Page 1

User’s Manual HANDLEIDING Vanaf

3

jaar

Buzz Lightyear Praat & Leer Telefoon

© Disney/Pixar Slinky® Dog is een geregistreerd handelsmerk van Poof-Slinky, Inc. © Poof-Slinky, Inc. Visit the Disney Website at www.disney.com © 2010 VTech Printed in China


Beste ouders, Wij van VTech速 weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten speciaal ontworpen om het denkvermogen van kinderen te ontwikkelen en hen zoveel mogelijk te leren. Of het nu om vormen, kleuren, letters of cijfers gaat, alle VTech速 producten maken gebruik van een geavanceerde technologie en een schat aan ervaring om kinderen aan te moedigen zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Als het gaat om leerzame, interactieve producten die vermaken en ontwikkelen, zien wij van VTech速 het beste in uw kind. Kijk voor meer VTech速 producten op www.vtechnl.com


INLEIDING

Kinderen zullen veel plezier beleven met de Buzz Lightyear Praat & Leer Telefoon van VTech®. Tijdens drie verschillende activiteiten maken kinderen kennis met cijfers, cijfervolgorde en de Toy Story karakters! Pak de hoorn en hoor jezelf praten. Met één druk op de toets wordt jouw stem vervormd tot een alien, monster of robot! Tijd voor buitenaards speel- en leerplezier met Buzz Lightyear!

3 activiteitentoetsen

Buzz-toets

Telefoonhoorn

Aan/Uit-toets

Microfoontoets

10 cijfer-/karaktertoetsen

Herhaaltoets

3 stemvervormingstoetsen

Inleiding

Gefeliciteerd met uw aankoop van de Buzz Lightyear Praat & Leer Telefoon van VTech®. Wij van VTech® doen ons uiterste best goede producten te maken die leuk en leerzaam zijn voor uw kind. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan a.u.b. contact op met onze klantenservice, telefoonnummer: (0031) (0)495-459123 / e-mail: klantenservice@vtech.com

2


Eén VTech® Buzz Lightyear Praat & Leer Telefoon

Eén handleiding

WAARSCHUWING: Alle verpakkingsmaterialen, zoals plakband, plastic, touw enz., maken geen deel uit van het product en dienen voor de veiligheid van uw kind te worden verwijderd. Losmaken van de verpakkingsslotjes: Draai het verpakkingsslotje. Neem het verpakkingsslotje uit de houder en gooi het weg bij het afval.

HOE PLAATS JE DE BATTERIJEN? 1. 2.

3.

4. 5.

Zet het speelgoed UIT. Open het batterijklepje aan de onderkant van het speelgoed. Gebruik hiervoor een muntstuk of een schroevendraaier. Plaats 3 nieuwe ‘AA’ (AM-3/LR6) batterijen volgens de afbeelding in het batterijenvak. Voor optimale prestaties bevelen wij alkaline batterijen aan. Plaats het klepje terug en maak het goed vast.

Hoe plaats je de batterijen?

INHOUD VAN DE DOOS

Nu is het speelgoed klaar voor gebruik.

3


Attentie Voor optimale prestaties bevelen wij alkaline batterijen aan. Gebruik bij voorkeur geen oplaadbare batterijen omdat die meestal minder vermogen leveren en daardoor storingen kunnen veroorzaken. • Probeer nooit gewone (niet oplaadbare) batterijen te herladen. • Haal oplaadbare batterijen eerst uit het speelgoed en laad ze daarna buiten het speelgoed op. • Het opladen of verwijderen van batterijen dient altijd onder toezicht van een volwassene te gebeuren. • Gebruik slechts één type batterijen tegelijk! • Gebruik nooit nieuwe en oude batterijen samen! • Gebruik alleen het type en de soort batterijen die in deze handleiding staan vermeld. • Plaats de batterijen volgens de polen (+,-) om lekkage te voorkomen. • Verwijder lege of zwakke batterijen uit het speelgoed. • De contactklemmen van de voeding mogen niet kortgesloten worden. • Indien het speelgoed langere tijd niet zal worden gebruikt, is het aan te bevelen de batterijen te verwijderen. • Gooi uw batterijen niet weg met het huisvuil, maar verzamel ze in de daarvoor bestemde klein chemisch huisvuil containers. • Sluit nooit meer soorten voedingsapparaten aan dan wordt aanbevolen. Milieu Help het milieu door uw product op een verantwoordelijke manier weg te gooien. Het symbool van een doorgekruiste container geeft aan dat het product en de batterijen niet met het normale huisafval mogen worden weggegooid omdat deze stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid. Lever het product en/of de batterijen aan het eind van hun levenscyclus in bij een officieel aangewezen inzamelpunt. Win advies in bij de plaatselijke autoriteiten voor

