Page 1


Tegenstanders H1 (16.30u) & D1 (19.00u) VV Amsterdam H1 nr 2 3 5 7 8 9 10 14 21 32 46 C

naam Maarten de Ruyter van Steveninck Robin de Jong Dirk de Bruin Ward Ellenbroek Guillaume Klich Thomas Liebe Pieter Bas Siebers Ruben Siregar Lodewijk Fontijn Quincy de Klerk Guido Buhr Daniel IJsselstein

lengte 1,93 1,93 2,00 1,86 2,01 1,99 1,96 1,85 1,92 1,96 1,84

leeftijd 20 20 37 24 38 21 31 20 40 22 23

positie P/L M M/Dia P/L Dia P/L/ Dia SV P/L SV M Lib

lengte 1.80 1.80 1.89 1.70 1.81 1.74 1.84 1.79 1.81

leeftijd 29 25 32 26 26 26 23 24 26

positie L M D PL D PL M SV PL

US Dames 3 nr 1 7 8 10 25 26 27 37 101 C

naam Maaike Ouwerkerk Esther Weusthof Eline van der Bij Mette Horstman Anne Vervoort Pauline Ostendorf Lonneke Brakenhoff Patricia van Tongeren Lizette van der Weerdhof Frank van Rooijen


Van de Voorzitter Een gelukkig en een sportief nieuw volleybaljaar allemaal! De kop is er al af, want vorige week bij het NOJK zijn de eerste successen al geboekt door Meisjes A en Meisjes C die allebei door zijn naar de volgende ronde. Gefeliciteerd met dit succes! Verder vond diezelfde koude dag het Winter Beach toernooi plaats, net als in voorgaande jaren weer een warm en gezellig toernooi. Het lijkt alweer lang geleden, maar laten we niet het succes en het plezier vergeten van het druk bezochte Oliebollenmixtoernooi eind december! 80% van de B- en C-jeugd speelde hun mixtoernooi en later op de avond speelden maar liefst 84 volleyballers van senioren en A-jeugd hun mixtoernooi. De sfeer zat er goed in en het was een mooie afsluiting van het oude jaar. Het houdt niet op, want vanavond vieren we weer feest, de Nieuwjaar Party waarin het beste verhaal van 2016 bekend wordt gemaakt. Welk team heeft dit op de leukste wijze beschreven of geĂŻllustreerd? Zie verderop in deze VollinFo en kom langs om het zelf te horen. De oliebollen van de vorige keer zijn omgeruild voor champagne met hotdogs. En daar laten we het niet bij want over twee weken organiseert Heren 1 onze eerste VollinGo pub quiz, zorg dat je er bij bent. Ondertussen beginnen de contouren van het nieuwe beleidsplan steeds beter zichtbaar te worden. Focus ligt op het verbreden van de basis in de jeugd, en het inrichten van beachvolleybal als volwaardig onderdeel van onze vereniging. Er moet nog wel van alles uitgezocht en doorgesproken worden, intern en extern. Daarom gaan we binnenkort weer eens praten met Sportpunt Gouda en met de nieuwe Wethouder van Sport. Wil je meer weten over het nieuwe beleidsplan? Vraag het ons gerust!


VollinGo Verhaal 2016 Om het afgelopen jaar leuk af te sluiten vroegen we teams hun leukste foto, tekening, video of geschreven verhaal in te zenden en kans te maken op een Team Uitje Waardebon van € 100,00. Vanavond direct na afloop van de D1 wedstrijd zal bekend worden gemaakt welk team deze mooie prijs in ontvangst mag nemen.

Welkom op de Diesel Locomotief van D3 Het kan bij ons wat lang duren om op te starten. Gelukkig is daar coach Ronald, de drijvende kracht achter de locomotief. Het kost even wat moeite, maar daar gaan we dan. In de locomotief heeft iedereen zijn eigen plek kunnen vinden. Achter het stuur hebben wij Ellen, Lisa en Ester, die als spelverdelers de richting bepalen. Kirsti houdt de motor draaiende met haar aanmoedigingen. In het midden zwaaien Anja en Heleen, want dat is nou eenmaal de positie waar zij het liefst zijn. Nou Daphne, we willen er langs, dus nu even niet de boel blokkeren. O jee, we gaan even stoppen. Sandra en Maaike moeten uitstappen, want het baren van een kind gaat moeilijk hier. Nu weer verder. Hier zit Esther lekker op de bank, want ja ze is nou eenmaal de beste wisselspeler. Oh Jolanda, we zitten op volleybal en niet op turnen. Stop met salto’s maken op het dak en kom zitten. Nou hè hè we zijn bij onze eindebestemming gekomen. Met maar liefst 105 punten hebben we het kampioenschap gehaald in 2016! We dagen jullie uit om ook zo ver te komen of zelfs nog een stukje verder te pruttelen. Veel succes mede-locomotieven van Vollingo!


