Page 1

je v naši naravi

AKTIVEN ŽIVLJENSKI SLOG,

Ponudba velja v hipermarketih Mercator. marec, 2018

BRCAJTE

kot nogometaši

kaj in kako jedo maratonci TECITE KOT

LETITE KOT ORLI

Urban Jamnikar

OLIMPIJCI VEDO,

POHODNIŠTVO ALI KOLESARJENJE?


najboljšimi Z NAŠIMI izdelki AKTIVNO

ŽIVLJENJE

Šport ne krepi le zdravega duha v zdravem telesu, ampak nas navdaja s ponosom kolektivne pripadnosti – pa naj gre za skupino rekreativnih tekačev ali navijanje za naše vrhunske športnike, evropske in svetovne šampione. Mercator kot eden največjih kolektivov v Sloveniji zato svojo družbeno odgovornost izkazuje tudi s podporo športu. Ponosno sponzoriramo Olimpijski komite Slovenije, smučarske skakalce pod okriljem Smučarske zveze Slovenije, Nogometno zvezo Slovenije, nogometna kluba NK Maribor in NK Olimpija ter Ljubljanski maraton. V Mercatorju vsako leto podpremo okoli 180 športnih dogodkov. Posamezne športe povezujemo z določenimi kategorijami ponudbe, strastnim navijačem in rekreativcem pa ponujamo več kot 2000 bio izdelkov in izdelkov za aktiven življenjski slog. Tako boste v naši komunikaciji olimpijce največkrat videli povezane z izdelki BioZone, skakalce s ponudbo svežega sadje in zelenjave, nogometaše z mlečnimi izdelki, tekače rekreativce in maratonce pa z bio izdelki in izdelki brez dodatkov.

Vabimo vas, da pobliže spoznate nekatere od naših najboljših – športnikov in izdelkov. Spoznajte prehrano zmagovalcev!

Pa dober tek!

180

športnih dogodkov

nogometaš Nejc Vidmar

skakalci

lj in

, Špela Roge

Jernej Damjan

Robert Kranjec

olimpijci

Špela Rogelj, Žan Koš

ir in Anamarija Lampič

maratonec Urban Praprot

nik

2000

izdelkov bio, brez glutena, brez laktoze in drugih izdelkov za aktiven življenjski slog

2


Mleko - veliko več kot vsota hranil “Visoko prehransko vrednost, pa tudi zdravju koristne učinke ima predvsem zaradi pestrosti sestave. Tako sta maščoba in laktoza dober vir energije, beljakovine, kalcij, fosfor in magnezij nepogrešljivi gradbeni elementi telesa, vitamini pa zaščitne snovi. Mleko je pomemben vir kalcija tudi zato, ker ga telo iz mleka in mlečnih izdelkov dobro izkoristi. Ob tem so raziskave pokazale, da zaužijejo ljudje, ki vključujejo v prehrano več mlečnih izdelkov tudi več drugih mineralov, vitaminov B kompleksa in v maščobi topnih vitaminov, A, D, E in K. Vse te snovi pa prispevajo k dobremu delovanju prebavnega trakta in s tem dobremu počutju.” Biotehniška fakulteta

BRCAJTE KOT

nogometaši

Vsakič, ko nastopi slovenska nogometna reprezentanca, nas navda s ponosom, zato je Mercator pokrovitelj naše izbrane nogometne vrste in dveh vodilnih klubov, NK Maribor in NK Olimpija. S posebnimi aktivnostmi omogoča oglede domačih tekem reprezentance tudi izžrebanim kupcem in mladim spremljevalcem.

Skuta - vir beljakovin “Skuta – slovenska tradicija, je okusna in dobrodošla v prehrani, saj je vir beljakovin, ki spadajo med prehransko najbolj kakovostne beljakovine. Vsebnost beljakovin v skuti preverjamo z referenčnimi analizami.” Biotehniška fakulteta

V času letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji pa bodo naši najboljši nogometaši tudi glasniki najboljšega Mercatorjevega mlečnega programa: na testiranjih na ljubljanski Biotehniški fakulteti so namreč številni izdelki lastne blagovne znamke prejeli najvišje ocene – za prvovrstno kakovost.

