Page 1

r o o v Hitz t n a r k z d i K <<<<< RATIS MEE!

>>NEEM G

Met o.a.: Kidz Sterren - Kidz Newz - Kidz Movie - School van de Maand - Kidz top 5 - Weetjes Jong talent - Kidz Uitjes - Prijsvragen - Kidz & Sport - Kidz Boeken en nog een boel meer!

<<DE VOOR KIDZKRANT IS OPZOEK NAAR KIDZ>

Jaargan APRIL 20g 2, Nr. 3 12<<<<<< ee

n kidzkr ant voor en d kidz gem oor aakt<<

KIDZ-INHOUD>

ave BoMvol agge n! PrijSvr

De Voor KidzKrant is op zoek naar kidz die ook graag in de krant willen! Heb jij een bijzonder talent, een te gekke hobby, een cool huisdier, een leuke tip voor een nieuw Kids-Recept of wil jij de Voor KidzKrant Top 5 samenstellen? Dat kan!

KidZ movie

Mail je foto en stukje tekst naar info@hitzvoorkidzkrant.nl en wie weet sta jij in de volgende krant.

www.hitzvoorkidzkrant.nl ontvang de Voor KidzKrant nieuwsbrief en blijf zo als eerste op de hoogte van al het Kidz nieuws.

FOTO’S: ESTHER HESSING

MELD JE OOK AAN BIJ:

PIMP JOUW EIGEN ORANJEKROONTJE EN WIE WEET WIN JIJ EEN INTERVIEW IN DE VOOR KIDZKRANT!<<<<<

e maand> Met o.a. dezragen> Jong Veel prijsvBandjes> .a. talent> Sterren>>o Coolste juf>n Shelley> Lisa, Amy e

t TURNENMme E >>>>SI ON

>>>>>>>WIN EEN INTERVIEW IN voor kidzkrant! >>PIMP JOUW KROONTJE<< >>>Door: REDACTIE VAN DE HITZ VOOR KIDZKRANT <<

>>>>>>>>Zou jij ook graag een keertje in de Voor KidzKrant willen staan met je hele klas, je sportvereniging, je vrienden of vriendinnen, je broers of zusjes, je dansschool enz...? Ga dan naar www.hitzvoorkidzkrant.nl en print het kroontje uit! Pimp de kroon leuk op voor een gaaf oranjefeest (Koninginnedag of het EK) en maak daar waanzinnige foto’s of filmpjes van. Stuur deze dan op naar info@hitzvoorkidzkrant.nl en wie weet sta jij volgende keer in de krant! <<<<<<

L .N RANT K IDZ K ITZVOOR .H W W W GA NAAR

Y KOKEN MET VINA

Regie Jeroen de Graaf Script Sytze Schalk Choreografie Annoushka Claassens

JOUW KROON PIMPEN >>>>VOOR KIDZKRANT<<<<<<<>>>>>>>>>>VOOR KIDZKRANT<<<<<

PIMP JOU

JE PIMP W KROONTJE PIMP JOUW KROONT

itjez<<<<<

voor kidz u

De kleine prinsA3_120227.indd 1

2/28/12 11:02 PM


Monsters uit de diepzee! Nieuw!

www.sealife.nl strandweg 13 (Boulevard), 2586 JK den Haag


VOOR KIDZKRANT

>>>UITGAVE>

>>>>>> VOOR KIDZ-KRANT<< Voor KidzKrant is een krant speciaal voor jullie! Boordevol interviews over de allergaafste artiesten, veel weetjes, recepten, kidz-uitjes, spelletjes, de KidzKrant top 5 en nieuw aankomend talent. <<<<< De redactie van de Voor KidzKrant wil graag samen met jullie deze krant maken. Heb jij ook iets leuks te vertellen en wil je dat graag in de krant hebben? Dat kan. Wees creatief en orgineel en jij wordt misschien wel geplaatst in de volgende krant.

Stuur een mailtje naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl Kijk ook op www.hitzvoorkidzkrant.nl voor nog veel meer leuks. En meld je daar aan voor de nieuwsbrief.

>>>>Veel kijk- en leesplezier, Voor KidzKrant redactie<<

t:) n a r k z D i K > >>

Uitgeverij: Druk een Punt Samenstelling en coĂśrdinatie: Lilian Hessing Met medewerking van: Dora Horjus, Linda van Velzen, en Ellen Ramler. Kidz-redactie: Nina, Roos, Luka en Rick Vormgeving: Druk een Punt Fotografie: www.estherhessingfotografie.nl Drukwerk: Druk een Punt Distributie: Hofstad Distributie Redactie adres: Bink 36 (C005) Binckhorstlaan 36 2516 BE Den Haag www.hitzvoorkidzkrant.nl Copyright 2011 Hitz Voor KidzKrant - Den Haag

vieren hun

verjaardag met een hele grote taart!:)<<< Sien & Saartje

De 2 Aziatische kleinklauw otters Sien & Saartje wonen sinds een jaar in hun nieuwe verblijf in Sea Life Scheveningen. Dit mooie otterverblijf, met waterval en aparte slaapkamer, werd vorig jaar april door Wethouder Citymarketing Marjolein de Jong geopend. Dit heugelijke feit werd gevierd met een mooie taart bestaande uit ijs, vis, wortels, noten en een stukje vlees. Het is ook een feestje omdat dit mooie otterverblijf is genomineerd door zoosite.nl voor mooiste (dierentuin)verblijf in Nederland.Het enige wat eigenlijk nog mist in dit verblijf isâ&#x20AC;Ś een mannetjes otter :-)

Sien en Saartje vieren hun 1ste verjaardag met een lekker stukje taart! Klets

Sien: Kijk eens wat een mooie vis taart....

Mmmm nif

S

LA LA A La a L L

Sn

if

n Sie 1artje Sa

Ben Wat ik i! Mo o Vers en Scho on....

g en n a V

en N og e . keer...

a. Ha H

VWetzels


VOOR KIDZKRANT

STERREN NIEUWZ >>> STERREN NIEUWZ >>>>>>

De Voor KidzKrant heeft een leuk en ontspannen interview met de Haagse Renee van Ginkel.

Renee van Ginkel is vrolijk, spontaan, en een dromennajager. zingen. Haar moeder zei altijd: “Renee, trompet spelen kan je maar zingen kun je echt niet”. Echter Renee van Ginkel laat zich niet snel uit het veld slaan en bleef volhouden. Gelukkig maar, want met haar geweldige Blue notes en prachtige luie Jazz timing weet de sexy Renee van Ginkel nu iedereen te overtuigen van haar zangtalent, zelfs haar moeder.

Op dit moment wordt nog volop gewerkt aan het debuutalbum dat uitkomt in mei en “Live your dream zal heten!” Het gaat over dat je je dromen moet najagen en in jezelf moet geloven! Als klein meisje met alleen oudere zussen keek Renee van Ginkel altijd erg op tegen haar zus die bij de fanfare zat. Dat leek haar wel wat, iedere keer een verkleedpartij en spelen met dat prachtige instrument; de trompet. Zo gezegd zo gedaan. De Haagse Renee van Ginkel speelde al op vroege leeftijd trompet bij de jeugdfanfare, later bij show- en drumfanfare M.E.T.R.O. uit Scheveningen en behaalde 4 HaFaBra diploma’s. Naast het spelen op haar trompet hield Renee van Ginkel ook erg van

Krijgt Jeronimo weer een zomerhit? Verleden jaar hoorden wij voor het eerst van de Nederlandse zanger Jeronimo. De eerste single van de jonge hunk ‘I am no Superman’ was een groot succes en werd zelfs in Amerika uitgebracht. Snel daarna volgde ‘Somebody who loves me’ en met ‘I Want You Baby’ (zijn Engelse versie van het Braziliaanse Liedje ‘Ai Se Eu Te Pego’) stond hij maandenlang hoog in de KidsTop20. Er zijn niet zo veel artiesten die het lukt om met iedere single hoog in de hitparade te staan. Toch lijkt het er op dat het Jeronimo nu voor de vierde keer gaat lukken. Met zijn nieuwste liedje ‘One Kiss’ lijkt hij zichzelf te overtreffen. Het is weer een vrolijk en gemakkelijk mee te zingen vakantiedeuntje waarvoor hij zelf de tekst heeft geschreven. Natuurlijk moest hij daar ook weer een videoclip voor maken en daarom vloog hij in April naar Bodrum in Turkije. Omringd door een team van 8 mensen werd daar in een paar dagen een prachtige clip opgenomen. Er zit van alles in het kleurrijke filmpje: zon, zee strand, bergen, boten, en zelfs een 20 dagen oud kameeltje! Het vakantiegevoel straalt er vanaf. De Voor Kitz krant verwacht dat deze One Kiss van Jeronimo een grote zomerhit gaat worden. <<<<<< Groetjes uit een warm Turkije>>>

Jeronimo:)

Hoe kan je de band (of jezelf) het beste omschrijven? Vrolijk, spontaan en een dromennajager. Wanneer is jouw band opgericht? Toen ik geboren werd. Uit hoeveel personen bestaat de band? Mijn volledige band met blazers en achtergrondzang bestaat uit 9 man.

