Page 1

SPRÅKRESOR Sommaren 2012 • För dig som är 13–18 år • Juniorkurser 10–13 år

Bli redo för ditt livs

Tips!

sommar

Boka senast 7/11 med upp till

       2000:i rabatt!

Hitta din språkresa här!

SO L O C H

BA D

st fanta

vent y isk a ä

r

SPR ÅK STU D

IER

ANSVAR • TRYGGHET • KVALITET • SEDAN 1958 • WWW.sts.se

AK TIV

F RITI

D


EN SOMMAR ATT MINNA Genom att lära sig språk, resa och vistas i nya, spännande miljöer blir världen större och du växer som person. En obeskrivlig känsla! Ta steget och möt världen med STS Språkresor sommaren 2012!

1. BÖRJA PLANERA I TID  Det ska löna sig att vara ute i god tid. I höst t o m 7 november har vi upp till 2000 kr i boka-tidigt-rabatt. Dessutom slipper du ­riskera att din favoritkurs blir fullbokad.

2. HITTA DIN FAVORIT Det är inte bara kursorter, kurstyper och språk du har att välja mellan. STS har också resor som låter dig uppleva ditt dröm­ äventyr. Eller ägna dig åt ditt fritidsintresse!

3. RING GÄRNA OCH FRÅGA Har du frågor eller vill prata om de olika alternativen vi erbjuder är du varmt välkommen att ringa oss eller besöka vår hemsida för mer information. Vi hjälper dig gärna!

4. BOKA!

”Så många upplevelser och minnen”

EN fin GEMENSKAP!

När du bestämt dig och vill boka kan du fylla i vårt formulär i slutet av broschyren, ringa oss, eller gå in på vår hemsida. Sen börjar nedräkningen till din bästa sommar!

Det är en fantastisk känsla att vara en del av den gemenskap som uppstår mellan alla ungdomar och ledare ute på kursorten. Det ger så många upplevelser och minnen!

0200-25 00 20 WWW.STS.SE

Sofie Nørgaard, ledare Bournemouth 2010


MINNAS!

VÄLKOMMEN TILL STS SPRÅKRESOR 2012! Hej! Jag lärde känna STS för ca 30 år sedan, då jag bodde i södra England och min familj tog hand om svenska språkreseelever varje sommar. Idag arbetar jag på STS Språkresor och är mycket stolt över att kunna hjälpa fler unga att uppfylla sina utlandsdrömmar, lära sig språk och uppleva en annan kultur på nära håll. Då som nu är en språkresa med STS det roligaste och samtidigt mest trygga sättet att göra det på. Vi har fokus på ansvar, trygghet och kvalitet så att du som elev tryggt kan uppleva världen med dina nya vänner och samla på dig kunskap om livet. Språket får du på köpet! STS har över femtio års erfarenhet, eget beprövat utbildningsmaterial, erfarna ledare och värdfamiljer utvalda med omsorg. Det gör oss till Sveriges ledande språkreseorganisation. Sommaren 2012 är fylld av spännande nyheter och återkommande favoriter. Välkommen att läsa mer om alla möjligheter som väntar! James Crimp, Programansvarig STS Språkresor

INNEHÅLL Klassiska språkresan, sid 10–20

  04    06    08 

En värld av upplevelser Lär för livet! Din resa med oss

Kursorter

Intensi

v språk

träning

Äventyrliga

, sid 21

– 23

sid 24 –26 språkresor,

Aktiva språkr esor, sid 27 –3

0

STS är SVERIGES LEDANDE SPRÅKRESEARRANGÖR • Längst erfarenhet och modernast utbud • Omtanke hela vägen • STS har något för alla • Ett fullspäckat aktivitetsschema • Eget skräddarsytt läromedel • STS är internationellt • Resegaranti och trygghet Läs mer på sidan 32.

STS stödjer Plans arbete att ge unga i utvecklingsländer bättre och tryggare utbildning.

 10  DEN KLASSISKA SPRÅKRESAN  11  Jersey  12  Brighton, Torquay  13  Bournemouth  14  Isle of Wight, Bexhill (STS Junior)  15  Hastings (även STS Dyslexi)  16  Malta  18  Kalifornien, Florida  19  Juan-les-Pins, Costa Tropical  20  Florens, Tokyo

engelska engelska engelska engelska engelska engelska engelska franska, spanska italienska, japanska

 21  INTENSIV SPRÅKTRÄNING  22  Oxford  23  Cambridge, San Francisco

engelska engelska

 24  ÄVENTYRLIGA SPRÅKRESOR  25  USA Coast to Coast  26  Boston to Miami, East Coast Australia

engelska engelska

Aktiviteter  27   27   28   28   29   29   30   31  32  34  35

aktiva SPRÅKRESOR STS Surf Camp engelska STS Chelsea FC Foundation Football Camp engelska STS 2+1 Freetime engelska STS 2+1 Fashion engelska STS 2+1 Riding engelska Utöka med en sportkurs! Tryggt med STS (information till dig som är förälder) Prislista – datum och priser Kursorter på vår hemsida: Bokningsinformation Beijing och Birmingham Anmälningsblankett 3


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

En mängd språk och kursländer samt de roligaste aktiviteterna.

EN VÄRLD AV UPPLEV

VÄRLDEN SOM KLASSRUM! LEV MED SPRÅKET NÅGRA VECKOR I SOMMAR! Lär dig språket där det talas. Det går snabbt, är roligt och enkelt! På köpet lär du känna landet och människorna som talar språket. Efter en halv dag i skolan, och på helgerna, tar vi med dig och din grupp på massvis med roliga aktiviteter och utflykter. Det blir inte en tråkig sekund och dina veckor utomlands med STS kommer att placera sig högt på listan ”det bästa jag har gjort i mitt liv”. Våra språkresor finns på engelska, franska, spanska, italienska, japanska och mandarin och erbjuds i en mängd länder. Dröm dig bort en stund och fundera på vad som passar dig bäst! Exempel på en dag med STS på Malta: Dagen börjar med roliga och lärorika lektioner där du i interaktion med andra lär dig språket. Vid lunch hämtar badbussen er och tar er till

en av Maltas finaste stränder. Lagom till middagen är ni tillbaka på Resort STS och sedan utmanar ditt lag de andra på STS Treasure Hunt!

Njut av solen med dina nya kompisar. Perfekt efter skolan innan ni gör er redo för kvällens disco.

”Lär dig språket där det talas. Det går snabbt, är roligt och enkelt.” LÄS MER OM språk och kursorter på sidorna 10 – 20.

PLUGGA ÄNNU MER SPRÅK PÅ SPRÅKRESAN! Det är ett faktum att språkinlärning går mycket snabbare och smidigare när man är mitt uppe i det. Utnyttja det till max utan att missa allt det roliga en språkresa innebär. I universitetsstäderna Oxford, Cambridge och Birmingham samt IT-centret Silicon Valley utanför San Francisco anordnar vi kursen STS Intensive.

Skoldagarna är lite längre och intensivare, utan att du missar allt skoj en språkresa innebär. Gör en djupdykning i engelska 2012! Oavsett vilken kursort du väljer så får dina språkfärdigheter en rejäl skjuts framåt! Exempel på en dag med STS i Oxford: Dagen inleds med spännande och utvecklande lektioner där ni analyserar en text eller har en ”debate”. Efter skoldagens slut möts ni vid Themsen för punting, eller så kanske ni bara tittar på roddarna som övar inför nästa collegetävling. På kvällen, efter middag hos värdfamiljen, är det dags för STS Disco.

4

”Ge engelskan en rejäl skjuts framåt i Oxford, Cambridge, Birmingham eller San Francisco.” Läs mer om intensiva språkkurser på sid 21 – 23.


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

VISSTE DU ATT? Ju bättre en resa passar dig, dina behov och intressen, desto mer får du ut av den.

VELSER!

MÅNGA kursorter STS har 22 kursorter på 4 olika kontinenter att välja bland. 6 olika språk Du kan välja att läsa engelska, franska, spanska, italienska, ­japanska eller mandarin på språkresan. STS Experience USA Coast to Coast tar dig genom 15 stater, till världsstäder och storslagen natur.

Utanför det originella Brighton Pavilion, kung Georges semesterresidens på 1800-talet.

MÅNGA AKTIVITETER OCH SPORTER Du kan ägna dig åt att t ex surfa, dansa eller fotografera på språkresan. STS junior är för dig mellan 10 och 13 år.

VILL DU UPPLEVA ÄVENTYRET? FÅ SPRÅKET PÅ KÖPET! Man behöver bara se sig omkring och höra vad som sägs på TV, på nätet och bland vännerna för att förstå att välden är full av spännande destinationer att längta till. Tänk dig t ex att korsa USA från kust till kust, eller att uppleva Australiens berömda östkust? Tänk dig… vi har språkresor dit.

STS Experience handlar om rundresan och upplevelserna i första hand. Språkträningen kommer på köpet. Äventyret som överträffar alla förväntningar väntar! Exempel på en dag på USA Coast to Coast: Du vaknar till soluppgång över Grand Canyon. Efter frukost beger ni er upp till fantastiska utsiktsplatser och ner i djupa

dalgångar. Den som vill kan boka en helikoptertur! Dagen avslutas med mysig BBQ vid tälten.

DITT Äventyr väntar på sidorna 24 – 26.

”Följ med på fantastiska äventyr sommaren 2012!”

TA MED ETT INTRESSE ELLER PROVA ETT NYTT! Surfa, rida, fotografera, spela fotboll eller dansa på språkresan? Allt är möjligt! STS språkresor kan kombineras med mängder av olika sporter och fritidsaktiviteter. Och vad du än väljer har vi handplockade instruktörer som coachar dig. Passa på att träffa nya vänner som delar ditt intresse och öva språket samtidigt. I London väntar Chelsea FC Found­ ations tränings­anläggning och tränare på dig, i Brighton duktiga proffsfotografer och i Portugal pris­belönta surfinstruktörer. Eller så lägger du till en sportkurs till din språkresa, bara för att göra fritiden mer aktiv.

Exempel på en dag på STS Surf Camp: Efter frukost på hotellet är det dags för surf! Instruktörerna hjälper dig med timing och teknik tills det sitter. Eftermiddagen

spenderas vid poolen med prat om dagens bästa våg eller roligaste vurpa, innan middag med vännerna.

Läs mer om hur du gör din språkresa mer aktiv på 27 – 31.

Do you speak football? Efter två veckor hos Chelsea FC gör du det.

5


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Bättre språk, minnen för livet och personlig utveckling – en språkresa är en skola som ingen annan.

LÄR FÖR LIVET!

DIn bästa sommar

SNABB SPRÅKINLÄRNING

En språkresa är det roligaste och mest lärorika du kan göra. Många beskriver det som det bästa de varit med om – någonsin. Tillsammans med oss och dina kurskompisar upptäcker du ett nytt land och en ny ort med dess omgivningar. Vi guidar dig till alla guldkorn och intressanta platser. Med STS ingår alltid ett späckat aktivitets- och utflyktsschema som inkluderar minst ett storstads­besök. På de flesta orter ingår flera STS Disco samt sportkurser att välja till. Den bästa sommaren väntar!

Det är först när man får använda ett språk som man verkligen lär sig det fullt ut. Det är då uttalet sätter sig och ordval och uttryck fastnar. Du bryter språkbarriären, tar dig över tröskeln att våga prata och använder språket helt obehindrat. Det är just vad som händer på en språkresa och snabbt går det eftersom språkinlärningen sker både i skolan, på fritiden och hemma hos värdfamiljen. Rikt ordförråd, bra uttal och språkligt mod gör din värld av utlandsmöjligheter större.

S T S SPOR

TKU R SER

S TOR

S TAD

SBES

ÖK

Din språkinlärning, så Tillsammans med akademisk expertis har vi utvecklat STS Progressive Learning, en filosofi som utgår från fördelarna med språkundervisning där språket talas och lektioner ledda av lärare som undervisar i sitt modersmål. Kurserna har en stark tonvikt på muntliga övningar. Målet är att bygga upp ditt språkliga självförtroende och att ge dig verktyg för fortsatt effektiv inlärning.

STS DISCO

Läromedel och lärare Vår egen kursbok utgör ramen för kurserna. Den behandlar ämnen som engagerar de flesta ungdomar. Även annat material används i samband med projektarbete och utflykter. Lärarna har minst 60 akademiska poäng (eller motsvarande) i det aktuella språket, grundlig undervisningsvana och har genomgått STS utbildningsprogram. Dina lärare är inhemska, svenska och/eller skandinaviska. VILKEN kurstyp passar dig bäst? • STS Classic, 3 veckor: 20 lektioner/vecka. Tillsammans med svenska elever. • STS International, 2–3 veckor: 20 lektioner/­ vecka. Undervisningen sker tillsammans med elever från andra länder. • STS Dyslexi, 3 veckor: En skräddarsydd språkkurs för dig med läs- och skrivsvårigheter. 20 lektioner/vecka. Endast svenska elever. • STS Junior (10–13 år), 2–3 veckor: 20 lektioner/vecka. Undervisningen sker i mindre grupper och hålls av ledare med stor vana av yngre deltagare. • STS Intensive, 2–3 veckor: Intensiva språkstudier inklusive lektioner, övningar och

Badutflykt med nya kompisar på schemat. 6


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

VISSTE DU ATT? AKTIVITETER OCH UTFLYKTER En mängd utflykter och aktiviteter med minst ett storstadsbesök ingår. Ofta ingår flera STS Disco.

språklig UTVECKLING Språkträning utomlands är mycket effektivare än hemma. Dessutom är det riktigt skoj. Flera kurstyper STS har flera olika kurstyper, där du lär dig språk på olika sätt.

EFFEKTIVT LÄRANDE ”Det är fantastiskt roligt att se hur mycket eleverna mognar och hur snabbt de lär sig under en språkresa. Ett bättre och roligare sätt att spendera sommaren på finns inte!”

personlig utveckling Att resa utomlands utan familjen är en spännande, nyttig och rolig erfarenhet. STS egna läromedel För att dra nytta av att inlärningen sker där språket talas använder vi ett egenutvecklat läromedel.

Gabriel Liljenström, lärare Torquay sommaren 2010

Lär känna ett land

Personlig utveckling

Något som skiljer en språkresa från en vanlig resa är att du får inblick i ett annat lands kultur, dvs allt det som kännetecknar ett land, men som man inte riktigt kan ta på. Förutom alla sevärdheter är en stor del av behållningen att uppleva det vi människor delar och det som delar oss. Det kan vara både roligt och lärorikt, men framför allt en ögonöppnare om hur vardagen skiljer sig mellan olika länder. Ofta är det kulturkrockarna som blir de roliga anekdoter du tar med hem.

I och med att våra grupper är ledarledda är en språkresa det perfekta steget från att resa med din familj. Du och dina nya kompisar får prova på hur man bäst tar sig fram i ett nytt land, samtidigt som ni alltid har trygg­ heten av att ledaren är med när ni behöver en guide, kompis eller extraförälder. Det gör att du kan ta tillfället i akt att lära dig nya saker och utvecklas som person. På tre veckor händer otroligt mycket i form av personlig utveckling, ökad självständighet och förstärkt självförtroende.

här fungerar det: föreläsningar i internationella grupper. 30 lektioner/vecka. • STS Experience (15–18 år), 3– 4 veckor: Fokus ligger på att uppleva resmålet. Språkträningen kommer på köpet. • STS Camp, 11–14 dagar: Träningsläger med engelska instruktörer. Oftast internationella grupper. • STS 2+1, 3 veckor: Två veckor med 20 språklektioner/vecka. En vecka ägnas 100% åt ditt fritidsintresse. Oftast internationella grupper.

STS PROGRESSIVE LEARNING – Det totala lärandet Helhetsupplevelsen och din kontinuerliga utveckling är det viktigaste för oss. Vår grundtanke – STS Progressive Learning – är att du med hjälp av STS expertis, våra lärare och ledare ska utvecklas både språkligt och som person, samtidigt som du får uppleva ditt livs sommar.

Dina lektioner Utifrån ett språktest som görs första dagen placeras du med elever som har samma kunskapsnivå som du. Eftersom vårt främsta syfte är att utveckla självförtroende och språkligt flyt är lektionerna en kombination av kommunikativa aktiviteter såsom uppbyggande av ordförråd och uttal, språklekar, rollspel och projektarbeten i och utanför klassrummet. Allt kopplas till landets historia och kultur för att ge en ökad relevans.

Självförtroende

Personlig utveckling

Förbättrat ordförråd och uttal

Nya perspektiv

Resultat I slutet av kursen följer vi upp alla elever för att mäta de förbättringar som gjorts. Med dig hem får du sedan ett diplom, STS Certificate of Achievement, som visar dina framsteg.

Själv ständighet Kulturell erfarenhet

Språk glädje

Språkligt mod

DJUPINLÄRNING I INTERNATIONELL MILJÖ!

Fonetik Grammatik Ordkunskap 7

Nya vänner


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

När förutsättningarna är optimala kan all energi gå till att uppleva och lära.

DIN RESA MED OSS FIN SAMMANHÅLLNING ”Många skratt, massor med nya vänner, spännande äventyr och en fin sammanhållning! Det är härligt att vara med om det!” Ann-Louise Lif, ledare i Bournemouth 2010

STS LEDARE ÄR ALLTID MED

från ankomst till HEMRESA

Dina gruppledare är med från början till slut, visar dig runt och hjälper dig när du behöver. Med sina gula tröjor hittar du dem alltid. STS ledare är minst 23 år, har utlandserfarenhet och goda språkkunskaper. Många jobbar hos oss år efter år och kan sina kursorter utan och innan. Vi ställer höga krav på våra ledare och lägger stor kraft på att rekrytera och utbilda duktiga personer som brinner för att jobba med ungdomar. Tryggt att veta om det är din första utlandsresa utan familjen.

