Page 1

Handleiding

Š 2005 Viacom International Inc. Alle Rechten Voorbehouden.


Beste ouders, Wij van VTech速 weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten speciaal ontworpen om het denkvermogen van kinderen te ontwikkelen en hun zoveel mogelijk te leren. Of het nu om vormen, kleuren, letters of cijfers gaat, alle VTech速 producten maken gebruik van een geavanceerde technologie en een schat aan ervaring om kinderen aan te moedigen zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Als het gaat om leerzame, interactieve producten die vermaken en ontwikkelen, zien wij van VTech速 het beste in uw kind. Kijk voor meer VTech速 producten op www.vtechnl.com


INLEIDING Wij danken u voor het aankopen van Dora’s Laptop. Wij van VTech® doen ons uiterste best goede producten te maken die leerzaam zijn voor uw kind. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan a.u.b. contact op met onze klantenservice, telefoonnummer: (0031) (0)495459123/ e-mail: klantenservice@vtech.com

Het dubbele LCD-scherm, de vrolijke melodietjes en de bewegende Dora zorgen voor interactie en houden de aandacht vast. Kinderen leren tijdens het spelen het alfabet, cijfers, vormen, rekenen en nog veel meer!

Klein LCDscherm LCD-scherm

Inleiding

Ga samen met Dora op avontuur en help haar om alle boeken naar de bibliotheek terug te brengen! Dora’s Laptop is een interactieve laptop met vele leerzame activiteiten die aansluiten op wat kinderen leren op school. Dora moedigt kinderen aan tijdens het spelen en leren en beweegt bij het beantwoorden van de vragen.

Contrastregelaar Volumeschakelaar Bewegende Dora 10 activiteiten-toetsen 10 cijfer-toetsen Aan-toets Uit-toets

Demo-toets OK-toets

Muis met vier pijltjes-toetsen en OK-toets

Help-toets 26 letter-toetsen Achtergrondmuziektoets

OK-toets 4 pijltjes-toetsen

Herhaal-toets

2


INHOUD VAN DE DOOS • Eén Dora’s Laptop • Eén handleiding • Eén muis Waarschuwing: Alle verpakkingsmaterialen, zoals plakband, plastic, touw enz., maken geen deel uit van het product en dienen voor de veiligheid van uw kind te worden verwijderd.

STARTEN 1. Zet het speelgoed UIT. 2. Open het batterijklepje aan de onderkant van het speelgoed. 3. Plaats 3 “AA” (UM3/LR6) batterijen volgens de afbeelding in het batterijenvak.

Starten

HOE PLAATS JE DE BATTERIJEN?

4. Plaats het klepje terug en maak het goed vast. 5. Nu is het speelgoed klaar voor gebruik. LET OP: Voor optimale prestaties bevelen wij kringloop alkaline batterijen aan. Gebruik bij voorkeur geen oplaadbare batterijen, omdat die meestal minder vermogen leveren. De kwaliteit van het geluid kan hierdoor verminderen.

ATTENTIE • Probeer nooit gewone (niet oplaadbare) batterijen te herladen. • Haal oplaadbare batterijen eerst uit het speelgoed en laad ze daarna buiten het speelgoed op.

3


• Het opladen of verwijderen van batterijen dient altijd onder toezicht van een volwassene te gebeuren. • Gebruik slechts één type batterijen tegelijk! • Gebruik nooit nieuwe en oude batterijen samen! • Gebruik alleen het type en de soort batterijen die in deze handleiding staan vermeld. • Verwijder lege of zwakke batterijen uit het speelgoed. • De contactklemmen van de voeding mogen niet kortgesloten worden. • Indien het speelgoed langere tijd niet zal worden gebruikt, is het aan te bevelen zowel verbruikte als nieuwe batterijen te verwijderen. • Gooi uw batterijen niet weg met het huisvuil, maar verzamel ze in de daarvoor bestemde klein chemisch huisvuil containers. • Probeer nooit batterijen te verbranden of in de natuur weg te gooien. • Sluit nooit meer soorten voedingsapparaten aan dan wordt aanbevolen.

BEGINNEN MET SPELEN 1. Aan-toets Druk op de aan-toets om Dora’s Laptop AAN te zetten. Je hoort muziek en je wordt begroet door Dora en haar vriendjes.

