{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

’T KIEVITJE

elfde jaargang, tweede semester


Leiding kapoenen

Eva (+32 471 26 43 35) Thibo, Julie, Jolien, Bram & Corneel

kawellen jonggivers givers jins groepsleiding Lotte (+32 496 25 53 42) Anne Sophie, Brent, Dries, Jonas & Pieter-jan

Siska (+32 491 89 15 83) Pieterjan, Kato & Cyrille

Jarne (+32 477 09 90 89) Theophille & Simon

Silke (+32 472 55 55 01)

Simon (+32 476 24 29 41) Pieterjan (+32 485 56 65 62)


VISIETEKST Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen  in een rechtvaardige wereld.


Op Verkenning! Scouts gaan graag op verkenning. En onderweg naar een nieuw avontuur kan je een blauwe plek oplopen. Dat is waar scouting voor staat: een plek waar je mag vallen en anderen je helpen opstaan. Waar mislukken niet falen is, maar een nieuwe ervaring betekent. Een leerkans. Scoutsspelen zitten vol risico. Verantwoord risico. Zo leer je gevaar inschatten en grenzen ontdekken. Door te verdwalen, ontdek je nieuwe wegen en nieuwe plekken.n Maar het hoeft niet ver te zijn. Een jonggiver die in zijn beste Frans vraagt of hij zijn drinkbus mag vullen bij Madame of Monsieur. Samen met de kapoenen op weg in het donker. Of een queeste naar het absolute middelpunt van Erpe-Mere. Durven niet durven! Toegeven dat je niet durft, ook dat vraagt moed. En wat voor de één spannend is, is voor de ander een fluitje van een cent. Samen een uitdaging aangaan met respect voor iedereen, ook dat is scoutmoedig Tonen wie we zijn! Scoutmoedig zijn, betekent ook tonen wie we zijn: Scouts en Gidsen, trots op ons uniform en waar we voor staan.  We zijn zichtbaar in onze eigen buurt, durven onze mond opendoen en een standpunt innemen. Maar we durven ook luisteren naar ouders en buurtbewoners: zowel naar hun bezorgdheden als hun complimenten. Soms graag gezien, soms in het midden van de storm. Wie scoutmoedig kiest, blijft sterk staan.    


op de volgende pagina’s vind je een overzicht van alle activiteiten in het tweede semester !


AGENDA
 Noteer deze data alvast in je agenda.

19 april 10-12 januari 
 Vijgen na Pasen 8 februari Givercafe 25 april Bosjkapel 14-16 februari Jins op Triodagen 10-19 juli Jogi’s & Givers op kamp 16Vriendjesdag februari 
 13-19juli 6-8 maart Giverweekend Kapoenen & Kawellen op kamp 21 maart Spaghettifestijn 
 27-29 maart Kawellenweekend 3-5 april Jogi’s op Duodagen 11 aprilen kawellen op Kapoen- en wouterdag Kapoenen 
 17-19 april Givers op Eikes Jinweekend


KAPOENEN 12,19, 26 januari: De jins gaan het nu een tijdje van ons overnemen, maar niet gevreesd, zij zullen voor jullie de leukste activiteiten voorzien!! Binnen drie weekjes zijn wij, de kapoenenleiding, terug. We gaan jullie missen kapoentjes! 2 Februari: Jammer maar helaas, er is geen activiteit vandaag ☚ 9 februari: 1 tegen allen Vanaf nu is de volledige kapoenenleiding weer aanwezig, jeeeeeeej!! Het is vandaag aan jullie om te bewijzen of jullie samen in teamverband de kapoenenleiding kunnen verslaan. Dus bereid jullie maar goed voor op alle proeven die jullie samen gaan moeten doorstaan‌ SPANNEND! 16 februari: Carnaval Onder het motto: “het is nooit te vroeg om carnaval te vieren.â€? Vandaag gaan wij onze eigen Kievitcarnaval organiseren, woow mega leuk! Jullie mogen allemaal verkleed naar de activiteit komen en wees maar heel nieuwsgierig naar wat wij voor jullie in petto hebben! 23 februari: Jammer maar helaas, er is geen activiteit vandaag. Ga jullie maar eens goed amuseren op Carnaval of ergens anders in de wereld! 1 maart: De mol Ohneeen, hebben jullie het al gehoord? Er zit een echte mol in ons lieftallig Kievit. We moeten dringend te weten komen wie het is en hem samen tegenhouden! Willen jullie ons helpen? Haast jullie dan deze zondag snel naar Kievit en ontdek wie de mol is. 8 maart: Wie niet weg is is gezien Iedereen kent wel verstoppertje. Maar al deze verschillende en unieke soorten verstoppertje, dat heb je nog nooit meegemaakt. Het zal een speciale ervaring worden die je echt niet wilt missen. Wees erbij, maar kom vermomd, want wie gezien zal worden, heeft pech! 15 maart: Jammer maar helaas, er is geen activiteit vandaag. Jullie leiding gaat jullie ultracool kamp voorbereiden! 21 maart: Eetfestijn Ons eetfestijn gaat dit jaar door op een zaterdagavond. Je zal kunnen smullen van de beste spaghetti die je ooit al gegeten hebt. Probeer massaal aanwezig te zijn! (Verdere info volgt later, hou zeker onze facebook en uw email in de gaten.) 29 maart: Sprookjes Er was eens heel lang geleden een hele leuke groep kapoenen met een nog veel leukere leiding. đ&#x;˜Š Vandaag gaan jullie samen de wondere wereld van de sprookjes ontdekken! Jongens niet gevreesd, er gaan ook stoere elementen in deze sprookjes verwerkt worden. We hebben jullie dus allemaal hard nodig!