På flygplatsen träffar du ledare och kurskompisar inför resan till kurs­ orten. Leta efter ledarens gula tröja, så hittar du ditt gäng. Säg hej då till familjen, gå på flyget och förbered dig på att du snart är där, dit du längtat hela året! Då känns hemresan långt borta, men när dagen väl kommer samlas ni för gemensam resa tillbaka till Sverige. I bagaget finns både presenter till familjen, nya erfarenheter och vänner för livet. Flygresa och busstransfer tur och retur till kursorten ingår i alla resor.

På väg till tre underbara veckor.

VÄNNER FÖR LIVET! Något av det allra bästa med en språkresa är alla nya kompisar man får! Redan på flygplatsen börjar du bekanta dig med dem du umgås med under resten av resan. Sedan är det full fart; ni bor och går i skolan tillsammans och umgås med hela gänget på fritiden. Efter tre veckor är det svårt att förstå att ni bara känt varandra just tre veckor. Så mycket har ju hänt!

Allt detta ingår RESA OCH LEDARE

Flygresa och busstransfer T/R till din kursort. På STS Experience ingår även rundresan. Ledare är där för dig dygnet runt från avresa till hemkomst.

BOENDE OCH MAT Boende i värdfamilj, på Club STS, Resort STS eller Campus STS med minst halvpension. På STS Experience varierar detta, se sidan 9.

Pa

ckl

STUDIER OCH LÄRARE

ista

ngar & pe s s ȷ  Pa r läde ȷ  Badk ik are ȷ  Mus ladd & a r ȷ  Kame bok räm k hand ȷ  Sol C r AB rillo b ȷ  STS l o &s ȷ  Keps r te ȷ  Adap

STS erbjuder flera olika kurstyper med olika upp­ lägg för språkinlärning. Oavsett kurs ingår undervisning, studiematerial och lärare.

UTFLYKTER OCH AKTIVITETER En mängd utflykter och aktiviteter på kursorten och i dess närområde inklusive minst ett storstadsbesök. På de flesta orter ingår flera STS Disco.

ÖVRIGT STS diplom, STS ryggsäck, STS Membership Card samt avresemöte i Sverige under våren 2012.

8


VISSTE DU ATT? När förutsättningarna är optimala kan all energi gå till att uppleva och lära. Därför är kvalitet och trygghet ledord när det gäller arrangemangen under våra språkresor. 50 % åker själva Oavsett om du åker tillsammans med en kompis eller själv kommer du möta massvis med härliga människor. DUKTIGA lärare Alla våra ledare och lärare är noggrant utvalda och har genomgått vår utbildning. ledarledda resor Alla resor är ledarledda och din ledare finns tillgänglig 24/7. utvalda värdfamiljer Vi besöker alla värdfamiljer och har ett långt samarbete med många av dem.

BO bra under din resa

en del av vår familj

Boendet är en stor del av din upplevelse. I värdfamilj, som de allra flesta väljer, får du en ovärderlig inblick i vardagen i landet. På Club STS, Campus STS eller Resort STS har du nära till flera aktiviteter, kurskompisar och ledare. På campus bor du även nära skolan. Följer du med på våra Experience-resor är boendet anpassat efter dagschemat. Oavsett vilket/ vilka boenden som erbjuds på din kursort bor du oftast med 1–3 kurskompisar och vi kommer att se till att du trivs riktigt bra.

”Det är kul att interagera med folk från andra kulturer och visa vår kultur. Vi njuter av att välkomna eleverna till vår familj under den korta period de är här! Många håller vi sedan kontakten med på Facebook.” Meg Jones, värdmamma sommaren 2010

BOENDE PÅ STS EXPERIENCE När du åker med STS Experience är det en del av resan att uppleva naturen på riktigt. En solnedgång vid Grand Canyon medan läger­ elden brinner blir ett minne för livet. Elever och ledare campar och äter alla måltider tillsammans (kostnad för mat tillkommer med ca 700 kr/vecka). Under resans gång kommer campingen att varvas med hotell- och hostelboende. Om du väljer kursen STS Experience i Australien campar du inte utan bor i en noga utvald värdfamilj med helpension. Du som väljer att köpa till STS Explorer Pass för att besöka Stora Barriärrevet bor under denna vecka på hotell (med frukost) tillsammans med dina kurskamrater och ledare.

BO I VÄRDFAMILJ Värdlandets kultur och vanor skiljer sig ofta en del från våra svenska. Därför är det extra spännande att bo i värdfamilj, vilket också majoriteten av våra elever gör. Våra familjer tar emot dig med öppna armar, hjälper dig uppleva landet ”på riktigt” och att snappa upp ord och uttryck som används i vardagen. Du äter frukost och middag hos familjen. Lunchpaket får du med dig till skolan (gäller ej Kalifornien och Costa Tropical). På varje kursort har vi besökt våra värdfamiljer och efter flera års samarbete är de vana vid att ta hand om våra elever. Eftersom du får din värdfamiljsplacering innan du reser kan du ta kontakt med dem innan du kommer fram.

CLUB STS, RESORT STS & CAMPUS STS Club STS finns i England och Spanien, Resort STS på Malta och Campus STS i USA och Kina. Gemensamt för alla är att du bor tillsammans med dina kurskompisar och ledare, vilket ger er en perfekt möjlighet att bli ett riktigt härligt sammansvetsat gäng. Ni bor 2–4 elever i varje rum, äter frukost och middag tillsammans och har på de flesta ställen nära till flertalet aktivi­ teter. Alla Resort STS på Malta är fyrstjärniga hotell med stora poolområden, nära till strand och mängder av aktiviteter på ­anläggningen. När du väljer en kursort med boende på ­Campus STS får du uppleva livet som collegestudent i ditt värdland. Du har då gång­avstånd mellan lektionssalarna och ditt rum. 9


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se. På utflykt till London sommaren 2010!

Kursorter Läs engelska, franska, spanska, italienska, mandarin eller japanska i sommaren 2012. SPRÅKRESOR TILL HELA VÄRLDEN! Med STS finns otroligt mycket att välja på. Alltifrån intensiva studier i Oxford till sol- och badutflykter efter skolan på Malta eller roadtrip i minibuss genom USA. Jämför kursorterna med varandra tills du hittar din favorit!

DEN KLASSISKA SPRÅKRESAN SPRÅKRESOR SOM GER DET bästa av två världar De allra flesta som åker på språkresa vill ha både språkträning och en rolig och aktiv fritid. De väljer därför en kursort där vi erbjuder kurserna STS Classic, STS International, STS Junior eller STS Dyslexi. Här går man 20 lektioner i veckan i skolan, medan eftermiddagar, kvällar och helger fylls av exempelvis strandutflykter, bowling, sportaktiviteter och storstadsbesök med gruppen. Du får det bästa av båda världar. Information om de olika kurstyperna hittar du på sidan 6, men kort sagt

har du enbart svenska kurskompisar på STS Classic och internationella kurskompisar på STS International. STS Junior är för dig som är lite yngre och STS Dyslexi är för dig med läs- och skrivsvårigheter. Håll utkik i ”snabbfakta-taggen” på respektive kursort för information om vad som erbjuds där.

MITT LIVS roligaste RESA! ”I somras var jag på mitt livs roligaste resa! Bäst var när vi satt på taket på katamaranen ”Spirit of Malta” och kollade på stjärnorna, såg på vågorna och lyssnade på musik. Fick väldigt många nya vänner och minnen för livet.”

Se filmen i din smart phone!

an Se Joh

m på nas fil

Alexander Åberg, Malta 2010

www.sts.se Missa johan na s m

inte alta-f ilm!

GILLAR DU STORSTÄDER? De flesta språkresor innehåller minst ett storstadsbesök. En del innehåller dessutom storstads­ besök inklusive övernattning. Håll utkik efter dessa symboler!

ndon g i lo ! n i n t nat ingår över paris eller

Så här kan några typiska dagar på din språkresa se ut.

10


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

S

fak nabb

rs ta Je

ey

elska : Eng Språk 18 år  000 : 13– ca 92 Ålder ort­ nare: å v tensp lin t l a a V t : o är An s t k h a c r s ka mt o Orten aradis, var p ernas t fing! säker ågsur b STS öra: V familj, Clu g t t A d r ä , de: V lassic Boen STS C yper: ional t s r u K t board terna wake fing, STS In r u s g l: Vå Tillva

Jersey passar dig som gillar strandliv.

JERSEY VATTENSPORTERNAS PARADISÖ LIGGER I ENGELSKA KANALEN Vackra grönskande kanalön Jersey är en pärla med sitt sköna klimat, sin gästvänliga befolkning och fantastiska natur. Det sydliga läget, nära franska kusten, gör att både fransk och engelsk kultur blandas på ön. Det märks t ex på gatunamn och mattraditioner. Unikt för Jersey är även dess självständighet. Ön står utanför EU, har ett eget parlament, egna registreringsskyltar och egen valuta. Dessutom är Jersey ett frihandelsområde med låg skatt och bra och lyxig shopping.

Sommarvädret på Jersey är riktigt skönt tack vare det sydliga läget. Eftersom stränderna runt ön är så många och vackra passar den här kursorten dig som gillar strandliv och vill testa vattensporter efter skolan. På Jersey går det t ex utmärkt att vågsurfa tack vare de stora vågorna som rullar in från Atlanten. Alla resor hit går via världsmetropolen Paris. Där övernattar vi och får chans att se Eiffeltornet, shoppa, göra en båttur på Seine och åka Big Thunder Mountain på Disneyland Paris. DITT BOENDE På Jersey kan du välja mellan att bo i värdfamilj och på Club STS. Värd­familjerna är utspridda över hela ön och de flesta bor i friliggande hus eller parhus. Du kommer att äta frukost och middag hos värdfamiljen och får med dig ett lunchpaket till skolan. Väljer du Club STS kommer du att dela rum med 2–3 andra elever. Hotellet är mysigt, har en pool och ligger nära stranden i orten Grouville på sydöstra Jersey. Här har du halvpension med frukostbuffé och middag.

Boka en vågsurfingkurs och testa Jerseys fantastiska vågor.

DIN SKOLA På Jersey kan du välja mellan att läsa STS Classic eller STS International. Skolan är en upprustad fästning som heter Fort Regent och ligger centralt i huvudorten St Helier. På Fort Regent Leisure Centre kan man även testa sportaktiviteter och andra nöjen. DIN FRITID På vägen till Jersey kommer du att besöka Paris. Här får du en stadsrundtur, chans att besöka bl a Disneyland och Eiffeltornet, och naturligtvis så kommer du att få tid till shopping. Efter två nätter i Paris tar vi färjan till Jersey. Väl framme på Jersey så kommer du att ha fullt upp. Förutom STS Treasure Hunt, Disco och Crazy Games kommer vi att göra ett besök på en keramikverkstad och bada i saltvattenpool m m. Här erbjuds även en vågsurfing- och en wakeboard/ vattenskidkurs, se sidan 30. ÖV E R

BOKA UTFLYKTSPAKETET STS EXPLORER PASS Laserquest, bowling, banana boat, besök på Jersey Zoo, besök till de hemliga underjordiska tunnlarna från andra världskriget. Pris: 545 kr.

AKTIVITETER SOM INGÅR Två övernattningar i Paris med frukost, sightseeing och shopping, ”Town Walk” i St Helier, badutflykt till saltvattenpoolen Harve des Pas, vandring längs de vackra klipporna, Jersey keramik och smycken, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS Sportsday, STS World Championship, fotoquiz samt STS Discon.

• The Ama zing Sum mer of 2013 •

ST S EX PL OR ER PASS Tick et No: 1958 |2013

NATTNIN G I PARIS !

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 15 550 kr (ordinarie pris 17 250 kr) Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

BOKA EN SPORTKURS Vågsurfing 1 995 kr. Wakeboard/vattenskidor 1 495 kr. Läs mer på sidan 30.

11


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snab

bfak

ta B Språ righ k: En ton gelsk Ålde a r: 13 –18 Anta år l inv ånar Orte e: c n lång s karaktä a 300 0 00 str r: Sto rstad Att g and med öra: Shop volle yb pin Boen oll, disco g, beac h­ de: V ä Kurs rdfam type il j, r C Inter : lub S natio STS Clas TS sic nal, S Tillv TS 2 , STS al: B +1 F each foto ashio v graf n ering olleybo ll,

Sna

bb

r a To fakt

qua

y

a gelsk k: En 8 år 00 Språ 1 – 3 55 0 h r: 1 e: ca nglis r a Ålde n e å h E l inv r: ”T a ä t t n k A ara a ns k hopp Orte a” da, s a r b ie , Riv Sola j öra: amil Att g ärdf ic, : e d V TS Class n e o S B : r e ris nal typ ia Pa Kurs ternatio åka v r, n e I t a STS ultiw al: M Tillv

ÖV E R NATTNIN I LO N G DO N & PARIS !

Brighton Pier har allt för en kul kväll – nöjesfält, glassbarer och spelarkader.

brighton

TORQUAY

LONDON BY THE SEA Brighton, eller London by the sea, är sydkustens största stad och engelsmännens egen sommarfavorit. Här blandas det alternativa med det trendiga, precis som i London. Förutom fantastisk shopping på the Lanes måste du uppleva den fartfyllda piren och folkmyllret vid stranden. Brighton passar dig som gillar storstadskänslan men ändå vill ha nära till bad.

THE ENGLISH RIVIERA Torquay kallas ibland för ”the English Riviera” på grund av palmerna, det kristallklara vattnet, lyxbåtarna i hamnen och husen som klamrar sig fast på bergssidorna. Sommartid råder en internationell atmosfär tack vare de många utländska besökare som njuter av folklivet vid strandpromenaden och på de många fina stränderna. Besök med övernattning i London och Paris ingår!

BOENDE, SKOLA & FRITID I Brighton bor du i värdfamilj eller på Club STS. Värdfamiljerna finns på många olika platser i Brighton. Hos värdfamiljen har du helpension. Om du väljer att bo på Club STS så delar du rum med 1–2 andra elever. Här har du halvpension. Ledarna bor på Club STS.

BOENDE, SKOLA & FRITID I Torquay bor du i värdfamilj. De flesta familjer bor i hus. Du äter frukost och middag hos familjen och får med dig ett lunchpaket till skolan.

Boka en sportkurs!

Här erbjuds kurserna STS International och STS Classic. Undervisningen sker på Brighton College eller Clarendon Centre på gångavstånd från centrum.

Efter skolan besöker du ofta hamnen där kurskompisar och ledare samlas. Eller så solar du på sandstranden i stan eller har BBQ på en av klippstränderna. Discot är grymt! STS ordnar även flera aktiviteter och utflykter t ex en helgresa till London. Här finns även en multiwaterkurs se sid 30 och STS konfirmation, se www.sts.se.

Förutom shoppingen, piren och stranden har Brighton Englands bästa diskotek. Dessutom ordnar även STS utflykt till London, besök till Brightons marina, den kända Brighton Pavilion och mycket mer. Här erbjuds även foto-, beachvolleybollsoch modekurser, se sidorna 29–30. aktiviteter som ingår ”Town Walk” i Brighton, heldagsutflykt med sightseeing till London, Booth Museum of Natural History, Brighton Museum & Art Gallery, Hove Museum & Art Gallery, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, fotoquiz, conversation club samt flera STS Discon. BOKA UTFLYKTSPAKET/SPORTKURS STS EXPLORER PASS: Ytterligare en heldagsutflykt till London med möjlighet till shopping m m. Heldagsutflykt till kuststaden Hastings. Royal Pavilion i Brighton. Brighton Sea Life Centre. Bowling. Pris: 495 kr. STS sportkurs: Beachvolleyboll 1 250 kr, Fotografering 1 290 kr. Läs mer på sidan 30.

• Th e Am azi ng Su mm er

aktiviteter som ingår ”Town Walk”i Torquay, utflykt till London med en övernattning, halvpension, sightseeing, shopping m m, utflykt till Cockington village, Wallshill walk, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, fotoquiz, conversation club samt flera STS Discon. • Th e Am azi ng Su mm er

BOKA UTFLYKTSPAKET/SPORTKURS ST S E X PLORE STS EXPLORER PASS: Heldagsutflykt till Newquay, vindsurfarnas R PASS paradis. Heldagsutflykt med buss runt i Exeter och Dartmoor. Upplev Torquay från vattnet genom en kvällskryssning längs Torbay. Blue Reef Aquarium. Banana Boat. Bowling. Pris: 625 kr. STS sportkurs: Multiwater 1 395 kr. Vattenskidåkning 1 350 kr. Läs mer på sidan 30.

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

Här erbjuds STS Classic och STS International. Undervisningen sker på Boys Grammar school eller Riviera Centre, beroende på vilken som ligger närmast din värdfamilj. Båda skolor har ljusa, trevliga och funktionella klassrum.

Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 13 290 kr (ordinarie pris 14 990 kr) Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

of 201 3 •

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 13 290 kr (ordinarie pris 14 990 kr) Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

12


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

fakta Snabb outh m e n r Bou

ngelska Språk: E 3–18 år 1 00 Ålder: ca 165 0 vånare: in l and tr ta s ­ n d A r: San karaktä ntliv Ortens ationellt stude rn la e sp och inte , a d a : Sola, b Att göra yboll e oll beachv milj : Värdfa Boende Classic, S T S r: e Kurstyp ational rn ll, STS Inte olleybo Beachv Tillval: Paris resa via

Stranden och piren utgör Bournemouths hjärta.

BOURNEMOUTH ENGLANDS HETASTE BADORT Bournemouth med sina ca 165 000 invånare är en av Englands absolut vackraste och populäraste badorter. Här finns mängder av parker och den över två mil långa finkorniga s­andstranden med sina färgglada badhytter har flera gånger utsetts till ­Englands bästa strand. Läget är fantastiskt och staden är en av de mest solrika i hela Storbritannien. Universitetet i Bournemouth har elever från hela 130 olika nationer. Dessutom samlas språkreseelever från många olika länder här på sommaren. Det interna-

tionella studentlivet ger staden en för syd­kusten unik atmosfär. Tack vare det finns det ett riktigt bra utbud av mysiga kaféer och roliga affärer. I Bournemouth är torget en naturlig mötesplats. Därifrån är det nära till långa gågator och arkader med mängder av olika affärer. Bournemouth är idealiskt för dig som vill kombinera språkstudier med sol och bad. Missa inte att du kan lägga till några dagar i Paris på väg till eller från Bournemouth, se sidan 32. DITT BOENDE I Bournemouth kommer du att bo i en noggrant utvald värdfamilj. De flesta bor nära skolan, andra en kort busstur bort med Bournemouths ”Yellow buses”. Du äter frukost och middag hos familjen och de ser till att du får med dig ett lunch­ paket till skolan. DIN SKOLA Här erbjuds kurserna STS International och STS Classic. Undervisningen sker på Bournemouth and Poole College, ca 10 minuter från centrum. Skollokalerna är moderna och anpassade för internationellt lärande. DIN FRITID Stranden är Bournemouths hjärta. Går ni hit kan ni bada, testa olika vattensporter eller spela beachvolleyboll tillsammans. När du inte vill ligga på stranden kan du gå en runda på torget. Här finns ett stort utbud av butiker och gott om kaféer där du kan koppla av och ta en fika. Du får en guidad stadsrundtur i början av språkresan så att du lär känna Bournemouth lite mer. Flera kvällar i veckan är det STS Disco och då dansar du med dina nya vänner till den senaste musiken. Om du vill titta på Bournemouth från ovan så ta med en kompis till Bournemouth Eye. En heldag åker vi till London tillsammans och där kommer du att få en guidad sightseeingtur. I Bournemouth erbjuds även ÖV E R NATTNIN en beachvolleybollkurs, se sidan 30. G I PA

Testa beachvolleyboll!

RIS!

AKTIVITETER SOM INGÅR ”Town Walk” i Bournemouth, heldagsutflykt med sightseeing till London, halvdagsutflykt till Christchurch, halvdagsutflykt till Poole, Cotes Museum & Art Gallery, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, fotoquiz, conversation club samt flera STS Discon.

Skolan

BOKA UTFLYKTSPAKETet STS EXPLORER PASs Ytterligare en heldagsutflykt med tillfälle för shopping till London. Heldagsutflykt till vackra Salisbury och till den världsberömda stensättningen Stonehenge. Bournemouth Ocenarium, en fantastisk akvarieanläggning. Crazy Golf. Bowling. Pris: 850 kr.

• The Ama zing Sum mer of 2013 •

ST S EX PL OR ER PASS Tick et No: 1958 |2013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 13 290 kr (ordinarie pris 14 990 kr) Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

BOKA En SPORTKURS Beachvolleyboll 895 kr. Läs mer på sidan 30. 13


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snab bfa Bexh kta ill Språk : En

Snabb Isle o fakta f Wigh t Språk

gelsk Ålder a : 10 – 13 år Antal invån are: c Orten a 42 5 s 00 vacke karaktär: Liten r ort , tryg Att g g, öra: B ada, Boen minig de: V olf ärdfa Kurst milj yper: STS J unior

: Engels ka Ålder: 1 3–18 å r Antal in vånare : ca 138 Ortens  000 karaktä r: En grö Att göra n idyll : Ridnin g bada, v åg- och , tennis, vindsurfi Boende ng : Värdfa milj, Clu Kurstyp b STS er: STS Inte STS Classic, rnation al Tillval: Ridning , tennis fotogra , feri vindsurfi ng, våg- och ng

ÖV E

RNATTNIN I LO N DO G N!

På eftermiddagarna går vi ofta till stranden.

ISLE OF WIGHT

STS Junior

ENGLANDS VACKRASTE Ö På Isle of Wight är man stolt över sin ö, med rätta. Alla känner alla, atmosfären är avslappnad och det är grönt och lummigt. Här finns härliga badstränder, hisnande vyer över The Needlesöarna och idylliska byar som Shanklin Old Village. Isle of Wight passar verkligen dig som vill uppleva en brittisk idyll på nära håll och samtidigt ha närhet till fina stränder. Bli en bättre fotograf!

SMÅSTADSIDYLL FÖR DIG SOM ÄR 10–13 år Bexhill är småstadsidyllen med både prisbelönt strand och vacker strandpromenad belägen strax utanför Hastings. Här är det nära mellan skolan, stranden och värdfamiljen och tempot är lugnare än på många andra orter på engelska sydkusten. ”En hemlighet som inte turisterna har upptäckt ännu” säger invånarna. Kom och upptäck den du med!

BOENDE, SKOLA & FRITID På Isle of Wight bor du i värdfamilj. Värdfamiljerna finns utspridda längs hela kusten och i huvudorten Newport. De flesta bor i hus. Du äter frukost och middag hos familjen och får med dig ett lunchpaket till skolan.

BOENDE, SKOLA & FRITID I Bexhill bor du i värdfamilj och kommer att få uppleva den engelska kulturen från insidan. Du äter frukost och middag hos familjen och får med dig ett lunchpaket till skolan. Värdfamiljen vet att du är ny­­börjare och kommer att ta väl hand om dig.

Här erbjuds kurstyperna STS Classic och STS International. På Isle of Wight har vi flera skolor. Du kommer att gå på den som ligger närmast din bostad.

Här erbjuds kursen STS Junior, för dig mellan 10 och 13 år. Klasserna är små och i skolan undervisas du av både engelska lärare och de svenska ledarna.

Under din tid här kommer du upptäcka hela ön. Dansa på STS Disco, titta på dinosauriefossil, spela laserdome utomhus och se Osborne House. Shoppa gör du i Newport eller Ryde eller under våra dagar i London. Här erbjuds även tennis-, rid-, foto-, och surfingkurser, se sidan 30 och STS konfirmation, se www.sts.se.

Alla aktiviteter sker tillsammans med klassen och ledaren. På eftermiddagarna går vi ner till den härliga stranden för att sola och bada. På kvällarna träffas vi för att hitta på något kul. En heldag åker vi till London, där vi får en guidad rundtur och shoppar lite. aktiviteter som ingår ”Town Walk” i Bexhill, heldagsutflykt till London med bl a sightseeing, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, fotoquiz, conversation club och STS Sportsday. Fisherman’s Museum, Old Town Museum, Hastings Museum and Art Gallery.

aktiviteter som ingår ”Town Walk”, utflykt till London med en övernattning & halvpension, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, conversation club, fotoquiz samt flera STS Discon. BOKA ETT UTFLYKTSPAKET/SPORTKURS ST S E X STS EXPLORER PASS: Heldagsutflykt till Portsmouth med besök PLORE R PASS i det 170 m höga Spinnaker Tower. Headhunting (laserdome utomhus). Sightseeingtur runt Isle of Wight, då vi besöker bl a Carisbrooke Castle. Bowling. Pris: 725 kr. STS sportkurs: Tennis 1 150 kr. Ridning 2 995 kr. Fotografering 1 290 kr. Våg- och vindsurfing 2 495 kr. Läs mer på sidan 30. • Th e Am azi ng Su mm er

Tic ket

BEXHILL

of 201 3 •

BOKA UTFLYKTSPAKETSPAKETET STS EXPLORER PASS Heldagsutflykt till Brighton. Halvdagsutflykt till Eastbourne med sightseeing. Utflykt till Hastings med besök till Hastings Castle som har en rolig utställning om piratsmuggling (Smuggler’s Adventure). Blue Reef Aquarium. Bowling. Bio. Pris: 425 kr. Läs mer på sidan 30.

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 13 850 kr (ordinarie pris 15 550 kr) Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

• Th e Am azi ng Su mm er

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 2 veckor ca 12 290 kr (ordinarie pris 13 990 kr) Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

14


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

gs

astin akta H

Snabbf

ngelska Språk: E 3–18 år 1 r: 0 Ålde ca 85 00 vånare: Antal in lassisk K r: tä k kara Ortens rt! sommaro a engelsk , rida, åk a d a B : Att göra gå på kafé , a bergban milj : Värdfa Boende Classic, S T S r: e yslexi, Kurstyp al, STS D n o ti a rn STS Inte Riding STS 2+1 ans D l: Tillva

HASTINGS EN KLASSISK ENGELSK SOMMARORT I Hastings föddes både det moderna engelska språket och språk­ resan. Slottsruinen på West Hill minner om slaget år 1066, då normanderna erövrade England och påverkade landet och språket för all framtid. Nu är West Hill ett populärt utflyktsmål för våra språkreseelever. Med sin fantastiska utsikt och sina vid­ sträckta gräsmattor är det perfekt för BBQ-kvällar och slappa eftermiddagar. I Hastings är det nära mellan den mysig stadskärnan, stranden och skolan. I centrum finns gott om affärer

och tack vare en blomstrande fiskhamn kan du var som helst köpa pinfärsk fish ’n’ chips. Här erbjuds även kursen STS Dyslexi i samråd med FMLS. Träffa ungdomar i din situation och öva engelska under rätt förutsättningar. Kursen leds av lärare med erfarenhet av att undervisa unga dyslektiker. Bli bättre på engelska med hjälp av skräddarsytt studiematerial, grupparbeten och konversationsövningar. BOENDE De flesta av våra värdfamiljer i Hastings bor i typiska engelska tegelvillor i grönskande områden strax utanför centrum. STS har lång och mycket bra relation med alla värdfamiljer i Hastings eftersom denna kursort efter 50 år fortfarande är en av de mest populära språkreseorterna. Frukost och middag äter du hos familjen och de kommer också att se till att du får med dig ett lunchpaket till skolan. SKOLA Här erbjuds kurserna STS Classic, STS International och STS Dyslexi. All undervisning sker på Hastings University Centre som ligger på Havelock Road. Det är en av våra bästa skolor i England. Den ligger nära stadskärnan, lokalerna är ljusa och moderna och skolan har både ett eget kafé och biljardbord. Det centrala läget gör att det finns bra shopping och fika precis runt husknuten. Du som bor lite utanför centrum kommer att få åka buss till och från skolan.

Skolan

FRITID Efter lektionerna kan du och dina kompisar spela crazy golf, besöka nöjesfältet eller strosa runt i mysiga Old Town. Gillar du att se saker lite från ovan så åk upp på East Hill och njut av utsikten. På kvällen kan du dansa på STS Disco, eller bara titta på folklivet på strandpromenaden. STS ordnar många aktiviteter och utflykter, t ex en utflykt till London! Här erbjuds även en rid- och en danskurs, se sidan 29 respektive sidan 30.

Hastings Castle

• Th e Am azi ng

Su mm er

AKTIVITETER SOM INGÅR ”Town Walk” i Hastings, heldagsutflykt till London med sightseeing, Hastings Museum and Art Gallery, Fisherman’s Museum, Old Town Museum, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, fotoquiz, conversation club samt flera STS Discon.

of 201 3 •

ST S E X BOKA UTFLYKTSPAKET STS EXPLORER PASS PLORE R PASS Ytterligare en heldagsutflykt till London med bl a möjlighet till shopping. Heldagsutflykt till Brighton. Här finns den originella Royal Pavilion, strandpromenad och massor av butiker och mysiga kaféer. Smuggler’s Adventure, Blue Reef Aquarium och Hastings Castle. Bowling. Pris: 490 kr. Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 13 290 kr (ordinarie pris 14 990 kr) Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

BOKA En SPORTKURS Dans 1 390 kr. Läs mer på sidan 30. 15


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snabb

fakta

Malta

Resort STS Ramla Bay Resort STS Riviera

ka Engels Språk: år 8 1 – 3 1 00 Ålder: : 330 0 re a n invå harmig ti C Antal r: tä n k olgara s kara Orten ll fart och s fu BQ B d , e a m d a ö ,b ort ra: Sola ilj, Res Att gö rdfam ä V : e Boend sic, STS S Clas 1 per: ST TS 2+ Kursty rnational, S te In STS e -/ Freetim kning grund rfing, Dy indsu Tillval: ingskurs, v ttn fortsä tflykt. nu ie il ic S

Resort STS Suncrest

Valletta

Engelska, sol och bad på schemat!

STS POPULÄRA MALTA LÅT DIG SVEPAS MED AV TEMPOT PÅ MALTA! På ön Malta i södra Medelhavet är det full fart från dag ett. Massvis med ungdomar från olika länder att lära känna, kristallklart vattnet att bada i, solsken varje dag och mycket att se och göra. Här har STS egna bussar som bekvämt tar dig mellan skolan, boendet och alla aktiviteter och utflykter. Du bor på ett av Maltas allra bästa hotell eller i en välkomnande värdfamilj. Dessutom ingår Maltas roligaste aktivitesschema med flera bad- och shoppingutflykter och oförglömliga kvällar på Maltas häftigaste utomhusdisco! Eftersom engelska är ett av två officiella språk på Malta är det här den bästa kursorten för dig som vill läsa engelska med solgaranti. Sommaren på Malta blir ett minne för livet.

aktiviteter som ingår VÄRDFAMILJ: Halvdagsutflykt till Sliema för shopping, 4–5 strand- och shopping­ utflykter/vecka, STS Volleybollturnering, STS Beach Games, STS Farewell Party. STS Club Evening samt flera STS Discon (ibland skumparty!). RESORT STS: Halvdagsutflykt till Sliema för shopping, två strandutflykter/vecka, STS Club Evening, STS Volleybollturnering, STS Beach Games, STS Farewell Party samt flera STS Discon (ibland skumparty!).

• The Ama zing Sum mer of 2013 •

ST S EX PL OR ER PASS

BOKA ETT UTFLYKTSPAKET/SPORTKURS STS EXPLORER PASS: Halvdagsutflykt till ön Comino och den blå ­lagunen, halvdags båtutflykt med glasbottenbåt, heldagsutflykt till marknaden i Valletta med badstopp, STS Beach Party. Härliga strandutflykter på helgerna! Pris: 490 kr/625 kr (2/3 v.). STS sportkurs: Dykning PADI grund/fortsättn. 3 490 kr/2 490 kr. Vindsurfing 2 390 kr. Se sid 30. SICILIEN: Se nedan. Tick et No: 1958 |2013

Boende, SKOLA & FRITiD På Malta kan du välja mellan att bo i värdfamilj eller på någon av våra tre underbara Resort STS. För hjälp att välja se sidan intill. Här erbjuds kurserna STS Classic och STS International. Lektionerna hålls på St. Nicholas College eller på St. Dorothy’s. Båda skolorna har ljusa och trevliga klassrum. Fritiden på Malta är fullspäckad av aktiviteter och utflykter såsom shopping i Sliema, strandutflykter till t ex vackra Comino ”The Blue Lagoon”, Peter´s Pool, Golden Bay och Paradise Bay, BBQ på stranden, båtturer och STS utomhusdisco. Här erbjuds även STS 2+1 Freetime, en dyk- och vindsurfingkurs, se sidan 28 respektive sidan 30 samt STS konfirmation, se www.sts.se.

en se film

Bada från klipporna vid Peter’s Pool.

på BÄ S

Se filmen i din smart phone!

TA

M U TO

HUS

DISC

OT

Prisutdel ning efte r STS Treasu re Hunt.

www.sts.se

IE L S IC IL E D TI L FÖLJ M

Numero Uno, är platsen för STS egna superpopulära discon.

En av våra fina skolor.

ssar tar STS egna bu la ön. he på dig runt 16

N

Heldagsutflykt till mytomspunna Sicilien. Strosa i Taormina, shoppa i Catania och ät lunch på vulkanen Etna. Pris: 995 kr.


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

ll bo du vi hur VÄL J på m alta!

Härligt poolområde och privat strand.

Valletta, Maltas huvudstad

TA DEL AV VARDAGEN I EN MALTESISK VÄRDFAMILJ Under din tid på härliga Malta kommer du ha fullt upp från dag ett. Ungdomar från olika länder att lära känna, kristallklart vatten att bada i och fullspäckad fritid. Mitt i allt kan det vara skönt att ha ett riktigt hem och en familj att komma hem till efter skolan. Där kan du ladda om inför kvällens roligheter. Dessutom får du en inblick i den sköna, avslappnade livsstilen vid Medelhavet.

NJUT AV SOLEN PÅ resort sts RAMLA BAY **** Lyxiga Resort STS Ramla Bay är belägen nära Mellieha på norra Malta. Resorten har en härlig utsikt över Medelhavet och öarna Gozo och Comino. Njut av det underbara poolområdet och Ramla Bays egen privata strand där du kan testa flera vattensporter! På kvällarna ordnar ledarna beachvolleybollturneringar, biokvällar, utflykter till närliggande städer och mycket mer.

