Page 1

Afgiftekantoor 2600 Berchem 1-2° afd., Volharding Magazine, Magazine - Tweemaandelijks magazine, sept. okt 2009, V.U. Nancy Rodriguez, Het Moer 6, 2980 Zoersel

ig d d lle vo ieuw rn ve

jaargang 29 nr.1 editie september - oktober P2A8043

volharding

België - Belgique P.B. 2600 Berchem 1-2° afd. 8/4465

magazine

clubmagazine van turnkring volharding berchem

EXCLUSIEF INTERVIEW de twee nieuwe voorzitters samen in één gesprek

meer...

NIEUWE AFDELING TUMBLING VOLHARDING MAGAZINE VRIENDEN VAN...


volharding magazine Van harte welkom bij de eerste editie van Volharding magazine. Tot zover het officiele welkom gedeelte en nu de laatste roddels dan. Neen, zo zit het magazine niet elkaar, we worden zeker geen tweede Dag Allemaal of kan het nog erger, neen ook geen tweede Blik. Wel krijg je hier de laatste nieuwtjes uit de kring netjes geserveerd in een nieuw magazine. Van afdelingsnieuws tot verslagen van evenementen. Natuurlijk gaan we voor nog meer, meer verslagen en jij kan daarbij ons helpen. Heb jij een vlotte pen of in deze tijd, snelle typvingers? Dan zijn jou verslagen steeds welkom! Nu misschien wat technische uitleg voor de techneuten, voor we dit magazine publiceren is er een maand voorbereidingen vooraf gegaan. Artikels verzamelen, de spellingscontrole (onze F7 toest, dankzij Els), lay-out ontwerp en dan alles samen persen tot een PDF’ke. Bij deze alvast onze dank aan alle magazine medewerkers. En jij, onze trouwe, fantastische en lieve lezer wensen we alvast veel leesplezier met het bangelijk, ongeÍvenaard goed, superieur magazine. Veel leesplezier, 4-5

18 - 5 - 4 - 1 - 3 - 20 - 9 - 5

kleine hint wie de schrijver is zie onderaan.

LETTERS ALFABET IN CIJFERS


IN DIT NUMMER

003

READY, SET, ... GO! Het nieuwe seizoen draait al op volle toeren, herbeleef de eerste momenten en kijk mee een kijkje in de toekomst.

003 READY, SET, ... GO

005 DIRK EN NANCY

009 SEIZOENSBIER

004

HET MOMENT Een moment vastgelegd op de fotolens

005

EXCLUSIEF // INTERVIEW DIRK EN NANCY Dit seizoen zal voor hun helemaal nieuw zijn. Kom te weten hoe ze hier in Volharding zijn begonnen. Wat kunnen we de komende vier jaar van hun verwachten?

008

SCHOLEREN JUNIOREN NEWS Afdelingsnieuws van de scholieren en junioren.

009

ONTMOETINGSRUIMTE Een nieuw seizoen en daarbij hoort een nieuw seizoensbier bij.

011

AGENDA Seizoensagenda up to date

013

HAPPY BIRTHDAY TO YOU De feestvarkens van de maand “netjes” voor jou op een rij.

015

AFDELINGSNIEUWS De laatste weetjes, anekdotes uit je groep.

018

IN 2 MINUTEN De laatste nieuwe weetjes uit de kring.

019

VRIENDEN VAN... OF FEESTCOMITÉ Geen comité zoals een ander, ontdek snel wie ze zijn, wat ze doen en waar ze uithangen!

020

019 VRIENDEN VAN

020 IN THE PICTURE

IN THE PICTURE Deze maand in de kijker... TUMBLING. Een totaal nieuwe afdeling in onze club, misschien iets voor jou?

021

TRAININGSUREN Altijd handig. De trainingsuren seizoen 2009-2010

volharding magazine


ready, set,... GO!

volharding magazine

3

“En �e �i�n �ertro��en” Hey allemaal, Ja ja, het is weer zover, het is september!!!! I edereen heeft 2 maanden rust gehad, maar die zijn nu wel voorbij! Allé wij (de lesgevers) hebben het nieuwe seizoen al goed voorbereid. De muzikale oefening is af! Het gaat enorm snel, maar nu vliegen we er weer goed in!!! We kijken nog even terug op een geslaagd vorig seizoen (3de plaats muzikale oef, een leuk gymevent, …). Het is nu tijd voor een nieuw seizoen. We hebben 1 lesgever verloren (ons Joyce) maar we hebben er 2 voor in de plaats gekregen. Wij mogen dit jaar Kevin en Anouk verwelkomen. Wij zijn heel blij met zo’n leuk en enthousiast team. Dit hebben we dan ook wel nodig met een groep van ongeveer 35 gymnasten. Er staan voor dit jaar weer wat leuke uitdagingen op de planning. Al snel zijn er de kringwedstrijden (november en ook al in februari!!!), dan is er ons gymevent in april en dan ook nog wedstrijden in Gent! We zullen een druk jaar hebben, maar zoals altijd lukt ons dit super goed. Dus lieve benjamins, hou jullie klaar voor het nieuwe seizoen want we vliegen ertegenaan hoor. Wij willen ook alle nieuwe gymnasten verwelkomen in onze groep. We zijn met velen, we maken veel lawaai, we roepen en lachen al eens maar we werken ook heel hard. Voor ons is elk nieuw seizoen toch ook spannend en vooral, al die nieuwe namen!!!! We zien jullie graag komen op maandag en donderdag.

