Page 1

Zomer 2013

Vakantie, zomerse vrijheid Bergschoenen, strandkledij zijn uit de kast gehaald vakantieoorden lokken onweerstaanbaar. Het werk, de school even hoeft het niet meer vrijheid dient zich aan. Meer ruimte en tijd om vleugels uit te slaan zoals vogels in hun vlucht. Laat het geen vrijheid zijn van ik doe wat ik wil maar een diepere. Kies in vrijheid om er voor anderen te zijn om samen met anderen vrij te zijn.


Beste ouders, Nu de vakantie voor de deur staat, willen we jullie bedanken voor het gestelde vertrouwen. Na de externe doorlichting waarbij de leerdomeinen muzische en wiskunde onder de loep werden genomen kregen we de bevestiging dat we goed bezig zijn! We kregen een positief verslag zonder opvolging. Hiermee tonen we aan, dat we er met het schoolteam in slagen om goed onderwijs aan te bieden. Het beleidsvoerend vermogen van onze school wordt voldoende geacht om zelf te bepalen wat de prioriteiten zullen worden naar de toekomst toe. Het was tien jaar geleden dat wij zo’n doorlichting kregen. Voor het team doet het dan ook deugd om te mogen ervaren dat de inspectie de gevoerde inspanningen weet te waarderen. We blikken terug op een boeiend schooljaar waarbij de kinderen opnieuw een heel rijk aanbod kregen zodat ze zich gelijkwaardig kunnen ontwikkelen op alle domeinen. Zo leveren we kinderen af die gewapend zijn om het vervolgonderwijs met heel veel succes aan te vatten. We willen de ouderraad en de vele vrijwilligers bedanken voor de goede samenwerking en de ondersteuning. Dankzij jullie inspanningen kunnen we immers heel wat extra initiatieven ontwikkelen die een grote meerwaarde betekenen voor de schoolwerking. Vandaar ook een warme oproep naar jonge mensen om zich te engageren voor onze school. De riem gaat er nu voor een tijdje af! We wensen jullie allemaal een prettig verlof toe. Geniet hopelijk van een vakantie met veel goed weer! Wij van onze kant zullen dit zeker ook doen! Tot op de welkomdag van vrijdag 30 augustus. Met vriendelijke groeten De directie Joost Kerkhove Kathleen Detaellenaere

Zomerkrant 2013


Thema “de baby” bij de jongste kleuters… Enkele mama’s zijn zwanger en andere mama’s zijn juist bevallen. Dit was dan ook de aanleiding om dit thema uit te werken . Het babybroertje van Abel (Jef) kwam op bezoek. We konden weer spelen met babyspeelgoed, er werden heel wat verhaaltjes verteld en we maakten ook onze eigen rammelaar.

Zomerkrant 2013


Zomerkrant 2013


De paashazen op bezoek bij de kleuters‌ Ook dit jaar kwamen de paashazen bij ons op bezoek. De kleuters moesten eerst een aantal opdrachten uitvoeren waarbij ze beloond werden met een puzzelstuk. Alle puzzelstukken samen bracht hen naar de paaseieren en de nieuwe fietsen.

Zomerkrant 2013


Met de kikkerklas naar de imker Wij brachten met de kikkerklas een bezoek aan de imker Rik Deweer uit Waregem. We leerden heel veel bij over de bijen en het maken van honing. Een zwerm bijen kan je in een bijenkast stoppen. Een bijenkast bestaat uit 3 verschillende rompen. In de bijenkast maken de werksters honingraten. Deze honingraten bestaan uit zeshoekige cellen. In deze cellen legt de koningin eitjes. Ze worden ook gebruikt om nectar, stuifmeel en honing te bewaren. De imker plaatst een houten raam met de basis van een honingraat in een bijenkast . Dit helpt de bijen om verder te bouwen. Elke bijenkast heeft een typische geur. Zo komen de bijen altijd weer naar dezelfde kast. De werksters werken de eerste 21 dagen van hun leven in de bijenkast. Hun taken zijn cellen poetsen, zorgen voor voedsel, cellen bouwen en bewaken. Na 21 dagen vliegen ze uit om nectar en stuifmeel te zoeken. De koningin legt alleen maar eitjes. Wanneer er voldoende honing in de bijenkast zit, is het tijd om de honing er uit te halen. De imker haalt de honingraten uit de bijenkast en verwijdert de honing met de slingeraar uit de honingraten. De honing komt dan terecht in een bakje onderaan de slingeraar. Via een afvoer kan de imker de honing in potjes gieten. Het was een leerrijke namiddag. De Kikkerklas.