Hos din värdfamilj kommer du att upp­leva den maltesiska kulturen från insidan. Familjerna bor utspridda på ön, t ex i Attard, Naxxar och Mosta. Du bor tillsammans med 1–3 andra elever. Frukost och middag äter du hos familjen och lunchpaket får du med dig till skolan. Alla värdfamiljer är licensierade av Malta Tourism Authority.

PRIS 3 veckor ca 14 290 kr

Resort STS Ramla Bay har egen, privat strand, stort poolområde med solstolar, kafé och minilivs. Du bor tillsammans med 1–3 andra elever i fina flerbäddsrum med balkong, dusch, WC, TV/radio och luftkonditionering. Frukost- och middagsbuffé ingår varje dag. Dina ledare bor på anläggningen.

Raba tt t o m 7/1 1 (ordinarie pris 15 990 kr)

PRIS 3 veckor ca 18 290 kr

Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset. Busskort tillkommer.

Se prislista på sidan 32 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset. Busskort tillkommer.

Nära till allt.

Se solnedgången från balkongen.

bo CENTRalt PÅ RESORT sts SUNCREST **** Resort STS Suncrest i livliga Quawra är vår största anläggning på Malta. Belägen precis vid strandpromenaden med egen trappa ner till stranden och stort poolområde är den perfekt att mötas på efter skolan. Poolområdet har både vattenrutschkanor, para­soller och kafé. Här arrangeras kvällsunderhållning och turneringar i poolen. Runt hörnet finns affärer, glassbarer och mysiga kaféer.

LEV LYXLIV PÅ resort sts RIVIERa **** Sandstrand, palmer, kristallklart vatten och möjlighet att se solen gå ner över Medelhavet och öarna Comino och Gozo. Lyxiga Resort STS Riviera har ett perfekt läge i pittoreska Marfa längst ut på nordvästra Malta. Anläggningen har allt; spa, pooler, jacuzzi, gym, soldäck och nära till de bästa sim-och dykplatser runt öarna. Passa på att njuta ordentligt på språkresan!

Resort STS Suncrest har stor pool med vattenrutschkana, solstolar, kafé och presentshop, biljard – och bordtennis­ bord, gym, Wi-Fi. Du bor tillsammans med 1–3 andra elever i fina flerbäddsrum med luftkonditionering, hårtork, badkar och TV. Frukost- och middagsbuffé ingår varje dag. Dina ledare bor på anläggningen.

PRIS 3 veckor ca 18 290 kr

Raba tt t o m 7/1 1 (ordinarie pris 19 990 kr)

Från de flesta av de fint inredda rummen har man utsikt över Medelhavet och öarna Comino och Gozo. Du bor tillsammans med 1–3 andra elever i fina flerbäddsrum med balkong, luftkonditionering, TV, telefon, kassaskåp och badrum komplett med hårtork. Frukost- och middagsbuffé ingår varje dag. Dina ledare bor på anläggningen.

Raba tt t o m 7/1 1 (ordinarie pris 19 990 kr)

PRIS 3 veckor ca 18 290 kr

Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset. Busskort tillkommer.

Raba tt t o m 7/1 1 (ordinarie pris 19 990 kr)

Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset. Busskort tillkommer.

17


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snabb Los A fakta ngeles Språk : Eng

Snabbfak

o ta Orland

lska Språk: Enge 8 år –1 13 r: Ålde 00 re: ca 250 0 Antal invåna (Orlando) ktär: Varmt, Ortens kara privatskola r, ke ar nöjes­p p­leva la, shoppa, up Att göra: So e” yl st fe Li n ”The America rdfamilj Boende: Vä nal S Internatio Kurstyper: ST

elska Ålder : 13–1 8 år Antal in (Los A vånare: ca ngele 12 00 0 000 s) Orten s kara ktär: S atmos o fär oc h glam l, laid back Att gö our! ra seeing : Shopping , sight och D is neyla Boen nd de Camp : Värdfamil us ST j, S Kursty per: S TS Inte rnatio nal

The Incredible Hulk Coaster på Universal Studios.

KALIFORNIEN

FLORIDA

LEV COLLEGELIV I LOS ANGELES Träna din engelska i drömmarnas stad Los Angeles. Upptäck Hollywood och Beverly Hills, solbada i Santa Monica, shoppa på Rodeo Drive och njut av en eftermiddag med kompisarna vid poolen på ett riktigt amerikanskt campus. Bli inte förvånad om du möter en filmstjärna på gatan. Under dina veckor här hinner du verkligen bocka av Los Angeles på din ”ställen-att-se”-lista! Santa Monica Beach

Skolan

Utbildningen är ackrediterad av ACCET. ACCET är sedan 1978 godkänt av US Department of Education som en kvalitetsstämpel för utbildningar.

NÖJESPARKER I VÄRLDSKLASS I ORLANDO Orlando är underbart. Solsken året om, palmer och sommartemperaturer på 25–30 grader. Här finns världens mest kända nöjesparker med Universal Studios, Seaworld och Disney World i spetsen. Samtidigt känneteckas staden av en spännande internationell atmosfär. Testa livet som en amerikansk tonåring och njut av en fullspäckad fritid. BOENDE, SKOLA & FRITID I Orlando bor du i en av våra noggrant utvalda värdfamiljer. Där äter du frukost och middag. Du får ett lunchpaket att ta med dig till skolan. Värdfamiljen kör dig även till och från skolan varje vardag.

BOENDE, SKOLA & FRITID I Los Angeles kan du välja att bo i värdfamilj eller på Campus STS. I värdfamilj har du halvpension. Väljer du att bo på campus delar du studentlivet med elever från andra länder. Inkvarteringen är i flerbäddsrum med helpension under veckorna, lunch ingår ej på helgerna. Colleget har pool, tennisbana, basketoch fotbollsplan och gym. Här erbjuds kursen STS International. Undervisningen sker på Whittier College. Skolan har ljusa och rymliga klassrum och fri tillgång till internet. Kursen är ACCET-ackrediterad.

Skolan

Här erbjuds kursen STS International. Du får din undervisning på Windermere Prep Private School i utkanten av Orlando. Det är en av våra absolut finaste skolor. Här finns bl a kafé, tennisbanor och gym, som du har möjlighet att använda. Under din vistelse i Orlando gör vi en heldagsutflykt till Disney World, besöker nöjes- och djurparken Sea World, gör flera strandutflykter t ex till den berömda Daytona Beach och mycket mer.

Sightseeingtur i Los Angeles ingår förstås. Vi har även Welcome och Farewell Party, och det händer hela tiden kul saker på Campus STS.

aktiviteter som ingår Welcome Party och Farewell Party, heldagsutflykt till Disneyland, LA Sight­seeing Tour då vi besöker Hollywood och Walk of Fame, Beverly Hills, Rodeo Drive samt bad- och shoppingutflykt till Santa Monica Beach.

aktiviteter som ingår Två strandutflykter, utflykt till nöjesområdet Universal Drive och City Walk, shoppingutflykt till ett outlet center, heldagsutflykt till nöjesparken Disney Magic Kingdom, utflykt till nöjes- och djurparken Seaworld samt Farewell Party.

BOKA UTFLYKTSPAKETet STS EXPLORER PASS Shopping i Desert Hills Premium Outlets där du kan köpa märkesvaror till fyndpriser. Halvdagsutflykt till den berömda stranden Venice Beach med sin livliga boardwalk. Pris: 1 250 kr.

BOKA UTFLYKTSPAKETet STS EXPLORER PASS Halvdagsutflykt till Gatorland där du kan se alligatorer, heldagsutflykt till Universal Studios där du kan gå bakom scenen på dina favoritfilmer, utflykt till nöjesparken Universal Island of Adventure samt en halvdagsutflykt till nöjesområdet Downtown Disney. Pris: 1 495 kr.

• Th e Am azi ng Su mm er

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 27 290 kr (ordinarie pris 28 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

• Th e Am azi ng Su mm er

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 29 dagar ca 22 990 kr (ordinarie pris 24 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

18


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snab Juan- bfakta les-P ins Språk: Fra

akta Snabbf ar c é ñ Almu

nska Ålder: 13–18 år Antal invåna re: ca Orten 73 000 sk och in araktär: Fra ternati nskt onellt riviera på n Att gö ra: Vatt e shopp ing, str nsporter, andak Boend tivitete e: Värd r familj, Kursty Club S per: ST TS S Class STS Inte ic, rnation al Tillval: Multiw ater

anska Språk: Sp –18 år 3 1 : Ålder 4 000 nare: ca 2 Antal invå kert, ac V : är rakt Ortens ka varmt spanskt, tiviteter, Strandak Att göra: er ort S vattensp ilj, Club ST Värdfam Boende: ic ss : STS Cla Kurstyper iwater lt u M l: Tillva

Boka sportkursen Multiwater och testa t ex paragliding.

JUAN-LES-PINS

COSTA TROPICAL

BO PÅ FRANSKA RIVIERAN I SOMMAR Lyxbåtarna i hamnen, trottoarserveringarna, boutiquerna och de fina vita sandstränderna kännetecknar moderna Juan-les-Pins och pittoreska befästa Antibes. Tvillingstäderna hittar du mellan Nice och Cannes på franska rivieran och de bjuder på både genuin charm och internationellt jetsetliv. Njut av god fransk mat, det myllrande folklivet, vattensporter och varma sommarkvällar!

TA DEL AV BÅDE SPANSKA SPRÅKET OCH LIVSSTILEN Mysiga gamla kvarter och moderna turiststråk blandas i kuststaden Almuñécar på Costa Tropical vid foten av Sierra Nevada. Mitt på dagen är det lugnt, men efter siestan sjuder det av liv med flera trevliga butiker, restauranger och kaféer att besöka. Köp och smaka lokalt odlade bananer och mango! Stranden i hjärtat av staden är samlingsplats för aktiviteter och lediga stunder.

BOENDE, SKOLA & FRITID I Juan-les-Pins bor du i värdfamilj. Fa­ milj­erna bor ofta centralt nära stranden i lägenhet. Du äter frukost och middag hos familjen och får med dig ett lunchpaket till skolan.

En av våra skolor

BOENDE, SKOLA & FRITID I Almuñécar kan du bo i värdfamilj eller på Club STS. Väljer du värdfamilj äter du frukost och sedvanligt sen middag hos familjen. Väljer du Club STS har du halvpension och delar rum med 1–2 andra elever. Från Club STS är det nära till stranden och centrum. Det finns en pool på hotellets tak och gratis Wi-Fi.

Här erbjuds kurserna STS Classic och STS International. Undervisningen sker antingen på en skola nära gamla stan i Antibes, eller en belägen mellan Juanles-Pins och Antibes, bereonde på när du åker.

Skolan

Efter skolan strosar du runt i Viel Antibes och tar en crêpe med Nutella och banan, ser på lyxbåtarna vid Quai des Milliardaire, shoppar eller slappar på stranden. STS ordnar bl a utflykt till Cannes, disco och besök till Marineland! Här erbjuds även en multiwaterkurs, se sidan 30.

Här erbjuds kursen STS Classic (svenska och norska elever). Undervisningen sker i en vacker luftkonditionerad byggnad ca 10 minuters gångväg från centrum. I Almuñécar är det nära till det mesta. Efter skolan samlas vi ofta på stranden. Dessutom ordnar STS en heldagsutflykt till Malaga m m. Här erbjuds även en multiwaterkurs, se sidan 30.

aktiviteter som ingår ”Town Walk” i Juan-les-Pins, halvdagsutflykt till Cannes, besök på Picasso­ museet, STS Evening, STS World Championship, STS Crazy Games, STS Sportsday samt STS Disco.

aktiviteter som ingår ”Town Walk” i Almuñécar, heldagsutflykt till kuststaden Malaga, huvudstaden på Costa del Sol, med bad i havet och shopping, STS Club Evening, strand- och shoppingutflykter samt sportaktiviteter.

BOKA ETT UTFLYKTSPAKET/SPORTKURS STS EXPLORER PASS: En heldagsutflykt då vi besöker Monaco och Monte Carlo. En heldagsutflykt till Nice. Vi gör en bergstur till St Paul med besök hos parfymtillverkare i Grasse. Vi besöker en av Europas största vattenparker Marineland, där du kan se bl a späckhuggare, sjölejon och delfiner. Pris: 990 kr. STS sportkurs: Multiwater 1 390 kr. Läs mer på sidan 30.

BOKA ETT UTFLYKTSPAKET/SPORTKURS STS EXPLORER PASS: Heldagsutflykt till Granada med guidad tur och inträde till palatset Alhambra. Heldagsutflykt till Aqua Tropic, en vattenpark i Almuñécar. Halvdagsutflykt till mysiga byn Nerja där vi besöker grottor och badar i lagunblått vatten. Du kan också besöka den berömda utsiktsplatsen Balcon de Europa. Pris: 790 kr. STS sportkurs: Multiwater 1 490 kr. Läs mer på sidan 30.

• Th e Am azi ng Su mm er

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 16 290 kr (ordinarie pris 17 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

• Th e Am azi ng Su mm er

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 18 290 kr (ordinarie pris 19 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

19


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snab

bfakt

a Flo ren

Språk : Itali enska Ålder : 13 – 18 år Antal invån are: c Orten a 370 s  000 kultu karaktär: r Desig n och Att g öra: S h seein g, ku opping, sig ltur o Boen ch m htde: V at ärdfa Kurst milj yper: STS In terna tiona l

bf Snab

s

akta

Toky

o

ska Japan Språk: år 8 1 – 3 1 00 000 Ålder: : ca 8 5 re a n ligt, å v in d l g n om Anta ktär: U ligt ra a k s Orten ande och ro ätt ultur trends ping, k : Shop ra TS ö S g Att familj, e: Värd Boend l us ationa Camp Intern er: STS p ty n rs Ku brighto ts.se/ www.s

I Florens stadskärna med sina trånga gränder, små torg, kaféer och trattorior tar du dig lätt runt till fots.

FLORENS

TOKYO

NY! GLASS, KAFFE OCH KULTUR PÅ ITALIENSKA Florens ligger i det vackra Toscana, omgiven av berg med oliv­ odlingar och vackra dalgångar. Här trängs vackra hus, enorma palats, små romantiska torg och fantastiska kyrkor. Dessutom är Florens idag en stor universitetsstad med ett rikt ungdomsliv. Ströva runt i gränderna, ta en espresso eller latte, njut av den italienska glassen eller prova hur en äkta italiensk pizza smakar.

KAWAI, TECEREMONIER OCH ALLT DÄREMELLAN NY! Försöker du lista ut vilken nästa innepryl är så snegla på Tokyo. Du kommer att bli förvånad över alla ”prylar” du inte ens visste fanns. Tokyo är en av världens modernaste och mest medvetna städer men samtidigt så lever de gamla traditionerna starkt vidare. Det kan du se på arkitekturen, konsten, högtiderna och mycket mer. Lär känna båda sidorna av världsstaden Tokyo! BOENDE, SKOLA & FRITID I Tokyo kan du välja mellan att bo i en värdfamilj eller att bo på Campus. Du som bor i värdfamilj kommer använda både engelska och japanska. Här har du halvpension. Om du väljer campus­ boende så delar du rum med 1–3 andra elever. Även ledarna bor på campus. På campus har du halvpension.

BOENDE, SKOLA & FRITID I Florens bor du i värdfamilj. Med familjen pratar du givetvis italienska så du lär dig massor av vardagliga ord och uttryck. Du äter frukost och middag hos värdfamiljen. Räkna med att det blir gott! Här erbjuds kursen STS International. Våra undervisningslokaler ligger centralt i Florens, i en gammal byggnad med helt modern teknik. Från vissa av våra värdfamiljer är det gångavstånd men räkna med att du får åka buss en liten bit.

Här erbjuds kursen STS International ­Undervisningen i japanska består både av ord och uttal och kalligrafi. Lektionerna ges på förmiddagarna.

Du får en guidad stadsrundtur i början av språkresan så att du lär känna den spännande staden. Dessutom gör vi en halvdagsutflykt till Pisa med sitt berömda lutande torn. Vill du uppleva ännu mer köper du till vårt Explorer Pass.

På eftermiddagarna upplever vi det typiskt japanska, t ex manga, teceremonier och origami. Flera tillfällen för shopping ges. Vad du än letar efter så kan du vara övertygad om att det finns i Tokyo.

aktiviteter som ingår ”Town Walk” i Florens. Heldagsutflykt till den närbelägna staden Pisa med sitt världsberömda lutande torn.

aktiviteter som ingår Tempelbesök, prova på kalligrafi, origami, besök på animationsskola, utflykt till shoppingmeckat Nakano Broadway, museibesök, var med på tecermoni, utflykt till shoppingdistriktet Akihabara med besök på deras Manga-avdelning, filmkväll, kimonoprovning, shoppingutflykt till Shibuya eller Harajuku, lär dig om japanska blomsterarrangemang.

BOKA UTFLYKTSPAKETET STS EXPLORER PASS Halvdagsutflykt till den besfästa staden Lucca, heldagsutflykt med tåg längs den vackra kusten vid byarna Cinque Terre inkl ett ST S EX PL OR ER strandbesök, tre utflykter till en poolanläggning för sköna bad i PASS sommarvärmen, kurs där du lär dig göra italiensk glass, besök på torget Piazzale Michelangelo med fantastisk utsikt över Florens, STS Treasure Hunt, volleyboll, fotboll och en bordtennisturnering. Pris: 1 250 kr.

