Page 1

R O O V HITZ T N A R K Z D I K <<<<< RATIS MEE!

>>NEEM G

Met o.a.: Kidz Sterren - Kidz Newz - Kidz Movie - School van de Maand - Kidz top 5 - Weetjes Jong talent - Kidz Uitjes - Prijsvragen - Kidz & Sport - Kidz Boeken en nog een boel meer!

<<DE VOOR KIDZKRANT IS OPZOEK NAAR KIDZ>

EN KIDZK VOOR EN RANT D KIDZ GEM OOR AAKT<<

KIDZ-INHOUD>

BOMVOL AGGAEVE N! PRIJSVR

De Voor KidzKrant is op zoek naar kidz die ook graag in de krant willen! Heb jij een bijzonder talent, een te gekke hobby, een cool huisdier, een leuke tip voor een nieuw Kids-Recept of wil jij de Voor KidzKrant Top 5 samenstellen? Dat kan!

KIDZ MOVIE

Mail je foto en stukje tekst naar info@voorkidzkrant.nl en wie weet sta jij in de volgende krant.

FOTO’S: ESTHER HESSING

MELD JE OOK AAN BIJ: www.voorkidzkrant.nl ontvang de Voor KidzKrant nieuwsbrief en blijf zo als eerste op de hoogte van al het Kidz nieuws.

JAARGAN JUNI 201G 2, NR. 4 2<<<<<< E

NOG HEEL EVEN EN HET IS VAKANTIE!:)) WAAR GAAN JULLIE STERREN HET LIEFST NAAR TOE? <<<

zie pagina 4

e maand> Met o.a. dez e puzzels> ti Veel vakan t> Films> n le ta g n Jo Opa Jan> Koken met kantie-uitjes> a Sterren> V

MET BELGISC>H >>>> >>AMY

>>>>>>>WIN EEN INTERVIEW MET JE HELE KLAS IN DE VOOR KIDZKRANT! << >>>DOOR: REDACTIE VAN DE VOOR KIDZKRANT <<

>>>>>>>>Wil jij met de hele klas een keer in de Voor KidzKrant? Zorg dan dat je hele klas de Voor KidzKrant leest en maak daar een waanzinnig grappige, leuke, mooie foto van. Stuur deze dan op naar info@voorkidzkrant.nl en wie weet sta jij met de hele klas de volgende keer in de Voor KidzKrant! <<<<<< Ook kun je altijd je jufrouw of meester opgeven voor ‘de Coolste...’ rubriek! <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

GA NAAR WWW.VOORKIDZKRANT.NL

DEN PAARDRNIJIQ MUSICAL UE MET DA SUMMER SCHOOL 16 T/M 20 JULI

VANAF 8 JAAR

THE WIZ MAAK EEN VET

TE FOTO EN WIE WEET WIN JE!

ITJEZ<<<<<

HEB JIJ NIKS TE DOEN IN DE ZOMERVAKANTIE EN HOU JE VAN MUSICAL MELD JE DAN AAN OP WWW.RABARBER.NET

VOOR KIDZ U

DE THEATERSCHOOL VAN DEN HAAG

A4_SUMMERSCHOOL-JG-CS6.indd 1

5/21/12 5:07 PM


Monsters uit de diepzee! Nieuw!

www.sealife.nl strandweg 13 (Boulevard), 2586 JK den Haag


VOOR KIDZKRANT

>>>>>> VOOR KIDZ-KRANT<<

>>>UITGAVE>

Voor KidzKrant is een krant speciaal voor jullie! Boordevol interviews over de allergaafste artiesten, veel weetjes, recepten, kidz-uitjes, spelletjes, de KidzKrant top 5 en nieuw aankomend talent. <<<<< De redactie van de Voor KidzKrant wil graag samen met jullie deze krant maken. Heb jij ook iets leuks te vertellen en wil je dat graag in de krant hebben? Dat kan. Wees creatief en orgineel en jij wordt misschien wel geplaatst in de volgende krant.

T:) N A R K Z D I K > >>

Stuur een mailtje naar: info@voorkidzkrant.nl Kijk ook op www.voorkidzkrant.nl voor nog veel meer leuks. En meld je daar aan voor de nieuwsbrief.

>>>>Veel kijk- en leesplezier, Voor KidzKrant redactie<<

Uitgeverij: Druk een Punt Samenstelling en coördinatie: Lilian Hessing Met medewerking van: Dora Horjus, Linda van Velzen, en Ellen Ramler. Kidz-redactie: Nina, Roos, Luka en Rick Vormgeving: Druk een Punt Fotografie: www.estherhessingfotografie.nl Drukwerk: Druk een Punt Distributie: Hofstad Distributie Redactie adres: Voor KidzKrant Altingstraat 219 2593 SW Den Haag www.voorkidzkrant.nl Copyright 2011 Hitz Voor KidzKrant - Den Haag

OTTERS LATEN VOETBALTALENT ZIEN BIJ SEA LIFE SCHEVENINGEN<<<<<< Sien en Saartje hebben onder leiding van oud-topscheidsrechter Dick Jol hun voetbaltalent laten zien. In nog geen kwartier tijd wisten de otters maar liefst acht keer te scoren. Uiteraard werd er zowel door de otters als het aanwezige publiek volop gejuicht bij elke gescoorde goal.

flesje werd vervangen voor een oranje bal waren de trainers van Sea Life Scheveningen aangenaam verrast door het voetbaltalent van de otters. Inmiddels staat er een speciaal voor de otters gecreeerd doeltje in hun verblijf. Met veel enthousiasme scoren ze er lustig op los. Scheidsrechter Dick Jol is enthousiast over de spelopvatting van de beide otters. “Het is verbazingwekkend wat deze otters kunnen. Er is vandaag veel gescoord. Ik heb geen handsballen of andere overtredingen geconstateerd. Ze hebben het echt uitstekend gedaan.”

Het bijzondere talent werd ontdekt tijdens het trainen van apporteren. Deze training is ervoor bedoeld om de otters spullen, die in hun verblijf zijn gevallen, zelfstandig naar de verzorgers te laten brengen. Normaal gesproken werd deze training uitgevoerd met een flesje. Toen het

MAIL JE ANTWOORD NAAR: INFO@VOORKIDZKRANT.NL


VOOR KIDZKRANT

Lisa, A my en S h el ley <<<<

S h a ry-A n <<<<

R ic k <<<<

R a ch el <<<<

S ava n n a <<<<

STERREN VAKANTIE >>> STERREN VAKANTIE >>>>>>

WAT IS JULLIE FAVORIETE VAKANTIELAND? Amy: Zuid-Frankrijk, de côte d’azur of de provence dus. Het is daar zo mooi met altijd zon, strand, bergen, natuur.....heerlijk!! WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Lisa: Ik ben op mijn vakanties niet lui, maar ik hou het wel graag een beetje chill. Veel relaxen dus. ‘s `Ochtends een pittoresk plaatsje bezoeken, ‘s middag in het zwembad, lekker uitgebreid eten, ‘s avonds naar een leuk stadje en als het even meezit nog een late duik in het zwembad :) MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Shelley: Met onze ouders natuurlijk. We vinden het nog veel te gezellig om met z’n allen te gaan. De tijd dat ik met vriendinnen ga komt heus wel, maar nu bevalt mij dit nog prima!! LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Amy: Hmmm, ik zou eerder zeggen ijs! Heerlijk fris citroenijs, dat vind ik echt superlekker. Natuurlijk helpt dat niet tegen de dorst maar niets helpt dan eigenlijk tijdens die warme dagen. LEUKSTE ZOMERHIT? Lisa: Van onszelf ‘t is zomer’, maar van een andere artiest ‘sun is up’ van Inna. HET LIEFST GA IK... Shelley: Het hele jaar door op vakantie. Onze herinneringen aan de vakanties zijn zo geweldig dat ik dat altijd zou willen blijven doen.