“We �liegen ertegenaan!”

Groetjes van het hele benjaminsteam Ann, Bo, Jill, Shari, Anouk en Kevin

90 JAAR VOLHARDING BERCHEM Volharding aan de start van het 90ste seizoen Inderdaad, onze geliefde club viert dit seizoen zijn 90-jarig bestaan. U zult er in de loop van het seizoen nog regelmatig aan herinnerd worden. Op 3 april zullen we dit jubileum op gepaste wijze vieren tijdens het Gym-event in de Arena. Ondanks dat dit gebeuren samenvalt met de eerste zaterdag van de paasvakantie, zijn we ervan overtuigd dat we iedereen warm kunnen maken voor een onvergetelijke uitgave. Dat de club bruist van ideeën kon u al merken aan de vernieuwde website. Ook de onthaalbrochure werd in een nieuw kleedje gestoken. Met de start van een specifieke tumblingafdeling gaan we verder bouwen aan de toekomst van de club. Voor de trainingen wijken we zelfs uit naar de sporthal van de Deurnese Turners omdat daar de faciliteiten beter zijn. Voor Volharding is er maar één richting en dat is vooruit. Met de inzet van het volledige Volhardingteam zijn we ervan overtuigd dat we een schitterend seizoen tegemoet gaan.


volharding magazine

het moment

4

“Dit �aren de eerste 5min�ten �an het nie��e sei�oen”

//ADVERTENTIE

Dianalaan 180 2600 Berchem Namiddag na afspraak: 03/ 239 87 00

OPENINGSUREN dinsdag tot vrijdag van 08:30u tot 18:00u zaterdag van 08:00u tot 16:00u zondag & maandag gesloten


volharding magazine We spraken af met Dirk en Nancy in de ontmoetingsruimte voor het allereerste VOlharding Magazine interview Het is zover : het nieuwe seizoen is begonnen en nu met twee nieuwe voorzitters. Betekent dit dan ook dat er een nieuwe wind zal waaien door de club? NANCY: We gaan proberen de goede dingen verder te zetten en nieuwe initiatieven te nemen. We zijn een club die kwaliteit hoog in het vaandel draagt en dat zullen we de komende vier jaar zo houden. DIRK: We zullen wel proberen om de nieuwe trainers, vooral de jonge trainers, meer te ondersteunen en mee te stappen in nieuwe “De Volharding projecten zoals het pilootproject microbe bestaat” “Jeugdsportcoördinator” dat werd opgezet door de Stad Antwerpen.

Dirk en Nancy

5

En hoe oud waren jullie toen jullie je eerste koprolletjes deed? DIRK: Zeven, maar ik ben eigenlijk eerst begonnen in het trommelkorps. Ik ben eigenlijk beginnen turnen toen ik begin 20 was. Ik heb nog andere sporten gedaan zoals voetbal, ik jogde en dat nog vrij intensief soms. Ik heb turnen eigenlijk leren ontdekken toen ik uit ploegen kwam en zo leerde ik een nieuwe groep kennen die heel leuk was en ja, zo ben ik erin gerold, allemaal vrij toevallig.

En zijn er al toekomstplannen in zicht? NANCY: Er waren al enkele plannen die serieus aan het broeden waren op de achtergrond en die zullen waarschijnlijk in de toekomst uitgewerkt worden. We zijn een club die leeft en dat betekent dat er constant gemoderniseerd en vernieuwd wordt. DIRK: Maar we vergeten de standaardwaarden van de club uiteraard niet. De club staat bekend om een uitstekende kwaliteit en een zeer goede sfeer en dit zullen we zeer goed bewaken zodat dit zeker niet erloren gaat. Toen jullie vroeger nog jullie eerste koprolletjes hier deden bij Volharding, dachten jullie dan al van “Hier wil ik wel voorzitter worden?” DIRK & NANCY: Nee (lachen) DIRK: Je groeit er stilaan in. Ik begin nu aan mijn 42ste seizoen, dus dat komt met de dag. Ik ben hier begonnen als lid en dan groei je zo stilaan naar hulptrainer en zo tot trainer en ja, zo groeit dat door en voor je het weet zit je in de raad van bestuur. En dan breng je hier meer tijd door dan thuis en dat doe ik altijd al met heel veel goesting.

NANCY: Ik denk dat het bij mij wel wat synchroon loopt met Dirk. Ik ben hier begonnen als turnster en ook wij zijn als gezin in de kring verzeild geraakt. Het feit dat hier soms hele families in de kring zitten, is een sterk punt van onze kring. Thuis wordt er veel over gepraat maar niet over gediscussieerd en dat maakt dat hele families achter de kring staan en dat maakt de club levendiger. Bestaat er dan zoiets als een “Volhardingmicrobe” waardoor je gebeten wordt? BEIDE: Ja, het bestaat (lachen) DIRK: Ik zou mijn leven voorlopig zonder Volharding niet kunnen voorstellen. Als dit dan wel zou zijn, zou ik in een serieus gat vallen (lacht)

En wat vindt je vrouw ervan? DIRK: Ik heb gewoon geluk dat de hele familie Van den Heuvel in de kring zit en dat de familie sterk Volhardinggezind is.

