Page 1

LÄÄKETILOJA ammattilaisille

Toteutamme toimivat ja turvalliset lääkehuoltotilat – suunnittelusta asennukseen.

SUUNNITTELU KALUSTEET ASENNUS


Ilo tehdä töitä! Meillä VMP-interiorissa on yli 25 vuoden

VMP-interior Oy on raumalainen apteekkien, lääketilojen ja myymäläratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen erikoistunut yritys. Vastaamme yli 25 vuoden kokemuksella projekteista kokonaisuudessaan: liiketilojen hankkimisesta tilasuunnitteluun ja projektinhallinnasta asennukseen.

kokemus lääke- ja apteekkitilojen toteuttamisesta – suunnittelusta asennukseen asti. Tunnemme lääketilojen tarpeet ja kompastuskivet, ja suunnittelijamme ovat tottuneet rakentamaan haastavistakin neliöistä loistavia kokonaisuuksia. Tilasuunnittelussa

www.vmp-interior.fi

hyödynnämme 3D-tekniikkaa. Investointi toimivaan, nykyaikaiseen tilaan ja sen korkealaatuisiin kalusteisiin on erittäin kannattava

Uudistimme lääkehuoltotiloja mm. näissä kohteissa:

sijoitus. Kalusteemme on tehty kestämään, joten niiden elinkaarikustannukset ovat edulliset. Kalusteitamme voi myös helposti muokata muuttuvien tarpeiden mukaan. Helposti käytettävät kalusteet tekevät työnteosta sujuvaa ja täyttävät lääketurvallisuuden tiukat vaatimukset. Tehokkuus, tilansäästö, turvallisuus ja työergonomia ovatkin avainsanoja, jotka kuvaavat sekä lääketilakalusteitamme että työmme tulosta.

Tuomas Kärki, myyntipäällikkö p. 050 379 9183 tuomas.karki@ vmp-interior.fi

Tutustu tarjontaamme ja ota yhteyttä, niin tehdään tiloistanne sellaiset, joissa on ilo työskennellä!

• • • • • • • • •

HUS Jorvin sairaala HUS Naistenklinikka HUS Töölön sairaala Järvenpään uusi sairaala Kaarinan terveyskeskus osasto 2 Mäntyharjun terveyskeskus Palvelutalo Vaahterakoti Pyhäjärven terveyskeskus Seinäjoen keskussairaala

Tervetuloa showroomiin tutustumaan tuotteisiimme! 3D-suunnittelu havainnollistaa Jukka Nummi, designer: 3D-kuvien avulla tila ja sen kalustus on helppo hahmottaa jo suunnitteluvaiheessa. Työkuvien luonti 3D-mallista takaa sen, että lopputulos on juuri sellainen kuin suunniteltiinkin.

2 • LÄÄKEHUOLTOTILOJA AMMATTILAISILLE • www.vmp-interior.fi

Esillä showroomissa ovat mm. lääketilakalusteet ja -vaunut, lääkejääkaapit, huumekaapit, lääkelogistiikan ratkaisuja, e-lääkekaappi, VMP TILA -lasiseinäjärjestelmä ja aulatilojen viherseinät. Tervetuloa inspiroitumaan, sovi tapaaminen Tuomaksen kanssa, p. 050 379 9183, tuomas.karki@vmp-interior.fi Showroomimme löydät Helsingin Arabiasta, Hämeentie 135.


Lääketila-ammattilaiset palveluksessasi! Toimitusjohtaja Veli-Matti Paulasaari vmp@vmp-interior.fi

Myyntipäällikkö, lääketilat Tuomas Kärki tuomas.karki@vmp-interior.fi

Projektimyyjä, lääketilat Maarit Kuusijärvi maarit.kuusijarvi@vmp-interior.fi

Designer, lääketilat Timo Virko timo.virko@vmp-interior.fi

Sisältö

Lääkealan ammattilaisten kanssa yhdessä suunnitellut lääkekaapit vastaavat modernin lääkesäilytyksen vaatimuksiin!

4 VMP-interiorin palvelut 5 Mobiilirobotti 6 Lääkekaapit 9 Huumekaapit 9 Turvakaapit 9 Lääkelaatikostot 12 Modul iT -lääkkeiden ja hoito tarvikkeiden säilytysjärjestelmä 13 Annosjakelu 14 Lukittavat lääkkeenjakovaunut 15 VMP TILA -lasiseinäjärjestelmä 15 Varastohyllyjärjestelmä 16 Lääkehyllyjärjestelmät 18 Lääkejääkaapit 19 Lämpöanturi

Mobiilirobotti

Johdon ja myynnin sihteeri Laura Oras laura.oras@vmp-interior.fi

Uutuus sairaalan sisälogistiikkaan. Tutustu s. 5

Projektipäällikkö Kari Elo kari.elo@vmp-interior.fi

Hoitotila? Neuvotteluhuone?

