__MAIN_TEXT__

Page 1

BYGGETRINN

2

DU FORTJENER Å LEVE GODT 10 NYE OG MODERNE LEILIGHETER I SENTRUM AV MYRE

1


ET ENKLERE LIV ER ALLE LEILIGHETERS MOR! Ønsket om et enklere liv er selve drivkraften for å ville bo i leilighet fremfor enebolig. Derfor regnes denne drivkraften blant mange som selve “mora” til at det bygges leiligheter. Når Øksnes Entreprenør nå lanserer 8 attraktive og ­moderne leiligheter i Rådhusgata på Myre, har vi fanget opp nettopp dette ønsket og laget leiligheter som ­imøtekommer dette behovet. Og samtidig har vi klart å få det til innenfor en økonomisk ramme som, med dagens finansieringsmuligheter og lave rente, gjør dette også til en svært hyggelig økonomisk investering. Hva er det som blir så mye enklere? Vi har sett på hva de som bor i leiligheter i dag sier, og her er hovedpunktene: --… nytt er nytt og du får nesten ikke vedlikehold de første årene --… du slipper snømåking - og spaden blir ikke lettere med årene --… du slipper plenklipping --… du har bilen tørt og varmt i et felles garasjeanlegg --… en leilighet gir mindre areal for rot og manglende oversikt --… du vrir bare om nøkkelen når du skal ut og reise leiligheten er en del av et anlegg Hva kan du bruke frigjort tid og ressurser til? Likeledes har vi spurt folk som bor i leiligheter hva de bruker den frigjorte tiden til, og her er svarene vi fikk: --… mer tid til egne hobbyer --… mer tid til familie og venner --… mer tid til friluftsliv og trening --… mer tid til reising --… eller mer tid til rett og slett å slappe av Det er denne forenklingen og de nye mulighetene som gjør at stadig flere foretrekker å bo i leiligheter fremfor eneboliger. Alt til sin tid, og for mange er tiden inne til å flytte til en attraktiv leilighet.

2


Alt til sin tid, og for mange er tiden inne til 책 flytte til en attraktiv leilighet

3


10 MODERNE OG ATTRAKTIVE LEILIGHETER! Leilighetene som er tegnet av Kurt Ole Jørgensen har en meget funksjonell og moderne utforming.

4


Leilighetene i andre etasje får en mindre balkong til hver leilighet. Det bygges en gedigen takterrasse som alle beboerne kan benytte. Til alle leilighetene er det garasjeplass i garasjeanlegg hvor bilene står tørt og trygt. I tillegg blir det egen parkering for gjester. Ute etableres det lekeplass med sandbasseng, huske og sklie. Det asfalteres og såes til rundt byggene slik at området blir meget tiltalende. Arkitekten er Adozinda Pardal og plantegning er utført av Kurt Ole Jørgensen. Leilighetene har en meget funk­sjonell og moderne utforming. Alle leilighetene er på 66 m2 og plassen er utnyttet meget godt. Det er panelovner samt varmekabler på bad og i vindfang. Det er brukerstyrt ventilasjonsanlegg med panel som gjør at den enkelte kan gjøre sine egne tilpasninger. Det er alarm, signalanlegg og ­brannmelder. Alle leiligheter får innlagt fiber for internett og kabel-­ tv. Takarmatur er av lavenergi LED-armatur. Det er utebelysning og belysning av parkering. Det er valgt bad og kjøkken av typen Nettoline fra Byggtorget. Det blir hvitevarer fra Siemens. Anerkjent koketopp med induksjon og steke­ovn og oppvaskmaskin er integrert ­ i kjøkkenløsningen.

5

Trappeløpene er i Royal impregnert tre med rekkverk i glass og stål. I valg av vinduer, all isolasjon og oppvarmings-systemer er det valgt løsninger som er svært energi­ økonomiske. De fleste kan påregne lavere strømforbruk enn det man er vant til. Disse moderne leilighetene har en svært sentral beliggenhet, kort vei til det meste av det du trenger i hverdagen. Med sin gode utsikt og gode kvalitet vil vi tro at dette vil være en god plass å bo, og en attraktiv investering.


6


TAK-TERRASSER MED WOW-EFFEKT! Det skjer noen ganger i livet at man får en slags WOW-følelse. Det er når man ser eller treffer på noe ekstraordinært. Vi tror vår takterrasse på 383 m2 vil gi en slik effekt. Tenk deg morgenkaffen en vakker soldag oppe på taket med utsikt til mye av Myre, flotte tinder og spennende fjorder. Vi tror det kan bli stunder for evigheten. Noe man vil ønske å dele med flere. Det samme gjelder ettermiddagskaffen, for ikke å snakke om å grille eller lage seg middag på det godt utstyrte ute­kjøkkenet som blir satt opp på terrassen. Og med den plassen som er til rådighet kan man velge å være alene med sin familie eller delta i sosiale samlinger med de øvrige beboerne. Dette blir noe nytt og helt ekstraordinært som foreløpig bare tilbys i Sentrum Terrasse.

Spektakulær takterrasse på hele 383 m 2

7


EN SJELDEN NÆRHET TIL A LT D U T R E N G E R! “Nærhet til alt” er et begrep som ofte brukes om leiligheter med sentral beliggenhet. Når det gjelder Sentrum Terrasse kan vi definitivt si at begrepet har reelt innhold. Leilighetene ligger i Rådhusgata som i seg selv indikerer en god beliggenhet. På vårt oversiktsbilde er det satt inn nummer og vi skal prøve å gi innhold til hvert nummer. Du kan se at du innen en radius på 10 minutters gange har matbutikker, bakeri, kafé, motebutikker, helsebutikk, blomsterbutikk, lekebutikk, butikk for fritid, lege, tannlege, apotek, hotell og NAV. Vi tror dette er unikt og er en betydelig kvalitet for prosjektet.

S.T

3

1

2

5

4

Her er et oversiktsbilde som viser hva vi mener med at Sentrum Terrasse er nært til alt!

8


1. 2. 3.

Esso, bensinstasjon.

Myre Kysthotell, kafé og restaurant, Flanøren, Louise Maries Salong.

Vinmonopolet og Bunnpris.

4.

5.

Kafé, Klesskapet, Aias bakeri, Myre tannklinikk, Woyes blomster, frisøren Salong1, Memo - en lekebutikk, Smykkeskrinet. Din dyrevenn Fotograf Øyvind Stavnes, Stedet (utested), Sentrum mote, Fønix frisør og Fritidstorget. På motsatt side ligger SAM Lekeland.