NANCY: Dat klopt, ondertussen zijn Robert en ik naar Zoersel verhuisd en het is nooit in ons opgekomen om te wisselen van club. Ik zou het me ook niet kunnen voorstellen dat wij in een andere club even gaan sporten (lacht)


Dirk en Nancy

volharding magazine

6

Dirk, je werkt nu samen met Nancy, een echte harde zakenvrouw. Gaat dat wat?

Dus in feite is de tandem niet gewijzigd, maar gewoon vergroot : Robert, Dirk & Nancy?

DIRK: Ik heb al meerdere jaren met Nancy samengewerkt als technisch directeur, dus dat is niets nieuw. De tandem is een beetje gewijzigd : vroeger was het Robert en Dirk en nu is dat dan Nancy en Dirk. Nooit zal er gezegd worden van: ‘Jij bent de baas of jij bent de baas.’ Wij verdelen de taken.

NANCY: Ik durf dat niet zeggen. Ik denk dat de tandem uit heel de RvB bestaat.

NANCY: Ik wil ‘de harde zakenvrouw’ nuanceren. (lacht) Want ik wil op de eerste plaats maar één ding. En dat is datgene wat het beste is voor de turnkring, maar daar gaan wij allebei voor. In 99.99% van de gevallen zitten we (gelukkig) altijd op dezelfde golflengte, dus is samenwerken voor ons niet zo moeilijk. En Nancy, hoe hebben jullie elkaar leren kennen? NANCY: Ik ben bij Dirk gekomen in de drumband, eerst als turnster, maar mijn broer drumde en toen ben ik meegegaan met mijn broer. Zo ben ik daar dan in de drumband verzeild geraakt waar ik op verschillende jaren tijd verschillende stadia heb doorlopen. Ik was niet echt de grootste muzikant van de drumband, maar ik deed het wel heel graag. Nu is de drumband wat uit het straatbeeld verdwenen, maar in die tijd hadden we een speciale positie, toch zeker Dirk had een heel speciale positie.

“Geen tandem maar een grote gocart”

Dus eigenlijk vanaf de eerste keer dat jullie elkaar zagen, was dat zo van ‘wij komen overeen’, dat klikte? NANCY: Ja, dat heeft altijd heel goed geklikt. Zelfs toen ik nog maar zeven jaar was, klikte het tussen ons al goed. Jouw man heeft de voorbije 12 jaar met succes de scepter gedragen in de club. Heb je nu enigszins een verantwoordelijkheidsgevoel om deze prestatie te evenaren? NANCY: Hij heeft heel veel gerealiseerd, niet omdat het mijn man is : het is een enorm gedreven iemand, met een erg gedreven visie, een visie waarbij hij jaren vooruit denkt. Maar hij vindt dat er na tien jaar een nieuwe wind moet komen. Maar Robert zal niet verdwijnen uit de club. Hij heeft nu zelfs, ondanks zijn taak er op 31 augustus opzit, al nieuwe projecten opgestart voor de club.

DIRK: Het is geen tandem meer, maar een heel grote gocart. Dirk, heb jij iets geleerd van Robert, qua manier van aanpakken? DIRK: Hetgeen wat mij altijd zal bijblijven is dat je altijd schitterende ideeën kan hebben, maar dat de tijd soms nog niet rijp is om die ideeën al uit te voeren. NANCY: Wij wilden altijd een heel vooruitstrevende kring zijn en zijn dat ook geweest. Maar inderdaad, soms hadden we ideeën waar het publiek nog niet rijp voor was. En dan loop je tegen een muur. Dus het is heel belangrijk ervoor te zorgen dat de omgeving klaar is om die ideeën mee te dragen. DIRK: Wat heel belangrijk is, is dat we met vrijwilligers werken. En elke vrijwilliger is een belangrijke schakel in dat geheel, dus je moet ook elke vrijwilliger meekrijgen. En vele handen maken licht werk. Dus iedereen heeft zijn belangrijke rol in deze club, ook al oogt die soms klein, het is toch heel belangrijk. En het nieuwe seizoen dat bezig is, hebben jullie daar enige verwachtingen? NANCY: Ja, het zit zo, we hebben een nieuwe afdeling : tumbling. De verwachtingen zijn vrij hoog. We zitten ook in een nieuwe zaal, dus we zijn aan het uitbreiden. En misschien nog een eindwoordje, iets waarvan jullie denken : ‘dat willen we nog zeker meegeven’? DIRK: Ik denk dat onze folder boekdelen spreekt. Merci, Dirk en Nancy

W.S. / G.K.