Zomerkrant 2013


TECHNIEK IN HET TWEEDE LEERJAAR In het tweede leerjaar deden we al enkele proefjes i.v.m. techniek. We knutselden ook een kuikentje op een krukas. Door te draaien aan de as, ging het kuikentje op en neer. Leuk hoor! Hier zie je enkel sfeerbeelden.

Op het stappenplan stond dat we eerst gaatjes moesten prikken om onze as door te steken. Dit moest wel precies zijn hoor!

Daarna moest de krukas door de gaatjes.

Zomerkrant 2013


Daarna het kuiken op onze as‌

... en proberen maar!

Vele knutselgroetjes, De tweede klas

Zomerkrant 2013


KLAS 4 EN 5 OP STUDIEREIS NAAR GENT Klas 4 en 5 trokken er samen op uit naar Gent. Klas 4 bezocht in de voormiddag het Gravensteen. Dit is een heel oude burcht, gebouwd in de 10de - 11de eeuw. Bij aankomst werden we door de jonkvrouw van het kasteel verwelkomd. In haar grote ontvangstzaal kwamen we heel wat te weten over het reilen en zeilen en het leven van de kasteelbewoners. Onder haar begeleiding bezochten we de hele burcht. We kwamen in de eetruimtes, in de slaapvertrekken, op het dak, in de kelder met de vergeetput... Ook gingen we naar de folterkamer. We zagen daar heel wat werktuigen waarmee mensen werden gefolterd, al dan niet om een bekentenis af te dwingen. Nogal gruwelijk hoor !

's Middags gingen we naar de SWM. SWM staat voor superwereldmol en wordt georganiseerd door Studio Globo. Dit is een organisatie die zich specialiseert in het aanbieden van allerlei activiteiten om de levenswijze van alle mensen over de hele wereld beter te leren kennen, om positief te leren omgaan met alle verschillen die er zijn tussen alle mensen.

Deze

mol heeft een hol waarin hij allerlei zaken verzamelt van over de hele wereld. Hij groef 3 gangen. EĂŠn naar Guatemala, India en Senegal. Op het einde van zo'n gang kwam je in het land terecht en leerde je er heel wat meer over. We leerden Samiksha uit India, Ogo uit Senegal en Maria Angelica uit Guatemala kennen. Zij vertelden ons meer over hun belevenissen en dromen. Hoewel hun leven er helemaal anders uitziet dan het onze, ontdekten we ook heel wat gelijkenissen. Om ons beter te kunnen inleven, mochten we ons verkleden. Het werd voor beide klassen een leerrijke dag.

Zomerkrant 2013


Zomerkrant 2013


Zomerkrant 2013


KLAS 5 OP STUDIEREIS NAAR GENT Hallo iedereen, Wij zijn op studiereis naar Gent geweest op 14 maart 2013. Met het vierde en het vijfde leerjaar zijn we met de bus om 8.45 uur vertrokken. We waren ter plaatse rond 9.45 uur. Het 5de leerjaar is daar van de bus gestapt en is naar het ‘huis van Kina’ gegaan. Het 4de leerjaar moest nog wat langer op de bus blijven zitten. Het was super interessant in het ‘huis van Kina’. We hebben er heel wat bijgeleerd bv. hoe de bloedsomloop werkt enz… ‘s Middags hebben we daar een lekkere boterham gegeten en we hebben zelf ons eigen drankje mogen kiezen. Er was: fanta, cola, sprite, fristi, chocolademelk, melk, fruitsap, water en spuitwater. Dan zijn we door gegaan, langs de kermis (de geur van olliebollen, hmm... ), naar de ‘Volksterrenwacht van Armand Pien’. Toen we daar aankwamen (een beetje te vroeg) moesten we met de lift naar boven. We werden goed ontvangen. We kregen een boeiende uitleg over de planeten. Toen hadden we de kans om door een telescoop te kijken maar doordat de elektriciteit was uitgevallen kon de koepel niet open. Daarom zijn we dan eerst naar het weerstation geweest . Het was ontzettend leuk. Eenmaal er terug elektriciteit was, konden we naar de zon kijken met de telescoop. Het was een mooie zon. Er was een 3D film over de planeten en dat was spectaculair. We misten bijna onze bus en dus moesten we snel lopen.

