Page 1

VOKSENÅSENS PROGRAM 2011

160211


JANUAR Søndag 30.01 DHP – Dag Hammarskjöld Lecture K-G Hammar, ärkebiskop emeritus, samtaler med Ibsenforskeren Anisur Rahman.Dag Hammarskjöld er et forbilde, og Hammar har bl.a. skrevet en bok, ”Vägen valde dig”, som en meditasjon over Dag Hammarskjölds bok ”Vägmärken”. I samarbeide med Dag Hammarskjöld Foundation.

FEBRUAR Søndag 30. 01 - mandag 16. 02 Fribyforfatter på Voksenåsen Uppsalas første friby-forfatter, Anisur Rahman fra Bangladesh besøker DHP mens han arbeider med sin bok «The Bengali Ibsen». I samarbeid med svenske PEN, ICORN og Uppsala by. I perioden besøker han bl.a. Nordic Black Theater, Ibsenmuseet i Oslo og Skien, Universitetet i Oslo og Den norske forfatterforeningen Torsdag 10. - lørdag 12.02 Winter Tällberg Forum ”Winter Tällberg Forum” samlar 80-100 ledare till samtal runt våra globala utmaningar. Det övergripande temat är den eviga Tällberg-frågan: Hur i all världen ska vi kunna leva och överleva tillsammans? I samarbete med Tällberg Foundation.

MARS Mandag 7.- fredag 11.03 Språk- og kulturkus, for lærerstudenter fra universitetet i Helsingfors (Nordica) Søndag 13.03 Utstillingsåpning: ” Damenes Verden 5” En større kunstutstilling med kvinnelige kunstnere - bl.a. Johanne Getz, Sidsel Palmström og Gro Hege Bergan - i anledning kvinnedagen. I samarbeid med Kulturkonsept og Sveriges Ambassad. Utstillingen åpnes av Sveriges ambassadør Ingrid Hjelt af Trolle. Onsdag 23.03 Valgseminar: Et halvår foran valget i Norge Et halvår etter valget i Sverige Sverigedemokratene kom inn i Riksdagen og sosialdemokratene tapte stort. I Norge ligger Høyre og Frp an til å få majoritet i følge meningsmålingene. Hva skyldes utviklingen og hvordan går den videre? I samarbeid med akademia og PR-foretak.

Mandag 28.03- fredag 01.04 Språk – og kulturkurs for lærerstudenter fra universitetene i Karlstad og Göteborg. Torsdag 24.03 Konferanse: Norsk-svensk møte De nordiske samarbeidsministrene fra Sverige og Norge møtes for å diskutere temaet «Tillväxtkorridoren» I samarbeid med Sveriges Ambassad.


Torsdag 24. - fredag 25. mars Kvinner, entreprenører og utvikling Invitert av organisasjonen «Et rikere liv» til Operaen, for å sette fokus på sterke kvinner i utviklingsarbeid i Sør. Mandag 28.03 Rundebordskonferanse: Ny giv i det tysk-nordiske samarbeidet. Forberedelse til tysk-nordisk seminarserie. Med representanter for de nordiske ambassadene og den tyske ambassade, Goethe-institutet m.fl.

APRIL Torsdag 07- fredag 08.04 Konferanse: Om Grunnloven del 1: Minoriteters rettigheter Folkedemokrati garanterer ikke minoriteters rettigheter. Det var synlig i den norske Grunnloven av 1814 da jøder ikke hadde tiltrede til riket (Norge). Hvordan skal vi verne minoriteters rettigheter i et moderne demokrati? I samarbeid med bl.a. Levande Historia, Holocaust-senteret og det norske Stortingets 1814-jubileum. Torsdag 28.04 Nye satsningsområder: Fornybar energi – og kjernekraft! I anledning Tjernobyl-ulykken for 25 år siden. Vindkraft, bølgekraft, biodiesel, hydrogen – men størst av alle er kjernekraften. Finland bygger nytt – og Sverige åpner også opp for ny kjernekraft. Og Norge har verdens nest største Thorium-forekomster. Debatt om nye energiformer. I samarbeid med Nordic Innovation og Sveriges og Finlands ambassader. Lørdag 30.04 Märkesdag: Valborgsmässoafton. Traditionsrikt firande med brasa, svenskt sillbord, dansmusik och körer. Med Gullbergs akademiske kor og Finn Eriksens orkester. I samarbete med Norsk-Svensk Forening.

MAI Søndag 08.05 Seremoni og seminar: Frigjøringsdagen. Polititroppenes forening møtes for avduking og bekransning av byste av dosent Harry Söderman, grunnlegger av Polititroppene i Sverige/Norge 1943-45. Med Polititroppenes Veteranforening, Mälsåkers Slott, og Norsk-svensk forening. Torsdag 12- fredag 13.05 DHP-seminar: Hvordan få verden på fote; Med tre verdenskjente økonomer Vi har invitert topp-økonomene Robert Wade (London School of Economics) og Ha-Joon Chang (Korea og Cambridge) sammen med norske Erik Reinert til å snakke om brennende økonomiske utfordringer for både industrialiserte og utviklingsland; «Hvordan skal vi få verden på fote etter feilutvikling og finenskrise». Vi ser på Afrika, Island og...Sverige.