REGIO ANTWERPEN

GRATIS LIDMAATSCHAP VOOR STUDERENDE JONGEREN VANAF 15 JAAR voor meer informatie:

tel. 03 220 67 23 email: abvv.jongeren.antwerpen@abvv.be www.magik.be

GARAGE LUC HERSTELLINGEN EN ONDERHOUD CARROSSERIE ALLE MERKEN

03/ 239 77 39 DIKSMUIDELAAN 300 BERCHEM


volharding magazine

scholieren / junioren news

8

JUNIOREN - Na de gebeurtenissen van het laatste jaar; denk maar aan de crisis, de opendeurdagen in onze penitentiaire instellingen en het daverende succes van onze Rode Duivels, heeft men toch nog één zekerheid op de wereld: in september start alweer een nieuw turnseizoen bij Volharding Berchem.Met twee zonnige vakantiemaanden vol rust, plezier en ontspanning “Men hee�t toch ��n hebben onze gymnasten �e�erheid o� de �ereld” zich kunnen oppeppen voor (weer) een nieuw jaar als lid van de Junioren. Maandag 7 september was de dag, 19u30 was het uur… Go time! In de zaal zaten enkele vertrouwde gezichten die de weg terug hadden gevonden naar hun (favoriete) afdeling, maar ook enkele nieuwe die natuurlijk met open armen, en een stevige training, ontvangen werden. Ook ziet het er dit jaar naar uit dat de Junioren weer enkele jongens rijker zijn. Iets dat we alleen maar kunnen toejuichen natuurlijk. De jongen/meisje ratio is daardoor nog lang niet gelijk, maar een beetje tegengewicht langs de jongenskant heeft even op zich laten wachten. Met onze vernieuwde groep, een jong trainersduo (Joyce & Joey) en de hulp van Dirk staat alles dus klaar om er weer een spetterend jaar van te maken.

SCHOLIREN - Vol spanning was het afwachten naar de eerste les van de scholieren. De trainers waren er klaar voor, maar toch een beetje zenuwachtig voor het nieuwe jaar. En we mochten ook twee nieuwe trainsters dopen dit jaar : Maggie en An waren de "gelukkigen" die ons team kwamen versterken. En dan was het zover : om 18.45 u kwamen de eerste scholieren binnen, en ze bleven maar komen. Tot onze grote verbazing is het startrecord van vorig jaar weeral verbroken! JEEEJ! De ene was een beetje stil de eerste vijf minuten, maar daar brachten we snel verandering in, en de anderen zagen hun vrienden weer en voelden zich direct thuis. En dat willen we voor iedereen. Iedereen moet zich thuis voelen in deze fantastische en enthousiaste groep. En dan tijd voor het grote werk, de eerste voetstappen bespeelden de vloer. Snel, sneller, snelst...energie in overvloed, maar dat zou niet lang duren want er stond nog veel op het programma, deze les en de volgende. Dit seizoen komen er weer een aantal wedstrijden aan. De kringwedstrijden die telkens de zenuw/spanning meter in de zaal doet stijgen tot het hoogste niveau. En niet te vergeten de trip naar Gent voor Megagym, wat telkens weer een avontuur is voor alle gymnasten. En dan "le moment suprême"... Het Gym-Event. Daar gaan we dit jaar het beste van onszelf geven op verschillende toestellen en natuurlijk ook weer een muzikale oefening, maar we verklappen nog niet wat het thema is...iets speciaal ;-) Het wordt een avontuurlijk, nieuw, spetterend en uitdagend seizoen, een seizoen dat we niet snel zullen vergeten!


ontmoetingruimte

volharding magazine

SEIZOENSBIER “LA CHOUFFE” La Chouffe is een Belgisch amberkleurig bier van hoge gisting met nagisting op de fles. De smaak is zoetig, kruidig met een bittere nasmaak. Het bier is voor de eerste maal in 1982 gebrouwen. Het begon als hobby die geleidelijk uitgroeide tot een brouwerij/ stokerij. De brouwerij is sinds 2006 in handen van Duvel Moortgat. Ze brengen sinds mei 2009 het bier in flesjes van 33 cl. La Chouffe heeft in de loop der jaren vele onderscheidingen mogen ontvangen. Zo heeft het bier in 1998 de internationale bierwedstrijd van Montreal en in 2000 het wereldkampioenschap bieren gewonnen De brouwer beveelt aan La Chouffe bij een temperatuur van 4 tot 10°C te drinken. Vanaf september kan u dit lekker biertje proeven in onze ontmoetingsruimte. Het comité OR

// le�� om te �eten

Bier na het s�orten is goed �oor het lichaam Gerstenat herstelt het vochtgehalte sneller dan kraanwater. Goed nieuws voor alle mensen die graag een biertje pakken na het sporten. Het gerstenat is dan namelijk goed voor het lichaam. Volgens Spaans onderzoek vul je met een biertje sneller je vochtniveau aan dan met water en de bubbels werken als dorstlesser. Ook de koolhydraten in bier zijn handig om de verloren calorieën aan te vullen. Professor Manuel Garzon van de universiteit van Granada testte dit op een groep studenten. Hij liet ze oefeningen doen in een omgevingstemperatuur van 40ºC. Daarna kreeg de ene helft een glas pils en de andere helft eenzelfde glas met water. Lichamelijk onderzoek toonde aan dat de groep met het bier “iets beter het vocht had opgenomen, dan de groep met kraanwater,” aldus Garzon. Bron: www.dag.nl

