Page 1

FUJI HEAV Y INDUSTRIES LTD.

SUBARU BENELUX Ves tiging Nederland:

Ves tiging België:

subaru- global.com

Hoeks teen 68 - 2132 MS Hoofddorp

Leuvenses teenweg 555/1 - 1930 Zaventem

Tel. (023) 751 91 00 – info@subaru.nl

Tel. (02) 254 75 11 – info@subaru.be

P r i n t e d i n B e l g i u m (12B O N L N L- 01)

www.subaru.nl

www.subaru.be


Vertrouw op overtreffende genialiteit. Vertrouw op grensverleggende stabiliteit. Vertrouw op sneller reagerende veiligheid.

Vertrouwen is de basis voor een grensverleggende rijbeleving. Altijd in afwachting van het volgende avontuur, nodigt de Subaru Outback u uit om nieuwe plekken te ontdekken met de zelfverzekerde competentie, creatieve flexibiliteit en solide veiligheid die elke Subaru eigen is. Elke auto zit vol doordachte techniek die draait om het uitzonderlijke weggedrag door de Symmetrical All Wheel Drive en de balans van de SUBARU BOXER motor, om ervoor te zorgen dat u zich onmiddellijk verbonden voelt met de weg, op elk soort ondergrond. De Outback is gebaseerd op Subaru’s alom gerespecteerde veiligheid en betrouwbaarheid, zodat u de zekerheid heeft om altijd vol vertrouwen op weg te kunnen gaan. Slechts één enkele rit met de Subaru Outback is voldoende om te beseffen dat met zijn handige veelzijdigheid en slimme vormgeving, de hele wereld voor u openligt. Er is geen andere auto die u zoveel vertrouwen geeft als een Subaru.

02

03


Meer mogelijkheden van binnenuit. De Outback geeft u en uw passagiers een ontspannen gevoel van allesomvattend gemak en onbegrensde mogelijkheden. Het royale en intelligent vormgegeven interieur biedt opvallend veel hoofd- en beenruimte, zowel voorin als achterin. De doordachte afmetingen versterken uw enthousiasme om er op uit te gaan en langer onderweg te blijven.

MEER RUIMTE VOOR UW PASSAGIERS Met een overvloed aan ruimte voor vijf personen en comfortabele voorzieningen vanaf elke zitplaats, zullen uw passagiers net zoveel van de reis zelf genieten als van het reisdoel.

MEER RUIMTE VOOR UW BAGAGE Door de talrijke opbergmogelijkheden en het open, ruime interieur kunt u meenemen wat u maar wilt, waar u ook naar toe gaat.

04

05


Vol functies die u inspireren in actie te komen. Rijden in een Outback is even plezierig als er naar kijken. Natuurlijk, een auto als deze nodigt uit tot avontuur, maar de geraffineerde cockpit en de vele handige technische functies maken zelfs van de kortste rit al een uiterst plezierige belevenis.

06

07


Haal alles uit uw muziek. Ongeacht uw muzikale smaak, uw reisbestemming of uw rijstijl, in de Outback beschikt u volop en altijd over geavanceerde functies voor verfijnd zintuiglijk genieten. Gecombineerd met onovertroffen comfort.

EXTRA SCHERP WEERGEGEVEN DVD-NAVIGATIE*1

AUDIOSYSTEEM MET KLEURENDISPLAY

Met het DVD-navigatiesysteem in de Outback is de routebegeleiding sneller en preciezer. Het extra grote 8-inch VGA-touchscreen beeldscherm geeft scherp weer en fungeert ook als monitor voor onderhoudsdata. Dankzij het geavanceerde systeem voor spraakherkenning kunt u, zonder uw stem te forceren, gesproken opdrachten naar wens ingeven in het Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans of Spaans. De DVD-speler is geschikt voor het afspelen van audio- en videobestanden; het laatste uit veiligheid alleen indien de auto geparkeerd staat.

De levendige kleurenweergave op het 4,3-inch display en de fraaie bediening zijn bijzondere kenmerken van een nieuw audiosysteem. In dit systeem zijn CD/WMA*2/MP3 afspeelfuncties, AUX- en USB-ingangen, iPod*3 bediening, Bluetooth*4 functionaliteit voor handenvrij bellen, SRS CS Auto*5 geluidstechnologie en spraakherkenning volkomen geïntegreerd.

SCHAKELAARS BINNEN HANDBEREIK. OF HANDENVRIJ. Met de standaard toetsen op het stuurwiel is de bediening van het audiosysteem een kwestie van spelen met uw vingertoppen. Standaard is een Bluetooth®*4 systeem voor handenvrij bellen voorzien dat automatisch doorkoppelt naar uw aangemelde mobiele telefoon.

McINTOSH AUDIOSYSTEEM MET 10 LUIDSPREKERS. Voor muziekliefhebbers beschikt de Outback 3.6R over een McIntosh audiosysteem dat een 5.1-kanaals surround-sound geluid verspreidt via 10 luidsprekers, waaronder de grote woofer voor een rijk en vol basgeluid. Bij de technische vormgeving van dit systeem werd rekening gehouden met de carrosseriestructuur van de Outback. Het resultaat is een werkelijk voortreffelijke geluidskwaliteit op elk type wegdek, waarbij het externe geluidsniveau dat varieert met de rijsnelheid automatisch wordt gecompenseerd. Ondersteunend daarbij werken details als de massadempers voor de luidsprekers in de deuren en de tweeters in het dashboard. Het surround sound-geluid is daarmee rijk en realistisch en doet over een veel breder spectrum groots aan. Dit systeem wordt gecombineerd met een navigatiesysteem en een in het dashboard ondergebrachte DVD/CD-speler geschikt voor MP3 en WMA*2 .

08

EXTRA ZICHT NAAR ACHTEREN. COMFORTABELE PARKEERHULP. Alle modellen zijn standaard uitgerust met een achteruitrijcamera. Zodra de bestuurder de achteruitversnelling inschakelt, toont de camera direct een live kleurenbeeld op het scherm in het dashboard van de Outback, samen met aanwijzingen die het parkeren vergemakkelijken.

iPod. MP3. UW EIGEN MUZIEK. SLIM EN GEMAKKELIJK. Sluit uw iPod*3 of andere mobiele afspeelapparatuur aan op de standaard AUX en USB aansluiting en beluister uw eigen digitale muziek via het audiosysteem van de Outback.

*1 Optioneel. *2 WMA: WMA is een handelsmerk van Microsoft corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. *3 Apple en iPod zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. *4 Bluetooth is een gedeponeerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. Amerika. *5 SRS CS Auto Sound System is een handelsmerk van SRS Labs, Inc.