Beljakovine v skuti Mercator, nepasirani, polnomastni, 500 g, predstavljajo več kot 20 % energijske vrednosti.

Jogurt “Jogurt je zaradi prijetnega okusa, predvsem pa slovesa zdravega živila, najbolj poznano fermentirano mleko. Lažja prebavljivost jogurta je posledica delne razgradnje beljakovin mleka med fermentacijo. Žive bakterije jogurtove kulture (Lactobacillus bulgaricus in Streptococcus thermophilus) izboljšujejo prebavo laktoze pri osebah, ki imajo težave pri prebavi laktoze. Jogurt mora zato vsebovati visoko število živih bakterij, vsaj 100 milijonov na gram, kar potrjujemo z analizami.” Biotehniška fakulteta

Mercatorjev tekoči jogurt, 3,2 % m. m., 500 g, vsebuje v povprečju 500 milijonov živih bakterij jogurtove kulture na gram. Narejen je iz slovenskega mleka in je prvovrstne kakovosti, ocenjene na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Nejc Vidmar

NAŠI. NAJBOLJŠI. Ponosni sponzor nogometa.

3


OLIMPIJCI VEDO, kaj in

kako jedo

V Mercatorju, ki je med sponzorji Olimpijskega komiteja Slovenije že od leta 2000 dalje, so ob letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu pripravili najširši izbor izdelkov Bio Zone in hrane za aktiven življenjski slog.

Posebej zmagovito popotnico je pred odhodom na olimpijado priredil naši hokejski reprezentanci. Čeprav so olimpijske igre zaključene in medalje razdeljene pa lahko na policah še vedno najdete več kot 2.000 tovrstnih izdelkov, med drugim 100 % naravne izdelke lastne blagovne znamke Bio Zone potrjene kakovosti, pridelane izključno po načelih ekološkega kmetijstva, brez uporabe genske tehnologije, fitofarmacevtskih sredstev in umetnih gnojil, več kot 100 vrst izdelkov brez glutena ter številne izdelke vegetarijanske in veganske prehrane.

pridelan presni kakav 100 % ekološko

Kakakov prah Bio Zone • iz najkakovostnejših celih kakavovih zrn • vir magnezija • vir železa • vir cinka

Magnezij in železo prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, cink pa varuje celice pred oksidativnim stresom in prispeva k ohranjanju zdravih las, nohtov in kože. Za tople ali hladne napitke, kot dodatek jogurtom in zmešančkom ter za presne slaščice.

Nepogrešljivo za športnike Jajca Bio Zone so znesle kokoši iz ekološke reje, kar pomeni, da jim je omogočen izhod na prosto, v hlevu pa imajo poseben prostor za valjenje in počitek. Kokoši se prehranjujejo izključno z bio krmo in prehrano. Ekološka reja upošteva stroge predpise za zaščito živali in okolja.

arija Lampič

n Košir in Anam

Špela Rogelj, Ža

NAŠI. NAJBOLJŠI. Ponosni sponzor olimpijske reprezentance Slovenije

Livtiy ploščica je • edina BIO presna ploščica, ki vsebuje žive kulture, brez dodanega sladkorja • vsebuje organske sestavine - semena, oreščke, suho sadje, čokolado brez rafiniranega sladkorja z 58 % kakava, žive kulture – probiotike

Ploščica presna bio Livity več vrst: chia semena - kakavova zrna, jabolko - cimet, kokos kakav ali višnja - maca, 30 g

4

159


Aktivni z izdelki Doppelherz aktiv Doppelherz aktiv je prepoznavna blagovna znamka nemškega podjetja Quiesser Pharma. Kupci že več kot 80 let zaupajo v prehranska dopolnila Doppelherz “moč dveh src”. Linija Doppelherz aktiv ponuja široko paleto vitaminov, mineralov in posebnih dodatkov za vzdrževanje aktivnega življenjskega sloga.

TECITE KOT

maratonci Aktiven življenjski slog je tek na dolge proge.