• The Ama zing Sum mer of 2013 •

• The Ama zing Sum mer of 2013 •

BOKA UTFLYKTSPAKETET STS EXPLORER PASS Heldagsutflykt till Mount Takao där vi vandrar, åker kabinbana, ser på den vackra naturen samt besöker Monkey Park eller Wild Planet Garden. Pris: 750 kr.

Tick et No: 1958 |2013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 19 290 kr (ordinarie pris 20 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

ST S EX PL OR ER PASS Tick et No: 1958 |2013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 33 290 kr (ordinarie pris 34 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

20


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se. Läs engelska i inspirerande miljö i Oxford, Cambridge, Birmingham eller San Francisco sommaren 2012.

EXTRA INTENSIV SPRÅKTRÄNING SPRÅKRESOR MED STÖRRE FOKUS PÅ SPRÅKTRÄNING Du som verkligen vill ge din engelska ett uppsving i sommar väljer kursen STS Intensive. Tack vare fler lektioner per vecka, internationella grupper och noggrant utvalda kursorter, är detta en oslagbar investering i din framtid, samtidigt som du har en inspirerande och rolig tid. Kursen erbjuds i Oxford, San Francisco, Cambridge och Birmingham (se www.sts.se), orter där miljön i sig lockar till att fördjupa sig mer. På STS Intensive har du 30 lektioner i veckan. Konversations- och skrivövningar ­blandas

med ­projektarbeten, rollspel och ett antal föreläsningar. Kursen läser du med elever från andra länder, vilket gör att du övar språket hela tiden. Väljer du STS Intensive ingår alla aktiviteter, så det här är språkresan som ger dig ”extra allt”.

VILKEN UNDERBAR ATMOSFÄR! ”Bäst var när vi spelade in STS News och de internationella nyheterna – ett skolprojekt om kulturkrockar. Oxford är en helt underbar universitetsstad. Man blir förtrollad av alla torn som reser sig mot skyn.”

Utsikt över Oxford

Josefin Wahlström, Oxford 2010

Se filmen i din smart phone!

lm se fi

å en p

www.sts.se

ins inte el missa ide” ”språkresegu

Så här kan en typisk vecka se ut.

21


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snabb

fakta

Oxfo Språk: rd Engels ka Ålder: 13 –18 år Antal invåna re: ca Orten 100 00 sk 0 studie araktär: His stad torisk Att gö ra: Pun ting, te Boend ater e: Värd familj Kursty per: ST S Inten sive

Radcliff Camera är en av Oxfords många universitetsbyggnader.

OXFORD UNIVERSITETSSTAD MED ANOR FRÅN MEDELTIDEN Atmosfären i Oxford är något du måste uppleva; studenter och universitetsbyggnader överallt, medeltida hus och gränder och ett utbud av kultur och shopping som inte gör någon besviken. Oxford är världsberömt för sitt universitet som omnämns redan under 1100-talet. Det rankas som en av världens bästa skolor och har haft både presidenter, kända författare och skådespelare inskrivna. Tack vare universitetet och alla studenter, den vackra medeltida bebyggelsen, alla parker och kanaler är Oxford

Englands, efter London, mest besökta stad. Visste du förresten att Oxford ofta agerar kuliss till TV- och biofilmer? Du ­känner säkert till Hogwart’s Hall från Harry Potter-filmerna. Det är Christ Church College i centrala Oxford som stått modell. Trots att språkresorna hit är mer studieintensiva kommer du ha mycket tid för skoj på fritiden. Oxford har allt för dig som vill få en för­ aning av universitetslivet, få en rejäl skjuts på engelskan och träffa vänner från hela världen! DITT BOENDE I Oxford bor du i värdfamilj. De flesta bor i lugna och vackra Abingdon lite utanför staden. Du äter frukost och middag hos familjen och de kommer också att se till att du får med dig ett lunchpaket till skolan.

Vackra Oxford är en av Englands mest besökta städer.

DIN SKOLA Här erbjuds den populära kursen STS Intensive. Vilken skola du kommer att läsa på beror på vilken vecka du åker till Oxford. Antingen sker undervisningen på The Jewish Centre i centrala Oxford, på Oxford & Cherwell College som också ligger centralt eller på D’overbroecks nära Summerstown. Några av lektionerna kommer att hållas av lärare från Oxford University. DIN FRITID Eftersom Oxford har varit en universitetsstad under lång tid så finns här gott om intressanta muséer och utställningar. Gillar du att shoppa så finns det även mängder av både små butiker och stora shoppingcenter. På kvällarna kan du besöka STS Disco tillsammans med dina nya vänner och självklart skall du vara med i STS World Championship, en sporttävling med deltagare från flera olika länder. Hela två Londonbesök inkl sightseeing ingår under din tid i Oxford. En dag åker vi till Bath med sina romerska bad. Missa inte heller möjligheten att prova på den klassiska universitetssporten punting. ALLA AKTIVITETER INGÅR ”Town Walk” i Oxford, utflykt till London med sightseeing, utflykt till London med bl a shopping, Pitt Rivers Museum, Museum of Natural History, Ashmolean Museum, utflykt till Bath, besök på Christchurch College, båttur på Themsen, besök på Oxford Castle, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, conversation club, fotoquiz samt flera STS Discon.

Skolan

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 19 290 kr (ordinarie pris 20 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

22


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snab b Cam fakta bridg Språk e : Eng

fakta Snabb isco nc a r San F

Besök King’s College.

ngelska Språk: E 3–18 år 00 Ålder: 1 ca 700 0 vånare: in l ta An dskänd, rl ä V r: karaktä er Ortens TV-miljö r, kända en ld o IT-cente G gn, : Spårva Att göra ås på campus g Gate, um s STS : Campu Boende tensive In S T S er: Kurstyp

elska Ålde r: 13 –18 å Anta r l invå nare: Orte ca 11 ns ka 0 000 raktä stad, r: m beby ånga pa Universit e rker, ggels mede tse Att g ltida ö cykla ra: Shopp ing, k ultur, Boen de: V ärdfa Kurs milj typer : STS Inten sive

Cambridge

SAN FRANCISCO

NY! prova på livet som student Universitetsstaden Cambridge är på många sätt lik Oxford, men den är lite mindre och enligt invånarna mycket vackrare. Gröna parker, där studenterna samlas, blandas med pampiga universitetsbyggnader med anor från medeltiden och smala gränder kantade av kaféer och butiker. Genom staden flyter floden Cam där roddarna tränar för nästa tävling.

NY! SILICON VALLEY OCH SAN FRANCISCO San Francisco är en dynamisk, spännande och välkomnande stad. Här trängs sevärdheter som Golden Gate-bron, spårvagnarna, Alcatraz och Pier 39 med sina sjölejon. I Silicon Valley, lite söderut ligger Menlo College, en av USA:s bästa handelshögskolor. Intill har Apple, Facebook och Google sina huvudkontor. Tala om modern och inspirerande miljö för intensiva språkstudier!

BOENDE, SKOLA & FRITID I Cambridge bor du i värdfamilj lite utanför centrum. Du äter frukost och middag hos familjen och de kommer också att se till att du får med dig ett lunchpaket till skolan.

BOENDE, SKOLA & FRITID Här både bor och undervisas du på Menlo College beläget i en grönskande och rik förort till San Francisco. Du bor i lägenheter som du delar med dina kurskompisar. Badrum och dusch är gemensamma och i varje bostad finns TV, mikrovågsugn och kylskåp. Du har också tillgång till ett stort kök och vardagsrum. Campuset har Wi-Fi. Dina ledare bor här.

Skolan

Här erbjuds kursen STS Intensive. Undervisningen hålls på privatskolan the Perse School, 15 minuter från Cambridges historiska centrum. Lektioner blandas med föreläsningar om engelsk historia och litteratur.

Skolan

Här erbjuds kursen STS Intensive. Lektionerna hålls i ljusa moderna lokaler på Menlo College.

Tack vare små avstånd har du nära till det mesta. Spela fotboll på de vidsträckta gräsmattorna, se på roddarna som tränar på floden eller strosa runt i gamla stan. STS ordnar även resor till London, utflykt till pampiga King’s College och mycket mer.

På campuset finns spelrum, filmrum, karaoke, grillplats, utomhuspool och beachvolleybollbana. Dessutom ordnar STS flera utflykter till San Francisco och en tur längs vackra Highway 1 till Monterey och det världsberömda akvariet m m.

alla aktiviteter ingår ”Town Walk” i Cambridge, utflykt till London med sightseeing, shoppingutflykt till London, besök på King’s College, utflykt till Warwick Castle & Stratford-upon-­ Avon, utflykt till byn Ely, båttur på floden Cam, besök på Fitzwilliam Museum, besök till Kettle’s Yard, utflykt till botaniska trädgården, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, ­conversation club, fotoquiz samt flera STS Discon.

alla aktiviteter ingår Ett flertal utflykter till San Francisco med gott om tid för både sightseeing och shopping, halvdagsutflykt till Palo Alto och besök på det världsberömda Stanford University, discokvällar, sport- och spelturneringar. Heldagsutflykt längs vackra kustvägen Highway 1 till Monterey med inträde på det berömda akvariet. Där ser du bl a bläckfiskar, pingviner, maneter, sköldpaddor och hajar.

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 veckor ca 19 290 kr (ordinarie pris 20 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 16 dagar ca 24 990 kr (ordinarie pris 26 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

23


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se. Kapitolium, Washington D.C.

ÄVENTYRLIGA SPRÅKRESOR Språkresor där nya upplevelser är i fokus! Världen är full av fantastiska, exotiska och spännande resmål som bara väntar på att upptäckas och utforskas. Välj kursen STS Experience och gör dig redo att följa med och upptäcka några av dem. De storslagna upplevelserna delar du med en sammansvetsad grupp av nyfunna vänner. Din engelska förbättrar du genom att prata med guider, ledare, kursdeltagare och folk du möter, och vem kan hålla tyst när man upplever Grand Canyon, Miami eller Stora Barriärrevet?

EN RESA SOM SLÅR ALLT! ”En underbar upplevelse med en härlig grupp! Ett guldkorn var surfkursen på Bondi-beach och glädjen när vi lyckades stå på brädan. Att det var valvandringsperiod lyfter såklart också – det var fantastiskt att se valar på så nära håll.” Ylva Brandt, ledare East Coast Australia 2010

Featherdale Wildlife Park, Australien.

Se filmen i din smart phone!

på se filmen

Det häftigaste på resan! ”Helikopterturen över Grand Canyon var något av det häftigaste på hela resan! Att få se någonting så makalöst vackert på så nära håll går inte att beskriva – det är något man bara måste uppleva!”

www.sts .se

m i ss a

Maria Carlsén, USA Coast to Coast 2010

nri i n t e he

coas t-to -co

24

ks

as t resa


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

USA Snabbfa kt Coas t to a Språ Coas k: En gelsk t Ålde a r

: 15 – 18 å Anta r l ca 31 invånare : 0 200  000 Resa (USA n ) mix a s karaktä r: Ro v stä adtrip der o Att g ch na , ö tur helik ra: Forsr ä opte r, lim nning, Boen ous d camp e: Hotell ine m m /hos ing tel/ Kurs typ: STS E xper ience

En av resans höjdpunkter – trekking i Grand Canyon!

USA COAST TO COAST Följ med på ett spännande äventyr genom USA Att resa tvärs över USA är något som de flesta drömmer om och den här resan är en av våra absolut mest omtyckta. Under tre veckor åker vi i minibuss genom 15 delstater och upplever storstäder, storslagen natur och amerikansk kultur från första parkett.

VECKA 1 Resan startar i filmstaden Los Angeles där hela gruppen med ledare och guider träffas. Efter en övernattning rivstartar vi med ett heldagsbesök på nöjesparken Universal Studios. Nästa dag stannar vi till i Hollywood och Beverly Hills på väg genom Mojaveöknen till spelstaden Las Vegas. Här får du se huvudgatan the Strip och alla fantastiska hotell som ligger längs med den. Resan går därefter vidare till en av de absoluta höjdpunkterna; nationalparken Grand Canyon. Här stannar vi för att vandra, besöka hisnande utsiktsplatser och se solnedgången efter en mysig BBQ vid vår camp site. Den som vill kan boka en helikoptertur! Innan vecka ett är slut har du även hunnit uppleva Navajo-indianernas reservat i mäktiga Monument Valley. VECKA 2 Minibussarna kör vidare till New Mexico och Texas. På vägen söderut stannar vi i Santa Fe och mytomspunna Roswell. Besök UFO-museet och fundera på om du tror att ett UFO verkligen landade här 1947. De pampiga grottorna Carlsbad Caverns i Arlington väntar härnäst. Sedan finns det tid för besök på Sea World eller nöjesparken Six Flags. Vecka två avslutas med två dagar i den vackra kuststaden New Orleans vid Mississippiflodens mynning. Insup atmosfären i de franska kvarteren eller följ med på båttur i träskmarkerna och fånga en krokodil på bild!

New York Las ­Vegas Los ­Angeles

Grand Canyon

Washington D.C. Santa Fe

San Antonio

New Orleans

VECKA 3 Efter några dagar i den varma södern, går resan norrut genom Tennessee. På vägen ges tillfälle för forsränning och besök på Graceland! Målet är USA:s huvudstad Washington D.C., där vi får gott om tid att se Vita huset och Kapitolium. Om alla vill besöker vi även FBI:s högkvarter, Arlington-kyrkogården och Smithsonian Museum. Resans sista stopp är världsstaden New York där du och gruppen får se bl a Fifth Avenue, Central Park, Broadway och Times Square. Den som vill kan även åka upp i Empire State Building och/eller ta färjan ut till Frihetsgudinnan på Liberty Island. Det lämnas även gott om tid för shopping! Efter tre intensiva veckor återvänder du hem med nya upplevelser, nya vänner och bättre engelskkunskaper.

Resan startar i L.A. och...

BOENDE, SKOLA & FRITID Du bor på hotell/hostel/camping. Kostnad för mat tillkommer med ca 700 kr/vecka. STS Experience innebär att fokus är inställt på fantastiska, oförglömliga upplevelser. Du har inga lektioner i engelska, men använder språket dagligen. Ingen dag är den andra lik, då nya äventyr väntar varje dag. Aktiviteter som ingår Grand Canyon National Park, Monument Valley, besök i grottorna Carlsbad Caverns, heldag på Universal Studios.

... avslutas i NYC.

BOKA UTFLYKTSPAKETET STS EXPLORER PASS Swamp Tour i New Orleans, jeeptur i Monument Valley och inträde till Empire State Building. Pris: 1 125 kr. obs! Språkresan 24/07 – 13/08 går från new York till Los Angeles.

• Th e Am azi ng

Su mm er

Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 PRIS 3 VECKOR ca 26 990 kr (ordinarie pris 28 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

25

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

S Bos nabbfak ton t to M a Språ k: En iami g elska Åld

fakta Snabb ustralia oast A East C

Framför Sydney Opera House.

er: 1 5–18 Anta år l 310 2 invånare :c 00 00 0 (U a Orte SA) ns ka r pole r och aktär: Vä rld para Att g disst smetroöra: ränd S sight er seein hoppa, b ada, g Boen de: H camp otell /hos ing tel/ Kurs type r: ST S Exp erien ce

a Engelsk Språk: år 8 1 – 5 Ålder: 1 nare: å v in lien) l Anta (Austra 00 000 kt is p ca 21 5 ro T r: karaktä Ortens h storstad oc jurparadis eeing, d : Sights ra ö orter sp n Att g e tt a lser, v tell uppleve milj/ho : Värdfa e d n ce e n e o ri B Expe er: STS Kurstyp

Time Square, i hjärtat av New York.

BOSTON TO MIAMI

EAST COAST AUSTRALIA NY!

SHOPPING, sightseeing & BAD I VÄRLDSKLASS Känn historiens vingslag i Boston, shoppa och se dig omkring i the Big Apple och Washington D.C. och njut av paradiset Key West. Östkustens bästa radas upp för dig! Kapitolium, Washington D.C.

Key West

PARADISET LIGGER DOWN UNDER! Under fyra veckor i Sydney med omnejd kommer du att lära känna det fantastiska Australien: dess människor, djur, natur och kultur. Ta även chansen att följa med en vecka till det unika Stora barriärrevet!

Boston New York

Washington D.C. Key West

Orlando Miami

Resan börjar med sightseeing i Boston. Vi går bl a Freedom Trail, där USA:s frigörelse från England började. På väg mot New York stannar vi för bad i semesterparadiset Cape Cod. Framme i the Big Apple har vi två intensiva dagar där vi ser Times Square, Empire State Building, Central Park, Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnan m m. Vecka två börjar med ett stopp i Washington D.C., där vi ser både Vita Huset och Kapitolium. Vi kör vidare söderut längs USA:s vackra östkust och får flera tillfällen för sol och bad. Sista veckan är vi i soliga Florida. Vi börjar med två dagar i Orlando, med besök på Disney World och Universal Studios. Därefter reser vi söderut för att se alligatorerna i träskområdet Everglades. Vi fortsätter sedan ut till the Florida Keys, ända ut till paradisön Key West. Resan avslutas med sol och shopping i Miami.

Bondi Beach

Upplev Whithaven Beach med STS Explorer Pass!