09


Goede ideeĂŤn bij elke zitplaats. WAT HET IS:

De Outback staat altijd klaar om aan uw wensen te voldoen. Het veelzijdig inzetbare,

Zijn creatieve flexibiliteit, grote bagageruimte en handige mogelijkheden voor het opbergen en vasthaken van bagage, zorgen ervoor dat de Outback steeds paraat is voor elk uitstapje.

ruime interieur is intelligent vormgegeven en biedt een overvloed aan ruimte voor gezin en vrienden, en waar u verder maar aan zou denken. Het compacte ontwerp van de wielophanging met dwarsgeplaatste wieldraagarmen creĂŤert extra bagageruimte,

WAT HET DOET: De Outback biedt u de capaciteit en ruimte die nodig zijn om alles wat u wilt inderdaad mee te kunnen nemen.

waardoor de Outback met gemak omvangrijke bagage kan bergen en zich thuis voelt op slingerende landwegen.

GEEF SPONTANITEIT EEN KANS. Binnenin de Outback is de overvloedige ruimte intelligent ingedeeld, zodat u in een oogwenk de zit- en opbergmogelijkheden naar uw hand zet. Dankzij de in een 60/40 verhouding neerklapbare achterbank neemt u desgewenst gemakkelijk omvangrijke spullen mee; u kiest gewoon de schikking die u het beste uitkomt.

RUIMTE MAKEN IS HEEL EENVOUDIG. Als u wat meer ruimte nodig heeft, gebruikt u gewoon de hendels in de bagageruimte om de achterbank gemakkelijk neer te klappen.

10

FLEXIBEL SPULLEN OPBERGEN.

VEELZIJDIG EN VEILIG.

Slimme techniek is overal merkbaar in het ruime interieur van de Outback. De flinke console met beklede armsteun bevat een handig bergvak met 12-volt aansluiting. Verder zijn er opbergmogelijkheden in de rugleuningen van de voorstoelen, vier bekerhouders en ruim bemeten bergruimten in de voor- en achterdeuren met elk hun eigen fleshouder.

De uittrekbare bagage-afdekrolhoes van de Outback onttrekt de inhoud van de bagageruimte aan het zicht en beschermt de bagage tegen zonlicht. Door de lichtgewicht maar robuuste aluminium constructie laat de afdekrolhoes zich gemakkelijk verwijderen als u door het neerklappen van de achterbank bagage van grote omvang wilt vervoeren.

11


Vertrouw controle om overal te komen. Wat uw reisplan ook is, uw Subaru Outback brengt u er altijd in alle gemoedsrust heen, en ook weer terug naar huis. En onderweg geniet u, want de unieke prestaties van de Outback maken de reis zelf soms nog aangenamer dan het reisdoel.

12

13


Totale beheersing

vanuit het hart van de auto.

Symmetrical All Wheel Drive Subaru heeft bijna 40 jaar besteed aan de ontwikkeling en de verdere verfijning van het Symmetrical AWD-systeem, dat is gekoppeld aan de SUBARU BOXER motor om u een opzienbarende rijstabiliteit en beheersing te bieden. Deze nagenoeg perfecte symmetrische samenstelling maximaliseert het aan het wegdek afgeleverde motorkoppel en combineert dit met buitengewone trekkracht, voor totale controle onder vrijwel alle rijomstandigheden.

GEDREVEN DYNAMIEK De superieure trekkracht maakt acceleratie tot een onmiddellijk voelbare sensatie. De symmetrie bevordert het responsieve weggedrag van de Outback, die in bochten vlekkeloos en stabiel reageert. Voor steeds weer dat unieke gevoel van totale beheersing.

CONSTANT WEGCONTACT Hoe meer uw banden contact hebben met het wegdek, hoe controle u heeft over het weggedrag. Onophoudelijk wordt er motorkoppel op alle vier wielen overgebracht, om het best mogelijke contact met de weg te handhaven, waardoor optimale handling en beheersing wordt bereikt.

WENDBAARHEID ALS HET EROP AANKOMT Onder slechte weersomstandigheden of reagerend op een plotseling opdoemende noodsituatie tellen fracties van seconden. Juist dan merkt u wat de maximale symmetrie en nagenoeg volledige balans van kant tot kant in de aandrijflijn betekenen door de solide stabiliteit, de preciese stuureigenschappen en de ruim voorhanden extra grip. 14

15


Binnenin elke Subaru

schuilt de kracht die stimuleert. SUBARU BOXER motor Maar weinig andere auto’s evenaren het assertieve zelfvertrouwen van de Outback; de unieke onderliggende techniek zal u daarom misschien niet verbazen. In de SUBARU BOXER motor liggen de cilinders tegenover elkaar op 180 graden aan beide zijden van de krukas, een horizontale configuratie die lager en platter kan worden ingebouwd dan andere motortypen. Het zwaartepunt van de motor en dus van de hele auto komt daarmee flink lager te liggen, zodat de balans beter gewaarborgd blijft. Bovendien bewegen de zuigers in tegengestelde richting en neigen de massakrachten zo uiteindelijk naar nul, de meest natuurlijke manier om trillingen te beperken.

EXTRA RIJSTABILITEIT Doordat het motorblok platter is en lager in het chassis ligt, is het zwaartepunt lager, is de gehele auto stabieler en weerstaat de opbouw de zijdelingse bewegingen beter dan bij andere motortypen.

SOEPELE AANDRIJFKRACHT Bij elk toerental geeft de motor direct en soepel responsieve aandrijfkracht. Doordat de zuigers horizontaal liggen en tegen elkaar in bewegen, worden vibraties sterk tegengegaan, hetgeen het comfort verhoogt en waardoor elke rit als stimulerend wordt ervaren.

EEN LEVEN LANG PRESTEREN De platte constructie maakt het motorblok inherent stijf en zelfbalancerend en genereert veel minder trillingen dan in een V-blok of lijnmotor. Heel gunstig voor de levensduur en betrouwbare, niet-aflatende prestaties.

16

17


WAT HET IS: De horizontaal tegenover elkaar liggende zuigers in de SUBARU BOXER motor delen per stoot een tegenstoot uit.

400 400

150 150

300 300

100 100

200 200

50 50

100 100

00

00 000 4,000 4000 6,000 6000 8000 00 2 2,000 8,000

De motor beschikt zo over vanzelfsprekende balans voor buitengewone soepelheid, is inherent stijf voor extra weerstand en ligt lager ten opzichte van gewone SUV’s.