5 april: Jammer maar helaas, er is geen activiteit vandaag. ☹ 11 april (Zaterdag) : Kapoenen- en wouterdag 
 De enige echte Kapoenen- en Wouterdag is weer aangebroken! Dit is een dag waarop je de kapoenen en kawellen van andere scoutsen in de buurt leert kennen. Alle praktische informatie volgt via e-mail. 19 april: Vijgen na pasen 
 Het ideale moment voor ouders en kinderen om samen een familiemomentje te hebben! Hier organiseert de oudervereniging een vijgen-na-pasen wandeling in combinatie met een brunch. En het is niet zomaar een wandeling, maar eentje met veel verrassingen onderweg. Dit is een super tof evenement, hopelijk zijn jullie massaal aanwezig. Niet getreurd als je ouders geen tijd hebben, leiding genoeg die met jullie heel graag willen meestappen! 25 april: Bosjkapel Mini-feestje, maxi-pret! Voor het aan de ouderen is om eens een goed feestje te bouwen, is er voor jullie een “kinderparty” voorzien! Wil je samen dansen en feesten met je leiding of gewoon de sfeer komen opsnuiven, kom dan 25 april naar BOSJKAPEL! Nadien mogen alle ouders ook blijven voor een goed feestje! 3 mei: Waterspelletjes Wat is er leuker dan spelletjes met water, spelletjes met water waarbij je jouw leiding een beetje kan plagen natuurlijk! Ik voorspel nu al dat het dan prachtig weer gaat worden en dan is dit de beste verkoeling die er is! Be there voor dolle waterpret! 8 mei (VRIJDAG): Pretland Oh my god wij gaan naar een mega-coole binnenspeeltuin!! Jullie leiding gaat er voor zorgen dat jullie je geen moment vervelen. Er zullen nog kleine spelletjes in de speeltuin zelf worden gespeeld. En natuurlijk zal jullie lieftallige leiding jullie van een hapje en een drankje voorzien! (Verdere info volgt nog via e-mail) 15 mei (Vrijdag): Altijd rechtdoor tocht 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 eeeen zo gaat het goed, zo gaat het beter, alweer ‘ne kilometer! Maak jullie klaar voor een toffe trektocht! En neen, niet zo maar een tocht, je mag alleen maar rechtdoor… Jullie zullen de nodige middelen meekrijgen op de tocht zodat dit allemaal geen probleem mag zijn, spannend!! 22 mei (Vrijdag): Knutselavond Op deze avond gaan de kapoenen als echte Picasso’s te werk! Als laatste activiteit mogen jullie een mooi kunstwerkje maken, zodat jullie dit jaar nooit meer zullen vergeten! Jullie waren top-kapoentjes! Wij kijken er alvast naar uit! Groetjes van de leiding, Eva, Thibo, Julie, Jolien, Bram & Corneel


KAWELLEN 
 


12/01: 3, 2, 1, GELUKKIG NIEUWJAAAAAR! Iedereen welkom om dit heuglijk moment samen met alle andere kawellen te vieren! Zet jullie feestneus al maar op!
 19/01: Wij hadden een rustige en gezellige namiddag voorzien met allerlei gezelschapspelletjes. Maar dat zit er niet in… want alle gezelschapspelletjes zijn tot leven gekomen!! Nieuwsgierig wat er te gebeuren staat? 
 


26/01: Neem jullie sportschoenen maar mee want vandaag gaan we naar de enige echte OLYMPISCHE SPELEN! Wie zal uitblinken in de meeste disciplines? Wie wint de felbegeerde gouden medaille?
 


02/02: De leiding geniet na een lange examenperiode van een weekje vakantie. Geen activiteit! Om jullie toch wat bezig te houden op een scouteske manier: hier een stappenplan hoe je een platte knoop legt. Veel plezier!!

9/02: Weten jullie welke zaken er het belangrijkst zijn om een goede scout te zijn? We hebben het natuurlijk over de 5 basispijlers van de scouts! Kom er alles over te weten in deze superinteressante activiteit!
 


16/02: Joepie, het is VRIENDJESDAG! Neem al jullie vriendjes maar mee voor een reis rond de wereld! Vergeet jullie paspoort en valies niet! Maar waar gaan we eigenlijk allemaal naartoe?
 


23/02: Het is carnaval! Daarom geen activiteit vandaag. 
 


01/03: Vandaag spelen we een stoer bosspel! Deze activiteit mag natuurlijk niet ontbreken in onze kalender. Wie bouwt vandaag het grootste en mooiste kamp?
 
