Koreai Filmfesztivál 2016 programfüzet

Page 1

programfĂźzetwww.koreaifilm.hu
Egy nehéz nap

akció-thriller, 111 perc 16 éven felülieknek

A Hard Day / 끝까지 간다 2014

Ko korrupt nyomozónak nem kedvez a csillagok állása, a napokban meghalt édesanyja temetéséről hajt őrülten, mert telefont kapott, hogy a csapata átvilágítás alá került, megvesztegetés gyanúja miatt. Szerencsétlen módon elüt egy hajléktalant út közben. Mivel ivott, a csomagtartójába rejti a halottat. Azonban ellenőrző pontba szalad, ahol az ittas vezetőket szűrik ki, nem kis nehézség árán tud csak szabadulni. Az elütött holttestet végül az anyja koporsójába teszi.

Rendező

Mikor már azt reméli, ezzel lezáródott az ügy, felbukkan egy nyomozó, aki cserbenhagyásos gázolás ügyben nyomoz, amit egy kamera is rögzített. Nincs mese, el kell menni Ko nyomozónak a végsőkig. Innentől kezdve se a nézőknek, se a nyomozónak nem lesz egy perc nyugta sem. Hajsza a végsőkig!

Csong Mansik (Jung Man-sik)

Kim Szonghun (Kim Seong-hun) Forgatókönyvíró Kim Szonghun (Kim Seong-hun)

Szereplők I Szongjun (Lee Sun-kyun) Cso Dzsinung (Cho Jin-woong) Sin Dzsonggun (Shin Jung-geun)

Pak Pogom (Park Bo-gum)A szobalány

The Handmaiden / 아가씨 2016

történelmi thriller, 144 perc 18 éven felülieknek

A szobalány az 1930-as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szépen lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban.

Rendező Pak Cshanuk (Park Chan-wook)

Forgatókönyvíró Pak Cshanuk (Park Chan-wook) Csong Szogjong (Chung Seo-kyung)

Szereplők Kim Minhi (Kim Min-hee) Kim Theri (Kim Tae-ri) Ha Dzsongu (Ha Jung-woo) Cso Dzsinung (Jo Jin-woong)A bérgyilkosság Assassination / 암살 2015

történelmi akciófilm, 140 perc 12 éven felülieknek

Korea hosszú ideje japán megszállás alatt áll és kétségbeesetten küzd szabadságáért. 1911-ben Jom elbukik egy küldetés teljesítésében, hogy megölje Kang Inguk üzletembert, aki köztudottan japán barát. Kang rájön, hogy a saját felesége segítette Jomot. A nőt menekülés közben megölik, csak az ikerlányai maradnak életben, akik közül az egyiket egy szolgáló ment meg. Több mint 20 évvel később az időközben századossá avatott Jomot újra megbízzák, hogy toborozzon össze három profi független harcost: An Ogjon mesterlövészt, Nagy Puskát és Hvang Dokszamot, hogy Szöulban öljék végre meg Kang Ingukot és Kavagucsi japán tábornokot. Eközben a koreai Hawaii Pisztoly névre hallgató bérgyilkos is megbízást kap, hogy végezzen a három harcossal, azt hazudják neki, hogy japán kémek, akik szimpatizálnak a megszállással. A szálak összekuszálódnak és az események különös fordulatot vesznek.

Rendező Cshö Donghun (Choi Dong-hun)

Forgatókönyvíró Cshö Donghun (Choi Dong-hoon) I Gicshol (Lee Ki-cheol)

Szereplők Cson Dzsihjon (Jun Ji-hyun) I Dzsongdzse (Lee Jung-jae) Ha Dzsongu (Ha Jung-woo) O Dalszu (Oh Dal-su)BELSŐ SZÉPSÉG

BEAUTY INSIDE 뷰티 인사이드 2015

romantikus, 127 perc 12 éven felülieknek

Udzsin minden reggel más testben ébred. Lehet férfi vagy nő, öreg vagy fiatal, még a nemzetisége se biztos. Belül ugyanaz a személy marad, de nem meglepő, ha ezt a zaklatott, folyamatos bizonytalanságot, és a tükörből reggel visszanéző mindig új arcot nem tudja megszokni. Életében egyetlen biztos pont szerelme, Iszu. Minden egyes átváltozásnál Udzsinnak meg kell barátkoznia új testével és reménykedik, hogy barátnője így is elfogadja majd.