9


//ADVERTENTIE

Domotech

bvba

Uw groothandel centrale verwarming & sanitair Herentalsebaan 455 2160 Wommelgem Tel 03/354.02.04 Fax 03/354.08.07

www.domotech.be


agenda

volharding magazine

7 OKTOBER 2009 |

kleuterinstuif

14 NOVEMBER 2009 |

spaanse avond

21 NOVEMBER 2009 |

kringwedstrijden 1

12 DECEMBER 2009 |

kerstmarkt

31 DECEMBER 2009 |

oudjaar

30 JANUARI 2010 |

wedstrijd

6 FEBRUARI 2010 |

kringwedstrijden 2

dancemania

13 FEBRUARI 2010 |

wedstijd

14 FEBRUARI 2010 |

valentijnsbrunch

21 FEBRUARI 2010 |

wedstijd

kampse danscup

27 FEBRUARI 2010 |

wedstijd

ros beiaard cup

6 MAART 2010 |

demoteamhappening

kwis

20 MAART 2010 |

algemene herhaling gym-event

27 MAART 2010 |

fuif jeugdraad

3 APRIL 2010 | 24 APRIL 2010 |

gym-event carwash

VOOR VOLLEDIGE AGENDA www.volhardingberchem.be/agenda

11


De VoorZorg Socialistische Mutualiteit van de provincie Antwerpen SINT-BERNARDSESTEENWEG 200 2020 ANTWERPEN De VoorZorg 03 285 44 44

Ziekenvervoer

Thuiszorg

0800 97 520

Antwerpen

03 285 45 45

Kinderzorg 0800 92 396

Mechelen

015 28 04 27

(de complete service voor het jonge gezin)

Turnhout

014 40 92 31

Reddie Teddy

(24 uur op 24, 7 dagen op 7)

WELL 2

DAY

Voor maar 15 euro per jaar per mutualistisch gezin kan je kiezen voor: - Ofwel een tegemoetkoming van 12,50 euro(1) op het lidgeld van een sportclub.

- Ofwel een korting van 25 euro(2) in één van de geselecteerde sportzaken. (1) voor maximum 4 personen per gezin (2) bij aankoop van minstens 50 euro, 1 bon per mutualistisch gezin

- Daarnaast krijg je nog tal van kortingen bij Weight Watchers, op sportmateriaal te verkrijgen via onze mediotheek, dieetraadplegingen, restaurants, sauna’s, zuiveringweekends,... en nog veel meer. - Bovendien krijg je elk gratis een kwartaal het nieuwe Well2Day- magazine toegestuurd.

Alle info vind je op onze website: www.socmut.be email: info.304@socmut.be


volharding magazine

happy birthday to you

JARIGE SEPTEMBER AHMAD BUYSSE DE KEYSER DE MULDER DECALUWE DIERICKX-VISSCHERS DIETZ DILLEN EL MARCHOUHI EL MOUKHTARI FONTEYN HAJOU HUYLEBROECK JACOBS KOUWIJZER LOOS MERTENS MOREL OKWUEGO ROBIJN VALERIA MOSQUEIRA VAN DYCKE VAN HUFFEL VAN LAEKEN VAN PUT VAN ROY VAN SANTVLIET VAN THEEMSCHE VAN ZANDBERGEN VERCAMMEN VERVLOET

LARA ALLEGRA XANDER LILIANE RUDI EVELIEN AN ZOË FATIMA ADAM JONATHAN YASMINA ANN MANON SHARI ROBERT HAN TANJA ASHLEY YONI YELINA JEF MIKA LODEWIJK LUCIENNE SHANTI NINTE KENNY CHLOË ELLA TIBO

JARIGE OKTOBER BOSIERS BUDTS CASIER DE GROELARD DEPASSE DILLEN DILLEN EL MOUKHTARI GENIN GLADINE GOETHAERT HOEYKENS JASPAR JOOSSENS KERREMANS KLAPS LEERS MARIEN MEYVIS PEETERS RAEYMAEKERS REYES RYCKX SARAMATI VAN BOECKEL VAN DAMME VAN DE CASTEELE VAN DEN BROECK VAN DEN HEUVEL VAN HAM VERMEIREN VINKEN VISSER

ROBERT MAXIME CHALINE GLENN NOAH CHRISTIANE JOY BILAL ALEXINA LINDA LEXI CHRISTEL JOHNY RIK MAGDA LORE LARA GASTON VICTOR YARA JILL KIANA SAM MATHILDA JOYCE IMAN KEVIN KAREL ARMAND JULIA AMBER DRIES ANNEBERTHE

13


//ADVERTENTIE

ALLE VERZEKERINGEN VOOR GEZINNEN EN K.M.O.’s 25 JAAR ERVARING SNELLE SCHADEREGELING

Zakenkantoor R.V.O BVBA Kantoorhouders CENTEA Directie Luk De Rydt Gitschotelei 115 B1 2600 BERCHEM Tel. 03/321.44.00 Fax. 03/322.38.50 luk@rvoverzekeringen.be


afdelingsnieuws

volharding magazine // DEMO Hoi iedereen, het nieuwe turnseizoen is gestart en de vakantie is weeral voorbij. Ik hoop dat jullie goed uitgerust zijn want we gaan er dit jaar stevig invliegen. De verwachtingen liggen hoog, maar met de hulp van onze nieuwe afdeling tumbling, de aangepaste lessen van het demoteam en de mogelijkheid om een aantal keer op een volledige vloer van 12m op 12m te trainen, moeten we die zeker kunnen inlossen. Dit jaar is het thema van de oefening schattenjacht/piraten. De muziek is zo goed als klaar en we hebben al een stuk gemaakt. We zullen dan ook snel starten met het aanleren van de oefening. Wij hebben er alvast enorm veel zin in, ik hoop jullie ook ...

