Page 1

Op 21 maart begint de lente, hĂŠt jaargetijde van nieuw leven. Kinderen zijn vaak geboeid door de geboorte van kuikentjes, lammetjes en baby‘s. Maar hoe groeit een baby in de buik? Wat is verliefdheid? En wat is het verschil verschil tussen een jongen en een meisje?

De week van de lentekriebels sluit hierop aan. Het is een nationaal projectweek project waarin in het basisonderwijs relationele en seksuele vorming wordt gegeven. Wat wordt verstaan onder relationele rel en seksuele vorming? Relationele en seksuele vorming binnen bi het basisonderwijs omvat meer dan alleen informatie over lichamelijke veranderingen en/of voortvoort planting. Het gaat ook over vriendschap, liefde, relaties en omgangsregels. Wat staat centraal in de onderbouw? onderb In de onderbouw wordt er dus aandacht besteed aan verschillen tussen jongens en meisje en aan de vraag hoe een baby in de buik groeit. Maar ook vriendschap+ knuffelen en wat vind je leuk en wat niet. Ook houdt het h lespakket rekening met de verschillende culturen en religies.


DOEL Kinderen van groep 1 t/m 8 te ondersteunen bij hun seksuele ontwikkeling en te leren seksueel verantwoorden keuzes te maken. Dit draagt bij aan respectvolle samenleving en een veilig en prettig leefklimaat.

LESPAKKET Dit wordt als leerzaam en leuk ervaren en bestaat uit vier leskaternen: groep 1 & 2, groep 3 & 4, groep 5 & 6 en groep 7 & 8. Er wordt invulling gegeven aan de vier hoofdthema’s: *Lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld *Voortplanting en gezinsvorming *Sociale en emotionele ontwikkeling *Seksuele weerbaarheid

ECHO

ZWANGER


Er worden ook liedjes geluisterd en filmpjes bekeken. Liedje: http://www.schooltv.nl/beeldbank/embedded.jsp?clip=20080406_baby01

Beschuit met muisjes Beschuit met muisjes. Want we zijn zo blij. Ja! Beschuit met muisjes. Er is een baby bij. Baby bij. Beschuit met muisjes. Ja, ja, ja, ja! Voor jongens blauw. Voor meisjes roze en een kusje voor jou. Baby’tje, wat ben je lief. Ik wieg je heen en weer. Ik houd je vast en wieg je. Zachtjes heen en weer. En we eten… beschuit met muisjes. Want we zijn zo blij. Blij! Beschuit met muisjes. Er is een baby bij. Baby bij. Beschuit met muisjes. Ja, ja, ja! Voor jongens blauw. Voor meisjes roze en een kusje voor jou. Voor meisjes roze en een kusje voor jou. Toto ook!


Ballonnenactie Kinderen laten ballonnen op of geven ballonnen weg met daaraan een lieve boodschap of mooie tekening van henzelf. Impressie van Digibord lessen.

Video, kort filmpje over de week van de lentekriebels. http://www.weekvandelentekriebels.nl/video Video,, met een voorbeeld van een les seksuele vorming in de onderbouw.

http://www.leraar24.nl/video/3191 Voor nog meer informatie ga naar de website van de week van de lentekriebels. http://www.weekvandelentekriebels.nl/start/

Lentekriebels  

Hier vind je beschreven waar het thema lentekriebels in draait, gericht op de onderbouw.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you