Projektisihteeri/laskutus Ulla Suotunen ulla.suotunen@vmp-interior.fi Asiakaspalvelu ja tilaukset: asiakaspalvelu@vmp-interior.fi, p. 02 824 1000 Toimisto ja varasto: Hallitie 4, 26510 Rauma Showroom: Arabia, Hämeentie 135, 00560 Hki Designer Annukka Keränen annukka.keranen@vmp-interior.fi

Designer Katri Virtasalo katri.virtasalo@vmp-interior.fi

Showroomissa on esillä mm.

Lasiseinäinen VMP TILA muuntuu moneen käyttöön ja kokoon. Lue lisää sivulta 15

VIHERSEINÄ Sovi tapaaminen tuomas.karki @vmp-interior.fi

Designer Jukka Nummi jukka.nummi@vmp-interior.fi

Tutustu käteviin lääkevaunuihin sivut 12–14

Designer Yodo Kurosawa yodo.kurosawa@vmp-interior.fi

VMP-interiorin pika-apu Jesse Tuomi jesse.tuomi@vmp-interior.fi

Varastovastaava Jatta Kylä-Kause varasto@vmp-interior.fi

OTAMME HALTUUN KOKO PROJEKTIN tilasuunnittelusta kalusteiden valintaan ja asennukseen. Lue lisää sivulta 4

www.vmp-interior.fi • 3


OTAMME HALTUUN KOKO PROJEKTIN Tilasuunnittelun ja projektinhallinnan lisäksi hallitsemme esimerkiksi lääketurvallisuuden ja tilatekniikan vaatimukset. Konsultoimme sinua kalustevalinnoissa ja tarvekartoituksessa.

Aikataulutus

Asennus

Laadimme aikataulun projektille sekä alihankkijoillemme ja huolehdimme, että työt valmistuvat juuri silloin, kun on sovittu.

Asiantuntevat ja luotettavat asentajamme keräävät kiitosta asiakkailtamme. Suunnittelemme remontin ja asennuksen niin, että se häiritsee päivittäistä työskentelyä mahdollisimman vähän. Verkostostamme löydämme juuri sopivat osaajat sinun kohteeseesi. Oikein ja huolellisesti asennetut kalusteet ovat turvallisia ja helppoja käyttää.

Investoinnit Olemme apunasi, kun mietit esimerkiksi sitä, millaisiin kalusteisiin kannattaa investoida. Autamme valitsemaan juuri sinulle oikeat tuotteet.

Seuranta Tilasuunnittelu

Suunnittelija, pyydä meiltä CAD-kuvat!

Meille ovat tervetulleita sekä isot että pienet projektit. Teemme lääketilasuunnittelun aina toiveitasi kuunnellen. Toimitamme täydennystä kalustevalikoimaan tarpeen mukaan.

Lähetä pyyntö: asiakaspalvelu @vmp-interior.fi

Kalustevalinnat Valikoimamme laadukkaat kalusteet parantavat työtehoa ja ergonomiaa.

4 • LÄÄKEHUOLTOTILOJA AMMATTILAISILLE • www.vmp-interior.fi

Seuraamme remontin jälkeen uuden tilasi toimivuutta ja teemme tarpeen tullen hienosäätöjä.


MOBIILIROBOTTI SAIRAALAN SISÄLOGISTIIKKAAN Mobiilirobotti optimoi työn kulkua ja vapauttaa henkilöresursseja hoitotyöhön. Robotin päälle ja/tai vedettäväksi voimme asentaa minkä tahansa tarpeita vastaavan kaapin, laatikoston, rullakon, vaunun tai tason, kuten räätälöidyn instrumenttipöydän tai lääkevaunun. Kalusteeseen voidaan asentaa sähkölukitus, jolloin sen käyttöä voidaan valvoa.

Timo Virko suunnittelee mobiilirobottiin integroitavaa, sähkölukittavaa lääkelaatikostoa.

Mobiilirobotti tunnistaa itsenäisesti kulkuväylänsä ja ympäristönsä. Robotissa on innovatiivinen käyttöliittymä eli sitä voidaan käyttää lähes millä tahansa älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Robotilla voidaan toimittaa esimerkiksi potilaskohtaiset lääkkeet lääkekeskuksesta osastoille. Henkilökunta voi tilata vaunun aina tarvittaessa määritettyihin pisteisiin ja vaunulle voidaan määritellä vakioitu, päivittäinen reitti.

Mobiilirobotti on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin!