“We gaan er ste�ig in�liegen”

// KLEUTERS Voor een aantal kleuters zal het de 1ste keer zijn dat ze samen in groepsverband op een speelse en hopelijk leuke manier kennis maken met de beginselen van gymnastiek. Ook voor mij persoonlijk zal het de 1ste keer zijn dat ik mee les zal geven aan de allerkleinsten van onze kring. Juf Diane zal jammer genoeg niet meer mee in de zaal staan om alles in goede banen te leiden, maar samen met Juf Christel hoop ik dat we het even goed zullen doen. Zonder onze helpers, Juf Kim, Juf Nikki en Juf Shana zou het ons waarschijnlijk nooit lukken om alles onder controle te houden, dus bij voorbaat al ne dikke merci voor deze helpers omdat zij bereid zijn om hun woensdagnamiddag toch een beetje op te offeren om mee te komen helpen. De bedoeling is dat de allerkleinsten op een speelse, vlotte en leuke manier kennis maken met de beginselen van gymnastiek. We gaan trachten om ze al een zekere basis mee te geven en om hun ontwikkeling te stimuleren. Het zal een hele uitdaging worden om ze iets aan te leren, maar trots zullen we zeker zijn, wanneer onze kleuters een koprol maken of mee bewegen op een dansje dat we hebben ingeoefend. En het zal ons zeker plezier doen wanneer we merken dat de kleutertjes plezier beleven aan de lessen en elke woensdagnamiddag willen terugkomen. Ik start het nieuwe seizoen met veel energie en ben ervan overtuigd dat ik samen met de andere juffen een leuk en tof seizoen ga beleven. Tanja

15


afdelingsnieuws

volharding magazine

Met de

16

B �an Bengel

// BENGELS Als de opkomst rechtevenredig is met het aantal telefoontjes dat onze secretaresse heeft mogen beantwoorden, gaan we als bengelteam de handen vol hebben. Geen probleem want we hebben extra hulp gevonden in de persoon van Nicky Roberts. De formule die we al een aantal seizoenen succesvol hanteren blijven we ook dit jaar trouw, zij het met hier en daar een lichte aanpassing. Als belangrijkste aanpassing noteren we dat de training een half uur vroeger begint. We verwachten de bengels, volledig in turnkledij, om half vijf. We hebben ook weer twee meetmomenten gepland, in december en juni, waar onze bengels onder massale belangstelling van mama, papa en andere familieleden hun uiterste best gaan doen om een brevet te halen. U wordt op de hoogte gehouden. En we zullen natuurlijk niet ontbreken op het Gym-Event. Het Bengelteam (Ann, Christel, Ellen, Nicky, Tanja en Dirk)

// TOTAL WORK-OUT Tijd om de steps weer gloedheet te maken op meeslepende beats. Tempo verzekerd bij deze afdeling, alsook het zweet dat zal stromen. Enkele nuttige tips voordat we beginnen aan onze explosieve work-out. 1: handdoek bij de hand, 2: water, veel water and last but not least : Aerobic vibes . In juli en augustus lagen de haltertjes te rusten in de kast, maar niet lang meer. Deze vliegen uit de kast om terug gezwierd, gedraaid en opgeheven te worden. De steps hebben tijdens de grote kuis een grote poetsbeurt gekregen en nu blinken ze en glimlachen ze naar ons om weer gebruikt te worden. Na mijn doop als trainster vorig seizoen ben ik er dit seizoen weer volledig klaar voor. Uren en minuten naar nieuwe beats luisteren om nieuwe opzwepende oefeningen te combineren. Niet alleen ik zal de TWO laten zweten maar ook Jill zal af en toe deze afdeling laten zwoegen. Denk je wel de vibes te hebben? Kom dan zeker eens proberen op de beats van Volharding. Ben je ouder dan achttien jaar, vrouw of man (mag ook altijd), YOU’RE WELCOME

TWO Aerobic greets, Ellen

// FRUITHOF Hier verwachten we verschuivingen van Fruithof 1 naar Fruithof 2. Vorig seizoen zaten er inderdaad veel kinderen van het derde leerjaar in de eerste groep. En hopelijk zien we de ex-leden van Fruithof 2 terug bij de scholieren. Afscheid nemen van het lager onderwijs hoeft geen afscheid te betekenen van de Turnkring. De doelstellingen voor deze twee groepen is verder borduren op het bereikte resultaat van de vorige seizoenen. Ondanks dat deze groepen slechts een uurtje trainen, zien we dat de kinderen grote vorderingen maken.


