Page 1

Solgården i Spania

Drømmested for tilrettelagt ferie!

Sommer og høst 2011


Solgården i Spania Vårt ønske er at alle skal få oppleve en velfortjent og tilrettelagt ferie hos oss. Vi lover deg trivsel og trygghet, enten du er bruker, ledsager, familie eller pårørende! Vi har arrangert tilrettelagt ferie siden 1972 under mottoet:

Trygghet, trivsel og glede!

Solgården er et veldrevet ferie- og helsesenter med over 60 ansatte og vi har over 4500 gjester i året fra Norge. Fler enn 900 av disse er gjester på Solgårdens spesialturer for utviklingshemmede. Sommer og høst 2011 kan vi tilby 2 turer på 14 dager og 4 turer med en ukes varighet. Alle turene er charterturer med avreise fra Gardermoen. Inkludert i prisen er flyreise, transport fra flyplassen, kost og losji.

Solgården i Spania er en stiftelse som eies av Solgården BA, som er et humanitært andelslag der det ikke betales utbytte til andelseierne av noen art. Alt overskudd blir brukt til å videreutvikle Solgårdens tilbud til beste for våre gjester. Solgården mottar ingen støtte fra det offentlige. Solgården har et hjelpefond som det kan søkes økonomisk støtte fra.

2


Turprogram for sommer og høst 2011 24. mai 14 dager fra Gardermoen 7. juni 7 dager fra Gardermoen 14. juni 14 dager fra Gardermoen 9. august 7 dager fra Gardermoen* 16. august 7 dager fra Gardermoen* 4. oktober 7 dager fra Gardermoen * På disse turene gis det tilbud om et alternativt 10 dagers opphold utenom våre faste charterturer. Er dette av interesse for deg eller din gruppe vil vi på forespørsel utarbeide et tilbud basert på det prisnivå som er på våre turer for utviklingshemmede.

2011

Priser pr. person i enerom

Priser pr. person i dobbeltrom, min 2 personer

Økonomi EE

Standard E

Standard E+

Standard D

Standard D+

Leilighet L

7 dagers tur

Kr 7.295

Kr 8.295

Kr 9.395

Kr 7.295

Kr 7.895

Kr 9.395

14 dagers tur

Kr 11.395

Kr 13.495

Kr 15.595

Kr 11.395

Kr 12.695

Kr 15.595

Turprisene inkluderer rom, full pensjon, fly og transport til og fra flyplassen i Alicante! Turene går med egne charterfly fra SAS. Det er helseteam med som reiseledere. Det tas forbehold om endringer i avreisedatoer og priser.

Se også vår hjemmeside: www.solgarden.no For mer informasjon: 24 14 66 60 trygghet, trivsel og glede


Solgården ligger i Villajoyosa på Costa Blanca i Spania, 10 km sør for Benidorm og 30 km nord for Alicante, hvor flyplassen ligger. Flyturen fra Oslo tar ca 3,5 timer. Villajoyosa er kjent for sin gamle bydel med fargerike hus og for den fine og velstelte sandstranden. Stranden har rampe for rullestolbrukere. Langs strandpromenaden er det flere små koselige restauranter og barer. Den ukentlige markedsdagen i Villajoyosa er på torsdager og ligger i sentrum av byen. Solgården ligger med fin utsikt over byen og Middelhavet ca. 3 km fra sentrum og stranden.

Kort vei til kjente steder

Fra Solgården er det utsikt til Benidorm, en populær turist- og ferieby hvor gamlebyen deler byens berømte sandstrand i to. Fra Villajoyosa kan man ta lokaltog som går fra Denia til Alicante, som er provinsens hovedstad. Guadalest er et av de vakreste severdighetene i regionen. Festningen grunnlagt av maurerne og ligger som et ”ørnerede” høyt oppe på toppen av et lite fjell med en fantastisk utsikt over landskapet omkring.

Hvem reiser

På Solgårdens spesielle turer for utviklingshemmede har vi gjester fra hele landet. Mange reiser sammen med sine faste ledsagere eller støttekontakter. Vi har besøk av større eller mindre grupper fra f. eks. bofellesskap og musikkgrupper. Og ikke minst hele familier som ønsker ferie sammen.

