Page 1


2

20.- 21. juni

SALGET STARTER fredag

FREDAG Kl. 10 - 20

Barnas Dager markeres med

STORE RABATTER I BUTIKKENE

LØRDAG Kl. 10 - 18

BARNAS DAG med ELVERUM FOTBALL på Torget. Fotballdag med triksing, dribling, test skuddfoten, skyte på mål, konkurranser og en egen ballbinge blir satt opp. Møt store og små i Elverum Fotball!

HOPPESLOTT PÅ TORGET BR - Leker fyller hoppeslottet med aktivitet. Bassenget er fylt og her får du prøve fjernstyrte leker og andre morsomme aktiviteter.

BARNAS DAG PÅ ELVERUM ZOO kl. 16 - 18

AMFELIA OG OSKAR deler ut popcorn til barna

FREDAG OG LØRDAG • TEGNEKONKURRANSE for de yngste, tema SOMMER. Hos Trend

• HUNDEFRISØREN viser enkel hverdagsklipp • ELVERUM HUNDEKLUBB har oppvisning både i agillity og lydighet • GRATIS SMAKSPRØVER fra ROYAL CANIN • DELTAGERPREMIER til alle barn med egen hund • GRATIS PØLSER til barna kl. 11 - 13

AMFELIA OG OSKAR deler ut popcorn til barna kl. 12 - 16

• GJETTEKONKURRANSE - vinn gavekort. Hos TREND.

FREDRIKS BURSDAGSFESTIVAL

• BARNEMENY INKL. DRIKKE, FRA KR 35,Hos Coop Obs! Kafe

Fredrik feirer år og marker dagen utenfor NARVESEN, med liveartister, is, brus, popcorn, grilling , konkurranser og mye mer!

• TEGNEKONKURRANSE. Hos ARK

HOPPESLOTT

ELVERUM ZOO

GRATIS PØLSER

ELVERUM FO TBALL

ÅPNINGSTIDER 10-20 (18) · DAGLIGVARE/APOTEK EGNE ÅPNINGSTIDER · AMFIELVERUM.NO


3

MAKS VOLUM I FEM DAGER! VOLUM-RÆVEN HAR GÅTT OG TRIPPA UTÅLMODIG I FLERE UKER ALLEREDE. ARRANGØRSTABEN ER FORVENTNINGSFULLE OG SPENTE. OVER 200 UTØVERE STÅR KLARE I STARTBLOKKENE.

INFO TRANSPORT

Det er kjapt å komme seg til Elverum fra hovedstaden. Elverumekspressen kjører titt og ofte begge veier til en pris som passer pungen (120,- for deg mellom 16 og 28 år, 170,- for andre). Turen tar bare to timer. Du kommer deg også like kjapt hit med tog via Hamar. Hedmark trafikk har rutesøk for deg som skal til Elverum fra andre steder i Hedmark. For info om rutetider gå til hedmark-trafikk.no, ring 177, eller last ned reiseplanleggeren «Finn reise» .

TRYGT HJEM

Kom deg trygt hjem fra festival for en femtilapp! Ordningen gjelder natt til lørdag og søndag, og er for deg mellom 15 og 22 år. Bestill taxi før kl 20:00, og avtal tidspunkt for hjemreise mellom kl 24:00 – 03:00. Nærmeste taxi nås på tlf. 03650. Mer om trygt hjem-ordningen kan du lese på Hedmark fylkeskommunes nettside.

FESTIVALCAMPING

UTESPEL: I år avsluttes festivalen på staselig vis søndag ettermiddag/kveld. Kopparleden Teaterlag setter opp stykket «En midtsåmmårnattsdrøm» (fritt etter Shakespeares original) hos Glomdalsmuseet. Inngang med enkeltbillett (200 kroner) eller festivalpass. Les mer på side 8.

Med festivalpass eller dagspass til Volumfestivalen får du GRATIS teltovernatting hos Elverum Camping. Husk å gå innom resepsjonen og registrere deg. Elverum Camping er bare 20 minutters gange fra sentrum/festivalområdet. Du kan velge om du vil slå ned pluggene på vår idylliske festivalcamp på en holme uti Glomma, eller finne deg en plass på fastlandet. Campingplassen har også rimelige priser på hytter.