10

7

6

9

8

6. Coop-Prix, den lille bygningen til venstre for Coop er gatekjøkken. 7. Legevakt, NAV og apotek. 8. Sparebank 1 Nord-Norge, Våre hjem og Life helsekost. 9. Rådhuset. På motsatt side av vegen ligger Tellus Pizza og Høtten pub. 10. Posten, Rema 1000 og Sørdahls butikk.

9


KJØKKENET ER BLITT HUSETS HJERTE Kjøkkenet er uten tvil et av de viktigste rommene i huset, og har blitt en verdifull del av folks hverdagsliv. Et samlingspunkt for både famile og gode venner. I tillegg til standardleveransen som kommer i fargen Savelli Hvit, gir vi deg flere muligheter for at du skal få den fargen på ditt kjøkken som passer akkurat din personlighet. Til Sentrum Terrasse har vi valgt Nettoline som er dansk design og kjøkkenkvalitet. Koketopp med induksjon, stekeovn og oppvaskmaskin fra kvalitetsleverandøren Siemens er integrert i kjøkkeninnredningen.

SAVELLI HVIT

Dansk design og kjøkkenkvalitet

10


SAVELLI SAND

SAVELLI GRÅ

11

SAVELLI SORT


MYRE ER SENTRUM FOR ET ØYSAMFUNN MED SJEL! Myre er sentrum i Øksnes kommune som ellers har bo­ settinger i Alsvåg, Strengelvåg, Klo, Stø, Langøya og Nyksund. Det er også sentrum for kommunens 20 øyer som danner en fantastisk ramme rundt Norges skrei- og kystkommune nr 1. Øksnes er en kommune som ønsker å vokse, eller som det heter i kommunens slagord: “Øksnes for flere”. Handlekraft og vekstambisjoner i kommunen er viktig for å ville investere her. Trygg oppvekst Kommunen har full barnhagedekning, godt grunnskoletilbud og en god læringsarena for barna. Det gir en trygg oppvekst. Kommunen priori­ terer også den viktige omsorgen for alle med lege, tannlege, helsesøster, jordmor og tilbud innen barnevern og psykisk helsevern.

Sterke bedrifter Et samfunn trenger sterke bedrifter med varierte og gode arbeidsplasser. Øksnes er en fiskerikommune og 38 prosent av de sysselsatte jobber innen fiskeri, fôr og foredling. Myre havn er Norges torskehavn og i sesongen er det flere hundre ekstra arbeidere i fiskeindustrien. Men her er også andre spennende og gode bedrifter som Delitek, Biomar, Fiskeriparken, Cerpus, Øksnes En­tre­ prenør, handel, bank og hotell. Flere bedrifter er ledende innen sin sektor og oppnår imponerende resultater. Slikt gir bud om ei god fremtid.

Foto: Øyvind Stavnes

Gode fritidstilbud Bor du på yttersida i Vesterålen så unngår du ikke sterke opplevelser på havet. Skjærgården mellom øyene er også spektakulær med små samfunn som fortsatt har hurtigbåtanløp. Mest kjent er kanskje handelsstedet på Tinden, eller kafé og overnatting på Skipnes. Du glemmer aldri et møte med historien, kunstnerne og stedet Nyksund. Turmulighetene i de mange fjellene skaper et unikt turtilbud i hele Vesterålen og trekker folk fra inn- og utland. I Øksnes er turen mellom Nyksund og Stø, også kalt “Dronningruta” etter dronning Sonjas tur, mest kjent og gåes av tusenvis hvert år. Men også Klotinden på 671 meter, Stavtinden på 596 meter og

12


andre tinder skaper luftige og flotte turer. Her er hvalsafari, dykking, turstier, lekeland, fotball-, volleyball og håndball-lag, skolekorps og mange andre fritidsaktiviteter. Her bør det kort sagt være noe for enhver smak og interesse. Myre har en helt spesiell klang i Vesterålen og landsdelen. Folket her er internasjonalt orientert gjennom eksport-næringer og lot seg begeistre av utlandet og spesielt av navn da fjernsynet kom på 70-tallet. Så derfor topper vi listen over navn med utenlandsk opprinnelse og listene over dobbelt-navn. Vi har sjel og identitet og er åpen og inkluderende, det vil tilflyttere forhåpentligvis merke.

13


14


UTBYGGER MED LIDENSKAP FOR FAGET OG MYRE! Øksnes Entreprenør som er utbygger, er et Myre-firma med røtter tilbake til 1954 da Martin Olsen, far til flere av dagens eiere, etablerte Martin Olsen AS. I 1996 var det eier- og navneskifte og Øksnes Entreprenør ble det nye navnet. Selskapet driver godt med oppdrag i hele landsdelen og regnes blant annet som en av landets beste kai­ byggere. Omsetninga varierer mellom 70 og 110 millioner, og alltid med gode resultater. Vi er et selskap som elsker det vi holder på med og har sterk lidenskap for faget og kundene og er en bedrift vi er stolte av å jobbe i. Vi har hatt sterk vekst og flyttet inn i egne lokaler i Øksnesgården i 1998 og etablerte Øksnes Byggevare i år 2000. Vi er i dag nærmere 50 fast ansatte. Vi ønsker å jobbe ut fra verdiene pålitelig, alltid på, lidenskapelig og vi skal være ett team. Vi har i de senere år bygd flere kaier, skoler, barne­ hager og eneboliger, men også andre varierte oppdrag. Vi er stolte av at vi nettopp har avsluttet kaianlegget for Prestfjord AS og er nå i gang med deres administrasjonsbygg og fryselager, alt tegnet av det anerkjente arkitektfirmaet Snøhetta. MYRE BETYR MYE FOR OSS Selv om vi har oppdrag over hele landet betyr Myre mye for oss. Det var her det hele startet i 1954 og det er her vi har etablert kontorene, elementfabrikken og butikken. Når vi nå får muligheten til å bygge 8 leiligheter i sentrum av Myre, gir det vår prestasjonskultur en ekstra drive. Også dette prosjektet skal bygges av dyktige folk. Hyggelige folk. Og de skal selvsagt stå på for å skape gode hjem for de som kjøper seg leiligheter i Sentrum Terrasse. Vi vet at slike investeringer er viktige for folk, og vi skal gjøre vårt beste for at alle skal bli fornøyde!

