Page 1

Lavendelweg

Lekker leven aan de Lavendelweg....

12 NIEUWBOUW GEZINSWONINGEN IN ULGERSMABORG GRONINGEN


Ulgersmaborg


De Wijk

Voorzieningen

De wijk Ulgersmaborg vind je aan de oostkant van de stad Groningen, ruwweg tussen de Oosterparkwijk en het natuurgebied Kardinge. Ze is gebouwd in de jaren tachtig van de vorige eeuw en het is een typische gezinswijk. Ze bestaat voor het overgrote deel uit laagbouw en maar liefst driekwart van de bewoners is eigenaar.

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je de wijk niet eens uit: Winkelcombinatie Oosterhoogebrug ligt op vijf minuten fietsen van de Lavendelweg en je vindt er alles voor de dagelijkse boodschappen. Een supermarkt, een bloemenzaak, de slijter, een apotheek, een gezondheidswinkel: you name it. Wat trouwens ook geldt voor het onderwijsaanbod: van peuterspeelzaal tot en met voortgezet onderwijs vind je op loopafstand.

De mensen wonen er met plezier, dat merk je aan alles als je er doorheen wandelt. Netjes onderhouden tuinen, alles goed in de verf en geen rommel op straat. Hier wonen mensen bij elkaar en mét elkaar.

Bereikbaarheid Ulgersmaborg is een échte stadswijk, met alle voordelen die een stad met zich meebrengt. Op een paar minuten lopen van de Lavendelweg is er een bushalte, waarvandaan elke tien minuten een bus vertrekt. Negen minuutjes rijden en je staat in hartje stad op de Grote Markt! Maar ook met de fiets ben je binnen een kwartier in de binnenstad en met de auto zit je in no time op de oostelijke rondweg en kun je alle kanten op.

Recreatie Het gemak en de geneugten van stad en wijk aan de ene kant, letterlijk aan de andere (achter)kant van het plan ‘Lavendelweg’ vind je alles om je heerlijk te ontspannen. Op steenworpafstand van de woningen ligt het recreatiegebied Kardinge, met onder andere een megagroot sportcentrum. Geen sport zo gewoon of bijzonder of je kunt het er beoefenen. Van babyzwemmen tot Vroege Vogels zwemmen, van trimschaatsen tot een ijshockeyclinic en van squash tot baantennis. Het aangrenzende natuurgebied Kardinge meet 233 hectare en bestaat uit bos, weilanden, moerassen en plassen waardoorheen zich diverse wandel- en fietspaden slingeren. Bij het Zilvermeer kun je je heerlijk neervlijen voor een picknick, om wat te vliegeren of te zwemmen. GENIETEN met hoofdletters kortom!


Voetpad

Lavendelweg


De Straat Tot voor kort werd het terrein, waar straks de woningen van het plan ‘Lavendelweg’ worden gebouwd, gebruikt als distributiecentrum van Post.NL. Als het gebouw is verdwenen resten de volgroeide essen aan de straatzijde. Een nieuwe locatie dus, maar direct al groen! Aan de andere kant van de straat staan twee-ondereen-kap woningen uit de beginjaren van de wijk Ulgersmaborg, wat maakt dat je als bewoner van het plan ‘Lavendelweg’ niet pioniert in een desolaat landschap. Vanaf dag één voel je je hier al direct thuis!

Het Plan Parallel aan de Lavendelweg komen er twee blokken van elk zes gezinswoningen. Deze opzet garandeert niet alleen een royale voortuin van vijf strekkende meter, maar elke woning krijgt een achtertuin van maar liefst minstens vijftien meter diep. Een wereld van ruimte, een wereld van mogelijkheden! En met als extra bijzonderheid dat die tuin grenst aan een bijna vijf meter breed waterloopje en dat je als stadsbewoner naar achteren toe een ruim uitzicht hebt op een groengebied. Waar vind je zo’n ‘doalderse plek’ anders in de stad? Parkeren is geen enkel probleem aan de Lavendelweg. Er komen parkeerplaatsen aan de voor- en zijkant van de woningen, zodat je met je boodschappen niet de halve straat door hoeft te sjouwen.