Huilen met MB1 Onze leukste, spannendste en grappigste wedstrijd hebben wij (geprobeerd) te tekenen. De tegenstander raakte nogal geĂŻrriteerd door ons, omdat wij beter waren dan zij dachten. De ene werd boos, de ander ging huilen, er werd een gele kaart uitgedeeld, weer een ander lag de hele tijd op de grond en de coach was aan het opdrukken om de stand te kunnen zien. Helaas hadden wij de spannende 5e set net aan verloren maar wij vonden het een van de leukste en grappigste herinneringen van ons in 2016 (VollinGo mb1 - Monza mb1)


Recordbereik met D1 Mannequin Challenge Met allemaal jonge hippe meiden in onze selectie waren we snel op de hoogte van de nieuwste hype. Een filmpje maken waarin iedereen stil staat als een paspop en de enige beweging gemaakt wordt door de camera welke alle deelnemers in beeld neemt. Dit was een uitdaging die ons op het lijf geschreven stond! Alleen waar maak je zo’n filmpje zonder dat de omgeving negatief van invloed is op het eindresultaat? Als team doen we het dit jaar goed en hebben we natuurlijk onze unieke voorbereiding en afsluiting altijd in de kleedkamer. Dus iedereen verzamelde zich daar en hield een zelfbedachte pose aan. Er waren slechts 2 pogingen nodig om het filmpje te maken. Met het posten op Facebook gingen alle remmen los in het bereik van onze Mannequin Challenge. We lieten het bereik van alle eerdere VollinGo berichten ver achter ons en lieten maar liefst 14.129 personen even in contact komen met Volleybal in Gouda. En nog veel gekker, maar liefst 8095 mensen heeft het filmpje ook daadwerkelijk bekeken. Volgens ons een absoluut record voor een bericht van onze mooie club en dus het VollinGo Verhaal van 2016!


D4 en de pikante kerstavond De laatste wedstrijd van het jaar stond voor ons, Dames 4, volledig in het teken van kerst. Deze wedstrijd vond plaats op vrijdagavond 16 december om 21.30 uur. Voor ons als topfit team heeft zo’n tijdstip natuurlijk geen enkele invloed op de prestatie. Ter voorbereiding op deze kerstavond thema wedstrijd hadden Naya, Emma en (niet/minder erotische) Ellen kerstinkopen gedaan. Lonneke (ook wel ‘leukste cadeau in het donker’ genoemd) stelde als eerste bewoner van Westergouwe haar huis beschikbaar voor de start van onze kerstavond. Na een geweldig kerstdiner, bestaande uit wraps op schoot, gebeurde het onverwachtse. Dames 4 kreeg last van een after dinner dip. Omdat de wedstrijd nog even op zich liet wachten, wisten Alissa en Tamara nog wel een aantal opzwepende scenes van Channung Tatum te vinden. Binnen een paar seconde stond het hele team op z’n kop. Met name onze coach JW kon deze scenes wel waarderen. Aangekomen in Rijswijk mocht iedereen zijn kerstcadeautje aantrekken: rode kerstsokken voorzien van kerststerren en een kerstman. MC Donalds had de sokken gesponsord in ruil voor het de aankopen van 10 Bic Macs en de charmes van Mac Maudy. De kerstsokken waren voor Erotische Ellen natuurlijk niet voldoende, en al snel bleek zij ook kerstondergoed verzorgd te hebben (niet gesponsord door MC Donalds). Met de kerstoutfits en vol van de hamburgers speelde we de sterren van de hemel. Helaas bleken we in de tweede en vierde set volledig afgeleid door Erotische Ellen. Iedere keer als zij een bal speelde hoorde we belletjes rinkelen. Haar kerstondergoed bleek dit geluid te maken. Om in de 5e set dit eigen nadeel om te zetten naar een voordeel, werden bij alle spelers de belletjes uit de broekjes tevoorschijn getoverd. Volgens


Captain Roos zou dit de tegenstanders overdonderen. VollinGo maakte hier tactisch gebruik van en won de laatste set met 15-4. Een betere afsluiter van deze pikante kerstavond kon Dames 4 zich niet wensen. We kijken nu al uit naar de volgende themawedstrijd!

