Page 1

FAMILIECONCERTEN 2012 - 2013


c Ik ben Vi ? t n a k r p voo n op de amilieconcerten o e i z e g l a je mij kste f Hoi! Had voor jullie de leu lles n, lees a e t en ik heb gezet. r e c n o en c dt . een rijtje rschillende soort t wat je leuk vin en, i ve p Het zijn k door en kies u en je ziet me lo mt a o t op je gem n Vredenburg ben je me een hand k i ls En als je het heel leuk a k i dan vind geven! Groetjes,

Vic

2


BETOVERING, NIEUWE KLANKEN, DROOMWERELD, AVONTUUR De eerste keer naar een concert gaan is heel spannend. Het orkest, al die instrumenten, de mooie zaal. Ongeduldig wachten tot het concert begint en als het dan zover is‌ de betovering van de prachtige klanken en de verhalen die je meevoeren in een groot muzikaal avontuur. Geweldig! Een avontuur waarin alles mogelijk is.

de vrije loop laten. Want of de voorstelling nou gaat over het verhaal van Jungleboek, over verliefd zijn, of een engeltje dat zijn fagotje uit de hemel laat vallen, bij iedere voorstelling maken kinderen zelf, in hun eigen hoofd, met hun eigen verbeelding de mooiste verhalen. Het begint allemaal met fantasie en waar het eindigt‌?

Bij de concerten en voorstellingen in Vredenburg kunnen kinderen hun fantasie

eft Mijn vogel Papagena he en he je zich door het boek en op verschillende plekk n verstopt. Kun jij telle hoe vaak Papagena in het boekje opduikt? op bladzijde 15.) (De oplossing vind je

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.vredenburg.nl/vic . Vredenburg Leidsche Rijn J.C. Verthorenpad 100 3541 MV Utrecht

Vredenburg Leeuwenbergh Servaasbolwerk 1a 3512 NK Utrecht

RASA Pauwstraat 13-a 3512 TG Utrecht

3


Zondag 11 november

Zondag 18 november

RADIO FILHARMONISCH ORKEST CONCERT VOOR 1000 STERREN

VINNI PUH DE RUSSISCHE POEH

Met de stemmen van: Thomas van Luyn en Hadewych Minis Insomnio Ulrich Pöhl, dirigent Wouter Padberg, dirigent Sonja Volten, mezzosopraan Willem de Vries, bariton Eric Robillard, presentator Toek Numan, muziek Margrith Vrenegoor, regie

Winnie de Poeh had een Russisch neefje: Vinni Puh. Insomnio selecteerde drie van zijn leukste filmpjes, die worden geprojecteerd op filmdoek en met live muziek van Mieczyslaw Weinberg.

Carmen van Georges Bizet

De verlegen Jan Joris is verliefd op mooie Roxanne. Maar zij is verliefd op stoere Freek. Over onuitgesproken woorden, mooi en lelijk, maar vooral over muziek.

Vredenburg Leidsche Rijn 11.00 uur vanaf 6 jaar kinderen € 13,50 / volwassenen € 16,50

4

Vredenburg Leeuwenbergh 13.30 uur & 15.30 uur vanaf 6 jaar kinderen € 12,- / volwassenen € 15,-


Zondag 25 november

Zondag 16 december

KOPERKWINTET KWIVR PRATEN MET JE OREN DICHT

KOOS EN DE KAPOTTE KOPJES HOE KLINKT THUIS?

Bastiaan Woltjer, muziek Edward van de Vendel, gedichten

Elk moment van de dag heeft zijn eigen geluiden. Koperkwintet KWIVR maakte een selectie van de mooiste geluiden, uit ‘Mijn fijne geluidenboekje’ van Edward van de Vendel, gevangen in kleine versjes.

Vredenburg Leeuwenbergh 11.00 uur & 13.30 uur vanaf 4 jaar kinderen € 12,- / volwassenen € 15,-

Club Mondain Janneke Groesz, fluit Bart de Kater, klarinet Jellantsje de Vries, viool Vasile Nedea, cimbalom, accordeon Renske van der Sluis, spel Rosa Peters, regie

Van de ene op de andere dag klinkt alles anders in het huis van Koos. Thuis is niet meer thuis en dus verlaat Koos een veilige omgeving en komt in een wereld vol nieuwe klanken.

