Page 1

NAjAAR 2011


Dit najaar bij vtm… Bij vtm, dé familiezender van Vlaanderen, zijn we klaar om de kijkers dit najaar weer volop te entertainen en informeren. Dit doen we door in te zetten op onze vijf ambities: vaste afspraken, versterking van het weekend, een goede mix van sterkhouders en innovaties, relevantie verhogen en de aanwezigheid van talent. Onze vaste afspraken, ‘Het Nieuws’ en ‘Familie’, krijgen in de loop van dit najaar nieuwe “buren”. Het nieuwe mediamagazine zal vóór ‘Het Nieuws’ geserveerd worden. Tussen ‘Het Nieuws’ en ‘Familie’ krijgen de kijkers binnenkort een nieuw comedyprogramma te zien. De (voor)avond bij vtm zal er over een paar maanden dus helemaal anders uitzien. De versterking van het weekend is het afgelopen jaar erg succesvol geweest. Breed familie-entertainment en filmpremières doen heel wat kijkers tijdens het weekend op vtm afstemmen. Sinds een paar weken binden we met het eerste klasse voetbal in ‘Stadion’ ook nieuwe kijkers aan onze familiezender. In het najaar versterken we het weekend verder door de lancering van twee nieuwe programma’s, ‘The Voice van Vlaanderen’ en ‘Domino - de Zoektocht’. De mix van innovaties en vaste waarden is een belangrijk onderdeel van het programmaschema. Sterkhouders zoals ‘Mijn Restaurant!’, ‘Boer zkt Vrouw’, ‘Tegen de Sterren Op’ en ‘So You Think You Can Dance’ zijn stuk voor stuk programma’s die zich bewezen hebben. Nieuwe programma’s zoals ‘Help, mijn Man heeft een Hobby’, ‘De Zonen van Van As’, ‘The Voice van Vlaanderen’ en ‘De Bachelor’ moeten de sterkhouders van morgen worden. Daar zijn wij alvast van overtuigd. Als familiezender willen we ook werken aan relevantie. Dat doen we ook met ‘Het Nieuws’, ‘Telefacts’, en het nieuwe mediamagazine. We spelen op vtm dit najaar ook ons talent uit. Naast onze vaste waarden – An, Dina, Evi, Francesca, Rani, Staf,… – verwelkomen we ook nieuw talent zoals Katja Retsin en Tom Coninx.


weekend nieuw

The Voice van Vlaanderen Dit najaar gaat An Lemmens niet alleen op zoek naar de beste danser van de lage landen in So You Think You Can Dance, ook wil ze ontroerd worden door de beste stem die Vlaanderen rijk is. The Voice van Vlaanderen zegt het volledig: niet de look van zij die dromen van een muzikale carrière staat centraal, wel de kracht van hun stem. Zij die de voorselectie overleven, mogen op blind audition bij coaches Koen Wauters, Natalia, Alex Callier en Jasper Steverlinck. Zonder dat ze de auditanten te zien krijgen, vechten de coaches uit wie zij in hun team willen en begeleiden ze de kandidaten doorheen de battles tegen de andere teams. Hierna verdienen enkel de beste zangers een ticket voor de liveshows. Uiteindelijk is de voice van Vlaanderen doorslaggevend, want in de finale is het de kijker thuis die beslist welke stem zich The Voice van Vlaanderen mag noemen.

Blind auditions, Beestige battles, Bloedstollende liveshows‌ De zoektocht naar de beste stem is geopend


weekend Stadion De voetballiefhebbers komen aan hun trekken bij het voetbalmagazine Stadion. Elk voetbalweekend is er op vier vaste momenten een voetbalafspraak met de kijker, op de vier meest actuele voetbaldagen. Telkens zijn er uitgebreide samenvattingen van de op die dag gespeelde matchen, interviews met spelers en trainers, voetbalreportages vol met actie én in de relevante marge, en is er aandacht voor de sportactualiteit van de dag. Tom Coninx, Peter Morren, Niko Lainé en Maarten Breckx zijn de presentatoren van dienst en gidsen de kijker doorheen de wedstrijden van de Jupiler Pro League. Naast de vaste presentatoren, zijn ook een aantal voetbalexperts te gast in Stadion. Op zaterdag geeft Marc Degryse telkens rendez-vous als vaste analist.