Rendező Pek Csongjol (Baek Jong-yul) Forgatókönyvíró Kim Szondzsong (Kim Seon-jeong) Pak Csongje (Park Jeong-ye) Szereplők Han Hjodzsu (Han Hyo-joo) Pak Sinhje (Park Shin-hye) I Bomszu (Lee Beom-soo) Pak Szodzsun (Park Seo-joon) I Donghü (Lee Dong-hwi)A megtévesztés mesterei The Con Artists 기술자들 2014

akció-vígjáték, 106 perc 12 éven felülieknek

Dzsihjoknak - aki mestere a széfek feltörésének - nincs oka panaszra, antik tárgyak és ékszerek lopásából igazán szép summát sikerült ös�szeszednie, nincs gondja az életben. Nem véletlen, hiszen kiválóan simulékony a természete, mindent és mindenkit megszerez, amit akar, minden nyom nélkül. Azonban ez a nyugalom megszűnik, amikor Cso úr boltját rabolják ki és nincs választás, teljesíteniük kell egy küldetést: lopjanak el 150 millió amerikai dollárnak megfelelő összeget, mindössze 40 perc alatt. A megvalósításban nincs egyedül: egy fiatal hacker és egy tervező teszi teljessé a csapatot! De vajon bízhatnak-e egymásban?

Rendező Kim Hongszon (Kim Hong-sun)

Forgatókönyvíró Kim Hongszon (Kim Hong-sun)

Szereplők Kim Ubin (Kim Woo-bin) I Hjonu (Lee Hyun-woo) Kim Jongcshol (Kim Yeong-cheol) Ko Cshangszok (Ko Chang-seok) Csong Mansik (Jung Man-sik) Cso Junhi (Jo Yoon-hee)Csoszoni nyomozó: Az elveszett sziget titka Detective K: Secret of the Lost Island 조선명탐정: 사라진 놉의 딸 2015

történelmi kalandfilm, 125 perc 12 éven felülieknek

1795-ben Csongdzso uralkodásának idején Csoszont ellepi a hamisított ezüst. Az uralkodó megbízza legkiválóbb nyomozóját, Kim Mint, hogy találja meg a felelősöket. A sikeres akció után azonban Kimet mégis száműzik egy apró szigetre. Magányában csak hűséges szolgája, Szophil és egy cserfes kislány a társai. Tahe rá szeretné venni Kimet, hogy találja meg eltűnt húgát, de a nyomozó inkább az újra felbukkant ezüsthamisító banda nyomába ered, akik tevékenységükkel az egész csoszoni gazdaságot fenyegetik. A nyomozásban társául szegődik a titokzatos japán gésa, Hiszako.

Rendező Kim Szogjun (Kim Sok-yun)

Forgatókönyvíró I Namgju (Lee Nam-kyu) Kim Szudzsin (Kim Su-jin)

Szereplők Kim Mjongmin (Kim Myung-min) O Dalszu (Oh Dal-su) I Hjonhi (Lee Hyeon-hee) Cso Gvanu (Jo Kwan-woo)Szabadság-hegy

Hill of Freedom 자유의 언덕 2014

melodráma, 67 perc 12 éven felülieknek

Kvon az egykori nyelvtanár a hegyekből visszatérve bemegy volt munkahelyére és kap egy neki címzett vastag borítékot. Két évvel ezelőtt munkatársa, a japán Mori megkérte a kezét, de a nő elutasítása miatt visszatért Japánba. Most újra eljött Koreába, hogy megtalálja őt. Miután Kvon elolvassa az első levelet a sok közül, elájul és a neki szóló dátum nélküli levelek összekeverednek. Vele együtt a nézőnek is rá kell jönnie, milyen sorrendben történtek az események.

Rendező Hong Szangszu (Hong Sang-soo)

Forgatókönyvíró Hong Szangszu (Hong Sang-soo)

Szereplők Kasze Rjó (Kase Ryo) Mun Szori (Moon So-ri) Szo Jonghva (Seo Young-hwa) Kim Iszong (Kim Eui-sung)Szovon

Hope / 소원 2013

családi dráma, 122 perc 16 éven felülieknek

Egy esős reggelen a nyolc éves Szovon egyedül indul iskolába, de nem ér oda, mert egy részeg férfi megveri és megerőszakolja. A kislány súlyos sérülésekkel, szinte félholt állapotban kerül be a kórházba.

Rendező

A történteket nem csak neki, hanem családjának és közvetlen környezetének is nehéz feldolgozni. Mindent megtesznek, hogy a Szovon vis�szanyerje életkedvét és megnyíljon a világ felé. Mivel nem hajlandó szóba állni édesapjával, Tonghun úgy dönt, magára ölti lánya kedvenc rajzfilmfigurájának kosztümét és az őrangyalává szegődik.