R a lf <<<<

WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? USA en Aruba. WAT DOE JE HET LIEFST OP VAKANTIE? Wakeboarden, surfen, skuba diven, pretparken en chillen. MET WIE GA JE MET VAKANTIE? Met ons gezin. LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Cola (worldwide:) LEUKSTE ZOMERHIT? Wisselt per zomer ik heb niet 1 vast hitje. HET LIEFST GA IK... Het liefst ga ik...op vakantie naar een zonnig ver land of naar de sneeuw.

WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? Brazilië. WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Lekker uitslapen, in het zonnetje ontbijten, naar het strand, heerlijk uiteten en s’avonds lekker gaan dansen. MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Met mijn verloofde en/of met vrienden. LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Cocktails! Met mangosap! LEUKSTE ZOMERHIT? Een liedje dat ik afgelopen jaar in Brazilië continue hoorde. (titididiti titiditi ti ti ti ti.. Ghihi weet je dan welke ik bedoel?) HET LIEFST GA IK... ieder jaar naar een ander land op vakantie.

WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? Curaçao WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Het liefst doe ik niks, maar omdat ik ook nog vaak nieuwsgierig ben naar de geschiedenis van het land ga ik dan 1 dag op onderzoek en de rest van me dagen aan de cocktails. MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Vaak als ik op vakantie ga ben ik niet alleen. Ik geniet dan samen met mijn vriendin. LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Het meeste geliefde drankje is natuurlijk een heerlijke zomerse cocktail. LEUKSTE ZOMERHIT? Ik heb niet een bepaald liedje dat mij de zomerkriebels geeft; maar als het bij de sfeer past hoor je mij niet klagen. HET LIEFST GA IK... Het liefst ga ik nog naar Africa voor een ongelofelijke ervaring. Zowel vakantie als geschiedenis. WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? Aruba WAT DOE JE HET LIEFST OP VAKANTIE? Surfen, wakeboarden, chillen, pretparken en met vrienden uitgaan. MET WIE GA JE MET VAKANTIE? Met ons gezin naar de USA en ook apart met vrienden. LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Wisselt per land en seizoen. Op wintersportvakantie drink ik andere drankjes dan in de zomer :) LEUKSTE ZOMERHIT? Ook dat wisselt per zomer. HET LIEFST GA IK... Het liefst ga ik...naar een ver land op vakantie. WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? Ik hou van Turkije. WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Lekker een beetje shoppen, veel zonnen en veel zwemmen. MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Ik ga met mijn ouders en mijn zusje op vakantie, en soms ook met opa en oma. LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Cola, met een rietje en ijsklontjes. LEUKSTE ZOMERHIT? Feels Good vind ik een super zomers nummer, van mijn eigen album Teenager! HET LIEFST GA IK... Lekker naar een warm land op vakantie, en thuis lekker met mijn vrienden weg. WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? Maak mij niet zoveel uit, zolang het er maar lekker warm is! WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Lekker uitslapen, genieten van veel leuke dingen doen, zoals deze zomer mijn nieuwe single opnemen! MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Met mijn familie, die kan ik niet missen! LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Cola light met ijsblokjes. LEUKSTE ZOMERHIT? Payphone van Maroon 5. HET LIEFST GA IK... Het liefst ga ik elke dag een single en clip opnemen en fotoshoot doen, wat ik deze zomer ook beslist zal gaan doen!

>>>>>>>>>LEES DE KRANT NU OOK ONLINE!>>>>> WWW.VOORKIDZKRANT.NL<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

C il la <<<<

Ma n o <<<<

WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? Ik vind zelf Spanje echt een te gek land, daarom is Spanje mijn favoriete vakantieland!! WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Het liefst ga ik lekker luieren en een beetje muziek luisteren, heerlijk! MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Als ik op vakantie ga, dan ga ik met mijn ouders! LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Lekkerste vakantiedrankje? Hmm.. Ik denk een Ice Tea haha! LEUKSTE ZOMERHIT? Leukste zomer hit vind ik toch wel Danza Kuduro van Don Omar & Lucenzo. HET LIEFST GA IK... Het liefst ga ik... Naar een lekker warm en gezellig land en daar optreden!

R o lf S a n ch ez <<<<

WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? Dominicaanse republiek WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Relaxen en genieten van het “vrij zijn” en natuurlijk bruin worden. MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Met mijn familie. LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Pina colada. LEUKSTE ZOMERHIT? Die heb ik eigenlijk niet , tijd om zelf 1 te maken haha! Meestal zet ik nieuwe albums op mijn Ipod en die luister ik dan op vakantie! HET LIEFST GA IK... Het liefst ga ik morgen al voor 2 weken even naar de Dominicaane Republiek.


<<<<<<STERREN VAKANTIE <<< STERREN VAKANTIE

G o ede T ijden in w d (E t u o b en rk A R ay n o r T ijden)<<<< te ch le S WAT IS JE FAVORIETE VAKANTIELAND? Favoriete vakantieland: Spanje, de noordkust waar ik vaak ben gaan surfen! WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Surfen vind ik erg leuk om te doen, maar als ik maar gewoon met vrienden op stap ben, vind ik het al gezellig. Zelf hou ik wel heel erg van op avontuur gaan. Geen saaie vakantie aan de rand van het zwembad voor mij:) MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Met vrienden vind ik het leukst. LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Ik vind dan nog steeds een biertje het lekkerst maar in het buitenland wil ik wel graag het lokale bier drinken! LEUKSTE ZOMERHIT? Vorig jaar werd ik heel erg vrolijk van Goldfish - Cruising Through maar dit jaar wordt het toch echt Miike Snow - Paddling Out. Ik zou ze allebei maar even opzoeken:)

Dju m b o <<<< OW !!

7 JULI 2012 • MALIEVELD • DEN HAAG MET OOK:

DE KRAAIEN MR. POLSKA GERS PARDOEL VANVELZEN ALAIN CLARK DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Keet!<<<<

WAT IS JULLIE FAVORIETE VAKANTIELAND? En een tropisch eiland... maakt niet uit welke. WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? n New York shoppen en genieten van de stad. Op een tropisch eiland zoveel mogelijk... NIKS. Zonnen, zwemmen, chillen. MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Met Pixeltje :) LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Tropische cocktail met rietje en pluutje. LEUKSTE ZOMERHIT? Eh eh van Lady Gaga. HET LIEFST GA IK... Het liefst ga ik... NU op vakantie (door dit interviewtje haha) WAT IS JULLIE FAVORIETE VAKANTIELAND? Indonesie, Bali. WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? De mooie natuur bekijken. MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Vriendin. LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Spa blauw met soms een glaasje wodka. LEUKSTE ZOMERHIT? Bran Van 3000 ft Curtis Mayfield - Astounded HET LIEFST GA IK... Het liefst ga ik...:)

