Page 1

2012

GRAN CANARIA s 3 • ISRAEL (påske) s 4 • BODENSJØEN s 5 HOLLAND s 6 • MOSELDALEN s 7 • SVEITS s 8 • DOLOMITTENE s 9 HURTIGRUTELAND s 10 • ELVECRUISE s 11 • STIKLESTAD s 12 ISLAND s 13 • KYPROS s 14 • ISRAEL s 15 • GRAN CANARIA s 16

i samarbeid med ...mer enn ferie


Velkommen til et nytt år med Vårt Lands Reiseklubb Kjære Vårt Landabonnent! Vi er glade og takknemlige for at vi også i år kan presentere mange flotte reisemål for våre kunder og lesere. Vårt ønske er å tilby deg som Vårt Land-abonnent gode og trygge reiseopplevelser med Vårt Lands Reiseklubb, derfor kaller vi avisen du nå holder i hånden for “Reiseglede”. På reiseklubben.com kan du lese om reisemålene, samt kontakte SI-REISER om du skulle ha spørsmål. Denne nettsiden har blitt svært godt tatt imot, og vi har fått tilbakemelding fra de reisende på at den blir brukt flittig. Vi støtter opp om Si-REISERs motto: “mer enn ferie”, og ønsker at du som reiser med Vårt Lands Reiseklubb får en opplevelse, noe å ta med deg hjem - gode minner for livet. Dette henger sammen med vårt ønske som avis - vi vil ikke bare gi deg nyheter, men noe mer, litt mer dybde - en forståelse av hvordan ting henger sammen. Vårt Land er i kontinuerlig utvikling og fornyelse. I 2011 har vi fått utvidede spalter hver ukedag, hvor vi løfter frem debatt, kultur, utenriks og kristenliv. Dette i tillegg til featurestoff i helga. Per Arne Dahl har fått en fast ukentlig spalte hvor han tar opp livets store spørsmål, samt at vi har fått inn nye skribenter som debatterer og kommenterer på tro, etikk og eksistens. Her mener vi at Vårt Land har sin store styrke, at de store spørsmålene blir løftet frem i lyset. Slik kan vi bli litt klokere – hver dag. I 2011 har vi hatt ca 600 reisende med Vårt Lands reiseklubb. Vi er svært glade for at så mange ønsket å reise på tur med oss, og håper vi får se mange av dere igjen også i 2012. Du er herved invitert med på tur, vi håper du finner et reisemål som frister!

Riktig god tur!

Kjære turgjest! Vårt Land er kristenfolkets riksavis! Si-REISER er kristenfolkets turoperatør! I eit land med lys og varme. Utan plikter, stress og jag. Under sydens sol og sjarme. Kan me kosa oss i lag. Vera trygge på kvarandre Stå på same trygge grunn. Midt i ferie og fritid Høyra Ordet fra Guds munn. Slik skriver Haldis Reigstad i Si-Sangen. Det er med stolt forventning Kristenfolkets egen turoperatør legger fram Reiseklubbens turprogram for 2012. 2011 ble nok et godt reiseår. Normannafolket vil virkelig fara. I inn-og utland. Til Europa og Asia, Afrika og Amerika. Hele 14 turer ble gjennomført av Reiseklubben i fjor. Turåret 2012 står nå for døra. Vi tilbyr en tur-meny bestående av gamle gode ”svisker”, og nye, spennende reiseopplegg som presenteres for første gang. Floriaden setter sitt store preg på årets turprogram. Verdensutstillingen som arrangeres i Nederland hvert 10. år, går i år av stabelen i den lille byen Venlo helt øst i landet på grensen til Tyskland. Hele 4 Reiseklubbturer skal innom det 66 hektar store området som er åpent fra april til oktober. Israel er også på plass med en tur om våren(påsken), og en tur om høsten(Løvhyttefesten). Midnattssolens land er en nyhet på årets reisemeny. Fly til Alta ,- en uke på kryss og tvers til Nordkapp, Karasjok, Båtsfjord, og Kirkenes ,- også fly tilbake til Sør-Norge. Europaferie er Si-REISERs nye turkonsept hvor, vi flyr til og fra München,- og så kjører vi rundt ei uke i - Dolomittene: – hvor vi bor på hotellet til Ole Einar Bjørndalens svigermor, eller - Sveits – hvor vi skal bo på misjonshotellet Viktoria i Hasliberg. Bibelferieturene går i år til Gran Canaria i januar og oktober, og Kypros i Oktober. Ellers har vi store forventninger til klassikeren Island og til nyskapningen Olavsfestdagene, i Trondheim. Både VÅRT LAND og Si-REISER er opptatt av sunne og gode turopplegg som tar hensyn til miljøet. Likeså turer som tar utgangspunkt i at mennesker er både ånd; sjel og legeme. Med 30 års erfaring vet vi at høy kvalitet i alle ledd er viktig. Vi er ikke alltid billigst, - men vi er stolt når våre gjester sier vi er best.

Vennlig hilsen

I 2012 inviterer vi deg til å velge tur og pakke kofferten. Si-REISER ordner resten! Velkommen på tur med VÅRT LANDs Reiseklubb og Si-REISER i 2012!

Oddvar Talset Salgs- og markedssjef abonnement Avisen Vårt Land AS

En tur som er……mer enn ferie! Vennlig turhilsen fra Si-REISER Jon Teigen Disponent

Viktig info: • Katalogene: Alle Reiseklubbens turer finner du i Si-REISERs kataloger og på internett på www.si-reiser.no • Avreise fra hele landet! Reiseklubbens turer har forskjellige avreise-steder. Noen går bare fra Oslo – men de fleste går dra fra alle de største byene i Sør-Norge. • Tilslutningsreiser: Vårt Lands abonnenter kan få rimelige tilslutningsreiser til avreisestedet, ved å ta kontakt med Si-REISER på tlf. 70 17 90 00. • Reisevilkår: For alle Reiseklubbens turer gjelder Si-REISERs reisevilkår. Disse finnes i turkatalogene og på våre internettsider www.si-reiser.no. • Trygghet: Si-REISER er medlem av Reisegarantifondet og Norsk Reiselivsforum.

Si-reiser: Vasstrandveien 1, 6011 Ålesund • Tlf: 70 17 90 00 • E-post: si-reiser@si-reiser.no VÅRT LAND: Møllergata 1-3, 0179 Oslo, • Tlf: 22 310 310 • E-post: sentral@vl.no


Portonovo

21. januar – 4. februar

Bibelferie ved Atlanterhavet

GRAN CANARIA

Gran Canaria er klassikeren blant reisemålene i Syden. Kanariøyene består av syv større vulkanøyer på Afrikas nordvestre kyst. Gran Canaria er den tredje største. Du kan kjøre rundt øya på èn dag, men øya er likevel stor nok til å gi spennende variasjoner. Iblant blir Gran Canaria kalt for et kontinent i miniatyr, og kommer du hit for første gang, blir du forundret over øyas mange kontraster. Liker du og sole deg og bade ved flotte sandstrender, er dette det rette stedet. Hit har Ola og Kari Nordmann reist i mange ti-år allerede. Og her kjenner vi sola varme, vi kan spise under åpen himmel, og vi kan rusle barbeint i sanden, mens det ennå er full vinter og kaldt hjemme. I år kan vi tilby avreise fra 10 forskjellige flyplasser til solrike Gran Canaria.

Ipanema Park

Vi er også dette året i Puerto Rico, ” Den rike havnen”, på øyas sørkyst. En kjent og kjær by for mange turister som har reist fast til denne herlige ferieøya. Hotellene ligger langs og i skråningen som omgir båthavnen. Det meste ligger innen gåavstand. Et besøk på havnen anbefales på dagtid så vel som om kvelden. Her finnes det også flere koselige restauranter. Været er på det mest stabile, og du finner variert og vakker natur rundt byen. I nabobyen, Arguineguin ligger den norske sjømannskirken. En tur hit i slutten av januar gjør utvilsomt vinteren kortere. Her slipper du snø og is, kulde og vinterstormer. Solen vil skinne de fleste dager. Turteamet blir Si-veteranen med trekkspillet, Jostein Mulelid fra Sunnmøre, sammen med pensjonert pinsepastor, Kjell Hagen. Utflukter rundt om på den spennende øya, vil det også bli. Og morgen og kveld har vi gode og oppbyggelige samlinger som vil gjøre turen til …..mer enn ferie !

Våre hotell:

Portonovo har en utmerket beliggenhet rett ved Puerto Ricos yachthavn, og det er kun en kort spasertur, uten trapper og bratte bakker, til stranden, parken og shoppingsenteret. På selve hotellområdet finnes snarkjøp og et stort, trivelig bassengområde med oppvarmet basseng. De romslige leilighetene med åpen kjøkkenløsning innbyr til matlaging. Maten kan du kjøpe i det nærliggende supermarkedet og måltidene kan du nyte ute på balkongen eller terrassen. 2-roms leiligheter for 2-3 personer med soverom og oppholdsrom. Alle har minikjøkken med mikrobølgeovn eller komfyr, kaffetrakter, vannkoker og brødrister, dusj og wc. Telefon og satellitt-TV. Alle leilighetene har balkong eller markterrasse. Hotellet er bygget i 1982/2004. Heis. Der finnes mynt-pc med Internett i resepsjonen. Strømstyrken er 220, og det trenges ingen adapter. Ipanema Park ligger 600 m fra stranden, med en fantastisk utsikt mot havnen. Det er ca. 15 minutt å gå til sentrum. Hotellet har svømmebasseng og snarkjøp. Her er det lyse og trivelige 2 rom leiligheter for 2 – 3. personer, med soverom og oppholdsrom. Minikjøkken med vannkoker, kaffetrakter og brødrister, dusj og wc, telefon, TV og balkong eller markterrasse. Mange av leilighetene er i to etasjer. Hoteller er bygget/oppusset i 1987/2002, og har klassifisering SSS+. Heis. Trapper i anlegget og en lang trapp til strand og sentrum. Ingen måltider.

Turfakta Turteam • Jostein Mulelid • Kjell Hagen

2 uker

Portonovo 2 roms leilighet Portonovo 3 roms leilighet Ipanema 2 roms leilighet

Kr. 11.450,Kr. 11.150,Kr. 9.950,-

Flytillegg • Oslo • Stavanger • Bergen • Ålesund • Trondheim

600,100.300,50,400,-

• Kristiansand 650,• Torp 200,- • Haugesund 200,• Tromsø 700,• Molde 100,-

Vårt reisemål:

Puerto Rico, er et av Gran Canarias klassiske reisemål, og ligger vakkert til på sydvestkysten. Her finnes bebyggelse på begge sider av dalføret som munner ut ved havet og den fine sandstranden. Den gyllengule sandstranden er godt besøkt, men atmosfæren er likevel rolig og behagelig. Like utenfor Puerto Rico ligger Amadores-stranden som er kjent for sin hvite sand som gir assosiasjoner til Karibia. Fin strandpromenade mellom Amadores og Puerto Rico langs sjøen. Stort utvalg av restauranter og butikker i Puerto Rico.

Utflukter:

Vi skal besøke markedene i Arguineguin og Puerto Mogan, også kalt Gran Canarias Venezia. Det blir øytur gjennom Gran Canarias fascinerende natur, og selvfølgelig skal vi besøke Sjømannskirken i Arguineguin.