ALDERSGRENSE Fra 18. til 22. juni i Elverum kan du oppleve kulturaktører fra hele Hedmark i over femti arrangementer som dekker alle grenene på kulturtreet. Som alltid presenterer Volumfestivalen feiende flott film, kunst, musikk, scenekunst og litteratur fra hele fylket. I tillegg byr Lavt Volum på gratis aktiviteter for de yngste, og Festivalmarkedets 18 utstillere og produsenter fra det langstrakte fylket frister med alt fra honning-produksjon og viltkjøkken, til gitarbygging og re-design av smykker. Vi krysser fingra for at volumpublikummet også i år er av den nysgjerrige typen som tør å sjekke ut bredden i programmet vårt.

Å HOPPE ETTER PUNGDYRA

Volumfestivalen 2013 ble en stor opplevelse med tiårsjubileum, det stornavnet The Wombats øverst på plakaten, og publikumsrekord – igjen, med over 3.000 besøkende totalt. Det var et eget forventningsfullt sus over fjorårets festival som arrangørgruppa i Volum aldri hadde sett makan til. Skummelt og deilig på én og samma tid. Lettelsen var stor, og jubelen sto i taket da det gikk bra. Så var nedriggen over, lageret rydda, sommerferien ferdig-nøti, og utpå høsten samlet Volumfestivalen troppene igjen. Det store spørsmålet var: Hva gjør vi nå?

HVA MED Å UTVIDE MED UTESPEL?

Det tok ikke lange stønda før idéblokkene fylte seg opp og programmet for 2014 vokste seg frodig. Høyt på ønskelista sto en større scenekunstsatsing.

REDAKTØR Emma Tollersrud DESK OG LAYOUT Ole-Tommy Pedersen FORSIDE OG LAYOUT Simen S. Skari / jöss

Og alt klaffet da Glomdalsmuseet stilte med arena, og engerdølene og tryslingene i Kopparleden Teaterlag sa ja takk til å puste nytt liv i «En Midtsåmmårnattsdrøm». Uteforestillingen gikk sin seiersgang i Engerdal i fjor sommer, og nå kan enda flere få gleden av å oppleve Shakespeare i regional innpakning. Det store ensemblet består av både profesjonelle og amatørskuespillere. I tillegg har teaterlaget fått med seg skuespillere fra Elverum Barnemusikkteater. Vi gleder oss til å kunne gi Volum-publikummet en søndagskveld med alvedans, forviklinger og sødmefylte romanser.

VI BOOKER IKKE – VI KOPULERER

Når vi jobber med utformingen av festivalprogrammet er ikke inngangsspørsmålet: «hvem kan vi booke og sette på plakaten?». Vi jobber like mye med konsepter, koblinger og utfordringer når vi kontakter aktuelle utøvere. Workshopen «Prøysen i åpent landskap» ledet av Frida Ånnevik og Andreas Løwe er ett eksempel. I løpet av fire dager skal Ånnevik og Løwe sammen med påmeldte deltagere fra 17 til 28 år jobbe med Prøysen-materiale, for deretter å holde konsert på Volums hovedscene i Elvarheimsparken lørdag 21. juni. Uforutsigbart og ganske skummelt - absolutt - men hvorfor ikke? Et annet eksempel er «Hedmarkshemmligheter», hvor anonyme hemligheter samles inn på nett og fysisk i hele fylket, og stilles ut med illustrasjoner under kunstprogrammet. Volumfestivalen er opptatt av å gjøre koblinger, initiere samarbeid og være en arena der artister kan få prøve ut og leke seg med håndver-

BIDRAGSYTERE Nora Thorsteinsen Toft Jo Refseth Marie Låte Øyvind Torp Mina Løken Lars Thorsteinsen Toft Eva Petershagen Åsbø

ket sitt. Vi mener både utøvere og publikum er modne for sånne utfordringer og overraskelser – og er stolte over å kunne være en slags ”kopulator”.

Å ENN DU ER – VELKOMMEN!