MA1 droomt van VollinGo Band Toen we het bericht over de wedstrijd lazen, hadden we nog niet echt een idee wat we wilden insturen. We hadden veel leuke momenten gehad in 2016, maar toch ook zeker een aantal mindere. Toen kwam opeens onze stille droom weer naar boven: het vormen van de eerste VollinGo band. Waar deze droom precies vandaan komt weten we eigenlijk niet, maar een ding is zeker: we hebben het er erg vaak over. We besloten hier nu eindelijk iets mee te doen en hieruit kwam onze eerste echte single: meisjes A1! De inhoud van het liedje gaat grotendeels over onze bijnaam: vooreeuwig tweede. Deze naam hebben we onszelf geven, omdat we de afgelopen vijf seizoenen VIER keer tweede zijn geworden…. Dit jaar gebeurde dit wel op een aardig pijnlijke manier: we stonden tot de helft van het seizoen tien punten voor op de nummer twee…… Maarja, er valt niet zo heel veel meer aan te doen, we hebben erg ons best gedaan! Daarnaast hebben we toch een geweldig jaar gehad: we hebben ontzettend veel lol met z’n allen en dat vinden we ook zeker niet onbelangrijk! We kijken erg uit naar 2017 en hopen op nog meer leuke momenten (waarvan we eigenlijk wel zeker weten dat ze gaan komen)! Op de volgende pagina is de tekst van ons liedje te vinden! We zijn er stiekem toch best wel trots op en hopen dat jullie het allemaal erg leuk vinden! Groetjes MA1 Ps. Mochten we de wedstrijd winnen, zullen wij zorgen voor een livevertoning van onze single! Een primeur dus ;)


Melodie: Het is een nacht (Guus Meeuwis) Na de zomer werden wij een team. Of het zou werken, zouden we snel zien In de training in het spel. Waar Jasmijn met Fay lacht Waar Michelle goed passt. Leanne smasht, niet erg zacht Op de vloer, ligt Melissa heel charmant, praat Marloes met Denise, duwt Hannah Maaike aan de kant Een goede sfeer, John die ook lacht En ons team heeft alles, Wat je van een team verwacht Refrein Meisjes A1 Maar dat zag je vast meteen Meisjes A1 We stralen vaak van top tot teen Wij zijn A1, maar eig’lijk vooreeuwig tweede En dat deed soms best pijn Maar dit jaar beleefden we toch erg fijn Vooreeuwig tweede, zo noemen wij ons. En denken dan aan hoe het seizoen dit jaar begon Een vliegende start maakten wij erg gauw. Niet wetend waar de reis eindigen zou Toen hadden we een grote voorsprong, Waar Olaf ons eigenlijk niet op aandrong Maar helaas, we hielden dit niet lang vol Hoewel voor ons ons doel, Toch wel bereikt is Refrein En dit jaar bleef niet bij woorden Een doel is in werking gezet De topklasse is dus erg terecht Refrein 2x Maar dit jaar beleefden we toch erg fijn En dit jaar beleefden we toch erg fijn En dit jaar beleefden we toch erg fijn


Het laatste H4 VollinGo Verhaal van 2016 Op donderdag 29 december werden in The Beach in Aalsmeer twee velden bevolkt door de mannen van Heren 4, met trainster Laura en vriend Frank en oud trainster Ilja : vet verbranden door beweeglijk zweten in t zand! Er wordt namelijk ook Ă­n de kerstvakantie door

Heren 4 gevolleybald. Geen kans wordt zo onbenut gelaten om de jonge treinpassagiers van de TGV van Heren 6 vertraging te gaan bezorgen. Want met het kerstreces lijkt het er verdacht veel op dat de kampioensstrijd in Heren 2e Klasse K zich gaat afspelen tussen Heren 4 en Heren 6 van VollinGo. Deze activiteit vormde zo een plezierige afsluiting van een succesvolle eerste seizoenshelft, en een uitstekende voorbereiding om zand in de wielen te strooien van de tot nu toe soepel voortbewegende H6 trein. Op naar een mooie tweede seizoenshelft!