BOENDE, SKOLA & FRITID Du bor på hotell/hostel/camping. Kostnad för mat tillkommer med ca 700 kr/vecka. STS Experience fokuserar på upplevelser och har ett fullspäckat aktivitets- och utflyktsschema. Språkträning får du på köpet. aktiviteter som ingår Fort Macon State Park, besök i JN Darling National Wildlife refuge, besök i Everglades National Park, Cape Cod National Seashore. BOKA UTFLYKTSPAKETet sts explorer pass Inträde till utsiktsplatsen Top of the Rock i New York, Universal Studios i Orlando, Boston Duck Tour. Pris 1 125 kr.

PRIS 3 veckor 25 990 kr

Airlie Beach Sydney Blue Mountains Canberra

När du anlänt till Sydney och mött värdfamiljen börjar äventyret! Tillsammans upptäcker vi Sydney och besöker The Harbour Bridge och det berömda operahuset. Vi lär oss om aboriginernas kultur, besöker Darling Harbour, Chinatown, Sydney Aquarium, och testar vågsurfing på Bondi Beach. Andra veckan i Sydney börjar med besök på Taronga Zoo då du kan klappa koalor och se känguruer på nära håll. Sedan reser vi till Blue Mountains och huvudstaden Canberra. Du som bokar STS Explorer Pass spenderar sista veckan i den populära semesterorten Airlie Beach vid Stora Barriärrevet. Du åker båt till paradisöarna Whitsunday Islands, snorklar vid korallreven och hajkar i den tropiska naturen. Den som vill stannar i Sydney. De sista dagarna i Sydney firas med beachvolleyboll på Manly Beach, souvernirshopping och avslutningsfest.

BOENDE, SKOLA & FRITID Du bor i värdfamilj med helpension, på hotell i Blue Mountains. STS Experience är upplevelsebaserat och har ett fullspäckat program. Språkträning får du på köpet. aktiviteter som ingår Guidad tur i Sydney (inkl operahuset), fyradagarstur till Blue Mountains & Canberra, Sydney Aquarium, Taronga Zoo, bushwalk, Bondi Beach, studentparty m m.

• Th e Am azi ng

Su mm er

• Th e Am azi ng

of 201 3 •

BOKA UTFLYKTSPAKETet sts explorer pass En veckas utflykt till det fantastiska Stora barriärrevet fulländar din Australienresa. Vi bor på hotell med frukost i Airlie Beach. Aktiviteter som segling, snorkling, regnskogsvandring m m. Pris: 7 900 kr.

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1

PRIS 31 DAGAR 31 290 kr

(ordinarie pris 27 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

(ordinarie pris 32 990 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

obs! Språkresan 23/07 – 12/08 går från Miami till Boston. 26

Su mm er

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

DEN extra aktiva SPRÅKRESAN Ett minne för livet!

Aktiviteter

”Fotbollsträning 5 gånger i veckan, 5 timmar varje dag – du lär dig spela fotboll mycket bättre. Dessutom lär du dig fotbollsord på engelska. Det är en rolig och bra upplevelse och ett minne för hela ditt liv.”

Boka aktivt tillval eller välj en språkresa med fokus på ditt fritidsintresse! NÄR DU VILL HA EN AKTIV SPRÅKRESA

Markus Johnsson, STS Chelsea FC Foundation Football Camp 2010

STS Camps är läger ägnat 100% åt en sport eller aktivitet. Språkträningen får du i och med att tränarna pratar engelska. Bonus är alla språktermer relaterade till aktiviteten du lär dig!

SP se BILD

STS 2+1 innebär kort och gott två veckor med 20 språklektioner/vecka och en vecka ägnat åt ditt fritidsintresse.

www.sts.se

STS Sportkurs är eftermiddagsaktiviter som du kan lägga till på angivna kursorter. Läs mer om kursorten där din favoritsportkurs erbjuds på sidorna 11–20. koll

T BIL a VÅR

ca nya st s surf

Er

ELET på

DS P E L

f rån

! mp i por tugal

BOENDE, surfing & fritid I Ericeira bor du på Club STS på stranden med helpension. Du delar rum med 1–7 andra elever. Club STS har en pool och en fin trädgård där ni kan umgås och återhämta er efter dagens pass. Boendet ligger endast 15 minuters promenad från centrum av Ericeira.

ta bfak l Snab Portuga , a r i e ic

elska : Eng Språk 18 år – 00 : 13 Ca 6 6 Ålder nare: å v in Antal a) dis ir rfpara (Erice tär: Su k a r a sk Orten al ug , bad i Port urfing öra: S S T S Att g lub de: C Camp Boen S T S : yper Kurst

Här erbjuds kursen STS Camp. Surf­ lektionerna hålls av engelskspråkiga instruktörer 2,5 timmar varje dag. Tidpunkt beror på strömmar och tid­vatten. Praktik blandas med grundläggande kunskaper om surfteknik, olika vågor och strömmar, utrustning, regler och säkerhet. På den sista dagen av kursen har du möjlighet att delta i en tävling. Lån av surfbräda och våtdräkt ingår. Club STS i Ericeira När du inte surfar kan du ta det lugnt vid poolen där du bor eller ta en tur in till Ericeira. Där trängs trevliga restauranger och små butiker med kullerstensbelagda gator och torg med uteserveringar. Vi kommer även att besöka Lissabon och göra en utflykt till en fabrik som tillverkar surfbrädor. AKTIVITETER SOM INGÅR Heldagsutflykt till kontinentala Europas västligaste huvudstad Lissabon. Staden ligger på sju kullar, är väldigt kuperad och har tre bergbanor. ”Town Walk” i Ericeira, BBQ på stranden, besök till en fabrik som tillverkar surfbrädor, olika sportaktiviteter t ex beachvolleyboll och tennis.

STS SURF CAMP

• Th e Am azi ng

DINA SURFINSTRUKTÖRER PRATAR ENGELSKA! NY! Tack vare den öppna Atlantkusten har portugisiska Ericeira norr om Lissabon fantastiska vågor att surfa på. Bland de bästa i Europa faktiskt. Här bor du på Club STS på stranden. Alltid nära till vågorna, kvällens BBQ, dina kompisar och ledare. Med hjälp av några av Europas bästa engelsktalande instruktörer utmanar du både dig själv och vågorna och blir en bättre surfare.

BOKA UTFLYKTSPAKETET STS EXPLORER PASS Paint ball, utflykt till nationalparken i Mafra, besök till Sintra Palace som är med på UNESCO Världsarvslista. Pris: 825 kr.

PRIS 11 DAGAR 18 290 kr FRÅN XXX KR*

Su mm er

Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 (ordinarie pris 19 990 kr)

Se prislista påmed sidan 33 boende samt sidan 8 för allt det som ingår i priset. *Inkl. resa T/R ledare, med halvp., undervisning/studiemtrl samt aktiviteter enl. ovan.

27

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snab bf Chel akta sea Språk :E

Boende, fotboll & fritid Här bor du i värdfamilj i lugna, gröna och lummiga Cobham eller Wok­ing, en kort resa med STS egna bussar från tränings­anläggningen. Frukost och middag äter du hos familjen och du får ett lunchpaket att ta med till träningen. Din värdfamilj hjälper dig även att tvätta dina träningskläder.

ngels Ålde ka r: 13 –18 å Anta r l invå nare: (Lond ca 7 5 on) 00 00 Orten 0 s kara shop ping, ktär: Fotb o s ev ll, Att g öra: T ärdheter räna Boen med de: V de bä ärdfa Kurst sta! milj yp: S TS Ca mp

Här erbjuds kursen STS Camp. Det innebär att du inte har språklektioner utan lär dig engelska under träningen, tillsammans med värdfamiljen och de övriga språkreseeleverna. Du kommer även att fylla på ditt ordförråd med facktermer inom fotboll. Fotbollsträningen leds av Chelsea FC Foundations tränare och sker i grupper om 12–16 spelare. Träningen är varje vardag. Tränarna går igenom teknik, taktik samt olika spelsystem. Tillsammans med dina ledare och fotbollskompisar gör du även utflykter till centrala London, där ni bl a får se Big Ben, Buckingham Palace, London Eye och Piccadilly Circus. Besök på Chelsea FC:s hemmaarena Stamford Bridge ingår också. Det ger er en unik inblick i de delar av arenan som spelarna rör sig på: planen, omklädningsrummen och pressrummet.

The Blues har blivit engelska mästare fyra gånger, senast 2010.

STS CHELSEA FC FOUNDATION FOOTBALL camp

AKTIVITETER SOM INGÅR ”Town Walk” i Cobham eller Woking, STS Club Evening, besök till Chelsea FC:s hemmaarena Stamford Bridge.

Förbättra spelET med Chelsea FC FOUNDATION Chelsea är inte bara ett distrikt i London. Det är även ett av världens bästa fotbollslag. I samarbete med dem ordnar STS ett lärorikt och kul fotbollsläger på klubbens egen träningsanläggning. Träningen leds av Chelsea FC Foundations tränare och ni går igenom teknik, taktik och olika spelsystem. Förbättra ditt spel och få nya fotbollskompisar och språkträning på köpet i sommar!

Sn

FOU

BOKA UTFLYKTSPAKETET STS EXPLORER PASS Besök på Madame Tussaud’s, båttur på Themsen, Wembley, ­Bowling. Pris: 990 kr.

PRIS 2 veckor 15 890 kr FRÅN XXX KR*

N D AT I O

• Th e Am azi ng

N

Su mm er

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1 (ordinarie pris 17 890 kr)

*Inkl. resa T/R ledare, boende med8halvp., samt aktiviteter enl. ovan. Busskort tillkommer. Se prislista påmed sidan 33 samt sidan för alltundervisning/studiemtrl det som ingår i priset.

Boende, skola & fritid Du bor på Resort STS Suncrest mitt i livliga Quawra med nära till stranden, affärer och kaféer. Anläggningen har stort poolområde med vattenrutschkana, solstolar, kafé, presentshop, biljard- och bordtennisbord, gym och Wi-Fi. Du bor tillsammans med 1–3 andra elever i rum med luftkonditionering, hårtork, badkar och TV. Frukost- och middagsbuffé in­ går. Dina ledare bor på anläggningen.

a Malta abbfakt

ngelska Språk: E 3–18 år 1 00 Ålder: ca 330 0 vånare: Antal in (Malta) Charmig karaktär: Ortens lgaranti ö med so da, BBQ Sola, ba : ra ö st g Att S Suncre T S : Resort e m ti Boende e re 1F : STS 2+ Kurstyp d-/ n ru g g g, yknin Tillval: D skurs, vindsurfin ing fortsättn Sicilien

Här erbjuds kursen STS 2+1. Under två av veckorna har du 20 engelsklektioner/ vecka. Den tredje veckan ägnas helt åt att upptäcka Malta. Under hela veckan anordnas en mängd aktiviteter och utflykter inklusive många strandbesök. Fritiden på Malta är fullspäckad av aktiviteter och utflykter: shopping i Valletta, strandutflykter till vackra ön Comino med ”The Blue Lagoon”, Peter´s Pool, Ghadira Beach, Golden Bay, Paradise Bay m m, BBQ på stranden, båtturer och STS utomhusdisco. Du kan även lägga till en dyk- eller vindsurfingkurs, läs mer på sidan 30.

Följ med till Maltas bästa stränder.

AKTIVITETER SOM INGÅR Halvdagsutflykt till Sliema för bl a shopping, två strandutflykter/vecka, STS Club Evening, STS Volleybollturnering, STS Beach Games, STS Farewell Party samt flera STS Discon (ibland skumparty!).

STS 2+1 FREETIME

BOKA ETT UTFLYKTSPAKET/SPORTKURS STS EXPLORER PASS: Halvdagsutflykt till ön Comino, halvdagsutflykt med glasbottenbåt, heldagsutflykt till marknaden i Valletta med badstopp, STS Beach Party. Härliga strandutflykter på helgerna! Pris: 625 kr. STS sportkurs: Dykning PADI grund/fortsättn. 3 490 kr/2 490 kr. Vindsurfing 2 390 kr. STS SICILIEN: Se sidan17.

njut ännu mer av härliga malta Malta är en av STS:s allra populäraste kursorter. Lätt att förstå när man tänker på det sköna vädret, det kristallklara vattnet, de härliga resorterna, allt som finns att se och det gästfria folket. Passa på att njuta ordentligt av allt detta! STS 2+1 Freetime har en lektionsfri vecka, då du har gott om tid att utforska örikets smultronställen med dina ledare och kurskompisar!

3 veckor 17 850 kr PRIS FRÅN XXX KR*

• Th e Am azi ng Su mm er

Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1

(ordinarie pris 19 550 kr)

*Inkl. resa T/R ledare, boende med8halvp., samt aktiviteter enl. ovan. Busskort tillkommer. Se prislista påmed sidan 33 samt sidan för alltundervisning/studiemtrl det som ingår i priset.

28

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Snabbf

akta Br ighto

Språk: E ngelska Ålder: 1 3–18 år Antal in vånare: ca 300 0 (Brighto 00 n) Ortens karaktär: Storstad med lån g strand . Att göra : Shopp ing, mo nöje de, Boende : Värdfa milj Kurstyp : STS 2+ 1 Fashio n

BOENDE, MODE & FRITID I Brighton bor du i värdfamilj med hel­ pension. Du äter frukost och middag hos familjen och får ett lunchpaket med dig till skolan.

n

Besök Brighton Pier på fritiden!

Här erbjuds kursen STS 2+1. Under två av veckorna har du 20 engelsklektioner/ vecka. Den tredje veckan ägnas helt åt mode med undervisning mellan kl 9 och 13. Kursen innehåller bl a besök hos modeskapare, inblick i en modevisning backstage och hur man poserar och blandar både teori och praktik. Inga förkunskaper krävs. I slutet på veckan ordnar vi en egen modevisning. I Brighton händer det alltid något nytt. Efter skolan kan du shoppa, besöka den långa stranden eller den fartfyllda nöjespiren. Piren är som ett enda stort nöjescentrum och en populär mötesplats för språkreseelever. Här finns också Englands bästa diskotek där du kommer att dansa loss med dina vänner flera gånger i veckan. STS ordnar även utflykt till modestaden London, besök i Brightons marina, den kända Brighton Pavilion och mycket mer. aktiviteter som ingår ”Town Walk” i Brighton, heldagsutflykt med sightseeing till London, Booth Museum of Natural History, Brighton Museum & Art Gallery, Hove Museum & Art Gallery, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, fotoquiz, conversation club samt flera STS Discon.

STS 2+1 FASHION NY! bli inspirerad av englands modescen Brighton är sydkustens största och mest spännande modestad. Här samlas flera agenturer och designers, trender skapas och stilar blandas. På STS 2+1 Fashion lär du dig om modellyrket, hur en modevisning fungerar backstage och hur det är att vara designer. Ta chansen att prata trender på engelska med elever som delar ditt intresse och upptäck om detta är din framtid.

• Th e Am azi ng

BOKA UTFLYKTSPAKETET STS EXPLORER PASS Ytterligare en heldagsutflykt till London med möjlighet till shopping m m. Heldagsutflykt till kuststaden Hastings. Royal Pavilion i Brighton. Brighton Sea Life Centre. Bowling. Pris: 495 kr.

PRIS 3 FRÅN veckor XXX KR* 15 790 kr

Su mm er

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1

(ordinarie pris 17 490 kr)

*Inkl. resa T/R ledare, med halvp., undervisning/studiemtrl samt aktiviteter enl. ovan. Se prislista påmed sidan 33 boende samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

Boende, RIDNING & fritid I Hastings bor de flesta av våra värd­ familjer i typiska engelska villor i grön­ skande områden nära centrum. Frukost och middag äter du hos familjen. Du får med dig ett lunchpaket till skolan/stallet. Här erbjuds kursen STS 2+1. Under två av veckorna har du 20 engelsklektioner/ vecka. Den tredje veckan ägnas helt åt ridning. Ridlektionerna hålls måndag – fredag i två block/dag. Såväl nybörjare som erfarna ryttare är välkomna. Första dagen delas ni in i grupper utifrån förkunskaper. Sista dagen sker utdelning av priser och diplom.

gs

astin akta H

Snabbf

ngelska Språk: E 3–18 år 1 r: e 0 Åld ca 85 00 vånare: de, Antal in rönskan G r: tä k ra a k s n e Ort id havet ana, mysig, v ka bergb : Rida, å Att göra nic bada, pic ilj Värdfam : e d n g Boe +1 Ridin 2 S T S : Kurstyp

Efter lektionerna kan du och dina kompisar spela crazy golf, besöka nöjesfältet eller strosa runt i mysiga Old Town. Gillar du att se saker lite från ovan så åk upp på East Hill och njut av utsikten. På kvällen kan du dansa på STS Disco eller bara titta på folklivet på strandpromenaden. STS ordnar många aktiviteter och utflykter, t ex en utflykt till London!

Ett härligt sätt att lära sig engelska på.

AKTIVITETER SOM INGÅR ”Town Walk” i Hastings, heldagsutflykt till London med sightseeing, Fisherman’s Museum, Old Town Museum, Hastings Museum and Art Gallery, STS Club Evening, STS Treasure Hunt, STS Crazy Games, STS World Championship, STS Sportsday, fotoquiz, conversation club samt flera STS Discon.

STS 2+1 RIDING

BOKA UTFLYKTSPAKETET STS EXPLORER PASS Ytterligare en heldagsutflykt till London med bl a möjlighet till shopping. Heldagsutflykt till Brighton med exotiska Royal Pavilion, Brighton Sealife Centre, strandpromenad och massor av butiker och mysiga kaféer. Blue Reef Aquarium. Smuggler’s Adventure. Hastings Castle. Bowling. Pris: 490 kr.

