__MAIN_TEXT__

Page 10

10

UITGELEZEN

Drones assisteren redders aan kust

Zeebrugge ontsluit 150 ha haventerrein voor de autosector

Uitgelezen

Het aantal behandelde wagens stijgt dit jaar met 18% tot een totaal volume van 2,8 miljoen stuks. En daarvoor komt er ook nog extra kaaimuur bij. De haven van Zeebrugge is wereldleider wat de auto trafiek betreft. De groei in de autobehandeling zorgt ook voor extra tewerkstelling. Er is plaats voor 8.000 auto’s in het ruim van een autocarrier. Dat betekent dat er voor het laden en lossen van zo’n autopark heel wat personeel nodig is. En ook dat is dus goed nieuws voor Zeebrugge. De investering in de terreinuitbreiding en de bouw van extra kaaimuren wordt op 70 miljoen euro geraamd. (Focus | WTV)

Geld voor WestVlaamse bedrijven met duurzaam woonwerkverkeer Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 205.611 euro uit als steun voor West-Vlaamse bedrijven die het woonwerkverkeer duurzamer maken. Daarmee kunnen bedrijven mobiliteitsoplossingen op maat uitwerken en werknemers stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer, carpooling of randparkings. IMOG uit Harelbeke krijgt ruim 200.000 euro steun. Het bedrijf betaalt treinabonnementen tot 90% terug en koopt twintig elektrische fietsen aan. Geld is er ook voor De Patio (19.000 euro) en Vanden Broele uit Brugge (710 euro) en De Lovie uit Poperinge (83.000 euro) (Focus | WTV, Foto Shutterstock)

Tijdens de reddingsoefening ‘Seacoast’ in Knokke-Heist werd voor het eerst een drone ingezet. Die moest op zoek naar een drenkeling, maakte livebeelden en gaf coördinaten door aan de hulpdiensten op de dijk. De oefening kwam er op vraag van het IKVW (Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen) en werd georganiseerd in samenwerking met Noordzee Drones, een opleidingscentrum voor professionele dronepiloten. (DM, HN, Foto Shutterstock))

MUG-heli krijgt ondersteuning van ADMB Al sinds 1974 rukt de MUG-heli uit van op de helihaven in Brugge. De helikopter is 7 dagen op 7 beschikbaar en voert jaarlijks zo’n 700 interventies uit in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zeeland. ADMB Groep zal nu de uitbating van de helikopter helpen steunen. Onder andere door de strengere luchtvaartregels zag het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening de uitbatingskosten de voorbije jaren fors stijgen. De steun van de Groep ADMB is dan ook meer dan welkom. Zo kan er blijvend levensreddende hulp geboden worden. Op de MUG-heli zullen de logo’s van de hr-dienstengroep ADMB en diens externe preventiedienst Provikmo prijken. (Focus | WTV)

Profile for Voka West-Vlaanderen

Ondernemers West-Vlaanderen | editie 15-2016  

In dit nummer komen deze bedrijven aan bod: Durlet, Dewulf, Bhoho Brush, Petit Mouton, Brouwerij De Halve Maan, Auto Terminus, Joli & Tal, K...

Ondernemers West-Vlaanderen | editie 15-2016  

In dit nummer komen deze bedrijven aan bod: Durlet, Dewulf, Bhoho Brush, Petit Mouton, Brouwerij De Halve Maan, Auto Terminus, Joli & Tal, K...

Advertisement