Mer informasjon om utfluktene på reisemålet Utfluktene bestilles og betales på reisemålet i euro. Temperaturene i januar er ca. 21 grader i luften og ca. 18 grader i vannet. Valuta: Euro Tidsforskjell: minus 1 time

+ Avbestillingsfors. + Reiseforsikring fra Balkong Ipanema + Enkeltromstillegg fra - Ekstrasengsrabatt fra

300,525,630,- p.p 3.450,2.100,-

Turprisen inkluderer: Flyturen Norge – Gran Canaria t/r, busstransfer mellom flyplass og hotell. Opphold i leilighet. Flyavgift til staten. Mat på flyet,. 4 fellesmiddager, reiseledertjenester. Ikke inkludert: Tips til hotellbetjening. Utflukter. Øvrige måltider.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, våren 2012

3


Turer til Bibelhistoriske land

ISRAEL

30. mars – 9. april

Rundreise i Påskelandet Å feire påske i landet der det skjedde, - er et minne for livet. Påskens dramatikk kommer nærmere. Blir mer levende. Det var her Mesteren ble sveket, fornedret og forlatt. Det var her han gikk smertenes vei og til slutt døde. Og det var her han sto opp og dro tilbake til sin Far i Himmelen. På denne turen skal vi gå i Mesterens fotspor med Bibelen som guide. Vi starter i Tel Aviv ved Middelhavet, og skal videre besøke Cæsarea ved havet, Karmelfjellet og Haifa. I Galilea står Nasaret, Golanhøydene, Gennesaretsjøen, Kapernaum m.v. på programmet. Jordandalen, Jeriko , Dødehavet (jordas laveste område) og Judeaørkenen står også på programmet. Og sist men ikke minst, byen på fjellet (800 m.o.h.), Jerusalem. Her skal vi være selve påskedagene. Du får oppleve Oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa, Golgata, Sions berg og holocostmuseet Yad Vashem. Betlehem skal vi selvsagt også besøke.

Velkommen til en opplevelsesrik reise i Påskelandet! Turteam: Solveig og Svein Granerud.

Turprogram

6. dag: Onsdag 4. april

Avreise fra Bergen ca 12.00 og fra Oslo ca 14.00. Tilslutningsfly fra Tromsø, Trondheim, Ålesund , Haugesund, Stavanger og Kristiansand. På Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv møter vi vår lokalguide. Kort busstur til hotellet i Tel Aviv.

Denne dagen starter vi på Herodes gamle klippefestning, Masada. Et spennende besøk midt ute i Judeaørkenen. Lunsjen inntar vi hos beduinene i ørkenen utenfor Arad, (ikke inkludert i turprisen). Siste etappe går gjennom filisterland via dalen der David slo Goliat, opp til byen over alle byer, Jerusalem. Her skal vi bo resten av turen.

2. dag: Lørdag 31. mars

7. - 10. dag: Jerusalem

1. dag: Fredag 30. mars

Vår rundreise i Påskelandet starter for alvor. Vi besøker først Cæsarea ved havet, før vi legger turen innom Eliaskirken i Haifa. På Karmelfjellet spiser vi falaffel- lunsj hos druserne, (ikke inkludert i turprisen) før vi svinger bortom Eliasstøtten. Etter å ha krysset Harmageddonsletten, står Bebudelseskirken i Nasaret på programmet. I 3 netter skal vi bo på Leonardo Hotell i Tiberias.

3. - 4. dag: Galilea

Palmesøndag starter med båttur på Gennesaretsjøen fra Tiberias til kibbutz Ginnosar. Her kan du blant annet se den interessante Jesusbåten som ble funnet for få år siden ( ikke inkl. i turprisen). Videre går turen til Saligprisningens berg, Kapernaum og Tabga, - Mandag kjører vi opp på Golan og helt opp til Øvre Galilea.Vi kjører Huledalen tilbake til Tiberias. Vårt opphold i Galilea er over for denne gang. Morgensamling på Døpestedet ved Jordanelva. Badestopp i oasen Sakne. Videre kjører vi nedover Jordandalen til verdens eldste by, Jeriko. Vi er nå på jordens laveste punkt. Korte stopp ved Qumran og på Ahava-fabrikken. Vi sjekker inn på Leonardo hotell , før vi tar et bad i Dødehavets ramsalte vann.

11 dagers tur

Turpris fra Oslo Flyskatt Flytillegg fra Bergen Flytillegg Stavanger Flytillegg Ålesund Flytillegg Kristiansand Flytillegg Oslo Fra andre byer i Sør Norge

4

Skjærtorsdag starer vi på Oljeberget med fantastisk utsikt over gamle Jerusalem på Moriah Berg. Vi går via Gråtekirken til Getsemane i Kedrondalen. Videre vandrer vi via Betesta dam oppover Via Dolorosa til Golgata. Langfredag besøker vi gamlebyen, Vestmuren og Zions berg med blant annet Hanegalkirken. Påskeaften blir det Nattverdsamling på Gordons Golgata om morgenen. Deretter går turen til Betlehem hvor Hyrdemarkene og Fødselskirken står på programmet. Etter lunsj blir det også litt shoppingtid. Når det nærmer seg solnedgang, drar vi ut i Judea- ørkenen og deltar på Si-ISRAEL sin ørkenfest i skumringstimen. 1. påskedags morgen deltar vi på gudstjeneste på Gordons Golgata. Etterpå står Holocostmuseèt Yad Vashem på programmet. Turavslutning på hotellet om kvelden.

Saligprisnings Berg

11. dag: Mandag 9. april

5. dag: Tirsdag 3. april

Turfakta

Tabor

Kr. 16.950,Kr. 490,Kr. 500,Kr. 600,Kr. 800, Kr. 600,0, Kr. 950,-

Oppholdet i Påskelandet er over. En innholdsrik rundreise er fullført. Vi kjører nok en gang ned til Ben Gurion flyplass. Direktefly hjem til Norge, og ankomst Norge utpå ettermiddagen.

+ Avbestillingsforsikring + Reiseforsikring + Enkeltromstillegg

300, 700, 4950,-

Turprisen inkluderer: Flyturen Norge – Israel t/r. Overnatting på gode hoteller i delt dobbeltrom. Mat på flyet. Frokost og middag hver dag. Bussrundturen og inngangspenger i pakt med turprogrammet.Skandinavisktalende lokalguide. Reiseledertjenester fra norsk turteam. Tips til guide. Ikke inkludert: Forsikringer, Drikke til maten. Tips til sjåfør og hoteller (ca USD 50). Flyskatt 490,-. Enkeltromstillegg.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, våren 2012

Turteam: • Solveig og Svein Granerud


31. mars 10. april

Via FLORIADEN til Påskefeiring ved

BODENSJØEN

Påske er turtid. I år inviterer vi Deg til påskefeiring ved den vakre Bodensjøen i Sentral-Europa. Bodensjøen grenser til tre land; Sveits, Østerrike og Tyskland. Her er våren kommet mye lenger enn i Norge. Temperaturen kryper oppover. På den berømte blomsterøya Mainau, kan vi vandre i timesvis gjennom den vakre hagen med de fargerike blomsterbeddene. Det blir også et spennende besøk i miniputtstaten Lichtenstein. FLORIADEN i det østre Nederland skal vi besøke påskeaften. En verdensutstilling på 66 hektar som arrangeres bare hvert 10. år. Det ventes 6 millioner besøkende fra hele verden fra april til oktober. Her vil du møte blomster busker og trær i utrolige formasjoner. Helse velvære og miljø vil også stå i fokus. Et spennende møte med morderne teknologi, aktuelle tema og estetisk nytelse. Påskebudskapet vil stå i sentrum hele turen.

Bregenz

Turteam blir Indremisjonslederen og skolemannen fra Sunnmøre, Helge Dimmen, Sjømanns-misjonssekretæren, Morten Lund, fra Oslo, samt turbilsjåfør Arvid Lukkedal, fra Ålesund.

Turprogram

1. dag: lørdag 31. mars

Bergen/Rogaland/Sørlandet: Avreise fra Bergen, Leirvik, Haugesund, Stavanger, Sandnes. Kristiansand båtavgang kl 16.30. Oppmøte på kaia kl 15.30. Velkomstmiddag om bord. Ankomst Hirtshals 19.45. Vi kjører til Ålborg og overnatter på Ålborg Sjømannshjem. Trøndelag/Møre/Oslo: Avgang Trondheim, Oppdal, Ålesund, Moa, Furneset, Åndalsnes, Dombås (korrespondanse med Nordfjordekspressen fra Måløy). Middag underveis. Fra Oslo (Thon Hotel Opera) kl 18.15. Nattseiling til Frederikshavn med Stena Saga. Båtavgang kl 19.30.

Bodensjøen

2. dag: Søndag 1. april Fredrikshavn – Hamburg Gruppen fra Oslo ankommer Frederikshavn kl 07.30. Vi kjører direkte til Ålborg og spiser frokost sammen med gruppen fra Vest- og Sørlandet. Så starter vi på en trivelig tur sørover. Lunsj ved den tyske grensen, før vi fortsetter turen til Hamburg hvor vi besøker den norske Sjømannskirken. Middag og overnatting på Leonardo Hotel i Stillhorn. 3. dag: Mandag 2. april Hamburg – Bad Kissingen

Vi fortsetter sørover. Byer som Hannover og Kassel passeres, men i middelalderbyen Münden stopper vi for et lengre lunsjstopp. Middag og overnatting på Hotel Sonnenhügel i Bad Kissingen.

4. dag: Tirsdag 3. april Bad Kissingen – Bregenz Vi kjører tilbake på Autobahn A-7 og kommer etter kort tid til middelalderbyen Rothenburg. Videre går turen sørover forbi Ulm til Bregenz ved Bodensjøen. Vi er i Østerrike. Her skal vi bo på gode Hotel Messmer i tre netter. 5. og 6. dag: Bodensjøen

Floriaden 2012

Onsdag kjører vi inn i Sveits og videre til blomsterøya Mainau. Her tar vi oss god tid før vi tar ferje over Bodensjøen til

Turfakta Turteam • Helge Dimmen • Arvid Lukkedal • Morten Lund

11 dagers tur

Trøndelag Møre Nordfjord Bergen Haugesund Stavanger Sørlandet Oslo

Kr. 13.450,Kr. 13.450,Kr. 13.750,Kr. 13.450,Kr. 13.450,Kr. 13.450,Kr. 13.350,Kr. 13.150,-

Lindau i Tyskland. Tre land på en dag! Torsdag kjører vi på formiddagstur til Vaduz i Lichtenstein. Ettermiddagen fri ved Bodensjøen i Bregenz.

7. dag: Fredag 6. april Bregenz – Moers Dette er langfredag. Turen nordover går forbi Ulm, Frankfurt og Køln til Moers like ved den nederlandske grensen. Her skal vi bo i to netter på det gode Van der Valk hotellet. 8. dag: Lørdag 7. april Floriaden Denne dagen er satt av til FLORIADEN i Venlo helt øst i Nederland. Denne fargerike verdensutstillingen arrangeres bare hvert 10. år. I år dekker den hele 66 hektar, og har mottoet: ”Be a part of the theatre in nature; get closer to the quality of life”. 9. dag: Søndag 8. april

Dette er 1. påskedag. Vi kjører først til Køln og feirer Påskemorgen ved den mektige Kølnerdomen. Herfra går turen nord-østover til Hnnover. Tidlig innsjekk på det trivelige Copthorne hotell i Laatzen. Middag og turavslutning om kvelden.