Wat was het leukste optreden tot dusver? Ik heb in December mijn single release in het Panama in Amsterdam mogen doen. Dat was toch wel erg gaaf en spannend. Daarnaast ben ik er trots op dat ik al bij vele radiostations heb mogen optreden, zoals Radio 538, Radio 6 en Slam FM

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt met een fan? Een stalker die zich op internet Wat voor muziek maken jullie? Poppige soul met een vleugje Jazz. als mij voordoet op MSN. IK HEB GEEN MSN DUS NOOIT GELOVEN! Waarmee onderscheiden jullie je als Verder heb ik alleen maar hele leuke en lieve fans. band? Het is gewoon ‘Renee’. Wat is voor jou het mooiste nummer dat je geschreven hebt? Met wie in de band kun je het beste Uhmmm dat is moeilijk zeg... Ik opschieten? vind er eigenlijk wel een paar Met allemaal hartstikke goed. mooi. En die komen natuurlijk op mijn album. Wat doe je graag naast het leven als artiest? Ik hou er van om naast mijn drukke Hoe vaak treed je op? Gemiddeld treed ik 3 tot 4x per leven ook gewoon even heerlijk op maand op. Veel radio optredens en de bank te hangen en series en regelmatig ook leuke optredens films te kijken. En natuurlijk met mijn band. spelem met mijn engelse bulldog Mogo. Verder is het toch vooral Wat is tot nu toe je grootste succes veel muziek. met de band/als artiest? Ik hoop dat ik ooit een 3FM Award Hoe bereid je, je voor op een of iets mag winnen!:) optreden? Heel veel oefenen. Heb je al eens prijzen gewonnen, indien ja, welke? Is het leven als artiest echt sex, Ik heb wel een aantal prijzen drugs en rock&roll? gewonnen. Dat is vooral voor Haha... Nou sowieso doe ik absoluut niet aan drugs en vind ik trompet spelen. Dat was dan een solistenconcours. alcohol niet lekker, dus dat zit er voor mij al niet in.

Welke prijs of award zou je nog eens willen willen? Beste zangeres, beste act, beste songwriter enz. enz. hahaha. Er zijn natuurlijk zoveel muzikale prijzen! Hebben jullie internationale ambities? Uiteindelijk wel. Zou natuurlijk onwijs gaaf zijn. Maar eerst wil ik Nederland veroveren. Waar wil je graag een keertje optreden? Ahoy, HMH Geldredome! Noem maar op! Met welke artiest zou je wel eens willen samenwerken? Goh, daar zijn er ook zoveel van, maar om een paar te noemen: ‘Michael Buble, Erukah Badu of Stevie Wonder zou toch leuk zijn. Waar verwacht je over 5 jaar te staan? In een heel muzikaal leven dat ik met de rest van de wereld mag delen en waar ik en het team keihard voor gewerkt hebben. Ennnn in de Top 40 natuurlijk. Wat zijn je ambities voor de toekomst? Mijn muziek in andersmans huis brengen. Waar zou je nog een nummer over willen schrijven? Daar moet ik nog achter komen hahaha.

liefs xxx Renee van Ginkel

<<>PRIJSVRAGEN<<

>>>>>>>>Win een gesigneerde cd van Shary-An!<<

Win een T-Shirt gesigneerd van Keizer<<<<

Bij wie heeft Shary-an een platencontract? Mail je antwoord naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl

In welk land gaat Keizer in mei optreden? Mail je antwoord naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl

Win de Oranje Hits For Kids CD! Noem nog een paar Oranje Hits for Kids knallers die op de cd staan! Mail je antwoord naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl alversie) Djumbo – Boya Boya (voetbA VIV – Lisa, Amy & Shelley Ralf – Oranje staat aan topliedjes) Ernst, Bobbie & De rest (2 Rachel – Oh Oh Oranje lliedje Dennis – Gewoon een voetba Thomas Berge- Val Aan

>>>>>>>>>Win het album van Rolf Sanchez!<<< Welke taal spreekt Rolf Sanchez vloeiend? Mail je antwoord naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl


<<<<<<STERREN NIEUWZ <<< STERREN NIEUWZ

Junior Dance-coach Ingrid Jansen.

>>>Een kijkje achter de schermen bij de opname van de clip BoemerdeBoem!<<<<

Ingrid Jansen is naast Shaker, Natalie la Rose en Alessandro Pierotti 1 van de danscoaches in het nieuwe tv-programma Junior Dance. Vanaf 31 maart gaan ze de strijd aan om met hun act een optreden te winnen tijdens het Junior Songfestival.

De clipopname ‘achter de schermen’!

>Hoe is het om te leven als popster!?

wits<<<

< Nit immie << J e i l l i Willie - B

< << Pop4You<<

aan< Sara - Karo - D

In On Tour worden twee verschillende bands gevolgd tijdens hun concerten. Hoe is het om te leven als popster, altijd onderweg te zijn en veel concerten te geven? De popband ‘Pop4You’ bestaande uit Karo, Sara en Daan reist met een luxe tourbus door Nederland en België. In hun voorprogramma staan ‘De Nitwits’,

UR TOUR - ON TO ON R U TO R ON TOUR - ON R - ON TOUR - ON TOUON TOUR U TO R U ON TO ON TOUR -TOUR - ON TOUR - ON ON bestaande uit Jimmie, Billie en Willie. Zij zijn een echte rockband! ‘De Nitwits’ vinden zichzelf fantastisch en zijn ervan overtuigd dat zij eigenlijk de hoofdact moeten zijn en ‘Pop4You’ juist in hún voorprogramma moet staan.

drijven ze ‘Pop4You’ soms tot waanzin.

Tijdens de tour doen ‘De Nitwits’ er alles aan om ook eens de hoofdact van het concert te zijn en daarmee

>>>>>>>>>> On Tour is vanaf 5 mei wekelijks te zien op Disney Channel>>>>>>>>>>>

Het gevolg is een grappige onderlinge strijd, veel avontuur, muziek, een klein beetje liefde maar vooral heel veel plezier!

<<PRIJSVRAGEN<<<<PRIJSVRAGEN<<<<PRIJSVRAGEN << WIN WIN WIN WIN >> Volg Jessie (gespeeld door Debby Ryan), een meisje uit Texas met grote dromen, tijdens haar avontuur naar New York. Hier vindt ze een baan als oppas bij een rijke familie. Jessie raakt al snel bevriend met de butler, Betram en de 20-jarige portier Tony. Samen met de kinderen beleeft ze veel avonturen en leert ze al snel de grote stad kennen. Elke zaterdag om 17.45 te zien op Disney Channel

Welk huisdier heeft de familie waar Jessie babysitter wordt? Win nagellak van OPI (Do You Think I’m Tex-Y)! Mail je antwoord naar info@ hitzvoorkidzkrant.nl

Uit ruim 1.000 aanmeldingen werden de kandidaten bekend gemaakt die naar de regionale audities mochten komen. “Leuk om te zien dat er zoveel jong danstalent is in Nederland” zegt Ingrid Jansen. Die zelf de hoofdrol speelde in de dansfilm BodyLanguage en op het podium stond met Shakira en The Sugababes. Na de regionale audities volgt een bootcamp en dan uiteindelijk de live-show op 2 juni, waar iedere coach 2 acts over heeft. “Geweldig om te zien dat de kids ook zoveel verschillende dansstijlen leuk vinden. Niet alles hip-hop en streetdance, maar ook ball-room, ballet en zelfs Afrikaans dansen hebben we voorbij zien komen.

Foto’s: Nick van Ormondt

De waanzinnige single ‘BoemerdeBoem’ klinkt lekker snel en vrolijk en is al na 3 weken meer dan 100.000x bekeken! Gaaf he! Voor het eerst speelt er een jongen in de clip mee en dat vonden Lisa, Amy en Shelley erg leuk! In de volgende clip mogen volgens de meiden nog veeeeeel meer jongens! Ze verzinnen de danspasjes voor de clips zelf. Meestal kleden de meiden zichzelf voor de clips, maar deze keer werd er een stylist ingeschakeld. Amy, Lisa en Shelley bewijzen ook dat ze in het Engels kunnen zingen. Het nummer ‘Just a matter of time’ zingen ze prachtig. Kijk maar eens snel op YouTube!

VOOR KIDZKRANT

Redactie Voor KidzKrant

Met Savanna back to the fifties!

Zaandam. De filmset stond al klaar in een decor geheel in de style uit de jaren ’50! Ik was super nerveus want, wat zou deze dag mij wel allemaal niet brengen? Terwijl ik met mijn dansers in de make-up en styling zat, stopte er een heuse knalroze Cadillac uit 1959 voor de deur! Op zo’n opnamedag heb je een heel strak tijdschema. Dus, reden we snel met de Cadillac naar een locatie in Zaandam voor Nog maar nauwelijks sloot de romantische autoscènes. Savanna haar promotour van Wist je dat je “zeeziek” kon haar vorige single “I Want My worden van het rijden in een Radio” niet alleen in NederCadillac? Eenmaal terug op land, maar ook in België met de set bij “Las Vegas”, was het groot succes af, of op 16 keihard doorwerken om alle maart verscheen alweer haar dansscènes op te nemen. Alles allernieuwste single “Rainwerd uit de kast getrokken en bow”. Savanna nam hierbij zelfs mijn broer moest zijn een supergave clip op, waarhanden uit zijn mouwen mee zij jullie meeneemt terug steken, als barman in de clip. in de tijd. De tijd van Rock Mijn dansers waren echt and Roll, Cadillac auto’s, geweldig en mij gaven zij echt Petticoats en Jukeboxen! het gevoel “Sandy” te zijn uit Savanna: “Ik wist voor kort de film “Grease”. Hoe dit niet, hoe cool de jaren ‘50 “Grease” verhaal afloopt, eigenlijk wel waren. Ik kijk kunnen jullie zien in mijn graag naar de film van nieuwe clip “Rainbow” “Grease”, waarin een stoere (www.savannamusic.nl) jongen met vetkuif en een Speciaal voor jullie mag ik tuttig meisje verliefd op samen met de “Hitz voor elkaar worden. Maar eigenlijk KidzKrant” 3 singles van is die jongen helemaal niet zo “Rainbow” weggeven! Nastoer en het meisje niet zo tuurlijk is mijn nieuwe single tuttig. Ik denk dat heel veel ook gewoon overal te downmeisjes stiekem er van load zoals bv via iTunes. dromen, dat dit hen ook ooit Ook zou ik het super vinden zal overkomen. Mij overkwam als jullie mij volgen via Hyves, het zeker, wat ook te zien is in Twitter en of Facebook, want mijn nieuwe clip! ook daar ben ik te vinden en Savanna verteld: “Het was houd ik jullie op de hoogte van vroeg in de ochtend en we alles wat ik doe, tijdens mijn reden met de crew richting “Rainbow” promotour! “Las Vegas”. Nee, niet in Ik hoop jullie daar snel te Amerika. Nee joh, gewoon in spreken! ons eigen kikkerlandje, in Liefs Savanna xxx

