Page 1

kievitje

Zevende jaargang, 1ste semester


Leidingsploeg Kapoenen Vincent Van der Hoeven Silke Limbourg Eline Van Nieuwenhove Lisa Dewitte Toby Verhelst

0498 80 80 83

Kawellen Joke Nerinckx Martijn Van de Wiele Tom Marissens Pieterjan Torrekens Lientje Beelaert Dorien Van Winghem

0475 46 21 40

Jonggivers Sarah Ryelandt Heleen Van de Wiele Michelle Malfait Cederic Schouppe

0484 72 96 83

Givers Ashkan Ahmadi Olia Melissa Van Gijsegem

0473 97 22 77

Groepsleiding Ann-Sofie Ryelandt Dorien Van Winghem Melissa Van Gijsegem

0485 70 00 53 0499 03 32 30 0476 76 49 48


jaarthema Liefste kievitters, Een nieuw scoutsjaar staat gelijk aan ook een nieuw jaarthema waarin we onze activiteiten kaderen. Dit jaar heeft scouts en gidsen Vlaanderen gekozen voor ‘Be prepared’ of ‘Wees paraat’. Ze willen daarmee een basispijler van scouting in de verf zetten: namelijk de pijler van dienst. Het idee is dat elke scout en gids paraat staat om het juiste ding te doen op het juiste moment. Dat is een uitspraak die rechtstreeks van de scoutsoprichter Baden Powell zelf komt. Binnen de scouts beseffen we ook wel dat er niet in iedereen een verknochte wereldverbeteraar schuilt, maar dienst en elkaar helpen kan zich al tonen in de kleinste dingen. Kapoenen kunnen elkaar helpen veters te knopen en givers kunnen misschien eens nadenken over grootsere projecten om hun naasten te helpen. Met deze woorden willen we even duiden op wat jullie dit jaar te wachten staat en willen we jullie gelijk ook heel erg welkom heten in het zevende jaar van scouts kievit. We zien blij dat jullie er (op)nieuw bijzijn en we kijken er heel erg naar uit om samen het mooiste van scouting na te streven. Op een jaar vol nieuwe avonturen, verhalen, ontdekkingen, vriendschappen en vooral heel veel plezier! Stevige scoutse linker van de groepsleiding Emippo, Secretarisvogel en Specht samen met heel de leidingsploeg


lidgeld Elke kievitter betaalt 32 euro lidgeld. Dat bedrag wordt integraal doorgestort aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Met dat geld zorgen zij voor een goede verzekering die elke kievitter veilig dekt. Gelieve voor 11 oktober contant te betalen aan de leiding. Zij zullen voor en na elke activiteit klaarstaan om de inschrijvingen te ontvangen. Beste ouders,

medische fiches

vanaf dit jaar werkt de kievit niet meer met papieren medische fiches. We werken vanaf nu met digitale medische fiches. We vragen daarom dat iedereen voor elk van zijn kinderen een medische fiche aanmaakt op groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be. Ga hier voor de optie ‘gebruiker aanmaken’. Geef de gegevens van je kind in en maak een individuele steekkaart aan. Dit is deel van de voorwaarden om ook ingeschreven te zijn voor 11 oktober – samen met het betalen van het lidgeld. Bedankt voor jullie medewerking , De groepsleiding


Agenda Noteer deze belangrijke alvast in je agenda!

ZO 20/09

data

Startdag!

16 – 18 /10 giverweekend VRIJ 23/10 Dag van de jeugdbeweging! 6 – 8/11

jonggiverweekend

14 – 15/11

Truffelweekend!

12 – 14 /02 kapoenenweekend ZO 28/02

daguitstap

14 – 15/03 kawellenweekend ZA 19/03

spaghettiavond


4€


Kapoentjes! Hier ontdekken jullie wat er op het programma staat. Tot op de activiteiten!

4 okt

De vakantie is nu al een maand voolbij, maar wij willen opnieuw vakantie! Daalom gaan we op leis naal een heel vel land: China! Bovendien hebben we gehoold dat de Olympische Spelen daal bezig zijn. Wie wint de gouden medaille ?

11 okt Arrr! Je raadt nooit wie er is aangespoeld! Kapitein Blauwbaard en zijn grootste vijand kapitein éénoog. Ze zoeken nog scheepsmakkers om hun schepen helpen de zeeslag te veroveren!

18 okt Wie is de stoerste van de kapoenen ? En wie de sterkste ? En wie de slimste ? Dat ontdekken we vandaag! Kolonel Kaboem van het leger heeft al een uitdagend parcours voor ons klaarstaan!

25 okt Al eeuwenlang strijden de cowboys en de indianen om een stuk heilig bos. De indianen willen er hun tipi’s opzetten, de cowboys willen er hun dieren laten grazen. Het gevecht van vandaag zal beslissend zijn!

8 nov 14-15 nov

Hoor wie klopt daar, kapoenen ?

Truffel. Het is weer zover! De heerlijke truffels komen eraan! En de kapoentjes zijn meer dan welkom om hun verkoperstalenten nog eens boven te halen! Concrete info volgt nog in een brief.

22 nov Zon ? Regen ? We willen ze allebei, want wij houden van de kleuren van de regenboog! Breng zeker een (witte) T-shirt mee die tegen een ‘spatje’ verf kan want vandaag veranderen wij zelf in een regenboog!