Stadion is dé tvafspraak voor de voetballiefhebber


Mijn Restaurant! START vanaf dinsdag 30 augustus 2011

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.

Het culinaire must see-programma is terug


weekend nieuw

Domino - de Zoektocht In Domino - de Zoektocht gaat Francesca Vanthielen op zoek naar de mannelijke hoofdrolspeler voor de musical Domino, een romantische komedie waarin de hits van Clouseau centraal staan. Deze zomer waagden honderden mannen die dromen van een musicalcarrière hun kans op de audities en het resultaat daarvan kan de entertainmentfan dit najaar bekijken. Wie de selectieprocedure, de bijhorende Swentiboldstage en het grote examen heeft overleefd, mag zijn zang- en acteerkwaliteiten en podiumprésence aan heel Vlaanderen en aan juryleden Frank Van Laecke, Stany Crets, Vera Mann en coaches Veerle Dobbelaere en Ronny Mosuse demonstreren tijdens 3 studioshows en een swingende live finale waarin de kijker het laatste woord heeft. De winnaar mag in de Antwerpse Stadsschouwburg Deborah De Ridder, ofwel ‘Domino’, weer doen geloven in de liefde.

Domino – de Zoektocht is een entertainende afvalrace met als einddoel de hoofdrol in de hitmusical Domino


boer zkt vrouw START vanaf maandag 29 augustus 2011

228 brieven. Dat was het recordaantal dat bij Boer zkt Vrouw al jaren op de teller stond. WĂ s, want we kunnen verklappen dat Dina Tersago dit seizoen met maar liefst 265 brieven naar een boerderij trok. Welke 5 boeren kregen de meeste post en mogen op speeddate met hun favoriete briefschrijvers? Voor welke landbouwers heeft Dina minder goed nieuws? In de frisse brievenaflevering waarmee het zevende seizoen van Boer zkt Vrouw van start gaat, heeft Dina naast de romantische post, nog allerlei verrassingen in petto voor de boeren ĂŠn voor de kijkers thuis.

Een nieuwe zoektocht naar de liefde, op het veld, in de stal, dit najaar bij vtm


nieuw

Help, Mijn Man heeft een Hobby START vanaf dinsdag 6 september 2011

Mannen en hun hobby’s : vrouwen moeten er soms hemel en aarde voor bewegen om tussen die twee in te kunnen. In Help, mijn Man heeft een Hobby gaat Staf Coppens op pad om een vrouw te helpen, wiens man al zijn tijd steekt in een hobby die volledig uit de hand is gelopen. Voor de radeloze vrouwen die de hulp van Staf inroepen, is de maat vol. Ze zijn het grondig beu dat alles moet wijken voor de obsessie van hun wederhelft. Wanneer Staf ter plekke heeft ontdekt hoe uitzichtloos de situatie is, trekt hij op onderzoek uit om van de man in kwestie te vernemen wat er zo spannend, verslavend of leuk is aan zijn hobby. En daarna komt de aap uit de mouw: gaat de man in op de smeekbede van zijn vrouw en zal hij minder tijd aan zijn hobby besteden? En wat moet er gedaan worden om zijn vrouw opnieuw gelukkig te maken?

Staf Coppens helpt vrouwen hun man, die verknocht is aan een uit de hand gelopen hobby, terug te winnen


informatie

het nieuws

telefacts 360

telefacts

telefacts crime


weekend So You Think You Can Dance START vanaf zondag 28 augustus 2011

Kronkelende lichamen, opzwepende beats en wervelende dansmoves: dit najaar is het weer zover! Na het succes van de eerste twee jaargangen kan de dansliefhebber zijn hart opnieuw ophalen met So You Think You Can Dance. Presentatoren An Lemmens en Dennis Weening verwelkomen heel wat nieuw danstalent. In nauwelijks één minuut tijd moeten zij de jury - bestaande uit Dan Karaty, Euvgenia Parakhina, Marco Gerris en Jan Kooijman - zien te overtuigen. Maar de lat ligt dit jaar bijzonder hoog: de vier juryleden belonen enkel de allerbeste deelnemers met een ticket voor het bootcamp in het zwoele Cuba, dat zonder meer bikkelhard is en waarin ze tot het uiterste getest worden. Alleen de toptalenten mogen immers het beste van zichzelf geven tijdens de liveshows, tot uiteindelijk de beste danser van de Lage Landen de overwinning in de wacht sleept.