VollinGo Fabel — Het Buddy Systeem van H2

Er was eens, in een land zoals waar wij wonen, een hele grote gouden boom. In die boom, daar woonde een jong molletje, genaamd Elman. Zoals alle jonge molletjes, kon Elman niet zo goed zien. Desondanks was Elman altijd vrolijk, en hij speelde graag met zijn vriendjes. Elman woonde in de gouden boom, samen met z’n vriendjes op de tweede verdieping. Eigenlijk wilde iedereen op de 1e verdieping van de boom wonen, maar helaas werd die verdieping bewoond door een kudde losgeslagen zebra’s. Het favoriete spelletje van Elman was natuurlijk volleybal, dat speelde hij het liefst met zijn vriendjes van de tweede verdieping. Maar zoals je natuurlijk voor kan stellen is volleyballen moeilijk als je niet zo goed kan zien. Nee, kindertjes, dat was niet moeilijk omdat Elman de bal niet kon zien, maar omdat Elman het moeilijk vond om de goede spullen in zijn sporttas te doen. En zonder schoenen volleyballen, dat kan natuurlijk niet.


Tenzij je een oude uil bent, die hebben geen schoenen nodig. Op een dag bedachten zijn vriendjes van de tweede verdieping de perfecte oplossing: het Buddysysteem. Vlak voordat Elman ging vertrekken, stuurde zijn vriendjes van de tweede hem een berichtje met daarin een overzicht wat hij mee moest nemen. Het buddysysteem bleek een daverend succes, vanaf dat moment kon Elman ook weer meedoen, hij hoorde er weer helemaal bij. Soms vergaten zijn vriendjes van de tweede verdieping hem zijn herinnering te sturen, en dan vergat Elman natuurlijk gelijk weer wat. Maar wat bleek nou, Elman was niet de enige die behoefte had aan het buddysteem. Niet lang nadat het systeem bedacht was, vergat zijn broertje Cor plots ook zijn schoenen toen hij een keer mocht komen spelen op de tweede verdieping. De bewoners van de tweede verdieping waren hierover niet verbaasd, Cor is tenslotte ook een mol en ziet dus niet zo goed. Dus zo gezegd, zo gedaan, werd Cor toegevoegd aan het buddysysteem. Maar toen begon het euvel pas, het buddysysteem moest haast elke week worden uitgebreid. Neem bijvoorbeeld het oude ratje Beinerink. Blij als hij was dat hij nog mee mocht volleyballen met de rest van de (veelal jongere) bewoners van de tweede, pakte hij elke week wat extra spullen in. Meest bekend werd hij door het veelvuldig uitlenen van een extra handdoek. Let op, kindertjes, dit was geen handdoek, maar eerder een gepromoveerde zeemlap. Maar zoals jullie weten, oude ratjes vergeten ook dingen, zo bleek. Ratje Beinerink kwam zonder broek naar de boom om te volleyballen. Dus zo gezegd, zo gedaan, Beinerink werd ook toegevoegd aan het buddysysteem. En je raad het kindertjes, het ging van kwaad tot erger. Nog geen week later was het weer raak, dit keer een nieuwkomer op de tweede verdieping. Pol de Das was al een tijd niet komen volleyballen. Wegens knieproblemen kon hij de trap niet op, en hij wilde nergens anders heen dan de tweede verdieping. Nu zou je denken dat


wanneer je gekoesterde wens eindelijk waarheid wordt, je dan zorgvuldig nadenkt over wat je mee moet. Maar dat was de Das helaas niet gelukt. Hij kwam aan zonder schoenen, en zoals jullie weten kan je dan niet volleyballen. Dus zo gezegd, zo gedaan, Pol de Das werd ook toegevoegd aan het buddysysteem. Maar het gekste moest nog komen, zelfs de onbetwiste leider van de tweede verdieping moest er aan geloven. In de jungle op de tweede verdieping is natuurlijk de leeuw koning, sinds dit jaar is dat Ben de Leeuw. Zoals het hoort bij een leeuw, houdt Ben van brullen. Het liefst zo lang mogelijk, zodat iedereen hem zeker weten heeft gehoord. Nu was het weer eens maandag, een dag waarop veel van de bewoners van de tweede verdieping vaak liever in hun holletje in de boom blijven. Ja kindertjes, volleyballen is leuk, maar op maandag zijn sommige bewoners liever lui dan moe. Desbetreffende maandag was het zelfs zo erg, dat alleen Beinerink en de jonge gier Chris op waren komen dagen. Pol de Das was weer mank, net zoals kapitein Kangaroe, en afmeldingen waren ontvangen van Ed de Pauw, Arie de Zeehond en Lex de Slang. Van Benjamin de Tor en Walt de Nachtegaal is nooit wat vernomen. Maar goed, we hadden het over Ben de Leeuw, die wilde dit keer wel volleyballen in plaats van brullen, maar je raad het al: geen spullen mee. Dus Ben op zoek naar spullen, en zo gezegd, zo gedaan, Ben werd toegevoegd aan het buddysysteem. Dus kinderen, wat is nu de moraal van het verhaal? Op de tweede verdieping in de gouden boom maak je makkelijk vrienden, maar erg snugger zijn ze er niet.