Beginnen met spelen

• Plaats de batterijen volgens de polen (+,-) om lekkage te voorkomen.

2. Uit-toets Druk op de uit-toets om Dora’s Laptop UIT te zetten.

4


3. Activiteiten-toetsen Druk op de activiteiten-toetsen om een van de 10 activiteiten te kiezen. 4. Druk op de O K - t o e t s o p h e t toetsenbord om antwoord te geven in de verschillende activiteiten.

6. Druk op de herhaal-toets om de vraag of instructie nogmaals te horen. 7. Druk op de demo-toets om een korte demonstratie van enkele activiteiten te zien. 8. Druk op de achtergrondmuziek-toets om de achtergrondmuziek uit te zetten. Druk nogmaals om de achtergrondmuziek weer aan te zetten. 9. Druk op de OK-toets op de muis om antwoord te geven in de verschillende activiteiten. 10. Druk op de pijltjes-toetsen op de muis om een antwoord te selecteren in de verschillende activiteiten 11. Druk op de pijltjes-toetsen op het toetsenbord om een antwoord te selecteren in de verschillende activiteiten. 12. Volumeschakelaar

Beginnen met spelen

5. Druk op de help-toets voor een aanwijzing in de meeste activiteiten.

Schuif de volumeschakelaar naar rechts voor harder geluid en naar links voor zachter geluid.

5


13. Contrastregelaar Schuif de contrastregelaar naar rechts voor meer contrast en naar links voor minder contrast.

14. Automatische uitschakeling

ACTIVITEITEN Dora moet alle boeken terugbrengen naar de bibliotheek. Ze heeft jouw hulp nodig om alle boeken te verzamelen! Ga met Dora en Boots mee op avontuur en leer letters, cijfers, vormen en nog veel meer!

Letter Bos

Activiteiten

Om batterijen te sparen, schakelt Dora’s Laptop automatisch uit als er enige tijd niet mee wordt gespeeld. Het speelgoed kan weer geactiveerd worden door op de OK-toets te drukken.

Help Dora om alle alfabet- en spellingboeken te verzamelen in het Letter Bos. 1. Letters Druk op een van de 26 letter-toetsen om een letter met een bijpassend woord te horen. 2. Lettervolgorde In deze activiteit zie je een letterreeks met drie letters in alfabetische volgorde. EĂŠn van de letters ontbreekt. Weet jij welke het is? Maak de reeks af door op de juiste lettertoets te drukken.

6


3. Begin letter In deze activiteit verschijnt er een woord op het LCD-scherm, waarvan de eerste letter ontbreekt. Druk op de goede lettertoets om het woord af te maken.

Cijfer Berg Help Dora om alle plus- en min-boeken te vinden in de Cijfer Berg!

Tel het aantal boeken die op het LCD-scherm verschijnen. Druk op de goede cijfertoets om te antwoorden. 2. Rekenen In deze activiteit moet je verschillende sommen oplossen. Druk op de goede cijfertoets om te antwoorden.

Activiteiten

1. Tellen

Vormen Vallei Help Dora om de vorm-boeken te vinden in de Vormen Vallei 1. Vormen Er verschijnt een figuur op het LCD-scherm, waarvan ĂŠĂŠn vorm knippert. Druk op de OK-toets als je dezelfde vorm op de rechterkant van het scherm ziet. Gebruik de pijltjes-toetsen op het toetsenbord of op de muis om de vorm sneller te zoeken. Druk op OK om te kiezen.

7


Speel Park Help Dora om alle boeken te verzamelen in het Speel Park. Kijk goed!

2. Verstoppertje Er wordt een bal in één van de drie dozen verstopt. Vervolgens wisselen de dozen van plaats, dus let goed op waar de bal naar toe gaat. Kies het goede vriendje met behulp van de pijltjes-toetsen op het toetsenbord of op de muis. Druk op OK om te kiezen. 3. Vergelijken Eén helft van een plaatje verschijnt op het LCDscherm. Kijk goed en zoek de andere helft van het plaatje. Druk op de OK-toets als op de rechterkant van het scherm de andere helft van het plaatje voorbij komt. Gebruik de pijltjes-toetsen op het toetsenbord of op de muis om de plaatjes sneller te zoeken. Druk op OK om te kiezen.