MOBIILIROBOTTI • www.vmp-interior.fi • 5


Kestävät ja helppokäyttöiset

LÄÄKEKAAPIT Lukittavat lääkekaapit vastaavat tämän päivän lääkesäilytyksen vaatimuksiin. Lääkekaapeissa yhdistyvät tehokas varastointi ja tuotteiden helppo käsittely. Yhteistyössä lääkealan ammattilaisten kanssa kehitetyt kaapit sisältävät ulosvedettävän hyllyjärjestelmän. Lääkekaappien ovet työntyvät kätevästi kaapin sisään, joten ne eivät häiritse työskentelyä pienessäkään tilassa. Jokainen kaappi varustetaan asiakkaan tarpeiden mukaan ulosvedettävillä hyllyillä ja -laatikoilla. Hyllyt voidaan asettaa tiheästi, joten koko tila saadaan tehokkaasti hyötykäyttöön. Kaikki hyllyt kallistettavissa, jolloin tuotteiden käsittely on helppoa ja työskentely ergonomista.

Hyllyjen korkeus on vapaasti säädettävissä

Kaapin sisään on helppo integroida lukittava huumekaappi, työtaso tai tietokonepiste. Lääkekaappeihin kuuluu vakiona Abloy OF230C -lukko. Kaappi on mahdollista varustaa myös sähkölukko- tai älylukkovalmiudella esim. Abloy EL402, ILOQ tai Abloy Protec2 sopiviksi. Tällöin lukitus on liitettävissä kulunvalvontaan.

KAIKISSA LÄÄKEKAAPEISSAMME ON: • vakiona sisääntyöntyvät ovet • ulosvedettävä, räätälöitävä hyllyjärjestelmä • mahdollisuus integroida mm. huumekaappi • mekaaninen tai sähköinen lukitus • vakiovärinä valkoinen, saatavana myös muita sävyjä

ANTIBAKTEERISET VETIMET JA KAHVAT Vetimet ja kahvat soveltuvat sekä lääkekaappeihin että kulkuoviin. Antibakteerisen ominaisuutensa ansiosta ne tuhoavat bakteerit kokonaan tai estävät niiden kasvun. Runsaasti eri mallivaihtoehtoja.

6 • LÄÄKEKAAPIT • www.vmp-interior.fi

Käytännölliset, irrotettavat laatikot

Runsaasti työtilaa, joka on helppo pitää puhtaana


Sisusta lääkekaappi tarpeidesi mukaan! Vaihtoehtoja s. 10.

Kätevät, kaltevat ulosvedettävät hyllyt

Tilanjakajat pitävät tuotteet helposti järjestyksessä

Tule tutustumaan kaikkiin näihin toiminnallisuuksiin showroomiimme Helsinkiin!

set, Lukittava huumekaappi

Ovet työntyvät kaapin sisään, eivätkä häiritse työskentelyä Ulosvedettävä hylly toimii myös työtasona Ulosvedettävät hyllyt ­mahdollistavat myös alahyllyjen ­tehokkaan käytön

LÄÄKEKAAPIT • www.vmp-interior.fi • 7


LÄÄKEKAAPIT

Suunnittelija, pyydä meiltä CAD-kuvat!

Haluatko sijoittaa lääkkeet yhteen kaappiin vai tehdäänkö ylä- ja alakaappien väliin työtaso? Olisiko ulosvedettävä työtaso kätevä?

asiakaspalvelu@ vmp-interior.fi

Tutustu Pisara-lääkekaappisarjaamme ja löydä juuri sinulle paras ratkaisu. Kaappeihin voit valita käyttötarkoitukseesi parhaiten sopivan hyllyjärjestelmän, katso sivu 16. Kaappien rungot ovat valkoisia, materiaalina joko laminaatti tai metalli. Kaikissa lääkekaapeissamme on kätevästi kaapin sisään työntyvät ovet, joten ne eivät haittaa kulkua pienessäkään tilassa. Voit valita kaappiin umpi- tai lasioven.

YLÄKAAPIT

JÄTEKAAPIT

Kaapeissamme on vakiona Abloy-lukitus. Kaikki mallit saa myös sähkö- tai älylukituksella.