Prehransko dopolnilo Doppelherz Aktiv magnezij + kalcij + D3, 40/1

629

Prehansko dopolnilo Doppelherz Aktiv Odpornost direkt, 20/1

5

49

Prehransko dopolnilo Doppelherz Aktiv

Prehransko dopolnilo Doppelherz Aktiv

diabetiker vitamini, 30/1

Vitamini od A - Ž, 40/1

649

799

Prehransko dopolnilo Doppelherz Aktiv

Prehransko dopolnilo Doppelherz Aktiv

Magnezij + B vitamin + folna kislina, 30/1

579

Tek je šport, ki ima tudi pri nas verjetno največ aktivnih pristašev. Vsi, ki radi tečejo, se želijo udeležiti Ljubljanskega maratona, največje tekaške prireditve, katere sloves se krepi tudi po Evropi. Mercator je sponzor Ljubljanskega maratona od vsega začetka, posebej pa smo ponosni tudi na Lumpi tek, ki je največji tek za otroke pri nas. Zdaj se ga udeležuje že več kot 2.000 otrok.

Omega 3 1000 mg, 60/1

859 k

Urban Praprotni

NAŠI. NAJBOLJŠI. Ponosni sponzor.

Prehransko dopolnilo Doppelherz Aktiv tri vrste: Magnezij 400 + B vitamini, 20 vrečk, Železo Femin direct, 20 vrečk ali Vitamin B12, 30 tablet

559

Ponudba velja v izbranih hipermarketih Mercator v obsegu svojega prodajnega asortimana.

5


orli

LETITE KOT

»Kdor ne skače ni Slovenc’« je klic podpore mnogim našim športnikom, ne le smučarjem skakalcem. A nastal je prav zaradi naših orlov, ki nas vse navdušujejo s svojim pogumom in hladnokrvnostjo. Mercator je ponosni sponzor slovenskih skakalnih smučarskih reprezentanc, že tretje leto zapored pa je s posebno kampanjo podprl tudi skakalna društva, ki vzgajajo skakalni podmladek. V času akcije, ki se je končala konec februarja, so nakupi svežega sadja in zelenjave v Mercatorju prinesli kupcem kupon s kodo za glasovanje za izbrani klub. Donacije naši izbrani skakalni vrsti in skakalnim klubom z največ osvojenimi glasovi kupcev bo Mercator podelil po zaključku skakalne sezone, v sredo 28. 3. 2018 v Maxi klubu v Ljubljani.

Zmešajte si svoj smuti

Smuti lahko pripravimo iz skorajda kateregakoli sadja ali zelenjave. Kljub temu pa je nekaj okusov najpopularnejših in med njih zagotovo sodi bananin smuti, nepogrešljivi zeleni smuti,…

s kivijem in banano smuti

• 5 zrelih kivijev • 1 banana • 1 zrel mango, olupljen, razkoščičen in narezan • sok ene limone • 3 do 4 žlice medu • 3 kocke ledu

dn

ba osti

n an

Pr e

Zrele banane sestavljajo pretežno ogljikovi hidrati, od katerih je približno polovica sladkorjev, zato banane uvrščamo med sadje z več sladkorja.

Je sadež po katerem radi posegajo tudi športniki, tudi zaradi vsebovanega kalija, ki ima vlogo pri delovanju mišic, in mangana, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

B6 Vsebuje zanemarljivo količino maščob in kar nekaj prehranske vlaknine.

Jernej Damjan,

Špela Rogelj in

NAŠI. NAJBOLJŠI. Ponosni sponzor slovenskih orlov

6

Odlikujeta jih vitamin C in B6, ki sta še posebej pomembna v prehrani v zimskem času, saj imata vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Robert Kranjec

Vse sestavine zmešajte v mešalniku in postrezite.


Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Sladilo prilagodite vašem okusu.

Pesin smuti

deče r i t os dn

Pr e

Rdeča pesa je hranilno bogata zelenjava, zaradi česar je dobrodošla sestavina naših jedilnikov.

• 1 zrela banana • 1/2 srednje velike rdeče pese (olupimo in narežemo)

• 1 1/2 žlica chia semen • 1/2 čajne žličke vanilije • 1 skodelica navadnega ali mandljevega mleka

Namizni mešalnik Nutribullet • moč 600 W • majhen in kompakten • vrtinčasto delovanje in patentirana rezila za ekstrakcijo • brez BPA

Je poznana kot živilo, ki je dobro za kri, saj med drugim vsebuje tudi folat, ki prispeva k nastajanju krvi. S skodelico rdeče pese, pa telesu priskrbimo tudi železo.