So You Think You Can Dance wordt harder én zwoeler


Familie

START vanaf maandag 22 augustus 2011

Het kantoorgebouw van Van den Bossche Electronics staat in lichterlaaie. Kunnen Marie-Rose, Veronique en Gerda ontsnappen via de aircobuizen? Leeft Rob nog? Slagen Peter en June erin om Bart vanonder de balk te halen en kunnen ze samen uit de vlammenzee wegkomen? Op welke plannen broedt Bert nog om zich te wreken op de Van den Bossches? Hoe vergaat het Rita nu ze terug aan de drank en op de dool is? Stelt dokter Praet zijn hart open voor Trudy? En kiest Maarten voor een nieuwe professionele toekomst? Veel vragen en talloze redenen om af te stemmen op Familie. De dagelijkse serie -die op 30 december 2011 de twintigste verjaardag op en naast het scherm viertstaat meer dan ooit garant voor sterke emoties, actuele verhaallijnen ĂŠn verslavende tv-momenten.

Familie is de vaste fictieafspraak van maandag tot en met vrijdag


nieuw

de zonen van van as De liefhebber van fictie met een typisch Vlaams karakter en met humor als een krachtig wapen moet zeker afstemmen op De Zonen van Van As. In deze 13-delige tragikomische reeks staat een familie actief in grond- en afbraakwerken centraal. De Van As’es zijn noeste werkers, maar ook plantrekkers eerste klas die lak hebben aan regels en alles wat ruikt naar betutteling. Ze leven op voet van oorlog met iedereen die “tegen” hen is. Het is een clan, die vecht om te overleven, het is zij tegen de rest... De cast van De Zonen van Van As bestaat uit het ensemble Jaak Van Assche, Jan Van Looveren, Peter Thyssen, Els Baetse, Tania Kloek, Rilke Eyckermans, Jonas Van Geel, Liesa Naert, Ben Segers, Carry Goossens en Peter Van den Eede. De regie is in handen van Jan Matthys, die ook De Smaak van De Keyser en verschillende afleveringen van Katarakt en Code 37 (seizoen 2) heeft geregisseerd.

Laat je meeslepen door een Vlaamse familie plantrekkers


nieuw

De strijd om het mooiste huis kan losbarsten

nieuw

Alles in Huis

De Jaren ’90 voor Dummies

In Alles in Huis nemen 4 trotse eigenaars van bijzondere en originele huizen het wekelijks tegen mekaar op in de strijd om het mooiste huis. Vrank en vrij lopen ze rond in mekaars woning om elkaar daarna te beoordelen op interieur, gastvrijheid en de algemene indruk van het pand. Van omgebouwde fermettes tot futuristische woningen, van woonboten tot Mexicaanse villa’s of historische herenhuizen, van modern tot middeleeuws, of van luxueus tot erg bescheiden… Een diversiteit aan huizen komt aan bod en de reeks toont hoe gepassioneerd mensen bezig zijn met hun woonst. In Alles in Huis krijgt Vlaanderen een unieke kans om op een speelse manier binnen te kijken in bijzondere woningen, al is het voor de deelnemers meer dan een spel: de huiseigenaar die het meest indruk weet te maken op zijn collega’s gaat immers aan de haal met 1.000 euro.

Weet u nog dat Isabelle A verliefd werd op Willy Sommers? Met wie Michael Jackson in het huwelijksbootje stapte? Of Bill Clinton wel of niet seks had met Monica Lewinski? Of hoe lang de kus van prins Filip en prinses Mathilde duurde? De Jaren ’90 voor Dummies grasduint in de archieven van Vlaamse en internationale zenders op zoek naar ‘alles wat u beter al lang vergeten was’ uit onze recente geschiedenis. Dit ludieke overzicht van de jaren negentig wordt begeleid door de commentaarstem van Johan Terryn en wordt onderstreept door de populaire muzikale hits uit de nineties. In elke aflevering wordt er een overzicht gegeven van één van de jaren ’90 en beginnen doen we met 1991.