<PRIJSVRAGEN<<<<<<<WIN >>>WIN >>> Waar had Savanna op 8- jarige leeftijd haar eerste TV optreden? Win een gesigneerde single van Savanna! Mail je antwoord naar info@hitzvoorkidzkrant.nl


KRIJG NOU WAT! Wil je weten wat? Ga dan naar www.crownies.nl en kijk wat je ervoor moet doen!

RABARBER , de theaterschool van Den Haag

Als jij je inzet in je buurt, krijg je daar iets leuks voor terug. Geen geld, maar crownies. Maar wat heb je daar nu aan? Die crownies kun je inwisselen voor leuke beloningen. Hoe Erasmusweg 6–N meer je klust,2532 hoe CP meer Den Haag 070-2050217/ crownies je spaart, 06-55905395 dus

info@organisatiebeen.nl www.organisatiebureaubeen.nl

hoe groter de beloning.

Organisatiebureau Been regelt het met zijn team allemaal zoals u dat wilt en binnen het afgesproken budget. Catering, de goede artiesten en de juiste locatie: wij weten de weg, kennen de prijzen, adviseren u er graag over en regelen alles conform uw wensen voor particulier en zakelijke klanten.

Scholen

MELD JECoördinatie SNEL AAN! Leerkansenprofiel WWW.CROWNIES.NL  Coördinatie Brede

December Feestmaand   

Scholen

t/m 20 juli 2012 Musical Summer School van 16 Heb jij niks te doen in de zomervakantie en hou je van musical, meld je dan aan voor de Musical Summer School via www.rabarber.net WANNEER: WAT: INCLUSIEF:

 an maandag 16 t/m vrijdag 20 juli 2012 alle lessen zijn van V 9.30 – 16.30 uur. Woensdag 18 juli tot +/- 22.00 u en vrijdag 20 juli tot +/21.00 uur. Vanaf 8 jaar: je werkt aan familiemusicals als Mary Poppins, The Wiz en Oliver! Vanaf 13 jaar: je werkt aan materiaal uit de succesvolle tv-serie Glee! Elke dag lunch en bij avondprogramma ook diner inbegrepen.

Dinsdag 17 juli: Musical workshop door Na-Young Jeon (Kim uit Miss Saigon). Woensdag 18 juli: Op stap met z’n allen naar WICKED in het Circustheater. Vrijdag 20 juli: Je speelt in de eindmusical in theater Merlijn voor familie en vrienden. Hou jij van theater? Kom dan een proefles doen op zaterdag 2 of 9 juni as. om te kijken in welke klas je kan beginnen volgend schooljaar! Wel even aanmelden via www.rabarber.net Alle lesklassen op een rij: Tadaa Tadaa is een verkorte cursus van 8 weken voor kinderen van 6 jaar, om te ontdekken of theater iets voor je is. Basisklassen Ben je tussen de 7 en 12 jaar dan start je in een basisklas. Vanaf 9 jaar in combinatie met een uur dans. Opleidingsklassen Naast een uur toneel krijg je ook een uur dans. In deze leerjaren ga je dieper in op de lesstof en nemen RABARBER, de theaterschool van Den Haag BILDERDIJKSTRAAT 35 – DEN HAAG 070 – 3450996 – www.rababarber.net

Sinterklaasbezoek met Pieten Kerstman en Kerstvrouw Groot Kerstcircus Den Haag

Activiteiten-begeleiding 090520 Crownies Flyer A5_v2.indd 1

Scholen - Coördinatie Leerkansenprofiel - Coördinatie Brede Scholen December Feestmaand - Sinterklaasbezoek met Pieten - Kerstman en Kerstvrouw - Groot Kerstcircus Den Haag Activiteiten-begeleiding - Activiteitencoördinatie in zorginstellingen

organisatiebureau 

Activiteitencoördinatie in zorginstellingen

6/1/10 09:24:11

BEEN www.organisatiebureaubeen.nl

Organisatiebureau Been regelt het met zijn team allemaal zoals u dat wilt en binnen het afgesproken budget. Catering, de goede artiesten en de juiste locatie: wij weten de weg, kennen de prijzen, adviseren u er graag over en regelen alles conform uw wensen voor particulier en zakelijke klanten. Erasmusweg 6 – N - 2532 CP Den Haag - 070-2050217 / 06-55905395 info@organisatiebeen.nl - www.organisatiebureaubeen.nl

rolverdieping, improvisatie, tekst en scènestudie een belangrijke plaats in. Werkplaats De werkplaats is een jaar vol theaterverdieping met speciale workshops zoals camera acteren, soap acteren, dans en zang en je maakt samen een eindvoorstelling van een half uur! Musicalklas Ben je 10 jaar of ouder en kun je goed zingen? Dan kun je ook meedoen aan de selectie voor de musicalklas. Hier leer je spelen, dansen en zingen en maak je met elkaar een musicalpresentatie van een half uur.

Organiseer een leuke en gezellige high tea. High tea for kids is een high tea voor kinderen in de omgeving van Den Haag die eens op een andere manier een feestje willen vieren. Bij u thuis word de tafel leuk gedekt met vrolijk servies en ballonnen. Op de tafel komen allerlei soorten thee, luxe bonbons, sandwiches, petit fours, nougat en zelfgemaakte cupcakes te staan. Een heerlijk feestje, waar alles wordt geregeld. De jarige krijgt van ons ook nog een cadeautje. Een hele middag thee drinken met vriendjes en vriendinnetjes en ondertussen snoepen van de lekkere dingen, dat wil toch iedereen! Bij mooi weer organiseren wij ook een leuke hightea in de tuin.

zijn Cupcakes llen naar e st e ook te b k! a a sm eigen

www.highteaforkids.nl - 06 55160603 - conny@highteaforkids.nl


<<<<<<<KIDZ TALENT <<< KIDZ TALENT

Micky Kieboom: Me & My Guitar

VoorKidzKrant interview>>> Mijn moeder zegt altijd tegen mij dat ik vroeger zingend opstond en zingend naar bed ging. Ik was altijd en overal aan het zingen! Eigenlijk is er niet zoveel veranderd, ik heb namelijk altijd wel een liedje in mijn hoofd zitten. Niks maakt mij zo blij als wanneer ik zing. Ik kan mezelf er volledig in verliezen, maar ik leer mezelf ook beter kennen. Ik ben iemand die altijd met honderd dingen tegelijk bezig is, maar als ik muziek maak dan is dat genoeg!

VOOR KIDZKRANT waanzinnig! professor sage! De VoorKidzKrant heeft ze al vaak zien optreden... ze zijn waanzinnig en staan op het Buitenhof op 29 april! Vet hoor! In de BK Skooltainer op het Buitenhof zetten beginnende bands hun eerste stappen in de festivalwereld. Samen met het Haags Pop Centrum worden de beste schoolbands van Den Haag gescout tijdens de INTERSCHOLAIRE. Bij dit culturele festival zetten leerlingen van middelbare scholen in Den Haag hun beste beentje voor bij verschillende disciplines als dans, muziek, toneel, kunst en verhaal. LIFE I LIVE focust zich op de deelnemende schoolbands. Vier Interscholaire bands krijgen de kans om op LIFE I LIVE de eerste stappen naar eeuwige roem te zetten. Deze bands gaan allemaal door een wasstraat van workshops en coaching van het Haags Pop Centrum om op 29 april glansrijk voor de dag te komen. Ook begroeten we deelnemers van het Talent Event en de High School Music Competition. Zie www.lifeilive.nl <<<<

Toen ik 18 was begon ik zelf met liedjes schrijven. Hoe leuk ik het ook vond om andermans liedjes te spelen, het was een grotere uitdaging om mijn eigen gevoelens te vertalen naar een mooie tekst op mooie muziek. Tot nu toe heb ik dit altijd voor mijn bandjes gedaan, maar sinds begin dit jaar wil ik ook zelf of pad met mijn gitaar. Mijn droom is namelijk nog steeds hetzelfde als toen ik klein was. Zo veel mogelijk zingen en muziek maken, voor zoveel mogelijk mensen, op zoveel mogelijk plekken. Wij van de Voor Kitzkrant zullen Mick overal gaan volgen! Kijk snel op haar nieuwe website en Like de facebook pagina! Supervet!!!<<<<<<<<

>>>>>>>>>>www.mickykieboom.com www.mickykieboom.com www.mickykieboom.com www.mickykieboom.com<<<<<<<<<<