Alle bankverrichtingen, leningen en kluizen te huur

ZAKENKANTOOR D & R BVBA

Gallifortlei 70 - 2100 Deurne Tel. 03-324 83 03 & Fax. 03-324 13 12 E-mail: rudi.boers.12887@axa-bank.be erkenning onder CDV nr. 48352

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

OPENINGSUREN 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 9.00 - 12.30 en na afspraak 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 9.00 - 12.30 en 13.30 - 18.30 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 Na afspraak, altijd welkom


in 2 minuten

volharding magazine

18

O��olging �er�e�erd Niet minder dan 5 leden hebben tijdens de zomervakantie de initiatorcursus van de Vlaamse Trainersschool gevolgd. Van hun praktijkexamen weten we al dat ze geslaagd zijn. We moeten enkel nog maar het resultaat van het theoretische examen afwachten. Toch nu al van harte gefeliciteerd voor Ann, Dana, Kim, Kyra en Joey.

Alles �ro�er en net�es In aanloop naar het nieuwe seizoen zijn onze medewerkers er al met volle moed ingevlogen. Zowel het clublokaal als turnzaal en toestellen kregen een uitgebreide poetsbeurt. In de voormalige ontmoetingsruimte werden de ramen gelapt aan binnen- en buitenzijde. De koeltogen en kasten werden uitgekuist en alle servies, van glazen tot borden, en bestek werden afgewassen. De tafels en stoelen werden natuurlijk niet vergeten. Als laatste werd de vloer geschuurd en de fris gewassen gordijnen opgehangen. In de turnzaal werden alle toestellen opgekuist en gecontroleerd en daar waar nodig bijgewerkt of gesmeerd. De opbergruimtes werden grondig gekuist en alles werd netjes aan kant gezet. Het is niet omdat we in een wat verouderd gebouw zitten dat we u niet willen ontvangen in een frisse omgeving. Volharding is er klaar voor, we kijken al uit naar de eerste trainingen.

Oe�s iets bi�ge�omen?! Ondanks de goede voornemens toch een kilootje bijgekomen? Join the club, dat is mij ook overkomen. Proberen te poteren op de weegschaal heeft niks uitgehaald, het verdict is onherroepelijk. Gelukkig kan ik deze extra opgenomen calorietjes tijdens de training wegwerken. De spieren die twee maanden hebben kunnen rusten, zullen weer worden aangesproken. De conditie zal stilaan weer naar een beter peil groeien zodat we ons beter in ons vel voelen. Het fijne is dat ik niet alleen in het schuitje zit maar samen kan sporten met vrienden en achteraf kan bijpraten in het clublokaal. De spierpijn wordt er met de glimlach, zij het soms groen, bijgenomen. De kleine jongen met het ronde buikje


vrienden van

volharding magazine

19

De ‘vrienden van’… een comité dat meer doet dan je denkt. Een tijdje geleden organiseerde het comité een uitstap naar Bokrijk, waar ze nu nog steeds over praten. We deden dan ook een interview met Victor, de trotse voorzitter van dit geweldig comité, dat al meer dan 14 jaar bestaat en een begrip is binnen de kring. Victor, de ‘vrienden van’ hebben heel wat in petto dit seizoen. Kan je soms een tipje van de sluier lichten? Neen (lacht). Eén keer per jaar organiseert het comité een uitstap en dat houden we graag geheim. We blijven ook maar bij één uitstap anders wordt het comité een soort reisorganisatie, noem het dan maar Volharding Tours, en dit willen we absoluut vermijden. Het moet een éénmalig, leuk en uniek gebeuren zijn per seizoen. De ‘vrienden van’ zijn ook een echte hulp voor Volharding. Wat doen jullie juist achter de schermen? De’ vrienden van ‘ is oorspronkelijk een steunend comité voor Volharding. Ze sponsoren bij wijze van spreke de kring. Alle leden van het comité betalen inschrijvingsgeld voor dit comité dat integraal naar Volharding gaat en zo kan de kring nieuwe toestellen en dergelijke aankopen. En bijvoorbeeld op het Gym-Event helpen we een handje bij het onthaal. Alle kleine beetjes helpen de kring. En wie kan zich allemaal aansluiten bij de ‘vrienden van’?

“Hel�ende handen achter de schermen”

Iedereen die een band heeft met de kring en dit gaat van een voor malige trainer tot gymnast of sympathisanten van de kring die toch de band met de kring willen behouden. Daarom is ‘vrienden van’ een ideaal comité om voormalige leden terug te ontmoeten .

Onlangs organiseerde het comité een uitstap naar Bokrijk en daar spreken ze nog van. Wat is jullie succesformule van deze uitstappen? Het is stilaan gegroeid. Onze eerste organisatie was een gezellig samenzijn in de ontmoetingsruimte met een hapje en een drankje, waarvan ik me nog kan herinneren dat Louis achter de potten en de pannen was gevlogen om de hapjes te verzorgen. Dit was dan ook de allereerste organisatie waar ik als voorzitter van dit comité aantrad. Het jaar daarop zijn we naar Zaventem een kijkje gaan nemen achter de schermen van deze imposante luchthaven. Toen voelde ik al aan dat die uitstap goed deed bij alle ‘vrienden van’ die erbij waren. Je zag dat ze genoten om elkaar weer te zien en dat gaf een gevoel van voldoening. Ik weet nog toen we de eerste uitstap deden, begonnen we met een kleine dertigtal ‘vrienden van’ en nu zit de bus helemaal vol en dan spreken we gauw van vijfenvijftig leden. Dus we mogen je feestdirecteur noemen van deze leuke groep? (lacht) Dat mogen jullie zeker. Het is inderdaad altijd wel een klein feestje als we een uitstap maken of eens samenkomen. Het begint al vroeg in de ochtend als we vertrekken. Door de sfeer op de bus en als we terug aankomen aan de kring durft het soms nog laat worden met de après.


