Page 1

editie MEI 2013

Vrije Basisschool VLAM Vlamingenstraat 172 Menen Deze krant en vele andere foto’s in kleur, kun je terugvinden op onze website:

= Je kan meerdere foto’s van die activiteit bekijken op onze website

grootoudersfeest

.

Suikerhuisjes bouwen in het 2de leerjaar

In de les van wero leerden de kinderen van de tweede klas over ‘wonen en huizen bouwen’. Daarom maakten ze met suikerklontjes en suikercement een leuk suikerhuisje. Hiervoor werd een stappenplan gevolgd met het aantal stenen dat ze moesten leggen en hoeveel rijtjes er nodig waren. Sommigen vergaten wel eens dat er ook een deur of een raam moest zijn. Het was niet steeds even gemakkelijk. Maar de resultaten mogen er zeker zijn !!

. Speelterrein

krijgt nieuwe laag haksel

Heel wat hulpvaardige ouders en leerkrachten en zelfs enkele kinderen zorgden ervoor dat de speelterreinen in het kleuter en het lager een nieuwe laag haksel kregen. Met schoppen en kruiwagens was het een hele karwei. De kinderen danken dan ook alle helpers.

VLAM wint zaalvoetbaltornooi De jonge voetballertjes van het 3de en 4de lj van onze school scoorden heel wat doelpunten en incasseerden geen enkel tegendoelpunt. VLAM won 4 wedstrijden en speelde 1 keer gelijk. We eindigden dan ook verdiend als eerste op 13 ingeschreven ploegen. Proficiat : Arthur, Zaynab, Ibrahim, Remi, Lenn, Rayan, Wissim en Océane.


Trefbal Enkele leerlingen van het derde en het vierde leerjaar namen op 13 maart deel aan het trefbaltoernooi te Rekkem. We waren ingeschreven met een ploeg van het 3de leerjaar en een ploeg van het 4de leerjaar. Alle leerlingen waren heel gemotiveerd en hadden een sportieve inzet. De concurrentie was jammer genoeg groot en daardoor eindigden we op de 15 e en 16e plaats. Toch een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Alles met de bal Op 4 maart gingen we met het derde en het vierde leerjaar naar ‘Alles met de bal’. Na de busrit kwamen we met de enthousiaste leerlingen aan in de sporthal van Wervik. Er werd gewerkt met een doorschuifsysteem waardoor de leerlingen alles eens konden uitproberen. Ze maakten kennis met de reuzenbal, mochten hockey spelen, ballen naar doelen werpen en schoppen, knikkeren en nog zoveel meer. Na een leuke, intensieve voormiddag sporten, keerden we moe maar voldaan terug naar school.

Suikerhuizen bouwen In het tweede leerjaar

Theatervoorstelling “We gaan op berenjacht”

2

“Wij gaan op berenjacht, wij gaan op berenjacht en wij zijn niet bang!” Met deze ritmische zin riepen alle kleuters van de VLAM zich een weg door het bos van klanken en geluiden. We zochten de beer en telkens was er een ander avontuur op een andere plaats (bos, het hoge gras, sneeuwstorm, rivier, …). Het was een zeer mooie muzikale voorstelling. De kleuters deden met veel plezier mee en hebben er echt van genoten. Foto’s van de voorstelling van het 2de en 3de kleuter kan je terugvinden via de volgende link: https://picasaweb.google.com/tweedekleutervlam/WeGaanOpBerenjacht#


Vastenactie voor Ecuador: Tijdens de vasten hebben we geld ingezameld voor Ecuador

Lopen en rollen tijdens de sponsor-duathlon bracht 550 € op En Gino verkocht voor 330 € in het Ecuadorwinkeltje

We knutselden paaskadootjes en verkochten die op de paasmarkt . Dit bracht 790 € op. Aan iedereen dank u wel voor jullie flinke steun en enthousiaste medewerking !

Proficiat GAAT U OP REIS MET UW KINDEREN? VRAAG TIJDIG DE KIDS-ID AAN !

3-3-2013

De Kids-ID is het elektronische identiteitsdocument voor kinderen onder de 12 jaar. De kaart is drie jaar geldig. Indien u al in bezit bent van een Kids ID: controleer zeker de geldigheid van de kaart! Het is een geldig reisdocument voor reizen binnen Europa. De levertijd van een KIDS-ID is drie weken. Vraag de kaart dus op tijd aan bij uw gemeente. Om een Kids-ID aan te vragen bij uw gemeente, moet u: het ouderlijk gezag hebben over het kind samen met het kind naar het stadhuis komen voor de aanvraag een pasfoto van het kind bijhebben.

BATIS Zoontje van juf Anke

Spoedprocedure Als je de Kids-ID niet binnen deze termijn bij de gemeente aanvraagt, zal het enkel nog mogelijk zijn om ofwel een Kids-ID voor uw kind te bekomen via de spoedprocedure, ofwel een paspoort in spoedprocedure aan te vragen. De kostprijs van beide spoedprocedures ligt veel hoger dan die van een Kids-ID.

3

Batis in badje

van Atsuta 3de kleuter


Mei Wo

1

Don

Zat

1

2

Zon

2

Vrij

3

Ma

3

Zat

4

Di

4

Zon

5

Woe

5

Ma

6

Don

6

Di

7

Vrij

7

Wo

8

Zat

8

Don

9

O.L.H Hemelvaart

Zon

9

Vrij

10

Geen school

Ma

10

Zat

11

Vormsel 10u.30

Di

11 19u. Info-avond overgang 3de kleu—1ste lj.

Zon

12

Moederdag

Woe

12

Ma

13

Don

13 20u. oudercomitĂŠ

Di

14

Nam : Med. onderzoek op school 3de lj.

Vrij

14

Wo

15

Nam : rolschaatsestafette

Zat

15

Nam : Med. onderzoek op school 1ste kleu Zon

16

Don 16 Vrij

17

Zat

Feest van de Arbeid

Juni

1ste communie om 11u.

Vaderdag

Ma

17

18

Di

18

Zon

19

Woe

19

Ma

20

Don

20 20u. schoolraad

Di

21

16u. Opzetten feesttent : alle hulp welkom Vrij

21

Wo

22

Zat

22

Don 23

Zon

23

Vrij

24

Ma

24 Sportdag Leerlingen lager krijgen rapport mee

Zat

25

Di

25 2de lj. naar muziekschool

Zon

26

Woe

26 Doe aan sportbeurs 6de lj. 19u.30 afscheid 6de lj.

Ma

27

Vrije dag = geen school

Don

27 Voorm : fietsapotheose 6de lj. Vanaf 16u. Mogelijkheid bespreken rapport

Di

28

16u. Tent afbreken

Vrij

28 Einde school om 11u.40

Wo

29

Nam : estafetteloop atletiekpiste Menen

Zat

29 Start van de zomervakantie

Schoolreis

Zon

30

Don 30 Vrij

Vrije dag = geen school

www

Pinkstermaandag ( geen school )

Schoolfeest WWW

31 Start nieuw schooljaar : maandag 2 september 2013

1ste communie 2014 : zondag 11 mei om 11u.

schoolkrant mei  

schoolkrant mei