Page 1

I V O N MAGAZINE . N u m m e r

IVON’S

Merktemplate

IVON’S

Brand Effectiviness Model

IVON’S

Passie voor Theater

IVON’S

Leven in het jaar 2025

1

J a a r g a n g

1


UITG Ivon

HOO Ivon

EIND Ivon

RED Ivon

MED DIT Lian Man

Lind

Chan

FOTO

Chan

Lizan

Niek


IVON MAGAZINE .

Ivon Magazine is een vrolijk en inspirerend magazine dat de lezers een kijkje in Ivon’s leven biedt.

UITGEVER:

Lieve lezers,

Ivon de Groot BV HOOFDREDACTIE: Ivon de Groot EINDREDACTIE: Ivon de Groot REDACTIE:

Met veel enthousiasme kan ik de nieuwste uitgave van mijn magazine presenteren. Het is een nummer met veel aandacht voor één persoon. Met trots kan ik je dan ook zeggen dat ik die persoon mag zijn in dit allereerste nummer van het Ivon Magazine. Ik zal je met plezier rondleiden door dit tijdschrift en hoop dat dit een succes wordt. Er komen een aantal onderwerpen in dit tijdschrift naar voren, met name mijn grote passie voor het theater. Mijn positieve en negatieve eigenschappen krijg je verder in de blad ook te weten. Kortom, in dit nummer kom je veel te weten over ivon.

Ivon de Groot

Even over mijzelf: MEDEWERKERS AAN DIT NUMMER: Lian de Groot, Manouk Terken, Lindsay Vogelaar, Chantal Gremmen FOTOGRAFIE:

Ivon.. Heel veel mensen schrijven mijn naam alsvolgt op: Yvonne. Ik moet dit dan ook 100x herhalen voordat mensen het in de gaten hebben dat je het gewoon met een ‘I’ en zonder ‘NE’ schrijft. En dan nog schrijven ze het de andere keren fout, dan is het ineens: Yvon. Maar nee dat is ook niet goed, nog maar een keer verbeteren dan. ‘Het is Ivon, niet met de griekse y’. Volgende keer zal ik een naamplaatje op mijn blouse plakken, dat kunnen ze het nooit meer fout doen. Maargoed, alle gekheid op een stokkie, dit is een Ivon Magazine en ik wens je heel veel leesplezier toe en ik hoop je te kunnen inspireren met dit blad.

Chantal Gremmen, Lizan van den Aker Niek de Groot

Ivon de Groot


IVONMAGAZINE .

INHOUD

Brand Effectiveness Model van Ivon de Groot

Mijn passie voor Theater

Ivon in een merktemplate


Ivon Beter dan de rest?

Hoe ziet mijn leven eruit in 2025

Mijn nagedachtenis in de vorm van een lied


Het Brand Effectiveness Model van Wie ben ik echt/ Professioneel Wat zijn je 5 belangrijkste kernwaarden? Creatief Gezellig Eerlijk Nieuwsgierig Vrolijk

Hoe beinvloedt mijn gedrag De mensen om me heen Welke invloed heb jij op de mensen om je heen?

Welke kennis heb je?

Kennis van photoshop en illustrator. Het maken van posters en bewerken van afbeeldingen. Verder heb ik kennis met fotografie, ik maak veel foto’s met een spiegelreflex camera.

Vooral de gezellige sfeer creëren. Ik wil er altijd voor zorgen dat er een goede sfeer binnen de (vrienden)groep ontstaat en ook blijft. Mensen kunnen ook op mij rekenen als het nodig is en als vrienden daarom vragen.

Ik hecht veel waarde aan Familie en Vrienden

Welke opleidingen heb je gevolgd?

De opleidingen die ik gevolgd heb zijn MAVO, HAVO en daarna HBO op de fontys in Tilburg, IEMES (international event, Music and entertainment Studies).

Welke ervaring heb je op professioneel gebied opgedaan?

Ik heb al een meegeholpen aan het beoordelen van een logo en advies geven ervan. En het maken van een foldertje voor een activiteit binnen een bedrijf. Foto’s maken voor een website van een bedrijf.

Welk gedrag komt voort uit jouw kernwaarden?

Vooral de kernwaarden gezellig, eerlijk en vrolijk. Deze hebben te maken met dat ik veel waarde hecht aan vriendschappen en familie. Vaak dagjes of weekendjes weg met vriendinnen en/of een avondje stappen met veel gekheid en plezier maar ook goede gesprekken met vriendinnen.

Omschrijf je rol binnen je familie en binnen je vriendengroep.