10 dag. Mandag 9. april Hannover – Kiel Vi starter fra Hannover kl 08.30. Etter en kjøretur på ca 3 timer, er vi framme i Kiel. Her venter Color Lines flotte cruiseferje. Avslutningsmiddag om bord. 11. dag: Tirsdag 10. april

Hjemreisedag Turens siste dag er kommet, flere Si-busser er på vei hjem. Vi korresponderer i Oslo slik at alle kommer seg om bord i ”sin” buss. Sørlands- og Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger. Ankomst Kr.sand ca kl.17.00 og Stavanger ca kl.21.30. Haugesunds- og Bergensbussen kjører gjennom Telemark og Haukeli. Ankomst Haugesund ca kl.21.00 og Bergen ca kl.21.00. Møre- og Trønderbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås. Ankomst Ålesund ca kl.21.00 og Trondheim ca kl.21.00. Korrespondanse med NorWay-Buss til Nordfjord på Otta.

+ Reiseforsikring + Avbestillingsforsikring + Tillegg enkeltrom + Tillegg enkeltlugar

525,300,1950/1700 700/1200

Turprisen inkluderer: Bussrundturen. 10 overnattinger på dobbeltrom/ - lugar m/ dusj og wc. 11 middager (Oslo 9 middager). 9 frokoster. Båtturen på Bodensjøen. Inngangspenger i pakt med turprogrammet. Ferjebilletter. Kaffe og småkaker når vi raster. Reiseledertjenester. Tillegg for enkeltrom og ekstraturer.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, våren 2012

5


Blomstringstur til HOLLAND med Floriaden

25. april – 3. mai

For 24. år på rad legger Si-REISER turen til tulipanlandet midt i beste blomstringstid. I snart et kvart århundre har våre gjester kommet begeistret hjem. Vi kjører gjennom Holland med bugnende jorder av tulipaner i alle farger. Vi besøker den storslagne blomsterparken Keukenhof en hel dag. I tillegg til blomster får vi besøke Amsterdam med kanaltur og Anne Frankhuset. Sjømannskirkene i Rotterdam og Hamburg står også på programmet. Dette året utvider vi turen med en dag, - og besøker FLORIADEN som arrangeres i Venlo i Østre Nederland. Denne verdensutstillingen som dekker hele 66 hektar, settes opp bare hvert 10. år. I 2012 ventes 6 millioner besøkende fra hele verden fra april til oktober. Turteam dette året blir på Vest- og sørlandsbussen Torill Solli Haugen og Svein Bjarne Aase. På Midt-Norge og Oslobussen, Helge Dimmen og Torstein Remme. Turpredikant blir Indremisjonæren, Toralf Steinsland.

Turprogram

1. dag: Onsdag 25. april

Bergen/Rogaland/Sørlandet. Avreise fra Bergen, Leirvik, Haugesund, Stavanger, Sandnes. Kristiansand båtavgang kl 16.30. Oppmøte på kaia kl 15.30. Velkomstmiddag om bord. Ankomst Hirtshals 19.45. Vi kjører til Ålborg og overnatter på Ålborg Sjømannshjem. Trøndelag/Møre/Oslo. Avgang Trondheim, Oppdal, Ålesund, Moa, Furneset, Åndalsnes, Dombås, Otta kl 12.55, (korrespondanse med Nordfjordekspressen fra Måløy) Rudshøgda kl 15.30 – 16.30 (middag). Fra Oslo (ved Den Norske Opera) kl 18.15. Nattseiling til Frederikshavn med Stena Saga. Båtavgang kl 19.30.

2. dag: Torsdag 26. april

Frederikshavn - Bremen Gruppen fra Oslo ankommer Frederikshavn kl 07.30. Vi kjører direkte til Ålborg og spiser en deilig dansk frokost sammen med gruppen fra Vest- og Sørlandet. Etter frokost starter vi på en trivelig tur sørover Jylland. Lunsj hos Otto Duborg ved den tyske grense. Videre passerer vi Hamburg, før vi ut på ettermiddagen ankommer Bremen og Atlantic Hotel an der Galopprennbann.

3. dag: Fredag 27. april Bremen – Sassenheim Kl. 08.30 er vi på plass i bussene igjen. Turen går direkte til Holland. Vi kjører forbi universitetsbyen Groningen, og etter en svipptur gjennom Sneek, kommer vi ut på det imponerende Afsluitsdijk. Ca kl 14.00 er vi fremme i den særpregede fiskerlandsbyen Vollendam. Her blir det lunsjstopp. Siste etappe går forbi Amsterdam til Sassenheim hvor vi skal bo i tre netter på det gode Van der Valk Hotellet.

Keukenhof

Etter lunsj går turen til Den Haag hvor vi blant annet får se Messetags berømte rundmaleri. Søndag legger vi turen til Amsterdam. Vi starter tidlig fra hotellet og besøker først Anne Frank-huset. Kanaltur i Amsterdam sentrum står også på programmet. Vi avslutter denne dagen på sjømannskirka i Rotterdam.

6. dag: Mandag 30. april Sassenheim – Moers Oppholdet i tulipanlandet er over for denne gang. Vi kjører sørøstover til Floriade-byen Venlo. Her setter vi av hele dagen, før vi kjører over grensen til Moers i Tyskland. Middag og overnatting på Van der Valk hotellet. 7. dag: Tirsdag 1. mai

Etter en god frokost kjører vi gjennom Ruhr-området nordøstover forbi Bremen til Hamburg. Etter innsjekk og middag på Leonardo Hotel i Stillhorn kjører vi inn til sentrum hvor det blir turavslutning på Sjømannskirka.

Vindmølle i Holland

8. dag: Onsdag 2. mai Hamburg – Kiel Etter en rolig frokost, kjører vi de få milene til Kiel. Avgang med Color Line sin flotte cruiseferje kl 14.00. Vi drar langs Danmarks østkyst over Skagerrak og inn Oslofjorden. Avslutningsmiddag om bord. 9. dag: Torsdag 3. mai

Hjemreisedag Kiel-ferja ankommer Oslo kl 10.00. Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Haugesund. Ankomst Kristiansand ca kl 15.00, Stavanger kl 21.00 og Haugesund ca kl 22.00. Gjester fra Bergen reiser med tog fra Oslo til Bergen. Møre-/trønderbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås. Ankomst Ålesund ca kl 21.00 og Trondheim ca kl 21.00.

4. - 5. dag: Holland

Lørdag starter vi med besøk i den imponerende blomsterparken Keukenhof. Her skal vi rusle rundt hele formiddagen.

Turfakta

9 dagers tur

Trøndelag Møre Nordfjord Bergen Haugesund Stavanger Kristiansand Oslo

6

Kr. 11.950, Kr. 11.950, Kr. 12.350,Kr. 11.950,Kr. 11.950,Kr. 11.950,Kr. 11.850,Kr. 11.650,-

Floriaden 2012 + Reiseforsikring + Avbestillingsforsikring + Tillegg for enkeltrom + Tillegg enkellugar

445,300,1850/1650 700/1200

Turprisen inkluderer: 8 overnattinger i dobbeltrom/ lugar m/ dusj og wc. 9 middager (fra Oslo 7 middager). 7 frokoster (ikke frokost på Kiel ferja). Inngangspenger i pakt med turprogrammet. Ferjebilletter. Kaffe og småkaker når vi raster. Ikke inkludert: Øvrige måltider, drikke til maten. Tillegg for enkeltrom.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, våren 2012

Turteam: • Svein Bjarne Aase • Torill Solli Haugen • Torstein Remme • Helge Dimmen • Toralf Steinsland


24. – 29. mai

PINSETUR TIL FLORIADEN OG

MOSELDALEN

Pinsetur til den eventyrlige Moseldalen kombinert med den fargerike verdensutstillingen som arrangeres hvert 10. år i Nederland, FLORIADEN. Moseldalen er en av Europas vakreste daler, påstår Si-REISERs daglige leder. Han har kjørt, syklet, og seilt på båt gjennom dalen så han vet hva han snakker om. Her møter det oss en fascinerende natur, et spektakulært kulturlandskap, imponerende vinplantasjer og koselige dorfer med særpregede bygninger helt tilbake til middelalderen. Vi skal på båttur på den stilleflytende elva, og vi skal kjøre dalen på langs fra Trier som er Tysklands eldste by, østover til Koblenz hvor Moseldalen smelter sammen med Rhinen. Kølnerdomen får vi med underveis. Cochem

FLORIADEN skal vi besøke 2. pinsedag. Denne spennende og fargerike verdensutstillingen arrangeres hvert 10. år. I 2012 settes den opp på et 66 hektar stort område ved Venlo, helt øst i Nederland. Her venter man 6 millioner besøkende fra hele verden. Og denne gang er utstillingens motto. ”Be a part ot the theatre in nature, get closer to the quality of life!” Turteam på denne pinseturen blir pastor Oddvar Søvik fra Mandal, sammen med læreren Torunn Maaseide fra Ålesund.

Turprogram 1. dag: Torsdag 24. mai

Beilstein

Avreise fra Oslo, Gardermoen med SAS kl 16.15. Tilslutningsfly fra Trondheim, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger og Kristiansand. Etter en flytur på vel to timer, lander vi i Düsseldorf i Ruhr området. Her møter vi vår gode turistbuss som tar oss direkte ned til den vakre Moseldalen. Her skal vi bo i tre netter på det gode Hotel Fuhrmann i Ellenz ca 10 km fra Cochem.

2. og 3. dag: Moseldalen

Lørdag drar vi på dagstur oppover i dalen helt til Trier som er Tysklands eldste by. Den ligger ikke langt fra Luxembourg. Her tar vi dagens lunsjpause. Utpå ettermiddagen kjører vi nedover dalen igjen, - men kanskje på motsatt side denne gang?! En kafferast i det fri vil det også bli langs den vakre elva. Søndag starter vi med båttur på Moselelva. Vi starter i Cochem, og etter å ha passert å ha passert en sluse ankommer vi Beilstein. Her tar vi oss god tid og spiser gjerne dagens lunsj før bussen tar oss tilbake. Ettermiddagen fri. Kanskje vil du avlegge et besøk oppe på Cohems berømte berg fra 1100-tallet?

renner ut i Rhinen ved Deutsches Eck. Her kjører vi nordover forbi Bonn og til Køln med den mektige Kølnerdomen som vi avlegger et besøk. Utpå ettermiddagen tar vi inn på det gode Holiday Inn hotellet i Düsseldorf. Her skal vi bo i to netter.

5. dag: Mandag 28. mai

Venlo og FLORIADEN er bare noen få mil unna. Vi setter av hele dagen til å rusle rundt på det enorme omårdet som utgjør FLORIADE 2012. Det er et stort antall spisesteder, så lunsjen inntas på området. Husk kamera og mange minnebrikker…! Fulle av inntrykk kjører vi tilbake til hotellet hvor det blir turavslutning om kvelden.

6. dag: Tirsdag 29. mai

Etter frokost pakker vi ut av hotellet og kjører til Køln og besøker Kølnerdomen. Avslutningslunsj før vi kjører til flyplassen. Flyavgang kl 19.05. Ankomst Gardermoen kl 20.55. Korrespondanse med fly til øvrige byer i Norge.