Zomerkrant 2013


Gelukkig wachtte de bus eventjes. Om 17:00 kwamen we terug aan op school en ging iedereen naar huis. Het was een leerrijke dag!

!!!DAG IEDEREEN!!! Einde Geschreven door Janne Verelzen en Mano Devlaminck! 5A

Zomerkrant 2013


KLAS 5 OP BEZOEK BIJ AQUAFIN Bij onze aankomst in Aquafin werden we uitgenodigd om naar de vergaderzaal te gaan. Daar leerden we wat de voorwas, hoofdwas en de nawas is. Voorwas : In de voorwas wordt het grof vuil eruit gehaald (koekenpapier enz.). Ook wordt zand en grind uit het water verwijderd. Hoofdwas : Het water wordt gemengd met slib (smulpaapjes), die eten bacteriĂŤn op. Nawas : Het slib wordt uit het water verdreven. Na deze belangrijke info konden we beginnen aan onze rondleiding. Bij ons eerste stoppunt zagen we hoe het rioolwater omhoog werd gepompt door enorme draaiende schijven die vijzels worden genoemd.

Dan werd het water door buizen naar machines gevoerd waar het grofvuil, dat in het water zit, bleef steken. Dat grofvuil werd naar een container verdreven. Nu wordt het water zand en grindvrij gemaakt. Het water wordt in een breedte gestuurd waar een brug over rijdt. Die brug verwijdert het zand met een bol en de olie met een schop.

Daarna wordt het water gemengd met slib (smulpaapjes). Die vreten zich vol met bacteriĂŤn. Maar omdat de smulpaapjes zoveel eten raken ze makkelijk zonder lucht.

Zomerkrant 2013


Daarom wordt er lucht in het water geblazen. VoilĂ daar zijn we ook vanaf. Nu komen we aan bij het laatste deel. We weten nog allemaal dat het slib nog in het water zit. Om het slib te verwijderen wordt het water naar een koepel geleid. In die koepel wordt het slib verwijderd. Hoe dat in zijn werk gaat is nogal ingewikkeld, dus zullen we het hierbij laten. Het water is nu van basiskwaliteit en het wordt in de Leie geloosd. VoilĂ , dat was ons bezoek aan Aquafin! Hopelijk vonden jullie het interessant. Geschreven door : Viktor en Leon.

Zomerkrant 2013


Herinneringen aan mijn lagere school… Peuterklas en eerste kleuterklas In de peuterklas zaten we bij juf Kathleen, Juf Nancy en juf Marijke. En in de eerste kleuterklas zaten we bij juf Christine. Justine had als symbooltje een sterretje. Omdat ze zo’n lieve meid was zeiden de juffen dat ze een echt zonnetje was in de klas. Justine begreep dat niet en zei: ‘Maar ik ben geen zonnetje, ik ben een sterretje!’ Clemence verkende de klas, ze deed alle kasten open en begon dan pas te spelen. Viktor beschermde zijn zus, Valentine, heel goed. Als er iemand aankwam, omhelsde hij haar. Laura zei het heel jaar niets in de klas. Pas in de derde kleuterklas begon ze te spreken. Als de school gedaan was, ging Pieter alleen naar huis. En toen zijn mama op school kwam, was haar zoon verdwenen. Bre en Warre hadden altijd ruzie wie het eerst op de glijbaan mocht. Charlotte wou nooit naast Clemence op het bankje zitten, erg hé! Marie verloor haar nagel toen ze van de glijbaan ging. Iedereen speelde graag in de zandbak. Silke en Valentine waren al goeie vriendinnen van de eerste dag. Clemence die pas in België was, begreep nog geen Nederlands en deed dan andere dingen dan hetgeen de juffen vroegen. Die jaren vlogen voorbij en het werd tijd voor de tweede kleuterklas.