Een nieuwe locatie, maar direct al groen!


De grens tussen binnen en buiten vervaagt


Begane grond De woning In het plan ‘Lavendelweg’ is alles ingezet op kwaliteit. Die kwaliteit vind je concreet terug in alle facetten van het plan. In de locatie, de indeling van de percelen, de gebruikte materialen, de afwerking en de omgeving van de woningen. Een denkbeeldige rondgang door wat straks misschien wel jouw eigen huis en thuis is. Elke woning heeft een grondoppervlak van 5,4 x 9,5 meter. Ruimte genoeg dus om op en in te leven. Beneden zijn de open keuken en de royale woonkamer die uitziet op de achtertuin. Twee openslaande deuren maken de tuin bij mooie dagen tot een verlengstuk van de woonkamer: de grens tussen binnen en buiten vervaagt. De vaste trap leidt naar de eerste verdieping waar je behalve drie slaapkamers ook de badkamer vindt. De tweede vaste trap brengt je naar de grote zolderruimte, groot genoeg om er bijvoorbeeld een vierde slaapkamer van te maken. De woningen worden gemetseld van een rood bonte baksteen met een warme kleur en een verdiepte voeg. Het dak wordt bedekt met een stijlvolle zwarte pan, de kozijnen een combinatie van een donkere en een lichte kleur, wat het geheel een chique uitstraling geeft. Vanzelfsprekend voldoen de woningen aan de meest actuele hoge kwaliteitsnormen, zowel bouw- als energie technisch. Een prachtige gezinswoning, op een prachtige locatie en ook nog eens voor een prachtige prijs. Als dĂĄt geen lekker leven aan de Lavendelweg is...!


Verdieping

Zolder


Tuin als verlengstuk van de woonkamer


De gevelsteen Bij elk ontwerp is de buitengevel bepalend voor het verkrijgen van de gewenste uitstraling. In het plan Lavendelweg is gekozen voor bontrode strengpersstenen van baksteenfabrikant Strating uit Oude Pekela. Ze worden gemaakt van groninger klei. De kleurnuances en ruwe structuur die typisch zijn voor deze stenen, worden verkregen doordat de steenovens kolen gestookt zijn. Tevens zorgt dit proces voor een extra harde steen, wat de duurzaamheid verzekerd. De verdiepte donkere voeg laat de steen goed tot zijn recht komen en geeft het geheel een chique uitstraling.

Een tijdloze uitstraling


 2

 2

 2

2

Gevelaanzichten .+0-'4'+0&)'8'.


 2

 2

 2

2

4'%*6'4'+0&)'8'.

YGTM

Ä

DNCFPQ

52Ä

IGY

ÄÄ

UEJCCN
TECHNISCHE OMSCHRIJVING Hoogteligging en maatvoering

Vloeren

Als peil (P) wordt aangehouden de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer. Vanuit dit peil worden alle hoogtematen gemeten. Hoogteverschil ten aanzien van het straatpeil wordt door de gemeente aangegeven. De maatvoering op de tekening betreft “circa” maten.

De begane grondvloer van de woning is een geïsoleerde betonnen ribcassettevloer (Rc≥4,0m2K/W). De vloeren van de eerste en tweede verdieping worden uitgevoerd in een betonnen kanaalplaatvloer. De vloeren worden afgewerkt met een zandcementdekvloer.

Grondwerk

Gevelmuren

Hiertoe behoren alle ontgravingen die nodig zijn voor de aanleg van de fundering, riolering, kabels, leidingen en bestrating. De kavel wordt op hoogte gebracht met de tijdens het ontgraven vrijgekomen grond.

De buitenwanden van de woning bestaan uit een spouwmuurconstructie. Het binnenspouwblad wordt met kalkzandsteen uitgevoerd, de spouw wordt voorzien van isolatiemateriaal (Rc≥3,5m2K/W) en het buitenspouwblad wordt gemetseld van baksteen. In het metselwerk worden stootvoegen aangebracht ten behoeve van ventilatie en/of afwatering. Het voegwerk van de gevels wordt uitgevoerd als een verdiepte voeg.

