Page 1

Oman als het ware de ruggengraat van het land en leent zich uitstekend voor avontuurlijke trektochten. Woestijn en bergen wisselen elkaar af met wonderlijke wadi’s, weelderig groene oases met helder water en kleurrijke vogels. Een perfecte locatie voor een picknick in een paradijselijke sfeer.

Authentieke steden

De zon!

Ontdek veelzijdig

OMAN

Lente en herfst zijn de ideale seizoenen voor een vakantie in Oman. Dan tref je daar temperaturen van 25 tot 33 graden aan. Precies wat we willen als het weer in Nederland nog grauw en grijs is! Hartje zomer kan het wel 45 graden worden en dat is voor ons, noorderlingen, wel een beetje erg warm...

De hoofdstad Muscat, met z’n lange en interessante geschiedenis, is een perfecte plaats om je reis te beginnen. Musea voeren je terug in de tijd en in de haven van Muttrah proef je de sfeer van het echte Oman. Naast Muscat is het een absolute aanrader om een bezoek te brengen aan Nizwa met haar indrukwekkende fort en authentieke dierenmarkt op vrijdag. Ook een bezoek aan Sur is de moeite waard. Hier worden nog altijd traditionele Dhow boten worden gemaakt. Meer zin in een relaxte strandvakantie? Dat kan prima in Salalah in het tropische zuiden van Oman.

Dolfijnen en walvissen spotten

Door de zeer afwisselende natuur is het land een perfecte bestemming voor vogelliefhebbers. Daarnaast beschikt Oman over unieke marine ecosystemen, waar koralen en vissen leven die uitsluitend hier voorkomen. De wateren rond Oman vormen het leefgebied van maar liefst 22 dolfijnen walvissoorten. Bovendien leggen jaarlijks ongeveer 20.000 zeldzame zeeschildpadden hun eieren op de stranden van Oman.

Bijzondere overnachtingen

In Oman kunt u overnachten op allerlei niveaus. Naast superluxe hotels en verwenresorts zijn er ook comfortabele middenklasse hotels. Voor een sprookjesachtige ervaring is een overnachting in één van de dessert camps een echte aanrader. ■ Lees meer over Oman op www.visitoman.nl

Ben je opzoek naar een unieke vakantiebeleving? Dan is Oman een absolute aanrader. Het is authentiek, veelzijdig en bijzonder gastvrij.

Voor de Nederlandse reiziger is Oman een relatief onbekende bestemming. Het Sultanaat is zeven keer zo groot als Nederland en ligt in het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland.

Volop variatie

Het landschap van Oman is zeer gevarieerd. In het uiterste noorden doet het schiereiland Musandam denken aan de Noorse fjorden, met haar baaien en steile rotswanden. In het uiterste zuiden waan je je in een tropische oase, te midden van kokospalmen, bananenplantages en prachtige witte zandstranden. In het uitgestrekte woestijnlandschap kun je spectaculaire 4WD excursies maken of een bezoek brengen aan nomadische bedoeïenen die hier nog altijd leven. De bergen voorzien Oman van de nodige verkoeling en adembenemende vergezichten. Het imposante Hajar gebergte vormt

4 VAKANTIE.NL

Woestijn en bergen wisselen elkaar af met wonderlijke wadi’s

5 V AK AN T I E. NL

Test  

test test test test tes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you