300 300

80

200 200

40

100 100

00

2000 2,000

4000 4,000

Engine Speed(tpm) (rpm) Toerental

2,0 -LITER DOHC SUBARU BOXER DIESEL 925SOHC

MAX. VERMOGEN: 110 kW (150 pk) / 3600 tpm MAX. KOPPEL: 350 Nm / 1600 - 2400 tpm

00 6000 6,000

BRANDSTOFVERBRUIK* 2.0D (6MT): 5,9 l/100 km CO2-EMISSIE* 2.0D (6MT): 155 g/km*

Natuurlijke eigenschappen van de SUBARU BOXER als de inherente stijfheid, de soepele reactie en de stille loop vormen de ideale configuratie voor ‘s werelds eerste BOXER DIESEL in een in serie geproduceerde personenauto. De extra hoge druk in de common rail, de verbeterde katalysator met gesloten roetfilter, de turbolader met variabele geometrie plus de elektrische stuurbekrachtiging zorgen voor uitstekende cijfers qua brandstofverbruik en CO2 emissie. Met de keramische gloeibougies start de motor snel onder koude weersomstandigheden. En terwijl de auto aan de strenge eisen van de EURO 5 emissienorm voldoet, levert hij zelfs meer koppel vergeleken met het voorgaande modeljaar. De koppelcurve klimt al vanaf 1600 tpm naar 350 Nm, zodat u vanuit elke rijsnelheid gemakkelijk accelereert. Bovendien levert de geoptimaliseerde afstelling van de krachtbron in combinatie met de nieuw ontworpen, handbediende 6-versnellingsbak qua brandstofverbruik een verbetering op van 7% vergeleken met de vorige modellen.

18

CO2 EMISSIE* 3.6R (5AT): 232 g/km

150 150

300 300

100 100

200 200

50

100 100

00

00 000 4,000 4000 6,000 6000 8000 00 2 2,000 8,000

Engine Speed trpm) (rpm) Toerental

Engine Torque (Nm) Koppel (Nm)

00

MAX. VERMOGEN: 191 kW (260 pk) / 5600 tpm MAX. KOPPEL: 350 Nm / 4400 tpm

De grootste en meest verfijnde SUBARU BOXER motor leverbaar in de Outback is befaamd om zijn stille en soepele loop, de geringe emissiewaarde en het veelgeprezen hoge rendement. Een licht, compact gebouwd en perfect gebalanceerd motorblok, aangevuld door een systeem met variabele kleppentijden zorgt voor een indrukwekkend motorkoppel. De lagere inwendige wrijving en de extra stijve constructie hebben de geluids- en trillingsniveaus sterk doen afnemen en zorgen voor gunstige brandstofverbruik- en emissiecijfers.

Engine Power (kW) Vermogen (kW)

Engine Power (kW)

120 120

Koppel (Nm)

400 400

Engine Torque (Nm)

Vermogen (kW)

520B

3,6 -LITER DOHC SUBARU BOXER BRANDSTOFVERBRUIK* 3.6R (5AT): 10,0 l/100 km

Engine Speed trpm) (rpm) Toerental

WAT HET DOET:

160 160

Engine Torque (Nm) Koppel (Nm)

Tegen elkaar in werkende krachten.

Engine Power (kW) Vermogen (kW)

936DOHC 200 200

2,5 -LITER SOHC SUBARU BOXER MAX. VERMOGEN: 123 kW (167 pk) / 5600 tpm MAX. KOPPEL: 229 Nm / 4000 tpm BRANDSTOFVERBRUIK* 2.5i (6MT): 8,6 l/100 km

2.5i (Lineartronic): 8,4 l/100 km

CO2 EMISSIE* 2.5i (6MT): 199 g/km

2.5i (Lineartronic): 194 g/km

De met enkele bovenliggende nokkenassen uitgevoerde motor van de Outback combineert moeiteloos een gunstig brandstofverbruik met de zeer lage emissiewaarden volgens de EURO 5 norm. De uitgevoerde verfijningen aan de zuigers, in- en uitlaatpoorten, inlaatspruitstuk en zelfs aan de bougies zorgen ervoor dat de motor responsiever reageert in de stad, op de snelweg soepeler zijn kilometers aflegt en op nagenoeg elk type wegdek met betere emissiewaarden presteert.

*Volgens de 715/2007/EC-692/2008/EC. EURO 5 emissienormen.

19


Steeds vlekkeloos schakelen. WAT HET IS: De Outback is er met een transmissie naar keuze, inclusief de uiterst efficiënte Lineartronic (continu variabele transmissie), elk afgestemd op de specifieke variant van Symmetrical AWD. WAT HET DOET: Op welke wijze u de motorprestaties ook wenst aan te wenden, u zult altijd aangenaam verrast zijn door de solide balans, de rijstabiliteit en de controle van het Symmetrical AWD-systeem.

LINEARTRONIC + AWD MET ACTIEVE KOPPELVERDELING

5-TRAPS AUTOMAAT + AWD MET VARIABELE KOPPELDISTRIBUTIE

HANDGESCHAKELDE 6-BAK + AWD MET LIMITED SLIP MIDDENDIFFERENTIEEL

De Lineartronic in de Outback 2.5i uitvoeringen reageert onmiddellijk en naadloos op wijzigende rijomstandigheden. Deze CVT-versnellingsbak heeft een ketting i.p.v. een riem waardoor hij nu een veel ruimer bereik aan overbrengingsverhoudingen kan overbruggen. De hele auto presteert hiermee beter en effectiever, terwijl de motor sneller reageert op het gaspedaal. In de langsrichting is Lineartronic samengebouwd met het AWD-systeem met actieve koppelverdeling dat reageert op wijzigingen in tractie en op feedback afkomstig van transmissie en bestuurder, voor een continue regeling van de best mogelijke koppelverdeling over voor- en achterwielen. De schakelpaddles vormen daarnaast een altijd beschikbare handschakelmodus met 6 standen waarmee de bestuurder zijn wensen uiterst snel ziet uitgevoerd.

De Outback 3.6R uitvoeringen zijn uitgerust met een verder verfijnde E-5AT automatische versnellingsbak in combinatie met een AWD-systeem met variabele koppeldistributie. Dit systeem verdeelt het motorkoppel continu over alle vier wielen (met de nadruk op de achterwielen) voor het verkrijgen van optimale stuureigenschappen alsmede superieure trekkracht en rijstabiliteit. De elektronisch geregelde 5-traps versnellingsbak heeft een bedieningsfunctie voor adaptief schakelen, een synchronisatiefunctie om het motortoerental automatisch en soepel te regelen bij terugschakelen en een handschakelmodus via schakelpaddles aan het stuur.

Voor maximale beheersing van het rijgedrag en een sportief schakelgevoel heeft de Outback 2.0D uitvoering standaard een vloeiend schakelende handbediende 6-versnellingsbak. Deze werkt samen met het AWD-systeem met middendifferentieel en een viscosekoppeling. Zodra de draaisnelheden van de voor- en achterwielen verschillen grijpt het systeem in om het aandrijfkoppel in de beste verhouding te verdelen. De 6-versnellingsbak schakelt soepeler en preciezer, terwijl de compacte afmetingen ervan en het geringe gewicht bijdragen tot de sportieve beleving van de Outback.