Riolering De binnen- en buitenriolering wordt uitgevoerd in kunststofbuizen en overeenkomstig plaatselijke voorschriften aangelegd en aangesloten op het gemeenteriool. De leidingen zijn voorzien van de nodige ontsnappingsstukken, stankafsluiters en beluchters.

Buitenbestrating en terreininventaris De entree van de woning en het gemeenschappelijke voor-, tussen- en achterpad worden uitgevoerd in gladde grijze betontegels, afmeting 300x300x45 mm. Het straatwerk en de parkeerplaatsen worden uitgevoerd met betonstraatsteen en worden voorzien van de nodige straatkolken aangesloten op het openbare riool.

Fundering De woningen worden gefundeerd op gewapend betonnen funderingsbalken welke gedragen worden door geprefabriceerde betonnen heipalen. Een en ander volgens berekening van de constructeur en met goedkeuring van Bouw- en Woningtoezicht. Onder de begane grondvloer wordt een bodemafsluiting aan gebracht van schoon zand.

Scheidingsmuren De woningscheidende bouwmuren wordt uitgevoerd als een ankerloze kalkzandsteen spouwmuur met een totale dikte van 300 mm. (120 mm kalkzandsteen / 60 spouw / 120 mm kalkzandsteen) worden deze zonder meerkosten uitgevoerd.

Buitenkozijnen, deuren en ramen De kozijnen en ramen en deuren in de gevel zijn onderhoudsarm. Onder de raamkozijnen worden aan de buitenzijde vensterbanken van baksteen aangebracht. De entreedeur wordt uitgevoerd met brievenbus. Alle glasopeneningen in de gevelkozijnen inclusief alle bewegende delen worden voorzien van isolerende HR++ beglazing.

Dak Het hellende dak wordt uitgevoerd met prefab dakelementen (Rc≥4,0m2K/W). Het dak wordt afgewerkt met betonnen dakpannen, kleur zwart.


Binnenwanden

Trappen en hekwerken

De (niet dragende) binnenwanden worden uitgevoerd in 10 cm dik cellenbeton. Cellenbeton is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand dat voor meer dan de helft bestaat uit minuscule versteende met lucht gevulde cellen. Deze stilstaande lucht geeft cellenbeton zijn opvallende en unieke producteigenschappen op het gebied van thermische isolatie, warmteaccumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid. De binnenwanden worden behangklaar opgeleverd.

De trap van de begane grond naar de verdieping is een dichte vurenhouten trap. De trap naar de verdieping naar de zolder is een open vurenhouten trap. De bomen, de treden, de eventuele stootborden en de spil worden (wit/crème) gegrond. Boven de trappen wordt aan één zijde tegen de muur een houten muurleuning aangebracht. Langs de open zijde van de trappen en rondom de trapgaten wordt een gegrond (wit/crème) hekwerk aangebracht. Het hekwerk bestaat uit houten spijlen en een houten afdekregel.

Binnenkozijnen en deuren

Vensterbanken

De binnendeur kozijnen zijn stalen montage opdekbinnendeur kozijnen, kleur wit, met bovenlichten van helder glas (met uitzondering van de meterkast). De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakte witte opdekdeuren.

Onder de gevelkozijnen worden kunststeen vensterbanken aangebracht.

Hang en sluitwerk Alle ramen en deuren van de buitengevelkozijnen en de entreedeur worden voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk en voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Alle buitendeuren worden uitgevoerd met cilindersloten. De binnenopdekdeuren worden voorzien van een loopslot, deurkrukken, kortschilden en paumelles. De deur van de meterkast is voorzien van een kastslot. De opdekdeuren van het toilet en de badkamer hebben een vrij- en bezetsluiting.

Toilet De vloer in het toilet wordt afgewerkt met zwart/grijze vloertegels en een grijze voeg. De dorpel onder de deur wordt uitgevoerd in kunststeen. De wanden worden tot 1200 mm betegeld met een witte tegel en een witte voeg met daarboven spuitwerk. Het toilet wordt voorzien van een wandclosetpot met kunststof zitting en een fontein met kraan.