Alles wat u misschien beter al lang vergeten was, wordt nu weer opgefrist in De Jaren ‘90 voor Dummies


Tegen de Sterren Op Na een succesvolle eerste reeks van Tegen de Sterren Op maken Walter Baele, Barbara Sarafian, Nathalie Meskens, Ivan Pecnik, Clara Cleymans, Guga Baul, Jonas Van Geel en Chris Van Espen dit najaar het kleine scherm onveilig met nieuwe, spraakmakende imitaties, parodieën en persiflages van bekende medemensen en populaire televisieprogramma’s. Aan vier afleveringen had de vermakelijke persiflageshow genoeg om de televisiester voor ‘Beste Humorprogramma’ binnen te rijven, Clara Cleymans werd bekroond als ‘Rijzende Ster’ en Nathalie Meskens kreeg het beeldje voor ‘Beste Actrice’ en de publieksprijs voor ‘Populairste Televisiepersoonlijkheid’. Dit najaar gaan de performers niet voor minder.

Het beste humorprogramma is terug met nieuwe persiflages


nieuw

Het Zal je Hond maar Zijn De helft van de huisgezinnen leeft dag in dag uit samen met ÊÊn of meerdere honden. Logisch dus dat er hier en daar problemen ontstaan die het leven van hond en baasje(s) moeilijker maken. Veel mensen zitten in zo’n geval met de handen in het haar. In Het zal je Hond maar zijn gaan vier professionele gedragstrainers aan de slag om het evenwicht tussen hond en baasje(s) te herstellen. Met moderne en beproefde trainingsmethodes worden de problemen aangepakt. Niet alleen hondeneigenaars, maar iedereen met een hart voor dieren kan in dit programma interessante en belangrijke kennis opdoen die niet alleen henzelf, maar ook hun gezelschapsdier ten goede zal komen.

Met moderne en beproefde trainingsmethodes het evenwicht tussen hond en baasje(s) herstellen


weekend

my name is

binnen de minuut

zot van vlaanderen

Wie samen met het gezin wil genieten van show en muziek, is bij Bram Van Deputte en My Name is… aan het goede adres. In deze entertainende talentenjacht kan werkelijk iedereen een wereldster zijn, want ook kinderen krijgen een podium en gaan naast de volwassen deelnemers de uitdaging aan om de beste imitatie neer te zetten van hun muzikaal (inter)nationaal idool. Bovendien mag er solo of in groep opgetreden worden. De zangkwaliteiten, looks en moves van de deelnemers worden beoordeeld door Kelly Pfaff, Albert Verlinde, Do en Ralf Mackenbach. Wie komt er met zijn performance het dichtst bij zijn/haar idool? Wie wordt dit jaar dé Adèle, Rihanna of Bruno Mars?

60 seconden is niet alleen de gemiddelde tijd die een iPhone nodig heeft om op te starten, of de tijd die een snelle spreker nodig heeft om 140 woorden over de lippen te krijgen… het is ook dé absolute limiet waarin kandidaten een spel tot een goed einde moeten brengen in Binnen de Minuut, om aanspraak te maken op maar liefst 100.000 euro. En als die hoofdprijs gewonnen wordt, worden dit najaar niet 1, maar 2 mensen gelukkig gemaakt. Alle Binnen de Minuutdeelnemers verschijnen immers in duo in de spelarena. Voortaan staan ze samen sterk tegen de onverbiddelijke klok, om de huis- tuin, en keukenspellen telkens binnen de minuut te volbrengen. Naast een tribune vol familie en vrienden, zweet ook host Staf Coppens aan de zijlijn mee en telt hij genadeloos af.

Of je nu 12 of 90 bent, man of vrouw, vrijgezel of getrouwd, vegetariër of fast food-addict,… Zot van Vlaanderen kan iedereen zijn! Voor een nieuwe portie fun en prettig gestoord vertier is gastvrouw Rani De Coninck dit najaar terug, nog steeds geflankeerd door Mathias en Staf Coppens. Elk bijgestaan door 3 personalities, strijden de broers week na week om de eer het zotst van Vlaanderen te zijn. Swingende vragen over op en top Vlaamse charcuterie, onvergetelijke tvmomenten en liedjes van bij ons, de eigenaardigheden van onze taal,… Onze bekende landgenoten moeten van alle markten thuis zijn. En ze mogen niet vies zijn van een hoge dosis fun en entertainment op zaterdagavond.