SI-DRIVE: EEN RIJMODUS VOOR TOPPRESTATIES. Met de om zijn veelzijdigheid bewonderde SUBARU Intelligent Drive (SI-DRIVE) kan de bestuurder van de Outback op elk moment zelf kiezen met welke respons de aandrijflijn moet reageren, in functie van zijn rijstijl, de wegomstandigheden of actuele verkeerscondities. Na het selecteren van een van de drie rijstanden door middel van een handige, centraal geplaatste knop, past SI-DRIVE de reactie op de gasbediening en het schakelgedrag van de automatische versnellingsbak snel aan, zodanig dat onder elke omstandigheid over de beste prestaties kan worden beschikt.

SPORT-MODUS In de Sport-modus reageert de motor soepel en optimaal, ongeacht de rijsnelheid. U merkt onmiddellijk aan de lineaire reactie van het motorblok hoe verfijnd en krachtig het koppel aan de grond wordt gebracht. SPORT SHARP-MODUS De directe schakelpunten van de automatische transmissie zijn nu verlegd naar hogere toerentallen, terwijl bij terugschakelen een grote rol is weggelegd voor de synchronisatiefunctie die het motortoerental automatisch en soepel regelt. Zo kan de brede en platte koppelcurve van de Outback gehandhaafd blijven. INTELLIGENT-MODUS

20

SCHAKELPADDLES

CRUISE CONTROL

Of de Outback nu is uitgerust met de innovatieve Lineartronic of de 5-traps automatische transmissie, met de schakelpaddles aan het stuur beschikt de bestuurder altijd over een sportieve handschakelmodus.

Elektronische cruise control is in elk model standaard, prettig om op rustige wegen een vaste, vooraf ingestelde rijsnelheid te kunnen aanhouden. De elegante, in metallic finish uitgevoerde bedieningstoetsen zitten op het stuurwiel.

Met een druk op de knop activeert SI-DRIVE de Intelligent-modus, voor responsief rijden en verantwoordelijkheid voor het milieu. De gasbediening combineert nu optimale rijeigenschappen met souplesse en efficiëntie.

21


In het teken van stabiliteit. Controle in elke bocht. WAT HET IS: Talrijke onderdelen zijn op harmonieuze wijze op elkaar afgestemd en kunnen de reactie van de auto onmiddellijk aanpassen, geheel conform uw bedoelingen als bestuurder. En alles met ĂŠĂŠn doel: een perfect weggedrag. WAT HET DOET: Alleen doordat alle onderdelen, groot en klein, harmonieus samenwerken komt in de Outback dat unieke evenwicht tussen gretige reactie en soepel weggedrag tot uiting. Dit vertaalt zich in een zelfverzekerde, veilige respons, ongeacht de omstandigheden.

HET DYNAMIC CHASSIS CONTROL CONCEPT VAN SUBARU

VOORWIELOPHANGING

Dankzij innovatieve Subaru-techniek is een nieuw evenwicht ontstaan tussen onberispelijk weggedrag, maximale bescherming voor inzittenden en passie voor autorijden. Het Dynamic Chassis Control Concept van Subaru (DC 3) versterkt de voordelen van het lage zwaartepunt

De met veerpoten uitgevoerde voorwielophanging van de Outback werkt perfect samen met het dynamische DC 3 concept van Subaru. Het systeem omvat bovendien een zeer stijf draagsteunframe, extra spoorbreedte en lange veerwegen. Het eindresultaat: een auto die in bochten koersvast aan de weg kleeft en die rustiger en comfortabel rijdt op uiteenlopende soorten wegdek.

en de AWD-stabiliteit, hetgeen tot uiting komt in alle rijomstandigheden met de Outback.

RIJSTABILITEIT EN COMFORT IN DE BESTE DOSERING In de Outback worden de natuurlijke pluspunten van de specifieke Subaru-bouwwijze balans, beheersing en respons - op een hoger plan gebracht met het vernieuwende Subaru DC 3. Op kritieke punten in de carrosserie zijn extra trekvaste staalsoorten gehanteerd om zo zowel aan sterkte als aan flexibiliteit te winnen. Het rijgedrag werd zo stabieler en preciezer, terwijl ook het rijcomfort aanmerkelijk toenam.

SOEPEL EN RUSTIG RIJDEN Een extra stijf draagsteunframe aan de voorkant zorgt voor een natuurlijk en precies stuurgevoel terwijl dit de motor en de voorwielophanging bovendien effectief isoleert, voor soepel en rustig rijden. Centraal bij dit alles staat wat autorijden tot een waar genoegen maakt: het samengaan van zelfvertrouwen met comfort, sportiviteit met veiligheid en elegantie met efficiency. Alles perfect in balans.

22

ACHTERWIELOPHANGING Op onverharde wegen of in een scherpe bocht vult in de Outback de achterwielophanging met dubbele dwarsdraagarmen het dynamische DC 3 concept perfect aan: de auto blijft onaangedaan en precies reageren. Om de rijstabiliteit te maximaliseren en het responsieve weggedrag te verbeteren is de wielophanging uitgerust met kogelgeleidingen met kussenblok in de onderste wieldraagarmen. De schokdempers hebben lastafhankelijke hoogteregeling, om bij een zwaar beladen auto automatisch de meest gunstige rijhoogte te handhaven.

23


Vertrouw op veiligheid en reken op gemoedsrust. Of u nu een lange reis maakt over ruwe landwegen of gewoon van uw dagelijkse werk komt, uw trip begint altijd met zelfverzekerde gemoedsrust omdat uw Outback is gebouwd rond Subaru’s bewezen veiligheidstechnologie die voortdurend waakt over uw bescherming.

24

25


Alles onder controle. Het gevaar vóór blijven. WAT HET IS: Het voortreffelijke weggedrag van de Outback, de stabiliteit van de permanente vierwielaandrijving en de geavanceerde actieve veiligheidssystemen helpen in onvoorziene omstandigheden de beheersing te behouden. WAT HET DOET: Een snel, proactief ingrijpen helpt u bij het ontwijken van mogelijk onheil. Vermijding is immers de beste manier om een botsing vóór te blijven.

