Page 1


Westerveld Dichtbij Westerveld Dichtbij is een native app waarmee je aan de gemeente van Westerveld problemen kan melden (losliggende stoeptegels, kapotte straatverlichting, ...). Met deze handige app wordt de afstand tussen de burger en de gemeente overbrugt en kunnen dergelijke zaken zeer snel opgemerkt worden. Daarnaast kunnen de klachten ondersteund worden door fotomateriaal en kan je de status van je melding vervolgens volgen op je mobiel. Tenslotte is er ook een overzicht beschikbaar van alle vergunningaanvragen en bekendmakingen uit de gemeente.

Het grote voordeel aan deze app is dat het zeer makkelijk te gebruiken is. Je hoeft enkel een categorie te kiezen en een omschrijving in te vullen. Je hoeft je adres niet eens in te toetsen omdat via de smartphone je locatie steeds bekend is. Als er toch problemen zouden zijn met het bepalen van je locatie dan kan je ze nog altijd zelf invoeren. Via de optie "Publicaties" wordt je dan weer op de hoogte gehouden van elke nieuwe ontwikkeling uit de gemeente.


De meldingen die de burgers doorsturen worden meteen doorgeplaatst naar de afdeling of dienst die ermee aan de slag moet. Dit efficiĂŤnt systeem geeft de burgers een gevoel van betrokkenheid en een goed gevoel over hun overheid!

SNAPPS


De software die ik gebruikt heb voor mijn app noemt "Ibuildapp.com" (Android, iPhone, HTML5). Ik kon meteen snel aan de slag en de navigatie tussen de verschillende buttons en tabs was zeer duidelijk. Verder was er ook de mogelijkheid tot het ontwerpen van een eigen creatief logo en telkens wanneer er een stuk informatie ontbrak kreeg ik een melding. Toch kampte ik soms met enige problemen maar na enige tijd zoeken uiteindelijk viel alles mooi in zijn plooi! Link: https://ibuildapp.com/


Instagram


Multimedia taak3  
Multimedia taak3  
Advertisement