Badkamer De vloer in de badkamer wordt afgewerkt met zwart/ grijze vloertegels en een grijze voeg. De dorpel onder de deur wordt uitgevoerd in kunststeen. De wanden worden tot aan het plafond betegeld met een witte tegel en een witte voeg. De omkanten van de gevelopening ten behoeve van het kozijn in de badkamer worden ook betegeld. De douchehoek wordt uitgevoerd als verdiept aangebracht tegelwerk. De badkamer wordt voorzien van een wandclosetpot met kunststof zitting, een wastafel met mengkraan en een douchemengkraan.


Keuken

KPN/CAI

De woning wordt niet voorzien van een keukeninrichting. Uw keukenleverancier maakt de tekening van de keuken waarop de aansluitpunten zijn aangegeven. Deze aansluitpunten kunnen afwijken van de in deze brochure aangegeven standaard plaatsen. Indien u ons tijdig informeert over de gewijzigde aansluitpunten, worden deze zonder meerkosten uitgevoerd. Voor aanvullende en/of afwijkende aansluitingen kan een geringe meerprijs in rekening worden gebracht.

De hoofdaansluitingen worden in de meterkast aangebracht. In de woning wordt voor de telefoonaansluiting één bedrade leiding (woonkamer) en één onbedrade loze leiding (“grote” slaapkamer) aangebracht. In de woning wordt voor de centrale antenne aansluiting één bedrade leiding (woonkamer) en één onbedrade loze leiding (“grote” slaapkamer) aangebracht.

Installaties De installaties voor gas, water, elektra, Centrale Antenne Installatie en telefonie worden aangelegd volgens de eisen en onder de goedkeuring van de betreffende Nutsbedrijven. De aansluitkosten op het leidingnet zijn bij de V.O.N. prijs inbegrepen.

Gasinstallatie Vanaf de gasmeter wordt een gasleiding aangelegd naar de Hoog Rendement Combiketel (Hr-ketel) en een afgedopte leiding naar de keuken voor het gasfornuis.

Waterinstallatie Vanaf de watermeter wordt een koudwaterleiding aangelegd naar de keuken (afgedopt), toilet (fonteinbakje en WC), badkamer (douche- en wastafelmengkraan en WC), wasmachine opstelplaats (afgedopt) en Hr-ketel. Vanaf de Hr-ketel wordt een warmwaterleiding aangelegd naar de keuken (afgedopt) en de badkamer (douche- en wastafelmengkraan).

Elektrische installatie De elektrische installatie wordt volgens de NEN 1010 normen uitgevoerd. In de verblijfruimtes zijn de elektrische leidingen, wandcontactdozen en schakelaars volledig ingebouwd. De wandcontactdozen zijn crèmewit en worden standaard ca. 300 mm boven de afgewerkte zandcementdekvloer aangebracht, behalve in de keuken en badkamer, daar worden de wandcontactdozen ca. 1200 mm boven de afgewerkte zandcementdekvloer aangebracht . De schakelaars zijn crèmewit en worden standaard ca. 1050 mm boven de afgewerkte zandcementdekvloer aangebracht.

Rookmelders Conform het bouwbesluit worden er rookmelders in de woning geplaatst.

Ventilatie De woning wordt mechanisch geventileerd door middel van een afzuigunit die op zolder is geplaatst. De unit wordt bediend vanuit de keuken met een drie standen schakelaar. De luchtafvoer geschied door middel van afzuigpunten in de keuken, het toilet en de badkamer. In de keuken kan op de mechanische ventilatie een motorloze afzuigkap worden aangesloten. Hiervoor wordt in de keuken een ventiel aangebracht. De luchtafvoerleiding wordt aangesloten op de dakdoorvoer. Om een goede constante ventilatie van de woning mogelijk te maken worden er ventilatieroosters in de gevel aangebracht.