ACTIEVE VEILIGHEID, OM EEN AANRIJDING TE VOORKOMEN

VEHICLES DYNAMICS CONTROL SYSTEEM

Subaru zorgt ervoor dat u als bestuurder volop gemoedsrust ervaart, om zo te inspireren tot zelfverzekerd rijden. Veilige mobiliteit voor elke verkeersdeelnemer en een ontspannen rijervaring, daar gaat het om. Zodat u in alle vrijheid geniet van alle gemakken die een Outback te bieden heeft. De vele functies waardoor de Outback zo heerlijk rijdt dienen wel degelijk ook een serieuzer doel: inzittenden beschermen tegen onverwacht onheil. Het stabiele, solide weggedrag dat zo treffend is voor Symmetrical AWD, zorgt dat u onder vrijwel alle weersomstandigheden de controle behoudt. De SUBARU BOXER motor draagt ook bij tot die veiligheid, dankzij het lager gelegen zwaartepunt waardoor de auto nog meer aan het wegdek kleeft. Het standaard aanwezige Vehicle Dynamics Control en de ruim voorhanden remkracht werken ongeveer zoals atletisch reactievermogen. De extra precisie van de met een draagsteunframe gemonteerde voorwielophanging en stuurinrichting helpen de bestuurder om opduikend onheil al op voorhand te ontwijken. Want Subaru vindt dat u een aanrijding het best doorstaat door er gewoon voor te zorgen dat deze niet plaatsvindt.

Het standaard in elke Outback aanwezige Vehicle Dynamics Control-systeem registreert en analyseert via een hele serie sensoren of de auto werkelijk de door de bestuurder gewenste koers volgt. Als de auto uit balans dreigt te raken, worden de AWD-aandrijfkoppelverdeling, het motorvermogen en de remkracht per wiel aangepast als hulp om de auto in de gewenste richting te houden.

Onderstuur

Overstuur

Ideaal de bocht door

REMSYSTEEM Het remsysteem voorziet standaard in schijfremmen op alle vier wielen, achter uitgevoerd met lichtgewicht aluminium remklauwen, terwijl een nieuw ontworpen rembekrachtiger zorgt voor een trefzeker remgevoel. Het anti-blokkeersysteem werkt samen met de elektronische gewichtsafhankelijke remdrukregeling om bij een beladen auto de remdruk over voor- en achterwielen te herverdelen. Een speciale functie in de rembekrachtiger verhoogt bij een noodstop de effectieve remkracht, ingeval de bestuurder zelf het rempedaal niet hard genoeg intrapt. Als u geparkeerd staat op een weg die 5% of meer helt en wilt wegrijden, voorkomt Subaru’s hellingremfunctie dat de Outback achteruit zou rijden. Dit gebeurt door automatische bekrachtiging van de elektronische handrem, terwijl deze bij het wegrijden de rem automatisch vrijgeeft.

26

27


Royale bescherming is het uitgangspunt. WAT HET IS: Geavanceerde veiligheidsfuncties, airbag- en gordelsystemen en de u geheel omringende carrosseriestructuur werken eendrachtig samen voor maximale bescherming. WAT HET DOET: In elk technisch onderdeel is rekening gehouden met veiligheid, dankzij een allesomvattende benadering waardoor Subaru haar alom gerespecteerde bescherming biedt.

PASSIEVE VEILIGHEID, OM EEN AANRIJDING TE DOORSTAAN

STOELEN, VEILIGHEIDSGORDELS EN SRS*AIRBAGS

Subaru werkt onafgebroken verder aan meer veiligheid. Echter zelfs met de meest geavanceerde systemen voor actieve veiligheid is een ongeval soms niet te voorkomen. Daarom heeft de Outback een aantal intelligente voorzieningen en systemen die inzittenden nog beter beschermen mocht het ooit zover komen. Deze functies combineren de weerstand door middel van stijfheid met gecontroleerde vervorming, om zo de botsenergie weg te leiden. Het draagsteunsysteem voor het motorblok werkt in feite als een verlenging van de kreukelzone aan de voorkant. In de zijkanten zitten in elke deur twee beschermingsbalken ingebouwd. Een uitgebreide reeks airbags, stoelen voorin die nekletsel helpen voorkomen, automatisch terugschuivende pedaalsteunen en 3-punts veiligheidsgordels ondersteunen de onmiddellijke veiligheid van inzittenden. Dat past als kernwaarde in Subaru’s filosofie, namelijk dat rijplezier begint met gemoedsrust.

Elke Outback is standaard uitgerust met voorSRS* airbags, zij-SRS* airbags voorin en achterin en gordijn-SRS* airbags. De in hoogte verstelbare voorste veiligheidsgordels hebben gordelspanners en krachtbegrenzers. Bij een botsing van achteren spelen voorin de extra stijve stoelframes, de vormgeving van de hoofdsteunen en details als de energieabsorberende bevestigingen van de inwendige stoelveren, hun heilzame rol bij het helpen verminderen van de kans op nekletsel.

NAAR ONDEREN WEGSCHUIVENDE MOTOR Subaru volgt een eigen koers als het om uw veiligheid gaat. Wanneer zich een frontale botsing voordoet, zullen de SUBARU BOXER motor en de versnellingsbak van uw Outback door hun constructie de stootbelasting absorberen en onder het inzittendencompartiment schuiven; dit alles ter bescherming van bestuurder en passagiers.

BESCHERMING VOOR VOETGANGERS Al in het ontwerpstadium van de Outback werd topprioriteit toegekend aan de bescherming van voetgangers. De ruimte tussen motorkap en motorblok werkt schokdempend en vermindert de kans op letsel mocht een voetganger bij een ongeval worden aangereden. Hetzelfde geldt voor de energieabsorberende voorbumper en de veiliger vormgeving van de speciale zone rondom de voorruitwissers.

RINGVORMIGE VERSTEVIGINGSPROFIELEN De ringvormige profielstructuur verstevigt het interieur vanaf het dak langs deuren en deurstijlen naar de bodemplaat. Via deze structuur wordt bij een aanrijding de botsenergie van de inzittenden weggeleid. De kreukelzone aan de voorkant maakt deel uit van het chassis en het draagsteunframe voor het motorblok heeft als ingebouwd neveneffect dat deze componenten bij een frontale botsing op afstand van het interieur worden gehouden. 28

*SRS: Supplemental Restraint System. Effectief in combinatie met het gebruik van veiligheidsgordels.