Cso Dzsunghun (Jo Joong-hoon)

A fesztivál közönsége idén megtekintheti I Dzsunik másik díjnyertes alkotását, a trónt is, mely szintén megtörtént eseményeken alapul.

I Dzsunik (Lee Joon-ik)

Forgatókönyvíró

Kim Dzsihje (Kim Ji-hye)

Szereplők Szol Gjonggu (Sol Kyung-gu) Om Dzsivon (Uhm Ji-won) I Re (Lee Re) Ra Miran (Ra Mi-ran)Hvai

Hwayi / 화이: 괴물을 삼킨 아이 2013

akció-thriller, 126 perc 16 éven felülieknek

Egy elhagyatott farmon élő öttagú bűnözőbanda váltságdíj reményében elrabolja Hvait, azonban a terv nem az elvárások szerint alakul és a gyerek a nyakukon marad. 17 éves korára Hvai, aki soha nem járt iskolába, hanem “apái” részesítették oktatásban, kiváló gyilkossá cseperedik. Bár remekül alkalmazkodott ehhez az életformához, olykor mégis szeretné a hétköznapi kamaszok életét élni, ami elérhetetlennek tűnik a számára. Első éles bevetése alkalmával azonban saját múltjának darabjaira bukkan és nevelőszülei ellen fordul, kihasználva minden képességet, amit nekik köszönhetően szerzett meg.

Rendező Csang Dzsunhvan (Jang Joon-hwan)

Forgatókönyvíró Pak Csuszok (Park Ju-seok)

Szereplők Kim Junszok (Kim Yoon-seok) Jo Dzsingu (Yeo Jin-goo) Cso Dzsinung (Cho Jin-woong) Csang Hjonszong (Jang Hyun-sung)Kundo, a féktelenség kora

Kundo: The Age of Rampant 군도: 민란의 시대 2014

történelmi akciófilm, 137 perc 16 éven felülieknek

1862-ben a népet magas adók, járványok és éhínség sújtja. A nemességet csak saját haszna érdekli és kizsákmányolja a parasztságot. Számukra egyedül a Kundo törvényen kívüli tagjai jelenthetnek reményt. Tolmucshi, a mészáros családját a nemesi fattyú Cso Jun megöleti és a férfival is végezni akar, mivel az nem teljesítette egy korábbi megállapodásukat. Tolmucshi túléli a támadást és bosszút esküdve csatlakozik a Kundóhoz, hogy együtt megtörjék a nemesség rémuralmát.

Rendező Jun Dzsongbin (Yoon Jong-bin) Forgatókönyvíró Cson Csholhong (Jeon Cheol-hong) Jun Dzsongbin (Yun Jong-bin) Szereplők Ha Dzsongu (Ha Jung-woo) Kang Dongvon (Kang Dong-won) I Gjongjong (Lee Geung-young) I Szongmin (Lee Sung-min)Szerelmem, ne kelj át a folyón!

My Love, Don’t Cross That River 님아, 그 강을 건너지 마오 2014

dokumentumfilm, 86 perc 12 éven felülieknek

A 98 éves Cso Bjongman és felesége, a 89 éves Kang Gjejol történetét a nézők először 2011-ben ismerhették meg egy tévéműsor kapcsán. Már 76 éve házasok. Tizenkét gyermekük született, akik közül hat élte meg a felnőttkort. Mindketten érzik, hogy lassan el kell engedniük egymás kezét. A dokumentarista Csin Mojong (Jin Mo-young) a tévéműsor után kereste fel őket, hogy a szerelmükről filmet készítsen. Csin 2012-től kezdve követte kamerájával a házaspár mindennapjait tizenöt hónapon át, amelyből a koreai filmtörténet eddigi legsikeresebb dokumentumfilmje született: majdnem 5 millió nézőt csábított filmszínházba.

Rendező Csin Mojong (Jin Mo-young)

Forgatókönyvíró Csin Mojong (Jin Mo-young)

Szereplők Cso Bjongman (Jo Byeong-man) Kang Gjejol (Kang Kye-yeol)Ma igaz, tegnap hamis Right Now, Wrong Then

지금은맞고그때는틀리다 2015

dráma, 121 perc 12 éven felülieknek

A film két részében ugyanazt az eseménysort követhetjük nyomon. Ham Cshonszu rendezőként elutazik filmje forgatási helyszínére, ahol egy csinos fiatal lányt vesz észre sétája során. Mikor másodszor találkozik vele, szóba elegyednek, hiszen a lány felismeri a rendezőt. A lány modellként dolgozott, de kiégett és inkább festészettel foglalkozik. A rendezőt meghívja a stúdiójába, ő pedig vele tart. Nagy köztük a harmónia és a megértés, a férfinak láthatóan tetszik a nő, de tudvalévően házas ember. Ennek ellenére meghívja a lányt szusizni és persze pár pohár ital is lecsúszik evés közben. Az illuminált állapot szabad utat enged az érzéseknek is.