G ers Pa rdo el !<<<<

WAT IS JULLIE FAVORIETE VAKANTIELAND? Lindsy: Ik ben twee keer in Amerika geweest en Miami is daar zeker mijn favoriete bestemming. Beide keren daar geweest en dat waren de meest geweldige vakanties ooit!! Samantha: Ik heb een fantastische vakantie gehad in Thailand, maar ik heb zoveel nog niet gezien! Elk vakantieland heeft wel iets. Maar dit is voor nu mijn voorlopige keuze :) Lotte: Het allerliefste ga ik lekker naar de Caribbean bijvoorbeeld Curaçao!! Het is daar altijd lekker weer, de mensen zijn zo leuk en aardig,iedereen spreekt Nederlands en het is er altijd feest!! WAT DOE JE HET LIEFST MET VAKANTIE? Lindsy: Van de zon, zee en het strand genieten en daar lekker bijkomen. Ook natuurlijk het heerlijke eten, het uitgaansleven en als het even kan de massages in de Spa van het hotel!! Ook vind ik het super om tijdens de wintersport te gaan skiën. Samantha: Uitrusten, dat staat op nummer 1! Met ons drukke schema is het wel heel lekker om er soms even tussenuit te gaan en totaal uit te rusten. Maar niks doen verveelt... ik vind het leuk om dingen te zien en meer te weten te komen over het land waar je op vakantie bent. Lotte: Lekker chillen, aan het strand liggen met een fijn muziekje en heel lekker eten! Maar zeker ook uitgaan want op vakantie is het iedere dag een feestje! MET WIE GA JE OP VAKANTIE? Lindsy: Binnenkort ga ik als verrassing voor mijn moeders 50e verjaardag samen met haar, mijn tante en mijn oma naar mijn nichtje in Valencia. Daar heb ik natuurlijk erg veel zin in. Samantha: In Thailand ben ik met mijn vader, broer en zus op pad geweest. Het was te gek! Je kent elkaar door en door en het is altijd gezellig bij ons! Maar als ik een vriendje heb, vind ik ook heerlijk om samen met hem te gaan. Lotte: Met vriendinnen vind ik altijd erg leuk, maar met mijn vriend natuurlijk ook!! LEKKERSTE VAKANTIEDRANKJE? Lindsy: Wodka met cranberrysap! Samantha: Cocktail :)!! Lotte: Een lekkere Cocktail!! LEUKSTE ZOMERHIT? Lindsy: Natuurlijk Kampioen Ole Ole!! Samantha: Oeii.. dat verandert elke zomer bij mij, maar deze zomer ga ik voor Basto! Lotte: Boya Baya natuurlijk! DE zomerhit, ieder jaar weer!! HET LIEFST GA IK... Lindsy: Ooit nog eens naar Bora Bora! Samantha: Op het strand genieten van m’n cocktail, goede muziek, gezelligheid, de zon, ‘t uitzicht, mijn boekjes etc. etc. Lotte: Morgen nog naar Curaçao,met mijn lieve Djumpies!!

N SH INUTE

90 M

VOOR KIDZKRANT

HAAR LAATSTE CONCERT IN 2012


Papa in je Mand! - door Stormkracht4 Donderdag 12 juli 2012, 14.00 uur = 55 min. Leeftijd: 6 + / Toegangsprijs: E 7,50 De voorstelling: Vier vaders die samen meer dan twaalf instrumenten bespelen. Ze zingen, maken grappen en je verveelt je geen moment!

De Goochelacademie - Goochelshow door Aarnoud Agricola Donderdag 2 aug 2012, 14.00 uur = 45 min. Leeftijd: 4 + / Toegangsprijs: E 4,00 De voorstelling: Hoe kun je leren goochelen? Door goochelboeken te lezen en veel te oefenen! Goochelaar Aarnoud Agricola heeft dat gedaan.

Zingen over mooie dingen - door Ageeth de Haan

Ezel leest voor - door Theater Terra

Zaterdag 14 juli 2012, 14.00 uur = 50 min. Leeftijd: 2 + / Toegangsprijs: E 7,50 De voorstelling: Ageeth zingt vrolijke liedjes, grappige liedjes en swingende liedjes, maar ook liedjes om met je duim in je mond naar te luisteren en te kijken.

Zaterdag 4 aug. 2012, 14.00 uur = 30 min. Leeftijd: 3 + / Toegang: Gratis De voorstelling: Ezel komt naar ons openluchttheater om voor te lezen uit zijn eigen, prachtig geïllustreerde boekje geschreven door Rindert Kromhout.

Kookeiland - door Theatergroep Dries Donderdag 19 juli 2012, 14.00 uur = 50 min. Leeftijd: 6 + / Toegangsprijs: E 7,50 De voorstelling: Kok en Bedien werken al jaren in harmonie samen in restaurant De Stamppot. Elke dag is voor hen een plezierige dag. Totdat er Hoog Bezoek komt eten.

'Wat een Elf Is'- door FanatiQ

Rijmende Dieren - buikspreekshow door Aarnoud Agricola

Het is Feest! - door FanatiQ Zaterdag 11 aug. 2012, 14.00 uur = 50 min. Leeftijd: 4 + / Toegang: E 4,00 De voorstelling: Hertog FanatiQ is niet zomaar een Hertog. Hij wil leven in de brouwerij, lekker dansen, springen, zingen, grapjes maken, kortom samen met jou een feest maken!

Zaterdag 21 juli 2012, 14.00 uur = 45 min. Leeftijd: 4 + / Toegangsprijs: E 4,00 De voorstelling: Aarnoud Agricola dicht met dieren uit het woud. Sommige dieren kunnen zelfs praten en zingen.

Donderdag 9 aug. 2012, 14.00 uur = 50 min. Leeftijd: 4 + / Toegang: E 4,00 De voorstelling: Elvis belandt als baby in een groot cadeau dat van Elfen is en komt terecht in de Elfenwereld. Dans en zing gezellig mee met deze spannende voorstelling.

Blauw kaplaarsje - door Naturelure Donderdag 26 juli 2012, 14.00 uur = 45 min. Leeftijd: 4 + / Toegangsprijs: Gratis De voorstelling: Blauw kaplaarsje gaat door het donkere bos naar haar zieke opa. In het bos leeft een gevaarlijke wolf. Maar ze is niet bang!

Raaf, geen Kip - door Teleac / Twee-ater

Kikker leest voor - door Theater Terra Zaterdag 28 juli 2012, 14.00 uur = 30 min. Leeftijd: 3 + / Toegang: Gratis De voorstelling: Kikker komt naar ons openluchttheater om voor te lezen uit zijn eigen, prachtig geïllustreerde boekje geschreven door Max Velthuijs.

Zomerconcert - door Dirk Scheele Zaterdag 18 aug. 2012, 14.00 uur= 60 min. Leeftijd: 2 + / Toegang: E 7,50 De voorstelling: Help Dirk mee liedjes te schrijven tijdens dit vakantiefeestje en dans mee als een Spaanse danseres of loop rond als een beer. Dirk wil ook jouw favoriete liedje spelen!

Prijzen en data zijn onder voorbehoud

Donderdag 16 aug. 2012, 14.00 uur = 50 min. Leeftijd: 6 + / Toegang: E 7,50 De voorstelling: Raaf, elke week op Schooltv bij Huisje Boompje Beestje, is wit. In deze grappige voorstelling ontdekt Raaf wie hij werkelijk is. Raaf, géén kip!

INFO & TICKETS VIA

www.parktheaterdenhaag.nl OPENLUCHTTHEATER ZUIDERPARK DEN HAAG - ingang MELIS STOKELAAN


<<<<<<<KIDZ VAKANTIEPRET <<< KIDZ VAKANTIEPRET VOOR KIDZKRANT zitten horizontaal , Alle onderstaande woorden rstopt in de puzzel. verticaal of diagonaal ve n de overgebleven Streep ze door en maak va letters het puzzelwoord.