29 nov We gaan op ontdekking! We laten het lokaal achter ons en trekken de wijde wereld in! Kijk goed rond want dat kan wel eens goed van pas komen…

13 dec

We hebben een brief van de gemeente onderschept, met slecht nieuws. Zeer slecht nieuws … Als je wil weten wat er in staat, haast je dan om 14h naar het lokaal! Wie weet kan jij de Kievit redden…

18 dec !daarnet Tot !omgekeerd alles ook dan we doen vandaag en kop zijn op staat wereld De !Goeiemorgen

Groetjes van…

Lisa

(goedgezind grijs bokje)

Eline (fantasierijke coëndou)

En ook van

toby Silke (directe gnoe)

Vincent (volhardende tarbagan)


4 okt Vandaag: kawellen to-the-rescue We redden de wereld van de chaos en herstellen het evenwicht in de vier elementen.

11 okt

PJ, de olifant, is ontsnapt uit de zoo. De directeur is in alle staten en houdt een grote reddingsactie. Hij rekt ook een grote beloning uit! Wij gaan zeker helpen.

18 okt 25 okt

Brrr! Er is boel ontstaan tussen de pinguins en de ijsberen. Wie wint deze koude strijd? Wie wordt de heerser van de noordpool?

8 nov 14-15 nov

Truffelweekend! Meer info volgt later!

22 nov

Wie is de mol, Iemand van de leiding probeert vandaag jullie spel te saboteren? Kunnen jullie ontdekken wie?


29 nov 13 dec

Tropische activiteit. Aloha! Vandaag begeven ons naar het warme Hawai. Breng je zonnecrème en bloemenkransen maar mee.

18 dec

Noordpool-Strijd part II. De elfjes van de kerstman zijn boos geworden op de elanden omdat ze hun werk inpakken. Tijd voor een nieuwe koude strijd.

Martijn

Tom

Dorien

Pieterjan

Lientje

Joke


20/9 Startdag 4/10 Grote Gender Clash Jonggivers! Het jaar is begonnen en hoe kunnen we het jaar beter starten dan met een gevecht tussen de jongens en de meisjes om uit te vinden wie het sterkst is? 11/10 Rechtendoortocht Doe je stapschoenen maar aan, want we gaan het land doorkruisen op maar één manier: rechtdoor! Geen boom, geen huis, geen zee zal ons kunnen tegenhouden! 18/10 Schaatsen Net als Bambi gaan wij ons wagen aan een glad avontuur! Vergeet zeker je handschoenen en andere gepaste kleren niet mee te doen voor dit ijskoud avontuur! We spreken af om 14u in Liedekerke op Sportlaan 1. Wees zeker op tijd! 25/10 Techniekendag + Woudloperskeuken Bikke Bikke Bik - Hap Hap Hap, eerst de soep en dan de pap... Masterchef is op bezoek gekomen op scouts Kievit! Haal je kookvaardigheden maar naar boven want vandaag zullen jullie zelf moeten koken! En dat is nog niet alles, vandaag zal je ook moeten laten zien dat je meer dan alleen je veters kunt knopen.. Oefen maar al goed je sjortechnieken want je zal ze hard nodig hebben!

6-8/11 Jogiweekend Één ding staat al vast, het wordt megawijs! Verdere info volgt nog.


15/11 Truffelweekend Volgens traditie verkopen we ook dit jaar weer truffels! We hebben zoveel mogelijk volk nodig, want hoe meer centjes hoe leuker het kamp zal worden!! 22/11 Vuil spel Vergeet zeker je reserve kleren niet mee te nemen, want hier kom je niet zonder kleerscheuren uit!! Het belooft een zware strijd te worden waarin modder en andere vuile dingen onze grootste vijand zijn! 29/11 Stadsspel Vergeet niet met de fiets te komen want wij gaan een superspannend stadsspel spelen!! 13/12 Hunger Games May the odds be ever in your favor! Maak je maar klaar want het wordt een gevecht op leven en dood! Oefen je beste ninjamoves maar al, je zal ze goed kunnen gebruiken!! 18/12 Mister X Dit is een geheime activiteit.. ÉÊn ding kunnen we al zeggen: het is activiteit op vrijdagavond, en mister X verwacht jullie om zeven uur op de kievit!

Groetjes Van jullie leiding,

Beo, Boomklever, Sneeuwuil en Cederi


Mannekes! Vader? Vandaag vertel ik jullie welke leuke vooruitzichten jullie hebben voor komend scoutsjaar! Leuke vooruitzichten? Ja, zeer zeker! De materiaalploeg kan immers alle hulp gebruiken in de strijd om een beter lokaal, en jullie zijn daarvoor uitermate geschikt! Zie hier dus jullie TO DOLIST voor dit jaar. We verwachten jullie telkens (met veel mankracht) om 14u, tenzij anders gecommuniceerd! ď Š


Woordzoeker

Kattenkwaad Scouts Spelen Annsofie Steenberg Kamplied Belofte

Vleeshoop Sjorren Kompas Zoektocht Kievit Paalsteek Nachtspel

Weesparaat Zingen Totem Dorien Vrienden Melissa


Scouts kievit Erpe Mere Groepsnummer 023026 Oudenaardsesteenweg 458 tel: 0485/70 00 53 www.scoutskievit.be scoutskievit@gmail.com

Kievitje 19 jg7 s1  
Kievitje 19 jg7 s1  
Advertisement