Kiara en Elyse De tweede kleuterklas In het tweede kleuter zaten we bij juf Greet, juf Mieke en juf Ann. Als Michelle toekwam in de klas, wilde ze meteen in het poppenhuisje Zomerkrant 2013


spelen! Zo leuk vond ze dat! Voor de durvers was er de “Donkere doos”! Je mocht in de grote donkere doos kruipen en met je zaklamp in het donker schijnen! Als er een jarige was in de klas, dan mocht je de verjaardagskoffer meenemen naar huis. Daar mocht je allerlei dingen instoppen voor je verjaardag, zoals: een cd, een knuffel of een prentenboek,… Je mocht ook op de verjaardagstroon gaan zitten en je mocht de verjaardagstrui aandoen. Iedereen in de klas maakte een tekening van de jarige en de juf maakte daar een boekje van. Dat mocht je meenemen naar huis. Het schoolfeest was toen in het thema van ‘De fiets’. Dat was super leuk!!! Maurice moest met Clemence dansen. Maar hij was te groot voor Clemence. Ze moesten een brugje maken en Maurice geraakte er met moeite onder. Het was een leuk en tof jaar!

Clemence, Laura en Elise De derde kleuterklas In het derde kleuter zaten we bij juf Hilde of juf Birgit. Bij juf Hilde hebben we verkiezingen gehouden. Alexine was burgemeester en besloot dat we pannenkoeken of frieten mochten eten. Benoit en Tom waren schepenen. Iedere morgen speelde juf Hilde het berenlied op haar gitaar. Dat ging van hoog (mama beer) naar laag (papa beer). Op een dag gingen we naar de zee om Baron Bommel te zoeken, daarna hebben we nog veel leuke tijden beleefd met onze dikke vriend. Op de kerstmarkt heeft Emma Benoit van het podium geduwd. Ze moest zich verontschuldigen van de grote zus van Benoit… Dat kwam niet goed! We beleefden veel crea- namiddagen in verschillende groepjes. Samen met de kinderen van het eerste leerjaar, speelden we ook levensgrote Jakkibak Kippenkak! Zomerkrant 2013


Er gebeurden ook enkele ongevalletjes: Warre verloor zijn tand door te vallen, Febe viel tegen de kast‌ Een verstrooide juf Hilde zei soms verkeerde dingen en ze ging ook eens bijna op chocolade van Sinterklaas zitten â˜ş Het derde kleuter was een super jaar!

Emma, Maurice en Marie

Het eerste leerjaar In het eerste leerjaar kreeg de helft les van juf Dorine en de andere helft van juf Francesca. We leerden lezen met de leesmethode van Karbonkel. Velen waren bang van Karbonkel. We kregen ook turnles en toen is Kiara op haar gezicht gevallen met als resultaat dat haar gezicht volledig in bloed was. Pijnlijk dus! In de klas hadden wij een zitbal. Iedereen zat graag op de bal, maar jammer genoeg stekte Warre de bal met zijn potlood plat. In het eerste leerjaar deden we ook onze Eerste Communie. Om onze hostie in ontvangst te nemen, oefenden wij met een gom. Natuurlijk aten we die niet op! Op de communie vonden velen hun hostie lekker, zoals Cas. Maar Beau at zijn hostie niet graag en gaf die door aan Pieter. Tijdens de mis moesten we ook enkele zinnen voorlezen en de rest van de tijd moesten we stil zitten. Maar dat kon Noah toen nog niet goed. Tot slot kregen we als cadeau een visnet. En daarna gingen we naar huis om het grote feest te vieren! Zo ging het jaar voorbij waarin we leerden lezen en rekenen.

Justine, Valentine en Tom

Zomerkrant 2013


In het tweede leerjaar In het tweede leerjaar waren er 2 klassen: klas A bij juf Valerie en klas B bij juf Carine. Juf Valerie werd vervangen door meester Hautekiet omdat ze zwanger was van Alex. In het tweede leerjaar leerden we de maaltafels. Dat deden we met een lange balk waarin de cijfers stonden van een maaltafel. Toen Benoit zijn luistertoets moest maken zei Emely dat een oefening fout was. Maar juf Carine zag dat en zei dat Emely dat niet mocht zeggen. In datzelfde jaar werd ook het zusje van Elise Veranneman geboren: Marthe. We hebben dan ook een cadeautje gemaakt voor Marthe. Als we op schoolreis gingen naar Planckendael viel Emely’s broodje op de grond. Een ooievaar pikte het op en at het op. En Emely had geen picknick meer. We leerden in het tweede leerjaar ook tot 100 tellen. Clemence wisselde de cijfers om. VB: 53 werd 35. Op het eind van het schooljaar verlieten Lisa Algoet en Beau Debruyne onze school. Jammer!