4. dag: Søndag 27. mai Floriaden 2012

Turteam • Oddar Søvik • Torunn Måseide

Vi forlater Moeseldalen og kjører nedover elva til den

Turfakta

6 dagers tur

Turpris fra Oslo

Kr. 9.950,-

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge fra

Kr. 950,-

+ Avbestillingsforsikring kr. 300,+ Reiseforsikring kr. 445,+ Enkeltromstillegg kr. 1.950,-

Turprisen inkluderer: Flyreise Oslo – Düsseldorf t/r. Bussrundturen i god turbuss. 5 overnattinger på gode hotell, 5 frokoster og 4 middager, 1 lunsj, inngangspenger i pakt med turprogrammet, 1 hel dag på Floriaden, samt båttur på Moselelva. Reiseledertjenester. Ikke inkludert: Forsikringer, øvrige måltider, drikke til maten, utflukter og tips.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, våren 2012

7


Europaferie i

20. - 27. juni

SVEITS

Sveits er Alpelandet,- med en natur som imponerer selv en norsk turist. Med sin plassering midt i Europa, sin nøytrale politikk og sitt særegne styresett, er det et spennende reisemål. Her møter vi lange tradisjoner, en interessant historie, et rikt kulturliv og et moderne, velfungerende samfunn. Vi skal bo i 5 døgn i den lille, vakre alpebygda Hasliberg. 1000 meter over havet ligger det gode misjonshotellet Viktoria, med vakker utsikt over Meiringen ved Interlaken. Herfra tar vi spennende utflukter. En dag tar vi gondolbanen direkte fra hotellet til Planplatte (2.400 m.o.h) En annen dag kjører vi imponerende alpepass med St. Gotthard som det høyeste. Luzern står også på utfluktsprogrammet. Vi flyr til München og overnatter første natt i Seefeld i Tyrol. På vei hjemover blir det en overnatting i Bregenz ved Bodensjøen. Under hele turen blir det samlinger om Guds ord morgen og kveld. Turteam blir NMS-evangelisten, Klaus Muff sammen med Si-REISER sin daglige leder, Jon Teigen.

VELKOMMEN på Alpeferie i hjertet av Europa.

Turprogram: 1. dag: Onsdag 20. juni Avreise fra Gardermoen 11.10 med Norwegian. Oppmøte kl. 09.40. Tilslutning fra bl.a Trondheim, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, m.fl. Etter en behagelig flytur på ca 2 timer, lander vi på Franz Josef Strauss airport ved München. Her venter vår gode turistbuss, og etter en kjøretur på 1,5t., er vi midt i Tyrols ville og vakre natur. Middag og overnatting på gode Seespitz hotell i Seefeldt.

2. dag: Torsdag 21. juni Turen fortsetter gjennom storslagen natur. Vi passerer Oberammergau og Neushwanstein før vi kjørerArlbergdalen vestover til Vaduz i Lichtenstein. Lunsjstopp. Nå ligger Sveits foran oss. I Hasliberg tar vi inn på det nyrenoverte misjonshotellet Viktoria som ligger 1000 m.o.h. Her skal vi bo i 5 netter.

3. - 6. dag:

Søndag er en kjørefri dag. Vi starter med Gudstjeneste i hotellets kappell. Resten av dagen er satt av til fjelltur direkte fra hotellet og opp på Planplatte (ca 2460 m.o.h) ((Utfluktspris €20) Mandag kjører vi til Meiringen og Interlaken. Shoppingtid. I Meiringern går vi gjennom den imponerende og storslagne Areschucht.

7. dag: Tirsdag 26. juni Vi forlater Hasliberg og Sveits for denne gang. Turen går direkte til den vakre blomsterøya, Mainau. Middag og overnatting i Bregenz ved Bodensjøen.

8. dag: Onsdag 27. juni Hjemreisedag. Tidlig avreise fra hotellet. Vi kjører direkte til Franz Josef Strauss Lufthafen nord for München. Her tar Norwegian oss hjem til Norge. Ankomst Gardermoen 16.15. Korrespondanse til andre byer i Norge.

Sveits

Fredag går turen til Luzern. Shoppingtid. Vi besøker også dronning Astrids Minnekappell ved Vierwaldstetter see. (Utfluktspris €18) Lørdag kjører vi over b.la. Sustenpass og St. Gotthard passet. En storslagen naturopplevelse. (Utfluktspris $25)

Turfakta

Turpris: Oslo

8

8 dagers tur Kr. 11.450,-

Tillegg andre byer I Sør-Norge

Kr. 950,-

+ Avbestillingsforsikring: + Reiseforsikring + Enkeltrom

Kr. 300,Kr. 445,Kr. 1500,-

Turprisen inkluderer: Flyreise Oslo –München t/r. Bussrundturen i god, Østerriks turbuss. 7 overnattinger i delt dobbelt rom på godt hotell. 7 Frokoster, 6 middager. Kaffi og småkaker når vi raster. Reiseledertjenester. Ikke inkludert: Forsikringer, øvrige måltider, drikke til maten, Utflukter, tips. Utflukt: 1. (Luzern ) €15. 2. (Süsstenpass/St. Gottard) €25. 3. (Plan Plattern) €20. 4. (Meiringen/Interlaken) €25. Total €85. Ved bestilling av alle 4 utflukter ved påmelding : €75 (ca 590 NOK)

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, våren 2012

Turteam: • Klaus Muff • Jon Teigen


25. juni – 2. juli

Europaferie i Nord-Italia

DOLOMITTENE

Europaferie er et av Si-REISERs nye turkonsept de siste årene. En kombinert fly, buss og naturopplevelse. Etter en knapt to timers flytur fra Oslo, lander vi i Bayerens hovedstad, München. Her tar vår gode turistbuss oss med videre til naturskjønne Dolomittene i Nord-Italia.

Viktoria Hotel

Dolomittene er en gruppe på ca 30 ulike fjellmassiver som strekker seg i en bue fra Gardasjøen og nordøstover langs den Østerrikske grense. Utvilsomt et av Europas mest naturskjønne områder. Geologien gjør dette området annerledes enn resten av alpene. Det er nemlig urgamle korallrev som er presset sammen, løftet til værs og utsatt for tidens tann. Her er frodige, grønne daler, omkranset av rosa-oransje stupbratte fjellformasjoner. I sju netter skal vi bo på det flotte Santer Hotell, - som drives av svigerfamilien til skiskytteren Ole Einar Bjørndalen. Kanskje er gull-gutten også på besøk når vi kommer? I alle fall vil vi møte ham i bilder, navn på rom, navn på matrett og via en stolt svigermor ….! Hotellet ligger i Toblach/Dobbiaco like nord for Cortina. Turteam blir leder for Normisjon Norge, Svein Granerud og hans kone Solveig som er Menighetsforvalter i Fagerborg menighet.

Turprogram

1. dag: Mandag 25. juni

Avreise fra Oslo om morgenen. Tilslutningsfly fra de fleste byer. (Nøyaktige flytider oppgis ca. 1. februar). Etter en flytur på 2 timer, lander vi på Franz Josef Strauss Lufthafen utenfor München. Her møter vi vår østerrikske turbuss, også går ferden sørover gjennom Bayern, inn i Tyrol hvor Innsbruck passeres, og gjennom det berømte Brennerpasset til Dolomittene. I Toblach/Dobbiaco finner vi det gode Santer hotell, hvor vi skal bo hele uken. Sein middag denne ankomstdagen.

Tre Cime

2. – 7. dag: Dolomittene

Tirsdag tar vi det med ro på hotellet og gjør oss litt kjent i nærområdet. Onsdag blir det dagsutflukt til Cortina, OL byen fra 1956. Vi besøker Stadio del Ghiaccio, attenhundretallskirken og et av byens musèer. Turen til og fra Cortina er naturopplevelse med syv stjerner …..! Kort heldagsutflukt som koster € 35. Torsdag kjører vi nordøstovertil Østerrike. Etter å ha besøkt den særegne kirken i Heilingenblut, kjører vi over Europas høyeste fjellvei, Gross Glockner (værforbehold!) I Zell am See tar vi en lengre pause. Her kan du kjøpe deg en god lunsj, shoppe, eller rusle langs den vakre Zeller-See. På returen kjører vi tunellen gjennom alpene, forbi Mittersill og Lienz, tilbake til Dolomittene. Heldagsutflukt som koster €40. Fredag tar vi en fottur i Eventyrland. Vi kjører til til Misurina. Her snører vi turskoene og rusler i vei rundt de verdensbe-

rømte toppene Tre Cime. Her er gode turveier, -og hele runden tar ca 4 timer. (total stigning 350 meter.) Vi møter storslagen natur med fjellformasjoner du knapt har sett maken til, grønne alpedaler med kyr på beite, og turkisblå fjellvann. Lokalguide blir med på hele turen! Heldagsutflukt som koster €20.

Lørdag tilbyr vi den lengste utflukten. Vi kjører rett sørover gjennom hele Nord-Italia til Venezia ved Adriaterhavet. Turen tar 3 timer hver vei. I Venezia vil lokalguiden ta oss på en 4 timers bysightseeing som inkluderer noen av de største turistatraksjonene som Marcusplassen, Sukkenes bro og Grand Kanal. Felles lunsj. Det blir også litt tid på egenhånd. Lang heldagsutflukt som koster €50 inkl. lunsj. Søndag er siste dag i Dolomittene. Vi har 2 tilbud denne dagen: 1. Rolig dag på hotellet og nærområdet. 2. Fottur i Eventyrland igjen. Denne gang skal vi vandre ruta ruta Alpe di Sennes i flott alpelandskap helt opp til 2300 moh. Total stigning 800 m, men fordelt på 6 timer føles turen likevel lett å gå. Turen går på gamle militærveier og gode stier. Vi besøker tre turisthytter hvor det er mulig å kjøpe mat og drikke, og passerer flere sætreidyller. Lokalguide blir med på hele turen. Heldagsutflukt som koster €20

8. dag: Mandag 2. juli

Hjemreisedag Vi starter fra hotell om formiddagen. Turen går nok en gang gjennom Brennerpasset forbi Innsbruck og München til Franz Josefs Straus Flughafen. Flyavgang ca 19.35, og ankomst Gardermoen ca 21.30. (flytider klar ca 1. februar) Korrespondanse med fly til øvrige byer.

Tursti i alpene

Turfakta Turteam • Solveig og Svein Granerud

Turpris fra Oslo

8 dagers tur Kr. 11.950,-

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge

Kr. 950,-

+ Avbestillingsforsikring: Kr. 300,+ Reiseforsikring Kr. 445,+ Enkeltrom Kr. 1.950,+ Bjørndalen suite Kr. 2.990,- pr.pers.

Turprisen inkluderer: Flyreise Oslo –München t/r. Bussrundturen i god Østerriks turbuss. 7 overnattinger i delt dobbelt rom på godt hotell. 7 Frokoster og 7 middager. Kaffi og småkaker når vi raster. Reiseledertjenester. Ikke inkludert: Forsikringer, øvrige måltider, drikke til maten, Utflukter Utflukt: 1. (Cortina ) €35 2. (Zell am See) €40 3. (tre Cime) €20 4. (Venezia) €50 5. (Sennes) €20 Total €165 Ved bestilling av alle 5 utflukter ved påmelding : € 150 (ca NOK 1200)

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, våren 2012

9


Midnattsol i Hurtigruteland FINNMARK på tvers

10. – 16. juli

Så du programmene om Hurtigruten på TV sist sommer?

Si-REISER kan nå ønske deg velkommen til en uforglemmelig uke i Hurtigruteland. Du flyr direkte til Tromsø. Her møter vi Si-bussen, og kjører til Alta hvor vi bor vi de første to nettene på det nye Thon hotellet. En uke med drømme-opplevelser venter deg. Nordkapp på Magerøy. Vi er kommet til 71 grader nord. Top of Europe. Kautokeino med Juhls sølvsmie og den historiske kirken. Karasjokk landets største kommune. Her er 80% av befolkningen samisktalende. Tana Bru – Veikrysset hvor øst og vest, nord og sør møtes. Båtsfjord – hvor vi skal overnatte i ett Finnmarks mest kjente fiskevær. Berlevåg – fiskeværet med Norges mest berømte mannskor…! Kirkenes er endepunkt for Hurtigruten og for E6. Ligger ved den russiske grense i utløpet av Passvikdalen. Like ved finner vi Bjørnevatn.