Rendező Hong Szangszu (Hong Sang-soo)

Forgatókönyvíró Hong Szangszu (Hong Sang-soo)

Szereplők Csong Dzsejong (Jung Jae-young) Kim Minhi (Kim Min-hee) Jun Jodzsong (Youn Yuh-jung) Ki Dzsubong (Gi Ju-bong)A királyi szabó

The Royal Tailor / 상의원 2014

történelmi dráma, 127 perc 12 éven felülieknek

Cso Dolszok 30 éve készít hagyományos koreai öltözéket, hanbokot, a királyi szabóság, a Szangivon főszabója. Amikor a királyné varrónői véletlenül tönkreteszik a király ceremoniális öltözetét, a mjonbokot, Cso nem vállalja a kijavítását, mert egyetlen éjszaka alatt lehetetlennek tartja. Az egyik hivatalnok bemutatja a királynénak I Gongdzsint, egy tehetséges, szabályokkal nem törődő, korát megelőző ötletekkel rendelkező fiatal szabót, aki vállalja az öltözet felújítását. A darab kiválóan sikerül, a királyt lenyűgözi a fiatalember tehetsége. Gongdzsin így az udvari szabóságba kerül, és forradalmi dizájnjaival, elképesztően gyönyörű női ruháival felforgatja a palota életét. Csóban egyre nő a düh és elkeseredettség, riválisként kezd tekinteni a férfira, aminek következtében a két szabó végül tragikus udvari intrikába keveredik.

Rendező I Vonszok (Lee Won-suk)

Forgatókönyvíró I Bjonghak (Lee Byoung-hak) Szereplők Han Szokkju (Han Suk-kyu) Ko Szu (Go Soo) Pak Sinhje (Park Shin-hye) Ju Jonszok (Yoo Yeon-seok)A trón

The Throne / 사도 2015

történelmi dráma, 125 perc 12 éven felülieknek

Az alacsony származású ágyastól született Jongdzso királynak végre fia születik, azonban a koronaherceg nem váltja be szigorú apja hozzá fűzött reményeit. A származása miatt uralkodói hírnevére rendkívül kényes király semmilyen hibát nem tűr meg a fia részéről, legyen az tanulás vagy csupán a nadrágja állása. A herceg azonban érzékeny lelkű, művészetekre nyitott, tanulni kevésbé vágyó, szabad gondolkodású fiatalemberré cseperedik, akinek uralkodási nézetei eltérnek apjáétól. Az állandó konfliktus és apja hideg-rideg viselkedése lassan teljesen őrületbe kergeti a herceget, aki kiszámíthatatlanná válik és őrült dolgokat művel. A király, hogy saját hatalmát védje, egy rizsládába záratja a herceget büntetésképp.

Rendező I Dzsunik (Lee Joon-ik) Forgatókönyvíró Cso Csholhjon (Cho Chul-hyun) O Szunghjon (Oh Seung-hyeon) I Szongvon (Lee Song-won) Szereplők Ju Ain (Yoo Ah-in) Szong Gangho (Song Kang-ho) Mun Gunjong (Moon Geun-young) Kim Heszuk (Kim Hae-suk)A Tigris: egy vadász legendája

The Tiger: An Old Hunter’s Tale / 대호

2015

történelmi dráma, 139 perc 12 éven felülieknek

Manduk, a legendás vadász, a tinédzser fiával a Csiriszan hegyen él. Egy baleset következtében felhagyott ezzel a mesterséggel, helyette gyógynövényeket gyűjt. Manduk a természet törvényeit tisztelve éli a mindennapokat, ám az egyensúly egyszer csak felbomlik, amikor a japán hadsereg vezére minden áron le akarja vadásztatni az utolsó nagy tigrist, akit egyébként a hegység uraként tisztelnek a helybéliek. Elindul a vadászat, a hegység nyugalma felbolydul, Manduk békessége is odalesz, a fiával összeveszik, aki aznap nem tér haza.