V W Z W E M M E N S S K A S T E E L R T O N E N I U D B E R R A E S D K B O M A B A J C N E A O M N E Y S H T I L T E D T T I E B I K I N I Z N U L E T O H N E O E H P S N E R G G N T S C H E P J E S

Boter - Kaas -

Eieren

ZOEK DE VERSCHILLEN

Boter - Kaas -

Eieren

and | zon | bikini | grens bal | emmer | kasteel | str boot | hotel | schepjes | schelp | tent | zwemmen | e | sorbet | ys wandeling | duinen | huisj

Spelregels van Autobingo Je wint als je als eerste alle symbolen op een kaart kan wegkruisen. Met autobingo kun je ook verschillende spelregels hebben. Je kunt kiezen wanneer er een winnaar is. Is dat enkel bij een volle kaart of ook bij één horizontale rij. Of misschien ook bij een verticale en diagonale rij. Dus van boven naar beneden, schuine en rechte rijen. Duurt het veelste lang dan kun je ook een bepaalde tijd spelen, bijvoorbeeld 30 minuten. Je mag een symbool wegkruisen wanneer je dit in het echt kan zien. Diegene die als eerste een kaart of een rij heeft weggekruist roept Bingo. Wie weet win jij dan wel een lekker snoepje! Bij valse bingo moet je een liedje zingen.

SOKKEN DIE JE NOOIT MEER UIT WIL DOEN!

GA NAAR WWW.GENLIKEUS.COM

OFFICIAL SPONSOR VAN DE VOOR KIDZKRANT


VOOR KIDZKRANT

>>> KIDZ FUN >>> KIDZ FUN>>>>>>

DANIQUE VERTELT OVER HAAR PAARD! HIJ IS EEN BEETJE ZIEK. Ik ben Danique en vertel af en toe in de Voor KidzKrant iets over paarden, want daar ben ik gek op! Ricky (mijn lieve paard) is al maanden niet helemaal lekker. Ik kan niets meer doen dan hem lekker knuf-

felen, extra poetsen en alleen maar stappen. We weten eigenlijk niet zo goed wat er met hem is. Het lijkt er op dat hij iets aan zijn heup heeft. Er is zelfs al een paardenkraker bij hem geweest. Klinkt eng he maar dat valt wel mee hoor.

Volgens die kraker had hij erg spanning in zijn nek en stond daardoor zijn heup niet goed. Hiermee dachten we dat het opgelost was maar na een week liep hij steeds weer slechter. Nu dus alleen maar stappen en even afwachten hoe hij op zijn “rust” reageert. Gelukkig is er ook leuk nieuws! Er staat nog een hele mooie, leuke en lieve E-pony (1.58 m hoog) op stal, zij staat in pension en is van een meisje van 16 jaar. Mondy heet ze en hier heb ik nu al een paar keer op gereden. Wij vinden elkaar erg leuk en lief en zo wordt het verdriet van het niet kunnen rijden op Ricky gelukkig een beetje verzacht. Mondy is wel een heel stuk groter dan Ricky maar het gaat erg goed met paardrijden. En ik mag zo vaak als ik wil op Mondy rijden. Super toch! In juni ga ik weer een echt avontuur aan; op Penny-Ruiterweekend. Super spannend.... Van vrijdagavond t/m zondag ben ik op een manege in Barneveld waar ik alle dagen alleen maar

MONDY<<<<

RICKY<<<<

met paarden, paarden en nog eens paarden bezig ben. Er gaat van alles gebeuren; lessen, voltige (gym op het paard), spelletjes met/op de paarden en natuurlijk heel veel keten met alle meiden die er ook zijn. Iedereen een hele fijne vakantie en na de vakantie ga ik jullie natuurlijk weer

alles vertellen over Ricky en over alle andere paardedingetjes!

Liefs Danique:)

AMY LEERT ONS WAT BELGISCHE WOORDEN!<<<<<<<

‘GA ALLEMA AL MA’AR TTEN OP JE POEPortZI niet helemaal!!!

Haha ik dacht die spo

Hooooi allemaal! Ik ben Amy De Wilde en ik ben 12 jaar, bijna 13. Sinds 4 jaar wonen ik en mijn familie in Belgie. Hiervoor woonden we in Voorburg. Ik zit dus ook op een Belgische school. Op het College, dat is een ASO (met latijn) school. Hier heb je al het eerste Vlaamse woord :) ASO staat niet voor ASOciaal maar is een richting in de middelbare school. Op het College zit daar ook Latijn bij. Dus is het gelijk aan gymnasiun. Latijn vind ik KEI moeilijk, het

volgende Vlaamse woord, HAHAH jullie hebben dat vast al wel eens ergens gehoord. Afgelopen vrijdag had ik een musical van school, ik vind toneel spelen erg leuk! Dit jaar zat ik ook op Hofplein theater in Roosendaal, dat is een soort theaterschool op zaterdagochtend. Toen ik hier net woonde, hoorde ik al heel wat vlaamse woorden. zoals: -turnpantoffels -zwemgerief -boekentas -brooddoos -pennenzak -Lopen=rennen -stappen=lopen -> jullie begrijpen dat ik het bordje ‘NIET LOPEN’ in het zwembad nogal raar vond, hoe moest ik dan door het zwembad? kruipen.. O_o - je poep = je kont dus soms zei de juffrouw, ‘GA ALLEMAAL MAAR OP JE POEP ZITTEN’ ik dacht bij mezelf; DIE SPOORT NIET HELEMAAL!

Maar er zijn natuurlijk ook hele leuke dingen hier! Jullie vinden het misschien raar maar ik vind m’n school echt helemaal te gek! Het gebouw is vroeger een priesteropleiding geweest, een seminarie. Het is gelegen in de bossen (ik moet dus ook wel een stukje fietsen). In de pauze zitten we buiten op de ligweides of in het bosje bij de vijver of in de REFTER, aha ook nog een vlaams woord, refter = kantine. En dan nu nog een deftig vlaams woord, een mentor = klastitularis. Tot zover, volgende keer meer! Ik hoop dat jullie nu allemaal vloeiend vlaams kunnen spreken! >>>>>>>>Groetjeeess Amy:)

>>>WIN EEN MEGA MINDY OPBLAASZETEL EEN PIET PIRAAT PARAPLU EN EEN K3 STICKERBOEK<<<

Studio 100 staat op 23 & 24 juni voor de 11e keer in Ahoy in Rotterdam? Wie treden daar op? Mail je antwoord naar: info@voorkidzkrant.nl


<<<<<< KIDZ FUN <<< KIDZ FUN <<< KIDZ FUN <<<

Hoi wij zijn Delay we zijn nu een paar weken bij elkaar. We hebben 2x opgetreden in musicon. Wij zijn bezig met ons 4e nummer. Wij houden van rock muziek. We zingen liedjes van Greenday, Paramore, Direct en Miss Montreal. De band bestaat uit 5 personen. In de toekomst zijn we van plan eigen nummers te gaan schrijven.

