Page 45

Zone 21

‘Geen doordeweekse B&B’ De voormalige maalderij van Pellenberg, een pareltje van industrieel erfgoed, is vandaag een alles behalve alledaagse B&B. Dré Van Brussel en zijn vrouw Cindy Guilini maakten van het pand hun droomproject. ‘Een polyvalent gebouw met conferentiezalen, met ruimte voor tentoonstellingen, privéfeesten en zelfs danslessen. En daar hoort een zalige B&B bij, maar niet zomaar eentje’, vertelt Dré. In de aanpalende villa in Jugendstilstijl werden vijf gastenkamers ingericht met authentieke elementen en modern design. ‘Door drie badkamers in het pand te spreiden, krijgen de gasten alle ruimte in de kamers. Televisie op de kamer is er niet, maar dat wordt door niemand gemist.’ Dat hoeft ook niet, de Finse sauna en infrarood cabine bieden alle ontspanning. En aan de table d’hôte van Cindy kunnen de gasten lang gezellig natafelen. ‘Onze gasten zijn hier thuis tot ze weer vertrekken’, lacht Dré. Voor de unieke stijl van het interieur hebben Dré en Cindy zelf gezorgd, ze ontwerpen immers ook meubel- en decoratiestukken. Cindy is bovendien een begenadigd schilder. De centrale ligging maakt van deze B&B een prima uitvalsbasis om met de fiets, te voet of met de wagen heel het Hageland te ontdekken.

www.zone21.be

Station Racour

‘Vijf sterrenstation’ Het voormalige stationsgebouw van Racour is vandaag een karaktervolle vakantiewoning op het meest zuidelijke puntje van het Hageland, midden in het groen. Vreemd genoeg staat het station niet in het Waalse dorpje Racour, maar net over de taalgrens in Landen. ‘De inwoners van Racour wilden niet dat er een trein door het centrum reed’, weet Jo Uytterhoeven. ‘Daarom werd het hier destijds gebouwd. We waren er meteen door gecharmeerd. Het is een gebouw met een ziel’. Het monumentale station dateert van 1907. Jo en zijn vrouw Hilde Pottel wonen er al 23 jaar. Ze vormden het oude werkatelier om tot gastenverblijf dat de sfeer van een loft uitstraalt. Sfeervolle kamers, veel lichtinval, oude foto’s die herinneren aan de geschiedenis van het gebouw. Tot vijf personen kunnen er in alle luxe verblijven. Dat comfort wordt trouwens gegarandeerd door vijf sterren, de hoogste erkenning die een vakantiewoning voor woonkwaliteit kan krijgen van Toerisme Vlaanderen. En je hoeft niet bang te zijn dat een vroege trein je uit je slaap haalt, er rijden hier geen treinen meer sinds 1961.

www.stationracour.be

45 I Hageland

Magazine Hageland - nr. 2  
Magazine Hageland - nr. 2  

Een weekendje er tussenuit met Ronny Mosuse en zijn vrienden in het hartelijke Hageland. Het magazine biedt een verrassende kennismaking met...

Advertisement