Issuu on Google+

Architektonické portfolio Vratislav Růžek


CV

Bc. Vratislav Růžek

VZDĚLÁNÍ

PRACOVNÍ ZKUŠENOSTI

vraruzek@gmail.com

9/2010 - 2/2012 studium přerušeno

ČVUT Praha, Fakulta architektury Architektura a urbanismus

2005-2010 bakalářský titul

ČVUT Praha, Fakulta stavební Architektura a stavitelství

2001-2005

Masarykova střední škola chemická, obor Technické lyceum

7/2012 -

Bogle Architects spolupráce na prováděcí dokumentace pro Výzkumné centrum ELI v Dolních Břežanech a na studii kancelářské budovy v Karlíně

5/2009 - 2/2010

Archbau s.r.o. řešení konstrukčních detailů řešení interiérů tvorba prováděcí dokumentace, ověřování na stavbě

8/2008

stavba pasivního domu provádění střešní izolace, parotěsné a zavětrovací konstrukce

4/2008

spolupráce s E-MRAK na stavbě dřevěné rozhledny

DOVEDNOSTI

JAZYKY

Angličtina - pokročilý Němčina - začátečník

SOFTWARE

AutoCAD, ArchiCAD, Revit, 3DSMax, Rhinoceros, grasshopper Maxwell, V-ray, Microstation Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign Teplo 2007, MS Office řidičský průkaz skupiny B živnostenský list

DALŠÍ ČINNOSTI

2/2012

spolupráce při realizaci a účast na výstavě studentských prací Anastomosis v galerii DOX


1

Putovní kino

2 3

Hotel Perstýn

Rodinný dum Havlíckovy sady 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 17 x 176

0m = 3,00

17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 17 x 176

0m = 3,00

0m

17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 17 x 176

= 3,00

4 5

Bytový dum Na Zemance

Penzion v Ceském Ráji


rozbor fungování putovních kin:

Projekt spojuje fenomén putovních kin s možnostmi evropské sítě plavebních kanálů. Výsledkem je putovní kino, které může s pomocí tlačného remorkéru předvést svůj program v různých evropských přístavech.

Hlediště kina, jak v interiéru, tak na střeše, tvoří jeden prostor rozčleněný promítacími plátny. Tato dispozice podporuje kromě klasického promítání i konání netradičních filmových setkání a festivalů.

Putovní kino

atelier Petra Hájka a Jaroslava Hulína, FA ČVUT,

Každý návštěvník má k dispozici sluchátka s možností přepínání mezi osmi projekcemi v různých jazycích. Díky tomu si Každý může vybrat jak rozdělí svojí pozornost mezi běžící pásmo filmů a komunikaci s ostatními. -zvu


Betlémské nám

ěstí

Sko

řep

900 x 900 900 x 1250

Na

900 x 1150

Per štýn

900 x 1600

ě

900 x 2200 900 x 1500

Jak využít malou parcelu v centru města?

vertikální komunikace

Navržený hotel respektuje přísnou modularitu okolí, ale jeho hmota je rozvržena pro využití nejlepších aspektů tohoto místa.

hotelové pokoje

Kromě dvanácti dvoulůžkových pokojů a jednoho apartmánu v posledním patře nabízí hotel také prostory ke konání obchodních jednání a jiných událostí.

respirium meeting rooms bar, zázemí foyer podzemní služebné prostory

ATV, ATELIER ALENY ŠRÁMKOVÉ ASISTENTI PAVEL KOLÍBAL A PETR TEJ LS 2010/2011

ka


7. NP - Apartmán s terasou

řez podélný RA 1:400 Typické hotelové podlaží - tři pokoje na patro

2. NP - pronajímatelné kanceláře RA

RA

1. NP - Vstup, bar pro hosty hotelu, zázemí S 1m

10 m


Svažitá parcela na rozhraní zástavby a parku. Úkolem bylo navrhnout dvougenerační dům odpovídající na unikátnost parcely, potěšit budoucí obyvatele výhledem na město, ale zároveň omezit zatížení hlukem z železnice.

Perucká

Rodinný dům, Havlíčkovy sady

bakalářská práce, vedoucí Ing. arch. Radek Zykan, Fsv ČVUT, 2009/2010

4m

20m

s


Stropy navzájem výškově posunuté o půl patra umožňují přirozené plynutí interiéru Vynecháním jedné desky vznikne velkorysý obývací pokoj.

Zónování po patrech - obývací část je otevřena výhledům, zatímco intimní část v nejvyšším patře má vlastní atrium. klidová zóna

společenský prostor

bazén byt podnájemníka

dětský pokoj

koupelna šatna

dětský pokoj pracovna

koupelna WC sklad šatna

ložnice

jídelna, kuchyň

obývací pokoj

herna, knihovna

obývací pokoj

bazén

sauna


Půdorys L4, L5

Půdorys L6 5.8

4.1 terasa 4.2 obývák + knihovna 5.1 terasa 5.2 jídelna 5.3 kuchyň 5.4 spíž 5.5 WC 5.6 zádveří 5.7 výtah 5.8 garáž

5.5 5.6 5.7

5.4

5.3 4.2

5.2

6.01 ložnice 6.02 koupelna 6.03 šatna 6.04 sklad 6.05 WC 6.06 pracovna 6.07 tarasa 6.08 chodba 6.09 terasa 6.10 dětský pokoj 6.11 výtah 6.12 šatna 6.13 koupelna 6.14 dětský pokoj