NINA & JAN

>>>>>>>>Win een gesigneerde cd van GERS pardoel! Welke Award heeft Gers Paredoel onlangs nog gewonnen? Mail je antwoord naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl

>>>>>>>>Win een gesigneerde cd van Jeronimo! Op 25 mei komt Jeronimo zijn nieuwe CD uit! Hoe gaat deze CD heten? Mail je antwoord naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl

Nina & Jan zijn de laatste tijd overal en dat valt ons als redactie van de krant natuurlijk op! Nina & Jan jullie zijn de laatste tijd wel heel vaak aan het optreden! We zien jullie vaak in het Paardcafe, de Supermarkt, Lokaal Vredenbreuk, Musicon en zelfs bij evenementen als Hitz voor Kidz (daar stonden jullie in het voorprogramma dat geregeld werd door R2P) en bij het Haganum festival. Niet de kleinste festivals in Den Haag! Ja kicken he! Wij vinden het dan ook heel leuk om samen te spelen. Maar ook spelen wij allebei in een andere band! Owww nou dan moeten wij van de redactie volgende keer maar iets over jullie bandjes in de krant plaatsen! Dat zou helemaal te gek zijn! Groetjes Nina & Jan. >>>wij blijven Nina & Jan natuurlijk volgen.<<<<<<<<

>>>>>>>>>>Win een meet & greet met Ralf! <<<<<<< Jij kunt bij Ralf op de achterbank zitten als Ralf zijn rijles krijgt! Waar is Ralf ambassadeur van? Mail je antwoord naar:

info@hitzvoorkidzkrant.nl! >>>>Wie weet win jij 1 van deze prijzen!.<<<<


>>> KIDZ FUN >>> KIDZ FUN>>>>>>

VOOR KIDZKRANT

>>Beste Voor KidzKr an

t <<<< Tamara: Als het nog kan, zou ik wel een stukje over mijn sport will en vertellen voor in de Voor KidzKrant: Liev e Tamara, tuurlijk ma krant. g jij in de Voor KidzKrant ve rtellen over jouw ga ve sport. Alle kinderen moge n dat. Mail naar info @h voorkidzkrant.nl En wie weet sta jij er vo itzlgende keer in! <<<<< Hallo allemaal ik ben Tamara en k zit op kunstschaatsen. Ik vind het hartstikke leuk. Ik doe het nu al meer dan 6 jaar. Ik ging toen ik 8 was een keertje schaatsen met mijn moeder en wat vrienden, toen vond ik het al leuk om te schaatsen en het leek me leuk om op les te gaan en het beter te leren. Ik keek ook altijd naar kunstschaatsen op tv, dat vond ik er echt mooi uitzien en zou het dus ook willen leren. In het begin was het natuurlijk wel moeilijk om allerlei dingen

te leren, maar na een tijdje werd het al makkelijker, en zolang je genoeg oefende lukte het wel. Na een tijdje ging ik ook vaker per week trainen, en ging naar hogere groepen. Na een jaar reed ik mijn eerste wedstrijd. Het was super spannend, maar ook heel leuk. Ik was een stukje uit mijn kür (programma op muziek) vergeten, maar uiteindelijk ging het goed en was ik 5e geworden. Inmiddels heb ik al heel veel wedstrijden gedaan en zit ik in

de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsbond). Bij wedstrijden heb je veel verschillende categorieën. Om in een hogere categorie te komen moet je testen doen. Als je zakt voor een test, moet je hem een andere keer opnieuw doen. Het is trouwens echt niet erg als je niet in één keer slaagt. Ik heb een test wel 4 keer over moeten doen. Maar ja, je

leert er wel van. Het leukste aan een schaatsseizoen is de eindshow. Elk jaar doen we met de hele club een show om het seizoen af te sluiten. Ongeveer een maand van tevoren beginnen we met trainen voor de show en de choreografieën in elkaar te

Simone: doet de coolste oefening: DE Arabier-flikflak-salto<<<<<<< Interview door Luka: Hitz voor KidzKrant Redactie Wie ben jij?: Simone Luiten Hoe oud ben je: 12 Hoe lang zit je al op turnen: 6 jaar Heb je wel eens een wedstrijd gewonnen: ja Hoeveel wedstrijden heb je gewonnen: 7 Wat is de coolste oefening die je kan: Arabier-flikflak-salto

< DE Arabier<< >>flikflak<t<o< >>><<<<<sal

Welk onderdeel vind je het leukst: Brug Bij welke vereniging zit je: AVGV Ben je van plan later iets met turnen te gaan doen: nee

Wat is er zo leuk aan turnen: je leert steeds nieuwe dingen en het is heel gezellig. Wat heb je nodig om te turnen: een pakje, schoentjes en leertjes.

zetten en leren. We hebben elk jaar een ander thema. In de zomer trainen we ook door, maar niet op onze eigen ijsbaan (in Amsterdam). Alleen train ik dan wat minder per week dan in het normale seizoen. Ik vind kunstschaatsen de leukste sport die er is. Het is hard trainen, maar ik doe het voor mijn plezier, en plezier heb ik er zeker in.

Ik ben Michelle Rosalie:)

Ik ben 15 jaar en een hele grote Casper Feddema fan. En ik zit in Casper Feddema zijn promoot team, zijn promoot-team is over de hele wereld . Ik heb door goed te promoten een shirt en poster gewonnen met zijn handtekening erop . Groetjes Casper Feddema is 16 jaar Tamara en hij heeft mee gedaan aan Popstars ik heb hem toen op tv gezien en toen ging ik hem opzoeken op hyves en zo ben ik bij Casper Feddema gekomen. Ik ben zo’n grote fan van Casper omdat die geweldig kan zingen en ook super knap is:)))) Ik heb door Casper ook 2 meisjes leren kennen die ook fan zijn van Casper. Ik kom uit Gelderland en Casper Feddema woont in Groningen het is een stuk van elkaar, maar ik en die 2 meisjes gaan met zijn 3en een keer naar optreden van Casper Feddema en dan gaan we hem ook promoten. Casper heeft ook dansers: Remen flapper, Robin Hartog, Matthew Javier. Casper gaat ook een schooltour doen in de USA , hij is daar al geweest voor een kijkje te nemen. Gr michelle

>>>>KOKEN MET<<<<< >>VINAY IJS VOOR D E KONINGIN MET SINAAS APPEL

Ik ben Vinay en ben 9 jaar en mijn hobby is koken. Ik zit in groep 6 van de Opperd. Het leukste vak op school vind ik spelletjes doen. Ik vind koken vooral leuk omdat je complimentjes krijgt, dat ze het lekker vinden en ze zijn er vaak erg blij mee. Ik wil later voetballer of kok worden. Het liefste zou ik iets speciaals voor de koningin willen koken bijvoorbeeld eigengemaakt speciaal ijs met geperste sinaasappelsap eroverheen, en dit serveren in een halve uitgeholde sinaasappel als versiering. En ohja dat ook nog van de vuurwerk erin. (zo’n taart vuurwerk).


<<<<<< KIDZ FUN <<< KIDZ Fun <<< KIDZ Fun <<<

VOOR KIDZKRANT

Al sinds ik heel jong was, wou ik heel graag gaan acteren en toneelspelen. Al op de basisschool mocht ik elke vrijdag een toneelstukje opvoeren voor de klas of soms wel eens voor de hele school! Dat deed ik dan met een paar vrienden of deed het helemaal alleen. Sindsdien heb ik drie jaar op musicalles gezeten. Toen ik in groep acht zat en de schoolmusical-rollen verdeeld werden, kreeg ik zonder twijfel de hoofdrol. Na de basisschool ging ik naar de middelbare school. Ik kon daar niet echt mijn ei kwijt, dus ben ik in het tweede jaar naar een andere school gegaan waar ik de expressieklas volgde. Bij de expressieklas wordt er meer aandacht gegeven aan

PUZZEL VOOR KIDZ

Mijn naam is Veerle. Ik ben 15 jaar en ik zit op de middelbare school in de derde klas.

drama, tekenen, muziek en handvaardigheid. Dat vond ik super! Voor het eindcijfer bij drama moesten we dan ook ieder voor zich een stuk bedenken. (zie foto’s) Na mijn uitvoering kreeg ik een hoog cijfer en kreeg alleen maar positieve reacties zoals: “Je moet hierin doorgaan!” of “Wat ben jij goed zeg!” Ik vond het een heerlijk gevoel toen ik al die reacties kreeg. Nu zit ik in de derde. Met de cultuurdag kreeg ik een workshop op school in Improcomedy. Na de workshop werd mij gevraagd om mee te doen aan de show. Weer kreeg ik leuke reacties van leerlingen en docenten. Een aantal maanden geleden kwam mijn moeder naar mij toe en vroeg of ik een workshop camera-acteren wou doen in Amsterdam. Dat wou ik wel! Dus op een zondagmiddag moest ik naar Amsterdam toe voor de workshop. De workshop werd gegeven door Ronald Beer. De workshop duurde de hele dag en ik had er heel veel plezier in. Ik wist het zeker... dít is wat ik wil doen later. Een dag na de workshop kreeg mijn moeder een telefoontje van de mensen van de workshop. Ze vonden mij goed en boden mij een opleiding aan in acteren. We moesten niet lang na denken en zeiden volmondig ja. Een aantal weken daarna moest ik weer terug naar Amsterdam voor een fotoshoot zodat ik foto’s heb voor castingbureau’s en audities. (zie foto’s)

INGEZONDEN DOOR: ANNA 13 JAAR - MIJN HOND TISJA

Hoi Hitz voor KidzKrant!