Upplev England från hästryggen Hastings ligger på engelska sydkusten, mitt bland böljande gröna kullar, perfekta för härliga ridutflykter. Ridkursen är förlagd till en av tre veckor under resan och innehåller terrängridning, mark­arbete och banhoppning. Gruppindelning görs utifrån era förkunskaper. Träningen leds av kunniga engelska instruktörer, så att språkträningen fortsätter även under ridveckan.

PRIS 3 veckor 16 280 kr

• Th e Am azi ng Su mm er

(ordinarie pris 17 980 kr) Se prislista på sidan 33 samt sidan 8 för allt det som ingår i priset.

29

of 201 3 •

ST S E X PLORE R PASS Tic ket

No : 195 8|2 013

Raba tt t o m 7/1 1


akta ser bbf Sna ortkur Sp våra r till STS urse

gsk sor Tilläg re r Vad: ka språk middaga is fter e klass a r Någ 0 Hur: cka e 11–2 per v sidorna ar ser h Se tkur latser, r Var: o p as lp anta ! Vår OBS gränsat . e d b i ett i god t boka

Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

UTÖKA MED EN SPORTKURS! På flera av våra klassiska språkresor erbjuds olika sportkurser. Det innebär att du kan lägga till en extra aktivitet som du utövar några eftermiddagar i veckan. Vilka sportkurser vi har, hur de är upplagda och vart de erbjuds ser du nedan. Passa på att göra din språkresa mer aktiv med en sportkurs, så tränar du samtidigit språket ytterligare. Nybörjare som erfarna är välkomna! NY!

RIDNING

SURFING

Wakeboard/vattenskidor

ISLE OF WIGHT

JERSEY, ISLE OF WIGHT, malta

JERSEY

På den här kursen får du möjlighet att förbättra dina färdigheter som ryttare samtidigt som du ser mer av Isle of Wights vackra natur och lär dig mer om hästvård. Du bör ha minst sex månaders erfarenhet av ridning. Kursen är på 15 timmar fördelade över tre veckor. Pris: 2 995 kr.

Surfa under perfekta förhållanden. Testa vågsurfing på Jersey, våg- och vindsurfing på Isle of Wight eller vindsurfing på Malta. Duktiga instruktörer går igenom samtliga moment först på stranden och sedan i vattnet. Se ­www.sts. se för mer information. Pris: 1 995 kr (Jersey) 2 495 kr (Isle of Wight) och 2 390 kr (Malta).

Upplev farten och känslan av att åka skidor eller bräda på vattnet. Kursen är på sex tillfällen under en treveckorsperiod. Du börjar med genomgång på land, för att sedan åka ut med båt och prova. 4–5 elever åker ut med båten åt gången. Våtdräkt och utrustning ingår. Pris: 1 495 kr.

MULTIWATER/vattenskidor

BEACHVOLLEYBOLL

FOTOGRAFering

JUAN-LES-PINS, TORQUAY, COSTA TROPICAL

Testa vattensporter som t ex segling, kajakpaddling, surfing, dykning, och banana boat. I Torquay finns även en kurs helt ägnad åt vattenskidåkning. Obs! Kursinnehåll och priser skiljer sig lite mellan orterna, se pris­tabellen sid 33 samt www.sts.se för mer information.

BOURNEMOUTH, BRIGHTON

På några av Englands bästa stränder kommer du att få en bra introduktion till beachvolley­ boll. Kvalificerade instruktörer blandar teori med spel. Kursen är fördelad på 9 tillfällen under språkresans tre veckor. Pris: 1 250 kr (Brighton), 895 kr (Bournemouth)

ISLE OF WIGHT, BRIGHTON

Lär dig fotograferingens grunder av professionella lärare. Vi övar bildkomposition, letar motiv och övar på porträttfotografering. Med dig hem har du flera härliga foton. Kursen är på 12 timmar fördelade över en treveckorsperiod. Pris: 1 290 kr.

DANS

DYKNING MALTA

ISLE OF WIGHT

I Hastings finns kursen för dig som gillar att dansa och vill utveckla din stil i sommar. Prova på olika stilar som hip hop, funk och jazzdans under ledning av duktiga instruktörer. Kursen är på nio tillfällen jämt fördelade över de tre veckorna. Ta på dig gympaskorna och kom igång! Pris: 1 390 kr.

Upplev den magiska undervattensvärlden och det kristallklara vattnet kring Malta. Välj mellan grundkursen PADI Open Water Diver och PADI Open Water Diver Advanced där både djupdyk och navigationsdyk ingår. Båda kurserna är på fem tillfällen. Pris: 3 490 kr (grundkurs), 2 490 kr (fortsättningskurs).

Oavsett om du vill bli en ny världsstjärna som Roger Federer eller om du bara vill för­ bättra dina grund­slag, volley, smash och serve är detta tenniskursen för dig. Kursen är på 15 timmar fördelade över tre veckor och leds av duktiga LTA-kvalificerade instruktörer. Pris: 1 150 kr.

HASTINGS

30

TENNIS


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Därför är STS Sveriges ledande språkresearrangör

Tryggt med STS får eleven ut av den. Därför finns ett stort urval av resor att välja mellan, alla med en väl avvägd balans mellan lärande och rolig fritid.

Vi på STS får varje år höra från både elever och föräldrar vilken fantastisk upplevelse språkresan har varit. Vi är stolta över det förtroende vi har fått och glada över att även framöver kunna ge ung­domar världen över denna möjlighet. En språkresa med STS är en ovärderlig gåva för dig som vill se dina barn växa och utvecklas.

Ett fullspäckat aktivitetsschema Något som kännetecknar STS är just det blandade och innehållsrika fritidsschemat. Fritiden är fylld med utflykter och aktiviteter. Anledningen är att det är lika viktigt att våra elever har roligt på resan som att du som förälder kan känna att de är sysselsatta med bra, givande och roliga aktiviteter i STS regi.

längst erfarenhet och modernast utbud Vi på STS har längst erfarenhet av att arrangera språkresor. Redan 1958 startade vi som första företag i Sverige språkreseverksamheten. Sedan dess arbetar vi aktivt med att förnya och förbättra vårt kursutbud och hitta resor som ger språkträning och kulturellt utbyte på nya sätt.

Eget skräddarsytt läromedel Språkträning utomlands ger stora möjligheter till rolig och motiverande inlärning. STS undervisningsmetod drar nytta av detta och fokuserar på praktiska övningar och aktuella händelser. Vår undervisningsmetod och våra läromedel är framtagna i samarbete med akademisk expertis.

Omtanke hela vägen För oss på STS är varje elev unik och vi är väldigt måna om elevernas skilda önskemål och behov. Det är viktigt att alla känner sig väl omhändertagna och kan ta del av den härliga gemenskap en språkresa är. Därför är vi många engagerade medarbetare som arbetar med resorna från början till slut. Våra specialutbildade ledare finns med vid avresan från Sverige, på kursorten och på vägen hem. Våra kursledare har akademisk utbildning i språk och en lång erfarenhet av undervisning. På våra kursorter finns de till hands 24 timmar om dygnet. Ledarna har även kvällstjänst, då de finns på stan, tillgängliga för alla våra elever. Året runt arbetar vår lokala personal med att finna trevliga värdfamiljer. Vi gör hem­besök hos familjerna och intervjuar dem varje år.

STS är internationellt Vårt huvudkontor ligger i Sverige och ungdomar från 25 länder väljer varje år STS. Vi är medlem i flera globala branschorganisationer för språkresor och är en av få arrangörer som har erhållit ackreditering från British Council på några av våra språkkurser. Resegaranti och aaa-rankat STS tillhör kategorin högst rankade i Sverige när det gäller kreditvärdighet. Denna AAA-rating innebär att STS är ett tryggt val för din språkresa. Våra språkresor täcks även av resegarantin.

STS har något för alla Vi är väldigt måna om att alla elever lätt ska hitta den kurs som passar dem bäst. Det är vår övertygelse att ju bättre kursen passar, desto mer

VI REKOMMENDERAR STS SPRÅKRESOR: det kändes tryggt att skicka min dotter PÅ SPRÅKRESA med sts! ”Språkresan överträffade våra förväntningar. Min dotter var särskilt nöjd med sin värdfamilj och STS:s engagerade ledare. Själv har jag märkt att hon har fått ett mycket större intresse för språket och även utvecklats kunskapsmässigt. Som mamma skickar jag gärna min ­dotter på fler språkresor.” Madeleine Olander, förälder till språkreseelev

man lär sig språket bäst där det talas ”För att lära sig ett språk så bra som möjligt är en vistelse i landet där det talas det mest naturliga sättet. Det ger även en inblick i det främmande landets kultur och levnadsförhållanden. Skolungdomar som vill studera språk utomlands väljer ofta en språkresa. För dem är STS ett gott val. Organisationen har ett väl utbyggt kontaktnät av värdfamiljer och anläggningar, vilket borgar för att de studerande blir väl omhändertagna. STS Språkresors kursupplägg ger språkresan en hög kvalitet varför jag varmt kan rekommendera utbildningsorganisationen STS.” Liss Kerstin Sylvén, Fil Dr i engelska, Göteborgs Universitet

ledare, extraförälder och kompis ”Jag ser fram emot min sjätte sommar som led­are för STS Språkresor. Det blir tre intensiva veckor där man inte bara är ledare utan även extraförälder och kompis. Det är alltid lika roligt att få se hur ungdomarna utvecklas både kunskapsmässigt, språkligt och socialt när de blandas med ungdomar från andra länder. Det är fantastiskt att vara med och göra deras kanske första utlandsresa på egen hand till ett äventyr.” Lisa Augustsson, Göteborg, ledare Malta

SJÄLVFÖRTROENDE OCH SPRÅKLIGT FLYT ”Eftersom det främsta målet på våra kurser är att utveckla självförtroende och språkligt flyt innehåller kursböckerna en kombination av kommunikativa övningar, rollspel och projektarbeten som syftar till att förbättra ordförråd, och uttal.” Mark Hellyer, STS Academic Director 31


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

Tips!

Boka din språkresa för sommaren 2012 senast 7/11, upp till

      i 2000:rabatt! Kursort jersey Vattensporternas paradisö, se sidan 11.

brighton London by the sea, se sidan 12.

TORQUAY The English riviera, se sidan 12.

Bournemouth Englands hetaste badort? Se sidan 13.

ISLE OF WIGHT

Englands vackraste ö. Se sidan 14.

BEXHILL

Junior, se sid 14.

HASTINGS

KURSDATUM OCH PRISER Här har vi samlat alla kursorter, datum och priser för att du snabbt och lätt ska få en översikt och hjälp att hitta din resa. Fundera på vilka orter/kurser du gillar bäst, om du vill lägga till en aktivitet och hur du vill bo. Sedan är det lätt att jämföra dina favoriter med varandra och välja hur du vill spendera din sommar 2012. Dyker det upp några frågor eller funderingar längs vägen är du varmt välkommen att kontakta oss på 0200-25 00 20. Obs! Boka-tidigt-rabatten på upp till 2000 kr 3 är redan avdragen i tabellen.

Pris*

datum

ANTAL DAGAR

Kurstyp

Boende

Till/från Göteborg/ Stockholm/Köpenhamn

24/06 –14/07

21 dagar

Classic

Värdfamilj

15 550 kr (via Paris)1

545 kr

01/07–21/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

15 550 kr (via Paris)1

545 kr

11/07–31/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

15 550 kr (via Paris)

1

545 kr

18/07–07/08

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

15 550 kr (via Paris)1

545 kr

01/07–21/07

21 dagar

International

Club

17 290 kr (via Paris)1

545 kr

18/07–07/08

21 dagar

International

Club

17 290 kr (via Paris)1

545 kr

23/06–13/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

495 kr

30/06–20/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

495 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Värdfamilj

13 290 kr

495 kr

EXPLORER PASS

SPORTKURS etc

(valfritt)

(valfritt)

21/07–10/08

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

495 kr

30/06–20/07

21 dagar

International

Club

19 290 kr

495 kr

23/06–13/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

625 kr

30/06–20/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

625 kr

30/06–20/07

21 dagar

International

Värdfamilj

14 790 kr (via Paris)1

625 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Värdfamilj

13 290 kr

625 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Värdfamilj

14 790 kr (via Paris)1

625 kr

22/06–12/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

850 kr

29/06–19/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

29/06–19/07

21 dagar

International

Värdfamilj

14 790 kr (via Paris)

850 kr 1

850 kr

Beachvolleyboll 895 kr, se sidan 30. Övernattning i Paris1 ingår!

International

Värdfamilj

13 290 kr

850 kr

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

850 kr

22/06–12/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 850 kr

725 kr

29/06–19/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 850 kr

725 kr

Tennis 1 150 kr, vind-/vågsurfing 2 495 kr, fotografi 1 290 kr, ridning 2 995 kr, se sidan 30.

20/07–09/08

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 850 kr

725 kr

Övernattning i London ingår!

01/07–14/07

14 dagar

Junior

Värdfamilj

12 290 kr

425 kr

23/06–13/07

21 dagar

Classic

Värdfamilj

13 290 kr

490 kr

Dyslexi

Värdfamilj

15 290 kr

490 kr

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

490 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Värdfamilj

13 290 kr

490 kr

21/07–10/08

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

13 290 kr

490 kr

MALTA VÄRDFAMILJ

23/06–13/07

21 dagar

Classic/International

Värdfamilj

14 290 kr

625 kr

30/06–20/07

21 dagar

International

Värdfamilj

14 290 kr

625 kr

Ta del av livsstilen på Malta, se sidorna 16 – 17.

14/07–27/07

14 dagar

International

Värdfamilj

12 750 kr

490 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Värdfamilj

14 290 kr

625 kr

21/07–10/08

21 dagar

International

Värdfamilj

14 290 kr

625 kr

15/06–05/07

21 dagar

Classic

Resort

18 290 kr

625 kr

23/06–13/07

21 dagar

Classic/International

Resort

18 290 kr

625 kr

30/06–20/07

21 dagar

International

Resort

18 290 kr

625 kr

14/07–27/07

14 dagar

International

Resort

15 250 kr

490 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Resort

18 290 kr

625 kr

23/06–13/07

21 dagar

International

Resort

18 290 kr

625 kr

I händelsernas centrum, se sid 16 – 17.

Övernattning i London & Paris1 ingår!

21 dagar

21 dagar

MALTA SUNCREST

Multiwater 1 395 kr, vattenskidåkning 1 350 kr, se sidan 30.

21 dagar

21 dagar

Privat strand! Se sidorna 16 – 17.

Beachvolleyboll 1 250 kr, fotografi 1 290 kr, se sidan 30.

13/07–02/08

23/06–13/07

MALTA RAMLA BAY

Övernattning i Paris1 ingår!

20/07–09/08

30/06–20/07

Klassisk engelsk sommarort! Se sidan 15.

Vågsurfing 1 995 kr, wakeboard/vattenskidor 1 495 kr se sidan 30.

30/06–20/07

21 dagar

International

Resort

18 290 kr

625 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Resort

18 290 kr

625 kr

21/07–10/08

21 dagar

International

Resort

18 290 kr

625 kr

32

Dans 1 390 kr, se sidan 30.

Dykning PADI Open Water Diver 3 490 kr (grundkurs), 2 490 kr (advanced), vindsurfing 2 390 kr, se sidan 30. Heldagsutflykt till Sicilien 995 kr, se sidan16. Busskort (obligatoriskt) 500 kr (2 veckor), 750 kr (3 veckor).


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

KURSORT MALTA RIVIERA

Lev lyxliv, se sidorna 16 – 17.

KALIFORNIEN

Collegeliv i Los Angeles, se sidan 18.

FLORIDA

Orlando, se sidan 18.

21 dagar

International

Resort

30/06–20/07

21 dagar

International

14/07–27/07

14 dagar

14/07–03/08

SPORTKURS ETC

(valfritt)

(valfritt)

18 290 kr

625 kr

Resort

18 290 kr

625 kr

Dykning PADI Open Water Diver 3 490 kr (grundkurs), 2 490 kr (advanced), vindsurfing 2 390 kr, se sidan 30.

International

Resort

15 250 kr

490 kr

Heldagsutflykt till Sicilien 995 kr, se sidan16.

21 dagar

International

Resort

18 290 kr

625 kr

21/07–10/08

21 dagar

International

Resort

18 290 kr

625 kr

Busskort (obligatoriskt) 500 kr (2 veckor), 750 kr (3 veckor).

24/06–15/07

22 dagar

International

Värdfamilj

27 290 kr

1 250 kr

15/07-05/08

22 dagar

International

Värdfamilj

27 290 kr

1 250 kr

24/06–15/07

22 dagar

International

Campus

28 290 kr

1 250 kr

15/07–05/08

22 dagar

International

Campus

28 290 kr

1 250 kr

17/06–15/07

29 dagar

International

Värdfamilj

22 990 kr

1 495 kr

15/07–12/08

29 dagar

International

Värdfamilj

22 990 kr

1 495 kr

Classic

Värdfamilj

16 290 kr

990 kr

Värdfamilj

16 290 kr

990 kr

16/07–05/08

21 dagar

International

Värdfamilj

16 290 kr

990 kr

25/06–15/07

21 dagar

Classic

Värdfamilj

18 290 kr

790 kr

Spanien, se sidan 19.