Je bogat vir magnezija in kalija.

• 1 žlica medu (neobvezno)

HIPER

pese

Gre za nizkokalorično živilo, čeprav ima v primerjavi z drugo zelenjavo višje vsebnosti sladkorjev.

79

Se v prehrani uporabljata tako listje kot koren, ki je zaradi vsebovanih barvil značilno intenzivno rdeče barve.

90

Ponudba velja do 30. 6. 2018 v hipermarketih Mercator.

7


kolesarjenjem ZAČNIMO S

Mladinsko kolo • za deklice in dečke

-20%

• znamka Bugno • 6 prestav

11999 149,99

Kolesarjenje je ena izmed bolj napornih aerobnih aktivnosti.

Pomaga krepiti spodnji del telesa, še posebno stegenske mišice in je hkrati dovolj blaga, da pretirano ne obremeni sklepov. V eni uri je možno na kolesu porabiti več kot 400 kalorij. Kolesarjenje je primerna oblika aktivnosti tudi za sicer neaktivne posameznike – ne glede na to, če ste v formi ali ne, se lahko usedete na kolo in začnete poganjati. Še posebno koristno je za pretežke ljudi, ki so pri drugih oblikah aktivnosti omejeni zaradi povišane telesne teže.

Prehrana za kolesarjenje: • BELJAKOVINE. Zadostna količina kakovostnih beljakovin bo zaščitila mišice pred poškodbami med samo aktivnostjo in kasneje omogočile učinkovito regeneracijo. Poleg virov beljakovin kot so meso, ribe, jajca, mlečni izdelki in stročnice, se dobro izkažejo tudi prehranska dopolnila v obliki beljakovin v prahu ali beljakovinskih ploščic. Dopolnila so za kolesarje še posebno priročna, saj z njimi zlahka dopolnijo povišane potrebe po beljakovinah. • GORIVO. Seveda potrebujemo za aktivnost tudi ustrezno vrsto in količino goriva. Izbiramo pretežno ogljikove hidrate iz kakovostnih virov: sadje, škrobnata zelenjava, stročnice in polnovredna žita, ter potrebe dopolnimo z zdravimi maščobami: oljke in oljčno olje, oreščki in semena, avokado, kokos, …

Kolo je odlično za rektreativne kolesarje in pohajkovanja v naravi. (29”) obročniki so najboljša izbira za premagovanje klančin in vseh vrst ovir.

Gorsko kolo Bugno

-20%

• moško • 29’’ colsko • 21 prestav, Shimano menjalnik Mario Sambolec, dr. Feelgood

• prednji amortizer • disk z zavorami in aluminjiaste ročice zavor

239

99 299,99

Primerno za mestno vožnjo.

Mestno kolo Frejus • moško ali žensko • 28’’ colsko • 6 prestav • sprednja in zadnja lučka, blatniki • zaščita verige in prtljažnik zadaj

8

-19%

19999

Ponudba koles je na voljo v izbranih hipermarketih Mercator od 8. 3. do odprodaje zalog.

249,99


po Sloveniji? KAM S KOLESOM

Odločite se za izlete, v katerih bo uživala vsa družina ali družba, za odkrivanje novih kotičkov naše prelepe Slovenije in predvsem za sprostitev. • KOLESARSKA POT SOLKAN – PLAVE: 9 km dolga dvosmerna kolesarska pot poteka po spodnji Soški dolini in teče tik nad reko Sočo in velja za eno od najlepših v Sloveniji. • PARENZANA NA OBALI pelje čez razgibano slovensko oblalo in poteka po nekdanji železniški progi med Trstom in Porečem. Primerno izhodišče je Jagodje pri Izoli. • Goričko je idealno za raziskovanje na kolesu, kjer lahko preizskusite krožno kolesarsko pot PO BREGAJ, ki je dolga 16 km in se začne v Moravskih Toplicah. • Kolesarska pot od KRANJSKE GORE DO BELOPEŠKIH JEZER je primerna za izlet z otroki različnih starosti. Obdajajo jo najlepši razgledi na okoliške hribe. • Panoramska kolesarska pot KOSTANJEVICA NA KRKI je klasična izletna točka, ki jo s kolesom lahko raziščete vedno znova in znova.