1

2

3

4

In april begin ik met mijn opleiding. Ik moet dan elke zaterdag naar Amsterdam toe en ga ook nog gewoon naar school. Als ik volgend jaar mijn examenjaar achter de rug heb, dan wil ik zeker nog een vervolg opleiding doen in acteren! Ik ga waarschijnlijk binnenkort auditie doen voor een film, dus dat wordt spannend! kan Als jij dit leest, jij wat en do on wo Ge k! dit oo je at la je leuk vindt en and door niets of niem n! de tegenhou míjn Dit is de start van droom..

JOUW LIEVELINGSDIER OOK IN EEN PUZZEL? MAIL NAAR INFO@HITZVOORKIDZKRANT.NL

>>>>Wat heb je nodig: Vinay’s SMOOTHie<<<<

>>>>Wat heb je nodig: LEKKRR BROODJE VINAY

- half handje frambozen - half hand blauwe bessen - 1 handje aardbeien - half glas appelsap

- bruin of wit broodje - sla - jonge kaas - kaassoufle of hamburger - mayonaise - ketchup

Bereiding: eer 40 Doe alle ingrediënten in de mixer en laat dit ongev seconden mixen.

Bereiding: kaas Snij je driehoeksbroodje open. Leg er een plakje tussen onder Bak oven. de in op tussen en warm dit lekker lekker je brood het Als gaar. oufle kaass of een hamburger n. tusse knapperig is leg je er de hamburger of kaassoufle een met af het Je pakt wat sla legt dit erop. En maak beetje mayo of ketchup.

appels Als je ervoor kiest om in plaats van appelsap verse . Om krijgt te gebruiken realiseer je dan dat je heel dik sap en en blend apart dat te voorkomen kun je de appels ook a doe je daarna zeven in een fijne zeef of handdoek. Daarn nog er blend de je zet en er blend de in alle ingrediënten even aan. ie aan Pak een mooi glas hang er bijvoorbeeld een leuk spekk thie Smoo Vinay de van t en wat mooie dropveters! Genie

Lekkrr! eetsmakelijk.

>>>>Wat heb je nodig: RIJST MET DRUMSTICKS, ragout en salade - plakrijst - drumsticks - 1 hand aardbeien - sla, cherrytomaatjes en slasaus Bereiding: len, leg het Rijstballetjes maken: Kook de rijst, laat het afkoe arm de Verw van. jes ballet mooie er maak en op een snijplank r lekke s stick ragout en leg het netjes op het bord. De drum zijn. erig knapp wokken in een wok tot ze lekker halve rondSalade: Snij de cherrytomaatjes doormidden tot tomaatjes de van l jes. Leg deze in een cirkel en doe in de cirke overheen. ing dress re lekke sla. Doe er naar eigen smaak een maar! eten r lekke en... t ragou de Leg de drumsticks naast Groetjes Kok Vinay!


VOOR KIDZKRANT

>>> KIDZ BOEKEN >>> KIDZ VRAGEN>>>>>>

De eerste keer verliefd... Vita vindt na school een liefdesbrief. Die ligt plotseling op haar tafel in de klas. Er staat geen naam onder, alleen een X. Vanaf dat moment is niets meer hetzelfde. Als een echte speurneus gaat Vita op zoek naar X. Ze krijgt de hulp van Wietse, haar beste vriendin, en van haar ondeugende hond Poets. Zal ze X ontmaskeren?

De eerste keer verliefd is veel meer dan een verhaal: een boek vol tips, quizzen en leuke weetjes!

De wraak van Lorre Op een dag komt er bij Jops huis een groene papegaai aanvliegen. Hij heet Lorre, heeft een houten poot, kan prachtig operazingen... en hij is van niemand! Jop en zijn vriendin Saar leren Lorre allerlei kunstjes en het wordt daar een vrolijke boel. Maar dan is Lorre net zo plotseling weer verdwenen. Jop en Saar zijn ten einde raad. Is Lorre gewoon weggevlogen, of weet die afschuwelijke platenbaas Toni Panini er meer van? Is het de schuld van de pratende krant Elsie Gember, of is het een geintje van Malle Frits? En waarom heeft het halve dorp trouwens ineens een papegaai? Jop en Saar gaan op onderzoek uit en ontdekken iets verschrikkelijks…

Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss Eerste deel in trilogie over vier kinderen wiens ouders een magische bakkerij runnen met behulp van eeuwenoud (familie-)kookboek vol magische recepten. Als de ouders een tijdje de stad uit moeten krijgt Roos de sleutel van de voorraadkamer waar het kookboek en alle bijzondere ingrediënten worden bewaard (alleen voor noodgevallen!). Wanneer de kinderen toch met wat magische recepten experimenteren loopt als snel alles in het honderd; de hele stad is in rep en roer. Dan geeft Dille tegen beter weten in de slautel aan de mysterieuze vrouw, die Lilian heet. Zij beweert de tante van de kinderen te zijn. Maar is zij wel echt te vertrouwen?

Koninginne weetjez De Solendon < < < < De solenodon is een zeldzame en primitieve insecteneter. Ze komen alleen voor op de Caraïbische eilanden Cuba en Hispaniola. Solonedons hebben giftig speeksel en jagen ‘s nachts op kevers, krekels, miljoenpoten, en regenwormen. De prooi wordt tegen de grond aangedrukt met de poten of de snuit, waarna hij wordt verlamd door het giftige speeksel.

Koningin Beatrix werd om exact 10:06 uur van de 30e april 1980 koningin. Die dag riep ze ter ere van de verjaardag van haar moeder uit tot Koninginnedag. Omdat Koningin Beatrix vaak glimlachte had ze vroeger de bijnaam “prinses glimlach”. Koningin Beatrix heeft vijf hofdames en twaalf kamerheren in dienst. In totaal heeft ze ruim 200 man aan hofpersoneel tot haar beschikking.

Als jij ook een gek beest weet, stuur dan een mail naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl, en wie weet staat jouw dier er volgende keer in:)

Koningin Beatrix is peetmoeder van prinses Victoria van Zweden. Die is op haar beurt weer peettante van prinses Amalia. De koningin zei ooit het „best leuk” te vinden om af en toe een voetbalwedstrijd te zien. Vooral herhalingen stelt ze op prijs; die maken het gemakkelijk om nog eens goed te kijken.

Koninginne weetjes

VRAAG HET

AAN JILL

. Hallo Hitz voor KidzKrant lezers Graag wil ik me even aan jullie voorstellen. Ik ben Jill en ik kan jullie vanaf nu advies geven bij problemen. Heb je een vraag voor mij waar je zelf niet helemaal uitkomt? Die je niet op school kan stellen, thuis kan stellen? Of wil je een mening van iemand anders lezen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Dus mail je vraag naar: jill@hitzvoorkidzkrant.nl. >> Liefs, Jill<<<<<<<<<<<< ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? JILL ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Haaaaaai Jill, Ik heb een super groot probleem!!!! Ik hoop dat je me kan helpen. Ik heb een vriendje, maar hij doet nu super stom en ik wil het graag uitmaken. Maar ik wil hem ook niet kwetsen. Wat moet ik doen? HELP! Groetjes Hannah Hoi Hannah,
Wanneer je zeker weet dat je het wilt het uitmaken is er maar één ding mogelijk; eerlijk zijn. Jij zou toch ook willen dat jouw vriendje het eerlijk tegen je zou zeggen als je hem niet meer leuk vindt? Als je een keertje met z’n tweeën bent vertel hem dat je ergens over wil praten. Vertel hem dat je ergens mee zit en vertel het hem dan. Vertel hem eerlijk dat je niet meer verliefd op hem ben, maar hem ook niet wil kwetsen. En dat je een leuke tijd hebt gehad met hem, maar nu niet meer verliefd ben. Als je het nog wel leuk vindt om hem te blijven zien kunnen jullie wel afspreken om vrienden te blijven, wanneer jullie dat beiden willen.
Liefs, Jill Heeeeeee Jill,
Ik zit in de brugklas, maar nou gaat het het hele jaar echt super slecht. Ik heb een super slecht rapport. Als ik thuis kom durf ik het ook niet tegen mijn ouders te zeggen als ik een onvoldoende heb gehaald. Ik krijg over een paar weken weer mijn rapport. Ik durf het echt niet aan mijn ouders te laten zien.
Doei Tim Hoi Tim,
de brugklas is voor veel kinderen een moeilijk jaar, de overgang van de basisschool naar de middelbare school is groot. Dat begrijpen je ouders

denk ik ook wel. Het is belangrijk om eerlijk te zijn tegen je ouders. Want zolang zij denken dat het goed gaat, bieden ze niet de hulp die je nodig zult hebben. Je ouders zullen het alleen maar fijn vinden om je te helpen en interesse te tonen in wat je moet doen voor school. Dus vertel je ouders waar je moeite mee hebt en wat je lastig vindt. Je krijgt verantwoordelijkheid, je moet leren, huiswerk maken, toetsen maken. Wat je kan doen is jezelf afvragen waar het aan ligt dat je slechte cijfers haalt. Leer je niet hard genoeg? Maak je weinig je huiswerk? Heb je het niet op tijd af? Begin je te kort van te voren? Begrijp je het niet? Is het te moeilijk voor je? Maar misschien leer je wel op de verkeerde manier, of leer je de verkeerde informatie. Zorg ervoor dat je een goede planning maakt, met welk vak je gaat doen, hoelang je je bezig houdt met het vak. Zorg dat je aan je leraar vraagt of hij/zij je kan vertellen wat belangrijk is om te leren. Andere manieren van leren zijn het maken van samenvattingen, woordwebben en tijdsbalken. Een handige site om woordjes te leren is www.wrts.nl. Je kan je eigen woordenlijsten maken en jezelf daarna overhoren. Het is ook verstandig om niet de hele middag achter elkaar huiswerk te maken. Maar zorg dat je leren afwisselt met leuke dingen, zoals dat je een uurtje huiswerk maakt en dat je daarna weer even in de Voor KidzKrant mag lezen, op Hyves mag, buitenspelen of iets anders wat je leuk vindt. Succes en zorg dat je leren leuk maakt! 
Liefs,
Jill