ALAKAAPIT

LKY560

LKY760

LJA400

LJA720

LKA560

LKA760

LKA960

lev. 560 mm

lev. 760 mm

lev. 400 mm

lev. 720 mm

lev. 560 mm

lev. 760 mm

lev. 960 mm

korkeus 790 mm

korkeus 870 mm

korkeus 870 mm

syvyys 400 mm

syvyys 583 mm

syvyys 583 mm

2-osainen ovi

2-osainen ovi

1 ulosvedettävä jätevaunu

vakiona 4 combi-hyllyä

1 kpl ASP30

vakiona 4 combi-hyllyä

2 kpl ASP30

METALLINEN LÄÄKEKAAPPI

KORKEAT LÄÄKEKAAPIT

LKK500/0

LKK700/0

LKK960

LKKJ700/0

leveys 500 mm

leveys 700 mm

leveys 960 mm

leveys 700 mm

leveys 990 mm korkeus 2 100 mm

korkeus 2 100 mm syvyys 583 mm

LKK990M

syvyys 680 mm

syvyys 500 mm

1 ovi, oikeakätinen

1 ovi, oikeakätinen

2-osainen ovi, oikea- tai vasen­ kätinen

1 ovi, oikeakätinen

2-osainen ovi, tämä malli vain umpiovella

11 combi-hyllyä, joista yksi toimii työtasona

11 combi-hyllyä, joista yksi toimii työtasona

1 vetolaatikko + 10 combi-hyllyä, joista yksi toimii työtasona

4 combi-hyllyä, sisältää tilavarauksen jääkaapille

1 vetolaatikko + 10 combi-hyllyä, joista yksi toimii työtasona

8 • LÄÄKEKAAPIT • www.vmp-interior.fi

Lukittavaan, korkeaan lääkekaappiin voi sijoittaa myös huumekaapin. Kaikkiin korkeisiin kaappeihin voi asentaa työtasona tai tietokonepisteenä toimivan ulosvedettävän hyllyn.


LÄÄKELAATIKOSTOT Voit itse valita laatikoiden määrän ja koon! Työtasojen alle sopivat lääkelaatikostot. Vakiona neljä eri leveyttä ja valinnan mukaan neljä eri laatikkokokoonpanoa. Vakiokorkeus 870 mm ja syvyys 583 mm. Lisävarusteena sähköinen lukitus.

Tuotteita on esillä showroomissamme Helsingissä.

Katso sähköisen lukituksen esittelyvideo: vmp-interior.fi/toteutukset

LLA43041

LLA60022

LLA77003

LLA94060

leveys 430 mm

leveys 600 mm

leveys 770 mm

leveys 940 mm

Tilanjakaja pitää tuotteet järjestyksessä.

HUUMEKAAPIT tuotteille, jotka v ­ aativat lukittavaa ­säilytystä Ohessa ovat vakiokokomme, väri valkoinen. Tiedustele erikoismitoitettuja malleja! Matalissa malleissa on 1 hylly ja korkeammissa 2 hyllyä. Huumekaapin voi integroida lääkekaappiin.

! UUTTAkaappeihin e Huum nvalvonlu u k a a s än itettäv n. li taa n se k u it luk sähkö

TURVAKAAPIT

Turvaluokka S1 EN 14450

sertifioitu tuote

Sertifioidun Turva-S1-turvakaapit saatavana koodi- tai avainlukolla. Ulkokuori on 3 mm paksu ja oven pinnoite 8 mm paksu. Ovessa on lisäksi porauksen estolevy. Turvaluokka S1 EN 14450. Neljä eri kokoa.

Tyyppi

leveys

korkeus

syvyys

HuK201

200

150

150 mm

HuK301

300

261

252 mm

HuK302

300

261

402 mm

HuK303

300

466

402 mm

HuK304

300

878

252 mm

HuK305

300

878

402 mm

HuK306

300

466

252 mm

HuK401

400

261

402 mm

HuK402

400

878

402 mm

HuK403

400

466

402 mm

HuK404

400

261

252 mm

S1-50-2

475 x 375 x 350

469 x 369 x 294

43 kg

HuK405

400

466

252 mm

S1-50-1

375 x 475 x 350

369 x 469 x 294

43 kg

HuK601

600

878

402 mm

S1-40

375 x 375 x 350

369 x 369 x 294

36 kg

HuK801

800

878

402 mm

S1-30

275 x 375 x 350

269 x 369 x 294

31 kg

Malli

Ulkomitat/mm kxlxs

Sisämitat/mm kxlxs

Paino

LÄÄKELAATIKOSTOT • HUUMEKAAPIT • TURVAKAAPIT • www.vmp-interior.fi • 9


Valitse sopiva syvyys kolmesta vaihto­ehdosta. Korkeuden määrität itse, vain leveys on vakio, 417 mm /moduli.

LÄÄKELAATIKOSTOT PharmaOrg 2-laatikostot haastaviin tiloihin PharmaOrg 2 -lääkelaatikostoon voi valita kolme eri laatikko­syvyyttä ja niiden yhdistelmiä. Tämä mahdollistaa ­yhte­näisen ilmeen ja optimaalisen tilankäytön sekä ­korkeus- että syvyyssuunnassa – haastavissakin kohteissa. Lääkelaatikostoihin on valittavana kolme eri pohjamateriaalia: umpinainen (melamiini), läpinäkyvä muovi (akryyli) tai metalliritilä. Kahden jälkimmäisen vaihtoehdon etuna on, että tuotteet ovat nähtävissä myös laatikon p ­ ohjan läpi. Ritilä takaa lisäksi hyvän ilmankierron. Kestävät laatikostot saa tarpeen mukaan lukittavina. Laatikostojen etuseinää voi personoida tarpeen mukaan. Värikoodatut laatikot voivat helpottaa työskentelyä. Laatikoiden ilmettä voi muuttaa myös grafiikan tai oman designin avulla.