71 grader nord

Midnattssol kan vi ikke garantere, men den er der…! Lyse netter blir det i alle fall. Etter 7 dager fulle av opplevelser, flyr vi sørover igjen fra Kirkenes. Turteam blir Si-REISERs daglige leder Jon Teigen, sammen med Si-veteranen med trekkspillet, Jostein Mulelid.

Turprogram

4. dag: Fredag 13. juli

1. dag: Tirsdag 10. juli

Avreise fra Oslo, Gardermoen kl 09.00. med direktefly til Tromsø. Tilslutningsfly fra Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand m.fl. Oppmøte ca 1 time før flyavgang. I Tromsø venter Si-Bussen som tar oss med til Alta og det gode nye Thon hotellet i sentrum.

2. dag: Onsdag 11. juli

Etter en god natt i midnattssolens rike, kjører vi nordover til ”top of Europe”. På gode veier går det fort over Sennalandet til Porsangerfjorden. De nye tunellene (også under sjøen) gjør at vi kommer raskt til Honningsvåg på Magerøya. Herfra er det bare en halvtimes tid opp til Nordkapp-platået. Vi er fremme på 71’ nord. Reinsdyr kan vi nesten også garantere at du får se.

3. dag: Torsdag 12. juli

Vi forlater Alta og kjører innover Finnmarksvidda forbi Masi til Kautokeino. Her besøker vi Juhls særpregede sølvsmie og den enkle kirken med de sterke tradisjoner. De som ønsker det, kan overnatte på den tradisjonsrike Fiskerheimen denne natta. I Karasjokk blir det også et stopp, før vi kjører langs den finske grense til Tana. I Båtsfjord skal vi overnatte på Polar Hotell. Vi er kommet helt ut mot Austhavet, eller Barentshavet som det også kalles.

Turfakta Turpris fra Oslo

7 dagers tur Kr. 10.950,-

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge fra + Avbestillingsforsikring + Reiseforsikring + Enkeltromstillegg

10

Kr. 950,Kr. 300,Kr. 220,Kr. 1.550,-

Nok en spennende dag på ukjente veier. Vi kjører over fjellet til Berlevåg. Kanskje får vi en konsert av Berlevåg Mannskor? Etter en spennende runde på Varangerhalvøya med besøk på kjente fiskevær, går turen inn til Varangerbotn og langs fjorden til Kirkenes. Vi er kommet til det østligste området i Norge. Her skal vi bo tre netter på Thon Hotel Kirkenes.

5. og 6. dag: Kirkenes, Passvikdalen og Grense Jakobselv

Lørdag tar vi en rolig formiddag i Kirkenes. Kanskje ønsker du å sjekke shoppingmulighetene? Vår lokale guide tar oss om ettermiddagen på en kort sightseeing i den historiske byen, - før vi kjører helt inn til den russiske grense i Grense Jakobselv som ligger helt ute ved havet.

Finnmarksvidda

Søndag står Passvikdalen med bl. a. 96-høyden på programmet. Vi passerer også Bjørnevatn hvor gruvene ligger.

7. dag: Mandag 16. juli Hjemreisedag Vårt opphold på Nordkalotten i ”Midnattsol-land” er over for denne gang. Vi kjører ut til flyplassen hvor Norwegian tar oss tilbake til Sør-Norge. Flyavgang kl 12.00. Ankomst Oslo kl 14.05. Korrespondanse med fly til øvrige byer. Hurtigruten Turprisen inkluderer: • Flyreise Oslo – Tromsø og Kirkenes - Oslo. • Bussrundturen i god turbuss. • 6 overnattinger på gode hotell, 6 frokoster og 5 middager. • Inngangspenger i pakt med turprogrammet. • Reiseledertjenester. Ikke inkludert: Forsikringer, øvrige måltider, drikke til maten, utflukter og tips.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, høsten 2012

Turteam • Jon Teigen • Jostein Mulelid


18. – 28. juli

Floriade og Elvecruise Opplevelser langs RHINEN Få elver i Europa bærer mer mystikk med seg. Rhinen er full av historie, dramatikk, skjønnhet og opplevelser. På denne turen skal vi først kjøre via Bremen til Rhur-området hvor vi skal besøke den store verdensutstillingen Floriaden. På grensen mellom Tyskland og Nederland ligger den lille byen Venlo. Her finner vi 66 hektar med blomster, trær, miljø, grønn politikk, helse og velvære som tema. Det begynner 5. april og skal vare til 7. oktober.

Etter en dag på FLORIADEN kjører vi sørover på vestsiden av Rhinen via Køln til Koblenz. Utpå ettermiddagen går vi om bord på den flotte elvecruiseren til CroisiEurope. I tre netter skal vi kose oss på elva. Et par turer i land vil det bli, - bl. a til Loreli klippen og Rudesheim. Vel fremme i Strasbourg (i Frankrike), blir det en spennende bysightseeing før vi starter på turen nordover. Burg Maus

Turteam blir Normisjonslederen fra Agder Ingebjørg Berstad Torp, sammen med Norea-gutten Geir Sandvik fra Kristiansand og Erling Kopperud, prost i Vesthordland..

Turprogram

6. og 7. dag: Elvecruise på Rhinen

Avreise fra Trøndelag, Møre, Nordfjord, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sørlandet og Telemark. I Oslo samles vi ved Den Norske Opera. Herfra Kjører vi kl 18.30 ned til Vippetangen hvor Stena Saga venter. Båtavgang kl 19.30. En flott seiling ut Oslofjorden ligger foran oss. Gode doble lugarer med dusj/wc.

Mandag morgen seiler båten fra Koblenz oppover elva. Vi spiser frokost og lunsj om bord før vi utpå ettermiddagen ankommer Rudesheim. Her venter bussen vår på oss og tar oss med på utflukt til Lorelei klippen. Tilbake til båten for middag om kvelden. Tirsdag går ferden videre oppover mot Mannheim. Etter lunsj blir det mulighet for utflukter også denne dagen. Etter middag om bord seiler båten videre mot Strasbourg.

2. dag: Torsdag 19. juli Fredrikshavn – Bremen Vi ankommer Fredrikshavn 07.30. Ferden går sørover gjennom Jylland. Lunsj utenfor Flensburg. Vi passerer Hamburg gjennom Elbetuellen før vi tar vestover til Bremen og Hilton Hotell like ved gamlebyen.

8. dag: Onsdag 25. juli Strasbourg – Bad Kissingen Vi spiser frokost før vi ankommer Strasbourg kl 09.00. Vi setter oss i bussen igjen og vår lokalguide tar oss med på en spennende bysightseeing før vi kjører nordøstover mot Bad Kissingen. Middag og overnatting på Hotel Sonnenhügel.

3. dag: Fredag 20. juli Bremen – Moers Vi starter dagen med bysightseeing. Videre går turen på autobahn 1 sørøver til Rhurområdet. Tidlig på ettermiddagen ankommer vi den koselige småbyen Moers. Middag og overnatting på det gode Van der Valk hotellet.

9. dag: Torsdag 26. juli Bad Kissingen – Hamburg

1. dag: Onsdag 18. juli

Deutsches Eck

4. dag: FLORIADEN

Denne dagen skal vi besøke den store verdensutstillingen, Floriaden i Venlo, helt øst i Nederland. Hele 66 hektar er dekket med opplevelser. Årets motto er: ”Be a part of the theatre in nature. Get closer to the quality of life”

5. dag: Søndag 22. juli

Floriade 2012

Moers – Koblenz Vi forlater Moers og kjører gjennom Rhur-området til Kølnerdomen I Køln. Turen videre går via Bonn til Deutches Eck i Koblenz. Her kobles Rhinen og Moselelva sammen. Utpå ettermiddagen går vi om bord i den trivelige elvecruiseren til CroisiEurope. Tre spennende døgn oppover elva venter oss.

Turfakta Turteam • Ingebjørg Berstad Torp • Geir Sandvik • Erling Kopperud

11 dagers tur

Trøndelag Kr. 14.950,Møre Kr. 14.950,Nordfjord Kr. 15.450,Bergen Kr. 14.950,Haugesund Kr. 14.950,Stavanger Kr. 14.950,Sørlandet Kr. 14.850,Oslo Kr. 14.750,-

Vi fortsetter nordover langs elva Weser forbi Münden til Hamburg og vårt gode Ramada Hotel i Bergedorf. Etter middag kjører vi inn til sentrum og har turavslutning i Sjømannskirken.

10. dag: Fredag 27. juli Hamburg – Kiel Etter en rolig frokost kjører vi de få milene til Kiel. Avgang med Color Line sin flotte cruiseferje kl 14.00. Vi drar langs Danmarks østkyst over Skagerrak og inn Oslofjorden. Avslutningsmiddag om bord. 11. dag: Lørdag 28. juli Hjemreisedag Kiel-ferja ankommer Oslo kl 10.00. Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Haugesund. Ankomst Kristiansand ca kl 15.00, Stavanger kl 21.00 og Haugesund ca kl 22.00. Gjester fra Bergen reiser med tog fra Oslo til Bergen. Møre-/trønderbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås. Ankomst Ålesund ca kl 21.00 og Trondheim ca kl 21.00. + Reiseforsikring + Avbestillingsforsikring + Tillegg enkeltrom + Tillegg enkeltlugar

525,300,1750,1350,-

Turprisen inkluderer: 10 overnattinger på dobbeltrom / - lugar m/ dusj og wc. 11 middager (Oslo 9 middager). 2 lunsjer og 8 frokoster. Inngangspenger i pakt med turprogrammet. Ferjebilletter. Kaffe og småkaker når vi raster. Ikke inkludert: Tillegg for enkeltrom og ekstraturer.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, høsten 2012

11


OLAVFESTDAGENE

27. - 30. juli

med Olsokspel på Stiklestad Olavfestdagene

Stiklestad

- en kirke og kulturfestival

Et av de mest tradisjonsrike historiske spel i hele Norge, finner vi på Stiklestad i Verdal i Nord-Trøndelag. ”Spelet om heilag Olav“ er en klassiker, og fremførtes rundt Olsok hvert år.

Festivalen begynner alltid 28. juli med åpen kirke natt til olsok. Programmet vil være klart ca 1. april. Men også i 2012 blir det • Salmekveld i år med Rune Larsen. • ”Samtale med” har blitt et spennende innslag etter at kronprinsesse Mette Marit, Jonas Gahr Støre, Elias Akselsen og Snåsamannen har vært gjester. Hvem blir det i år? • ”Alle gode ting er tro” var tema for flere samlinger med Per Arne Dahl i 2011. I 2012 kommer Egil Svartdahl” • Gudstjeneste blir det i Nidarosdomen søndag kl. 11.00 på selve Olsokdagen.

Reiseklubben setter i år opp fellesreiser fra Sør-Norge til Trøndelag. Vi kjører fra Stavanger opp vestlandet via Bergen og Ålesund til Trondheim. Likeså fra Sørlandet via Vestfold, Oslo og Mjøsbyene til Nidaros.

Olavfestdagene har lang tradisjon i Trondheim og Trøndelag. De siste årene har den regionale festivalen mer og mer blitt en nasjonal festival.