29


UITVOERINGEN OUTBACK 2.0D

OUTBACK 3.6R

Graphite Grey Metallic

AFMETINGEN: L x B x H: 4775 x 1820 x 1605 mm MOTOR: 4-cilinder boxer-diesel met turbodrukvulling, DOHC, 16 kleppen CILINDERINHOUD: 1998 cm3 MAX. VERMOGEN: 110 kW (150 pk) / 3600 tpm MAX. KOPPEL: 350 Nm / 1600 - 2400 tpm TRANSMISSIE: handgeschakelde 6-versnellingsbak, AWD

OUTBACK 2.5i

(leverbaar op speciale bestelling)

Crystal Black Silica

Ice Silver Metallic

Sunlight Gold Opal

OUTBACK 3.6R AFMETINGEN L x B x H: 4775 x 1820 x 1605 mm MOTOR: 6-cilinder boxer, benzine, DOHC, 24 kleppen CILINDERINHOUD: 3630 cm3 MAX/ VERMOGEN: 191 kW (260 pk) / 5600 tpm MAX. KOPPEL: 350 Nm / 4400 tpm TRANSMISSIE: 5-traps automatische versnellingsbak, AWD

OUTBACK 2.5i AFMETINGEN L x B x H: 4775 x 1820 x 1605 mm MOTOR: 4-cilinder boxer, benzine, SOHC, 16 kleppen CILINDERINHOUD: 2457 cm3 MAX. VERMOGEN: 123 kW (167 pk) / 5600 tpm MAX. KOPPEL: 229 Nm / 4000 tpm TRANSMISSIE: handgeschakelde 6-versnellingsbak of Lineartronic, AWD

30

31


Slim en handig, binnen en buiten.

32

Automatisch inschakelende koplampen

Mistlampen voor

Automatische voorruitwissers met regensensor

Verwarmbare buitenspiegels

Verlichte make-upspiegels

Bergruimte in dakconsole

Multi-informatiedisplay

Klimaatregeling in twee zones

Een lichtsensor zorgt ervoor dat de koplampen bij het intreden van de schemering automatisch aan gaan en schakelt deze weer uit zodra u de sleutel uit het contactslot haalt.

De met multireflectors uitgeruste mistlampen stralen bij mist over een breed en laag vlak zonder hinderlijke weerkaatsing, voor extra veiligheid.

De standaard automatische voorruitwissers detecteren regenval en passen de wisinterval en de wissnelheid automatisch aan.

De extra grote, elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels zijn tevens verwarmbaar en hebben ge誰ntegreerde LED-richtingaanwijzers.

Zowel de bestuurder als de passagier voorin beschikken over een afgedekte en verlichte make-upspiegel.

Een van de vele opbergplekken in de Outback zit in deze dakconsole; hier bergt u bijvoorbeeld uw zonnebril op, direct onder handbereik .

Een digitaal display bovenaan het dashboard geeft de tijd, de buitentemperatuur, het actuele of gemiddelde brandstofverbruik alsmede de actieradius met de nog resterende brandstof weer.

Alle uitvoeringen beschikken over een systeem voor automatische klimaatregeling in twee zones, in combinatie met een digitaal display en de via een druktoets te activeren functie voor voorruitontdooiing.

Elektrisch bedienbaar glazen schuifdak

Toegang zonder sleutel en starten via drukknop*1

Elektronische handrem

In 4 richtingen verstelbaar stuur

Ventilatieopeningen achter*1

Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel

Verwarmbare voorstoelen*3

Lichtmetalen 17-inch velgen

Het optioneel leverbare, extra groot en elektrisch bedienbare glazen schuifdak, voorzien van handbediende zonwering, biedt panoramisch zicht en volop frisse lucht voor inzittenden voor en achter.

Met de Keyless Access-instapfunctie met startknop kunt u de autodeuren ontgrendelen, de motor starten en wegrijden zonder uw sleutel tevoorschijn te halen.

De als drukknop uitgevoerde handrem is gemakkelijker te bedienen dan een pedaal of hendel en neemt bovendien geen ruimte in beslag bij de benen of bij de middenconsole.

Kies de rijstand van uw voorkeur door het stuur omhoog of omlaag te zetten en de stuurkolom in of uit te schuiven.

Outback-uitvoeringen met optionele lederen stoelbekleding hebben in de console tussen de stoelen voorin instelbare ventilatieopeningen voor de passagiers achterin.

De volgens 10 standen elektrisch verstelbare bestuurdersstoel heeft ook een elektrisch instelbare lendensteun. De uitvoeringen met lederen interieurbekleding beschikken over een geheugenfunctie* 2, waarbij elke contactsleutel zijn eigen instelling kan opslaan.

De standaard verwarmbare voorstoelen zijn instelbaar met twee warmtestanden, resp. voor snel opwarmen of voor comfortabel bijverwarmen.

Alle Outback-uitvoeringen beschikken over 17-inch lichtmetalen velgen.

*1 Optioneel op 2.5i, standaard op 3.6R. *2 Optioneel op alle uitvoeringen. *3 Optioneel op 2.0D, standaard op 2.5i en 3.6R.

33


ACCESSOIRES

Vertrouw op uw auto, reken op “Confidence in Motion”.

Rijd in uw eigen stijl. Elke Outback is qua uitrusting rijkelijk voorzien, maar Subaru-accessoires vormen de perfecte manier om uw Subaru dat accent te geven dat past bij uw levensstijl. Het kan dan gaan om extra gebruiksgemak, meer uitgebreide functionaliteit of visuele accenten bij het uiterlijk van uw Outback. Subaru’s originele accessoires zijn naadloos afgestemd op en in overeenstemming met de kwaliteit van uw Outback. Alle mogelijkheden staan uitgebreid beschreven in de accessoirebrochure bij uw dichtstbijzijnde Subaru dealer.

34

Spatlapset

Achterbumper beschermplaat (staal)

Achterbumper beschermplaat (kunststof)

Bagageruimte bevestigingsrail en -haak

Bagageruimte verdeelschot

Voor-onder beschermplaat (kunststof)

Zij-onder beschermplaat (kunststof)

Achter-onder beschermplaat (kunststof)

Aluminium dakdragerset

Trekhaak

Fuji Heavy Industries Ltd. en N.V. Subaru Benelux S.A. behouden zich te allen tijde het recht voor zonder voorafgaande kennisgeving type-benamingen, specificaties, modeluitvoeringen, uitrusting en kleuren te wijzigen. In de brochure afgebeelde typen, uitvoeringen, kleuren en accessoires kunnen afwijken van het leveringsprogramma, dat bovendien per land kan verschillen. Vraag de officiële Subaru-dealer naar het actuele leveringsprogramma. Hoewel deze brochure met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden van welke aard ook. Voor België, milieu-informatie KB 19/03/2004: www.subaru.be.