PharmaOrg 2 -lääkelaatikostosta voidaan rakentaa asiakkaan toivomusten mu­kaan ­variaatioita. Esimerkiksi pyörillä varustettu lääkelaatikosto toimii myös l­iikuteltavana työtasona. Laatikoihin on saatavana hidastimet ja ­lukitus. Yksi ­lukko lukitsee kaksi laatikko­tornia.

Korkeus

max 2 070 mm

Laatikkosyvyys

1 325 / 1 225 / 950 mm

Laatikkokorkeus

125–250 mm, 25 mm:n välein

10 • LÄÄKELAATIKOSTOT • www.vmp-interior.fi

Lukittava lääkelaatikosto helpottaa työtä ja lisää turvallisuutta Turun Länsikeskuksen apteekkiin tuli säh­köisesti lukittava lääkelaatikosto, joka on helpottanut työntekijöiden rutiineja. – Lääkelaatikosto vähentää virhei­den määrää, sillä siellä ei tule tilannetta, että samannimisiä ja eri vahvuisia lääkkeitä olisi lähekkäin tai samassa laatikossa, joten oikea tuote on helppo löytää. Lääkkeiden kanssa pitää päästä 100-prosenttiseen varmuuteen ja laatikosto auttaa tavoitteen saavuttamista, kehuu proviisori Silja Ketonen. Katso lääkelaatikoston esittelyvideo: vmp-interior.fi/toteutukset


Huollamme kaiken merkkisiä lääkelaatikostoja.

Kaltevat, metalliset Rombic-lääkelaatikostot Palkittu Rombic-lääkelaatikosto tuo tehokkuutta työskentelyyn. Lääkepakkaukset liukuvat läpinäkyvää seinämää vasten, josta ne on h ­ elppo poimia. Kaltevan laatikon sisällön näkee aina selkeästi myös yläriveiltä. Täysteräksinen laatikosto kestää erinomaisesti päivittäistä käyttöä. Saatavana myös Rombic flatdraw-suoravetomalli.

Korkeus

2 156 mm

Syvyys

1000/670 mm

Leveys

315 mm

Laatikosto on saatavana sekä oikea- että vasen­kätisenä. Kapasiteetti 15 hyllymetriä, säilytysalaa 5,25 m2

LÄÄKELAATIKOSTOT • www.vmp-interior.fi • 11


Modul iT Lääkkeiden ja hoitotarvikkeiden säilytysjärjestelmä Kustannustehokas ja helposti muunneltava järjestelmä hoitotarvikkeiden ja potilaskohtaisten lääkkeiden jakeluun ja säilytykseen. Sarjan kaikki korit, hyllyt ja laatikot sopivat sekä kaappeihin, hyllyköihin että kärryihin. Sekä pienet että suuret lääke­huoneet tulevat tehokkaaseen ­käyttöön laadukkailla lääkekaappi- ja hyllyjärjestelmillämme. Esimerkiksi läpiantokaappi toimii näppärästi käytävän ja lääkehuoneen välissä. Toimitimme Porin Lasten- ja naistentaloon Modul iT -sarjan läpiantokaapit sekä lääkehuoneisiin Modul iT

-hyllyjärjestelmää ja varastohyllyjärjestelmää kaikkiaan 17 eri varastotilaan. – Lasten- ja naistentalossa on panostettu viihtyisyyteen. Tilat ovat valoisat ja käyttökokemusten mukaan myös toimivat, kertoo erikoissuunnittelija Minna Alhonen Satakunnan sairaanhoitopiiristä.

12 • MODUL IT -SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ • www.vmp-interior.fi

iteltu Suunn en- ja terveyd lon uol lääkeh iin! tarpeis


ANNOSJAKELU Modul iT -kalusteet sopivat yhteen annosjakelupussien ja perinteisten dosettien kanssa

Valitse juuri sinun ­käyttötarkoitukseesi sopiva varustelu ja kokoonpano!