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? JILL ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? JARIG JARIG JARIG JARIG JARIG JARIG JARIG <<< Dora, hoofd van de Textredactie is 11 mei jarig! Namens het hele Voor KidzKrantteam een dikke kus en nog heel veel mooie kranten om te coördineren en redigeren:)! Maak er een mooie dag van:). Wil jij ook iemand persoonlijk feliciteren? Mail dan een foto en klein verhaaltje naar: info@hitzvoorkidzkrant.nl


<<<<<< KIDZ MOVIE <<< KIDZ MOVIE <<<

Een film van Boudewijn Koole

Kauw Voor de film ´Kauwboy´ is er gewerkt met zes verschillende kauwtjes die de roem van de vogelhoofdrol met elkaar delen. Alle zes vogels komen uit een nest. De kauwtjes zijn opgevoed en tam gemaakt door een ´animal handler´. Om Rick te laten wennen aan de vogels heeft hij een week lang een kauw in huis gehad en heeft hij een band kunnen opbouwen. Na de filmopnames zijn de kauwtjes naar een vogelopvang gegaan waar ze vrij rondvliegen.

18 APRIL

in de bioscoop!

Rick Lens speelt: Jojo Rick Lens is op 21 augustus 2000 geboren en woont in Waddinxveen. Rick zit nu in groep 8. Rick is een spontane, sociale en enthousiaste jongen die het vanaf kleins af aan al leuk vindt om te improviseren, toneel te spelen en mee te doen aan playbackshows. Sinds 2009 staat Rick ingeschreven bij Elske´s Kast castingbureau en de rol van Jojo in ´Kauwboy´ is zijn eerste filmrol. Naast acteren heeft Rick nog meer hobby`s, zoals streetdance/ hiphop, spelen op zijn Playstation 3 en spelen met zijn Playmobil.:)

Jojo, een levenslustige jongen van 10 uit een gebroken gezin waar de vader stemmingswisselingen heeft en de moeder afwezig is, vindt troost in een onverwachte vriendschap met een jonge kauw. Hij moet de kauw verborgen houden voor zijn vader, want die houdt er niet van dieren in huis te hebben. Jojo belt dagelijks stiekem met zijn moeder, maar vertelt haar niet over de kauw. Jojo wil zijn moeder op haar naderende verjaardag verrassen met de vogel. Jojo’s vader wil absoluut niet de verjaardag vieren van iemand die afwezig is. Omdat de vader van Jojo driftbuien heeft, moet Jojo erg oppassen. Door de speciale vriendschap met de kauw en het aanpassingsvermogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo de muur rond het hart van zijn vader te breken.<<<

Susan Radder SPEELT: Yenthe De 13-jarige Susan Radder speelt de rol van Yenthe, een nieuw vriendinnetje van Jojo, die samen met hem in het waterpolo team zit. Naast acteren heeft Susan nog andere hobby´s; ze voetbalt in haar vrije tijd en luistert graag naar muziek.

en de

Schat Goden van de

23 mei

in de bioscoop!

In het Paleis van het Eeuwige IJs ligt de legendarische Schat van de Goden. Wickie’s vader, de machtige Vikingleider Halvar, draagt de sleutel van dit paleis om zijn nek. Als Halvar besluit op zoek te gaan naar de legendarische schat wordt hij dezelfde avond nog ontvoerd door Vreselijke Sven. Ondertussen begaat Wickie de ene na de andere blunder, hij lijkt niets goed te kunnen doen. Zijn vader denkt dat hij nooit een

Win: 2 vrijkaartjes voor de film. Mail je antwoord naar info@hitzvoorKidzkrant.nl

>>Wie spreekt de stem van Wickie in?<<<<

Win: Een Wickie pop, een vloerpuzzel, en het Wickiespel. Mail je antwoord naar info@hitzvoorKidzkrant.nl

Voor meer info over de film: www.wickiefilm.nl

De voor KidzKrant geeft leuke prijzen weg! <<<<

Wickie

volleerd Viking zal worden, maar nu heeft Wickie een kans om zich te bewijzen! Nu hij de leiding heeft over de sterke Vikingen Tjure, Snorre, Urobe, Gorm, Ulme en Faxe is hij vastbesloten om zijn vader te bevrijden uit het kasteel van Vreselijke Sven. Hij krijgt daarbij hulp van de kleine slavin Svenja. Er staat Wickie en zijn vrienden een groot avontuur te wachten. Ze trotseren woeste oceanen, reizen via tropische eilanden en gevaarlijke, met ijs bedekte, onbewoonbare gebieden om Halvar te bevrijden en de schat te beschermen. Vreselijke Sven laat het hier niet bij zitten en achtervolgt de Vikingen om de strijd aan te gaan. Om deze strijd te winnen moet je dapper en slim zijn…. en dat is Wickie!

Hoeveel verschillende kauwtjes zijn er gebruikt in de film?<<<<<

De voor KidzKrant geeft vrijKAARTJES weg! >>>>>

KAUWBOY

VOOR KIDZKRANT


Regie Jeroen de Graaf Script Sytze Schalk Choreografie Annoushka Claassens

De kleine prinsA3_120227.indd 1

2/28/12 11:02 PM


<<<<<< KIDZ UITJEZ <<< KIDZ UITJEZ

>>>>DE KLEINE PRINS<<<<<<<< In de meivakantie bij Rabarber te zien in Theater Merlijn Hoe verdedigen bloemen zich tegen tijgers? Hoe snoei je een apenbroodboom? Kun je iemand bevelen om te gapen? Hoeveel zonsondergangen kun je zien op een dag? En lijkt die tekening nou op een hoed, of is het toch een boa constrictor met een olifant erin? Een vliegenier die met zijn vliegtuig crasht, ontmoet midden in de woestijn een vreemd figuurtje dat hij niet eerder heeft gezien: de kleine prins. Samen met een groep trekvogels, maken de kleine prins en de vliegenier een wonderlijke reis, dwars door tijd en ruimte, op zoek naar antwoorden op de belangrijkste vragen in het heelal. Reis jij ook mee met de kleine prins op zijn grote avontuur, in dit tijdloze sprookje, dat door Rabarber in een nieuw jasje is gestoken! De Kleine Prins is een grappige en ontroerende voorstelling over vriendschap, en over dingen zien zoals ze in werkelijkheid zijn. Speeldata: 1 mei 13.00 en 16.00 uur 2 mei 13.00 en 16.00 uur 3 mei 13.00 en 16.00 uur 4 mei 13.00 en 16.00 uur 5 mei 19.30 uur 11 mei 19.30 uur 12 mei 16.00 en 19.30 uur 13 mei 13.00 en 16.00 uur

Regie Jeroen de Graaf Script Sytze Schalk Choreografie Annoushka Claassens

Prijzen t/m 18 jaar € 9,00 pp Kindergroepen vanaf tien personen € 7,00 pp (Leuk voor een verjaardagsfeestje!) Volwassenen € 12,50 pp Korting voor Rabarberleerlingen en Ooievaarspas mogelijk. Bij Rabarber kan je pinnen. De kleine prinsA3_120227.indd 1

VOOR KIDZKRANT

Voca People 20 mrt t/m 22 sept. Nederland Je hoort drums, gitaren en een heel orkest dat de vetste hits van de nineties tot nu brengt…maar je ziet ze niet! Zie www.voca-people.com Tap ‘n tabla - Het Filiaal 28 apr 2012 Theater De Regentes - Den Haag Bruisende Indiaase ritmes, onvervalste jazz en supersnelle tapdans. Op de piratenboot Het Zandkasteel 29 apr 2012 - Lucent Danstheater - Den Haag Prinses Sassa en Toto maken hun eigen boot en gaan op zoek naar een schat.

Nijntje, de musical 1 mei 2012 Koninklijke Schouwburg Het wereldberoemde en meest geliefde konijn komt tot leven. Bevrijdingsfestival 5 mei Spuiplein Den Haag Gratis festival Elk jaar word het bevrijdingsfestival geopend met een act speciaal voor kinderen. Vanaf 12.30 uur lef! theater presenteert HOME AGAIN 12 mei 2012 Rijswijkse Schouwburg Rijswijk HOME AGAIN is een volledig nieuwe Nederlandse rockmusical met scherpheid en passie, voor iedereen vanaf 12 jaar.

AbraKOdabra Show 29 april 2012 De Rijswijkse Schouwburg De Duivel in het Doosje Kan Kobe eindelijk in de voetsporen van zijn opa treden?

Dikkie Dik en vriendjes 20 mei Stadstheater Zoetermeer Zoetermeer Dikkie Dik en zijn vriendjes zijn dol op kunstjes doen. Soms proberen ze over een waslijn te lopen, soms...