Oliebollen Toernooi 2016


Het mooiste verhaal van de Recreanten Keuze De vraag aan de Recreanten (die van de donderdagavond) wat hun mooiste verhaal van 2016 was, is net zo moeilijk te beantwoorden als de vraag van je vrouw op welke dag in 2016 je het meeste van haar hield. Op het moment dat je datgene noemt wat spontaan bij je opkomt, weet je al dat je waarschijnlijk verkeerd zit omdat je dan dat andere bijzondere moment vergeten bent te noemen. En het antwoord zal vermoedelijk ook niet genoeg diepgang hebben, het is zoals het is, maar leg dat maar eens aan je club uit. Het hele jaar plezier Het mooie van Recreant zijn is dat je het hele jaar naar de club komt om gewoon te volleyballen. Om te winnen natuurlijk, laat daar geen twijfel over bestaan, maar vooral om plezier te hebben met elkaar, het hele jaar door. Tijdens de wedstrijd al, daarna in de kantine en verder bij de verschillende uitjes. We smeren onze mooie momenten uit over het gehele jaar, het is een kwestie van de juiste mix van oude koeien uit de sloot halen, met de eeuwige rivaliteit tussen Recreanten 1 en 2, plus lief en leed, aangevuld met de meest recente volleybalhoogtepunten. Volleybalhoogtepunten Een belangrijk volleybalhoogtepunt dit jaar was dat Recreanten 1 eindelijk weer eens kampioen werd, dat was sinds 2010 niet meer gebeurd. Grappig was dat dit kampioenschap op ongeveer dezelfde wijze tot stand kwam als bij dat andere 1e Herenteam van VollinGo: de gedoodverfde kampioen liet op het laatste moment cruciale punten liggen en maakte voor ons het pad naar het kampioenschap vrij! Oude koeien Oude koeien worden vooral uit de sloot gehaald in het jaarlijkse Ardennenoffensief, ook dit jaar weer in het 1e septemberweekend. De invloed van Belgisch bier kan niet ontkend worden, plus de uitgelaten


schoolreisjessfeer van een dozijn kerels dat even van (de baas) thuis weg mocht. Zo wordt nog vaak gerefereerd aan die ene late avond dat op verzoek van Wilco ineens ene Kelly, een hoogblonde dame in héél kort latex verpleegstersuniform langs kwam... Of aan de vele manieren waarop verschillende van ons ‘uit hun kano vielen’ op de Lesse of Ourthe. Legendarisch is nog steeds de mountainbike-tocht waarin meer gelopen dan gefietst werd: Hans en Bas liepen rechtstreeks naar het dichtstbijzijnde terras, anderen liepen vooral vanwege kennelijk besmettelijke lekke banden. Of die keer dat Luuck en Robbert het adres van het vakantiehuisboekingskantoor in hun navigatie hadden gezet, in plaats van het vakantiehuis zelf, en daardoor ruim 100 km verkeerd uitkwamen. Rivaliteit De rivaliteit tussen beide teams beleeft zijn hoogtepunt bij onze onderlinge wedstrijden, 2x per jaar in de competitie, daar is al eens eerder over geschreven. Ondanks dat helpen we elkaar in de competitie gewoon met invallers over en weer als de opstelling wat dun is door teveel blessures of ander klein leed, want de wedstrijd moet natuurlijk wel doorgaan en liefst gewonnen worden! Lief en leed Echter, alle rivaliteit verdwijnt compleet in moeilijke momenten, die hebben we helaas soms ook. Kort na Kerst is onze teamgenoot Teun getroffen door een hartinfarct tijdens zijn hardlooprondje waardoor hij korte tijd later is overleden... De oorzaak is heel triest, maar het is wel een mooi moment om te zien hoe we dan als één grote groep in staat zijn om elkaar te steunen, en om van betekenis te zijn voor zijn dochter. Conclusie En waar komt dat door? Recreant ben je voor het leven, dat zie je ook aan het feit dat vele oud-recreanten nog steeds met ons in contact blijven. Voor ons geldt: “You can check out any time you like, but you can never leave” (Hotel California – Eagles), maar ach, waarom zou je weg willen van de Recreanten? Wij zijn klaar voor de vele mooie momenten in 2017. Proost!