Modul iT -kalusteet helpottavat ja parantavat potilaskohtaisten lääkkeiden säilyttämistä ja kuljettamista. Modul iT mahdollistaa: • Potilaskohtaisten annosjakelupussien säilytys • Potilaskohtaiset lääkkeet doseteissa • Muut potilaskohtaiset tarvikkeet, kuten henkilö kohtaiset pitkäaikaiset lääkkeet • ID-kortilla on näppärä merkitä asiakaskohtaiset lokerot

Modul iT -hyllyjärjestelmä • soveltuu mm. hoitotarvikkeille, tekstiileille ja lääkkeille • kevyet ulosvedettävät hyllyt ja korit • hyllyt voi asentaa vaakasuoraan tai vinosti • takaa korkeatasoisen hygienian, sillä hyllyt, korit ja laatikot voi pestä tai korvata helposti uusilla

Modul iT -kaapit • kaikki kaapit ovat lukittavia • ovet: lasi, umpi, rulo tai sisääntyöntyvä • vetolaatikot voi asentaa myös vinosti • vakiokoot: K 2 100 x L 655 x S 480 mm K 2 100 x L 455 x S 680 mm K 2 100 x L 780 x S 480 mm, pariovet Muut koot tilauksesta. useita kokovaihtoehtoja

Modul iT -kärryt ja vaunut • tukeva, teräksinen runko ja työntökahva • laadukkaat pyörät rullaavat kevyesti, takapyörissä lukitus • säädettävä kiskokorkeus tuo joustavuutta käyttöön

MODUL IT -SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ • www.vmp-interior.fi • 13


LUKITTAVAT LÄÄKKEENJAKOVAUNUT lääkkeiden ja hoitotarvikkeiden jakeluun Vaunu soveltuu lääkkeiden ja hoitotarvikkeiden jakeluun sekä helposti siirrettäväksi säilytys­kaapiksi. u

unnitelt

Su Mallikuvan vaunu: en- ja terveyd korkeus 1 050 x uollon lääkeh leveys 870 x ­syvyys 527 mm. iin! tarpeis Saatavissa useita eri kokoja. Vakiovarusteina • lukittava liukuovi (lisävarusteena sähkölukko) • antistaattiset pyörät, joista 2 lukittavaa Valitse käyttötarkoitukseesi sopiva varustelu runsaasta valikoimasta, mm. dosetit, lääkelaatikot, ­ työtasot, hyllyt, käsidesi, tarvikekori ja jäteastia.

”Vaunussa on näppärästi joka asukkaalla oma lokero.”

Palvelutalo Mäntykoto, vastaava hoitaja Henna Åberg:

Monikäyttöiset laatikot ja tasot toimivat esim. ulosvedettävänä työtasona ja tablettitietokoneen telineenä.

14 • LUKITTAVAT LÄÄKEVAUNUT • www.vmp-interior.fi


VMP TILA -LASISEINÄJÄRJESTELMÄ muuntuu moneen käyttöön VMP TILA ratkaisee tilaongelmat vaivatta: sen avulla voidaan rakentaa hoitotila, työhuone tai lisää toimisto- tai neuvottelutiloja. Kaiken lisäksi tilan asennus vie vain muutaman tunnin.

VMP TILA on esillä showroomissamme Helsingissä.

Olemme kehittäneet yhteistyökumppanimme kanssa monikäyttöisen ja muunneltavan VMP TILA -konseptin. Ulkonäöltään keveä, moderni lasiseinäinen VMP TILA muuntuu yksilöllisen sisustuksen avulla tarpeiden mukaan.

VMP TILAn näyttävät lasiseinät so­ veltuvat erinomaisesti esimerkiksi tilanjakoon toimistossa tai osastojen odotustiloissa. Lasiseinien avulla voi myös rakentaa viihtyisiä työskentelytai neuvottelupisteitä. Neuvottelu­ huoneissa on vakiona il­man­vaihto, lattia, katto ja akustoitu seinä. Lasi on hygieeninen materiaali, jonka avulla saadaan helposti luotua äänieristettyjä, valoisia tiloja, joissa työnteko on viihtyisää. Lasiseinää voi lisäksi käyttää vaikka idea- tai viestitauluna työporukan kesken.

VMP TILA:lla voidaan toteuttaa: • Varusteltu hoitohuone terveydenhuollon tarpeisiin. • Neuvottelu- ja toimistohuone: huoneiden laadukas akustiikka luodaan akustiikkamoduuleilla. Tilaan voi valita myös liukuovet. • Äänieristetty puhelinhuone, takaa yksityisyyden, useita eri kokoja. • Siirrettävät tilanjakoseinät: Pienimmät moduuliratkaisut voidaan varustaa pyörillä, jolloin niitä on helppo siirtää sinne, missä yksityisyyttä tarvitaan.

VARASTOHYLLYJÄRJESTELMÄ Kustannustehokkaat hyllyt suureen tai pieneen varastoon Hyllyjärjestelmä mahdollistaa yksilöllisten modulien rakentamisen. Työtapojen ja varastointivaatimusten muuttuessa hyllyjä on helppo muuttaa ja koota uudelleen. Varastohyllyjärjestelmän etuja: • Hyllyjen korkeus on vapaasti ­säädettävissä • Hyllyt voidaan asettaa vaakaan tai kaltevasti • Tilanjakajat pitävät tuotteet ­järjestyksessä

Toimitimme varastohyllyjärjestelmää 17 eri varastoon Porin Lasten- ja naisten­talossa.

