Page 1

editie maart 2014

Vrije Basisschool VLAM Vlamingenstraat 172 Menen Deze krant en vele andere foto’s in kleur, kun je terugvinden op onze website: www.basisschoolvlam.be

Tijdens het klasconcert van Jeugd en Muziek probeerden de peuters en de 1ste kleuters de knuffels op te vrolijken door samen te dansen en muziek te maken. Dat lukte goed want niet alleen de knuffels werden er blij van...wij ook!

In de 1ste kleuterklas A en B spelen de kleuters op Kidsmart computers, gewonnen bij een wedstrijd van het VCOV ( Vlaamse confederatie van ouderverenigingen ). Ze werden geschonken door IBM . Jong geleerd is ……...

Met deze QR-code kun je de schoolkrant bekijken op je smartphone

Voorleesdag Voorlezen tussen de rekken van de ‘Roby’

Donderdag 20 februari was er voorleesdag bij ons op school. De hele school deed er aan mee! De kleuters maakten een wandeltocht op school en kregen hier en daar een verhaaltje te horen. De oudste kleuters en de kinderen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar maakten hun tocht buiten de school. De supermarkt, het politiekantoor, het ziekenhuis, het museum, het station, het stadhuis, de muziekschool,... Allemaal locaties waar de kinderen even konden genieten van een bijpassend verhaal! En alsof dat nog niet genoeg was, werd de namiddag gevuld met toffe verwerkingsactiviteiten. Kortom, een toffe dag voor groot en klein!'


Mini-voetbaltornooi in Lauwe. Op woensdagnamiddag 15 januari namen we deel aan het minivoetbaltornooi in Lauwe. Ons Vlam-team won 1 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor 1 keer. We eindigden 3de in onze reeks.

Vlam voetbalteam

Alles met de bal Op maandag 17 februari trokken we met het derde en vierde leerjaar richting Wervik voor 'Alles met de bal'. Daar maakten we de hele middag kennis met verschillende spelen met ballen in alle vormen en formaten. We beleefden een heel toffe, sportieve middag!

Aankopen Stoelen en banken voor 1ste lj. met opbrengst activiteiten oudercomité

Kleurrijke stoelen voor de eetzaal

Meer dan 3000 euro voor Grenslicht Dag allemaal, We hebben het geld van Music for live ontvangen : € 1276 van de VLAM + € 2083 van Maggie Deblock van het centrum voor armoede bestrijding= € 3159 Zeker en vast een dikke, hele dikke merci voor al jullie inspanning voor de winterwandeling! Het is echt een grote opbrengst. Dank aan alle leerkrachten en in het bijzonder aan de werkgroep die de winterwandeling voorbereidde. Ook een extra dank u wel aan de leerlingen die fantastisch hun best hebben gedaan. We zijn echt dankbaar dat jullie aan ons dachten. Hartelijk dank in naam van al de mensen van Grenslicht en van de vrijwilligers van de Moedergroep, We zullen het geld zeker en vast heel goed gebruiken. We houden jullie op de hoogte waarvoor we het gebruiken.

22 Samenleesboekjes

Vele dankbare groeten juf Brigitte / Grenslicht / de Moedergroep


Naar Kronkeldidoe met één en twee! Donderdag 30 januari gingen we met het eerste en tweede leerjaar naar Kronkeldidoe. We leefden ons uit op allerlei leuke spelen in de Porseleinhallen te Wevelgem. Er was zelfs een rups die ons helemaal naar binnen zoog en waar we dan aan de achterkant weer uitkwamen. Dat was grappig. We reden ook op speciale fietsen, deden mini golf, klommen over een heuse klimmuur, sprongen op het springkasteel, toonden wat we konden met een hoepel,… en nog zo veel meer! Het was REUZE plezant! Dank aan allen die hielpen bij het vervoer!

Grootoudersfeest Op donderdag 30 januari was het grootoudersfeest. De grootouders verzamelden in de zaal waar ze een stukje film konden kijken. Ook de kleuters waren echte filmsterren want elke klas had een filmpje gemaakt. Er werd op het filmpje gezongen, gedanst, gespeeld, …. Alle kleuters hadden een prachtig dansje voorbereid. Na het optreden genoten de grootouders van een stukje taart en koffie. Daarna kwamen ze nog eens langs in de klas van hun kleinkind en kregen ze een klein geschenkje.

Evy

Davidsfonds stelwedstrijd Jules

Bente Bente Yannick

Bente Vandamme en Yannick Neve uit het 6de lj en Jules Declercq en Evy Demeulemeester uit het 5de leerjaar van de VLAM-school werden door het Davidsfonds als laureaat van de stelwedstrijd ‘oorlog en vrede ‘ gehuldigd in het CC te Menen.

33


Maart 2014

April 2014

Zat

1

Di

1

2de lj. naar kinderboerderij

Zon

2

Woe

2

Med ond 2de kleuter op CLB ( indien nodig )

Ma

3

Don

3

1ste lj. naar kinderboerderij

Di

4

Vrij

4

sportdag

Woe

5

Zat

5

Don

6

Zon

6

Vrij

7

Ma

7

Zat

8

Di

8

Zon

9

Woe

9

Ma

10

Don

10

Di

11

Vrij

11

Woe

12

Namiddag : Individueel contactmoment in het Zat kleuter voor ouders

12

Don

13

Zon

13

Vrij

14

Ma

14

Zat

15

Di

15

Zon

16

Woe

16

Ma

17

Don

17

Di

18

Vrij

18

Woe

19

Zat

19

Don

20

Zon

20

PASEN

Vrij

21

Ma

21

PAASMAANDAG

Zat

22

Di

22

Zon

23

Woe

23

Ma

24

Don

24

Di

25

Vrij

25

Woe

26

Zat

26

Don

27

Zon

27

Vrij

28

Ma

28

Zat

29

Di

29

Zon

30

Woe

30

Ma

31

KROKUSVAKANTIE

Medisch onderzoek 2de kleuter

Mama van Lyse speelt viool in het 1ste kleuter A

PAASVAKANTIE

Toneel ‘ apenstreken’ voor 1 + 2de lj.

Schoolkrant maart 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you