Bli med til Trøndelag og feir Olsok. Du får oppleve: • Olavfestdagene - en kirke og kultur festival • En pilegrimsvandring inn til Nidaros • Spelet om Heilag Olav på Stiklestad • En trivelig busstur gjennom vakker norsk natur.

I Trondheim er det liv og røre i hele byen denne lang-helga. Det er Matfestival og marked i byen. Olavfestdagene samarbeider også med MIG (Midt-Norsk-Gospelfestival) på Tautra.

Overnatting og Fellesreiser til Trondheim Hotell

Reiseklubben har bestilt godt med hotellrom i festivalbyen, til gode ”festivalpriser”: Rica Nodelven kr. 530,- pr. natt pr. person i dobbeltrom. 4 netter=> kr. 2.000,Thon Hotell Trondheim kr. 480,- pr. natt pr. person i dobbeltrom 4. netter =>kr. 1800,-

Fellesreiser

Festivalbusser vil gå fra Stavanger opp til Vestlandet via Bergen og Ålesund til Trondheim. Likeså fra Sørlandet via Oslo til Trondheim.

Rica Nidelven Hotel

Vestlandsbussen 27/7: 07.00

Sør- og Østlandsbussen Fra Kr. Sand 27/7: 08.00

Fra Stavanger 08.40 Fra Haugesund 11.00 Fra Bergen 15.00 Fra Førde 19.00 Fra Ålesund 20.30 Fra Molde Overnatting på Oppdal (Sen ankomst) 28/7: Avreise fra Oppdal kl. 09.00. Ankomst. Rune Bratseth tar i mot oss. Pilegrimsvandring inn til Nidaros. Innsjekk på hotell. 30/7: 08.00 Hjemreise.

Turfakta

Rune Bratseth ønsker oss velkommen

11.00 Fra Larvik 13.00 Fra Drammen 13.30 Fra Oslo 16.30 Fra Lillehammer Middagspause på Dombås. Overnatting på Oppdal (Sen ankomst) 28/7 Avreise fra Oppdal kl. 09.00. Ankomst. Rune Bratseth tar i mot oss. Pilegrimsvandring inn til Nidaros. Innsjekk på hotell. 30/7: 08.00 Hjemreise.

4 dagers tur

Detalj-program om turer og festivaler vil være klart ca 1. april 2012. Men sett av tiden, - dette blir sommerens høydepunkt!

12

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, høsten 2012

• Rune Larsen kommer • Egil Svartdahl kommer • Svein Tindberg kommer

Kommer du?


26. juli – 2. august

I vesterled til Sagaøya

ISLAND

I 20 år har Island stått på Si-REISERs turprogram. En spennenede og interessant tur til sagaøya vest i havet. Island er en kontrastenes land. Fra irrgrønne lier i dalene i nord, til ørken på fjellviddene. Fra varme kilder til isvann fra breen. Fra frodige vidder på Sydlandet, til månelandskap ved Myvatn. Jo her står opplevelsene i kø. Vi skal besøke Geysir, Gullfoss, Thorsmørk, Reykholt, Skalholt, Reykjavik, Akureyri, Myvatn og Thingvellir. I Thorsmørk er det satt av noen timer til en trivelig tur i fjellet (værforbehold).

Gullfoss

Turteam blir misjonsekteparet fra Grimstad, Reidun og Kurt Hjemdal. Kurt er pensjonert prest og bibelskolerektor. Begge har mange turer som reiseledere for Si-REISER bak seg. Fridrik Hilmarsson, vår glimrende guide fra Island vil også være med.

Turprogram

4. dag: Søndag 29. juli

1. dag: Torsdag 26. juli Oslo – Reykjavik- Selfoss Avreise med Norwegian fra Gardermoen kl. 09.30. Etter en flytur på 2,5 timer, lander vi på Keflavik, hvor vi må stille klokken 2 timer tilbake. Vi drar rett til den Blå lagune. Dette er en stor opplevelse enten du bader eller ikke.....! (ikke inkl. i turprisen). Etter besøket her venter vår turistbuss som skal kjøre oss til det gode turisthotellet i Selfoss. Det blir velkomstmiddag på hotellet om kvelden. 2. dag: Fredag 27. juli

Myvatn

Den gyldne sirkel Vår første dag på sagaøya starter på historiske Skalholt, som var Islands første bispesete. Etter et besøk i domkirken fortsetter vi til den mektige Gullfossen som selv nordmenn blir imponert over. Derfra kjører bussen oss til det spennende Geysirområdet. Vi kjører videre, gjennom variert landskap, til stedet hvor verdens eldste parlament stod, Thingvellir. Der slår Islands historiske hjerte. Lunsj underveis, Middag og overnatting på Selfoss hotell.

3. dag: Lørdag 28. juli

Bakom isbreene Vi står opp til en spennende dag. Vi skal besøke en av Islands naturperler – den fortryllende villmarken Thorsmørk. Med sine bjørkekledde lier og storslagne fjell, ligger den avstengt fra omverdenen mellom isbreene Eyjafjalla-jøkull, Myrdalsjøkull og Tindafjallajøkull. Første etappe går til Fljotshild, åstedet for den dramatiske ”Njålssaga”. Etter å ha kjørt gjennom et ti-talls større og mindre elver med vår spesialbygde turistbuss, er vi framme i dalbunnen. Her spiser vi lunsj fra medbrakte nistekurver og tar god tid til vandring på egen hånd i den vakre naturen. På veien hjem gjør vi et stopp ved Seljalandsfoss, fossen vi kan gå inn under. Om kvelden rusler vi «på byen» og finner et sted å spise middag (ikke inkl. i turprisen).

Tvers over viddene Denne dagen blir ikke mindre spennende. Vi skal forlate det frodige Sørland og kjøre til fjells, tvers over høylandet mellom Langjøkull og Hofsjøkull, den såkalte Kjølur-ruten. Gjennom ørken, fjellformasjoner og frodige daler skal vi kjøre, før vi sent på ettermiddagen når fram til Nord-Islands hovedstad, Akureyri. Ja, dette blir kontrastenes tur og derfor kjører vi innom en fjelloase, Hveravellir, der vi om været tillater det skal grille og spise dagens lunsj ute i det fri. I Akureyri tar vi inn på hotell Edda i byens sentrum der vi skal bo i to netter. Middag og overnatting.

5. dag: Mandag 30. juli

Vulkansjøen og omegn I dag står et av Islands mest spennende områder på programmet. Vi passerer først Godafoss før vi kommer til vulkansjøen Myvatn. Opp av sjøen reiser det seg imponerende lavaformasjoner, og lavalandskapet i Dimmuborgir har du ikke sett maken til. Rundt sjøen finner vi fascinerende vulkankratere og boblende svovelgryter samt et lite tettsted, Reykjahlid, der vi vil gjøre et lunsjstopp. Middag og hyggesamvær på hotell Edda om kvelden.

6. dag: Tirsdag 31. juli Riksvei 1 Vi forlater Nord-Island og kjører Riksvei 1 gjennom Vestlandet til Reykholt der Snorre Sturlason levde på 1200-tallet. Videre kjører vi til Islands hovedstad, Reykjavik, hvor vi tar inn på Hotel Reykjavik Centrum, som ligger i sentrum av byen. 7. dag: Onsdag 1. august

Reykjavik er en spennende by. Etter en rolig frokost, drar vi på bysightseeing og ser på Hallgrimskirkja, Perlan, «det Hvite Hus», m.v. Avslutningsmiddag.

8. dag: Torsdag 2. august

Turens siste dag er kommet. Flyavgang kl.10.50. Ankomst Gardermoen kl.15.30.

Akureyri kirke

Turfakta Turteam • Reidun og Kurt Hjemdal

Turpris fra Oslo Tillegg fra andre byer i Sør Norge…

8 dagers tur Kr. 14.750,

+ Avbestillingsforsikring + Reiseforsikring fra + Enkeltromstillegg + Tillegg dusj/WC Akureyri 2 netter

Kr. 950,Kr. 300,Kr. 220,Kr. 3250,Kr. 700,-

Turprisen inkluderer: 7 overnattinger på dobbeltrom. 7 frokoster. 2 lunsjer i friluft. 5 middager. Flybilletter inkl. flyskatt. Bussrundturen på Island. Guiding. Reiseledertjenester. Ikke inkludert: Utflukt til den Blå Lagune (NOK 250). Tips til hotellbetjening. Mat på flyet. Øvrige måltider og ekstraturer.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, høsten 2012

13


Bibelferie ved Middelhavet

KYPROS

1.-8. oktober (1uke) 1.-15. oktober (2 uker)

25 år på Kypros! Med sine 340 soldager for året er Kypros et av Middelhavets mest populære reisemål. Det var her det startet i 1987. ”Bibelferie ved Middelhavet” er et begrep Si-REISER selv har skapt. Og mange tusen gjester har i årenes løp besøkt ”solens og kjærlighetens øy.” Og Middelhavets 3. største øy er virkelig et besøk verdt. Med sine hvite strender, gode hoteller, hyggelige og ærlige befolkning, -og fremfor alt, -sine gode og stabile værforhold langt utover høsten, finner du knapt maken i hele Middelhavet. Historien kan følges 8000 år tilbake i tiden. Vi vet at Paulus var på øya på sin første misjonsreise. (Ap.gj., 13 4-12) Og fra denne øya kom hans medarbeider Barnabas. På denne turen ønsker vi velkommen til vårt nye hotell i Agia Napa. Simos Magic er et nyrenovert hotell med fantastisk beliggenhet helt nede ved Middelhavet. I den store hagen blir det kaffeselskap, hageselskap og trivelige aktiviteter. Morgen og kveld samles vi til samlinger om Bibel og Misjon, ulike tema og hyggesamvær. Du kan velge mellom 1 og 2 uker (NB! Begrenset antall plasser på 2 uker. Spesialprogram for 2 uken.) Turteam blir tidligere Vårt Land journalist og pinsepastor, Kjell Hagen fra Auli, sammen med Si-veteranen med trekkspillet, Jostein Mulelid fra Sunnmøre. Velkommen til perfekt høstferie på kjærlighetens øy!

Kypros - kjærlighetens øy Temperaturen: I september er gjennomsnittstemperaturen ca 30 grader i luften og 27 grader i vannet. I oktober er gjennomsnittstemperaturen ca 27 grader i luften og 25 grader i vannet. Valuta: Euro. Tidsforskjell: Pluss 1 time. Sted Dag Oslo Mandag Trondheim Mandag Bergen Mandag Kristiansand Mandag Stavanger Fredag

Avgang Flytid Hjemkomst kl. 06.55 4 t 25 min kl. 17.25 kl. 07.15 4t 45 min kl. 22.50 kl. 06.00 4 t 40 min kl. 16.40 kl. 07.40 4 t 30 min kl. 17.50 kl. 16.10 4 t 35 min kl. 02.40 (lørdag)

Vi tar forbehold om tidsendringer. Innsjekking starter 2. t før avreise, stenger 1 t. før.

promenaden i Agia Napa. Gåavstand til flere små strender der det går an å bade. Det koselige, familiedrevne hotellet har en frodig hage med palmer, solmøbler på plenen og basseng. Gratis trådløst Internett. 1-roms for 2–3 personer med kombinert sove-/oppholdsrom og minikjøkken. 1-roms for 2 personer med soverom og kjøkken. Leilighetene varierer mye i størrelse og utseende. 2-roms for 2–4 personer med soverom, oppholdsrom og mini-kjøkken. Nyoppussede 1- og 2-roms med bedre standard kan bestilles. Leilighetene har bad/dusj og wc, vannkoker, brød-rister, flatskjerm-tv med sattelittkanaler, balkong eller markterrasse og begrenset havutsikt eller havutsikt. Luftkondisjonering på soverom kan bestilles og betales på stedet, ca. 65,- /dag. Rengjøring 5 dager/uke Bygget/delvis oppusset i 1993/2010. 29 leiligheter. Minisafe ca. 165,-/uke. *400 m til Callistostranden med klippebunn, 800 m til Sandy Bay-stranden.