Mijn rol binnen de familie is gewoon mezelf te zijn, gezellig een keer op visite komen bij mijn oma en opa en dan een leuke dvd kijken of gewoon lekker kletsen. Met verjaardagen standaard altijd even een kop koffie en een puntje taart. Bij vrienden is het meer de gezelligheid creëren, hoe meer we kunnen lachen, hoe beter. Hoe gekker, hoe leuker, hoe gezelliger, hoe meer waarde je hecht aan vriendschappen, hoe belangrijker bepaalde vriendinnen voor je zijn.

Hoe ervaren Mensen me Lian de Groot (zus) 2 beste eigenschappen?

Creatief en Ondernemend/doorzettingsvermogen, als je ervoor wilt gaan dan ga je er ook voor! Je onderneemt de stappen die je zou moeten zetten.

2 minst goede eigenschappen? Onzeker en vertrouwen, heb meer vertrouwen in jezelf en soms in anderen.

Grootste talent?

Ik vind dat jij heel veel talent hebt voor creatief fotograferen. Jij ziet de dingen die je daarbij hoort te zien. Ik vind het ook heel erg knap van jou dat jij al die dingen op de computer zo goed kan gebruiken.

Meest verwaarloosde/ ongebruikte talent? Zang en dans.

Professionele carrière:

Site’s, logo’s, video’s, fotoreportages, reclame’s e.d. maken. En dan het liefst in de musical buisiness.


n

Ivon de Groot

Hoe beinvloedt dat Mijn effectiviteit Als je kijkt naar je werk op school en eventueel je bijbaantje, Hoe effectief ben je dan?

Manouk Terken (beste vriendin)

Lindsay Vogelaar (beste vriendin)

Als ik dingen/ opdrachten leuk vind om te doen, dan kan ik daar heel effectief in zijn. Ik kan dan erg mijn best doen en alles tot in de puntjes af willen maken. Mijn bijbaan is al minder leuk dus daar ben ik dan ook minder effectief.

Welke kernwaarden zie je hierin terug? 2 beste eigenschappen?

Trouw, in de vriendschappen, beleefd, in het omgaan met mensen.

2 minst goede eigenschappen?

Doorzetter en je bent vaak té lief voor anderen.

Grootste talent? Creatief zijn! Lachen!

Meest verwaarloosde/ ongebruikte talent? Theater/toneel spelen.

Professionele carrière:

Grafisch/achter de schermen bij het theater.

2 beste eigenschappen?

Mogen het er maar 2 zijn? Oke: Je bent lief en hulpvaardig, maar dan laat ik je zachtheid, je humor, je creativitet en je gekheid dus achterwege. ;) Er is een reden dat je 1 van m’n liefste vriendinnetjes bent. <3

2 minst goede eigenschappen?

Je bent soms iets te emotioneel, waardoor je situaties minder goed in kan schatten en je kunt soms best koppig zijn (maar niet tegen mij, omdat je weet dat ik je in elkaar kan slaan en natuurlijk omdat ik ontzettend schattig ben :D)

Grootste talent?

Jij bent heel goed in het editten en bewerken van filmpjes en foto’s! Je bent heel creatief.

De kernwaarden voor school die ik daarin terug zie is creativiteit.

Klopt dit met Mijn kernwaarden Welke kernwaarden komen vooral naar voren als je de voorgaande 4 punten bekijkt? Vooral gezelligheid en creativiteit.

Zijn er ook kernwaarden die minder goed of zelfs helemaal niet naar voren komen?

Eigenlijk zijn er niet echt kernwaarden die ik heb genoemd, maar bij de mindmap opdracht komt bijvoorbeeld behulpzaam wat minder naar voren.

Meest verwaarloosde/ ongebruikte Ben je door de voorgaande 4 punten tot andere kernwaarden talent? Je lieve zangstem. gekomen?

Nee, ik ben echt bij mijn eigen kernwaarden gebleven, wel heb ik sommiProfessionele carrière: ge kernwaarden in de mindmap erbij Iets waar je je creativiteit en je originaliteit in kwijt kan. Fotografie of stylist gezet omdat ik steeds meer woorden kon bedenken, maar de uiteindelijke of iets dergelijks. In ieder geval niets waar je teveel moet doen wat anderen kernwaarden komen goed overeen je opdragen. met waar ik nu nog steeds ben.


Passie zit in een klein hoekje


pe nt w er O sc h ra fi G

Vrolijk Aardig, gezellig, verassend humoristisch

en en r ev te dr ea ge r th f, ie oo at v re ie C ss pa

r

MERKTEMPLATE


Ik, Ivon de Groot, als ervaren designer, sta als “vrolijk” en “creatief” persoon ten opzichte van anderen designers bij zowel reclamebureaus en entertainmentbureaus garant voor een professioneel en hoog resultaat.