Izdelka Fructal Natura v priročnem 250 ml pakiranju sta namenjena predvsem profesionalnim in rekreativnim športnikom ter vsem tistim, ki skrbijo za zdrav slog življenja. Poleg pozitivnih učinkov sestavin, okusa vsebujeta samo naravno prisotne sladkorje iz sadja in zelenjave. SOK RDEČE PESE: • 100 % sok iz rdeče pese • primeren pred vadbo ali po vadbi • prijetnega in polnega okusa • vtiamin C prispeva k sproščanju energije pri presnovi NAPITEK IZ GROZDJA: • obogaten z magnezijem, ki prispeva k delovanju mišic, k sproščanju energije pri presnovi in k ravnotežju elektrolitov • brez dodanih sladkorjev, vsebuje le naravno prisotne sladkorje

Sok Fructal

rdeča pesa, 0,25 ml

0

85

-20%

• DRAVSKA KOLESARSKA POT je dolga kar 99 km in poteka ob reki Dravi, na območju kar 18 občin. Poteka po lokalnih cestah in je primerna za rekreativno kolesarjenje. Kranjska gora

Pijača Fructal Natura

rdeče grozdje jabolko - borovnica - kokosova voda, 0,25 ml

Kostanjevica na Krki

Solkan

0 85

-20%

Multipower ISO drink je namenjen športnikom. Zagotavlja hitrejšo hidracijo in oskrbo z energijo med športnimi aktivnostmi. Preprečuje dehidracijo in poskrbi za vnos izgubljenih elektrolitov.

Napitek Iso Drink

Multipower, 500 ml

0

89

-20%

Kupone lahko unovčite od 12. 3. do 31. 3. 2018. En kupon velja za en nakup. Popust se obračuna pri blagajni s tem kuponom. Kuponi se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z vsemi preostalimi kuponi za popust in drugimi popusti. Velja za količino na zalogi prodajalne. Popust velja za količine, običajne za gospodinjstvo. Kupon velja v hipermarketih Mercator v okviru razpoložljivega asortimana. Ne velja za nakupe pravnih oseb in samostojnih podjetnikov.

9


in planinarjenje

PRIHAJA ČAS ZA POHODNIŠTVO Pohodništvo ima kar nekaj pozitivnih plati:

• lepi razgledi, svež zrak ter sožitje z naravo. Poleg koristnih vplivov na zdravje, seveda. Pohodništvo je oblika aerobne aktivnosti, ki prispeva k: • zdravju srca in ožilja, • ohranjanju energijskega ravnovesja in zdrave telesne teže, ter boljšemu nadzoru nad krvnim sladkorjem, • ohranjanju kostne gostote (ker je hoja »weight-bearing« aktivnost), • ohranjanju moči ter vzdržljivosti mišic nog in kolkov, • boljšemu počutju, saj učinkuje proti stresu in tesnobi.

Nekaj nasvetov kako imeti največ koristi od pohodniških avantur: • Začnite počasi. Kratki pohodi po ravnem terenu ter znanih in lahko prehodnih poteh so najboljši začetek. V štartu se izogibajte neznanih poti in zahtevnih terenov. Preverite koliko zmorete in intenzivnost skladno prilagajajte. • Uporabite palice. Pri hoji navkreber so v pomoč pohodniške palice. Z njimi v večji meri vključite tudi zgornji del in vaš izlet postane nekakšna »vadba za celo telo«. • Gremo v hribe. Izkušeni pohodniki se odpravite v hribe. Še tako položen hrib bo pospešil srčni utrip in vas prisilil, da pokurite več kalorij. Že 5 % do 10 % naklon lahko poveča porabo energije za 30 % do 40 %. • Po razgibani poti. Hoja po neravnem terenu krepi mišice ter pomaga izboljšati ravnotežje in stabilnost v sklepih. • S težjim nahrbtnikom. Vzemite dodatno zalogo hrane in pijače, fotoaparat … Že zmerno težek nahrbtnik lahko poveča porabo energije za 10 % do 15 %. Z nahrbtnikom pohodništvo postane malenkost bolj podobno vadbi z bremeni in pomaga krepiti vaše mišice in kosti. • Redno. Vsak dan verjetno ne boste šli v hribe. Takrat ohranjajte navado in formo s (hitro) hojo po soseščini, bližnjem parku ali lokalnem hribčku. Seveda lahko vzamete tudi svoj »težji« nahrbtnik in porabite kakšno dodatno kalorijo.