Vårt reisemål:

Utflukter:

Vårt Hotell:

Ellen Hekne, er vår fantastiske lokalguide. Hun vet mye om Paulus sin tid på øya, dagens Kypros , m.v. Utfluktene bestilles og betales(i Euro) på Kypros.

Agia Napa er et av Europas mest populære feriesteder. Det er omtrent 1300 fastboende her, men i turistsesongen er tallet mangedoblet. Den lille kypriotiske fiskerlandsbyen rundt det venetianske klosteret, har blitt et internasjonalt treffpunkt for turister fra det meste av verden. Byen er oversiktlig og har et koselig miljø. Gode shoppingmuligheter. Avstanden til flyplassen i Larnaca er ca 55 km. Det er ca 7 km til den koselige kypriotiske byen Paralimni. Utflukts- mulighetene er mange og strendene fantastiske!

Det vil bli tilbud om flere spennende utflukter i løpet av turen. Vi nevner: * Orienteringstur. Vi besøker de små landsbyene i området rundt Agia Napa. En fin halvdagstur i nærområdet tirsdag. * Famagusta på den tyrkiske delen av øya. Middelhavets mest kjente ferieby på 60-tallet. I dag en spøkelsesby. * Nicosia – Kypros hovedstad. * Larnaca med den flotte Lasarus-kirken.

Simos Magic har en fredelig og trivelig beliggenhet ved strand-

Turfakta

1.uke:

2. uker:

Leilighet A (1 roms) fra Kr. 9450,- Kr. 10.950,Leilighet B (2 roms) fra Kr. 9.950,- Kr. 11.750,+ Flytillegg: Sola 850, Kjevik: 1.400, Oslo: 1.250, Bergen: 650,- Værnes 800,+ Avbestillingsfors. 300,+ Reiseforsikr. fra 525,-

14

+ Enkeltromstill. fra Kr. 1.225,- pr. uke + Havutsikt 245,-/490,+ Balkong 210,-/420,4 fellesmiddager 3 frokoster

Turprisen inkluderer: Flyturene Norge-Kypros t/r. Mat på flyet, Bussturene til og fra flyplassen på Kypros. Opphold i leiligheter, 4 fellesmiddager og 3 frokoster. Flyavgifter. Reiseledertjenester fra et allsidig turteam. Ikke inkludert: Tips til hotellbetjening. Utflukter. Bruk av solstoler på stranden. Øvrige måltider. Avgang fra Gardermoen, Kristiansand, Flesland, Værnes (mandag 1/10) Sola (fredag 28/9)

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, høsten 2012

Turteam • Kjell Hagen • Jostein Mulelid


Turer til Bibelhistoriske land

27. september – 6. oktober

Løvhyttefest og møte med mennesker i ISRAEL

Løvhyttefesten er en av Israels største høytider. Da bygger både hoteller og private familier sine enkle løvhytter. Taket dekkes av palmegreiner, - men ikke mer enn at en kan skimte stjernene…! Løvhyttefesten feires til minne om Israelsfolkets 40- årige vandring i ørkenen. Israel er et av de mest spennende reisemål en kan tenke seg. Her sto vår kulturelle vugge. Her taler steinene om en spennende og dramatisk historie. Og her møter vi mennesker anno 2012 i en smeltedigel av religiøst, politisk og kulturell mangfold.

Getsemane

På denne turen flyr vi med Si-ISRAEL sitt eget charterfly fra Norge til Tel Aviv. Vår rundreise starter ved Middelhavet. Herfra går turen via Karmelfjellet til Galilea. Det blir båttur på Gennesaretsjøen, tur opp på Golan før vi kjører ned Jordandalen til verdens eldste by, Jeriko. I hele 6 netter skal vi bo i Jerusalem. Herfra skal vi besøke Betlehem og Dødehavet. Det blir Jerusalem-marsj og selvsagt vandring fra Oljeberget til Getsemane og Via Dolorosa. Holocostmuseet Yad Vashem står selvsagt også på programmet. Turteam blir ekteparet Reidun og Kurt Hjemdal som har mange turer til Israel bak seg. Kurt har vært formann både i Den Norske Israelsmisjon og NORMISJON. En spennende rundreise med mange ekstraopplevelser venter deg under Løvhyttefesten i Israel. Velkommen til en annerledes høstferie!

Turprogram

5. - 9. dag: Jerusalem

1. dag: Torsdag 27. september

Avreise fra Oslo, Bergen og Stavanger midt på dagen ( ca 14.00). Tilslutningsfly fra andre byer. Etter ankomst på Ben Gurion airport, blir det ca 1 times transfere til Natanya.

2. dag: Fredag 28. september Menorah ved Knesset

Vår rundtur i Bibelens land tar for alvor til. Vi besøker Cæsarea ved havet, Eliasstøtten på Karmelfjellet, Eliaskirken i Haifa og Bebudelseskirekn i Nasaret. Utpå ettermiddagen ankommer vi Tiberias ved Gennesaretsjøen hvor vi skal bo i 2 netter.

3. dag: Lørdag 29. september

Det er sabbat. Vi starter dagen med båttur på ”Søndagsskolesjøen” Videre besøker vi Kapernaum, - Jesu by. Tabgha, - hvor Jesus gjorde brødunderet. Og Saligprisningens berg, - hvor Jesus holdt bergprekenen. Utpå ettermiddagen kjører vi en tur opp på Golanhøydene.

4. dag: Søndag 30. september

Vi forlater Galilea for denne gang, og kjører sørover Jordandalen til verdens eldste by, Jeriko. Underveis bader vi i den vakre oasen, Sakne. Siste etappe går gjennom Judeaørkenen opp til Jerusalem. Her skal vi bo i 6 netter.

Mandag tarter vi på Oljeberget. Herfra går vi ned ”palmesøndagstien” til Getsemane i Kedrondalen. Videre vandrer vi Via Dolorosa opp til Golgata. Tirsdag går turen til Betlehem hvor vi besøker Fødselskirken og Hyrdemarkene. Lunsj i Beit Jalla. Shopping. Onsdag besøker vi holocostmuseet Yad Vashem om morgenen. Om ettermiddagen deltar vi på den store Jerusalemmarsjen som vil ha deltagere fra mer enn 100 land. Torsdag kjører vi ned til jordens laveste punkt, Dødehavet. Vi er 400 meter under havet. Det blir anledning til bading i det ramsalte vannet. Vi skal også besøke Masada, - Herodes klippefestning midt ute i ørkenen. Fredag samles vi til nattverdstund på Gordons Golgata. Ellers er dagen til egen disposisjon.

10. dag Lørdag 6. oktober

Hjemreisedag. Tidlig avreise fra hotellet. Direktefly tilbake til Oslo, Bergen og Stavanger. Ankomst Norge ved lunsjtider. Korrespondanse til andre byer.

Vestmuren

Turfakta Turteam • Reidun og Kurt Hjemdal

10 dagers tur Turpris fra Oslo Kr. 17.450,-

Flyskatt Flytillegg Ålesund Flytillegg Bergen Flytillegg Stavanger Flytillegg Kristiansand Flytillegg Oslo Fra andre byer i sør Norge

Kr. 490.Kr. 800.Kr. 500.Kr. 600.Kr. 600.Kr. 0.Kr. 950.-

+ Avbestillingsforsikring 300,+ Reiseforsikring 575,+ Enkeltromstillegg 4.250,Turprisen inkluderer: Flyturen Norge – Israel t/r. Mat på flyet. Overnatting på gode dobbeltrom. Frokost og middag hver dag. Bussrundturen og inngangspenger i pakt med turprogrammet. Reiseledertjenester, skandinavisktalende guide. Tips til lokalguide. Ikke inkludert: Forsikringer. Drikke til maten. Tips til hotell og sjåfør (ca USD 40.) Flyskatt 490.-. Enkeltromstillegg.

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, høsten 2012

15


Portonovo hotel

Gjør høsten kortere …….

Bibelferie ved Atlanterhavet

20. oktober – 3. november

GRAN CANARIA

Gran Canaria er klassikeren blant reisemålene i Syden. Kanariøyene består av syv store vulkanøyer på Afrikas nordvestre kyst. Gran Canaria er den tredje største. Du kan kjøre rundt øya på èn dag, men den er likevel stor nok til å gi et mangfold av spennende variasjoner. Iblant blir Gran Canaria kalt for et kontinent i miniatyr. Kommer du hit for første gang, blir du forundret over øyas mange kontraster. Hit har Kari og Ola Nordmann reist i mange ti-år allerede. Her kjenner vi sola varme, vi kan spise under åpen himmel, og vi kan rusle barbeint i sanden, - mens høststormene og den første vintersnøen gjør sin anmarsj hjemme. I år kan vi tilby avreise fra 10 forskjellige avreiseplasser til solrike Gran Canaria. Vi har også denne gangen valgt Puerto Rico, ” Den rike havnen”, på øyas sørkyst. En kjent og kjær by for mange nordboere. Hotellene ligger langs- og i skråningen som omgir båthavnen. Det meste ligger innen gåavstand fra våre trivelige hotell. Været er utrolig stabilt, og du finner variert og vakker natur rundt byen. I nabobyen, Arguineguin, ligger den norske sjømannskirken. Utflukter vil det bli mange av i løpet av de 2 ukene vi skal være på Gran Canaria. I år har vi også med egen turleder som vil ta oss med på rusleturer 5 dager i uken. Morgen og kveld samles vi til Bibeltimer, Tematimer, Misjonstimer, og hyggesamvær.

Ipanema Park

Turteam blir bl.a Si-Veteranen med trekkspillet, Jostein Mulelid, fra Sunnmøre.

Våre hotell:

Portonovo har en utmerket beliggenhet rett ved Puerto Ricos yachthavn, og det er kun en kort spasertur, uten trapper og bratte bakker, til stranden, parken og shoppingsenteret. På selve hotellområdet finnes snarkjøp og et stort, trivelig bassengområde med oppvarmet basseng. De romslige leilighetene med åpen kjøkkenløsning innbyr til matlaging. Maten kan du kjøpe i det nærliggende supermarkedet og måltidene kan du nyte ute på balkongen eller terrassen. 2-roms leiligheter for 2-3 personer med soverom og oppholdsrom. Alle har minikjøkken med mikrobølgeovn eller komfyr, kaffetrakter, vannkoker og brødrister, dusj og wc. Telefon og satellitt-TV. Alle leilighetene har balkong eller markterrasse. Hotellet er bygget i 1982/2004. Heis. Der finnes mynt-pc med Internett i resepsjonen. Strømstyrken er 220, og det trenges ingen adapter. Ipanema Park ligger 600 m fra stranden, med en fantastisk utsikt mot havnen. Det er ca. 15 minutt å gå til sentrum. Hotellet har svømmebasseng og snarkjøp. Her er det lyse og trivelige 2 rom leiligheter for 2 – 3. personer, med soverom og oppholdsrom. Minikjøkken med vannkoker, kaffetrakter og brødrister, dusj og wc, telefon, TV og balkong eller markterrasse. Mange av leilighetene er i to etasjer. Hoteller er bygget/oppusset i 1987/2002, og har klassifisering SSS+. Heis. Trapper i anlegget og en lang trapp til strand og sentrum. Ingen måltider.