Rendező Pak Hundzsong (Park Hoon-jung)

Forgatókönyvíró Pak Hundzsong (Park Hoon-jung)

Szereplők Cshö Minsik (Choi Min-sik) Csong Mansik (Jung Man-sik) Kim Szangho (Kim Sang-ho) Szong Jubin (Sung Yoo-bin) Csong Szogvon (Jung Suk-won)Csalás The Fake / 사이비 2013

animációs, thriller, 101 perc

16 éven felülieknek

A vidéki falut hamarosan elárasztják egy gát építése miatt. A lakóknak kártérítés fejében el kell költözniük. A település új tiszteletese megígéri, hogy segít új helyet találni a közösségnek. A falubeliek ezért segítőjére, Cshö Gjongszokra, a vallási elöljáróra bízzák minden megtakarításukat, aki nem csupán új otthont ígér nekik, hanem biztos bejutást a mennyországba is. Cshö azonban körözött csaló és erre nem jön rá senki, csak Kim Mincshol, akinek erőszakos természete miatt senki nem hisz.

Rendező Jon Szangho (Yeon Sang-ho)

Forgatókönyvíró Jon Szangho (Yeon Sang-ho)

Szereplők Jang Ikcsun (Yang Ik-june) O Dzsongsze (Oh Jung-se) Kvon Hehjo (Kwon Hae-hyo) Pak Hibon (Park Hee-von)A barackvirág éneke The Sound of a Flower

도리화가

életrajzi film, 109 perc 12 éven felülieknek

Csin Csheszon (Jin Chae-seon) édesanyja halála után egy kiszengházban nevelkedik. Még gyermekként hallgat végig egy phanszori előadást és elhatározza, belőle is énekes lesz, azonban a csoszoni törvények értelmében erre egy nőnek nincs lehetősége. A lánynak mégis sikerül meggyőznie a korszak egyik elismert mesterét Sin Dzsehjót, hogy tanítványai közé fogadja és a férfi úgy dönt, felkészíti a királyi udvar által meghirdetett versenyre. Az igaz történetet elénk táró film Csoszon első női phanszori előadójának életét mutatja be. Ezt a különleges népi operát eredetileg szabadtéren adta elő az énekes és dobosa, ma azonban már létezik többszereplős, színházban előadott változat is. Bár eredetileg egy tucatnyi hagyományos mű létezett, nem mindegyik felelt meg a nemesség ízlésének. Mivel ezek a darabok szájhagyomány útján terjedtek és a nem megfelelőeket nem adták tovább, így ma már csak ötöt ismerünk. Ezeket Sin Dzsehjo gyűjtötte össze és jegyezte le.

Rendező I Dzsongphil (Lee Jong-pil) Forgatókönyvíró I Dzsongphil (Lee Jong-pil) Kim Ajong (Kim Ah-young) Szereplők Rju Szungnjong (Ryu Seung-ryong) Pe Szudzsi (Bae Suzy) Szong Szebjok (Song Se-byeok) Kim Namgil (Kim Nam-gil) I Donghü (Lee Dong-hwi)Húsz Twenty / 스물

2015

vígjáték, 115 perc 12 éven felülieknek

Érettségi után betölti a huszadik életévét a három jóbarát. Cshiho munkanélküli, és semmi más nem érdekli, csak a csajozás. A szerény Gjongdzse lányok társaságában iszonyú félénk – már amíg be nem rúg rendesen. Az örökké vidám Tongu képregényeket szeretne készíteni, de családja nehéz anyagi helyzete miatt több állást is kell vállalnia. Mindhárman úgy érzik, övék a világ, ami tele van új lehetőségekkel, kalandokkal és szerelemmel. És amíg felfedezik ezt a világot, csinálnak egy kis bajt itt, okoznak egy kis galibát ott, miközben nem is akarnak igazából felnőni.

Rendező I Bjonghon (Lee Byeong-heon)

Forgatókönyvíró I Bjonghon (Lee Byeong-heon)

Szereplők Kim Ubin (Kim Woo-bin) I Csunho (Lee Junho) Kang Hanul (Kang Ha-neul)Veterán Veteran / 베테랑

2015

bűnügyi akciófilm, 123 perc 12 éven felülieknek

Szo Docshol egy igazi kemény rendőr, aki minden idejét a bűnüldözésnek szenteli. Az egyik akciójában segítő kamionsofőr hirtelen „lezuhan” a lépcsőn, miután kérdőre vonja a Sindzsin vállalat arrogáns és brutális örökösét, Cso Theót a cégnél történt jogtalan elbocsátások miatt. Szo elkezdi kivizsgálni az ügyet, de Cso vagyona és befolyása miatt folyton falakba ütközik. Szo megfogadja, hogy bármibe kerül is, levadássza a tisztességtelenül játszó fiatal milliárdost.