Villajoyosa med gamlebyen og stranden

4


Alicante med utsikt fra borgen Guadalest

Solgårdens Hjelpefond Retningslinjer for Solgårdens Hjelpefond: Solgården setter hvert år av midler som deltagere på Solgårdens tilrettelagte turer for personer med utviklingshemming kan søke på. Følgende kriterier for utdeling gjelder: • Bidrag kan kun anvendes til mennesker med psykisk utviklingshemning eller til grupper på turer tilrettelagt for disse. • Det tas hensyn til søkerens økonomi, bosted, sykdom og andre forhold som kan påvirke søknaden. • Når det gis tildeling må det gå to mellom- liggende år før neste tildeling er mulig. • Mangelfullt utfylt søknad vil kunne med- føre avslag ved tildeling. • Søknadsfrist: Senest en måned før avreise. • Søknader vil bli fortløpende vurdert og søkeren vil deretter bli tilskrevet. Søknadsskjema kan lastes ned fra vår hjemmeside: www.solgarden.no


Slik bor du på Solgården Solgården har sju forskjellige gjestehus (Casaer) som har forskjellig standard på rommene. Det skilles bl.a. på størrelse på rom eller leilighet, nyrenoverte eller eldre rom, egen eller felles solterrasse, luftkjøling eller viftekjøling, tv på rommet eller tv i fellesstue. Casaene, med sine vakre utforminger, ligger med kort vei til våre servicebygg som resepsjon, spisesal o.l. Casaene har en blanding av enerom, dobbeltrom og leiligheter. Mange av våre rom er tilrettelagt for rullestolbrukere. 5 av casaene har felles tv-stue med kjøkken. I alle gjestehusene finnes det vaskemaskin og strykejern til fri benyttelse. Samtlige rom har egen safe og kjøleskap. De fleste har også egen terrasse med utemøbler. Utenfor alle casaene er det i tillegg solrike terrasser med komfortable utemøbler. Leilighetene på casa 6 har også TV, AC i stuene og HC-standard på badene.

Terrasse ved

6


Leilighet Casa 6

d en leilighet på Casa 6

Fysikalsk behandling Behandling på Solgården er godkjent av Rikstrygdeverket. Antall behandlinger er begrenset til 24, maksimum en behandling pr. dag. 1. Legen fyller ut søknad/rekvisisjonen på fysikalsk behandling. Husk å be legen krysse av i rubrikken for utenlandsbehandling. 2. Søknaden må sendes i god tid til Helfos regionskontor der du bor. 3. Den Helfo-godkjente rekvisisjonen tas med og leveres til fysioterapeuten på Solgården. Det tas forbehold om endringer i folketrygdloven. Fra 01.01.2011 er det varslet endring i refusjonsordningen for fysioterapi i utlandet.

HELFO Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold Serviceboks 1412, 1602 Fredrikstad 69 01 11 10 - regionost@helfo.no HELFO Region Oslo Postboks 6721 Etterstad, 0609 Oslo 21 06 92 30 - regionoslo@helfo.no HELFO Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold Postboks 2415, 3104 Tønsberg 33 51 23 00 - regionsor@helfo.no HELFO Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane Postboks 14, 4097 Sola 52 04 75 50 - regionvest@helfo.no HELFO Møre og Romsdal, Trøndelag Postboks 13, 6151 Ørsta 70 32 13 40 - regionmidtnorge@helfo.no HELFO Nordland, Troms og Finnmark 8607 Mo i Rana 75 42 78 40 - regionnord@helfo.no


Aktiviteter som kan o Underholdning

• Spansk Folkedans, en anerkjent lokal dansegruppe opptrer. • Allsang og Quiz. Sang og spørsmål. • Konserter. Vi har faste innslag. I tillegg har vi ofte kjente norske artister på besøk. • ”Allsang med innslag.” Gjester oppfordres til å komme med kulturelle innslag • Dans til lokale orkestre • Flamenco oppvisning, - om du er heldig blir du bedt opp til en dans! • Mulighet for show på Benidorm Palace

8


r og turer oppleves. Aktiviteter

• 2 utebasseng og ett innebasseng • Tennis- og sandvollyballbaner • Lekeapparater og utendørs trimapparater • Bocciaturnering • Minigolf • Biljard og dartspill. • Wii på storskjerm

Turer

• ”Bli kjent” – busstur i nærområde • Markedsturer til forkjellige byer • Handle- og strandturer til Benidorm og Villajoyosa. • Besøk i diverse fornøyelsesparker, dyreparker og badeland • Tur til Guadalest og andre turistmål rundt Solgården. • Handletur til supermarked/kjøpesenter Det er også mange muligheter for utflukter på egen hånd med lokalbuss eller taxi. Solgården har egen minibuss med rullestolheis.