Hoe plaats je de batterijen?

• •

4


informatie over speciale plaatsen voor Klein Chemisch Afval (K.C.A.), waar u gebruikte batterijen en/of producten kunt inleveren. Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl

FUNCTIES 1. Aan/Uit-toets Om de Buzz Lightyear Praat & Leer Telefoon AAN te zetten, druk je op de Aan/ Uit-toets.

Druk op de Buzz-toets om vrolijke zinnetjes van Buzz Lightyear te horen. Wanneer je op deze toets drukt, verlaat je de huidige activiteit.

3. Drie activiteitentoetsen Druk op een activiteitentoets om één van de volgende activiteiten te spelen: ‘Batterijenjacht’, ‘Cijfercode’ of ‘Mijn vrienden’.

Functies

2. Buzz-toets

4. Telefoonhoorn Pak de telefoonhoorn en volg de instructies op om je eigen stem door de telefoon te horen.

5. Microfoontoets Blijf op de rode microfoontoets drukken en praat in de telefoonhoorn.

5


6. Stemvervormingstoetsen Er zijn 4 opties om uit te kiezen, waarvan 3 je stem zullen vervormen. Je kunt naar je eigen stem luisteren of je stem vervormen tot een alien, monster of robot. De toets van de gekozen stemvervormer zal oplichten wanneer je de microfoontoets op de telefoonhoorn in blijft drukken.

7. Tien cijfer-/karaktertoetsen

8. Volumeschakelaar Verschuif de volumeschakelaar (aan de onderkant van het speelgoed) om het volume aan te passen. Schuif de schakelaar naar rechts voor een hoog volume en naar links voor een laag volume.

9. Automatische uitschakeling Als de Buzz Lightyear Praat & Leer Telefoon een aantal seconden niet geactiveerd wordt, schakelt het product automatisch uit. Het speelgoed kan weer geactiveerd worden door op de Aan/Uit-toets te drukken.

Activiteiten

Druk op de cijfer-/karaktertoetsen om cijfers, cijfervolgorde en de namen van de vrienden van Buzz te leren. Gebruik de toetsen ook om antwoord te geven op de vragen.

ACTIVITEITEN Activiteit 1: Batterijenjacht 1. 2.

3.

Druk op de activiteitentoets: Batterijenjacht. Buzz Lightyear zal je vragen om het juiste aantal batterijen te zoeken. Je hoort bijvoorbeeld: “We zijn op zoek naar 2 batterijen. Zoek het cijfer 2.�. Wanneer de telefoon overgaat zullen de lichtjes knipperen. Wanneer je op het juiste cijfer drukt, hoor je een geluidseffect en een belonende zin. De lichtjes knipperen mee met het geluid.

6


4. 5. 6.

Wanneer je een onjuist cijfer kiest, hoor je het cijfer en een reactie van Buzz. Na driemaal een onjuist cijfer te hebben gekozen zal Buzz je een nieuwe vraag stellen. Wanneer je op de Buzz-toets drukt, verlaat je de activiteit. Druk op de cijfertoetsen om de cijfers te horen.

1. 2.

3. 4. 5. 6.