Activiteiten

1. Zoek de verschillen Dora, Boots en Isa zijn aan het dansen. Kijk goed wie er een verkeerde beweging maakt. Kies het vriendje die de verkeerde beweging maakt met behulp van de pijltjes-toetsen op het toetsenbord of op de muis. Druk op OK om te kiezen.

Bibliotheek Het lukte! We did it! Dora heeft alle boeken teruggebracht naar de bibliotheek. Nu is het tijd om feest te vieren! 1. Muziek In deze activiteit kun je naar heel veel melodietjes luisteren door op één van de 26 letter-toetsen te drukken. Als je op de cijfer-toetsen drukt hoor je geluidjes door de muziek.

8


ONDERHOUD EN VERZORGING 1. Maak het speelgoed s.v.p. alleen schoon met een vochtige en niet met een natte doek. 2. Zet het speelgoed niet voor langere tijd in de felle zon of in de buurt van een andere hittebron.

4. Laat het speelgoed niet op harde oppervlakten vallen en stel het niet bloot aan vocht of water. 5. Reinig het speelgoed niet met scherpe schoonmaakmiddelen.

PROBLEMEN OPLOSSEN Als Dora’s Laptop opeens stopt of als het geluid slechter wordt: 1. Zet het speelgoed uit en haal de batterijen uit Dora’s Laptop. 2. Laat het speelgoed enkele minuten zonder stroom staan. 3. Plaats hierna de batterijen en zet het speelgoed weer aan. 4. Blijft het probleem bestaan, dan kan dit veroorzaakt worden door bijna lege batterijen. 5. Vervang de oude batterijen door nieuwe en probeer het opnieuw.

Problemen oplossen

3. Als het speelgoed voor langere tijd niet wordt gebruikt, is het aan te bevelen de batterijen te verwijderen.

Blijft het probleem nog steeds bestaan, neem dan a.u.b. contact op met onze klantenservice, telefoonnummer (0031)(0)495-459123 / e-mail: klantenservice@vtech.com

9


VTech Electronics Europe B.V. Deze garantie wordt u aangeboden als extra voordeel van VTech Electronics Europe B.V. en heeft geen invloed op uw wettelijke rechten krachtens de toepasselijke nationale wetgeving. VTech Electronics Europe B.V. staat garant voor de kwaliteit van het door u gekochte product. Vul a.u.b. het garantieformulier op de volgende pagina in en laat er een stempel van de VTech速 dealer opzetten. Met dit ingevulde garantiebewijs inclusief het aankoopbewijs dient u bij de VTech速 dealer uw garantie aan te tonen. U heeft dan recht op 2 jaar volledige garantie onder de volgende voorwaarden: 1. De kwaliteit van het materiaal en de techniek van het product worden bij normaal gebruik gedurende een periode van maximaal 2 jaar na aankoop door VTech Electronics Europe B.V. gegarandeerd. 2. Mocht in deze periode toch een defect optreden, dan kunt u het product ter vervanging aanbieden bij de VTech 速 dealer waar u het product gekocht heeft. 3. De betreffende vervanging vindt gratis plaats als de schade te wijten is aan de ondeugdelijkheid van materiaal of techniek. 4. Indien de schade te wijten is aan ondeskundig gebruik, onbevoegde reparatie, verkeerde batterij installatie, verkeerde elektrische (adapter) installatie of enig andere reden die aan de gebruiker wijtbaar is, dan vervalt deze garantie. 5. Deze garantie is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.Deze garantie geldt alleen voor de Benelux landen.


GARANTIEBEWIJS Naam van het product: Naam: Straat en huisnummer: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Aankoopdatum:

Dealerstempel

VTech Electronics Europe B.V. Copernicusstraat 7 6003 DE Weert Nederland Tel.Klantenservice (0031)(0)495-459123 E-mail: klantenservice@vtech.com Š 2005 VTECH Printed in China 91-02153-001

Doras Laptop  

Handleiding © 2005 Viacom International Inc. Alle Rechten Voorbehouden.

Doras Laptop  

Handleiding © 2005 Viacom International Inc. Alle Rechten Voorbehouden.

Advertisement