NOJK — 7 januari 2017 - Meiden A, B en C


VollinGo Clublied (op de melodie van het bananenlied)


Programma zaterdag 14 januari 2017 tijd 12:00 13:00 13:00 14:00 14:00 15:00 15:00 16:30 17:00 17:00 19:00

thuis VollinGo MC 2 VollinGo HS 5 VollinGo MC 1 VollinGo JA 1 VollinGo HS 2 VollinGo DS 2 VollinGo HS 7 VollinGo HS 1 VollinGo DS 4 VollinGo HS 6 VollinGo DS 1

-

tegenstander DEO MC 3 VV Haaglanden HS 4 Castellum MC 1 Kalinko JA 1 Sovicos HS 2 AVV Keistad DS 3 MVC HS 1 VV Amsterdam HS 1 VCH DS 1 VCH HS 2 US DS 3

veld 1 4 3 2 1 3 4 CC 3 4 CC

Scheur deze bon uit de VollinFo, bel naar 0182 689992, maak een afspraak met Jannie Nieuwenburg en sport een week gratis bij Living Well.


VollinGo Dames 1 rijdt in stijl door Nederland

mogelijk gemaakt door:


Lieve volleybalsters van Dames 2, Sint heeft in de zomer een nieuw team zien ontstaan, Dat rap uit de startblokken is gegaan. De punten stroomden binnen, Maar nu kunnen jullie ineens niet meer winnen… Zou het liggen aan de wekelijkse taart? Die iedereen met de nodige calorieën toch bezwaart. Sint zag dat de goede aanvoerster Bonnie er tegen Utrecht fruit in had gedaan, Met wat extra energie konden de meiden er tegenaan. Maar ook dit mocht niet baten, Dus heeft Angelène voor wat extra vaart weer een scheetje gelaten. Voor de aanmoedigingen is de stem van Lisanne wel ideaal, Die je nog hoort aan de andere kant van de zaal. Ook Debora kan daar wat van, En Sint vindt dat je het goed doet met je hoe-kom-ik-weer-terug-in-het-veld-actieplan. Voor Milou is het hetzelfde geval, Die op mysterieuze wijze geblesseerd raakte bij Hako-bal… Dus dan maar een tapeje van onze fysio in de dop, Waarschijnlijk vinden je teamgenoten massages op hen oefenen ook geen strop. Nadyne jij mag de aanvallers wel een schop onder hun kont geven, Als ze geen positief scorings percentage nastreven. En niet meer belonen met nog een set, Maar in plaats daarvan zelf een doortikbal over het net. Miral heeft over Protos de insight information gegeven, Maar dan moeten jullie allemaal deze tactieken wel naleven.


In Woerden kwam Fay de afgelopen wedstrijd helemaal in de flow, En stal zij echt e show! Dit heeft Paulien vorig jaar ook al in Dames 2 gedaan, En nu ze voor het echie in het team zit, kan ze hiermee doorgaan! En over de zaterdagen gesproken, Voor en na de wedstrijd mag wel wat extra minuutjes in het team worden gestoken! Wellicht kan Marianne op zaterdag naar haar werk bellen, Zodat ze niet na de wedstrijd van uit de kantine hoeft weg te snellen. Dan kunnen jullie met z’n allen de wedstrijd van D1 kijken, Als Angelène ook een set krijgt vanwege haar stoppen-met-rokenpraktijken. Piet vindt eigenlijk dat hij je voor het roken in de zak moet meenemen, Maar dit bespaart hij je, en zorg dan maar voor een goed voornemen. In het team worden ‘oudjes’ van ‘jonkies’ gescheiden, Maar Lotte hoort eigenlijk bij geen van beiden. Daarom wil de Sint deze uitspraak niet meer horen, Over deze leeftijdsgebonden factoren. Want uiteindelijk is het motto 1 team 1 taak, En eigenlijk is winnen maar een bijzaak. Het gaat om plezier hebben in en buiten het veld, En dat is het enige wat telt. Dan zal deze Sint de volgende keer komen kijken, Of jullie met veel plezier wellicht een mooie wedstrijd kunnen bereiken! Groet Sint


VollinFo 8  

Informatie booklet van VollinGo - Volleybal in Gouda - 14 januari 2017

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you