CV-installatie / warmwatervoorziening De woning wordt uitgerust met een centrale verwarmingsinstallatie met Hoog Rendement Combi ketel. Deze voorziet de woning tevens van warm water. De verwarming geschiedt middels radiatoren die fabrieksmatig wit worden afgewerkt. De temperatuur wordt geregeld door middel van een kamerthermostaat in de woonkamer. Volgens de voorschriften moeten de volgende binnentemperaturen worden behaald: Woonkamer/open keuken/slaapkamers: 20 °C Badkamer: 22 °C Hal: 15 °C


Wijzigingen

Situatietekeningen en perspectieven

Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van tekeningen en gegevens verstrekt door de architect en adviseurs van dit project. Desondanks moeten wij echter een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen, die onder andere kunnen voortvloeien uit eisen van overheden en/of nutsbedrijven. De ontwikkelaar is gerechtigd tijdens de (af-)bouw die wijzigingen in het project aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen ernstige afbreuk doen aan de waarde, kwaliteit, het uiterlijk aanzien en de bruikbaarheid van de woning. U wordt op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen. Deze wijzigingen zullen geen der partijen recht geven tot verrekening van mindere of meerdere kosten.

Aan de algemene woonpaden, trottoirs, parkeer-, weg- en groenvoorzieningen, op de situatietekening kunnen geen rechten worden ontleend. Het bouwplan is in een ontwikkelingsproces waarbij, naarmate dit proces vordert het plan steeds verder wordt gedetailleerd. Ondanks dat de situatietekening met de grootst mogelijke zorg is vervaardigd aan de hand van beschikbare (kadastrale en gemeentelijke) gegevens, is de ontwikkelaar niet aansprakelijk voor geringe maatafwijkingen in de perceelgrootte. De situatietekening die in de brochure is opgenomen, betreft in nagenoeg alle gevallen een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot de inrichting van de gemeenschappelijke en openbare ruimten kunnen zich dan ook voordoen. Wanneer het perceel groter of kleiner wordt dan in de koop/aannemingsovereenkomst staat vermeld, bestaat er geen recht op verrekening. De perspectieftekeningen van de woning en de inrichting dienen enkel ter illustratie om u een idee te geven van het uiterlijk en mogelijke inrichting van de woning. Aan deze tekening kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

De ingeschreven maten op de tekeningen zijn “circa� maten. In verband met de verdere uitwerking van de details en de maatvoering kunnen er kleine afwijkingen ontstaan in de maatvoering. Deze afwijkingen geven geen aanleiding tot verrekening. Bij de maatvoering is nog geen rekening gehouden met wandafwerking (wandtegels, spuitwerk, etc) Indien de woning gekocht wordt terwijl deze al gereed is en er een geschil mocht zijn tussen de technische omschrijving en de werkelijkheid, dan prevaleert de uitvoering van de woning.


AANKOOPPROCEDURE VAN DE WONING De aankoop van uw woning

Financiering

Als u besluit om een woning te kopen, dan krijgt u een koop-/aannemingsovereenkomst ter ondertekening. Bij deze koop-/aannemingsovereenkomst ontvangt u een technische omschrijving (bestek) en de bestektekening van de woning. Ook deze brochure maakt deel uit van de koop/aannemingsovereenkomst. U wordt geacht op de hoogte te zijn van deze brochure bij ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze brochure kunt u deze stellen aan de ontwikkelaar of projectmakelaar. Door ondertekening van de koop-/ aannemingsovereenkomst verplicht de ontwikkelaar zich tot de bouw van de woning en de levering van de daarbij behorende grond, terwijl de koper zich onder meer verplicht tot de betaling van de koopsom in termijnen. De originele koop-/aannemingsovereenkomst wordt naar de notaris gestuurd die vervolgens de notariële akte van levering kan opmaken.

Bij de koop van een woning speelt de financiering een belangrijke rol. Waarschijnlijk zal hiervoor een hypothecaire geldlening voor aangevraagd moeten worden. Het is raadzaam hiervoor een financieel adviseur bij in te schakelen.

