Page 1


VCN Dames 2

Nummer 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12 T/C

Naam Laurine Eikelboom Eva Geurts Lieke Vergeer Louise Bijlsma Fleur Uiterlinden Marjolein Verhaaf Eveline Schouwenburg Ellen Geraats Liza van Lent Sandra Buitendijk Fuerra Everaert Jo Rullens

Positie Passer/loper Spelverdeler Diagonaal Passer/loper Spelverdeler Diagonaal Midspeler Passer/loper Midspeler Pass/loper Libero

Leeftijd 24 24 26 16 15 34 24 21 25 23 20

Lengte 176 165 191 186 186 178 180 184 182 178 166


Van de voorzitter Vrijdag 15 november was Sport.Gouda met de Gouda Beach Experience genomineerd voor de Graaf Florisprijs, die uitgekeerd wordt aan organisaties die voor beleving zorgen in Gouda. Namens VollinGo mocht ik mee omdat wij elk jaar ondersteuning leveren. ‘We’ eindigden op een gedeeld derde plaats, een geldbedrag dat Sport.Gouda komende zomer weer kan investeren in een nog mooiere Beach Experience, waar VollinGo natuurlijk ook weer van de partij zal zijn. Vanaf dit seizoen hebben we een nieuwe materiaalcommissie, namelijk Arno v.d. Vegt en Léon Benne, met ondersteuning van Lizette v.d. Vegt. Zij nemen het stokje over van Bert Uyterlinde. Daarnaast is Marjolein Mulder het nieuwste lid van de Jeugdcommissie. We hebben nog een paar vacatures en onze Vrijwilligerscoördinatoren laten binnenkort weer wat van zich horen. VollinGo heeft sinds kort een nieuwe partner, namelijk ‘Sterk! kind- en onderwijsbegeleiding’. Sterk! gaat onze jeugdafdeling financieel ondersteunen en daarnaast haar kennis en ervaring inzetten voor de begeleiding van trainers of teams, bijvoorbeeld voor teambuilding. Vanavond hebben we de primeur van de VIP-stoelen bij de wedstrijd van Dames 1. De winnaars van de voorspelactie bij de vorige thuiswedstrijd kunnen op royale en relaxte wijze de wedstrijd van dichtbij zien. Onze EntertainMEN maken vanavond weer vier nieuwe winnaars bekend, die dan de volgende keer in de VIP-stoelen mogen zitten. Wie heeft er al iets online besteld via ‘Kopen voor je Club’? Klik snel op de banner op de homepage van VollinGo.nl. Dan kom je op een pagina met links naar alle bekende webshops. Per aankoop is een bepaald percentage voor onze club. Met de feestdagen voor de deur kunnen we vast wel iets verzinnen, toch? Eind afgelopen week was er al 68 euro gespaard. Wie helpt ons de 100 euro te bereiken?


Programma zaterdag 30 november 2019 Tijd 12:30 14:30 16:45 19:00 12:30 14:30 12:30 14:30 16:30 14:30 16:30

VollinGo VollinGo MB 1 VollinGo DS 3 VollinGo DS 2 VollinGo DS 1 VollinGo JC 1 VollinGo MC 1 VollinGo MA 3 VollinGo HS 6 VollinGo HS 5 VollinGo JA 2 VollinGo DS 6

Tegenstander Limes MB 1 RVV DS 1 Inter Rijswijk DS 2 VCN DS 2 Kalinko JC 1 Kalinko MC 1 DEO MA 2 USV Protos HS 5 Zovoc HS 2 VTC Woerden JA 1 Majella DS 4

Veld 1 1 1 1 2 2 3 3 3 4 4


Samen zullen we alles delen Na een korte omzwerving zijn de recreanten van VollinGo weer terug op het Zebra-nest. Bij de nieuwe zaalindeling voor dit seizoen was het de bedoeling dat ze zouden verhuizen van de donderdagavond naar de dinsdagavond. Om niet van dag te hoeven veranderen, weken ze in eerste instantie uit naar een zaaltje ergens achteraf driehoog-achter in Gouda. Maar dat zaaltje had een vloer als een indoor knollenveld en het had vooral geen gezellige sfeer, en als recreanten ergens gevoelig voor zijn, dan is het wel voor gezellige sfeer. Dus de volleyballen werden snel weer ingepakt en kort daarna werd er weer verder gespeeld op de groene velden van de Zebra. Gezellig! Naast de gewone trainingsavonden werken de beide VollinGo Recreantenteams ook nog eens een dubbele competitie af, met andere recreantenteams in Gouda en omgeving. En dan heb je dus ook wel eens wedstrijden van VollinGo Recreanten 1 tegen VollinGo Recreanten 2. Dan komt het aan op de eigen kwaliteiten, want vaak wordt er bij wedstrijden tegen andere teams nog wel eens een sterke speler van het andere VollinGo team geleend, als een van de eigen spelers een pijntje heeft, of met z’n vrouw mee moet naar Harry Sacksioni in de schouwburg. Maar als er niet van elkaar geleend kan worden, dan moeten we creatief om ons heen kijken. Dan halen we bijvoorbeeld Gerben erbij, die nieuweling die misschien nog wel in zijn proeftijd zit, maar de bal best wel goed weet te raken. Of een voormalig recreant (Jan Willem) die tegenwoordig ‘vreemd gaat’ bij Heren 6. Dinsdag was het weer zo ver, de VollinGo recreantenderby, de eerste van vier dit seizoen, vanwege die dubbele competitie. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, technisch gezien, dus het verschil kan worden gemaakt met mentaliteit, inzet, doorzettingsvermogen, mental power en al het andere wat er tussen je oren zit. En zo lang een volleybalnet niet geluiddempend en ondoorzichtig is, kan je met venijnige blikken en psychologische oorlogsvoering nog wel wat bereiken. Onder toeziend oog van scheidsrechter Clemens kon de wedstrijd beginnen.