T EC H N I SC H E G EG E V E N S O U T BAC K Symmetrical AWD (All-Wheel Drive) Item

3.6R * 1 Automatisch / 5

Handgeschakeld / 6

Vloeis tofgekoelde Boxermotor DOHC 6 -cilinder, 24 kleppen, benzine 92,0 X 91,0 3.630 10,5:1 Multi Point Sequentiële Injec tie

Vloeis tofgekoelde Boxermotor DOHC 4 -cilinder, 16 kleppen, Turbo Diesel 86,0 X 86,0 1.998 16,3:1 Common Rail

110 (150) / 3.600 350 / 1.600 –2.400 195 (in de 6e versnelling) 9,7 7,1 (14,1) 5,2 (19,2) 5,9 (16,9)

2.5i Handgeschakeld / 6

Linear tronic

2.0D

MOTOR Type

Vloeis tofgekoelde Boxermotor SOHC 4 -cilinder, 16 kleppen, benzine

Boring x slag Cilinderinhoud Compressieverhouding Brands tofsys teem Tankinhoud PRESTATIES Max. vermogen (DIN) Max. koppel (DIN) Topsnelheid Acceleratie 0 -100 km/u Brands tof verbruik * 2

mm cc

99,5 X 79,0 2.457 10,0:1 Multi Point Sequentiële Injec tie

liter

s tad buitenweg gecombineerd

CO2 emissie * 2 A ANDRIJVING

65

kW (pk)/rpm Nm/rpm km/u sec. l/100 km (km/l) l/100 km (km/l) l/100 km (km/l)

123 (167) / 5.600 229 / 4.000 201 (in de 5e versnelling) 9,6 11,7 (8,5) 6,8 (14,7) 8,6 (11,6)

198 (in de D -s tand) 10,4 11,3 (8,8) 6,7 (14,9) 8,4 (11,9)

191 (260) / 5.600 350 / 4.400 230 (in de 4e versnelling) 7,5 14,4 (6,9) 7,5 (13,3) 10,0 (10,0)

199

194

232

155

Centraal Dif ferentieel met viscosekoppeling

Centraal Dif ferentieel met ac tieve kracht verdeling

Centraal Dif ferentieel met variabele kracht verdeling

Centraal Dif ferentieel met viscosekoppeling

g/km

All Wheel Drive (AWD) t ype AFMETINGEN EN GEWICHTEN Lengte Breedte Hoogte Wielbasis

Bodemvrijheid

mm mm mm mm mm mm mm

4.775 1.820 1.605 2.745 1.540 1.540 200

Inhoud bagageruimte met achterbank neergeklapt, tot het dak* 3

liter

1.726 (1.677 met schuifdak)

liter

526

Spoorbreedte

Voor Achter

Inhoud bagageruimte met achterbank in gewone stand * 3 Aantal zitplaat sen Kentekengewicht Nederland Leeggewicht België (min.) Max. toelaatbaar gewicht Max. toelaatbaar treingewicht Max. toelaatbaar aanhangergewicht (geremd) Max. toelaatbaar aanhangergewicht (ongeremd) Max. dakbelas ting Max. ver ticale kogeldruk A ANDRIJVING D -s tand (Linear tronic) 1e 2e 3e Overbrengingen 4e 5e 6e Achteruit Eindoverbrenging CHASSIS Stuurinrichting Voor Ophanging (4 -wielen onafhankelijk) Achter Draaicirkel Voor Remmen Achter Band-/velgmaat

personen kg kg kg kg kg kg kg kg

5 1.468 1.493 2.010 3.810 1.800

1.508 1.533 2.040 3.840 1.800

1.546 1.571 2.085 3.785 1.700

— 3,540 2,264 1,471 1,000 0,834 — 2,370 3,083

— 3,454 1,750 1,062 0,785 0,634 0,557 3,636 4,444

750 80 82 — 3,454 1,947 1,296 0,972 0,825 0,695 3,636 4,444

3,525 – 0,558 3,525 2,238 1,641 1,194 0,850 0,611 2,358 3,900

m

*1 Op speciale bes telling leverbaar *2 Brands tof verbruik en CO2 emissies: volgens richtlijnen 715/2007/EC- 692/2008/EC *3 Measured by VDA (V214)

1.562 1.587 2.100 4.100 2.000

Schijfremmen

Tandheugel met elek trische bekrachtiging MacPherson t ype Double Wishbone t ype 11,0 Geventileerde schijfremmen Geventileerde schijfremmen 225/60R /17, 17 x 7"J

Schijfremmen

Fuji Heav y Industries Ltd. en N.V. Subaru Benelux S. A . behouden zich te allen tijde het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving specificaties, uitrusting, modellen en kleuren te wijzigen. Ofschoon deze specificaties met de grootst mogelijke zorg zijn samengesteld, kan geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden van welke aard dan ook. Voor België, milieu-informatie KB 19/03/2004: w w w.subaru.be.


S TA N DA A R D U I T R US T I N G O U T BAC K Item

2.5i 6MT

Lineartronic

3.6R * 1

2.0D

5AT

6MT

Item

3.6R ] 1

2.0D

Linear tronic

5AT

6MT l

2.5i 6MT

Klimaatbeheersing

Ex terieur 17-inch lichtmetalen velgen

l

l

l

l

Automatische activering van de ruitenwissers vóór met regensensor

l

l

l

Automatische ac tivering van de verlichting met licht sensor

l

l

l

l

Automatische airconditioning met gescheiden bediening bes tuurder & passagier en anti-s tof filter

l

l

l

l

Elek trische achterruit ver warming met timer

l

l

l

l

Ont waseming vóór- en zijruiten

l

l

l

Ruitenwisser-ontdooisys teem in voorruit

l

l

l

l Optie

l Optie

l Optie

l l

l —

l

l

l

l

Chroom raamomlijs ting

l

l

l

l

Dakrails

l

l

l

l

Dakspoiler

l —

l —

l l

l —

Optie

Optie

l

Optie

l

l

l

l

Dubbel uitlaat sys teem Elek trisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak Elektrisch inklapbare buitenspiegels met geïntegreerd LED knipperlicht Mis tachterlicht

l

l

l

l

Mis tlampen vóór

l

l

l

Pop-up t ype koplampsproeiers

l

l

l

l Optie

Ruitenwisser achter met inter val

l

l

l

l

UV bescherming van vóór- en zijruiten

l

l

l

Xenon koplampen met dynamische hoogtevers telling

l

l

l

l Optie

Stoelen / bekledingen 10-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen

Optie

Optie

l

Optie

l —

l

8-voudig elek trisch vers telbare passagierss toel

l —

l

l —

In hoogte vers telbare passagierss toel

l

l

l

60/40 neerklapbare achterbankleuningen

Elek trisch vers telbare bes tuurderss toel

Uit s troomopeningen voor passagiers achter Ventilatie sys teem achter Ver warmbare buitenspiegels Audio en Navigatie Achteruitrijcamera AUX en USB audio aansluiting (in de middenconsole) AUX audio/video aansluiting (in de middenconsole) Bluetooth®* 4 compatible hands free sys teem

l

l

l

l

l Optie

l Optie

l

l Optie

l

l

l

l

l

Optie

Optie

l

Optie

Premium audiosysteem met 4,3 inch kleurenscherm en SRS CS Auto*7: CD-speler en 6 speakers

l

l

l

l

Stuur wielbediening van het audiosys teem

l

l

l

l l

DVD navigatie-* 5 en audiosys teem met Dolby Pro Logic* 6: CD -speler en 6 speakers