Rendező Rju Szungvan (Ryoo Seung-wan)

Forgatókönyvíró Rju Szungvan (Ryoo Seung-wan)

Szereplők Hvang Dzsongmin (Hwang Jung-min) Ju Ain (Yoo Ah-in) Ju Hedzsin (Yoo Hae-jin) O Dalszu (Oh Dal-su)Újra és újra, szenvedéllyel! You call it passion

열정 같은 소리 하고 있네 2015

vígjáték, 106 perc 12 éven felülieknek

Hogy milyen egy álommunkahely? Kellemes környezet, segítőkész kollégák, stresszmentes munka és jó fej főnök. To Rahi, a Tongmjong napilaphoz kerül gyakornoknak. Már szinte az első pillanatban rájön, hogy az előbb említett alaptézisek az ő munkahelyére nem lesznek igazak, leszámítva talán a kollégákat. A Ha Dzsegvan vezette szórakoztatóipari szekcióba kerül; ő a főnökök netovábbja. Tüzes temperamentuma, erős, szenvedélyes hozzáállása a dolgokhoz nem kevéssé nehezíti meg Rahi mindennapjait, na és persze a vonalas telefonok életét. Egy sem marad épen a főnöke kezei között. Mindennek tetejében megtapasztalja az újságírói szakma sötét, piszkos oldalát, amikor azt a feladatot kapja, hogy egy szexuális zaklatás gyanújába keveredett sztárról cikkezzen. A kutakodás során azonban rájön, hogy a bizonyítékok túlságosan mesterkéltek és fabrikáltak. Visszautasítja a cikk megírását. A főnöke megírja helyette, Rahi azonban ezt nem hagyja annyiban, és beleássa magát az ügybe szenvedéllyel, ahogy a profi, igazi újságírók teszik, hogy fény derüljön az igazságra.

Rendező Csong Gihun (Jeong Gi-hoon)

Forgatókönyvíró Csong Gihun (Jeong Gi-hun) Szo Jumin (Seo Yoo-min)

Szereplők Pak Pojong (Park Bo-young) Csong Dzsejong (Jung Jae-young) Pe Szongu (Bae Sung-woo) Rju Hjongjong (Ryu Hyun-kyung)BUDAPEST Sugár Nagyterem

SUGÁR Kisterem 1.

SUGÁR Kisterem 2.

nov. 8. Kedd/ 18:00

A királyi szabó / The Royal Tailor / 상의원 történelmi dráma,127 perc

18:00 Ma igaz, tegnap hamis / Right 18:00 Belső szépség / Beauty Now, Wrong Then / 지금은맞고 Inside / 뷰티 인사이드 그때는틀리다 romantikus, 127 perc dráma, 121 perc

20:30

A barackvirág éneke / The Sound of a Flower / 도리화가, életrajzi film 109 perc Nincs vetítés

20:15 Hvai / Hwayi / 화이: 괴물을 삼킨 20:30 Csalás /The Fake / 사이비 animációs, thriller, 101 perc 아이, akció-thriller, 126 perc

nov. 9. Szerda

18:00 Szabadság-hegy / Hill of Free- 18:00 Csoszoni nyomozó: Az dom / 자유의 언덕 elveszett sziget titka / Detecmelodráma, 67 perc tive K: Secret of the Lost Island / 조선명탐정: 사라진 놉 의 딸 , történelmi kalandfilm, 125 perc 20:30 Egy nehéz nap / A Hard Day / 20:30 Újra és újra, szenvedéllyel! 끝까지 간다 / You Call It Passion / akció-thriller, 111 perc 열정 같은 소리 하고 있네 vígjáték, 106 perc

nov. 10. A bérgyilkosság / Assas- 18:00 Belső szépség / Beauty Inside 18:00 A barackvirág éneke / The / 뷰티 인사이드 Sound of a Flower / Csütörtök sination / 암살

18:00 20:45

nov. 11. Péntek 18:00 20:30

történelmi akciófilm, 140 perc Húsz / Twenty / 스물 vígjáték, 115 perc

romantikus, 127 perc

도리화가 ,életrajzi film, 109 perc 20:15 Ma igaz, tegnap hamis / Right 20:15 Kundo, a féktelenség Now, Wrong Then / kora / Kundo: The Age of 지금은맞고그때는틀리다 Rampant / 군도: 민란의 시대 dráma, 121 perc akciófilm, 137 perc A trón / The Throne / 18:00 A megtévesztés mesterei / The 18:00 Szerelmem, ne kelj át a 사도, történelmi dráma, Con Artists / 기술자들 folyón! / My Love, Don’t 125 perc akció-vígjáték, 106 perc CrossThat River / 님아, 그 강을 건너지 마오 dokumentumfilm, 86 perc A szobalány / The Hand- 20:30 Veterán / Veteran / 베테랑 20:30 Szabadság-hegy / Hill of maiden / 아가씨 bűnügyi akciófilm, 123 perc Freedom / 자유의 언덕 történelmi thriller, 144 perc melodráma, 67 perc