Mario Sambolec, dr. Feelgood

10


nosim s seboj.

VSE DOBRO

oprema za prosti čas.

Hi-Tec sledi cilju izboljšati življenje. Glede na vaše potrebe ustvarjajo nove, inovativne in vrhunske izdelke. Zato so ponosni na svoje in vaše dosežke.

Nahrbtnik 20 l

100 pik +

12,99 eur Nahrbtnik

ali 10 nalepk + 15,99 eur redna cena 34,99

50 l

300 pik +

eur

29,99 eur

ali 10 nalepk + 34,99 eur redna cena 79,99

Nahrbtnik

Pohodne palice 100 pik +

9,99 eur

ali 10 nalepk + 11,99 redna cena 29,99

eur

eur

eur

Torba-pas s plastenko SAMO V HIPERMARKETIH

35 l

Izdelki so na voljo v omejeni količini.

200 pik + 24,99 eur

100 pik +

ali 10 nalepk + 28,99 eur

ali 10 nalepk + 8,99

redna cena 64,99

eur

Aktivnost velja od 22. 2. do 20. 5. 2018. Več informacij na www. mercator.si.

5,99 eur

redna cena 19,99

eur

eur

11


svetu dobrega počtuja

ZABAVEN VODNIK PO

SEM PIKO, Mercatorjev pogovorni bot in tvoj novi vodič po svetu dobrega počutja. Tu sem zato, da ti pomagam s praktičnimi nasveti in preprostimi recepti, ki ti bodo polepšali dan in ti pomagali živeti bolj zdravo. Poišči me na Facebooku pod imenom Mercator Piko in začni pogovor z mano.

Mercator PIKO bo tvoj vsakdan popestril z:

✔ nasveti za aktivnejši življenjski slog, ✔ namigi glede uravnotežene prehrane, ✔ preprostimi, a slastnimi recepti ✔ in kratkimi, učinkovitimi vadbami.

NOVO OD 15. 3. 2018

Produkcija: Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, Ljubljana. Cene so v EUR z vštetim DDV. Veljajo v času akcijske ponudbe, za omejene količine blaga oz. do razprodaje zalog. Posamezna prodajalna ima v ponudbi akcijske izdelke v obsegu svojega prodajnega asortimenta. Prodaja akcijskih izdelkov poteka tudi v trgovinah, ki posameznih akcijskih izdelkov nimajo v rednem asortimentu, oz. novo odprtih trgovinah, ki teh izdelkov še niso prodajale. Nekaterim izdelkom iz ponudbe nismo dodatno znižali cene. Popust, namenjen končnemu potrošniku, velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog prodajnega prostora. Pika popust velja ob nakupu s Pika kartico in velja za fizične osebe. Kupec, ki zahteva izdajo poenostavljenega ali popolnega računa (originalni račun) na naslov, ki ni naslov končnega potrošnika, fizične osebe, tega nakupa ne more poravnati s plačilno-kreditno Pika kartico in ni upravičen do obračuna Pikinih popustov ali do pripisa pik. Pridržujemo si pravico do sprememb. Vse slike so simbolne. Dekoracije na slikah niso vključene v ceno izdelkov, ki so predstavljeni v letaku. Popusti se med seboj ne seštevajo. V primeru več hkratnih ugodnosti se za kupca pri blagajni vedno upošteva najugodnejši popust. Za morebitne napake v tisku se vam opravičujemo. Vodnik po nakupih v Mercatorju najdete na www.mercator.si. Seznam za prodajna mesta najdete na: https://www.mercator.si/prodajna-mesta/.

Mercator katalog za aktiven zivljenski slog marec 2018  
Mercator katalog za aktiven zivljenski slog marec 2018  

http://vsikatalogi.si/mercator-katalog

Advertisement