>>>Anne Robijn>>Drum | Mark Jonker>>Bass gitaar <<<<<<<<<<<<<< | Cas Jiskoot>>gitaar| Mara walburg>>Gitaar | Nina Kreisler>>Zang

Naam: Geboren op: Lievelingssnoep: Drankje: Favoriete band: Meezing hit: Leukste schoolvak: Tekenfilm: Lievelingsdier: Favoriete instrument: Woonplaats: 

In de auto over kinderen die op de achterbank van de auto ruzie krijgen als ze op vakantie gaan. Zittend op het podium playbackten ze de rollen fantastisch. De meiden vertelden dat dit een stukje was dat ze ook op de Liduina-school hadden opgevoerd. De meiden zijn echte vriendinnen en vonden het SUPER COOL om voor zoveel publiek op te treden. ZenuwachRoos, Leila en Vere tig waren ze niet. Ze hopen nog veel toneelstukken te mogen opvoeren met Veel kinderen hadden er al naar uitgeelkaar. keken: de Nationale straatspeeldag op Ook Indy en Isabelle wonen de eerste 13 juni. Zoals elk jaar wordt het groots prijs is categorie 8 jaar of ouder. Zij gevierd in Den Haag in de Jacob zongen helemaal Mosselstraat in het Bezuidenhout. zonder muziek Er kwamen dit keer maar liefst 120 een eigen lied, kinderen die meededen aan allerlei loepzuiver en straatspelletjes en iedereen werd gelijk. Deze verwend met lekker hapjes als cupmeiden zijn al cakes. ruim 5 jaar goede Er was ook weer de “Kidzzzz got talent vriendinnen en show”; kinderen kon op het podium hun vonden het dan talenten te laten zien; sommigen gingen ook geweldig om dansen, anderen zongen een zelf op het podium te Indy en Isabelle staan voor zo veel geschreven lied en er was musical, toneel et cetera. Alle kinderen hadden publiek! Heleenorm hun best gedaan en hadden zich maal TOP!! soms maandenlang voorbereid door te repeteren of speciale kleding te maken. En wie zeker ook opvielen waren Loïs Het publiek was samen met de deskun- en Annemoon, allebei 8 jaar en echte dige jury zeer enthousiast en vooral hartsvriendinnen. Zij dansten een onder de indruk van al het talent uit de choreografie op muziek van Lady Gaga. wijk. Hun kleding in neonkleuren spatte het De deelnemers waren; Tinke, Noortje, Lianne, Merel, Kiki, Marijke, Fleur, Catelin, Femke, Roos, Vere, Leila, Indy, Isabelle, Tinka, Eva, Lotus, Mus, Isabella, Angelique, Lois, Annemoon, Janneke en Linn!!!!!!!!

Mark Jonker 2 juni 1996 Drop Cola Zero Eric Clapton & Layla Eric Clapton Scheikunde en Biologie Alfred J. Kwak Olifant Bas gitaar Den Haag

Femke Door de Voor KidzKrant redactie: Rick<<<<<<<< Hoi ik ben Mike. Ik ben een fanatieke ADO fan. Ik ben al voor ADO vanaf mijn vijfde en ik ben ook in Den Haag geboren Elke wedstrijd van ADO thuis ben ik er bij En zit ik lekker mee te juichen net zoals alle andere supporters En ik vind dat het echt een hele leuke sfeer is bij ADO. Ik vind dat het de leukste sfeer is van de hele Eredivisie. Daarom ben ik ook voor ADO geworden (natuurlijk ook om andere redenen). Groetjes Mike:)

VOOR KIDZKRANT

Femke bijvoorbeeld speelde prachtig viool iedereen was er stil van! Roos, Leila en Vere wonnen de eerste prijs in de leeftijdscategorie 8 jaar of jonger. Ze voerden een soort hoorspel of toneelstukje op genaamd

Loïs en Annemoon podium af. Echte persoonlijkheden in de dop. Deze dames gaan we ongetwijfeld weer terugzien tijdens de straatspeeldag van volgend jaar. Iedereen alvast veel succes met het repeteren! Door Sarah <<<

ant:) Kijk! De Voor KidzKr


VOOR KIDZKRANT

>>> KIDZ WEETJEZ >>> KIDZ WEETJEZ>>>>>>

>>>>OLYMPISCHE EEN SPANNENDE SPELEN WEETJES

>>>DE BLOBVIS <<<< Een uitermate vreemd wezen is deze witte schildpad. Het wit-rose dier leeft in China. Het is heel erg zeldzaam en leeft op de oevers van de Gele Rivier in Zhengzhou, in de Henan Provincie. Deze schildpad weegt 6 kg en is 40 cm lang. Leuk neusje he!

Als jij ook een gek beest weet, stuur dan een mail naar: info@voorkidzkrant.nl, en wie weet staat jouw dier er volgende keer in:)

Turnen is een Olympische sport waaraan vaak veel jonge meisjes deelnemen. Maar de jongste deelnemer aan de Olympische Spelen was de Noorse kunstschaatsster Sonia Henie. Zij was 11 jaar toen ze in 1924 meedeed aan de Olympische Spelen in Chamonix, Frankrijk. Inmiddels is er een minimale leeftijd van 16 jaar ingesteld.

Op de eerste editie van de Olympische Spelen, 2000 jaar geleden gehouden, waren vrouwen niet welkom. Om te voorkomen dat vrouwen toch stiekem meededen werden alle sporten naakt beoefend. De Spelen duurden toen trouwens nog maar een dag en het programma aan sporten zag er totaal anders uit dan nu.

ZWERFZOMER MET DE VAKANTIEPAS Je kent hem vast wel, de VakantiePas. Hét Paspoort boordevol activiteiten waarmee je met korting en soms zelfs gratis, van alles kunt doen tijdens de Zomervakantie. Ga je niet op vakantie of heb je weken over? Vervelen hoeft niet! Wat dacht je van waterskiën, HipHoppen, kanoën, surfen of vissen op Zee? Ben je meer het kunstzinnige type dan kun je allerlei workshops doen bij o.a. Musea, het Haags Kinderatelier of Nest. Na een dag bezig te zijn geweest, heb je een gratis Ananasstick verdiend van McDonald’s of ga je uitpuffen bij Pannenkoekenboerderij Meijendel, onder het genot van een Pannenkoek (ook voor nix). Let goed op je Juf of Meester, want vlak voor de zomervakantie geven zij jou je hele eigen VaKantiePas. Vergeet niet mee te doen aan de leuke acties en je uitgelezen boeken te laten zwerven! Kijk ook op: www.kindervakantiepas.nl

De Olympische Spelen zijn het belangrijkste sportfestijn van de wereld. Bij de Olympische spelen komen de sterkste sportmensen bij elkaar. Je hebt de Winter en de Zomerspelen.

>>>>OLYMPISCHE SPELEN WEETJES

l o o h c s Zomer rullevaar 9 juli t/m 12 juli or ouders Computercursus vo

de�K

Dinsdag 10 juli g Mooi rzorgd door stichtin ouderactiviteit, ve door Escamp en een rondleiding Woensdag 18 juli g Mooi . je voor leerlingen gd door de stichtin or rz ve s er Verrassingsuitstap on ew tb ouders en buur en activiteiten voor zomerschool. de zomer met een en om nk 7. aa rt sta r groep 4 t/m groep De Krullevaa de leerlingen van or Brede buurtschool vo is eld ag do nd zo be is rdag en 26 juli en g. Op vrijdag, zate Dat is van 9 juli t/m ndag t/m donderda aa m n va is ol ho De zomersc ol. er geen zomerscho leerlingen in de te voorkomen dat om is Het doel ol ho sc er m op een nuttige doel van de Zo rniveau. Ze kunnen lee in Het belangrijkste n aa tg ui er ht vakantie ac hool doorbrengen. loop van de zomer ten n de vakantie op sc va el de n n kennis te vergro ee ier an ier uitgedaagd hu an en leerzame m m re lee ig de ier ez or pl do n n gegeve en op ee rden hoofdzakelijk De leerlingen word wo n n va se n les te ch De ra n. rk re lee te bete sen zijn er ervaren en vaardigheden r. Voor de andere les aa lev ul Kr de n va krachten en. elders aangetrokk zoals: taal en vakken gegeven te ac ex d Programma en ht oc ort, koken, hool wordt in de ve vakken zoals: sp tie ea cr or Tijdens de Zomersc vo ht ac dags is echt aand rekenen en ‘s mid eelplaats. ns en een bouwsp da r/ te ea th , ek ni tech or de Zomerschool Meedoen? chter inschrijven vo do of on ntact op. zo uw u wilt wijs.nl of neem co er nd so ca lu Heeeft u interesse en ar. va lle tje naar been@kru stuur dan een mail Tel: 06-31792983

ratis !!! g is l o o h c rs e m o Z De

VOOR KIDZ BABY VAN DE MAAND <<<<<<<<<<<<<<<< Kijk mij nou samen met mijn nieuwe zusje! Ik ben Evi en heb er een nieuw zusje bij. Haar naam is Manoe. Ze is gek op lekker slapen. Lief hoor:)