volharding magazine

in the picture // tumbling

20

De nie��ste aan�inst �an Volharding Volharding Berchem is weer een afdeling rijker : tumbling! En we konden het niet laten om onze reporter erop af te sturen om eens een kijkje te gaan nemen in deze speciale afdeling. Elke woensdag tussen acht en half tien ’s avonds palmt Volharding Berchem de turnzaal in aan de Drakenhoflaan in Deurne. Het is even zoeken naar de ingang, maar toch vinden we de deur die leidt naar de plaats waar straks wordt gesprongen en gezweet. Een nieuwe afdeling betekent ook dat er een heel nieuwe ploeg van trainers klaarstaat om deze afdeling in goede banen te leiden. Guy Van Reyn, die ook al de scholieren en demo mee onder zijn hoede neemt, mag zich één van de trotse trainers noemen. Sunile Maes, voor de meesten nog een nieuw gezicht in de kring, ze deed haar intrede vorig seizoen bij de scholieren, maar heeft dit jaar gekozen voor de afdeling tumbling. Voor beiden staat een seizoen vol uitdagingen te wachten, wat ongetwijfeld zal worden getoond op het Gym-Event dat plaatsvindt op 3 april in de Arena in Deurne. Voor we het weten zijn de gymnasten, of als je het tumblers mag noemen, de vloer al warm aan het lopen. Na een stevige opwarming vol met sit-ups, explosieve kracht en lopen is het tijd voor het grote werk. Ze betreden de lange blauwe mat die de zaal domineert door zijn grootte. Twee stappen op de gewone grond kan je gauw met één stap op de tumblingbaan evenaren. Met de “super” veringen die verborgen zijn in deze mat, kunnen de gymnasten krachtigere bewegingen maken van flik-flak tot salto. Na tal van reeksen rondats en flik-flakken in deze wel warme zaal, kan je het trainingszweet al goed zien en ze zijn nog maar slechts in de helft van de les. Drie kwartier later hoor je de eindwoorden “goed gewerkt en tot volgende woensdag”. De training zit erop, blij maar vermoeid lopen ze de kleedkamer binnen.

“Van �li�-Fla� tot salto’s”

//ADVERTENTIE


trainingen

volharding magazine //

KLEUTERS

woensdag

15:30u - 16:30u

van 3 t.e.m. 4 jaar

//

BENGELS

woensdag

16:30u - 18:00u

van 5 t.e.m. 6 jaar

//

BENJAMINS van 7 t.e.m. 9 jaar

maandag donderdag

18:30u - 19:30u 19:00u - 20:30u

//

FRUITHOF

maandag

16:00u - 17:00u*

van 6 t.e.m. 8 jaar

//

FRUITHOF

maandag

17:00u - 18:00u*

van 9 t.e.m. 12 jaar

//

SCHOLIEREN

dinsdag

19:00u - 20:30u

van 10 t.e.m. 13 jaar

vrijdag

19:00u - 20:30u

//

JUNIOREN

maandag

19:30u - 21:00u

vanaf 14 jaar

//

TOTAL WORK-OUT

dinsdag

21:00u - 22:00u

vanaf 18 jaar

//

CONDITIEGYM DAMES

donderdag

20:30u - 22:00u

vanaf 18 jaar

//

POWERGYM MANNEN

vrijdag

20:30u - 22:00u

vanaf 18 jaar

//

TUMBLING

woensdag

20:00u - 21:30u**

SELECTIE AFDELING

//

DEMO

dinsdag

18:45u - 20:45u***

SELECTIE AFDELING

zaterdag

10:00u - 13:00u

//

1-2-DANCE

maandag

21:00u - 22:00u

SELECTIE AFDELING

woensdag

20:30u - 22:00u

1

2

LOCATIES Alle trainingen gaan door in de turnzaal BIKSCHOTELAAN 134 - BERCHEM Uitgezonderd * Turnzaal Flor Alpaertsstraat 15 - Berchem ** Turnzaal Deurnese turners: Drakenhoflaan 160 - Deurne *** Turnzaal Lamonièrestraat 248 - Antwerpen

21


//ADVERTENTIE

Begrafenissen - Crematie Rosseau - Jongenelen & Matieu De Meerleire Diksmuidelaan 193 - Berchem

03/230 40 00

Berchemlei 211 - Borgerhout

Matige voorwaarden Lijkwagens Cadiliac

Transporten Chevrolet

Degelijke en dicrete service - Afleggen, dag en nacht tot uw dienst. Opbaren van overledene volgens uw wensen

Volhardng Magazine  

Volharding Magazine Editie September 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you