Volumfestivalen setter sin stolthet i å vise frem det beste og freskeste av kunst-og kulturuttrykk med hedmarkstilknytning. Under Volum kan du få med deg seks utstillinger, trettito konserter, sju filmer, fem teaterforestillinger og fire litterære arrangement. Med fem fulle festivaldager er det er ingen tvil om at høydepunktene står i kø, og kanskje blir årets favoritt noe du ikke kjente til fra før. I så tilfelle har Volumfestivalen lykkes! Volumfestivalen handler om dem som bor i Hedmark, jobber i Hedmark, er på besøk i Hedmark – og sjølvsagt, dem som kommer hemmat. Å enn du er: Velkommen til Elverum og Volumfestivalen 18.-22. juni!

Mari Nøren Stenersen Festivalsjef

Klubbarrangementer på Elvarheim, Sound Garden og Festsalen (etter kl. 22.30) har 18-årsgrense. Resten av festivalen er åpen for alle.

BILLETTER

Forhåndssalg på www.billettluka.no, eller i Elverum Kulturhus. Følgende priser inkludert gebyrer:

FESTIVALPASS

Ordinær: 520 kr / Under 16 år: 260 kr Gir adgang til alle arrangementer

DAGSPASS

Torsdag: 225 kr Fredag: 325 kr Lørdag: 325 kr Enkeltbilletter til film (125 kr), teaterforestillingen i Elverum kirke (125 kr) og uteforestillingen “En midtsåmmårnattsdrøm” på Glomdalsmuseet (225 kr) kjøpes i døra. Kunstutstillingene er gratis.

KULTURKORTET

Kulturkort for Ungdom (13 - 21 år) bosatt i Hedmark gir følgende rabatter: Festivalpass 275 kr Dagspass alle dager 175 kr Teaterbillett 125 kr (Obs! Begrenset antall)

KONTAKT

www.volumfestivalen.no post@volumfestivalen.no www.facebook.com/volumfestivalen www.twitter.com/volumfestivalen

Ole Torstein Hovig Helge Langerud Heikkilä Ingeborg Huse Amundsen Johnny Vaet Nordskog NETTSIDE Simen Schikulski

FESTIVALSJEF Mari Nøren Stenersen TRYKK & DISTRIBUSJON Østlendingen, 17.000 eks. Utgivelsesdato 13. juni 2014


STYX ÅPENT LØRDAG 23.00– 03.30

VELKOMMEN INN ! ØNSKER DU ETT LOKALE TIL UTDRIKKNINGSLAG, VÅR/JULEBALL, BARNEBURSDAGER ELLER LIGNENDE? TA KONTAKT PÅ 62401000 THON HOTEL ELVERUM

95 HOTELLROM RESTAURANT BAR NATTKLUBB

M

Stor konferansekapasitet

U

- opptil 300 deltakere

S I C

SELSKAP BRYLLUP MINNESTUND CATERING Vi skreddersyr deres arrangement!

Thon Hotel Elverum Telefon 62 40 10 00 E-post elverum@thonhotels.no

Thon Hotel er samarbeidspartner for Volumfestivalen i år også, og sørger for ei pute å hvile på både for artister og trøtte arrangører. Tusen takk!

+ kl. 19.00


5

INNHOLD S. 6-7

FILM

S. 8-9

SCENEKUNST

S. 10-11

MUSIKK

S. 12

FESTIVALMINNER

S. 13

PROGRAM MED SPILLETIDER

S. 14

PRØYSEN-FEIRING

S. 15

MUSIKK

S. 16-17

LITTERATUR

S. 18-19

KUNST

S. 20

VOLUMSTIPENDET

S. 21

VI TAKKER ÆRBØDIGST

S. 22

LAVT VOLUM

S. 23

VOLUMMARKEDET

UTESPEL S.8

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ELVARHEIMSPARKEN SOUND GARDEN ELVARHEIM GAARDER GÅRD ELVERUM KULTURHUS ELVERUM KUNSTGALLERI RÅDHUSET, FESTSALEN GLOMDALSMUSEET GALLERI NYSTED ELVERUM CAMPING ELVERUM FOLKEHØGSKULE MATGLEDE (Artistmat) ELVERUM KIRKE*

* Her spilles forestillingen «Gallionsfigurer – kvinner i ord og toner»

9

11

8

2

4

1

7 3

5 6 12

10 8

13

Volumposten2014 ny issuu2  
Volumposten2014 ny issuu2  
Advertisement