Wil jij ook een keer in de krant of heb je een heel lief broertje of zusje? Mail dan een foto en klein verhaaltje naar: info@voorkidzkrant.nl


<<<<<< KIDZ MOVIE <<< KIDZ MOVIE <<<

VOOR KIDZKRANT

Waar is Merida geboren?<<<<<

E<< V A R B < < E RAV B > > E V A R B e Hoog-

euze Schots de mysteri in n , de impule rd o w eld. Merida s lang rt e e ti v ra s e e n th e y g Al nor, is een nm legendes e oningin Eli K te n et ro e g s n u e rg d lan g Fe en pad in h r van Konin m haar eig o te h in n c s o te d ie lo e s it v e d sie e tra Vastb eeuwenoud gschutter. o e o ll b a te n n ro re e g a g e erv t ze te het land: d palen, gaa leiders van e humeute d leven te be ro n g e e h d s r to o o in v c n a ij M z jnige Lord die heilig en grote, n, de chagri ingen hebb ffi s u s G li c s a e M b rd â&#x20AC;&#x2122;s Lo erida ingwall. M rige Lord D

onomkeerbare gevolg en voor het hele koni nkrijk. Wanneer ze de excentrieke oude Heks tegenkomt , krijgt ze de mogelijkheid om ee n wens in vervulling te laten gaan die rampzalige gevolgen heeft. Het gro te gevaar dat op de loer ligt dw ingt Merida er toe om de ware betekenis van moed te ontdekken om zo de be estachtige vloek te kunnen stopp en voordat het te laat is.

r e t s n o M van s j i r a P Parijs, 1910. Emile, een verlegen filmoperateur, en Raoul, een uitbundige uitvinder, gaan op jacht naar een monster dat ze zelf gecreeerd hebben en nu paniek onder de bevolking zaait. Dat leidt tot een spannend avontuur door de straten van Parijs. De bus waarin ze rijden belandt zelfs in de Seine. Ondertussen valt Raoul voor

>>Waar beland de bus waarin ze rijden?<<<<

Ondertussen valt Raoul voor de charmes van een sprookjesachtige zangeres, maar hij is niet de enige, ze weet de politiecommissaris en zelfs het monster met haar zangkunsten te betoveren. Maar is het monster werkelijk zo gevaarlijk als het lijkt? Misschien vormt de ambitieuze politiecommissaris wel een grotere bedreigingâ&#x20AC;Ś

Win: Vrijkaarten + DVD pakketje met daarin Knetter! en Mijn Opa de Bankrover. Mail je antwoord naar info@voorKidzkrant.nl

20 JUNI IN DE BIOSCOOP

DE VOOR KIDZKRANT GEEFT LEUKE PRIJZEN WEG! <<<<

Het

Win: vrijkaarten, een pennenset en een stickerset. mail je antwoord naar info@voorKidzkrant.nl

DE VOOR KIDZKRANT GEEFT VRIJKAARTJES WEG! >>>>>

In BRAVE maken we kennis met de dappere Merida, die tegen alle eeuwenoude tradities, haar lot en gevaarlijke wezens in gaat.


MUSICAL SUMMER SCHOOL 16 T/M 20 JULI

VANAF 8 JAAR

THE WIZ HEB JIJ NIKS TE DOEN IN DE ZOMERVAKANTIE EN HOU JE VAN MUSICAL MELD JE DAN AAN OP WWW.RABARBER.NET DE THEATERSCHOOL VAN DEN HAAG

A4_SUMMERSCHOOL-JG-CS6.indd 1

5/21/12 5:07 PM


MUSICAL SUMMER MUSICAL SUMMER SCHOOL SCHOOL

<<<<<< KIDZ UITJEZ <<< KIDZ UITJEZ 16 T/M 20 JULI MET MYRTHE

>>>>>>>>MUSICAL SUMMERSCHOOL<

NAAR >>>>>>> ZUID-SPANJE

VOOR KIDZKRANT

Nicht Voora jes zijn hee spannel wanneer j l leuk! e aller nde din le Zoals g het zw en leert. i embad maken . onveilig

VANAF 8 JAAR

16 T/M 20 JULI

Van maandag 16 t/m vrijdag 20 juli 2012 Alle lessen zijn van 9.30 – 16.30 uur. Woensdag 18 juli tot +/- 22.00 uur. Vrijdag 20 juli tot +/- 20.00 uur.

VANAF 8 JAAR

SCHOOL WAT:

INCLUSIEF:

Dinsdag 17 juli:

Vanaf 8 jaar: je werkt aan de familiemusical The Wiz.  Elke dag lunch en bij het avondprogramma ook diner inbegrepen.  usicalworkshop door Na-Young Jeon M (De hoofdrolspeelster uit Miss Saigon).

THE WIZ THE WIZ

et ij ni en! b kt m Maawaar ik r heel uit ik maa rrr kan Als l lekku dat hee n!:) En ete d ik! dee

e at mcola a la Pap beetje t een i een even u at is pro sje! D r:) fle ekke l

Woensdag 18 juli: Op stap met z’n allen naar de musical WICKED in het Circustheater. Vrijdag 20 juli:

J e speelt voor familie en vrienden in Theater Merlijn.

Prijs:

Totaal prijs is 395,-

HEB JIJ NIKS TE DOEN DE ZOMERVAKANTIE AANMELDEN:  voor 30 juniIN 2012 via het inschrijfformulier HEB JIJ NIKS TE DOEN IN DE ZOMERVAKANTIE EN JE VAN MUSICAL op HOU www.rabarbar.nl

HOU JE MUSICAL MELD EN JE DAN AAN OPVAN WWW.RABARBER.NET

Samen erg ve hebben we el lol: )

MELD JE DAN AAN OP WWW.RABARBER.NET DE THEATERSCHOOL VAN DEN HAAG

E THEATERSCHOOL VAN DEN HAAG

A4_SUMMERSCHOOL-JG-CS6.indd 1

TARZAN

Diep in de Afrikaanse jungle vindt een moedergorilla een weeskind. Ze noemt de baby Tarzan en adopteert hem als haar eigen kind, ondanks het feit dat de zilverrug Kerchak niets wil weten van het ‘haarloze wonder’. Tarzan groeit op met zijn vriendjes Tuk, een gevat aapje en Tantor, een neurotische olifant en ontwikkelt alle instincten en vaardigheden van een jungledier – hij ‘surft’ en zwaait bliksemsnel door de bomen.

POCAHONTAS

Pocahontas, de vrijgevochten dochter van opperhoofd Powhatan, ziet vanaf de waterkant hoe een mysterieuze groep Engelse kolonisten, geleid door de hebzuchtige gouverneur Ratcliffe en de moedige kapitein John Smith, voet aan land zet. Samen met haar speelse vriendjes Meeko, een ondeugend wasbeertje en Flit, een onverschrokken kolibrie, raakt Pocahontas bevriend met kapitein Smith.

FRANK EN FREY

Frank en Frey is een klassiek Disney-verhaal over een bijzondere vriendschap met aandoenlijke personages, prachtige animatiebeelden en een hartverwarmende moraal. Als het kleine, moedige vosje Frey geadopteerd wordt door een boerengezin raakt hij al snel bevriend met de lieve, grappige pup Frank.