RASA 13.30 uur & 15.30 uur vanaf 6 jaar kinderen € 12,- / volwassenen € 15,-

5


Zaterdag 5 januari

Zondag 13 januari

PIET PIRAAT EXPEDITIE NOORDPOOL

FRANK GROOTHOF & MARZIEH REYHANI JUNGLEBOEK

De piraten zijn met de Scheve Schuit aangekomen op de Noordpool. Daar woont namelijk Kapitein IJsbaard! De schat van Kapitein IJsbaard is de schat die iedereen wil hebben, maar die krijg je niet zomaar. Daarvoor moet je de kapitein kunnen laten lachen. Help jij Piet Piraat en zijn vrienden mee deze zware opdracht tot een goed einde te brengen?

Vredenburg Leidsche Rijn 13.00 uur vanaf 3 jaar kinderen € 17,50 / volwassenen € 19,50

• • •

Inclusief garderobe Kinderen krijgen limonade en iets lekkers na afloop Betaald parkeren: € 4,00

een productie van 6

Maarten van der Grinten, gitaar Alaor Soares, percussie Michel Mulder, bandoneon

Frank Groothof kruipt in de huid van Akela, de oude, wijze leider van de wolven. Samen met actrice Marzieh Reyhani brengt hij de jungle tot leven.

Vredenburg Leidsche Rijn 11.00 uur vanaf 6 jaar kinderen € 13,50 volwassenen € 16,50


Vind het woord!

EDUCATIEPROJECTEN IN VREDENBURG VOOR HET BASISONDERWIJS • • • • •

duizenden basisschoolleerlingen per jaar prachtige muziek meedoen en meezingen uitstekend lesmateriaal grootschalige projecten in de grote zaal, intieme ontdekkingen in de kleine zaal • bijzondere participatieprojecten met een Nederlands toporkest of een bekende Nederlander Voor meer informatie over ons veelzijdige aanbod voor primair onderwijs: kijk op www.vredenburg.nl/educatie, bel 030 - 286 22 21 of mail naar educatie@vredenburg.nl.

7


Zondag 3 februari

Zondag 24 februari

IZHAR ELIAS DE WRAAK VAN DE GEEST

HET STRIJKPLANKENKWARTET HOE KLINKT TEGENDRAADS?

Izhar Elias, gitaar, verteller Theo Terra, regie Lotje Terra, camera

Koning Nino zwerft rond als een geest en probeert zijn moordenaars te ontmaskeren. Zullen prins Ninias en het hofmeisje trouwen en wordt het koninkrijk Babylon gered? Gitarist Izhar Elias speelt en vertelt het verhaal, terwijl Lotje Terra alles live in beeld brengt, naar de opera Semiramide van Rossini.

Vredenburg Leeuwenbergh 11.00 uur & 13.30 uur vanaf 4 jaar kinderen € 12,- / volwassenen € 15,-

8

Ragazze Kwartet Gienke Deuten, regie Arjen de Leeuw, vormgeving

Het Ragazze Kwartet, Gienke Deuten en beeldend kunstenaar Arjen de Leeuw maken samen een zonderling concert dat zich niet laat vangen in vaste regeltjes en voorschriftjes.

RASA 13.30 uur & 15.30 uur vanaf 6 jaar kinderen € 12,- / volwassenen € 15,-


Woensdag 27 februari

Zondag 10 maart

KABOUTER PLOP VAKANTIE VOL VERRASSINGEN

INSTRUMENTAAL ENSEMBLE MUZIEKCENTRUM VAN DE OMROEP HOREN, ZIEN EN?... DANSEN!

Ga samen met Kabouter Plop en zijn beste kaboutervrienden op vakantie! Niets loopt zoals het moet en al snel blijkt de rustgevende vakantie niet te zijn wat ze ervan verwacht hadden.