Silke, Charlotte en Alexine In het derde leerjaar In het derde leerjaar, waren er twee klassen. In de voormiddag zat de ene helft bij juf Patricia en de andere bij juf Valerie. In de namiddag en de donderdag zat iedereen samen bij juf Valerie. In het begin van het derde leerjaar kwam Wiktoria naar onze klas. De eerste maanden liep Justine bij haar om haar te helpen. De eerste maand las Emma voor voor Wiktoria. Als Wiktoria kon lezen, las zij voor voor Emma. We hebben ook leren cijferen en alfabetisch rangschikken

Zomerkrant 2013


Maurice had eens de hik bij juf Valerie. Als je jouw hik wil wegdoen moet er jou iemand laten schrikken. Dus sloeg juf Valerie eens hard op het bord, maar Maurice zijn hik was niet weg. Het was mislukt! En wij waren allemaal erg geschrokken. Als we de hele week flink waren geweest, mochten we de vrijdag een sticker kiezen. Die kleefde onze juf dan in onze agenda. Leo was eens niet flink geweest. Juf Patricia wou eventjes zijn gezicht niet zien en hij moest naar het vierde leerjaar. Michael zei al langere tijd dat hij zou vertrekken. Op een vrijdag nam hij zijn gerief en vertrok. De maandag lag er toen een briefje van hem. Dat was wel raar! Hij woont nu in Amerika. We mochten inschrijven voor de Stratenloop. We moesten ons geld geven aan onze juf. Een paar dagen later was het geld verdwenen. Zou er een dief geweest zijn? Ook dat jaartje ging vlug voorbij. Na de vakantie gingen we reeds naar het vierde leerjaar.

Wiktoria, Pieter en Febe

In het vierde leerjaar In het vierde leerjaar kregen we les van juf Veerle, juf Severine en juf Debby. Zij leerde ons kommagetallen in de wiskundeles met aardappelen. Er waren 2 groepen van wiskunde, A en B. Wie bij A zat, had juf Veerle als juf en bij B, juf Debby. Juf Veerle was in de winter soms te laat door de sneeuw. Juf Veerle viel toen ook van de trap en brak haar been. Toen kregen we juf Severine als juf. Juf Veerle liep met krukken en iedereen wou ermee lopen.

Zomerkrant 2013


We zijn dat jaar naar het Boudewijn Seapark op schoolreis geweest De show met dolfijnen en zeehonden, vonden we tof. Wiktoria mocht de dieren voederen. Silke en Wiktoria maakten samen een proef, zodat Wiktoria alles zou begrijpen. Ze deden dat in een lokaal apart. Op een keer moest Bre naar het toilet. Toen ze terug kwam, stapte ze binnen in dat lokaal om een praatje met die 2 meisjes te maken, in plaats van naar de klas terug te keren.

Leo, Bre en Michelle In het vijfde leerjaar In het vijfde leerjaar waren er 2 klassen. Klas A kreeg les van juf Debby en klas B van juf Francesca. Toen juf Francesca in zwangerschapsverlof was, kregen we les van juf Joke. Weet je‌ Jari kwam er toen bij in onze klas. Hij voelde zich meteen thuis. We kregen in het vijfde leerjaar onze eerste Franse les. Zelfs na school kregen we op donderdag Franse les. We kregen ook voor het eerst technoklas. Daar kregen we les van meester Paul. Hij leerde ons met de machines werken en hij leerde ons ook trucs. Michelle zat met haar vingers tussen de machine, Glenn had zijn broek gescheurd,‌ In de klas vierden we de verjaardagen van de juffen, we leerden trucs van juf Joke. Ook hadden we een complimentendoos en Benoit schreef complimenten voor zichzelf. We kregen geschiedenis en Jonalynn zag de mammoeten heel graag. We kregen turnles van juf Sophie en Warre brak zijn arm. Was dat omdat hij zo rustig was? Ook konden we streepjes krijgen in de klas als we niet rustig waren of niet in orde waren. Eens gingen we met de klas opbezoek bij juf Francesca, namelijk toen we de opruimactie deden. Dan moesten we het vuilnis van de straat opruimen. En als afscheid van het schooljaar keken we naar een film en aten we chips. Het was een heel gezellig schooljaar!