15


SALGSOPPGAVE Selger:

Øksnes Entreprenør Eiendom AS org.nr. 977464935

Arkitekt:

Adozinda Pardal

Type eiendom:

Leilighetsbygg med 10 leiligheter

Meglerfirma:

EiendomsMegler 1 Nord-Norge AS, org.nr.931262041. Telefon: 906 40 500 Oppdragsansvarlig: Michael Knutsen – tlf 93 01 09 83/Michael.knutsen@eiendomsmegler1.no Andre som kan jobbe med oppdraget: Lars Nyborg – tlf 92 80 64 41/lars.nyborg@eiendomsmegler1.no Hege Steiro Oddgeir Gjertsen

BELIGGENHET OG ADKOMST: Beliggenhet:

Sentrum Terrasse ligger meget sentralt i Rådhusgata på Myre. Her vil du kunne bo enkelt og praktisk med gangavstand til butikker, cafe, treningssenter, lege og de servicetilbud du behøver. Beliggenheten byr også på svært gode sol- og utsiktsforhold.

Adkomst:

Felles adkomst med byggetrinn 1.

BEBYGGELSE: Generelt:

Eiendommen blir utbygd i to byggetrinn. Denne salgsoppgave gjelder andre byggetrinn. Planlagt ferdigstillelse er 10 mnd fra byggestart.

Leilighetene:

Byggetrinn 2 i Sentrum Terrasse består av 10 planlagte leiligheter i et bygg på 2 etasjer. Bygget får parkering og boder i eget bygg på samme tomt. Det blir en felles takterrasse med kjøkken, toalett og oppholdsrom. Leilighetene i 2. etasje får egen balkong. Leilighetene i 1. etasje får terrasse på bakkenivå. Arkitekten har lagt stor vekt på livskvalitet i balanse med miljøet. Prosjektet har stor grad av tilgjengelighet med blant annet heis. Se funksjonsbeskrivelse vedlagt for nærmere beskrivelse av standard.

16


Standard / utstyr:

Prosjektet leveres med høy kvalitet med komfortable og miljøvennlige løsninger. Standardmessig er prosjektet av god kvalitet. Eksempler på dette er balansert ventilasjon, isolasjon og tetthet som følger TEK-10, rør-i-rør system, miljøvennlig belysning og fibernett for internett/tv. Med leilighet i Sentrum Terrasse kan du glemme vedlikehold og oppussingsprosjekter for mange år fremover. Bad og kjøkken leveres av typen Nettoline fra Byggtorget. Koketopp med induksjon, stekeovn og oppvaskmaskin fra kvalitetsleverandøren Siemens er integrert i kjøkkeninnredningen. De innvendige overflatene leveres med parkett på gulv. Fliser på bad og i vindfang. Vegger med fabrikkmalte huntonittplater. Baderomsplater på vegger på bad. Fabrikkmalte plater i himling. Se vedlagte funksjonsbeskrivelse. Det vil være mulig med individuelle tilpasninger av standard og innredninger.

Overtagelse:

Tidspunkt for overtagelse er avhengig av salg. Antatt ferdigstillelse er 10 mnd etter byggestart. Overtagelse avtales nærmere for hver enkelt enhet. Ferdigattest utstedes av Øksnes kommune så snart alle arbeider er ferdigstilt. Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdig­ attest. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør uten at ferdigattest foreligger.

EIENDOM / TOMTEBESKRIVELSE: Hovedeiendom:

Gnr. 65, bnr.611 i Øksnes kommune. Eierseksjonssameiet vil stå som eier av hoved­ eiendommen etter overtagelse. Tomten kan bli fradelt fra byggetrinn 1. Ut­vendige arealer blir fellesarealer. Byggetrinn 1 og 2 vil enten bli to adskilte eierseksjons­ sameier eller slått sammen til ett sameie.

Regulering:

Eiendommen ligger i regulert område, og er godkjent utnyttet til boligformål. Regulerings­ planen er godkjent av Øksnes kommune i 27. juli 2008. Offentlig veg, vann og kloakk.

Atkomstveg/ gangarealer:

Hovedveier på eiendommen opparbeides og asfalteres ved ferdigstillelse (forbehold om årstid).

Parkeringsplasser:

Til leilighetene medfølger en garasjeplass i eget garasjebygg på eiendommen. Tilgjengelig antall plasser er 10 stk. i dette trinnet. Adkomst til garasjeanlegget vil være på felles adkomstvei med byggetrinn 1. Det er fem felles utvendig plasser for gjesteparkeing.

Fellesområder/ friarealer:

Det opparbeides grøntareal og beplantning i henhold til bebyggelsesplan. I området mellom trinn 1 og trinn 2 blir fellesareal. Denne blir tilgjengelig for begge byggene.

TEKNISKE FORHOLD: Vei, vann og avløp:

Offentlig vei, vann og avløp. Se funksjonsbeskrivelse.

Byggemåte:

Bygget er prosjektert i henhold til gjeldende byggeforskrifter, aktuelle Norske Standarder og basert på toleranser etter NS 3420. Bygget skal tilfredsstille TEK-10 og vil med det være meget energieffektivt og miljøvennlig. Se funksjonsbeskrivelse.

Utstyr og innhold:

Se funksjonsbeskrivelse.

Tv / data:

Kabler for bredbåndstilkobling gjennom Vesterålskraft, eller tilsvarende leverandør fremføres til hver enkelt enhet. Det blir lagt inn tilkobling for internett og TV klar til bruk i leilighetene. Ekstra tjenester til abonnement bestilles og betales av hver enkelt kjøper.

17


Oppvarming:

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Det leveres i tillegg balansert ventilasjonsanlegg. Sikringsskap leveres med automatsikringer og jordfeilbryter.

Heis:

Føres fra 1. plan og opp til felles takterrasse. Det er også trapp til takterrassen.

Leveranse:

Vedlagte funksjonsbeskrivelse gir en detaljert beskrivelse av standard byggemåte, materialvalg, elektroleveranse, sanitærutstyr, etc.

ØKONOMISKE OG AVTALEMESSIGE FORHOLD: Pris:

Det etableres et eierseksjonssameie ved seksjonering av leilighetsbygget. Se prisliste vedlagt for detaljer.

