Page 1

BOEIT DEZE TEAMDAG U? Voor meer informatie kan u contact opnemen met Tine Vannieuwenhuyse tine@vluchtelingenwerk.be tel. 02 225 44 25 Afhankelijk van uw tijd en verwachtingen, kunnen we in overleg met u uiteraard bekijken hoe we ons aanbod beter op uw vraag kunnen afstemmen.

WAT IS VLUCHTELINGENWERK? Vluchtelingenwerk zet zich in voor asielzoekers en vluchtelingen. We doen dit met vijftig lidorganisaties en heel wat enthousiaste vrijwilligers. Samen verhogen we de druk op het beleid en sensibiliseren we het ruime publiek. We coördineren ook een eigen opvangnetwerk en zijn actief rond integratie. We ondersteunen iedereen die asielzoekers en vluchtelingen bijstaat. En werken rond terugkeer wanneer nodig.

SOUP AND INFORMATION FOR ASYLUM SEEKERS In het Soep– en Infopunt van Vluchtelingenwerk Vlaanderen geven vrijwilligers soep en informatie aan asielzoekers. En dit op de eerste dag van hun aankomst in ons land. Dat eerste gastvrij onthaal is voor heel wat asielzoekers cruciaal. Ze ontvluchtten vaak oorlog, geweld of vervolging. Ze zijn bang. En kregen al heel wat info te slikken bij aankomst. In het Soeppunt komen ze tot rust en zetten ze alles op een rijtje. Kalm en met kennis van zaken kunnen ze dan hun asielprocedure verder zetten. Dagelijks helpen we zo’n 80 asielzoekers in het Soep– en Infopunt. www.vluchtelingenwerk.be/soeppunt

Vluchtelingenwerk Vlaanderen vzw Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel T 02 225 44 00 | F 02 201 03 76 info@vluchtelingenwerk.be BNP Paribas Fortis: BE96 0011 5598 8305 Triodos Bank: BE06 5230 8056 2922 WWW.VLUCHTELINGENWERK.BE V.U. Els Keytsman - Vluchtelingenwerk Vlaanderen vzw | Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel

UW TEAMDAG BIJ VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN


UW TEAMDAG BIJ VLUCHTELINGENWERK Uw personeelsuitstap kan anders. Wilt u uw teamdagbudget beter inzetten? Dan kiest u voor een teamdag bij Vluchtelingenwerk. Een teamdag bij Vluchtelingenwerk is doeltreffend en zinvol. En waardevol voor uw team en onze werking.

HOE ZIET DE TEAMDAG ERUIT?

VOOR WIE?

9U–10U WAT IS EEN VLUCHTELING? Tijdens deze introductie maakt uw team kennis met het thema van asielzoekers en vluchtelingen. Van waar komen vluchtelingen? Waarom vluchten ze? Welke stappen doorlopen ze in België?

Teams van 8 à 10 personen

10U–12U MAALTIJD KLAARMAKEN Uw team kookt een zelfgekozen maaltijd om de asielzoekers welkom te heten in ons land.

Uw teamdag vindt plaats in Brussel, in het Soep– en Infopunt voor Asielzoekers van Vluchtelingenwerk, waar we dagelijks aan 80 asielzoekers bij een eenvoudige maaltijd belangrijke informatie geven over de asielprocedure.

Uw team bereidt zelf een eenvoudige maaltijd in een professionele keuken en serveert die op de middag aan de asielzoekers. Een medewerker van Vluchtelingenwerk moedigt uw team aan en begeleidt hen tijdens deze dag. Uw team wordt die dag volledig ondergedompeld in het thema van asielzoekers en vluchtelingen. U krijgt een basisintroductie rond vluchtelingen. En er is natuurlijk de ervaring van de activiteit zelf. Bovendien kunt u kiezen voor een reflectiemoment achteraf, desgewenst in aanwezigheid van een vluchteling die met uw team in gesprek gaat over zijn of haar ervaring. Door deze dag leert uw team de realiteit van vluchtelingen en asielzoekers kennen. Uw team kijkt met andere ogen naar onze hoofdstad Brussel.

12U ASIELZOEKERS OPHALEN AAN DIENST VREEMDELINGENZAKEN Op de middag moeten alle asielzoekers de Dienst Vreemdelingenzaken verlaten. Uw team wijst hen de weg naar het Soeppunt.

KOSTPRIJS Social profit: 600 euro Anderen: 1000 euro Dit is een totaalprijs en omvat: —— Praktische organisatie van de teamdag —— Basisvorming 'wat is een vluchteling' —— Spoedcursus 'informeren van asielzoekers over de asielprocedure' —— Aankoop ingrediënten voor een maaltijd voor minstens 80 personen —— Huur van een professioneel uitgeruste keuken om de maaltijd klaar te maken —— Begeleiding tijdens het klaarmaken van de maaltijd —— Lunch voor uw team (die het team zelf heeft klaargemaakt) —— Nabespreking —— Getuigenis van een vluchteling Vluchtelingenwerk kan debetnota’s uitschrijven en is niet BTW-plichtig. U kan ook bijkomend een gift doen voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

12U-13U MAALTIJD SERVEREN Uw team neemt plaats achter het buffet en serveert de maaltijd die ze net gemaakt hebben aan de asielzoekers. Er wordt opgeruimd en afgewassen. 13U-14U LUNCH Nadien geniet uw team zelf van de maaltijd die ze in de voormiddag klaarmaakten. 14U NABESPREKING Een medewerker van Vluchtelingenwerk geeft antwoord op vragen en er is ruimte voor reflectie. Een vluchteling kan ook komen getuigen over zijn of haar ervaring als asielzoeker in België.

WAAR? Soup and Information for Asylum Seekers Antwerpsesteenweg 34 1000 Brussel

Uw teamdag bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen  

Ga mee in een indrukwekkende ervaring. Bied uw team een uitdaging die grensverleggend, teamversterkend en maatschappelijk relevant is. Verw...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you