Page 1

Afscheid van het gebouw Basisschool de Heindert


Vreni Manders April 2014


Inleiding Na 55 jaar trouwe dienst, wordt het schoolgebouw van de Heindert in 2014 afgebroken. Daarvoor in de plaats komt een mooi en modern gebouw. De laatste week in dit gebouw werd uitgebreid gevierd. Door middel van activiteiten werd er afscheid genomen. In dit boekje kun je nog eens terug lezen wat je ook al weer allemaal hebt gedaan. Een leuke herinnering aan de tijd in dit gebouw.


Dinsdag 22 april Op dinsdag 22 april werd door alle klassen gezorgd voor een kleurrijk tafereel in het gebouw. Elke groep mocht een kunstwerk maken op een van de binnenmuren. Schilderen op de muren, dat is natuurlijk wel erg vet! Op de komende pagina’s zie je wat leuke plaatjes en resultaten van deze dag.


Groep 1 en 2 De kleuters maakte tekeningen net als Jean Dubuffet. Eerst tekenden ze golvende lijnen die elkaar kruisten. Daarna werden de vlakken ingekleurd met verf. Wat een kleurrijke bedoeling!


Groep 3 en 4 Groep 3 en 4 mochten aan de slag in de stijl van Keith Haring. Keith Haring maakt met graffiti mooie kunstwerken op muren en gebouwen. Met simpele vormen, weinig details en dikke zwarte lijnen maakte hij veel tekeningen. De kinderen mochten elkaar overtrekken op de muur. Daarna mochten ze dat inkleuren met verf. Ook de herkenbare zwarte contouren zie je terug in de werkjes van de kinderen. Het resultaat is prachtig!


Groep 5 en 6 De kinderen van groep 5 en 6 mochten dieren schilderen in glas en lood stijl. Dit zorgde voor speciale dieren met veel kleuren. Erg leuk om te zien.


Groep 7 en 8 De oudste kinderen van de school hebben striptekeningen gemaakt zoals Roy Lichtenstein. Elk kind maakte een uitvergrote striptekening. Door het hele gebouw zie je nu leuke, kleine verhaaltjes.


Donderdag 24 april Op donderdag hebben we een fotopuzzeltocht gedaan. Om de beurt gingen de verschillende klassen in groepjes op zoek naar de foto’s. De foto’s hingen door het hele gebouw dus er moest goed gezocht worden! Ook zijn we met alle groepen naar het tijdelijk gebouw gelopen om eens te kijken hoe dat er uit gaat zien.


Slaapfeest op donderdagavond Op donderdagavond stond er wel iets heel speciaals op het programma. Namelijk slapen op school. Kinderen vanaf groep 5 mochten een nachtje in het gebouw komen slapen. Best spannend! Nadat alle bedden klaargelegd waren, mochten de kinderen naar de aula. Daar hebben we geluisterd naar een spannend verhaal van juffrouw Chava. Na dat verhaal was het tijd voor een spelletje. De kinderen gingen in een donker gebouw, op zoek naar zilveren muntjes. Dat was een leuke speurtocht. Tot slot gingen de kinderen naar de klas, waar ze uiteindelijk een kort nachtje hebben geslapen.


Vrijdag 25 april Op vrijdag startte de dag met het schoolontbijt. Nadat iedereen lekker had gegeten, was het tijd voor de sponsorloop. Wat hebben alle kinderen toch hard gerend!


Handafdruk Als laatste activiteit mochten de kinderen hun handafdruk op het schoolgebouw zetten.


Basisschool de Heindert Aarle Rixtel Vreni Manders

Afscheid van het gebouw  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you