5/21/12 5:07 PM

MET TYGO NAAR ZUID-FRANKRIJK

met zijn team allemaal zoals u dat wilt en binnen het afgesproken budget. Catering, de goede artiesten en de juiste locatie: wij weten de weg, kennen de prijzen, adviseren u er graag over en regelen alles conform uw wensen voor particulier en zakelijke klanten.

Scholen  

n ik Mama e ver tuuren o de zee. n Misschie wel n we zie December vissen n... zwemme

Coördinatie Leerkansenprofiel Coördinatie Brede Scholen

KIJK OOK OP ONZE VERNIEUWDE

Feestmaand

 Sinterklaasbezoek met Pieten  Kerstman en Kerstvrouw  Groot WWW.VOORKIDZKRANT.NL Kerstcircus Den Haag WEBSITE:

Activiteiten-begeleiding

organisatiebureau

DE MUPPETS

Walter is de grootste Muppets fan ter wereld en hij is met zijn beste vrienden Gary en Mary op vakantie in Los Angeles. Hij ontdekt het slechte plan van de rijke oliemagnaat Tex Richman om het Muppet theater te sluiten en er een olieplatform van te maken. Er is 10 miljoen dollar nodig om het theater uit de handen te redden van de oliebaron.

.NL GA VOOR DE PRIJSVRAGEN NAAR WWW.VOORKIDZKRANT Koen Kampioen

Galaxy Park vertelt het verhaal van zes jongeren die aan de slag gaan als werkstudenten in het vakantiepark “Galaxy Park”. Al snel blijkt dat er een buitenaards wezen onder hen bevindt. Ze gaan op zoek naar de geheimzinnige Alien en proberen er achter te komen wat hij van plan is, maar ze zijn niet alleen. Het hele park hangt vol camera’s, die iedereen heel goed in de gaten houden.

Erasmusweg 6 – N 2532 CP Den Haag smullen 06-55905395 r 070-2050217/ e k k Hmm le tie! n a k op va info@organisatiebeen.nl www.organisatiebureaubeen.nl

Lek zo’ ker h gemn eige oor ek op Ik aakt n Ik ben gliederen pre pas e badj k r e k k le cies r n e! gras. in:) og in het regelt Organisatiebureau Been het

De sportieve serie Koen Kampioen gaat over de jeugdspeler Koen van Loon van voetbalteam FC Top. Onder leiding van een bloedfanatieke trainer probeert Koen met zijn team altijd kampioen te worden. Helaas is het team niet altijd even sterk en saamhorig. Ze krijgen te maken met persoonlijke gebeurtenissen, strijd, overmacht en concurrentie, waarbij het spel en het leven onverwachte wendingen nemen…….

t me ker n Lekpa ee sje pa deron on het bij emzw

m ig o last htBest o’n luc men op z te klim bed zeg

MET ROVER EN FEIJE NAAR >>>REEUWIJK

5/21/12 5:07 PM

Galaxy Park

MET LEVI NAAR >>> >>>MALTA

Warm hoor met zo’n zwemvest maar ja dat moet van mama!

WIN DE NIEUWSTE DVD’S. WWW.VOORKIDZKRANT.NL<<<

UMMERSCHOOL-JG-CS6.indd 1

HIER ALVAST EEN VAKANTIE VOORPROEFJE OM IN DE STEMMING TE KOMEN. DE VOOR KIDZKRANT WENST JULLIE ALLEMAAL EEN MOOIE EN WARME ZOMER TOE.

He ste t aller vak van leuk ik.. antie de heen . Do vond le mij spett bbere zwe n eige eren n mb n g in and ele .

Heb jij niks te doen in de zomervakantie en hou je van musical, meld je dan aan voor de Musical Summer School via www.rabarber.net WANNEER:

ppa n pa van Mij t ook doen d hou er gek uigje lekk vliegt n. en spele

Scholen - Coördinatie Leerkansenprofiel - Coördinatie Brede Scholen December Feestmaand - Sinterklaasbezoek met Pieten - Kerstman en Kerstvrouw - Groot Kerstcircus Den Haag Activiteiten-begeleiding - Activiteitencoördinatie in zorginstellingen

Activiteitencoördinatie in zorginstellingen

BEEN www.organisatiebureaubeen.nl

Organisatiebureau Been regelt het met zijn team allemaal zoals u dat wilt en binnen het afgesproken budget. Catering, de goede artiesten en de juiste locatie: wij weten de weg, kennen de prijzen, adviseren u er graag over en regelen alles conform uw wensen voor particulier en zakelijke klanten. Erasmusweg 6 – N - 2532 CP Den Haag - 070-2050217 / 06-55905395 info@organisatiebeen.nl - www.organisatiebureaubeen.nl


Zaterdag 25 augustus 2012 Walibi Holland

n Bestel jouw kaarte met meer dan â&#x201A;Ź 9,- korting op...

l n t. n e v re e m m u s n e id www.me

DANS WORKSHOPS

s ie ct ra tt a le o co & ty u a e b , n Fashio

ACTEER WORKSHOPS

WINNEN& SHOPPEN Doe auditie voor MEIDEN Powered by:


<<<<<< KIDZ GAMEZ<<< KIDZ GAMEZ <<< KIDZ GAMEZ VOOR KIDZKRANT >>>>KOKEN MET<<<<< >>OPA JAN KINDERSOR

TIE N A K A RD O >>>VZ B N E GAN

>>>>LEKKER

BET

<<<

>>>>WAT HEB JE NODIG: <<<<<<<< Gemengd ijs naar eigen keuze , fruitcocktail, aardbeiensap of saus, slagroom, ijswafel.

Wie bij de eerste worp 4 en 5 gooit moet ineens door naar nr 53, wie bij de eerste worp 6 en 3 gooit, gaat ineens door naar nr 26. Om te winnen moet bij de laatste worp het juiste aantal ogen gegooid worden om nr 63 te bereiken, gooi je teveel dan moet er vanaf nr 63 terug worden geteld.

WINNAAR

De spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen. Wie hierbij het hoogste gooit mag beginnen.

Bereiding: Schep twee bolletjes van het gemengd ijs in de coupe. Hierboven op schept u het fruitcocktail. Daarna nog een bolletje van het gemengd ijs. Overgieten met wat aardbeiensap of saus. Garneren met een rozet slagroom. Nu nog een heel klein beetje aardbeiensap of saus over de rozet slagroom laten lopen. Als laatste de ijswafel en het rietje plaatsen.

Op reis vragen Naast welk land ligt Polen?>>>>2 punten waard Waar ligt de rivier de Po?>>>>>5 punten waard Hoeveel uur is het vliegen naar Turkije? >>>3 punten waard Welke kleur heeft het nummerbord van Duitsland? >>>>>3 punten waard

6 Noem een land dat begint met een A en ga verder naar 12 16 Hoe heet de hele hoge toren die in Parijs staat? Vraag goed? Dan mag je verder naar 20. 19 Je zit in de Spaanse gevangenis, sla een beurt over. 31 Je mag niet verder, de douane laat je wachten tot er een andere speler voorbijkomt. Dan pas mag je verder spelen. 38 Noem drie landen waar ze Engels spreken . Bij een goed antwoord ga 5 plaatsen vooruit. 47 Ojee het vliegtuig heeft vertraging. Ga terug naar 24. 52 Je bent veelste ver de zee in gegaan, sla een beurt over. 58 De trein is vergeten te stoppen in Italie, je moet opnieuw beginnen. 63 Je staat met je blote voeten in het warme water! Jippie je hebt een ijsje gewonnen.

