__MAIN_TEXT__

Page 1

FOTO: J. KRIEBEL

art of living

Masterclass Levenskunst voor de derde levensfase


FOTO: S. HEEZEN

Het is zover ... 4

Je werkzame leven is (bijna) voltooid. De verplichtingen in de vorm van werk en gezinsleven veranderen binnenkort. Heerlijk, dacht je altijd, die vrijheid die er dan ontstaat.

Maar nu? Je staat op de drempel van een nieuwe levensfase en beseft - misschien wel meer dan ooit - dat ook deze fase vraagt om goede keuzes, zinvolle uren, om inspiratie en om geluk. De toekomst is weliswaar korter dan het verleden, maar de tijd die voor je ligt, biedt onnoemelijk veel ruimte. De Masterclass Levenskunst helpt je, met allerlei werkvormen, bij het bepalen van de invulling van de derde levensfase, die nu voor je ligt.


FOTO: S. HEEZEN

Bezielde keuzes Wat wil je de komende tijd maken van je leven? Wat zijn in jouw leven tot nu toe de belangrijkste lijnen? Waar gaat het om, in vriendschappen, in liefde, in familiebanden en in werk? En wat heb je jezelf, anderen of misschien wel de maatschappij de komende tijd te bieden? Welke levenservaringen wijzen naar je toekomst? Of wil je iets radicaal veranderen? En met wie of wat wil je je de komende tijd verbinden?

Inhoud In de Masterclass Levenskunst van de Vrije Hogeschool vergroot je je kennis over levensfilosofie, sociologie en wereldliteratuur. • reflectie op je eigen leven: inventarisatie van je talenten, onderzoek naar je waarden, idealen en ambities • dialoog: uitwisseling van ervaringen en visies in de groep en het uitdiepen van thema’s • verbeelding: door middel van kunstzinnig werk zoek je naar nieuwe vormen van kijken en denken; literatuuronderzoek, kunstwaarneming (musea), schrijven en muzikale compositie • autobiografisch schrijven: expressie van eigen reflecties, visies en inzichten


FOTO: N. KUMAR

Resultaat Een levensontwerp voor de derde levensfase dat betrekking heeft op persoonlijke, sociale en maatschappelijke

activiteiten die je wilt ontplooien. Je weet op welke manier

je de zorg voor jezelf gaat vormgeven. Ook heb je de rust, het vertrouwen en de handgrepen gevonden om toekomstige keuzes te wegen. Daarnaast heb je kennis over levensfilosofie en levenskunst en weet je wat jouw positie daarbinnen is. En tenslotte; je hebt een betrokken groep mensen leren kennen, die net als jij een zowel zinvolle als mooie invulling hebben gevonden voor de derde levensfase.


FOTO: J. KRIEBEL

2e Dorpsstraat 56, 3701 AB Zeist 030 - 227 1357 www.vrijehogeschool.nl/masterclass info@vrijehogeschool.nl

Profile for Vrije Hogeschool

Masterclass Levenskunst  

Masterclass Levenskunst  

Advertisement