Onsdag 18.05 Konferanse med noko attåt: Kultursamarbeid i Nord støttet av EU I anledning programmet for kultursamarbeid i Nord som støttes av EU arrangeres et seminar som bl.a. tar opp matkunst i nord. Det blir først en middag på et eller flere regionale temaer – for eksempel russisk kokekunst og dagen etter et antall foredrag og kanskje noen smaksprøver… I samarbeid med Kulturdepartementet og alle impliserte ambassader (de nordiske samt baltiske og Russland, Polen og Tyskland).


JUNI Torsdag 09. - fredag 10.06 DHP-seminar: Med afrikanske kvinner for forandring «Vi visste de var sterke, men ikke så sterke!» Kvinner mobiliserer i land etter land i Afrika. Vi samler noen ledende representanter for å dele erfaringer og utfordringer Fredag 24.06. Märkesdag – Midsommar: Traditionellt firande med sill, snaps, musik och dans runt majstången med Ingemar Ihlis orkester. I samarbete med Norsk-Svensk Forening.

AUGUST Mandag 01.-søndag 07.08 SommerAkademi Voksenåsen På fagområdet kunstmusikk. I år med ekstra inviterte og stort trykk! Med bl.a. mesterne Peter Herresthal, Magnus Ericsson, Natalie Clein, Mark Messenger, Åge Kvalbein, Erik Niord Larsen, Frøydis Ree Wekre. I år har vi også med sangerne Susanna Eken og Randi Stene. I samarbeid med Norges Musikkhøgskole og Svensk-norska Samarbetsfonden Onsdag 10- fredag 12.08 Workshop ”Når mediene skifter farge? ” Hva med innvandrerungdommen i norske medier? Kjenner de seg igjen , og reflekterer media deres verden? Et samarbeid med Svensk-norska Samarbetsfonden og innvandrermiljøer i Norge og Sverige. Tirsdag 16-søndag 21.08 Kulturfestivalen i Stockholm Tema på årets kulturfestival i Stockholm är Norge! Utdeling av Ragnar Sohlman-stipendiet. Fredag 26.08 Konferanse: Innovasjon, nyskaping, risikokapital og kompetanse for vekst og velferd i norsk og svensk næringsliv. Samarbeid gir styrke! I samarbeid med Nordic Innovation Centre, Innovasjon Norge, Tillväxtverket m.fl. Fredag 26.08 Kräftskiva För alla Voksenåsens vänner, grannar, kontakter, kunder. I samarbete med VisitSweden, Norsk-Svensk Handelskammer, Exportrådet, Sveriges Ambassad.

SEPTEMBER Søndag 11.09 Work-shop ”Gud har 99 namn” i anledning 10-års minnet av ”nine-eleven” Utstillingen ”Gud har 99 namn” tar utgangspunkt i seks verdensreligioner – hindusime, buddhisme, sikhisme, jødendom, kristendom og islam. Hensikten er å bidra til økt forståelse for det mangreligiøse samfunnet. I samarbeid med bl a Svenska Margaretakyrkan.


Søndag 11.09 Utstillingsåpning: Høstutstilling «Drøm og virkelighet» I samarbeid med KulturKonsept. Torsdag 15- fredag 16.09 DHP-seminar Dag Hammarskjöld- markering I år er det 50 år siden daværende gen.sekr. i FN, Dag Hammarskjöld, omkom i en flystyrt i Zambia den 18 september. Dette vil bli markert både i FN, Sverige og Zambia – og på Voksenåsen. I samarbeid med Dag Hammarskjöld Foundation. Onsdag 21.09 Seminar i anledning Universitetets 200-års jubileum: Forskningsfinansiering over landegrensene i Norden Forskningsrådet har sitt årlige festarrangement den 20.09. I anledning Universitetets 200-års jubileum blir det denne gangen tilbakeskuende. En fremtidsrettet konferanse dagen etter på Voksenåsen kunne samle relevante personer til en interessant gjennomgang av muligheter til forskningsfinansiering over de nordiske landegrensene. I samarbeid med Universitetet i Oslo og Norges Forskningsråd. Torsdag 22- fredag 25.09 Bokmässan i Göteborg I samarbeid med de nordiske ”Perlene” Torsdag 29 - fredag 30.09 Eldrebølgen og eldresikkerhet Eldresikkerhet er et aktuellt tema i både Sverige og Norge. Socialstyrelsen i Sverige er i ferd med å utarbeide et ”Handlings- och åtgärdsprogram för äldresäkerhet”. I Norge finnes et fagforum for eldresikkerhet. I samarbeid med Skadeforebyggende Forum.