Prisregulering:

Kjøpesummen er fast fra kjøp til overtakelse, men selger forbeholder seg retten til å endre kjøpesum på usolgte enheter.

Kjøp- og betalings­ betingelser:

1.

Fyll ut vedlagte bindende kjøpsavtale (budskjema).

2. Etter selgers aksept innkalles kjøper til kontraktsmøte hos megler. Til kontraktsmøte plikter kjøper å framlegge gyldig finansieringsbevis fra bank (vedlagt skjema). 3. Resterende del av kjøpesummen, samt omkostninger, betales senest 1 virkedag før overtakelse av boenheten. 4. Ved avbestilling av boligen påløper gebyr for avbestilling i henhold til bustad­ oppføringslova § 52, 1.-4.ledd som gir utbygger rett til å kreve vederlag og eventuelt erstatning for økonomisk tap. 5. Tilleggsleveranser eller bygningsmessige endringer avtales og faktureres direkte mellom kjøper og entreprenør/underentreprenør. Selger har intet ansvar for endringer som avtales mellom kjøper og entreprenør. Selger har heller intet ansvar for evt forsinket levering, eller mangler på overleveringsdato i den grad dette kan henføres til å være konsekvenser av endringer kjøper har avtalt med entreprenører.

Omkostninger:

Det påløper generelle omkostninger på kr. 20 050,- pr seksjon. Disse skal dekke andel av etableringen/startkapital for sameiet (kr.16 000,-), dokumentavgift med 2,5 % av andel tomteverdi og etablering av fibernett/kabel-TV. Det tas generelt forbehold om endringer i offentlige gebyrer. Omkostninger og gebyrer innbetales til megler sammen med sluttoppgjøret.

Fellesutgifter:

Se prisliste og driftsbudsjett utarbeidet av utbygger. Fellesutgifter er stipulerte og vil til enhver tid være avhengig av sameiets besluttede tjenester og utgifter.

Forsikring:

1. Sameiet vil tegne felles forsikring for bygningsmassen. 2. eventuelle tap pga. manglende innbetalte felleskostnader. Dersom en seksjonseier ikke betaler sin andel har sameiet 1. prioritets pant for inntil 1G i seksjonen. Ved vesentlig mislighold kan sameiet kreve tvangssalg av seksjonen. Kjøper må tegne egen innboforsikring.

Kommunale avgifter:

Kommunale avgifter vil bli beregnet først når bygget og boligene tas i bruk.

Ligningsverdi:

Ikke fastsatt pr.dato pga nybygg.

Adgang til utleie:

Eier kan leie ut seksjonen. Se vedtekter vedlagt. Det gjøres oppmerksom på at sameiets vedtekter kan bli endret av sameiemøtet på senere tidspunkt.

18


Avtale/hjemmels­ grunnlag:

Avtaleforholdet er underlagt bestemmelsene i lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova). Bustadoppføringslova bruker betegnelsen entreprenøren og forbrukeren, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene. Bustadsoppføringslova sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. Bustadoppføringslova § 3. Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Selger forbeholder seg retten til å forkaste eller anta ethvert bud uten å måtte begrunne dette. For øvrig kommer gjeldende lovgivning til enhver tid til anvendelse. Bustadsoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/ investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3.juli 1992 nr. 93. Selger kan allikevel velge å selge etter Bustadoppføringslova. Avhendingsloven er ufravikelig ved forbrukerkjøp av nyoppført bolig som ikke har vært brukt som bolig i mer enn ett år på avtaletidspunktet, dersom selger har gjort avtalen som ledd i næringsvirksomhet. Lov om eierseksjoner fra 1991 gjelder også for handelen. Loven begrenser hver kjøper til å erverve / eier maksimalt to eierseksjoner hver. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i bud. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring.

Rettigheter/tilvalg:

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid. Endringer i lov eller forskrift eller nye offentligrettslige krav eller vedtak som gjelder for selgerens ytelse, anses som kjøperens forhold og kostnad, dersom selgeren ved avtaleinngåelsen ikke burde ha regnet med endringene. Dersom de nevnte endringer medfører økte kostnader for selger vil dette medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. For andre endringer som ikke følger av avsnittet ovenfor forbeholder selger seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detaljprosjekteres uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan. Slike endringer gir ikke rett til prisjustering fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over de forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold. Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider: a) som vil endre kontraktssummen med 15 % eller mer, b) som ikke står i sammenheng med selgers ytelse eller c) som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet. Selgeren skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kostnadsmessige og tidsmessige konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever. Ved økning av skatter, avgifter og gebyrer, herunder blant annet mva., tinglysingsgebyrer og dokumentavgift, i tiden mellom avtaleinngåelse og overtagelse vil totale kostnader øke tilsvarende. De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift.

19


DIVERSE OPPLYSNINGER: Driftsform:

Driftsform er eierseksjonssameie. Både fysiske og juridiske personer kan eie seksjoner. Maksimalt to seksjoner pr eier. Se vedtekter for eierseksjonssameiet vedlagt.

Selgers forbehold:

• • • • • •

• • •

Offentlige godkjenning. 60% forhåndssalg. Byggetid 10 måneder fra byggestart. Panthavers frigivelse av tinglyst pant, og samtykke i salget. Gyldig stiftelse og registrering av sameie. Det tas videre forbehold om generelle skrivefeil i prospekt og annet salgsmateriale. Kjøper oppfordres til å gjennomgå prospekt med tilleggsskriv, funksjonsbeskrivelse, tegninger og øvrige dokumenter nøye for å forsikre seg om at hun/han har fått med seg alle detaljer vedrørende prosjektet, arealer, leveranseomfanget, samt egne forpliktelser. Kjøper gjøres oppmerksom på at alle skisser, frihånds- og oversiktstegninger i perspektiv, annonser, bilder og planer er foreløpige og utformet for å illustrere prosjektet. Dette materialet vil derfor inneholde detaljer – eksempelvis beplantning, innredning, møbler, tekst og andre ting – som ikke nødvendigvis vil inngå i den ferdige leveransen, og er ikke å anse som en del av avtalevilkårene for kjøpet. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Det tas forbehold om mindre vesentlig arealavvik av oppgitte arealer. Det tas forbehold om endring av kommunale og statlige satser og gebyrer (deriblant eventuell endring i MVA - lovgivningen). Selger tar forbehold om endring av priser på usolgte enheter.