VMP TILA • VARASTOHYLLLYJÄRJESTELMÄ • www.vmp-interior.fi • 15


LÄÄKEHYLLYJÄRJESTELMÄT muuntuvat tilan mukaan

Suunnittelija, pyydä meiltä CAD-kuvat!

sää Kysy li ! ehtoja vaihto

Monipuolinen Pisara-lääkehyllyjärjestelmä mahdollistaa yksilöllisten modulien kokoamisen jokaista erikoisvaatimusta varten. Työtapojen ja varastointivaatimusten muuttuessa hyllyjä on helppo muuttaa ja koota uudelleen. Hyllyt voi asettaa tiheästi, jolloin tila saadaan käytettyä tehokkaasti hyödyksi ja lääkkeitä mahtuu varastoon entistä enemmän. Tukevat hyllyt soveltuvat erinomaisesti myös nestesäilytykseen. Olemme keränneet tälle aukeamalle yleisiä yhdistelmiä.

asiakaspalvelu@ vmp-interior.fi

Combi-hylly on vetohyllyn ja laatikon yhdistelmä, joka voidaan asentaa joko kaltevasti tai vaakaan. Hylly lukkiutuu automaattisesti suljettaessa. Kaltevassa hyllyssä tuotteet täytetään takaa ja ne liukuvat kätevästi etureunaan, jolloin saadaan aikaan oikea tuotekierto. Vaaka-asennossa hylly toimii kuin tavallinen laatikko.

1 2

3

Metallinen varastohylly ylätasolla.

Kalteva, ulosvedettävä hylly on kätevä käyttää.

Sisustusjärjestelmän vakioleveys on 800 mm. Osa tuotteista on saatavana 400 tai 600 mm:n levyisinä. Runkojen vakiokorkeus on 2 100 mm. Osa rungoista on saatavissa myös 1 300 mm korkeina. Kysy muita mittoja! Matalat rungot ovat saatavana yksi- tai kaksipuolisina. Korkeat rungot voi muuttaa kaksipuolisiksi lisäämällä toinen jalka runkoon. Työtasot ovat saatavana halutun pituisina, joko yksi- tai kaksipuolisina.

Hyllyt voidaan asentaa helposti kaltevasti tai vaakaan. Kalteviin hyllyihin lisätään etureunat. Hyllyjen syvyydet: 200, 300, 400 ja 500 mm.

16 • LÄÄKEHYLLYJÄRJESTELMÄT • www.vmp-interior.fi

Combi-hyllyt voidaan asentaa kaltevasti tai vaakaan. Syvyydet: 300, 400 ja 500 mm.


4

Ulosvedettävä työtaso tuo tehokkuutta pieniin tiloihin Kiskoon kiinni­ tettävä, irrallinen 3 muovilaatikko ei vie tilaa työtasolta.

2

Hyllyjärjestelmään integroitava huumekaappi. Saatavana avainlukituksen lisäksi sähkölukolla, joka liitettävissä kulunvalvontaan.

Seinäjoen keskussairaala valitsi avohyllyt VMP-Interior toimitti Seinäjoen keskussairaalan keuhko- ja infektiosairauksien osastolle avohyllyjärjestelmän. Se toimii tilassa mainiosti, kun tila on hyvin ­lukittu ja valvottu. Monipuolinen hyllyjärjestelmä toteutettiin asiakkaan toiveiden mukaan. Lääkehuoneessa tason alle on sijoitettu vetolaatikoita, jotka soveltuvat hyvin nesteiden säilytykseen.

LÄÄKEHYLLYJÄRJESTELMÄT • www.vmp-interior.fi • 17


LÄÄKEJÄÄKAAPIT Korkealaatuiset Gram-lääkejääkaapit vain meiltä! Gram BioLine-sarja tunnetaan luotettavuudesta ja laadusta. Valitse käyttöösi parhaiten sopiva malli: BioCompactsarjasta erinomainen, edullinen perusmalli tai BioCompact II -sarjasta vaati­ vankin käyttäjän toiveet täyttävä malli. Kaikista Bioline-malleista on saatavilla sekä korkea että matala malli. Korkeissa malleissa on vakiona kätevä jalkapoljin oven avaukseen. Voit myös valita joko umpi- tai lasioven. BioCompact II -sarjan jääkaappien kiertoilmapuhallin takaa lämpötilan pysyvän aina tasaisena ja automaattinen sulatustoiminto varmistaa jääkaapin toiminnan neljä kertaa vuorokaudessa. BioCompact II -kaapeissa on e-sensori eli kaapin sisäinen referenssilämpömittari, akustinen ja visuaalinen lämpötilahälytys sekä automaattinen hälytyksen tallennus.