25/06–15/07

21 dagar

Classic

Club

19 200 kr

790 kr

Florens

01/07–21/07

21 dagar

International

Värdfamilj

19 290 kr

1 250 kr

24/06–14/07

21 dagar

International

Värdfamilj

33 290 kr

750 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Värdfamilj

33 290 kr

750 kr

24/06–14/07

21 dagar

International

Campus

33 290 kr

750 kr

14/07–03/08

21 dagar

International

Campus

33 290 kr

750 kr

05/07–26/07

22 dagar

International

Campus

24 290 kr

1 990 kr

22/06–12/07

21 dagar

Intensive

Värdfamilj

19 290 kr

Ingår

29/06–19/07

21 dagar

Intensive

Värdfamilj

19 290 kr

Ingår

13/07–02/08

21 dagar

Intensive

Värdfamilj

19 290 kr

Ingår

20/07–09/08

21 dagar

Intensive

Värdfamilj

19 290 kr

Ingår

22/06–12/07

21 dagar

Intensive

Värdfamilj

19 290 kr

Ingår

29/06–19/07

21 dagar

Intensive

Värdfamilj

19 290 kr

Ingår

13/07–02/08

21 dagar

Intensive

Värdfamilj

19 290 kr

Ingår

20/07–09/08

21 dagar

Intensive

Värdfamilj

19 290 kr

Ingår

01/07–14/07

14 dagar

Intensive

Värdfamilj

13 290 kr

Ingår

Se www.sts.se

01/07–14/07

14 dagar

Intensive

Campus

15 790 kr

Ingår

SAN FRANCISCO

15/07–30/07

16 dagar

Intensive

Campus

24 990 kr

Ingår

21 dagar

Experience

Camping/Hotell/Hostel

26 990 kr

1 125 kr

21 dagar

Experience

Camping/Hotell/Hostel

26 990 kr

1 125 kr

21 dagar

Experience

Camping/Hotell/Hostel

25 990 kr

1 125 kr

21 dagar

Experience

Camping/Hotell/Hostel

25 990 kr

1 125 kr

02/07–01/08

31 dagar

Experience

Värdfamilj/Hotell

31 290 kr

7 900 kr

18/06–28/06

11 dagar

Surf Camp

Club

18 290 kr

825 kr

28/06–08/07

11 dagar

Surf Camp

Club

18 290 kr

825 kr

01/07–14/07

14 dagar

Football Camp

Värdfamilj

15 890 kr

990kr

15/07–28/07

14 dagar

Football Camp

Värdfamilj

15 890 kr

990 kr

23/06–13/07

21 dagar

2+1 Free-Time

Resort

17 850 kr

625 kr

30/06–20/07

21 dagar

2+1 Free-Time

Resort

17 850 kr

625 kr

14/07–03/08

21 dagar

2+1 Free-Time

Resort

17 850 kr

625 kr

30/06–20/07

21 dagar

2+1 Fashion

Värdfamilj

15 790 kr

495 kr

23/06–13/07

21 dagar

2+1 Riding

Värdfamilj

16 280 kr

490 kr

30/06–20/07

21 dagar

2+1 Riding

Värdfamilj

16 280 kr

490 kr

Italien, se sidan 20.

beijing

Se www.sts.se

Anrik universitetsstad, se sidan 22.

Cambridge

Testa studentlivet, se sid 23.

birmingham

Silicon Valley, se sid 23.

04/07–24/07

USA Coast to Coast Se sidan 24.

24/07–13/08

Boston to Miami Se sidan 25.

23/07–12/08

East Coast Australia Se sidan 25. STS Surf Camp Portugal, se sidan 27. STS Chelsea FC foundation Football camp Se sid 28. STS 2+1 Free Time Njut ännu mer av Malta! Se sidan 28. NY!

23/06–13/07

EXPLORER PASS

International

Oxford

NY!

Till/från Göteborg/ Stockholm/Köpenhamn

21 dagar

Läs japanska, se sid 20.

NY!

BOENDE

21 dagar

TOKYO

NY!

KURSTYP

25/06–15/07

COSTA TROPICAL

NY!

ANTAL DAGAR

25/06–15/07

JUAN-LES-PINS

Franska rivieran, se sidan 19.

NY!

Pris*

datum

STS 2+1 Fashion Se sidan 29. STS 2+1 Riding Se sidan 29.

2

03/07–23/07 2

Multiwater 1 390 kr, se sidan 30.

Multiwater 1 490 kr, se sidan 30. _

_

_

_

_

Busskort 800 kr (obligatoriskt).

Se Malta ovan.

Priset gäller flyg och transfer T/R till kursorten med ledare. Alla priser i SEK. Flygplatsskatter, bränsletillägg och säkerhetsavgifter tillkommer. 1 Flyg via Paris, två hotellövernattningar i Paris. Buss och färja till Jersey/buss till Bournemouth/buss till Torquay. 2 Språkresan går i motsatt riktning. 3 Florida, San Francisco, USA Coast to Coast, Boston to Miami, STS Chelsea FC Foundation football camp har 2000 kr i rabatt, övriga kursorter har 1700 kr i rabatt och gäller fram till 2011-11-07.

33


Ring oss gärna på 0200-25 00 20. Eller besök oss på www.sts.se.

INFORMATION INNAN DU BOKAR bokning OCH BETALNING Du bokar via blanketten till höger, på www.sts.se ­eller på telefon 020025 00 20. Den skriftliga bekräftelsen på din bokning får du inom 7 dagar, tillsammans med information om ”STS allmänna villkor för paketresor” och ett inbetalningskort för anmälningsavgiften 1 800 kr (som ingår i kursavgiften) och det frivilliga avbeställnings­skyddet. Resterande kursavgift, med anmälningsavgiften fråndragen, erlägges mot faktura senast 40 dagar före avresan. Betalningen av anmälningsavgiften innebär att förmyndare samt resenär har tagit del och godkänt ”STS allmänna villkor för paket­resor”. Under våren får du allmän information om sommarens resa hemskickad.

• Tillgänglig STS platspersonal och ledare 24 timmar om dygnet på kursorten. • Övernattning i London med middag och frukost för dig som åker till Torquay eller Isle of Wight. • Två övernattningar med frukost för dig som åker via Paris (Jersey, Torquay och Bournemouth, se prislista). • STS språkdiplom efter avslutad kurs. • STS ryggsäck. • STS Membership Card. • Karta över kursorten och Town Walk. • Avresemöte i Sverige inför avresan.

FÄRDHANDLINGAR Färdhandlingar, som innehåller deltagarbevis (din biljett), informationsbladet ’’Din resa’’, hälsodeklaration, fullständig tidtabell för ut- och hemresa, namn och telefonnummer till dina ledare, STS Membership Card och adresslappar, skickar vi till dig cirka 1–2 veckor före avresan. De avrese­datum som står på deltagarbeviset kan skilja sig från de datum som står i broschyren. Det beror på att transportbolagens tidtabeller ej är fastställda vid tryckningen av denna broschyr. Läs noga på ditt deltagarbevis då avrese­datum kan ändras med några dagar. Vi meddelar i god tid per brev om ev förändringar av resan. Läs mer i ”STS allmänna villkor för paketresor” (ladda ner PDF på www.sts.se).

I KURSAVGIFTEN INGÅR INTE: Frivilligt avbeställningsskydd tecknas vid bokningstillfället och erläggs tillsammans med anmälningsavgiften (Europa 295 kr, USA, Kina samt Australien 495 kr), frivillig försäkring (Europa 395 kr, USA, Kina samt Australien 595 kr), frivilliga utflykter och aktiviteter, ev buss­resor på orten (cirka 150 – 400 kr/vecka), konfirmandkursböcker samt hyra för kåpor, flygplatsskatt, bränsletillägg och säkerhetsavgifter (ca 700 –2 000 kr inom Europa och ca 3 000–4 000 kr för USA, Kina samt Australien). Inkvartering som enda svensk samt specialkost, se anmälningsblankett eller www.sts.se.

LÅNA TILL DIN SPRÅKRESA RÄNTEFRITT! Vi vill ge så många som möjligt chansen att studera utomlands. I sam­ arbete med Collector Finance & Law erbjuder vi dig alternativ att betala språkresan. Du kan välja att köpa nu och betala om tre månader (ränte­ fritt), eller dela upp din betalning på 12 eller 24 månader (räntefritt). Kontakta oss för mer information på telefon 0200-25 00 20.

SYSKONRABATT Syskon som deltar i våra kurser samma år får vardera 400 kr rabatt på avgiften. Har du själv rest på språkresa med STS tidigare får du 450 kr i rabatt.

I KURSAVGIFTEN INGÅR: • Resa från flygplatsen i Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn/Malmö till kursorten T/R. • Inackordering i valt boende (se respektive kursort för mer information). • Ca 20 språklektioner/vecka, mån–fre samt läromedel för STS ­Classic och STS International. På STS Intensive erhålles ca 30 lektioner per vecka. • Angående STS Experience, läs mer på sid 24–26. • Angående STS Camps och STS 2+1, läs mer på sid 27–29. • Utflykter, fritidsprogram, STS Disco, studiebesök och storstadsbesök enligt faktatexten vid varje kursort.

Vi reserverar oss för ev tryckfel. Priserna är baserade på valuta­kurser den 2011-03-20.

SPRÅKRESOR

STS, Student Travel Schools Stureplan 4 C 4 tr, 114 35 Stockholm. Tel 08-454 39 05 Kyrkogatan 48, NK-huset, 411 08 Göteborg. Tel 031-600 315 Box 148, 201 21 Malmö. Tel 040-660 95 06 www.sts.se  languageschools@sts.se facebook.com/sts:sprakresor

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA OSS MED DINA FRÅGOR

FRÅGOR OM KURSORTER Innan man åker på en språkresa uppkommer ofta många frågor man vill ha svar på. Våra duktiga ledare svarar gärna på dina frågor om speciella kursorter och kring själva språkresan. FRÅGOR OM DIN BOKNING Om du har funderingar som rör bokning, finansiering, försäkringar, värdfamilj, tillägg m m, kontakta gärna oss på STS-kontoret så hjälper vi dig. Ingen fråga är för liten. Ring oss gratis på telefon 0200-25 00 20.

Yvonne Bällstav yvonne_ballstav@ hotmail.com Brighton, Jersey, Malta, Kina, Australien, USA,

LS-BILD Här är STS Språkresors team; Ana, Amelie, Jennie,Tomas, Camilla och Karin. Ring oss om du funderar på något.

34

Jessica Hansen jessica.hansen@ mac.com Malta, Australien, USA Coast to Coast

Jesper Isaksson isaksson.jesper@ gmail.com Malta, Kina, Torquay, USA Coast to Coast

Monika Vranic monikavranic@ hotmail.com Hastings, Oxford


BOKA DIN SPRÅKRESA 2012! l: nketten til Skicka bla

eller ring 0200-25 00 20

STS Språkresor Stureplan 4C, 4tr, 114 35 Stockholm eller Kyrkog. 48, NK-huset, 411 08 Göteborg eller Box 148, 201 21 Malmö.

KURSORT/avreseort Kursort:

Avreseort flyg:

❏ Stockholm

eller boka på www.s ts.se

Boende: Kursdatum:

❏ Göteborg

❏ Köpenhamn

❏ Flyg via Paris (gäller Jersey, Torquay och Bournemouth)

SPRÅKkurser, CAMPS och 2+1-kurser (se respektive kursortsida för information när och vad du kan boka) ❏ STS Classic ❏ STS International ❏ STS Dyslexi ❏ STS 2+1 Riding ❏ STS Chelsea FC Foundation Football Camp

❏ STS Intensive ❏ STS 2+1 Fashion ❏ STS Surf Camp

❏ STS Junior ❏ STS 2+1 Freetime ❏ STS Experience

SPORTKURSER SOM DU KAN DELTAGA i EFTER DIN SPRÅKUNDERVISNING (se sid 21 och respektive kursortsida för information) ❏ Dans (Hastings) ❏ Beachvolleyboll (Brighton, Bournemouth) ❏ Tennis (Isle of Wight) ❏ Ridning (Isle of Wight) ❏ Fotografering (Brighton, Isle of Wight) ❏ Wakeboard och vattenskidor (Jersey) ❏ Vågsurfing (Jersey) ❏ Våg- och vindsurfing (Isle of Wight) ❏ Multiwater (Torquay, Juan-les-Pins, Costa Tropical) ❏ Vattenskidåkning (Torquay) ❏ Vindsurfing (Malta) ❏ PADI Open Water*(Malta) ❏ PADI Advanced*(Malta) * Obs! Dykkurserna på Malta kräver målsmans godkännande. KONFIRMANDKURS – ÖNSKAD KONFIRMANDORT (För information om våra konfirmandkurser, se www.sts.se) ❏ Stockholm

❏ Göteborg

❏ Malmö

PERSONUPPGIFTER (OBS! Var god texta. Namnet måste skrivas som det står i passet.) Elevens förnamn

Efternamn

❏ Kille

❏ Tjej

E-mail adress

Gatuadress Postnr Postadress

Telefon (även riktnr) Mobil/arbete (förälder) Födelsedatum (år/mån/dag) Ort

Skola

Namn på ev syskon som åker med STS Språkresor samma år

Årskurs

Födelsedatum

❏ Har du rest med STS tidigare? Om ja, vilket år?                   Vilken ort? Boendeinformation Mina intressen: ❏ Jag är fullt frisk. Om ej anges sjukdomens eller allergins art: (till hjälp vid vår värdfamiljsplacering) OBS! Vid allergi mot födoämnen, beställ specialkost under övriga uppgifter nedan. ❏ Jag önskar bo tillsammans med annan elev (namn och tel nr): (ej obligatorisk uppgift) OBS! Vi placerar inte killar och tjejer i samma värdfamilj eller rum på Club STS/Campus STS/Resort STS. Allergier försvårar placering i samma familj.

❏ Jag önskar bo som ende svensk i min värdfamilj, 200:-/vecka. (Gäller ej Jersey, Club STS/Campus STS/Resort STS, Malta, USA, Australien, Juan-les-Pins, Oxford. Ej obligatorisk uppgift) ÖVRIGA UPPGIFTER ❏ Avbeställningsskydd 295:- (Europa) ❏ Avbeställningsskydd 495:- (USA/Kina/Australien) ❏ STS Sicilien (Malta) 995:❏R  eseförsäkring 595:- (USA/Kina/Australien) ❏ Disneyland Paris 395:❏ Reseförsäkring 395:- (Europa) ❏ STS Explorer Pass (för exakt pris se respektive kursort samt prislista) ❏ STS T-shirt 125:- (one size female, one size male) ❏ Vegetarisk-/specialkost (Gluten, laktos, diabetes, nötter, ägg etc) 250 kr/vecka Hur kom du i kontakt med STS Språkresor? ❏ Internet ❏ Syokonsulent

❏ Broschyr hemskickad ❏ Affisch

❏ Genom kompisar ❏ Tidigare STS-elev

❏ Annons ❏ Min lärare ❏ På annat vis ......................................................

❏ Jag har tagit del av STS bokningsinformation. För de allmänna och kompletterande särskilda rese­villkoren, vänligen besök www.sts.se eller ring oss på tel 0200-25 00 20. ............................................................................................................ Målsmans underskrift

.............................................................. Datum

............................................................................................................ Namnförtydligande Välkommen som elev hos oss på STS Språkresor. Tillsammans med bokningsbekräftelsen får du inom 7 dagar ett inbetal­ningskort på 1 800 kr (som­utgör anmälningsavgift och ingår i kurs­avgiften) samt ev. avbeställningsskydd 295 kr resp 495 kr. STS ambassadör:

Bokat av:

Datum:

Distr.

Boknings ID:

C C C C 35

(ifylles av STS)

Kampanjkod:


! r a m m o s i s e Vi s

0  2 0  0 5 2 0 0 2 0 å p Rin g o ss g ra tis förutom språkresor erBJuder vi äveN följande: STS high school Ett läsår på High School för dig som är 14–18 år. Du har över 20 länder att välja bland, t ex USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika. Tel: 08-20 54 06

STS INTERNATIONELLA SPRÅKskolor Språkkurser utomlands för dig över 18 år. Valfri kurslängd. Kursstart varje vecka året om. Tel: 08-24 40 60

Utbildningen ges i samarbete med STS syster­företag LSC och är ackrediterad av British Council, Storbritanniens internationella organ för kulturella relationer och utbildnings­möjligheter.

STS Student Travel Schools AB Högsta kreditvärdighet sedan 2007 © Soliditet 2010-10-25

STS AU PAIR Åk lagligt som Au Pair till USA ­under ett år. För dig som är 18–26 år. Noggrant utvalda värdfamiljer, fri flygresa, fickpengar. Tel: 08-21 00 34

IBS – INTER­NATIONAL BUSINESS SCHOOL Utlandsutbildningar i USA, Europa och Australien för dig som gått ut gymnasiet och är 18–35 år. Tel: 08-24 40 60

The World Youth Student & Educational (WYSE) Travel Confederation är en icke vinst­drivande organisation som representerar en global sammanslutning för arrangörer av språkresor och internationella utbildningar.

SPRÅKRESOR

STS, Student Travel Schools Stureplan 4 C, 4 tr, 114 35 Stockholm. Tel 08-454 39 05 Kyrkogatan 48, NK-huset, 411 08 Göteborg. Tel 031-600 315 Box 148, 201 21 Malmö. Tel 040-660 95 06 www.sts.se  languageschools@sts.se  facebook.com/STS.Sprakresor

UK inbound verkar för turism i UK.

/ls_swe_brochure  

http://www.sts.se/pdf/language_school/sweden/ls_swe_brochure.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you