Constance, Warre en Jari Zomerkrant 2013


Sportleerkrachten In het eerste leerjaar hadden we les van juf Mia. Het was haar laatste jaar dat ze hier op school les gaf. Als afscheid was er een mooi feest. De zesde klassers haalden haar op aan haar huis en fietsten samen met haar naar school. Daar wachtte de hele school haar op. De hele dag deden we allerlei sportactiviteiten. Juf Veerle, de kleuterjuf van turnen is nogal stil. Maar ze zorgde er altijd voor dat we leuke turnlessen hadden. Ze leerde ook kinderen hun veters strikken. Juf Sophie, die nu onze turnjuf is, ging dit jaar samen met juf Carine mee op bosklas. Ook geeft ze zwemles in het zwembad van Waregem. Maar het is iedere keer een andere groep waar ze bij staat, dat is wel ingewikkeld. Juf Sophie liep in de les tegen een paal. Ze viel flauw. De leerlingen moesten haar naar het secretariaat dragen. We vinden dat ze heel sportief is en het is tof dat ze zoveel activiteiten organiseert op woensdagnamiddag.

Noah en Lars Godsdienstjuffen In het eerste leerjaar kregen we les van juf Mia. Ze bereidde ons voor op onze Eerste Communie. Ze leerde ons tekstjes lezen en een Bijbelverhaal uitbeelden. Dat vonden we heel leuk. De volgende juf die we hadden, was juf Els. Zij kon heel goed verhalen vertellen. En als het te luid was sloeg ze op de klankschaal, zo werden we rustig. Toen ze het verhaal van het mosterdzaadje vertelde, kregen we elk een mosterdzaadje om thuis te planten. En dan tot slot hadden we juf Lindsey. Dat is een hele leuke juf, want ze kan veel verdragen van ons. Maar als we te luidruchtig zijn, klopt ze op Zomerkrant 2013


het bord. Weet je dat ze voetbalt bij Zulte- Waregem? De 3 juffen hebben ons goed voorbereid op de Eerste en Plechtige Communie.

Benoit en Glenn Onze directeurs en zorgjuf Onze directeuren zijn meneer Joost en mevrouw Kathleen. Ze zorgen dat er voldoende materiaal is om mee te werken in school. Ook helpen ze bij het organiseren van schoolfeesten, kerstmarkt,… Meneer Joost zorgt dat alles werkt en hersteld wordt. Mevrouw Kathleen doet veel computerwerk. Soms kunnen ze ook grappig zijn. Op het schoolfeest was meneer Joost verkleed als Paus en mevrouw Kathleen als zuster. Er is al 2 keer ingebroken op school. Eén keer was het echt. De dief had alles overhoop gehaald. Maar de tweede keer was het, denken we, een vergissing. Iemand drukte op de alarmbel in plaats van op de gewone bel. Van schrik is die persoon gaan lopen. Juf Mieke is onze zorgjuf. Zij helpt kinderen als ze zich pijn gedaan hebben, maar vooral helpt ze kinderen met leren, lezen en wiskunde. Velen vonden het stressie als ze moesten gaan lezen. Cas niet. Hij deed altijd z’n best om een niveau hoger te gaan. Wiktoria is haar dankbaar omdat ze door haar vlug Nederlands leerde.

Cas en Dylan We willen de juffen en de directie en ander personeel bedanken voor alles wat ze voor ons gedaan hebben. De jaren in onze basisschool zullen we nooit vergeten!

de leerlingen van de zesde klas Zomerkrant 2013


Er hebben meer mensen recht op een school- of studietoelage van de Vlaamse overheid dan u denkt. Misschien ook u! De folder op de website www.studietoelagen.be geeft u een kort overzicht, zodat u kunt nagaan of u al dan niet in aanmerking komt om een studietoelage te bekomen. Als u twijfelt, kunt u voor alle zekerheid een aanvraag indienen. Contacteer ons zodoende dat we hulp kunnen bieden bij de aanvraag. Een toelage aanvragen is een stuk eenvoudiger dan voorheen. Een aangifteformulier van de belastingen of een inschrijvingsformulier van school zijn immers niet meer nodig. Stuur uw aanvragen vanaf 1 augustus 2013 tot en met 1 juni 2014 naar: Afdeling studietoelagen Hendrik Consciecegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 Brussel

LA TOE

GEN

Of eenvoudiger: dien uw aanvraag in online . De meeste gegevens over uw gezinssamenstelling staan dan al ingevuld. Aanvragen die u na 1 juni 2014 indient, worden niet meer onderzocht. Hoe eerder u uw aanvraag volledig indient, hoe eerder u uw toelage krijgt! Hoogachtend De directie Kathleen Detaellenaere Joost Kerkhove.