Vredenburg Leidsche Rijn 13.00 uur vanaf 3 jaar kinderen € 17,50 / volwassenen € 19,50

• • •

Inclusief garderobe Kinderen krijgen limonade en iets lekkers na afloop Betaald parkeren: € 4,00

e van i t c u rod een p

Marwan Kenzari, presentatie Hans Minnaert, presentatie, choreografie Margrith Vrenegoor, script, regie

Karims overgrootvader en opa waren bokser, zijn vader is het. Maar Karim wil maar één ding: dansen, van streetdance tot klassiek. Hoe vertelt hij het zijn familie?

Vredenburg Leidsche Rijn 11.00 uur vanaf 6 jaar kinderen € 13,50 / volwassenen € 16,50

9


Red Papagena!

Utrechts Centrum voor de Kunsten www.uck.nl

   

cursussen workshops [voor]opleidingen maatwerk

beeldende kunst dans

digitale media fotografie

Meer informatie: www.uck.nl en (030) 233 99 33

10

musical muziek

schrijven theater


Zondag 7 april

Zondag 21 april

J.O.N.G. ENSEMBLE HET HEMELSE FAGOTJE

SLAGSCHADUW HOE KLINKT BETOVERING?

Benjamin Murck, verteller Kees Olthuis, muziek Elsina Janssen, regisseur Annie M.G. Schmidt, tekst

Een muziekengeltje laat per ongeluk zijn fagotje uit de hemel vallen, vlak voor de voeten van een jongetje. Die gaat spelen en wordt beroemd. Het engeltje gaat intussen wanhopig op zoek naar zijn hemelse fagotje.

h euwenberg enburg Le re d r V & 13.30 uu 11.00 uur r nen € 15,vanaf 4 jaa / volwasse ,2 1 € n kindere

Peter Eggenhuizen, klarinet Louis Lanzing, trompet Thomas Andersen, contrabas Thijs Borsten, piano Toon Kuijpers, spel Inez Almeida, spel Jacob Flier, spel Boukje Schweigman, regie Theun Mosk, vormgeving Louis Lanzing, compositie

Een betoverende muziekvoorstelling waarin de muzikanten het niemandsland tussen droom en werkelijkheid verkennen. Als het donker wordt, komt de muziek tot leven.

RASA 13.30 uur & 15.30 uur vanaf 6 jaar kinderen € 12,- / volwassenen € 15,-

11


Ik kan niet kiezen! We snappen dat het heel moeilijk is om uit al die mooie concerten te kiezen. Om het iets gemakkelijker te maken krijg je korting als je kaarten voor twee of meer concerten koopt. • Koop je kaarten voor 2 verschillende voorstellingen, dan krijg je 10% korting. • Koop je kaarten voor 3 of meer verschillende voorstellingen, dan krijg je 15% korting.

Hoe krijg ik die korting? Als je kaarten bestelt bij de kassa of via internet, vermeld dan s.v.p. de volgende couponcode: • code 6463: 10% korting bij kaarten voor 2 verschillende voorstellingen. • code 6464: 15% korting bij kaarten voor 3 of meer verschillende voorstellingen.

kje, in dit boe en, n e t r e c n o Alle c concert tudio 100 m.u.v de S rijg­baar in erk zijn ook v onnementseries. ab e g voordeli r o n ze matie ove r fo in r e e M vinden en kun je t n e m e n n o ab nda’ op onder ‘Age rg.nl nbu www.vrede