VollinGo 1 wint deze derby’s meestal, maar dat is de laatste jaren niet meer vanzelfsprekend, zeker niet als je twee invallers moet opstellen. Dat bleek wel in de eerste set, waarin VollinGo 2 er als een speer vandoor ging en de voorsprong niet meer uit handen gaf. Dit was overigens wel de manier om Kees stil te krijgen, die geblesseerd was en helaas niet kon meespelen, maar daardoor wel de tijd had om de analyse te maken: het lag aan de pass! Aan het begin van de tweede set negeerde VollinGo 1 de triomfantelijke blikken van VollinGo 2 en besloot nu maar gewoon te gaan volleyballen. En dat werkte want de 25 werd door VollinGo 1 aangetikt terwijl de andere kant nog niet eens halverwege was. Ook de derde set was een vergelijkbare walk-over, dankzij de service druk van VollinGo 1 en de zichtbare mineurstemming binnen VollinGo 2. Triomfantelijk betrad VollinGo 1 het veld om aan de vierde set te beginnen. Maar VollinGo 2 had de moed bij elkaar geschraapt en voldoende energie en drive om die interne knop om te draaien. Die vierde set zou niet weggegeven worden. Niet!! En zo geschiedde, VollinGo 2 bereikte om klokslag 11 de 25 punten en kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. In deze competitie worden altijd precies vier sets gespeeld, er is geen vijfde set, dus de punten werden eerlijk gedeeld, net als de bittergarnituur in de kantine.


Pietentraining groot succes Een heerlijke ochtend voor onze allerkleinsten. In totaal 18 kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar deden leuke spelletjes samen met de Pieten, mochten lekker pepernoten snoepen tussendoor en kregen na afloop een Pietendiploma met een cadeautje. Én voor de kinderen die een mooie VollinGo-kleurplaat hadden gekleurd, was er nog een leuk prijsje!


VollinGo rijdt ook dit seizoen in stijl door Nederland

mogelijk gemaakt door:


De nieuwste partner van VollinGo heet STERK! Met ingang van dit seizoen is Sterk! een nieuwe partner van VollinGo. Sterk! is een jong advies- en begeleidingsbureau van drie ervaren onderwijsspecialisten. Sterk! begeleidt en ondersteunt kinderen, ouders en scholen in de regio Gouda, op het gebied van gedrag en sociaal-emotionele of didactische (schoolse) ontwikkeling. Het team van Sterk! organiseert bijvoorbeeld plusklassen of geeft lessen op scholen om de groepssfeer te verbeteren. Daarnaast worden kinderen ook begeleid op individuele basis, op maat gemaakt, waarbij gewerkt wordt aan sociale of schoolse vaardigheden. VollinGo is blij met Sterk! als nieuwe partner vanwege onze overeenkomsten, want beide partijen zetten zich in voor de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen. Sterk! gaat de komende drie jaar onze jeugdafdeling financieel ondersteunen. Daarnaast zal Sterk! in overleg met VollinGo haar kennis en ervaring inzetten voor de begeleiding van trainers of teams, om bijvoorbeeld te leren over teambuilding. Als je meer wilt weten over wat Sterk! kan bieden voor kinderen, ouders en scholen, lees dan verder op onze partnerpagina en op www.sterkbegeleiden.nl.


Kopen voor VollinGo

1.Ga altijd eerst naar www.kopenvoorjeclub.nl/vollingo#webwinkels 2.Klik je webwinkel en shop zoals je gewend bent 3.Spaar automatische tot 9 % van het aankoopbedrag voor VollinGo!!

Onder andere bij Coolblue.nl, Bijenkorf.nl, Douglas.nl, Happysocks.com Megagadgets.nl en Whekamp.nl. Geen registratie, geen inlog, geen ingewikkelde code of wat dan ook. Superleuk, nog makkelijker en slechts ĂŠĂŠn muisklik extra.


Profile for Volleybalclub VollinGo

VollinFo 5 - 2019-2020  

Info booklet van VollinGo - Volleybal in Gouda 30 november 2019

VollinFo 5 - 2019-2020  

Info booklet van VollinGo - Volleybal in Gouda 30 november 2019

Advertisement