Druk op de activiteitentoets: Cijfercode. Buzz Lightyear zal je vragen om een code in te voeren van 3 cijfers of om een cijfer te vinden dat voor of na een ander cijfer komt. Je hoort bijvoorbeeld: “We moeten een code invoeren om de telefoon te kunnen bedienen. De code is 1-2-3.”. Wanneer de telefoon overgaat zullen de lichtjes knipperen. Wanneer je op de juiste cijfers drukt, hoor je een geluidseffect en een belonende zin. De lichtjes knipperen mee met het geluid. Wanneer je onjuiste cijfers kiest, hoor je de cijfers en een reactie van Buzz. Na driemaal onjuiste cijfers te hebben gekozen zal Buzz je een nieuwe vraag stellen. Wanneer je op de Buzz-toets drukt, verlaat je de activiteit. Druk op de cijfertoetsen om de cijfers te horen.

Activiteiten

Activiteit 2: Cijfercode

Activiteit 3: Mijn vrienden 1.

Druk op de activiteitentoets: Mijn vrienden.

2.

Buzz Lightyear zal je vragen om het speelgoed bij elkaar te roepen voor een stafvergadering. Je gaat op zoek naar de vrienden van Buzz en hoort bijvoorbeeld: “We zijn op zoek naar Woody. Kun jij hem vinden?” Wanneer de telefoon overgaat zullen de lichtjes knipperen. Wanneer je op het juiste karakter drukt, hoor je een geluidseffect en een belonende zin. De lichtjes knipperen mee met het geluid. Wanneer je een onjuist karakter kiest, hoor je de naam van het karakter en een reactie van Buzz.

3. 4.

7


5. 6.

Na driemaal een onjuist karakter te hebben gekozen zal Buzz je een nieuwe vraag stellen. Wanneer je op de Buzz-toets drukt, verlaat je de activiteit. Druk op de karaktertoetsen om de namen van de karakters te horen.

1. 2. 3. 4.

Pak de telefoonhoorn. Kies een stemvervormer. Blijf op de rode microfoontoets drukken en praat in de telefoonhoorn. Plaats de telefoonhoorn terug wanneer je klaar bent.

ONDERHOUD EN VERZORGING 1. 2. 3. 4. 5.

Maak het speelgoed a.u.b. alleen schoon met een vochtige en niet met een natte doek. Zet het speelgoed niet voor langere tijd in de felle zon of in de buurt van een andere hittebron. Als het speelgoed voor langere tijd niet wordt gebruikt, is het aan te bevelen de batterijen te verwijderen. Laat het speelgoed niet op harde oppervlakken vallen en stel het niet bloot aan vocht of water. Reinig het speelgoed niet met bijtende schoonmaakmiddelen.

LET OP:

Als de Buzz Lightyear Praat & Leer Telefoon opeens stopt of als het geluid slechter wordt: 1. 2. 3. 4.

Onderhoud en verzorging

Vervorm je stem!

Zet dan het speelgoed uit en laat het zo enkele minuten staan. Zet het daarna weer aan. Blijft het probleem bestaan, dan kan het veroorzaakt worden door bijna lege batterijen. Vervang de oude batterijen door nieuwe en probeer het opnieuw.

Blijft het probleem nog steeds bestaan, neem dan a.u.b. contact op met onze klantenservice, e-mail: klantenservice@vtech.com / telefoonnummer: (0031) (0)495-459123

8


Het ontwerpen en ontwikkelen van educatief speelgoed gaat gepaard met een verantwoordelijkheid die wij bij VTech速 uitermate serieus opvatten. Wij zetten ons volledig in om er zeker van te zijn dat de informatie, die de kern van ons product is, zeer nauwkeurig en accuraat is. Het kan echter gebeuren dat er fouten voorkomen. Het is voor u van belang om te weten dat wij volledig achter onze producten staan en u aanmoedigen contact op te nemen met onze klantenservice indien u problemen heeft met, of suggesties heeft voor onze producten. Wij staan u dan graag te woord. Telefoonnummer: (0031) (0)495-459123 / E-mail: klantenservice@vtech.com Let op: Bewaar de handleiding. Deze bevat belangrijke informatie over het product.

91-002449-005-000

Onderhoud en verzorging

BELANGRIJKE MEDEDELING:

9


10

Note


Buzz Lightyear Praat & Leer Telefoon  

3 User’s Manual © Disney/Pixar Slinky ® Dog is een geregistreerd handelsmerk van Poof-Slinky, Inc. © Poof-Slinky, Inc. Visit the Disney Webs...