Live I Live Festival 29 april 2012 In de BK Skooltainer op het Buitenhof zetten beginnende bands hun eerste stappen in de festivalwereld. Vanaf 19.00 uur

Jazz4kids 23 mei 2012 Theater Camuz Leidschendam Luisteren, meezingen, klappen en zelf improviseren op vrolijke Nederlandstalige jazzliedjes.

Koninginnedag 30 april 2012 Door het hele land vrijmarkten. 2/28/12 11:02 PM

STUDIO 33 festival voor iedereen vanaf 10 jaar

Voor mijn Broertje: 11 t/m 13 mei Voor mijn Broertje is gebaseerd op het boek: de gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren. De voorstelling gaat over een jongen die in Nangijala woont. Helaas woont ook dictator Tengil er. Zijn broer gaat de strijd aan met deze dictator. Wordt hij net zo’n held als zijn broer of niet ? 11 mei - 20:00 uur 12 mei - 20:00 uur 13 mei - 14:30 uur De jonge Hamlet: 18 t/m 20 mei De Jonge Hamlet is een moderne bewerking van het klassieke stuk. Hamlet senior doet goede zaken. De aandelen stijgen en de bonusaanbiedingen leggen hem geen windeieren. Tot hij wordt vermoord. Door zijn zus. Wat doe je dan als Hamlet Junior? 18 mei - 20:00 uur 19 mei - 20:00 uur 20 mei - 14:30 uur Alles of Niets: 25 t/m 27 mei School, werk , hobby’s, vrienden en familie. Je hebt het er maar druk mee! Maar wat is nou eigenlijk het belangrijkste. De voorstelling is gebaseerd op de succes film ‘’The Devil wears Prada” 25 mei - 19:00 uur 26 mei - 19:00 uur 27 mei - 14:30 uur Ba(r)s(t): 25 t/m 27 mei Ba(r)s(t) gaat over een jongen die er niks meer van snapt. Hoe verwarrend kan een kus nou zijn. Iedereen om hem heen geeft elkaar een kus. Zijn grootste vraag is ben ik echt wel wie ik ben. Het is een voorstelling over liefde en liefdesverdriet, over zoeken en vinden, maar bovenal jezelf zijn. 25 mei - 20:30 uur 26 mei - 20:30 uur 27 mei - 16:00 uur

AFAS Sprookjesconcert 26, 27 en 28 mei ‘12 Alle sprookjesvrienden komen samen in deze voorstelling! VUILE HUICHELAAR 2 T ZAL JE KIND MAAR WEZEN! 29 mei Oude Luxor Theater Rotterdam Raap je sokken van de grond! Doe het dopje op de tandpasta! Doe de wc bril naar beneden! Komt dit u bekend voor? menEERvanmanen Introdans Ensemble voor de Jeugd 06 jun 2012 Lucent Danstheater Den Haag Introdans wordt 40, Hans van Manen 80. Introdans Ensemble voor de Jeugd viert dit dubbele feest ... KLEIN DUIMPJE - DE MUSICAL 10 jun 2012 Parktheater Eindhoven In een vergeten dorpje, ergens ver weg woont Klein Duimpje met zijn vader en moeder... THE LITTLE MERMAID 4 juli World Forum, Den Haag Disney The Little Mermaid Musical is het tijdloze verhaal dat plaatsvindt in het magische Koninkrijk diep in de zee.

top 5 van: >Rover!

1> Lisa, Amy en Shelley Boemerdeboen 2> Michel Telo - Ai se eu pego 3> Monsif - Ze hoort bij mij 4> Jeronimo - One Kiss 5> Gers Pardoel - Ik neem je mee

top 5 van: >Rick! 1> Backyard Football 2> Cat in the Hat 3> Super Mario 4> Hot Wheels World Race 5> Backyard Basketball

top 5 van:

>Roos!

1> Kauwboy 2> Piraten! 3> Dr. Seuss’ The Lorax 4> Sprookjesboom de Film 5> Sneeuwwitje

Laura van den Elzen Amper 13 jaar oud mag Laura zich een “ster in de dop” noemen. Ze behaalt een geweldige 2e plaats tijdens de RTL4 Talentenjacht My Name Is (2010). Het programma is door miljoenen kijkers in Nederland en Belgie bekeken. Niemand minder dan Albert Verlinde noemde haar de onbetwiste nummer 1 met door haar gezongen nummers van Tina Turner (the Best) en Miley Cyrus (the Climb en Party in the USA). Haar repertoirelijst is gevuld met de grootste hits van

Miley Cyrus (Hannah Montana), Tina Turner, Ilse Delange, Chi Coltrane, Dolly Parton, Shania Twain, Laura Janssen en zelfs Coldplay. Stuk voor stuk klassiekers ! Eind 2010 heeft Laura haar eerste single “The Climb” opgenomen met Hans Francken (Toetsenist/ producer van Clouseau). De jonge zangeres is nu al zeer onderscheidend door haar dynamische volume en een bewonderenswaardig stembereik, haar keuze van songs gaat vooral uit naar rock-klassiekers waarbij ze

zich zeer op haar gemak voelt. Hiermee weet ze niet alleen kinderen en haar leeftijdgenootjes actief mee te nemen tijdens optredens, ook volwassenen bezorgt ze met haar (country rock) “snik” in haar stem geweldige kippenvel momenten. Laura heeft al een adembenemende trilling in haar stem mede daardoor wordt door meerdere professionals in het vak Laura aangewezen als de nieuwe Ilse DeLange. www.lauravandenelzen.com


! e i t c a n Kom i

e! e m k n e D Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor

stad? jouw

Een leuke buurt Een goed plan? Jongerenambassadeurs

Crownies

Iedereen een diploma

Belangrijk! Jij hebt je eigen rechten!

Wist jij dat er speciale internationale kinderrechten bestaan? Deze zijn vastgelegd in een internationaal verdrag van de Verenigde Naties. Dat betekent dat alle landen die bij de Verenigde Naties horen (en dat zijn bijna alle landen van de wereld) zich aan deze kinderrechten moeten houden. Bij het maken van de plannen voor de Haagse jeugd zijn deze kinderrechten als uitgangspunt genomen. Maar dat spreekt dus eigenlijk vanzelf.

Een paar belangrijke kinderrechten:

Alle kinderen zijn gelijkwaardig en moeten dezelfde kansen krijgen •Kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen •Kinderen moeten recht op informatie, mogen hun mening geven en moeten betrokken • worden bijhebben zaken die met hen te maken hebben hebben recht op bescherming •Kinderen •Gehandicapte kinderen en vluchtelingenkinderen hebben recht op speciale zorg

Vraag de folder aan programmabureaujeugd@denhaag.nl


<<<<<< KIDS <<< NIEUWZ <<< KIDZ NIEUWZ

VOOR KIDZKRANT

>De Hitz voor KidzKrant stelt aan jullie voor:<< Hallo! Mijn naam is Karsten Klein en ik ben wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport in Den Haag. Als wethouder mag ik plannen maken om de stad nog leuker, mooier en veiliger te maken voor jou, je vrienden, je vriendinnen, je broers en zussen. Natuurlijk wil jij weten wat dat voor plannen zijn. Ze zijn tenslotte voor jou bedoeld. In dit artikel staan een aantal dingen die ik de komende jaren voor jou en met jou wil gaan doen. Lees het goed, dan weet je precies wat je als Haagse jongere kan verwachten. Veel plezier! t voor jouw straat, PS. Als jij een goed idee heb elplaats of een jouw buurt, de school, een spe weten. andere plek in de stad, laat het aal! Want Den Haag is van ons allem Naam: Karsten Klein Geboren: 1977 Woonplaats: Den Haag Beroep: Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Doel: Ervoor zorgen dat jij je thuis voelt

Een leuke buurt

Wij vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt in jouw stad, net als alle Haagse kinderen en jongeren. Dat begint natuurlijk met een leuke buurt. Waar je veilig kunt spelen, sporten en leeftijdsgenoten kunt ontmoeten. En waar je kunt meedoen met allerlei activiteiten. De gemeente doet zijn best om van elke buurt een leuke buurt te maken. Zodat jij er met plezier kunt wonen.

Iedereen een diploma

jongerenambassadeurs aangesteld. Zij geven de gemeente advies over het jeugdbeleid. Zo bedenken zij hoe je jongeren meer bij politiek kunt betrekken, hoe je de jeugd het beste voorlichting kunt geven over alcohol en drugs, of hoe je jongeren enthousiast kunt maken voor sport. Hoe de jongerenambassadeurs aan hun ideeën komen? Door veel te praten met andere Haagse jongeren, en vooral door goed naar hen te luisteren.

Leren is belangrijk, dat weet iedereen. Jij toch ook? De Haagse jeugd doet het gelukkig hartstikke goed op school. Daar zijn we blij mee! Want als je later een leuke baan wilt krijgen, heb je wél een diploma nodig. Jammer genoeg denken sommige jongeren er toch nog over om van school af te gaan voordat ze hun diploma hebben gehaald. Maar dat laten wij als Haagse gemeente niet gebeuren.

Een goed plan?!

Jongerenambassadeurs

Crownies!

Jongeren hebben goede ideeën voor Den Haag. Daar zijn wij van overtuigd. Daarom heeft Den Haag sinds 2006 een groot aantal

Als jij een goed plan hebt voor Den Haag, dan kun je dat ook rechtstreeks aan ons melden. Denk jij bijvoorbeeld te weten hoe je jouw buurt veiliger kunt maken? Wil je extra fietsenrekken, of moet er een hek om de speelplaats komen? Laat het ons weten! Dan kunnen wij kijken of we jouw plan kunnen uitvoeren. Want jouw mening is heel belangrijk voor ons.