Turfakta

Vårt reisemål:

Puerto Rico, er et av Gran Canarias klassiske reisemål, og ligger vakkert til på sydvestkysten. Her finnes bebyggelse på begge sider av dalføret som munner ut ved havet og den fine sandstranden. Den gyllengule sandstranden er godt besøkt, men atmosfæren er likevel rolig og behagelig. Like utenfor Puerto Rico ligger Amadores-stranden som er kjent for sin hvite sand som gir assosiasjoner til Karibia. Fin strandpromenade mellom Amadores og Puerto Rico langs sjøen. Stort utvalg av restauranter og butikker i Puerto Rico.

Utflukter:

Vi skal besøke markedene i Arguineguin og Puerto Mogan, også kalt Gran Canarias Venezia. Det blir øytur gjennom Gran Canarias fascinerende natur, og selvfølgelig skal vi besøke Sjømannskirken i Arguineguin. Mer informasjon om utfluktene på reisemålet Utfluktene bestilles og betales på reisemålet i euro. Temperaturene i oktober er ca. 26 grader i luften og ca. 22 grader i vannet. Valuta: Euro. Tidsforskjell: minus 1 time. Aktiv Ferie - Nytt av året! Under høstens tur vil vi ha med egen turleder som vil legge opp trivelige vandreturer 5 dager pr. uke for deg som ønsker det.

2 uker

Portonovo 2 roms leilighet foreløpig pris Kr. 12.950,Ipanema 2 roms leilighet foreløpig pris Kr. 11.950,+ Flytillegg : oppgis senere + Avbestillingsforsikring + Reiseforsikring + Balkong Ipanema + Enkeltromstillegg fra + Ekstrasengsrabatt fra

16

Kr. 300,Kr. 525,Kr. 700,- p.p Kr. 3950,Kr. 2.100,-

Reiseglede – med Vårt Lands reiseklubb, høsten 2011

Turprisen inkluderer: Flyturen Norge – Gran Canaria t/r, busstransfer mellom flyplass og hotell. Opphold i leilighet. Flyavgift til staten. Mat på flyet,. 4 fellesmiddager, reiseledertjenester. Ikke inkludert: Tips til hotellbetjening. Utflukter. Øvrige måltider.

Turteam • Jostein Mulelid med flere


Besøk reiseklubben.com Nå kan du også lese om aktuelle turer fra Vårt Lands reiseklubb i samarbeid med Si-REISER. Du kan også bestille reiser, sjekke priser og lese mer om reiseklubben.

I samarbeid med


ønsker DEG velkommen på tur i 2012 En tur som er ……..mer enn ferie! Si-REISER er Norges største turoperatør i kristen regi. 150-200 turopplegg hvert år. Det startet med én tur i 1979…..! Nå reiser nesten 10.000 gjester årlig med kristenfolkets egen turoperatør. Våre reisemål finner du på de fleste kontingent. Amerika, Afrika, Europa og Asia. Bare Australia mangler…. foreløpig!

Glade reiseledere er et varemerke hos Si-REISER

Reiser

Si Reiser har en klar visjon for sitt engasjement. Vi ønsker å gi Deg en god ferietur med god kvalitet og service. En tur som du kan leve på lenge. Men vi vet at mennesket ikke lever av brød alene. Vi er Guds skapninger som består både av ånd, sjel og legeme. Derfor er vår visjon ikke bare å gi en god og trivelig feriereise, men vi ønsker å gi deg noe ………mer enn ferie! Vi ønsker at din ferieopplevelse skal bli komplett!

Ulike turopplegg

Si-REISER har helt fra starten av lagt vekt på å ha flere ulike turopplegg.

Ekteparet Paulsen i Reine i Lofoten.

Badestrand på Rhodos.

KRISTEN BUSSEFERIE

OPPLEVELSESREISER

Dette er vårt eldste turopplegg. Helt siden 1979 har våre busser kjørt på veiene i Norge, Norden og på Kontinentet. I år kan du bli med til NORMANDIE eller BODENSJØEN i påsken. HOLLAND med FLORIADEN 1. mai helga, ÅLAND, BORNHOLM, NORD-NORGE, SAMSØ i Danmark, BeNeLux, SVERIGE (Lina Sandell) og MOSELDALEN i juli. Mange turer til FLORIADEN i Nederland. Høstturer i september til BEITOSTØLEN, GOLSFJELLET og GEILO.

Dette er turer til det meste av verden. Vi flyr til reisemålet, og så står opplevelsene i kø til lands, til vanns og i luften…….! I år kan du bli med til SANTIAGO (Pilegrimstur), ISLAND, AZORENE (fly and walk), KINA (MIisjonstur) og Europaferie til SVEITS, DOLOMITTENE, GARDASJØEN og SALTZBURG og WIEN. (NB! Disse turene går med fly til München).

ISRAEL

BIBELFERIE I SYDEN

Turer til Landet der det skjedde…., har alltid stått vårt hjerte spesielt nært i Si-REISER. Dette er reisemålet for livet. Vi setter derfor opp en rekke Direktefly også i 2012. 3 om våren og 3 om høsten. Fra Oslo, Bergen, Stavanger og Ålesund. Påskeflyet går 30. mars. Løvhyttefest-fly går 27. september.

Et begrep Si-REISER selv har skapt. Vi har tatt utgangspunkt i de populære Bibelcampingene på Sørlandet. Men vi kan love sol og varme. I 25 år har tusenvis av nordmenn kombinert, åndelig og sosialt fellesskap, med herlig solrik ferie. I år drar vi til GRAN CANARIA, TENERIFE, LANZAROTE, MADEIRA, KYPROS, KRETA, RHODOS og SAMOS og PATMOS.

BESTILLINGSTURER for grupper og lag Si-REISER arrangerer årlig mellom 50-100 Ad-hoc grupper for Skoler, Kor, Bibelgrupper, Familiegrupper, Vennegjenger, og lignende. Dere bestemmer tid og sted. Vi ordner resten …………… vel, du må selv pakke kofferten!

2 påskefly med nesten 400 gjester samlet til Lovsangsfest i Judeaørkenen påskeaften.


Bli med i trekningen av et

Botnens reisequiz

Canon Powershot digitalkamera og en iPod shuffle! 1.

I en oase midt i det golde land-skapet Nedsjd ligger denne kongelige hovedstaden. Her ble landets første skyskraper ferdig i 2002, den heter Al Faisaliah Center og er 267 meter høy. Byen ble grunnlagt i 1818 av wahabittene, en meget streng gruppe innenfor islam.

Hva heter den kongelige hovedstad?

2. For 1.000 år siden var denne hoved-

1. I en oase midt i det golde landskapet Nedsjd ligger denne kongelige hovedstaden. Hva heter den kongelige hovedstad?

staden bare en liten maurisk landsby med festning, men den har vokst seg stor og pen. Her kan du se kunstmuseet Prado med en av verdens største malerisamlinger. Du kan også kjøpe billett til Plaza de Toros som har plass til 14.000 tilskuere.

Hva heter byen?

3.

Dette vakre og særpregede stedet med 400 innbyggere ligger på øyene Heimøy og Hellandsøy, og er velsignet med en god havn. Det er et av distriktets største fiskevær, og er dessuten god kjent av nordmenn som fødested i en populær sang.

Hva heter stedet?

4.

2. Her kan du se kunstmuseet Prado med en av verdens største malerisamlinger. Hva heter byen?

Ofte blir dette stedet kalt The Granite City, Granittbyen, fordi en stor del av den er oppført i granitt. En gang var dette en ledende fiskehavn, men nå er oljen viktigst. Her kan du se St. Machar´s Cathedral, og byen er sete både for en anglikansk og en katolsk biskop.

Hva heter byen?

5. Den berømte Chisholm Trail endte her,

og i 1871 nådde 5.000 cowboyer med 700.000 kyr byen. Revolvermannen Wild Bill Hickock var marshall, men byen er ellers mest kjent som Dwight D. Eisenhowers hjemby. Han er begravd her, og her er også Eisenhower Museum og Eisenhower Presidential Library.

3. Dette vakre og særpregede stedet

med 400 innbyggere ligger på øyene Heimøy og Hellandsøy, og er velsignet med en god havn. Hva heter stedet?

6.

Allerede da Herostratos i 356 f.Kr. tente på det flotte tempelet, var dette en gammel by, og hadde sin glanstid under de romerske keiserne. Apostelen Johannes skal være begravet her, og det kan være at Maria, Jesu mor, også bodde her på sine eldre dager. Også Syvsovernes hule viser at det tidlig var kristen aktivitet her, og Paulus skrev brev til menigheten.

Hva heter byen?

7. Denne gamle garnisonsbyen og tollstasjon

ligger ved nordenden av en innsjø. Flere av Jesu disipler bodde her, og Jesus flyttet selv dit. Utgravinger har avdekket en synagoge fra Jesu tid og en noe yngre kirke. Mye tyder på at kristne tidlig valfartet til byen.

Hva heter stedet?

8. I 1861 startet den amerikanske borgerkrig ved Fort Sumter som ligger ved innseilingen til denne byen. Den ble grunnlagt i 1670, og spilte en viktig rolle for koloniseringen av Sørstatene. På 1920-tallet ga den navn til en populær selskapsdans, og handlingen i operaen Porgy and Bess er lagt til denne sjarmerende byen.

Hva heter byen?

9.

Det er mange steder som gjør krav på å være Julenissens hjemby, men denne landkommunen ved polarsirkelen virker mer troverdig enn mange andre. Den har et stort «Julenissens verksted», og kan vinterstid likne litt på Nordpolen.

Hva heter stedet som kanskje er Julenissens hjemby?

Hva heter denne lille byen i Midtvesten? Slik gjør du: Når alle de spørsmålene er besvart, kan du ta første bokstav i hvert enkelt svar. Sett dem sammen til et ord, fyll ut kupongen, og send den til Vårt Land, Boks 1180, 0107 Oslo.

Botnens reisequiz

Merk konvolutten med "Reisequiz"

Skriv med blokkbokstaver

Løsningsordet er: Navn: Adresse:

Postnummer: E-post:

SVARSENDING 1203

Mobil:

Telefon:

SVARSENDING 1203 0090 Oslo

Poststed:

0090 OSLO

Fødselsdato:

Ja, takk jeg ønsker å motta tilbud om å betale Vårt Land via AvtaleGiro!


INFO og PÅMELDING Påmelding til alle Vårt Lands REISEKLUBBs turer: Si-REISER - 70 17 90 00 Mandag-Fredag 09.00 - 16.00 E-post: si-reiser@si-reiser. no Alle Si-REISERs kataloger finnes på www.si-reiser.no Si-REISERs kataloger kan hentes på alle Bok &Media - butikker

Motta daglig sitater på SMS

SITAT

Send til 1933

Gud elsker hver og en av oss som om det bare var én av oss.

Det beste med fremtiden er at den kommer en dag om gangen.

– Augustin

– Abraham Lincoln

Hver morgen vil du motta et sitat fra kjente personer. Tjenesten er levert av Boomerang Media AS og koster kr 1,50 per mottatt melding. Avmelding: Send sitat stopp til 1933.

Kundesenter: Tlf: 22 310 310 - Epost: boomerang@vl.no

Reiseglede 2012  

Reiseglede 2012