6.13

6.12 6.14 6.10

6.11

6.07

6.09 6.08

6.02

6.05

6.01 5.1

4.1

6.03

Půdorys L1

Půdorys L2, L3

1.1 obývák + kuchyň 1.2 WC 1.3 zádveří 1.4 chodba 1.5 ložnice 1.6 koupelna 1.7 šatna 1.8 prostor schodiště 1.9 výtah

2.1 bazén 2.2 chodba 2.3 WC + sprcha 2.4 sauna

1.7

1.6

1.9

1.5

1.3

3.1 herna + knihovna 3.2 pracovna 3.3 prádelna 3.4 prostor schodiště 3.6 výtah

1.4

3.5

3.3

6.06

6.04

3.6

2.2

3.4

3.2

1.2

s

s 1.1

2.1

1.8 3.1

1m

5m

1m

5m

2.3

2.4


L6 L4 L2

L6 L5

L5

L3

L3

L1

L1

Detaily fasรกdy


Využití rozhraní zástavby a parku

Atypické bydlení pro komunitu seniorů, optimální mix veřejných a soukromých prostorů

Filtrování provozu pomocí různých výškových úrovní.

přístupu

z

byty, propojení s parkem společné vybavení, přístup z ulice podzemní garáže

výtah

17 x 176 = 3,000 m

Na Zem anc e

U Dubu

Bytový dum Na Zemance

vedoucí práce: akad. arch. Zora Martinová, ing. arch. Helena Žofková, Fsv ČVUT, ZS 2009/2010

0m

10 m

50 m


17 x 176 = 3,000 m

17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

17 x 176 = 3,000 m

2

17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

17 x 176 = 3,000 m

4

4

5

4

4

4

3

5

3

5

3

6

6

6

6

4.NP

1:200

1 2 3 4 5 6

A

výtah koupelna ložnice pracovna

obytný prostor

C

19 x 179 = 3,400 m

05

06

04

03

02

06

19 x 179 = 3,400 m

06

03

5

6

5

5 6

B

2

2

19 x 179 = 3,400 m

05

05 09

08

09

06

03

03 04

11

08

06

04 06

01

10

07

1.NP C

B

2 3

1:200

01 02 03 04 05 06

kavárna zázemí WC úklid výtah

07 08 09

výtvarná dílna sklad šatna

10 11

sprchy

17 x 176 = 3,000 m

3 3

1

3

3

2

2

3

3 3

3

3

3 3

3

3

3

3

1.PP 1 2 3

1:200 kotelna výtah sklepy

A


Na zaniklém statku se původně chovali koně. Pomocí následující hypotetické rekonstrukce, vytvořené z dobových fotografií a z dochovaných trosek zdiva jsem se snažil pochopit jeho způsob fungování.

kůlna stodola špýchar světnice černá kuchyně síň komora maštal

Navržené schéma vychází ze zadání vytvořit penzion pro rekreaci. Zařízení má skromnou ubytovací kapacitu - kromě bytu domácích jsou tu 3 dvojlůžkové pokoje a stodola pro ubytování větších skupin. Život sem přináší variabilita možných aktivit. Kromě ubytování nabízí penzion také posezení pro kolemjdoucí buďto v přizpůsobeném bývalém špýcharu, nebo uvnitř s výbornou kuchyní.

auta koupelna ubytovna altán pokoje společná jídelna kuchyň byt domácích

B u d o v y jsou orientovány prosklenými plochami na jižní stranu. konstrukční systém penzionu a ubytovny je dřevěný. Pro v povrchové úpravy je použita kombinace omítky a dřevěnho obkladu. Letní altán vznikne odstraněním jedné ze stávající zdi a vztyčením dřevěné pergoly.

Znovuobydlení ruin bývalého statku. Navržený penzion, který stojí z větší části ve stopě původního statku na kterém se dříve chovali koně, nabízí kontakt s přírodou a variabilitu způsobů ubytování a jiných možných aktivit.

Penzion v Českém Ráji

vedoucí práce: akad. arch. Mikoláš Hulec, ing. arch. Petr Lédl, Fsv ČVUT, ZS 2008/2009


řez B’-B’ 1:400

+8,245

+8,245

+1,500

3 765

legenda materiálů výplň jméno vrstvy skalnaté podloží původní zemina nasypaná zemina beton extrudovaný PS minerální vlna

P1

355

6 26 7x 16 9x

+2,645

1

9x 16 7x 26 6

D04

+1,195

2 180

2 645

9

P0 1

100 100 115

1 100 3%

300

+3,000 9

88 1 380

3 315 1 470

980 315 200 1 200

30

1 175

1 350

2 645 515

-0,160

3%

35 100 100 50 200 30

296

315 3%

D12

±0,000

980

1 350

1 175 1 770

1 470 300

-0,716

+2,645

OS2

315

355

3%

1 350

1 350

1 547

+3,000

2 330

395

530

2 645

1 178

295 1 350 1 000

2 645

D07

345

873

345

D04

355

D05

+5,990

3 765

345

+5,645

355

2 365

1 345

185 1 115

605 2 040

15 0

D04

+6,125

R1

90 0

15 0

3 650

+6,180

1 745

2 123

510

D06

±0,000

-0,160 3%

130

1:400

200

řez B-B

3%


5 Bloků pro holešovice atelier Romana Kouckého a Edity Lisecové, ZS 2010/2011, FA ČVUT

fyzické modely


Vratislav Růžek.Portfolio