Page 1


Project Dit project was een individuele. Je kreeg een vakje van een kaart van Breda wat bij mij P6 was dat gewezen stond op Brabantpark. Wat ik er gevonden heb is een bejaardentehuis, een hogeschool, een klooster, een fysio praktijk en hele hoge bomen. Na wat research bleek dat de gemeente de eeuwen oude bomen wilde omhalen. De buurtbewoners waren het er hier overigens niet mee eens. De buurt is in mijn ogen gericht op ‘Groei’. De groei van de mens wat terug te vinden is in de hogeschool en de fysiotherapeut. Maar de groei in geloof vinden die je kracht geeft, ook als je oud bent. De hoge bomen staan symbool voor de elkaar zorgen tot het eind. Icoon: Het icoon beeld de helpende hand uit. Dat is waar in essentie voor mij deze buurt helemaal om draaide.


VERBEELDEN Vak Bij dit vak was het de bedoeling willekeurige plaatjes uit tijdschriften en kranten te scheuren en zen samen te voegen in je dummy. Uiteindelijk hebben we de bizarre afbeeldingen combinaties overgetrokken op kalkpapier wat het heel makkelijk maakte om door middel van gekras een afdruk te creeeren aan de andere kant van het kalkblaadje. Als je er een leeg blaadje onder legt kun je dus op makkelijke wijze gespiegelde afdrukjes maken. Deze afdrukken mochten we in verschillende stijlen uittekenen en de afbeeldingen konden opnieuw worden gecombineerd. Erg gaaf om te doen. Eindwerk: Het eindwerk links te zien is een combinatie van de onderste twee vellen en wat coole abstracte vormen.


PRINT MEDIA PIJL Vak Op veertig verschillende manieren een pijl tekenen was de opdracht. Het was erg veel zoeken naar een origineel beeld dat ook nog eens bij me paste. Ik vond dit een van de leukere opdrachten omdat er tekenen bij te pas kwam. En ik pas echt los kan gaan nadat het papiertje tegen me heeft gesproken. Eindwerk: Het stelt aarde voor die door middel van aardsverschuiving in de vorm van een pijl is komen uit te zien.


INFORMATIE ARCHITECTUUR Project Ontwerp een infographic die enigzins aantoont hoe je te werk bent gegaan in het onderzoeken van je slice. Eindwerk: Op het eindwerk zijn de faciliteiten te zien waar mijn buurt helemaal om draaide. Daar boven is mijn hoofd afgebeeld die al denkende de buurt observeert.


Project Dit project duurde 7 weken en je mocht er met zijn twee aan werken. Samen met Thomas Miegielsen hebben we de campagne ‘Mail Je Dat Nou’, bedacht. Iederreen kent het wel, een miscommunicatie over de chat. De ander vat je verkeerd op of andersom en soms kan dit helemaal verkeerd aflopen. Het is geen wereldnieuws dus je hoort er nooit wat van. Daarom bedachten wij de campagne om mensen bewust te maken van dit fenmomeen. Wanneer iemand je iets vreemds stuurt stuur je diegene gewoon een ‘Meen Je Dat Nou’, emoticon. Eindwerk: Website, app, emoticons en commercial. Bekijkt het op : MeenJeDatNou.nl


BEELD BEWERKING Vak Beeldscherm bewerking is een vak dat je leert om te gaan met het toepassen van een emotie aan een layout. Mijn emotie was: woede. De plaatjes in het proces deel heb ik samengesteld om een beeldend inzicht te creeeren van wat woede voor mij precies betekent. Eindwerk: Website van vier pagina’s en een app ook met vier pagina’s. Het resultaat mag er zijn.


Project Dit project hebben we in een groepje uitgevoerd. Een week lang zijn Kelly, Tom, Joep, Laura en ik op Takkebijster in een kamertje gezet om een reclame te realiseren die ‘de krant’ moest promoten. Na een aantal lesjes scripten hadden we dan eindelijk een scenario. Een man zit ‘s avonds aan zijn eettafel een krantje te lezen dan opeens vallen zijn ogen dicht en al dromend zweeft zijn lichaam boven de tafel uit en vormen zijn benen zich in een kleermakerzit, de krant wordt groter en groter en vervormd zich tot een vliegend tapijt de man gaat er relaxed op zitten. Hij zweeft zijn kamer uit, zijn dorp door, tot Parijs en zelf Rio. De man vliegt de wereld over. Hij maakt het allemaal mee. Dan schrikt hij wakker van een vallende krant op zijn deurmat. Eindwerk: youtube: C2 based Media Commercial