Een mooie nieuwe dag. Het is vandaag Zaterdag, de wekker die gaat al om 8.00u en ik weet dat ik op moet staan, maar toch blijf ik zoals altijd nog een uur in mijn warme bedje liggen. Mijn man is al lang en breed aan het werk en de kinderen zijn zich al aan het klaarmaken voor school. Als ik de kids hoor dan bedenk ik me en ga toch maar mijn bed uit en spring snel onder de douche. Als ik beneden ben smeer ik wat boterhammen voor ze voor tussen de pauze en geef het mee. Gauw een laatste zoen en ik zwaai ze de deur uit. Als ik eenmaal voor mezelf ook een boterham heb gesmeerd en een kop thee op tafel heb staan pak ik mijn agenda en kijk wat er te doen staat voor vandaag. “Utrecht, Beatrix Theater” Dit staat in mijn agenda, ik moet dus vandaag naar het Beatrix Theater in Utrecht, gelukkig is het dichtbij en hoef ik niet met de hele cast-bus van de musicalproductie een lange reis te maken. Ik kan heerlijk met de auto of op de fiets. We spelen vandaag twee keer een voorstelling, de eerste is al om 14.00u en de tweede om 20.15u. Het wordt dus een langere dag dan doordeweeks, dan kan nik gewoon de hele dag leuke dingen doen, bij een goede vriendin op de koffie die toevallig in de buurt woont of een middag met mijn kinderen naar het voetballen kijken en ze aanmoedigen op het veld. Maar in het weekend is daar nooit tijd voor, ik speel Zaterdag en Zondag twee voorstellingen per dag, dat is af en toe best zwaar, maar het is het leukste vak wat er is! Theater maken. Ik stuur even een lief smsje naar mijn man en ga zelf aan de poets in het huis. Even lekker bezig zijn en hard muziek draaien. Geen mens die er last van kan hebben in dit alleenstaande huis met een supergrote tuin. Dan rijd ik even naar het dorp om wat boodschappen te doen voor het avondeten, daar een praatje maken met de groenteboer en een paar kennissen die ik daar tegenkom met hetzelfde idee om boodschappen voor het gezin te halen. Het is allemaal hetzelfde als altijd. Thuis maak ik alvast het eten klaar en zet het in een pan, zo kan mijn man vooruit als hij met de kinderen gaat eten. Verder nog even het echte huisMijn leven als theatermaker: houdelijke moedertje uithangen Het leukste vak wat er is. Een va k apar t! en dan is het alweer 11.00u, tijd om te gaan werken. Om 12.00 kom ik aan bij het theater en ga via de artiesten ingang naar binnen, daar zie ik regelmatig wat ‘fans’ staan die vragen om een handtekening of een foto. Dit vind ik altijd hartverwarmend. Maar dan is het tijd voor de voorbereiding voor de voorstelling om 14.00u. Het soundchecken en de spieren warm maken voor het dansen. Een musical is niet niks, het is echt een vak apart, echt top sport. Dan moeten we met zijn allen de make-up in, onze haren worden gedaan en bij sommige collega’s komt er een pruik op. Het leukste moment van de dag vind ik dat altijd. Dan voel je langzaam de spanning van het publiek die al in de zaal zit, de show gaat van start en met succes, aan het eind krijgen we een staand applaus, onze taak is weer volbracht. Op naar de volgende show, zo’n dagje is best zwaar om twee voorstellingen te spelen, maar ik weet het tot een goed einde te brengen. Thuis zit mijn man nog op me te wachten met een glaasje witte wijn. Dan bespreken we de dag met elkaar en dan kruipen we lekker tegen elkaar aan in bed en gaan we vroeg naar bed, want morgen weer een nieuwe, drukke maar leuke dag.


Ter nagedachtenis aan Ivon de Groot

Somewhere over the rainbow Way up high in the land that I heard of once Once in a lullaby Somewhere over the rainbow Skies are blue and the dreams that you dare to dream really do come true Someday I’ll wish upon a star and wake up where the clouds are far behind me Where troubles melt like lemon drops away above the chimney tops that’s where you’ll find me Someday I’ll wish upon a star and wake up where the clouds are far behind me Where troubles melt like lemon drops away above the chimney tops that’s where you’ll find me


IVON MAGAZINE .

IvonMagazine  

Magazine about me

IvonMagazine  

Magazine about me

Advertisement