Page 25

Hageland

HANdIge uItNeeMBARe gIds

2x WANdeleN 2x fIetseN Met deze handige, uitneembare katern kan je meteen zelf op ontdekking in het Hageland. Met de fiets of te voet, aan jou de keuze. Het Boomgaardenwandelpad en de Vallei van de Drie Beken zijn bewegwijzerd. De Jack-oproute en de Vinneroute volgen de knooppunten van het fietsnetwerk. En nu, op weg!

Groenstraat

verharde weg onverharde weg

ns

tra

at

Sint-Katarinastraat

Gr oe

n ebaa Tiens

Krimmelbos t aa str

rps

Do

Tram s

BoomGaarden WandeLpad WandeLinG i 8 Km

ons Stati

straat

ms Tra

t Kromstraa

Do

a tr a

st r rps

start

t aa

Len ted re ef

t

str a

Ka

pe ll

en

at

at

a s tr os elb Ta f

n

d

t aa st r

t raa

en

nst

ll pe Ka

Za

Rode at

GLABBEEK ie s

s t ra

rge

Grotestraat

es Dri

ld Smisve

be

Oude pastorie

en

oe k

br

t aa str

Ste en

at

Venusberg

Cra e n

str aat

Dr

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA

Tafelbosstraat

Begijnenbos

at stra

Stationstraat

lvendreef Wo

Attenrode stra

at tra rks Ke

Bergeveldstraat

KAPELLEN

tio Sta

de

De wandeling vertrekt aan de Onze-LieveVrouw-Geboortekerk van Kapellen. Deze neogotische kerk wordt ook al eens de kathedraal van het Hageland genoemd. Van hieruit wandel je door de velden en tussen rijen en rijen fruitbomen naar Glabbeek. Je komt langs de vallei van de Steenbeek - een mooi stukje natuur – en het Tafelbos. Net buiten het centrum beklim je de Venusberg, een 82,5 meter hoge heuvel waar ooit een tempel ter ere van Venus zou hebben gestaan.

O.L.V. Geboortekerk

Kapel O.L.V. Van Onrust

Ro

Welkom in het hart van de Hagelandse fruitstreek! Kapellen, een deelgemeente van Glabbeek, telt verhoudingsgewijs de grootste oppervlakte fruitteelt van de hele regio. Het is vooral prachtig wandelen tussen 15 april en 15 mei als de eindeloze rijen fruitbomen wit en roze kleuren van de geurige bloesems. De meeste fruittelers hier werken op ‘geïntegreerde wijze’. Ze gebruiken zo weinig mogelijk sproeistoffen en kiezen voor natuurlijke middelen om schade aan het fruit te beperken.

traa t

25 I Hageland

Magazine Hageland - nr. 2  
Magazine Hageland - nr. 2  

Een weekendje er tussenuit met Ronny Mosuse en zijn vrienden in het hartelijke Hageland. Het magazine biedt een verrassende kennismaking met...

Advertisement