Vedlegg:

- Funksjonsbeskrivelse - Reguleringsbestemmelser med kart - Situasjonsplan - Målebrev - Tegninger - Vedtekter for sameiet - Bindende kjøpsavtale Bustadoppføringslova er vedlegg til kontrakt.

Finansiering/ forsikring:

EiendomsMegler 1 tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av SpareBank Nord-Norge 1’s finansielle rådgivere. Kontakt megler om dette. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket kan motta returprovisjon av bank. EiendomsMegler 1 tilbyr gratis verdivurdering

Garantier:

For bolig som blir solgt etter Bustadoppføringslova vil Øksnes Entreprenør Eiendom AS stille de nødvendige garantier i samsvar med Bustadsoppføringslova §§ 12 og evt. 47.

Kjøpers undersøkelsesplikt:

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, bygge­ beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/ supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Budgivning:

Fyll ut vedlagte kjøpsavtale/budskjema. Det gjøres oppmerksom på at megler har fullmakt til å akseptere bud på gjeldende pris.

20


21


SENTRUM TERRASSE

BYGGETRINN 2

Leiligheter Elvelund, Rådhusgata Myre Orienterende funksjonsbeskrivelse Bygningsmessige og teknisk beskrivelse.

Fra

MYRE 29. SEPTEMBER 2015

0.0 GENERELT Prosjektering er beregnet utført i henhold til gjeldende byggeforskrifter, aktuelle Norske Standarder og basert på toleranser etter NS 3420. 0.10 Arealer Arealer er beregnet ut fra tegningsgrunnlag utarbeidet av Høgskoleingeniør Kurt Ole Jørgensen, Øksnes Entreprenør AS.

Prosjektet har Følgende brutto arealer (BTAm2) Plan

Areal BTA m2

Parkeringsareal garasje

10 parkeringsplasser

280 BTA

Parkeringsareal gjesteparkering

5 parkeringsplasser

144 BTA

Leiligheter

10 stk à 71 m2

710 BTA

Balkonger leiligheter i 2.etg

5 stk à 3,6 m2

18 BTA

Fellesareal Svalganger

173,8 m2

173,8 BTA

Fellesareal Fellesrom tak

57 m2

57 BTA

Fellesareal Takterasser

383,5 m2

383,5 BTA

Sum BTA

1766,3 BTA

1.0 FELLESKOSTNADER 1.10

Rigg og drift Her er medtatt alle rigg - og driftskostnader på byggeplassen for alle arbeider og alle fag som er omhandlet i denne beskrivelsen i henhold til NS 3420.

1.12 Entrepriseorganisasjon Byggeprosjektet administreres av en stedlig byggeplassorganisasjon som følger opp arbeidene med hensyn til kvalitet, fremdrift, helse, miljø og sikkerhet og økonomi.

22


2.0 BYGNINGER 2.20 Rivingsarbeider Ingen. 2.21

Grunn og fundamenteringsarbeider Byggene fundamenteres på komprimerte steinmasser på morene.

2.22 Bæresystemer Byggenes bæresystem består av bærende ringmurselementer, vegger av tre. Søyler av tre og stål. Etasjeskiller av tre med lyd-/brannhimling. 2.23 Yttervegger Yttervegger bygges i hovedsak som 20 cm isolert bindingsverkkonstruksjon. Innvendig kledning med ferdigmalte plater. Utvendig kledning av Royalimpregnert liggende bordkledning og Formica Exteriør fasadeplater eller tilsvarende i henhold til standard fargekart. Andre materialer kan i en viss grad bli benyttet som et arkitektonisk virkemiddel. Vinduer Vinduer av tre med aluminiumkledning utvendig. Vinduene leveres med malt innside og 2 lag glass. U-verdi 1,2. Dører Ytterdører til hver leilighet i tre, ferdig malt. Balkongdører i tre med aluminium bekledning. Innside leveres malt. 2.24 Innervegger Bærende innervegger og lettvegger leveres som trevegger med ferdig malte plater, og med foreskrevet lydisolasjon i lydvegger mellom leiligheter. 2.25 Dekker Dekker levers som dekker av tre med lyd-/brannhimling/gulv. Gulv i leilighetene er i parkett og flis. Dekker i svalganger og terrasse levers i Royalimprignert tre. 2.26 Yttertak Taket er av tre og isoleres med 300mm isolasjon. 3" lufting og tekking med Mestertek, utvendige taknedløp. Plattinger av Royalimpregnert tre. 2.27 Fast innredning Bad- og kjøkkeninnredning leveres som vist på tegning og vil være av type Nettoline fra Byggtorget. Benkeplater i høytrykkslaminat med underlimt vask. Siemens hvitevarer av anerkjent kvalitet i koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin integrert. Koketopp med induksjon. Det leveres totalt 3+2 stk. garderobeskap i soverom. 2.28 Trapper, rekkverk og balkonger Trappeløpene utføres i Royalimpregnert tre med Repo. Rekkverk i glass og lakkert stål. Opphengte Balkonger i henhold til tegninger som prefabrikkerte stål med dekke av Royalimpregnert tre. ­Rekkverk av laminert glass. Høyde 100 cm.

2.29 Overflater Himlinger; Generelt: Ferdigmalte plater. Gulv: På gulv legges parkett. Fliser på bad og i vindfang. Vegger; Fabrikkmalte huntonitplater. Vegger i Bad-/vaskerom : Baderomsplater. 2.30 Takterrasse Takrettassen vil ha et dekke av Royalimprignert tre. Rekkverk i kombinasjon av tre og glass med 100 cm. høyde. Det vil være et felles oppholdsrom på takterrassen med eget kjøkken og toalett