Time 1


Project Vanaf week twee van Depth of the Surface mochten we een krant uitkiezen om een commercial voor te maken. De Telegraaf is de meest verkochte krant van Nederland het leek ons een uitdaging om voor De Telegraaf een nog grotere groep te bereiken. Door middel van interviews afleggen met mensen die de krant lezen hebben we een persona weten te creeeren. Arie is een sportfanaat en houdt wel van een uitdaging. Eindwerk: De commercial is all about net dat beetje extra. Je gaat naar de frietboer en hij doet net die ene extra schep bovenop in je frietzak. Scenario: Een jongen van tien is helemaal smoor op het ijscomeisje. Met al zijn moed samengespaard loopt hij de ijscobar binnen. Hij is betoverd door haar verschijning maar bestelt dan toch een ijsje. Het meisje dat veel ouder is dan hij en ongrijpbaar lijkt flirt met hem en schept hem een extra bollentje toe. Borsten.


Project Blok 4 hebben we een event op gezet tegen etensverspilling. We gooien veel weg in deze tijden maar tegelijk importeren we graan van uit Zuid-Amerika om onze varkens te voeden. Onze oplossing Feed Freddy. Freddy is ons varkentje en hij lust alles, zoals meeste varkens. Onze missie is om Nederland bewust te maken van hun etensverspilling en het liefst hun etensresten aan een boerderij in de buurt te doneren. Dit issue werk te complex nadat we achter zijn gekomen dat het in Nederland bij de Wet is verboden etensresten aan dieren te voeren. Ons concept hebben we totaal moeten omgooien onze nieuwe missie. Mensen bewust maken van etensverspilling en ze adviseren met een aantal handige tips doe je eten langer houdbaar blijft. Eindwerk:

Filmpje

staat

op

dropbox.


VISUELE IDENTITEIT Vak Stap1 fotografeer eten. Ik heb gekozen om roodkleurig eten te fotograferen en optimaal in te zoomen. Stap2 Wat is je vervolg stap? Ik heb gekozen om roodkleurig eten te bakken,braden,koken en te verwarmen in de magnetron. Stapp3 Logische vervolgstap? Omdat de magnetron veruit de coolste resultaten bracht heb ik alles ongeacht de kleur of vorm in de magnetron gestopt. Stap4 En nu? De docent en ik konden samen wel concluderen dat ik gewoon ranzige dingen wilde doen met eten. Het van de oorspronkelijk kleur onttrekken, het in de fik krijgen. Nu was het tijd om het eten nieuw leven te geven.


2011-2014 Project Een project van Willem de Kooning, Illustratie. Bedenk een manier om mensen bewust te maken van de vervuiling die ze creeeren. Dit in een vorm van een poster. Eindwerk: Het heeft me 2 nachten en dagen geduurd maar de poster spreekt denk ik vrijwel voor zichzelf.


2011-2014 Vak Links een vak genaamd Grafiek op Willem de Kooning Academie. We hebben boekje moeten maken en het onderwerp was het eerste woord dat iemand door de klas schreeuwde op verzoek van de docent. Het woord was Soep. Je bent een soepkip. In de soep lopen. Soep: de enige echte veteranen voer. En de laatste is dubbelzinnig. Links staat een gezette jongen, ik noem hem ‘linke soep’ tegelijk heeft hij een soepkom in zijn linker hand vast.

Project Rechts is een werk van Nina Gantz en mij. Ik heb haar in 2013 geholpen bij haar eindexamen Animatie op St.Joost. Op de afbeelding is enkel de poster weergeven het filmpje is te vinden op youtube onder: Zaliger.


2011-2014 Vak Willem de Kooning, vak: illustratie. Je mocht in een pot graaien waarin dierennamen in zaten opgevouwd op blaadjes. Daarnaast was er ook een pot waar thema’s in zaten zoals verleiden, fantasierijk, informatief etc. Een moose oftwel eland informatief weergeven zonder gebruik van woorden, is wat mij te doen stond.


2011-2014 Volledig vrij Links een maffia gast getekend in photoshop, de kleuren van Italie in de illustratie verwerkt Rechts boven: Sammy White is hoe ik hem genoemd heb. Geinspireerd door Gorillaz. Die altijd veel stijlen door elkaar gebruiken. 3D met 2D rondstuiterend in een levensechte wereld. Ik ben er fan van. Rechts onder: In opdracht voor een club in Den Haag. Gemaakt in illustrator. De vrouw is voor een deel overgetrokken maar het gezicht is one of a kind. Extra bolle wangen met extra dikke lippen.


Portfolio v  

Assessment

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you