Notariële eigendomsoverdracht Het tekenen van de akte van levering vindt plaats nadat de eventuele ontbindende voorwaarden en/ of opschortende voorwaarden, zoals beschreven in de koop-/aannemingsovereenkomst en aanvullende bepalingen, niet meer ingeroepen kunnen worden. Voor de datum van eigendomsoverdracht stuurt de notaris u een (concept) nota waarop het totale, op die datum verschuldigde bedrag is aangegeven. Op deze afrekening wordt ook vermeld welk bedrag de notaris zal ontvangen van uw eventuele financier en welk bedrag u eventueel zelf aan de notaris moet overmaken. Het hypotheekbedrag dat in depot blijft moet gelijk zijn aan de vanaf de transportdatum nog verschuldigde bouwtermijnen. Indien dit niet het geval is zal het eventueel ontbrekende bedrag aangevuld moeten worden met eigen middelen. Op de transportdatum worden over het algemeen twee akten getekend; de akte van eigendomsoverdracht en de hypotheekakte.

Hypotheek en kosten tijdens de bouw Na de notariële overdracht zal, in het geval dat er een hypothecaire lening is afgesloten, uw financier voor de betaling zorgdragen. Telkens wanneer de bouw weer zover is gevorderd dat er volgens de termijnregeling in de koop-/aannemingsovereenkomst een termijn is vervallen ontvangt u een factuur met verzoek tot betaling. U ontvangt de factuur in tweevoud waarvan u één exemplaar voorziet van uw handtekening en naar uw geldverstrekker stuurt. Deze zal dan de betaling verzorgen. Voor het deel van de hypotheek dat bij de bank in depot blijft, ontvangt u een rentevergoeding die vaak gelijk is aan de rente die u moet betalen. U betaalt dus per saldo rente over de betaalde termijnfacturen.

Meer- en minderwerk Bij de woningen wordt u in de gelegenheid gesteld te kiezen uit wijzigingen zoals vermeld in de meer-en minderwerklijst. Indien u interesse heeft tot aankoop zal er een gesprek plaats vinden om uw persoonlijke wensen te bespreken. Tevens zal de eventuele afhandeling in het geval van meer- en minderwerk worden besproken. Naar aanleiding van dit gesprek krijgt u een vrijblijvende offerte.


Oplevering Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringsdatum gegeven, ofwel de datum waarop uw woning voor bewoning gereed zal zijn. Wij moeten daarbij de nodige reserves in acht nemen omdat het bouwen van een huis sterk afhankelijk is van een aantal niet of nauwelijks door ons te beïnvloeden factoren zoals de weersomstandigheden. Als het vriest kan er bijvoorbeeld geen beton worden gestort en als het regent kan er niet gemetseld worden. Naarmate de bouw vordert wordt de prognose van oplevering steeds nauwkeuriger. Als de woning gereed is zal de woning worden opgeleverd, mits door u aan alle financiële verplichtingen is voldaan. Samen met u nemen wij de woning op en plaatsen eventuele bemerkingen op een opleveringsstaat. Deze staat wordt door beide partijen getekend. Geconstateerde tekortkomingen zullen zo snel mogelijk worden opgelost. Met één belangrijk aspect dient u rekening te houden; een nieuwbouwhuis heeft in de eerste periode van bewoning een hoge vochtigheidsgraad. In deze periode is het raadzaam goed te ventileren en niet te hard te stoken. Ondanks dat kunnen er toch krimpscheurtjes ontstaan omdat materialen nog kunnen “werken” zoals dat in bouwtermen heet. Het is raadzaam hier rekening mee te houden bij de wand- en vloerafwerking.

Verzekering Tijdens de bouw is uw woning volledig verzekerd tegen brand- en stormschade door middel van een Constructie-All-Risk verzekering (CAR). Vanaf de dag van oplevering dient u zelf voor de verzekering van uw woning te zorgen.

Nutsleveranciers na de oplevering De aansluitingen van de nutsvoorzieningen en de kosten hiervan zijn inbegrepen in de Vrij Op Naam prijs. U zult zelf moeten bepalen wie uw energieleverancier is na het moment van opleveren. Dit dient u enige tijd voor de oplevering te regelen met de beoogde leverancier(s).


Verkoop en informatie:

www.lavendelweg.nl Makelaardij van der Houwen 050-3187102

Ontwikkeling:

Lekker leven aan de Lavendelweg  

12 Nieuwbouw gezinswoningen in Ulgersmaborg, Groningen.