Kaappeihin on saatavana laaja valikoima erilaisia hyllyjä ja vetolaatikoita.

yös Kysy m soisia a t o i r to ! labora stimia a k a p a ja mallej

18 • LÄÄKEJÄÄKAAPIT • www.vmp-interior.fi

BioCompact II

• • • • • • • • • •

Valitse hyllyt tai vetolaatikot Saatavana myös pakastin- ja yhdistelmäkaappina ATEX-suojaus sekä sisä- että ulkopuolella (EN/IEC 60079–15) Lasiovi (lisävaruste vain jääkaapille) Kiertoilmapuhallin takaa tasaisen lämpötilan Oven ääni- ja valohälytystoiminta Liitäntävalmius ulkopuoliseen hälytysjärjestelmään Automaattinen sulatustoiminto 4 x vrk ja sulatusveden haihdutus Lukittava näyttö ja ovi, oven kätisyys vaihdettavissa Pyörät tai jalat (jalat 210-malleihin lisävarusteena)


Toimintavarmat Liebherrlääkejääkaapit Liebherr-kaapit täyttävät terveydenhuollon lääkejääkaapeille asettamat erityisvaatimukset. Lukittavat kaapit ovat energiatehokkaita ja kestäviä. Comfort-ohjaimella varustellut Medilinelaboratoriojääkaapit täyttävät laboratoriolaitteiden vaatimukset. Mallistossa on kaksi erillistä ja kaksi työtason alle sopivaa jääkaappia (saatavana lasi- tai umpiovella). Lämpötilan säätö +3–8 °C. ­Koneellinen ­ilmanjäähdytysjärjestelmä yhdessä tarkan sähköisen ohjauksen kanssa takaa tasaisen lämpötilan ja -jakauman kaapin sisällä.

LKv 3910

LKv 3913

LKUv 1613

LKUv 1610

Digitaalinäyttöisellä Comfort-säätimellä lämpötilan voi asettaa 0,1 °C:n ­tarkkuudella. Symbolit näyttävät jatkuvasti laitteen käyttö­tilanteen. Säädin on uppoasennettu ja sen näppäinkalvo on helppo puhdistaa, mikä täyttää laboratoriohygienian vaatimukset.

Lisävarusteena saatavana ulosvedettävät vetolaatikot.

• Integroidut hälytysjärjestelmät • Sisäinen muisti, jossa alimpien/ylimpien lämpötilojen tallennus • Ulkolämpötila ja hälytysliitännät • Valmius erilliseen lämpötila-anturiin

LÄMPÖ­ANTURI helpottaa raportointia

Kun liität Dataloggerin tietokoneeseen, saat automaattisesti pdf-raportin. Mukana ohjelmisto.

Datalogger-lämpöanturi mittaa lämpötilaa ja kosteutta lääkkeiden säilytykseen tarkoitetuissa kylmätiloissa. Pienikokoinen lämpöanturi ei vaadi erillistä asennusta. Se tallentaa lämpötilatiedot automaattisesti ja mittausvälin voi määritellä itse kahdesta sekunnista 24 tuntiin. – Lämpöanturi on helppokäyttöinen ja selkeä. Seuranta on nyt tarkempaa kuin ennen, sillä lukemat saa useamman kerran vuorokaudessa. Laite on myös järkevän hintainen, kehuu apteekkari Pasi Merkku.

LÄÄKEJÄÄKAAPIT • LÄMPÖANTURI • www.vmp-interior.fi • 19


VMP-INTERIORIN SUUNNITTELIJAT YODO KUROSAWA, KATRI VIRTASALO, ANNUKKA KERÄNEN JA JUKKA NUMMI:

”Lääkehuoltotilan suunnittelussa lähtökohtamme on aina toimivuus, turvallisuus ja hyvä ergonomia.”

Tervetuloa tutustumaan kalusteja tilaratkaisuihin show­roomiimme!

Toimivia tiloja tyytyväisille käyttäjille VMP-Interior on raumalainen apteekki- ja lääkehuoltotilojen suunnitteluun ja kalustukseen erikoistunut yritys. Vastaamme yli 25 vuoden kokemuksella projekteista kokonaisuudessaan. Innostumme sekä isoista että pienistä kohteista! Tutustu tuotteisiimme ja toteuttamiimme tiloihin:

www.vmp-interior.fi

SUUNNITTELU

KALUSTEET

Sovi tapaaminen showroomiin:

ASENNUS

tuomas.karki@vmp-interior.fi p. 050 379 9183 Hämeentie 135, Arabia, Helsinki

VMP-interior – lääketiloja ammattilaisille  

Toteutamme toimivat, turvalliset ja ergonomiset lääkehuoltotilat – suunnittelusta asennukseen. Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme: www....

VMP-interior – lääketiloja ammattilaisille  

Toteutamme toimivat, turvalliset ja ergonomiset lääkehuoltotilat – suunnittelusta asennukseen. Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme: www....

Advertisement