Bedrijvig Limburg #8 (augustus 2019)

Page 26

Voka – Kamer van Koophandel Limburg organiseert een in company-opleiding voor Q-Top. Het wordt er eentje van de KamerAcademie met als thema ‘Verbindend communiceren’. We laten Etienne Custermans, CEO van Q-Top in Houthalen, aan het woord.

Ontdek het najaarsaanbod van de KamerAcademie begin september in je brievenbus of check het via

www.voka.be/limburg/ kameracademie

“HET GROTE AANBOD AAN OPLEIDINGEN IS VOOR MIJ HET STERKSTE PLUSPUNT” “De trends veranderen zo snel. Je kan het haast niet bijhouden en je moet steeds up-to-date te blijven,” klinkt het bij Etienne. Zijn medewerkers kunnen zelfs een loonsverhoging realiseren door opleidingen te volgen. Q-Top is een softwarebedrijf dat een volledig pakket, van CRM tot E-health communicatie, voor kinesitherapeuten aanbiedt.

up-to-date te blijven. Bij Q-Top werken we met een soort van evaluatiesysteem waarbij medewerkers een loonsverhoging kunnen realiseren door opleidingen te volgen. De tools daarvoor worden door ons aangereikt.”

Waarom organiseer je een opleiding In Company, met andere woorden op je eigen werkvloer?

Etienne: “De grote sterkte van de KamerAcademie is de brede waaier aan opleidingen. Q-Top is een bedrijf dat het hele verloop van de software coördineert, van IT en helpdesk tot verkoop en marketing. We moeten dus van alle markten thuis zijn. Daarnaast worden de opleidingen in kleine groepjes gegeven. Je hebt geen ‘schoolbanken-gevoel’. Je kan steeds in interactie gaan met de docent of met de groep. Bij de KamerAcademie geniet je ook steeds van een vroegboekkorting en dat is altijd handig meegenomen. Tijdig inschrijven kan je dus heel wat geld besparen!”

Etienne: “In januari kreeg ik het opleidingsaanbod van de KamerAcademie bij mij in de bus. Ik verspreid het op het de werkvloer en spoor mijn medewerkers aan om er eens door te bladeren en een opleiding te kiezen die hen persoonlijk aanspreekt. Wat bleek nu, verschillende collega’s kozen dezelfde opleiding, namelijk ‘Verbindend communiceren’. Aangezien verschillende medewerkers dezelfde nood hebben, leek het me nuttig om dit bij ons op de werkvloer te organiseren.”

Waarom vind je het zo belangrijk dat de werknemers bij Q-Top opleidingen volgen? Etienne: “Alle trends evolueren zo snel, zeker op gebied van HR, marketing en sales. De opleidingen van de KamerAcademie helpen ons zeker en vast om

Wat zijn voor jou de grootste pluspunten van het opleidingsaanbod van de KamerAcademie?

De KamerAcademie brengt jaarlijks tal van actuele opleidingen in samenwerking met professionele sprekers en/of trainers. In elke opleiding staat zowel jouw persoonlijke als professionele groei centraal.