OKTOBER Mandag 03- fredag 07.10 Språk og kulturkurser for lærerstudenter fra Sverige og høyskolestudenter fra studenter fra Finland Dobbeltkurs med studenter fra universitetene i Karlstad og Göteborg og Høyskolen i Joensuu i samarbeid med ”Perlene” Torsdag 13.10 Tema: Transparency and Corporate Social Responibility (CSR) CSR omfatter bedriftenes ansvar i forhold til de samfunn de opererer i. Dette ansvaret omfatter mer enn forretningene – f.eks. hvordan bedriften tar ansvar for ansatte, for lokalsamfunnet og for miljøet. Dette kan vise seg særlig utfordrende i fremmede land som f.eks. i Angola. I samarbeid med bl.a. EITI (Extracting Industries Transparency Initiative), som har hovedkontor i Oslo. Søndag 16.10 Konsert: Franz Liszt 200 år og Wilhelm Stenhammar 140 år Vi inviterer Staffan Scheja til en recital til ære for årets jubilerende komponister. I samarbeid med Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.


Torsdag 20.10 DHP: Dag Hammarskjöld-lecture - 2011 Den tredje Dag Hammarskjöldtalen holdes av en spesielt invitert gjest. Temaet vil være med et internasjonalt perspektiv i Dag Hammarskjölds ånd. I samarbeid med Dag Hammarskjöld Foundation.

NOVEMBER Torsdag 17.11 Seminar: Nordområdene og «The Northern Dimension» Oppfølging av seminarene ”Where Gas meets Ore” – i Kirkenes og på Voksenåsen 2010. Tema: Kommunikasjon og infrastruktur. I samarbeid med Utenriks- og Næringsdepartementene samt Sveriges og Finlands ambassader. Mandag 21-fredag 25.11 Språk og kulturkurser for lærerstudenter – Finland Dobbeltkurs 30 med studenter fra universitetene i Helsingfors(Nordica) og Jyväskylä samarbeid med ”Perlene” og Nordisk Ministerråd

DESEMBER Onsdag 14.12 Arktiske og antarktiske utfordringer Hva gjør Norge og Sverige – og resten av verden - i arktiske og antarktiske strøk? I anledning av at Roald Amundsen plantet det norske flagg på Sydpolen for 100 år siden. I samarbeid med bl.a. Finlands og Sveriges ambassader.


I tillegg til å være Norges nasjonalgave til Sverige med et program som støtter de norsk-svenske og nordiskerelasjonene, er VOKSENÅSEN også et profesjonelt konferansehotell. VOKSENÅSEN ligger på toppen av Holmenkollen, 501 meter over havet, med praktfull utsikt over Oslo og Oslofjorden. VOKSENÅSEN har 85 hotellrom, alle med den samme gode utsikten. Vi har tre store, Dag Hammarskjöldpaviljongen, Einar Gerhardsen og Tage Erlander og flere mindre konferanserom. De største konferansesalene rommer ca. 160 personer hver. Vi har bygget om vår personalbolig til seks flotte overnattningsrom, samt en suite. Anlegget har fått navnet «Villa Utsikten». Arkitekt Larsen - suiten har flere bruksområder, i tillegg til å være en ekte brudesuite med boblebad, har den også møtefasiliteter til åtte personer. Her kan man nyte Oslos beste utsikt.

Villa Utsikten

På VOKSENÅSEN får du profesjonell hjelp til arrangementet, enten det er en liten gruppe, eller en stor og omfattende konferanse. Du er naturligvis også velkommen som privatperson!! I tillegg til konferanserommene finner du «Kungaterrassen» som er et elegant salong- og selskapslokale, men også godt egnet til å slappe av med avisen innimellom slagene. Vi byr også på «FredmansBar» med god plass og alle rettigheter. En liten kafé finner du i tilknytning til konferanselokalene, og vi har en hyggelig restaurant, med den beste utsikten huset kan by på og kulinariske middager, bugnende lunsjbord og hyggelige frokoster. Det tar ca. en halv time fra Oslo sentrum og opp til VOKSENÅSEN, med T-banen og ca. 15-20 min. med egen bil. I løpet av den denne tiden har du lagt parkeringsproblemer, trafikk-kaos, og storbyens støy bak deg, og du befinner deg midt i naturen, med flott tur-terreng og gode muligheter for å treffe både elg og rådyr!

Velkommen opp til VOKSENÅSEN!

Einar Gerhardsen

Dag Hammarskjöldpaviljongen

Tage Erlander


Ullveien 4, 0791 Oslo T-bane linje 1 til Voksenkollen stasjon Telefon:+ 47 22 85 15 00

program@voksenaasen.no www.voksenaasen.no

/program16.02.11  
/program16.02.11  

http://www.voksenaasen.no/filestore/Bilde/Artikkelbilder/Kultur/program16.02.11.pdf

Advertisement