23


3

VVS-TEKNISKE ANLEGG

3.1 Sanitæranlegg Sanitæranlegget blir utført i henhold til byggeforskriftene og lokale bestemmelser i Øksnes kommune. Bad-vaskerom CTC Ferroterm bereder R-200 liter. EuroBad Rubitor servanbatteri med kjedefeste. Roth fordelerskap 550x550 mm. Intra VK 50 vaskekar for vegg. Oras vaskemaskin kran m/mellomstykke. EuroBadRubitor vaskebatteri for vegg m/svingbar tut. VikingBad dusjkabinett m/termost.batteri, blanke profiler, frostet bakglass. Kjøkken Oras Safira kjøkkenbatteri med avstengingskran. Lekkasjestopper m/magnetventiler og føler. VA rør vil være innebygget i vegger slik at det helt unntaksvis vil være behov for synlig vannrør. 32 Varmeanlegg Termostatstyrte panelovner. Varmekabler i gulv på bad og VF. Det er mulig å velge varme i gulv på soverom og stue/kjøkken som tilvalg. 33 Brannslukningsanlegg Leiligheter leveres med 1 stk CO2 apparat. 36 Luftbehandlingsanlegg Boligene leveres med balansert ventilasjonsanlegg med tilførsel av uteluft. Tilførsel av frisk luft gjennom rist i yttervegg til aggregatet via kanaler. Unntaksvis kan det forekomme at kanaler må kasses inn. Når balansert ventilasjon benyttes, skal det ikke være ventiler eller luftespalter i vinduene eller ytterveggene. Boligene får avtrekk fra bad og bod. Forvarmet tilluft tilføres stue/kjøkken og soverom. Innvendige dører leveres med luftespalte under dørene. Avtrekk fra kjøkken føres direkte ut i yttervegg. Ventilasjonsanlegget styres fra et betjeningspanel, og tilpasses brukerens behov. Når kjøkkenventilator er i bruk aktiviseres maks avtrekk fra styringstablået.

4

EL - ANLEGG Det leveres 400 V strøm til boligene. El-anlegget er dimmensjonert etter forskrifter og antall kurser og punkter som følger av kravene i NEK 400:2014. Sikringsskap og jordfeilbryter er plassert i bod, og er lett tilgjengleig. Alle stikkkontakter og brytere er i hvit utførelse. Stikkontakter er konsekvent doble. Takarmatur er av lavenergi LED-armatur.

Garasje Tilførsel til garasje inkl. lys og stikk.

5

TELETEKNISK ANLEGG. Alarm og signalanlegg. Det er tatt med Brannmelderanlegg. Abonnement Kabel-TV / internett klar til bruk. Det legges fram fiber til hver leilighet.

6

ANDRE INSTALLASJONER.

6.62 Heiser Det leveres 1 personheis med 3 stopp.

24


7 UTENDØRSANLEGG. Det er medtatt asfalt på vei og parkeringsområdet. Planert, sådd leke og oppholdsområde mellom boligene. Lekeplass med sandbasseng, huske og sklie. 7.3

Utendørs VVS Spillvann, overvann og vanninntak er tilkoplet offentlig nett.

7.4

Utendørs Elkraft Medtatt utvendig belysning av inngangspartier, og parkeringsarealer.

8

Prosjektering og Prosjekteringsledelse. Det er medtatt alle arkitekttjenester, og all nødvendig prosjektering og prosjekteringsledelse, som skal til for å bygge anlegget i henhold til denne beskrivelse.

25


PRISLISTE SENTRUM TERASSE 01.11.15

Leil. Nr:

Etg

Ant. rom

Kvm BRA:

Kvm PROM:

Stipulert Driftskost. pr/mnd:

Dokumentavg grunnlag enhet

H0101

1

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0102

1

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0103

1

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0104

1

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0105

1

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0206

2

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0207

2

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0208

2

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0209

2

3

66

63

kr 2 000

120 000

H0210

2

3

66

63

kr 2 000

120 000

Takterasse

Type 2 H0206

Type 2 H0207

Type 2 H0208

Type 2 H0209

Type 2 H0210

Type 1 H0101

Type 1 H0102

Type 1 H0103

Type 1 H0104

Type 1 H0105

26


Andel Dokument avgift

Tinglysingsgebyr skjøte

Tinglysingsgebyr Pantedokument

Startkapital Sameie

Stiftelses omKjøpesum kostninger

Kjøpesum ink omkostninger

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 700 000

kr 2 720 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 625 000

kr 2 645 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 625 000

kr 2 645 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 625 000

kr 2 645 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 700 000

kr 2 720 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 800 000

kr 2 820 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 750 000

kr 2 770 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 750 000

kr 2 770 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 750 000

kr 2 770 050

kr 3000

kr 525

kr 525

kr 10 000

kr 6 000

kr 2 800 000

kr 2 820 050

10 9 8

5 4

7 3 6 2

1


PLANTEGNINGER

28


29


INNVENDIGE MÅL ENDELEILIGHETER

30


INNVENDIGE MÅL MIDERSTE LEILIGHETER

31


32


33


Kartutsnitt - gnr. 65/611 02.09.2015 M책lestokk 1:1000 Teknisk enhet

34


35


36


37


VEDTEKTERFOR SAMEIET Vedtatt i sameiermøte den i medhold av lov om eierseksjoner 23. mai 1997 nr. 31 1. NAVN OG OPPRETTELSE Sameiets navn er [Navn], og har gårdsnummer [XX] og bruksnummer [xx] i [Navn] kommune. Sameiet ble opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst [dato] Sameiet består av [antall] boligseksjoner (og [antall] næringsseksjoner) i henhold til oppdelingsbegjæring tinglyst den [dato].

2. ORGANISERING AV SAMEIET, RÅDERETT 2.1

Bebyggelsen og tomten ligger i sameie mellom eierne av de seksjoner som bebyggelsen og tomten er oppdelt i. Seksjonen kan ikke skilles fra deltakerinteressen i sameiet. For hver seksjon er det fastsatt en sameiebrøk som uttrykker sameieandelens størrelse. Tomten og alle deler av bebyggelsen som ikke etter oppdelingen omfattes av bruksenheter, er fellesarealer.

2. 2

Rettslig rådighet over seksjonen1 Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og disse vedtekter, har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

2.3 Bruken av bruksenheter og fellesarealer 2. 3. 1 Bruksenhetene og fellesarealer Den enkelte sameier har enerett til å bruke sin bruksenhet og rett til å benytte fellesarealene til det de er beregnet eller vanlig brukt til, og for øvrig til bruk som er i samsvar med tiden og forholdene. Dersom sameiermøtet ikke har truffet vedtak om bruken, bestemmer styret hvordan fellesarealene skal brukes. Fellesarealene må ikke brukes slik at andre sameiere hindres i å bruke dem. Alle installasjoner på fellesarealene må på forhånd godkjennes av styret. Tiltak som er nødvendige på grunn av en sameiers eller et husstandsmedlems funksjonshemning kan ikke nektes godkjent uten saklig grunn. Bruksenhetene og fellesarealene må ikke brukes slik at bruken på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for andre sameiere. Sameiermøtet kan vedta og endre husordensregler med vanlig flertall av de avgitte stemmer. Sameierne plikter å følge de til enhver tid gjeldende husordensregler. 2. 3. 2 Husdyrhold2 Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre sameiere. 2. 3. 3 Midlertidig bruksrett til fellesareal Det kan vedtektsfestes at seksjonseiere skal ha en midlertidig enerett til bruk av deler av fellesarealene. Eneretten innebærer at andre sameiere ikke har disposisjonsrett over arealet. Varigheten av bruksretten kan

1 Det kan vedtektsfestes at sameiets styre skal godkjenne erverver og leier av seksjon i sameiet. Godkjenning kan bare nektes der erververens eller leierens forhold gir saklig grunn til det. En slik regel krever tilslutning fra de sameiere det gjelder.