Zomerkrant 2013


• •

• •

De paashaas een duwtje in de rug geeft. (€ 380) Zorgt dat kinderen vanaf het derde leerjaar naar de studie kunnen en er voor de oudsten een extra uur Franse les is? (€ 1.200) Alle kinderen op het einde van het schooljaar op een ijsje trakteert? (€ 120) De pannenkoekenwandeling organiseert en met de opbrengst nieuwe computers koopt. (€ 1.800) Voor een leuk afscheidscadeau voor de zesdejaars zorgt. (€ 580) Met het ingezamelde geld van de kerstrozen nieuwe fietsjes gekocht heeft. (€1.300) Maandelijks met de directie en leerkrachten overlegt over het reilen en zeilen op onze school. De school in tal van activiteiten helpt.

Zomerkrant 2013


Zomerkrant 2013


Winnaars PAASKRANT! Jullie mogen een leuke prijs komen afhalen in het bureau

Marie Roobrouck 1A Seppe Rysman 2A

Zomerkrant 2013


ZOMERWEDSTRIJD VOOR ALLE LEERLINGEN

Haal je fototoestel uit de kast en maak een leuke vakantiefoto! Mail hem naar

schoolkrant.desselgem@gmail.com Misschien sta jij wel in de volgende schoolkrant en win je een mooie prijs?

Zomerkrant 2013


ENKELE BELANGRIJKE DATA OM TE NOTEREN: Einde schooljaar 2012-2013 Welkomdag voor alle klassen vanaf 17.30 uur Start nieuwe schooljaar Voormiddag: pedagogische studiedag Namidddag: facultatieve verlofdag: “Desselgem Koerse

Woensdag 16 oktober 2013

Pedagogische studiedag: geen les

28 oktober—3 november 2013

Herfstvakantie

Maandag 11 november 2013

Wapenstilstand

Dinsdag 3 december 2013

Grootouders/Sintfeest

23 december 2013—5 januari 2014

Kerstvakantie

3 maart—9 maart 2014

Krokusvakantie

7 april—21 april 2014 Vrijdag 2 mei 2014 Woensdag 28 mei 2014 Donderdag 29 mei 2014 Vrijdag 30 mei 2014 Zaterdag 31 mei 2014 Zaterdag 7 juni 2014 Maandag 9 juni 2014 Maandag 30 juni 2014

Paasvakantie Facultatieve verlofdag Halve facultatieve verlofdag O.L.H.-Hemelvaart: geen les Brugdag: geen les 14 uur H. Vormsel 14.30 uur Eerste Communie Pinkstermaandag: geen les geen school: start grote vakantie

Welkom

Vrijdag 30 juni 2013 (11.40 u) Vrijdag 30 augustus 2013 Maandag 2 september 2013 Dinsdag 10 september 2013

Welkom in onze school

Welkom aan alle nieuwe leerlingen en in het bijzonder de nieuwe peuters. Weldra mogen jullie naar de klas. We nodigen iedereen alvast uit naar onze

OPENDEUR! Vrijdag 30 augustus 2013: 17.30 u—20 u Tot dan! Directie en team Vrije Basisschool Desselgem


Juli 2013 ma

di

wo

do

vr

za

zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11 FEEST VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

NATIONALE FEESTDAG

22

23

24

29

30

31

25

26

27

28


Augustus 2013 ma

di

wo

do

vr

za

zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

O.L.Vr. HEMELVAART

19

20

21

22 OUDERRAAD OM 20 UUR OP SCHOOL; Iedereen van harte welkom

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

WELKOMDAG VOOR ALLE LEERLINGEN VAN ONZE SCHOOL 17.30u-20u

Zomerkrant 2013 pdf  
Zomerkrant 2013 pdf  

schoolkrant juni 2013

Advertisement