Controle / Ins trumenten

l

l

Optie

Cruise control

l

l

l

Optie

Optie

l

Optie

ECO meter

l

l

l

l

l

l

l

Optie

In hoogte en lengte vers telbaar s tuur

l

l

l

l

l Optie

l Optie

l

l Optie

Liquid Cr ys tal Display en 4 meters met metallic-finish ringen

l

l

l

l

l

Multi informatie display* 8

l

l

l

l

Vanuit de bagegeruimte neerklapbare achterbankleuningen

l

l

l

Ver warmbare voors toelen

l

l

l

l Optie

Schakelpaddles aan het s tuur wiel voor bediening van de automatische transmissie

l

l

Shif t up indicator: geef t aan wanneer naar een hogere versnelling geschakeld dient te worden

l

l

Waarschuwingslampje motorolie niveau

l

l

l

l l

Lederen s toelbekleding * 2 Met leder bekleed s tuur wiel Opbergvak in rugleuning voors toelen Sleutel met geheugenfunc tie (m.b.t. instelling bestuurdersstoel)

Comfor t 12-volt aansluitingen (in middenconsole en bagageruimte)

l

l

l

l

Bekerhouders achter (in de middenarms teun)

l

l

l

l

Bekerhouders vóór

l

l

l

l

Beves tigingshaken voor bagage

l

l

l

l

Centraal opbergvak

l

l

l

l

Centrale deur vergrendeling met afs tandsbediening

l

l

l

l

Dakconsole

l

l

l

l

Elek trisch bedienbare ramen voor en achter * 3

l

l

l

l

Elek tronische parkeerrem Kaar tleeslampen vóór Keyless Access & s tar t /s top knop, incl. geheugenfunc tie Kledinghaken achter

l

l

l

l

l Optie

l Optie

l l

l Optie

l

l

l

l

Make-up spiegels vóór met verlichting en afdekklep

l

l

l

l

Middenarms teun achter

l

l

l

l

Middenconsole

l

l

l

l

Opbergbox onder bagageruimtevloer

l

l

l

l

Opbergvakken met fleshouders in alle deuren

l

l

l

l

Uit trekbare bagageruimte afdekking

l

l

l

l

Van binnenuit te openen tank vulklep

l

l

l

l

Verlichting in bagageruimte

l

l

l

l

MT : Handgeschakeld AT : Automatische transmissie l : Standaard – : Niet leverbaar Optie : Onderdeel van een optiepakket. Raadpleeg de prijslijst voor de inhoud van de pakketten. *1 Op speciale bes telling leverbaar *2 Synthetisch leder wordt voor sommige delen van de s toelbekleding gebruik t. *3 Het elek trisch bedienbaar bes tuurdersraam heef t een auto up/down func tie met anti-klem beveiliging. *4 Bluetooth® is een geregis treerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. America. *5 Voor zien van een 8-inch VGA beeldscherm *6 Dolby, Pro Logic en het dubbel-D symbool zijn geregis treerde handelsmerken van Dolby Laboratories. *7 SRS CS Auto en het symbool zijn geregis treerde handelsmerken van SRS Labs, Inc. *8 Func ties: huidig en gemiddeld brands tof verbruik, ac tieradius, buitentemperatuur en klok. *9 SRS: Supplemental Res traint Sys tem, het mees t ef fec tief indien gebruik t tezamen met de veiligheidsgordels.

Veiligheid 3 Driepunt s veiligheidsgordels achter

l

l

l

3 Hoofds teunen achter

l

l

l

l

4 -sensors/4 -kanaals ABS met elek tronische remkracht verdeler

l

l

l

l

Anti-diefs tal s tar tblokkering

l

l

l

l

Anti-whiplash voors toelen

l

l

l

l

Brake assis t sys teem

l

l

l

l

Hill holder

l

l

l

l

In hoogte vers telbare gordels vóór

l

l

l

l

ISO -FIX beves tigingspunten voor kinder zitjes

l

l

l

l

Kinderslot op achterpor tieren

l

l

l

l

Niveauregeling

l

l

l

l l

Reparatieset voor lekke band

l

l

l

SI-Drive (Subaru Intelligent Drive: keuze uit 3 motorkarak teris tieken)

l

SRS* 9 airbags bes tuurder en voorpassagier

l

l

l

l

SRS* 9 cur tain airbags vóór en achter

l

l

l

l

SRS* 9 side airbags bes tuurder en voorpassagier

l

l

l

l

Symmetrical All Wheel Drive

l

l

l

l

Trac tion Control

l

l

l

l

Vehicle Dynamic s Control sys teem (o.a. s tabiliteit scontrole)

l

l

l

l

Veiligheidsgordels vóór met gordelspanners en krachtbegrenzers

l

l

l

l

Veiligheidspedalen die letsel verminderen bij een eventuele aanrijding

l

l

l

l

Vers teviging in de deuren

l

l

l

l

Vers teviging van de s tuurkolom

l

l

l

l

Waarschuwingssignaal bij niet dragen gordel bestuurder en voorpassagier

l

l

l

l


FUJI HEAV Y INDUSTRIES LTD.

SUBARU BENELUX Vestiging Nederland:

Vestiging BelgiĂŤ:

subaru- global.com

Hoeksteen 68, 2132 MS Hoofddorp

Leuvensesteenweg 555/1 - 1930 Zaventem

T (023) 751 91 00, E info@subaru.nl

T (02) 254 75 11, E info@subaru.be

P r i n t e d i n B e l g i u m (12B O N L N L- 01S S)

www.subaru.nl

www.subaru.be


OUTBACK CARROSSERIEKLEUREN

SATIN WHITE PEARL

ICE SILVER METALLIC

SUNLIGHT GOLD OPAL

SAGE GREEN METALLIC

GAL A XY BLUE SILICA

CAMELLIA RED PEARL

GR APHITE GREY METALLIC

CRYSTAL BL ACK SILICA

STOELBEKLEDING LEDER (OPTIE)*

STOF

ZWART

ZWART

BEIGE

BEIGE (OP SPECIALE BESTELLING LEVERBAAR) *Synthetisch leder wordt voor sommige delen van de stoelbekleding gebruikt. De op deze kaart afgebeelde kleuren kunnen wegens technische beperkingen bij het drukken afwijken van de kleuren in werkelijkheid.

FUJI HEAVY INDUSTRIES LTD. Printed in Belgium (12BONLNL-01CC)

Cataloog Subaru Outback MY2012  
Cataloog Subaru Outback MY2012  

Ontdek alle informatie over de Subaru Outback

Advertisement