38


vedtektsfestes. Er ikke bruksretten gjort tidsbegrenset i vedtektene, gjelder den inntil sameiermøtet vedtar som vedtektsendring at den skal opphøre.

3. VEDLIKEHOLD 3. 1

Bruksenhetene Det påligger den enkelte sameier å besørge og bekoste innvendig vedlikehold av bruksenheten, herunder inventar, utstyr, apparater, tapet, vegg-, gulv-, og himlingsplater, sluk og vann- og fukstsperrer i våtrom, skillevegger, listverk, skap, benker, ruter, innvendige dører og karmer, samt inngangsdør. Innvendige vann- og avløpsledninger omfattes av vedlikeholdsplikten så langt de er synlige i eller lett tilgjengelige fra bruksenheten, og ikke er bygget inn i etasjeskillere og andre bærende konstruksjoner, eller også betjener andre bruksenheter. Innkassing og andre hindringer utført av nåværende eller tidligere sameiere, fritar ikke for vedlikeholdsplikt. Sameieren er ansvarlig for elektriske ledninger til og med bruksenhetens sikringsboks. Sameieren er ansvarlig for å holde bruksenheten oppvarmet, slik at rør ikke fryser. Vedlikeholdsplikten omfatter også sluk, gulvbelegg, utgangsdør til og innsiden av balkonger og terrasser og andre arealer seksjonseieren har enerett til å bruke. Sameieren er ansvarlig for at bruksenheten er utstyrt med påbudt brannvernutstyr, og at dette fungerer og er i forskriftsmessig stand. Sameieren har plikt til å gjennomføre forsvarlig vedlikehold, slik at det ikke oppstår skade på fellesarealer eller andre bruksenheter, eller ulempe for andre sameiere.

3. 2

Fellesarealer Alt vedlikehold av fellesarealer og fellesanlegg ute og inne, så som tomten, hele bygningskroppen med vegger, trapperom, ganger, rør og ledninger, påhviler sameierne i fellesskap (sameiet). Dette omfatter ikke arealer som er underlagt en eller flere sameieres eksklusive bruksrett og derav følgende vedlikeholdsansvar. Utskifting av vinduer og inngangsdører til seksjonene påhviler sameiet.

4. FELLESKOSTNADER Felleskostnader er alle kostnader ved eiendommens drift som ikke gjelder den enkelte bruksenhet, så som vedlikeholdskostnader, forsikringer, administrasjonskostnader, skatter og offentlige avgifter med mer. Styret skal påse at alle felleskostnader blir dekket av sameiet etter hvert som de forfaller, slik at man unngår at kreditor gjør krav gjeldende mot de enkelte sameiere for sameiernes felles forpliktelser. Til dekning av sin andel av felleskostnadene skal den enkelte sameier forskuddsvis hver måned betale et a kontobeløp fastsatt av styret. Endring av a kontobeløp kan tidligst tre i kraft etter en måneds varsel. Sameiermøtet vedtar med alminnelig flertall avsetning til fond til dekning av fremtidige vedlikeholdsutgifter, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen. De beløp sameierne skal betale til fondet innkreves samtidig med den månedlige betalingen til dekning av felleskostnader. Felleskostnadene skal fordeles mellom sameierne etter størrelsen på sameiebrøkene, med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk, eller annet gyldig vedtas med tilslutning fra de sameiere det gjelder. For sameiernes felles ansvar og forpliktelser overfor utenforstående hefter den enkelte sameier i forhold til sameiebrøk.

2 Det kan vedtektsfestes forbud mot husdyrhold, men bruker av seksjon kan likevel holde husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe de øvrige brukere av eiendommen.

39


5. LOVBESTEMT PANTERETT De andre sameierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

6. SAMEIERMØTET 6. 1

Den øverste myndighet i sameiet utøves av sameiermøtet. Ordinært sameiermøte holdes hvert år innen utgangen av april. Ekstraordinært sameiermøte skal holdes når styret finner det nødvendig, eller når minst to sameiere som til sammen har minst en tiendedel av stemmene krever det, og samtidig oppgir hvilke saker de ønsker behandlet. I rene boligsameier og sameier opprettet før 1.1.1998 regnes flertall etter seksjoner, slik at har hver seksjon har en stemme3 Alle sameiere har rett til å delta i sameiermøte, med forslags-, tale-, og stemmerett. Styreleder plikter å være tilstede på sameiermøtet, med mindre det er åpenbart unødvendig eller det foreligger gyldig forfall. Ett ekstra husstandsmedlem fra hver boligseksjon, styremedlemmer og leiere av boligseksjon, har rett til å være tilstede på sameiermøtet og rett til å uttale seg. Sameiere har rett til å møte ved fullmektig. Fullmektigen skal legge frem skriftlig og datert fullmakt. Fullmakten ansees å gjelde førstkommende sameiermøte, med mindre annet fremgår. Fullmakten kan når som helst kalles tilbake. Sameiere har rett til å ta med rådgiver. Rådgiveren har bare rett til å uttale seg dersom sameiermøtet gir tillatelse. Det skal under møtelederens ansvar føres protokoll over de saker som behandles og alle vedtak som treffes av sameiermøtet. Protokollen leses opp før møtets avslutning og underskrives av møtelederen og minst en av de tilstedeværende sameierne valgt av sameiermøtet. Protokollen skal holdes tilgjengelig for sameierne.

