&&    Let op: Wanneer je de fotobewerker voor de eerste keer gebruikt zal er gevraagd worden om de KidizoomÂŽ Bliksem McQueen aan te sluiten op de computer om het programma te kunnen starten.

MicrosoftÂŽ en WindowsÂŽ zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac, Mac OS en Safari zijn handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren.

73


ONDERHOUD EN VERZORGING

NL

74

SOFTWARE RESTRICTIES Als de software u de mogelijkheid biedt om afbeeldingen met Disney  #       te drukken of op te slaan, is het u krachtens deze licentie uitsluitend toegestaan om dat te doen voor PERSOONLIJK, NIET-COMMERCIEEL en NIET-GOUVERNEMENTEEL gebruik (het is u niet toegestaan dergelijke afbeeldingen te koop aan te bieden of te publiceren), op voorwaarde dat alle auteursrechtvermeldingen in de afbeeldingen zoals gegenereerd door de software behouden blijven. Het is u niet toegestaan afbeeldingen die door de software zijn gegenereerd met of zonder winstoogmerk in enigerlei reclame- of promotiemateriaal te gebruiken. U mag afbeeldingen die door de software zijn gegenereerd met derden delen (zolang hierbij bovenstaande beperkingen in acht worden genomen), maar het is u niet toegestaan dergelijke afbeeldingen via internet of anderszins te publiceren of dergelijke afbeeldingen op een website of een ander publiek toegankelijk elektronisch platform te plaatsen. Indien een dergelijke afbeelding (a) door u alleen is gecreĂŤerd, ] Â&#x20AC; ]  Â&#x20AC; $ +#  #   materiaal van Disney waar auteursrecht op berust bevat of hier niet op is gebaseerd, zullen de beperkingen in deze paragraaf niet van toepassing zijn. Het gebruik van afbeeldingen die door de software zijn gegenereerd voor enig doel dat niet uitdrukkelijk is toegestaan krachtens deze licentie, is een schending van de auteursrechten, handelsmerken en/of eigendomsrechten van Disney en is een inbreuk op deze licentie zodat Disney het recht heeft deze licentie met onmiddellijke ingang te beĂŤindigen.

ONDERHOUD EN VERZORGING 1. Maak de camera a.u.b. alleen schoon met een vochtige en niet met een natte doek. 2. Zet de camera niet voor langere tijd in de felle zon of in de buurt van een andere hittebron. 3. Als de camera voor langere tijd niet wordt gebruikt, is het aan te bevelen de batterijen te verwijderen. 4. Laat de camera niet op harde oppervlakken vallen en stel het niet bloot aan vocht of water. 5. Reinig de camera niet met bijtende schoonmaakmiddelen.


NL

PROBLEMEN OPLOSSEN

Probleem

Oplossing

Programma stopt

1. Sluit de stroomvoorziening af door het verwijderen van de batterijen. 2. Laat de camera zonder batterijen enkele minuten UIT staan. Plaats vervolgens de batterijen terug. 3. Zet de camera AAN. 4. Wanneer het probleem blijft aanhouden, vervang dan alle batterijen met eenzelfde set nieuwe alkaline batterijen.

Gemaakte foto is onduidelijk

Zorg ervoor dat de cameralens schoon is.

Het lcd-scherm van KidizoomÂŽ Bliksem McQueen gaat niet aan.

1. Zorg ervoor dat er 4 â&#x20AC;&#x153;AAâ&#x20AC;? (LR6) batterijen in de camera zijn geplaatst. Druk de Aan/Uittoets 2 seconden in om de camera AAN te zetten. 2. Zorg ervoor dat de camera niet is aangesloten op de tv met de AV kabel. 3. De camera schakelt na enige tijd automatisch uit. Druk de Aan/Uit-toets 2 seconden in om de camera AAN te zetten.

Er is geen beeld op de tv.

1. Zorg ervoor dat er batterijen in de camera zijn geplaatst en dat de tv en video/ dvd-recorder of dvd-speler (bij gebruik) aangesloten zijn op een stroomvoorziening. 2. Zorg ervoor dat de camera, tv en video/ dvd-recorder of dvd-speler (bij gebruik) AAN staan. 3. Controleer de verbinding van de AV kabel tussen de camera en de tv (of video/ dvd-recorder of dvd-speler, bij gebruik) en   \& en 68 van deze handleiding.