 


08/03: Trek je beste zorgen!


maar aan. Vandaag moeten jullie zelf voor de 4-uurtjes

14/03: Geen activiteit. De leiding bereidt het ultra-fantastische kamp voor! Maar voorlopig is alles daarover nog TOP-SECRET! Omdat het toch geen activiteit is, kunnen jullie misschien al eens het avondlied opfrissen tegen het kamp!!
 


22/03: Geen activiteit ☹. Kunnen jullie ons toch niet missen? Op zaterdag 21/03 kan je komen eten van de beste, allerlekkerste spaghetti op ons jaarlijks spaghettifestijn!27/03 – 29/03:

5/04: Geen activiteit. Geniet van jullie welverdiende vakantie! Als je je toch even verveelt, kan je altijd eens nadenken over dit raadsel: Wat behoort jou toe, maar gebruikt iemand anders vaker?
 
 11/04: De enige echte Kapoenen- en Wouterdag is weer aangebroken! Dit is een dag waarop je de kapoenen en kawellen van andere scoutsen in de buurt leert kennen. Alle praktische informatie volgt via e-mail.
 
 19/04: Het jaarlijks evenement Vijgen na Pasen van onze fantastische oudervereniging gaat weer door! De praktische informatie volgt nog via email. Hier al een mopje om in de sfeer te komen: Het is zondagmorgen en de familie is klaar voor het feestelijke paasontbijt. Bartje haalt bij de eerste hap zijn neus op: “Mama, mijn eitje smaakt zo raar!”. Moeder reageert een tikje boos: “Zwijgen aan tafel, Bart!”. Met enige tegenzin probeert Bartje verder te eten, maar na een poosje vraagt ie: “Mama, moet ik het snaveltje ook opeten, dan?”
 
 26/04: Geen activiteit! Want op 25/04 gaat onze fuif Bosjkapel door en we zullen nog heel wat opruimwerk hebben. 
 
 3/05: ZOEK DEKKINGGG, daar komt een waterballon aan!! Inderdaad, vandaag spelen we waterspelletjes! Zorg dat jullie kledij aan hebben die nat mag worden (en misschien ook nog wat extra kledij voor na de activiteit)!
 Opgelet: de laatste 3 activiteiten van het scoutsjaar gaan niet door op zondag, maar op vrijdag van 19u tot 21u. 08/05: AANDACHT! AANDACHT! Laat je voeten maar thuis! We doen vandaag ALLES op wieltjes! Jullie mogen iets op wieltjes meebrengen naar de scouts, bijvoorbeeld rolschaatsen, een skateboard, een fiets...
 
 15/05: Voor mij een Bic Mac, een grote friet met mayonaise, 10 chickennugets, en ne cola alstublieft. Vandaag spelen we het grote McDonaldsspel!!
 
 22/05: Vandaag is het zover! Eindelijk gaan we te weten komen wie de kawelUNIVERSALIS is. Univer-watte?? Kom het ontdekken op deze allerlaatste activiteit voor ons mega zot kamp! Tot Snel! Lotte, Anne Sophie, Brent, Dries, Jonas & Pieter-jan.


JONGGIVERS 
 


Beste jonggivers en ouders Na een spetterende eerste helft van ons scoutmoedig jaar, zijn we klaar voor een vliegende start in januari! Niet alleen staan ons nog hele leuke activiteiten te wachten, maar ook nóg een weekend en een formidabel kamp. Lees alvast grondig jullie kievitje, zodat jullie allemaal goed op de hoogte zijn en steeds paraat staan! Ook kunnen jullie al aan de slag met het raden van de activiteit aan de hand van het gezelschapsspel.


De leiding is er alvast klaar voor!

Stevige linker

Ondersteunende Tapir, Vlinderachtige Vink, Kwajongensachtige Hathi en Impulsieve Agame


GIVERS 
 


12/01: Verrasing of verassing 18/01: Dinner @ 16:30 26/01: Prepare the shit 8/02: Aprèskievit 16/02: Bring your friends 23/02: Geen activiteit, Carnaval Oilsjt 1/03: Pimp the bike 6-8/03: Best weekend ever 15/03: Geen activiteit 21/03: Eetfestijn – 22/03 Scouts Kroffel 29/03: Day @ the museum 17-19/04: Eikes 19/04: Vijgen na Pasen 25/04: BOSJKAPEL 3/05: Verbrand of niet? 8/05: Rol de bal 15/05: Netflix en chill 22/05: Play the game

Tot op de activiteiten! Onstuimige Eekhoorn Rifturquoise Gedreven Springbok Champagnegoude Begeesterde Shetlander


SCOUTS KIEVIT ERPE MERE GROEPSNUMMER 023026 OUDENAARDSESTEENWEG 458 TEL: +32 476 24 29 41 WWW.SCOUTSKIEVIT.BE SCOUTSKIEVIT@GMAIL.COM

Profile for Scouts Kievit

Scoutmoedig - Tweede Semester  

Scoutmoedig - Tweede Semester  

Profile for vtarbagan
Advertisement