nov. 12. Szombat 18:00

Veterán / Veteran / 베테랑 bűnügyi akciófilm, 123 perc

18:00 A királyi szabó / The Royal Tai- 18:00 Csalás / The Fake / 사이비 lor / 상의원, történelmi dráma, animációs, thriller, 101 perc 127 perc

20:30

A Tigris: egy vadász legendája / The Tiger: An Old Hunter’s Tale / 대호 történelmi dráma, 139 perc

20:15 A szobalány / The Handmaiden / 아가씨 történelmi thriller, 144 perc

20:30 Szerelmem, ne kelj át a folyón! / My Love, Don’t Cross That River / 님아, 그 강을 건너지 마오 dokumentumfilm, 86 perc


apolló mozi

apolló mozi

debrecen

PÉCS

Péntek nov. 11.

Szombat nov. 12.

Péntek nov. 11.

Szombat nov. 12.

18:00 A királyi szabó / The Royal Tailor / 상의원 történelmi dráma, 127 perc

18:00 Újra és újra, szenvedél�lyel! / You call it passion / 열정 같은 소리 하고 있네 vígjáték, 106 perc

18:00 A trón / The Throne / 사도 történelmi dráma, 125 perc

18:00 Húsz / Twenty / 스물 vígjáték, 115 perc

20:30 Egy nehéz nap / A Hard Day / 끝까지 간다 akció-thriller, 111 perc

20:00 A szobalány / The Handmaiden / 아가씨 történelmi thriller, 144 perc

20:30 Hvai / Hwayi / 화이: 괴물을 삼킨 아이 akció-thriller,126 perc

20:15 Szovon / Hope / 소원 családi dráma, 122 perc

belvárosi mozi szeged

Péntek nov. 11.

Szombat nov. 12.

18:00 Nyitóünnepség 18:30 A barackvirág éneke / The Sound of a Flower / 도리화가, életrajzi film 109 perc

18:00 A megtévesztés mesterei / The Con Artists / 기술자들 akció-vígjáték, 106 perc

20:30 Veterán / Veteran / 베테랑 bűnügyi akciófilm, 123 perc

20:15 A szobalány / The Handmaiden / 아가씨 történelmi thriller, 144 perc


10 ok, amiért érdemes ellátogatni Dél-Koreába Lenyűgöző természeti környezet

Prémium kategóriás termékek

Korea közel kétharmad részét hegység borítja, és ebbe Szöul is beletartozik: akad néhány olyan metrómegálló a fővárosban, amelyek közvetlenül a túraútvonalak mellett helyezkednek el. Az országban huszonegy nemzeti park található, amelyek közé tartozik többek közt a Szorakszan Nemzeti Park és négy tengeri nemzeti park. A természet kedvelői Koreában egész évben el tudják magukat foglalni: nyáron a fehér homokos tengerpartok, télen a téli sportok, tavasszal és ősszel pedig jellemzően a hegyi túrázás és a biciklizés vonzza az érdeklődőket.

Szöult a CNN a “világ legjobb shopping-városának” nevezte. Korea fővárosában kizárólag trendi ruhaneműket áruló fashion streetek és hajnalig nyitva tartó bevásárlóközpontok várják az érdeklődőket. A shopping-mániásoknak vidéken sem lehet okuk a panaszra, hiszen Puszanban található a világ legnagyobb plázája.

Korea fantasztikus fejlődése Néhány évtizeden belül figyelreméltó politikai változás ment végbe az országban: az 1980-as évek végén, a katonai diktatúra korszaka után Korea példaértékű demokráciává vált, amely sokat köszönhet a kiváló színvonalú oktatási rendszerének. A koreai háború pusztítását követően Korea szinte a semmiből vált a világ egyik leggazdagabb államává. Az ország a technológia tekintetében is vezető szerepet tölt be: a turisták itt a világ leggyorsabb internetkapcsolatát élvezhetik, és például mobiltelefonnal, QR-kódok segítségével vásárolhatnak be maguknak valamelyik metróállomás virtuális élelmiszerboltjában.