START vanaf zaterdag 20 augustus 2011


Aspe

START vanaf maandag 29 augustus 2011

De straten van Brugge vormen opnieuw hét decor voor een spannend seizoen van de policier Aspe. Achter elke voordeur schuilt een ander verhaal, het ene is al duisterder dan het andere. Dertien weken lang gaan Van In en zijn team de misdaad te lijf en brengen ze doofpotoperaties aan het licht. Maar het moet ook gezegd dat het zevende seizoen van Aspe zich aandient als één dat bol staat van de persoonlijke problemen en intriges. Met ijzersterke plots, knap regiewerk en sterke acteerprestaties van de vaste cast en de vele bekende gastacteurs belooft Aspe ook dit jaar aan het strenge kwaliteitslabel te voldoen. De kijker mag zich aflevering na aflevering verwachten aan spanning, verraad en gevaar en dit alles afgewisseld met een luchtige knipoog.

Achter elke voordeur in Brugge schuilt een verhaal, het ene al duisterder dan het andere


Een Rijker Leven In Een rijker Leven brengt Evi Hanssen twee families met elkaar in contact die onder normale omstandigheden elkaar nooit zouden ontmoeten. Terwijl het ene gezin een redelijk zorgeloos leven leidt met veel luxe, heeft het andere gezin het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Evi zet de ontmoeting op via de kinderen van beide gezinnen en volgt de ingrijpende impact op de levens van beide families.

bouwen aan geluk In Bouwen aan Geluk staan mensen centraal die door het vuur gaan voor dierbaren of zich wegcijferen om anderen te helpen. Ze hebben stuk voor stuk het hart op de juiste plaats, maar komen er niet meer toe om energie te stoppen in hun eigen woning. Daarom gaat Staf Coppens samen met familie en vrienden, een professionele klusser en een interieurarchitecte in het geheim aan de slag om de woning een make-over te geven.


nieuw

De bachelor De kijker die voor de volle honderd procent wil relaxen, genieten en wegdromen zit goed bij De Bachelor. Het paradijselijke Thailand vormt de arena van de amoureuze zoektocht van een jonge, charmante vrijgezel uit Vlaanderen. Professioneel gaat het hem voor de wind, maar op relationeel vlak heeft hij zijn soulmate nog niet gevonden. En daar wil host Katja Retsin verandering in brengen en hem helpen. Zij stelt de bachelor voor aan zestien single-meiden, stuk voor stuk droomvrouwen die hij via allerlei romantische dates en omgeven door luxe en glamour goed leert kennen. De meisjes zelf krijgen tijdens de spannende roosceremonies de bevestiging of de bachelor de klik voelt, want alleen de uitverkorenen krijgen een roos‌ Vindt de bachelor aan het einde van rit zijn match? Krijgt het romantisch avontuur van de Bachelor een sprookjesachtig einde?

Zal de Bachelor de vrouw vinden die 100 % bij hem past?


Stressvakantie

tv makelaar

Chef in Nood

sos piet


nieuw

terra nova 17 jaar na Jurassic Park gaat Steven Spielberg weer met dinosaurussen aan de slag. Met Terra Nova waagt de producer zich aan een episch familie-avontuur dat zich afspeelt in het jaar 2149. Door te veel vervuiling, te veel mensen en te weinig ruimte is het einde van de aarde nabij. In een ultieme poging om het menselijk ras te redden, hebben een groep wetenschappers een soort teletijdmachine gebouwd waarmee de mens 85 miljoen jaar terug in de tijd kan reizen, terug naar de prehistorie. Spielberg volgt vooral de familie Shannon, die er al snel achter komt dat niets is wat het lijkt in de nieuwe, mysterieuze wereld waarin ze terecht zijn gekomen. Terra Nova, waarvoor de verwachtingen wereldwijd hoog gespannen staan, gaat eind september in première in Amerika en wordt daarna naar Vlaanderen geflitst.

Spielberg orchestreert een wereld waarin niets is wat het lijkt


film Ice Age 3, Night at the Museum 2, Love Happens, Duplicity, Terug naar de Kust… Dit najaar barst het bij vtm van de televisiepremières en blockbusters op vrijdagavond. Het wordt ook uitkijken naar Bo, het Vlaams drama van regisseur Hans Herbots waarin Ella-June Henrard de pannen van het dak speelt als het minderjarige hoertje Bo. één adres om Ella-June’s grote doorbraak mee te maken en Ben Stiller, Jennifer Aniston, Owen Wilson, Julia Roberts en vele andere sterren van het witte doek aan het werk te zien.

Najaar 2011  

Ontdek het najaar van vtm.

Advertisement