>>>LUUK & ROBIN LOPEN 1 KM! ONZE PAPA’S HIELDEN ONS ECHT NIET BIJ! Door Sarah>> Luuk en Robin zitten samen in de groep 2A van de Liduina school in Bezuidenhout. De Liduina school organiseerde voor zoveel mogelijk kinderen van de school dat ze mee konden doen aan de City Pier City loop op zondag 11 maart. Luuk en Robin waren goed voorbereid en waren die zondag al vroeg aanwezig. Ze gingen mee doen aan de Ernst en Bobby Kinderloop van 1 km. Ernst en Bobby verzorgden de warming up. En Luuk en Robin warmden alle spieren goed op door veel te springen, draaien, rekken en mee te dansen op de liedjes van Ernst en Bobby. Al gauw mochten ze naar de startplaats lopen , maar moesten eerst nog hun start nummer op doen. En hun beide vaders gingen mee als coach. Nadat Bobby het startschot had gegeven renden Luuk en Robin weg. Hun papa’s konden hun amper bijhouden. Het was zo druk met zoveel kinderen en hun coaches dat het wel even duurde voordat ze bij de finish waren. Daar kregen ze allebei lekker wat te drinken en hijgden ze uit. Luuk en Robin lieten trots aan iedereen hun verdiende medialles zien. En riepen stoer volgend jaar de 2,5 km te gaan lopen, dit was volgens hun een makkie. Ze maakten zich wel wat ongerust over of hun pappa’s dat wel aan konden. Maar dat zien we volgend jaar wel wee, riepen ze!! Bij het standje van de Liduina school haalde ze nog een lekkere appel en werden gefeliciteerd door de juffen en meesters. Moe maar ook heel erg trots fietsen ze weer naar huis.

>>>>>>>>>>>>>>>>

Ben je tussen de 8 en de 15 jaar? Kijk dan voor de leukste klussen in jouw buurt op www.crownies.nl Daar zie je precies wanneer je wat kunt doen. En hoeveel punten je ermee verdient. Voor je het weet heb je een DVD bij elkaar gespaard. Of een vrijkaartje voor Duinrell. Gemeente Den Haag Programmabureau Jeugd Postbus 12652 2500 DP Den Haag T 14 070 E programmabureaujeugd@ denhaag.nl

K! >>>>>KIJ L< ALLEMAALE >MEDAIL S!> WINNAAR

in de stad uit te voeren. Vaak zijn dat hele leuke en nuttige klusjes zoals glas en papier ophalen bij oude mensen en flyers uitdelen voor de rechten van het kind. Je klust altijd met andere kinderen onder begeleiding van iemand van Crownies of het clubhuis uit de buurt.

> > > > > > > Klus voor Crownies en spaar voor leuke beloningen!

Crownies is een digitaal spaarsysteem. Je kunt hiermee sparen voor leuke en spannende beloningen. Je kunt Crownies verdienen door kleine klusjes in je eigen wijk of ergens anders

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je mee doen? Ga snel naar de website www.crownies.nl.

Daar staat nog veel meer te lezen over Crownies.

Heb je vragen mail dan even naar info@crownies.nl.


Totally Luuk

clip Heey:) Ingrid Jansen in de

Nederlandse dansers doen een

Totally Backstage

De partybu en film crew. Zie jij JustinsBie ber al?

Iedereen heeft wel een favoriete maand. Wat is die van jou? Die van mij is dit jaar zeker: april. Niet omdat ik dan jarig ben en we door Pasen en Koninginnedag extra vrij zijn. Nou ja, ook een beetje, maar vooral omdat vanaf deze maand “TotallyKidz” een eigen pagina in de in de kleedkamers van artiesten, naar TotallyKidz en wie “VoorKidz – krant” heeft. Hoe vet achter de schermen bij tv-proweet sta jij hier wel de gramma’ s en rode lopers in volgende keer. Dit mag “Totally Backstage”. Ook stel ik een stoere, artiesten 11 vragen, die nog niet leuke, gekke of juist vaak in interviews zijn gesteld, stiekeme foto zijn maar ik wel graag wil weten. Hoe (bijvoorbeeld van zouden bijvoorbeeld Monsif, Ruud iemand die slaapt hihi). Feltkamp en Ralf Mackenbach Kom maar op! heten als ze als meisje waren geboren? Dat ga ik eens uitzoeken. Totally Groet, is dat! Als PR - en ArtiestenmanaLuuk Wessels En voor iedereen die droomt om ger maak ik elke week heel veel mee en vanaf nu neem ik jou mee zelf in de krant te staan is dit de op pad. Ik laat je stiekem meekijken kans. Mail een foto of een bericht Twitter: luukwessels_

De Tip van Djumbo

TotallyKidz komt op plekken waar niemand mag komen. Deze keer waren we te gast op de set van Far East Movement Ft. Justin Bieber & LMFAO

flashmop in de clip

Ingrid Jansen speelt toerist in de clip.

11 TOTALLYKIDZ vragen aan Monsif! Telefoon: Wat is je ringtoon en waarom heb je juist deze op je telefoon? “Mee met me”, omdat ik super trots ben op mijn eerste single. Onderuit: Wat was je grootste blunder, die je ooit begaan hebt? Betrapt worden tijdens het spieken op school…doe ik nooit meer!!

Op de foto met Amerikaan se ster van Far East Mov ement beeldmerk:

Toekomst: Wat wil je worden als je in toekomst geen professionele zanger wordt.. naam los kleur: Ik wil dan graag acteur of televisieproducent worden.

Award: Als je zelf een award mocht uitreiken: Wat voor een award zou dat dan zijn en aan wie zou je deze dan geven? Artist of the Year Award aan Justin Bieber, omdat hij heel hard werkt en op zo’n een jonge leeftijd zoveel bereikt heeft. Leeftijd: Wat is je leeftijd en sterrenbeeld? Kloppen de eigenschappen van dit sterrenbeeld bij je? Ik ben geboren op 24 maart 1997 dus ben een Ram..Dus kijk maar even bij de R van RAM en je kent me (bijna) door en door ( haha). Lievelingsdier: Wat is je lievelingsdier? Mijn lievelingsdier is een Hamster. Ik heb er zelf ook twee : Dolfijn en Strike. Y-Chromosoom: Het Y-chromosoom is een van de twee geslachtschromosomen. Hoe zou je hebben geheten als je een meisje

was geworden? Uhh misschien Nouvaida. Net zoals me nichtje, omdat ze (ook) zo schattig is. Koken: Wat kun je goed klaarmaken? Mogen wij het recept weten. Ik kan heel goed Wraps maaa.uuh kopen .. Het komt uit een doosje, sorry Ideaal: Hoe ziet je perfecte vrije dag eruit? Eerst lang uitslapen, lekker ontbijten en dan met vrienden of neefjes naar de bioscoop of naar de stad. Droom: Wat is je grootste droomwens voor de toekomst? Dat er wereldvrede is!

Take 4 : LMFAO door Amsterdam

restuvwxyz

Gezond met Mathijs

Heeeel veeel wachten!

Totally Gezond

Je voelt je soms een beetje slapjes en je wil dan eigenlijk een energiedrankje drinken.

Antwoord: Eigenlijk maakt het niet uit wat voor kledingstijl je draagt, zo lang jij je er lekker in voelt. Uiteindelijk heb je er niets aan als jij je anders voordoet dan je werkelijk bent. Maar een voorbeeld, die wij heel erg leuk vinden is: Stoere laarsjes onder een korte broek en dan een oversized shirt. Hoedjes zijn ook helemaal in deze lente.

Totally Kid

Zonder: Waar kun je absoluut niet zonder?

Ik kan echt niet zonder slapen…liefst zo lang mogelijk.

Maar in energiedrankjes zit veel suiker. Wij hebben daar een Totally Gezonde oplossing voor: maak zelf je Energie Smoothie! naam los z/w:

Anoniempje: Wat voor kleding zou ik kunnen dragen om indruk te maken op een jongen uit mijn klas?

500 ml verse sinaasappelsap, 200 ml biologische yoghurt, 1 banaan, 100 gram aardbeien, 100 gram blauwe bessen, 100 gram frambozen, 2 eetlepels muesli, 2 theelepels kaneel De smoothie is een heerlijke drank op basis van gepureerd fruit met een scheut zuivel erdoor. Fruit is gezond, smoothies zijn makkelijk om te maken en lekker om te drinken. Ook handig voor onderweg in een flesje. Lekker om gezond van te snoepen! Eigenlijk kun je smoothies maken met allerlei soorten fruit. Maak het fruit goed schoon en snijd het in grove

dit jaar Isen was ha hulppaas as stukken. Je kunt ook bevroren fruit in de supermarkt kopen of zelf ingevroren fruit gebruiken. Houd voordat je begint wat fruit apart voor de versiering. Doe de rest van het fruit in de blender en voeg

Wil jij ook in de krant of iemand verrassen? Mail een foto naar info@totallykidz.nl

daar de sinaasappelsap, twee eetlepels muesli en een theelepel kaneel aan toe. Blender de smoothie helemaal fijn, of wat korter als je het lekker vind om stukjes fruit los te proeven. Schenk de fruitsmoothie in mooie glazen en voeg er een scheut yoghurt aan toe en een snufje speculaaskruiden. Versier met wat vers fruit. Gezonde Groet van Mathijs

Voor KidzKrant april  

Gemaakt voor en door Kidz!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you