Utazás egyszerűen A jó angol tudásnak, a barátságos embereknek, a kiváló közlekedésnek és a megbízható infrastruktúrának köszönhetően egy koreai út nem jár sok előkészülettel. Az expresszvonatos (KTX) összeköttetésnek köszönhetően Szöul és a félsziget déli csücskén elhelyezkedő Puszan közötti távolság két és fél órán belül megtehető. A szálláslehetőségek széleskörű választéka biztosítja, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő helyszínt a hostelektől az ötcsillagos luxushotelekig. Hagyomány

Trendformáló Korea Legyen szó bár divatról, filmiparról, zenéről vagy modern irodalomról, Ázsiában Korea diktálja a trendeket. Akik kíváncsiak arra, hogy melyek lesznek az elkövetkező szezon ázsiai divattrendjei, azok mindenképpen Koreába menjenek el vásárolni.

A tradicionális ünnepek ma is fontos részét képezik a koreaiak életének: az ún. szollal (holdújév) és az ún. cshuszok (hálaadás) számít a két legjelentősebb nemzeti ünnepnek. A külföldi látogatók előtt nyitva állnak a minden évszakban népszerű regionális fesztiválok, mint például a Porjong Iszapfesztivál (nyár), a Csaraszom


Nemzetközi Jazzfesztivál (ősz) és a Hvacshon Szancshono Jégfesztivál (tél). Emellett a koreai buddhista templomok a Templestay program keretében elvonulási lehetőséget biztosítanak az érdeklődő turisták számára (bővebben: www. templestay.com). Koreai gasztronómia Az ínycsiklandozó és sokszínű koreai konyha nem szorítható kizárólag a kimcsi, a pulgogi és a pibimbap szentháromsága közé, ezért a kóstoláshoz a svédasztalos rendszerű koreai éttermeket ajánljuk. Az egykori királyi udvarban felszolgált fogásokra koncentráló éttermekben olyan étkeket próbálhatunk ki, amelyeket anno kizárólag koreai királyok és királynék fogyaszthattak. A helyi specialitások leteszteléséhez azt a tizennégy regionális ételkülönlegességre fókuszáló utcát ajánljuk, amely megtalálható a Visit Korea honlapján (http://english.visitkorea.or.kr). Családbarát desztináció Nincs fontosabb dolog a biztonságnál és a tisztaságnál, ha valaki a gyermekeivel utazik. Korea e tekintetben is ideális célállomás, amely felejthetetlen élményeket kínál a vidámparkoktól kezdve az állat- és növénykerteken át hagyományos koreai kézművességet bemutató, gyermekbarát workshopokig. A taekwondo bemutatók, a legmodernebb technológiát bemutató IT-élményzónák vagy épp az aquaparkok ugyancsak népszerű opciónak számítanak. Szórakozás és éjszakai élet Az éjszakai élet Szöulban és Puszanban világviszonylatban is megállja a helyét. Az utak éjfél után még tele vannak élettel, az éttermek és bárok pedig hajnalig várják a vendégeket. A nyugalomra vágyók ugyanakkor a kulturális és

történelmi emlékek mellett elhelyezkedő vidéki településeken kapcsolódhatnak ki. Bárhol is töltsön el egy éjszakát, semmiképp se hagyja ki a koreai karaoke-szobát (norebang) és a helyi illetőségű szaunát (csimcsilbang). Az előadóművészetek iránt érdeklődőknek a nyelvi akadályokat áthidaló non-verbális, rendkívül szórakoztató performanszokat ajánljuk. Az ütőhangszerekre épülő, világhírű Nanta vagy a hagyományos koreai előadóművészeteket megidéző Miso csupán két show a számtalan közül. Előzetes foglalásra és kedvezményes jegyvásárlásra a www.kperformance.org honlapon van lehetőség. Biztonságos utazás A statisztikák szerint Korea már sok éve a világ egyik legbiztonságosabb országa. A koreai rendőrségnél külön egységek működnek a turisták védelmében, amelyek feladata a külföldi látogatók sérelmére elkövetett illegális tevékenyégek megelőzése (pl. lényegesen magasabb árak alkalmazása, illegális taxik stb.) A legnépszerűbb turisztikai helyszíneken rendszeres ellenőrzéseket tart a koreai rendőrség, ahol angol, kínai és japán nyelven segítik a turistákat. Fontos kiemelni, hogy a koreai tömegközlekedés nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően biztonságosnak számít.

A Koreai Turisztikai Szervezet (KTO) frankfurti irodája 1974-ben nyílt meg, és ez az európai fiók felel Dél-Korea turizmussal kapcsolatos promóciójáért Németországban, Svájcban, Ausztriában, Lichtensteinben, Magyarországon és Csehországban.