PROBLEMEN OPLOSSEN

Klachten zoals geen beeld, geen geluid of de camera doet helemaal niets, hebben vaak te maken met onjuiste instellingen. KidizoomÂŽ Bliksem McQueen is in vele gevallen niet defect. Probeer onderstaande mogelijkheden:

75


NL

PROBLEMEN OPLOSSEN

4. Zorg ervoor dat de stekkers van de kabels op de juiste manier en met de juiste ingangen zijn verbonden. 5. Zorg ervoor dat de tv is ingesteld op het juiste tv-systeem bijv. NTSC, PAL of Auto.

76

Er is beeld maar geen geluid op de tv.

1. Zet het geluid van de tv harder en zorg ervoor dat hij niet op â&#x20AC;&#x2DC;muteâ&#x20AC;&#x2122; (stil) staat. 2. Zet het volume van de KidizoomÂŽ Bliksem McQueen  Â&#x160;Â&#x160;   gebruiken. 3. Controleer de audio en video verbindingen tussen de camera en tv of video/dvd-recorder of dvd-speler. 4. Zorg ervoor dat de tv is ingesteld op het juiste tv-systeem bijv. NTSC, PAL of Auto.

Foto is te zien met storingen in het beeld.

Probeer de verticale en horizontale beeldinstellingen van je tv (wanneer mogelijk) af te stemmen.

Geen verbinding met pc.

Controleer de verbindingen van de USB kabel tussen de camera en de pc en kijk voor de juiste handeling voor de verbinding op bladzijde 68 en 69 van deze handleiding.

Kan geen bestanden opslaan.

1. Controleer de geheugenstatus van zowel het intern geheugen als de SD geheugenkaart (niet inbegrepen) van KidizoomÂŽ Bliksem McQueen. 2. Controleer de standaard geheugeninstellingen (zie handeling in het Â?  &[ deze handleiding). Wanneer deze is ingesteld op een SD geheugenkaart (niet inbegrepen) controleer dan of de SD geheugenkaart niet tegen schrijven beveiligd is.

SD geheugenkaart 1. Controleer of de SD geheugenkaart op de kan niet gevonden correcte manier is ingevoerd (zie bladzijde 66 worden. van deze handleiding). 2. Controleer of de SD geheugenkaart minder dan 32 MB geheugen bevat. KidizoomÂŽ Bliksem McQueen ondersteunt alleen SD geheugenkaarten van 32 MB tot maximaal 16 GB geheugen.


NL

Foto’s die op De Kidizoom® Bliksem McQueen ondersteunt alleen foto’s in ‘Standard Basline JPEG’ formaat. de Kidizoom® Bliksem McQueen Andere bestandsformaten zoals ‘Progressive JPEG’ of ‘CMYK JPEG’ worden niet ondersteund. zijn gedownload kunnen niet worden geopend.

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het ontwerpen en ontwikkelen van educatief speelgoed gaat gepaard met een verantwoordelijkheid die wij bij VTech® uitermate serieus opvatten. Wij zetten ons volledig in om er zeker van te zijn dat de informatie, die de kern van ons product is, zeer nauwkeurig en accuraat is. Het kan echter gebeuren dat er fouten voorkomen. Het is voor u van belang om te weten dat wij volledig achter onze producten staan en u aanmoedigen contact op te nemen met onze klantenservice indien u problemen heeft met, of suggesties heeft voor onze producten. Wij staan u dan graag te woord. Telefoonnummer: (0031) (0)495-459123 / e-mail: klantenservice@vtech.com Let op: Bewaar de handleiding. Deze bevat belangrijke informatie over het product.

PROBLEMEN OPLOSSEN

Wanneer de Kidizoom® Bliksem McQueen na het uitvoeren van bovenstaande instructies nog steeds niet naar behoren functioneert, neemt u dan a.u.b. contact op met onze klantenservice. Telefoonnummer: (0031) (0)495-459123 E-mail: klantenservice@vtech.com

77


NL

Instructies bevestigen Polsbandje Stap 1 Neem de kleine lus van het polsbandje en rijg deze door de opening achter het staafje aan de zijkant van de Kidizoom速 Bliksem McQueen

Stap 2 Haal het gehele polsbandje door de kleine lus heen.

Stap 3 Trek het polsbandje stevig aan zodat deze goed vast zit.


NL


NL


Kidizoom Bliksem McQueen  
Kidizoom Bliksem McQueen  

ontworpen om het denkvermogen van kinderen te ontwikkelen Als het gaat om leerzame, interactieve producten die vermaken van een geavanceerde...

Advertisement