Hoe koop ik kaarten of een abonnement? Via internet Kaarten bestellen kan via onze website: www.vredenburg.nl Telefonisch Van maandag t/m zaterdag kunnen kaarten tussen 12.00 en 17.00 uur telefonisch worden besteld via: 030 231 45 44. In de vakantieperiode is de kassa van Vredenburg gesloten van 16 juli t/m 12 augustus. Per post Het bestelformulier kan in een envelop zonder postzegel worden gestuurd naar: Kassa Vredenburg Antwoordnummer 836 3500 VB Utrecht Bij onze kassa De kassa is gehuisvest in het Utrechts Uitburo, Domplein 9, 3512 JC Utrecht (in het pand van de VVV). Openingstijden • maandag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur • zaterdag: 10.00 – 17.00 uur • zondag: 12.00 – 17.00 uur De kassa’s op beide Vredenburg-locaties zijn geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van het concert. Voor verkoopinformatie en openingstijden Rasa, zie www.rasa.nl. Samen bestellen Wil je in de zaal naast een bekende zitten? Hecht dan de bestelformulieren aan elkaar en stuur ze in één envelop retour. Het is wel van belang om op elk formulier een rekeningnummer en handtekening te zetten.

12


BESTELFORMULIER Datum

Tijd

Naam concert

Aantal Normaal

Aantal Kind

Subtotaal € € € € € €

~ Ik bestel twee verschillende voorstellingen en krijg 10% korting

-

~ Ik bestel drie of meer verschillende voorstellingen en krijg 15% korting

-

OVERIG Vaste verzend- en administratiekosten Dit bestelformulier kunt u in een envelop zonder postzegel sturen naar: Kassa Vredenburg, Antwoordnummer 836, 3500 VB Utrecht

+

€ 4,-

Totaal €

ALGEMENE INFORMATIE Openbaar vervoer Op vertoon van uw entreebewijs reist u gratis per GVU-bus naar en van uw Vredenburgconcert. Let op: er gaat veel veranderen bij het GVU. Voor informatie kunt u bellen naar 088 00 25 456 of surfen naar www.vooru.nl Wijzigingen voorbehouden Levende muziek is mensenwerk, wijzigingen in de aangekondigde programma’s zijn soms onvermijdelijk. De informatie in deze brochure is daarom onder voorbehoud.

Groepskorting Hebben jullie iets te vieren en wil je met je vrienden naar een concert? Bel dan even met onze kassa voor onze groepskorting (vanaf tien personen). Algemene Bezoekersvoorwaarden Op alle overeenkomsten tot het bijwonen van concerten en evenementen van Vredenburg Utrecht zijn de Algemene Bezoekersvoorwaarden VSCD van toepassing.

13


BESTELFORMULIER BESTELLER Naam Adres Postcode Woonplaats Telefoon privé

Telefoon mobiel/werk

E-mailadres

Ik ontvang graag Vic’s digitale Nieuwsbrief ~ ja ~ nee

~ Rolstoelplaatsen aantal:

~ Infrarood/ringleiding aantal:

Opmerkingen

Bestelt en betaalt u ook voor anderen? Vul dan hieronder naam en adres in van uw medebestellers, zodat wij ook hen informatie kunnen toesturen.

TWEEDE BESTELLER

DERDE BESTELLER

Naam Naam Adres Adres Postcode Postcode Woonplaats Woonplaats Telefoon Telefoon E-mailadres E-mailadres

BETALING ~ Ik verleen eenmalig een machtiging aan Vredenburg om het totaalbedrag af te schrijven van mijn rekening: ~ Ik betaal per creditcard (Visa/Euro)

Kaartnummer Vervaldatum (maand/jaar)

Datum Handtekening

14


15 Oplossing Zoek Papagena: 16 keer, inclusief voor- en achterkant.

Kleurplaat!


COLOFON

b u rg

ŠPosVtrbeudsen550

trecht 3500 AN Unburg.nl e info@vred Vormgeving sel us Henk van H Illustraties erne Ramon Verb

Druk De Bondt, Barendrecht Fotografie Anna van Kooij, Ivar Pel, E. Richmond, Studio 100 en fotografen van wie wij de naam niet konden achterhalen. Vredenburg is een onderdeel van de Gemeente Utrecht.

Redactie Vredenburg

ELE U T C A T S E E EM D R NL! . O G O R V U B JK N I E K D E VR P O E I T A M R INFO

Papagena!

16

Brochure Familieconcerten 2012-2013  

Vic's brochure vol met leuke concerten in Vredenburg!