9


Betalings- og avbestillingsvilkår 1. Betaling Reisen betales i henhold til fakturaer sendt av Solgården. Depositum på 10% av reisens pris forfaller 2 uker etter bekreftelse av tur. Restbeløpet forfaller 4 uker før avreise. Dersom betalingsfristen ikke overholdes kan reisen bli annullert. 2. Endring av tur Endring av reisens tidspunkt kan skje inntil to måneder før avreise mot et administra- sjonsgebyr på kr 500. Ved endring av reisetidspunkt kortere enn to måneder før avreise pålegges et endringsgebyr likt innbetalt depositum. Endring av reisen kan kun gjøres inntil fire uker før avreise. 3. Avbestilling Kunden kan på et hvert tidspunkt avbestille reisen. I tilfelle avbestilling plikter kunden snarest mulig å varsle Solgården. 3.1 Avbestilling uten at avbestillingsforsikring er kjøpt hos Solgården: Ved avbestilling av reisen inntil 30 dager før avreise mister kunden depositumet som er innbetalt. Ved avbestilling inntil 7 dager før avreise skal 2/3 av reisens pris betales. Ved avbestilling av reisen mindre enn 7 dager før avreise skal hele reisens pris betales. 3.2 Avbestilling med avbestillingsforsikring kjøpt hos Solgården. Solgården tilbyr den reisende en avbestillingsforsikring. Hvis den ønskes, må den bestilles ved påmelding. Forsikringen dekker følgende: 3.2.1 Avbestilling uten legeerklæring kan skje inntil en måned før avreise. 3.2.2 Avbestilling med full refusjon helt inntil avreise ved egen sykdom, død eller sykdom i nærmeste familie som gjør at det vil være uforsvarlig å foreta reisen. For å nyte godt av disse rettigheter må det foreligge legeattest hvor det fremgår at det inntrufne er av en slik karakter at det hindrer den reisende fra å gjennomføre turen. 4. Innstilling av reise kan skje dersom det inntreffer forhold på reisen eller ankomststedet de siste 14 dager som Solgården BA ikke har kunnet forutse (force majeure). Eksempler: Fare for krig, naturkatastrofer, epidemier eller andre begivenheter som må likestilles de forannevnte. Priser: Alle priser gjelder pr. person og inkluderer reise, opphold og full pensjon. Det tas forbehold om endring i pris og tidspunkt for avreise/hjemkomst. Ved bestilling av flere sammenhengende turer vil det bli fratrukket en kompensasjon pr. ubenyttet flyreise.

10


Praktisk informasjon før og under reisen Bestilling og priser

Vennligst fyll ut Solgårdens påmeldingsskjema og returner dette til kontoret vårt i Oslo. Ring Solgårdens Oslokontor for nærmere informasjon, telefon 24 14 66 60.

Bagasje/overvekt

Hver gjest kan ha med seg 1 kolli på maks 20 kg samt 1 stk håndbagasje på maks 5 kg. Håndbagasjen må man kunne bære selv. Rullestol og andre hjelpemidler tas med fritt etter avtale.

Ved overvekt må det påregnes ekstra utgifter:

Kr 50 pr kg overvekt over tillatte 20 kg. Kr 400 pr ekstra kolli. (Gjelder ikke for rullestoler, rullatorer m.m. etter avtale.) Kolli over 25 kg tillates ikke av hensyn til de som skal håndtere bagasjen.

Medisiner

Alle som bruker medisiner må ta med seg tilstrekkelige mengder for den tiden turen varer. Har du med sovemidler, beroligende eller sterke smertestillende legemidler trenger man attest som viser at legemidlene er til personlig bruk. Sjekk med apoteket eller www.legemiddelverket.no.

Diverse

Alle må ha gyldig pass, reiseforsikring og europeisk helsekort.


Solgården ferie- og helsesenter St. Olavs gate 12, 0165 Oslo Salgs og servicekontor: Telefon: 24 14 66 60 Faks: 24 14 66 61 E-post: kontor@solgarden.no www.solgarden.no Spania: Hacienda del Sol Apt. 84. 03570 Villajoyosa, Alicante, España Resepsjonen: Telefon: 0034 965 890 451 Faks: 0034 965 894 516 E-post: spania@solgarden.no

Sommer og høst 2011

Solgården brosjyre 2  

Solgården brosjyre 2

Advertisement