Issuu on Google+

villa W illemslaan Bussum

Nieuwe villa aan de Willemslaan in Bussum.

opdrachtgever planvorming

particulier 2006

II-6 Villa Willemslaan Bussum


Asymmetrische compositie van in elkaar stekende bouwmassa’s. In elke ruimte is de meeontworpen tuin voelbaar.


‘compositie van steen, hout en glas’

Natuurstenen schijf contrasteert met licht stucwerk.

Keuken achterzijde geeft vol zicht op tuin.

Hoge glazen entreepui zorgt voor veel daglicht in hal.

Het ontwerp is gemaakt voor een perceel in de

de terrassen en natuurstenen tuinmuren zijn integraal

element in de woning. Verder zijn er veel diagonale

historische Bussumse villawijk ‘het Spiegel’. De

meegenomen in het ontwerp. Er is gekozen voor een

zichtlijnen aangebracht, waardoor je vanuit meerdere

opdrachtgever wilde een modern huis. Midden tussen

oplossing waarbij de terrassen en tuinzijden op het

punten in het huis zicht hebt op de tuin. De luifelachtige

de statige oude villa’s hebben we een moderne maar

zuiden en zuidwesten liggen en de entree automatisch

houten pergola begeleidt de bezoeker naar de entree.

toch contextgerichte invulling gemaakt. Door de woning

aan de noordoostzijde is gesitueerd. We zochten naar

Karakteristiek voor het ontwerp zijn de in elkaar

terug te leggen ontstaat een lange oprit en wordt het

een compositie waarbij natuursteen, hout en stucwerk

grijpende architectonische massa’s, grote glasvlakken

huis meer onderdeel van de tuin dan van de straat. Ook

samengaan. De natuurstenen massa is een centraal

en strookramen op de hoeken.

Villa Willemslaan Bussum

situatieschets II-6 Villa Willemslaan Bussum


plattegrond begane grond bijschrift foto


plattegronden

Entreeluifel verbindt verschillende bouwdelen en begeleidt bezoeker naar entree.

plattegrond 1e verdieping

plattegrond 2e verdieping II-6 Villa Willemslaan Bussum



http://www.vocus.nl/images/pdf/Villa-Willemslaan-Bussum