Hoe heet een stokbrood in het Frans? >>6 punten waard In welke zee ligt Ibiza? >>>>>>4 punten waard

En hoeveel punten heb jij?


TOTALLY LUUK

TOTALLY BACKSTAGE

Alle finali Kim-Lian sten, coaches en Gaga-act repeteren voor Lady

r

en voo Nori, Cloé en Sharon repeter de live show

Joey & Pernila repeteren voor de grote finale

s Joey in de make-up voor de tv-opname

Joey & Pernila en hun geh eime wapen beeldmerk:

Deze zomer staat wel heel erg in het teken van Oranje: EK-voetbal, Olympische Spelen en de Tour de France. En hopelijk heel vaak een oranjekleurige lucht van de avondzon. Of we nu winnen of verliezen, hoe leuk is het dat we met zulke momenten weer lekker met vrienden en familie samen zijn. van Djumbo wel raad. En ook Mathijs maakt er deze editie een oranje feestje van. Over feestje gesproken, bij de live-shows van Junior Dance was het ook een feest en speciaal voor jullie nam ik mijn camera mee om jullie een kijkje achter de schermen te geven. Het is gewoon een soort “extrakerst-momentje”. “Uhh..met kerst zie ik er toch altijd wel modieuzer uit”… hoor ik je denken. Nou, ook voor deze (oranje)zomer weten de meiden

Award: Aan wie zou je graag een Award willen uitreiken? Ik zou mijn award geven aan Johnny Depp. Een van mijn lievelings acteurs, omdat hij veel verschillende karakters neergezet heeft. En allemaal stuk voor stuk briljant.

Telefoon: Wat is je ringtoon en waarom heb je juist deze op je telefoon? Ik heb gewoon de toon van een oude telefoon op mijn mobiel Leeftijd: Wat is je ingesteld. Deze is namelijk luid geboortedatum en sterrenen dan hoor ik deze altijd. beeld? Kloppen de eigenschappen van dit sterrenbeeld Onderuit: Wat was je grootste bij je? Ik ben geboren op 2 blunder, die je ooit begaan oktober 1989 en ben dus een hebt? Pfff ik weet niet wat mijn weegschaal. Ik heb mezelf niet grootste was, maar ik stond echt in de astrologie verdiept, een keer met mijn maat Frank maar ik schijn wijs en op de piste. We zagen een rechtvaardig te zijn – Klopt als mooie jump staan en ik zou een bus dus. hem wel even als eerste proberen. Ik vloog ontzettend Lievelings dier: Wat is je hoog en ver, alleen toen ik lievelings dier? Ik vind een landde ging ik ontzettend lomp sneeuwluipaard een prachtig op mijn plaat. Alle mensen in beest. Ik zoek al jaren een naam het los gezien, kleur: en dierenwinkel die ze verkoopt! de ski-lift hadden Frank durfde daarna niet Dus als iemand er toevallig meer… “chicken” een thuis heeft?

14-jarige Coach Ingrid met Dj Erik Arbores

restuvwxyz

GEZOND MET MATHIJS

And The Winner Junior Dance 2012 is: Leslie

DE TIP VAN DJUMBO

Toekomst: Wat wil je worden als je geen professionele acteur was geworden? Dan zou ik DJ willen zijn. Ik draai nu vaak in het weekend. De kick als je voor een groot publiek staat, en ze allemaal los gaan op mijn platen: ONGELOVELIJK!

naam los z/w:

TOTALLY GEZOND

Sinaasappel gevuld met ijs van vers fruit

P.S. voor je het weet is het al weer herfstvakantie:). Dus zet alvast dinsdag 23 oktober in je agenda, want dan geven we weer een TotallyKidz-feestje.

Dus stop de ‘Voor Kidzkrant” lekker in je tas, want er is genoeg Totally Groet, te lezen en te zien voor als je op Luuk Wessels het strand ligt, of in auto, trein of vliegtuig zit op weg naar je Twitter: luukwessels_ vakantie.

TotallyKidz komt op plekken waar niemand mag komen. Deze keer waren we te gast achter de schermen van Avro’s Junior Dance.

11 TOTALLYKIDZ VRAGEN AAN RUUD FELTKAMP

Wens ik jullie verder allemaal een hele fijne vakantie en tot na de zomer!

Y-Chromosoom: Het Y-chromosoom is een van de twee geslachtschromosomen. Hoe zou je hebben geheten als je een meisje was geworden? Mijn ouders zouden hun eerste dochter Tess noemen. Een prachtige naam!:-) Koken: Wat kun je goed klaarmaken? Mogen wij het recept weten. Een lekkere rucola of mozzarella salade bijvoorbeeld. Dat zijn fantastische salades, waar ik praktisch verslaafd aan ben. Ideaal: Hoe zit je perfecte vrije dag eruit? Met mooi weer in het Vondelpark met vrienden zitten. Heerlijk! Lekker in de zon met een ijskoud biertje of flesje wijn. Droom: Wat is je grootste droomwens voor de toekomst? Als ik mijn hele leven als acteur aan het werk zou kunnen blijven ben ik tevreden. Zonder: Waar kun je absoluut niet zonder? Haha nou, zie vorige vraag haha…dat zou dan ‘t acteren moeten zijn.

Anoniempje: Er is veel gekke oranje kleding, maar hoe kleed ik me zo cool mogelijk tijdens EK en Olympische Spelen? Antwoord: Met oranje kan je deze zomer heel goed uit de voeten! Deze zomer zie je heel veel ‘color blocking’, je mag alle kleuren combineren en bij elkaar dragen. Oranje met knalroze of paars vinden wij bijvoobeeld een super combinatie. Maar geel, groen en/of blauw is ook helemaal hot! Je bent ‘Holland” - gekleed maar wel helemaal volgens de mode van nu! Oranje kan je trouwens ook combineren met goud, want we gaan natuurlijk voor de 1e plaats!

TOTALLY KID

haar beste Jade en uc k P vriend

4 sinaasappels, 500 gram aardbeien, 200 gram frambozen, 200 gram blauwe bessen, 200 gram pitloze druiven, 2 eierkoeken, 4 blaadjes verse munt Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de eierkoeken in puntjes en leg deze op het rooster van de oven. Laat de eierkoeksoldaatjes ongeveer 10 minuten drogen in de oven en vervolgens af koelen. Zet de oven op 220 graden en pof hierin enkele druiven totdat ze open barsten en bewaar deze voor de garnering. Gepofte druiven zijn erg lekker, zijn iets zoeter en doen het altijd goed als garnering bij desserts of over salades. Halveer de sinaasappels en schraap ze leeg met een lepel. De halve sinaasappelschillen gebruik je straks om het a la

minute sorbetijs in te serveren. Snijd het sinaasappelvruchtvlees in blokjes, was de druiven, frambozen, blauwe bessen en de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren. Snijd het fruit fijn genoeg zodat het straks makkelijker fijngemalen kan worden als het fruit bevroren is. Verdeel het fruit ruim op een stuk plastic in een bak of op een dienblad en bevries het in de vriezer. Het fruit bevriezen moet je een aantal uren of het liefst een

Wil jij ook in de krant of iemand verrassen? Mail een foto naar info@totallykidz.nl

dag van tevoren doen. Maal het bevroren fruit met korte impulsen in de blender of keukenmachine fijn. Vul de sinaasappelschillen met het a la minute gemaakte ijs. Je kunt ze evt. nog even terug in de vriezer zetten maar direct serveren is ook goed. Steek twee eierkoeksoldaatjes in het ijs en garneer met gepofte druiven en een blaadje munt. Gezonde Groet van Mathijs

Voor KidzKrant Juni  

Krant voor en door Kidz gemaakt