6. 2

Innkalling til sameiermøte Innkalling til sameiermøtet skal skje skriftlig til sameierne med varsel på minst åtte dager, høyst tjue dager. Ekstraordinært sameiermøte kan, om det er nødvendig, innkalles med kortere frist, som likevel skal være minst 3 dager. Styret skal på forhånd varsle sameierne om dato for sameiermøtet, og om siste frist for innlevering av saker som ønskes behandlet. Skal et forslag som etter lov om eierseksjoner eller vedtektene må vedtas med minst to tredjedels flertall, kunne behandles, må hovedinnholdet være angitt i innkallingen. Senest en uke før ordinært sameiermøte skal styrets årsberetning og regnskap sendes ut til alle sameiere med kjent adresse. Dokumentene skal også være tilgjengelige i sameiermøtet. Blir sameiermøte som skal holdes etter loven, vedtekter eller vedtak i sameiermøte ikke innkalt, kan en sameier eller et styremedlem kreve at tingretten snarest, og for sameiernes felles kostnad, innkaller til sameiermøte.

6. 3

Saker som skal behandles på ordinært sameiermøte På det ordinære sameiermøtet skal disse saker behandles: - Konstituering. - Styrets årsberetning. - Styrets regnskapsoversikt for foregående kalenderår til eventuell godkjenning. - Valg av styreleder. - Andre saker som er nevnt i innkallingen.

6. 4

Møteledelse, flertallskrav og protokoll Sameiermøtet skal ledes av styrelederen med mindre sameiermøtet velger en annen møteleder, som ikke behøver være sameier.

3 I sameier med både næringsseksjoner og boligseksjoner opprettet ved seksjonering etter 1.1.1998 regnes flertall etter sameierbrøk.

40


Med de unntak som følger av loven eller vedtektene avgjøres alle saker med alminnelig flertall av de avgitte stemmer. Hver seksjon har en stemme. Blanke stemmer anses som ikke avgitt. Ved stemmelikhet foretas loddtrekning. Det kreves minst to tredjedeler av de avgitte stemmene i sameiermøtet for vedtak om: - ombygging, påbygging eller andre endringer av bebyggelsen eller tomten som etter forholdene i sameiet går utover vanlig forvaltning eller vedlikehold, - omgjøring av fellesarealer til nye bruksenheter eller utvidelse av eksisterende bruksenheter, - salg, kjøp, bortleie eller leie av fast eiendom, herunder seksjon i sameiet som tilhører eller skal tilhøre sameierne i fellesskap, - andre rettslige disposisjoner over fast eiendom som går utover vanlig forvaltning, - samtykke til endring av formål for bruksenheter, og til reseksjonering som medfører øking av det samlede stemmetall, - tiltak som har sammenheng med sameiernes bo- eller bruksinteresser og som går ut over vanlig forvaltning og vedlikehold, når tiltaket fører med seg økonomisk ansvar eller utlegg for sameierne på mer enn 5 prosent av de årlige fellesutgiftene. Vedtak om salg eller bortfeste av hele eller vesentlige deler av eiendommen, samt vedtak som innebærer vesentlige endringer av sameiets karakter, krever tilslutning fra samtlige sameiere. Det skal under møteleders ansvar føres protokoll over alle saker som behandles og alle vedtak som gjøres av sameiermøtet. Protokollen skal underskrives av møtelederen og minst én sameier som utpekes av sameiermøtet blant de som er tilstede. Protokollen skal til enhver tid holdes tilgjengelig for sameierne.

7. STYRET 7. 1 Sameiet skal ha et styre bestående av tre medlemmer og 2 varamedlemmer.4 Styremedlemmer behøver ikke være sameiere, men må være myndig. Styrets medlemmer velges av sameiermøtet med vanlig flertall av de avgitte stemmene. Styrets leder velges særskilt. Styremedlemmer tjenestegjør i to år av gangen om ikke annet fastsettes i disse vedtektene. 7. 2 Styrets oppgaver og myndighet Styret skal sørge for vedlikehold og drift av eiendommen, og ellers sørge for forvaltningen av sameiets anliggender i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. Styret kan treffe vedtak og sette i gang ethvert tiltak som ikke etter loven, vedtektene eller vedtak i det enkelte tilfelle, skal besluttes av sameiermøtet. Avgjørelser som kan tas av et alminnelig flertall i sameiermøte, kan også tas av styret om ikke annet følger av lov, vedtekter eller sameiermøtets vedtak i det enkelte tilfelle. I felles anliggender og ved salg, pantsettelse eller bortfeste, representerer styret sameierne og forplikter dem ved sin underskrift. Lederen og ett styremedlem i fellesskap forplikter sameiet og tegner sameiets navn. 7. 3 Styremøter Styreleder skal sørge for at det avholdes styremøter så ofte som det trengs. Et styremedlem eller forretningsfører kan kreve at styret sammenkalles. Styret kan treffe vedtak når mer enn halvparten av medlemmene er til stede. Vedtak treffes med alminnelig flertall. Ved stemmelikhet gjør lederens stemme utslaget. De som stemmer for et vedtak, må likevel utgjøre mer enn en tredjedel av alle styremedlemmene.

4 Det kan vedtektsfestes at styret skal ha flere medlemmer, og at sameiermøtet også kan velge varamedlemmer til styret. Nærmere regler om dette vedtektsfestes.

41


Styremøtene ledes av styrelederen. Er ikke styreleder tilstede, skal styret velge en møteleder. Styret skal føre protokoll over sine forhandlinger. Protokollen skal underskrives av de fremmøtte styremedlemmene.

8. HABILITETSREGLER FOR SAMEIERMØTE OG STYRE Ingen kan selv eller ved fullmektig delta i avstemming på sameiermøtet om avtale overfor seg selv eller nærstående eller i saker om sitt eget eller nærståendes ansvar, eller om pålegg om salg eller fravikelse av egen seksjon. Det samme gjelder for avstemning om pålegg om salg eller krav om fravikelse etter eierseksjonsloven § 26 eller § 27. Styremedlem må ikke delta i behandlingen eller avgjørelsen av noe spørsmål som vedkommende selv eller nærstående har en fremtredende personlig eller økonomisk særinteresse i.

9. BYGNINGSMESSIGE ARBEIDER Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger etc, skal skje etter en samlet plan vedtatt av sameiermøtet. Skal noe slikt arbeid utføres av sameierne selv, må det kun skje etter forutgående godkjenning av styret. Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter vedtektenes punkt 6.4 og eierseksjonsloven krever sameiermøtets samtykke, må ikke igangsettes før samtykke er gitt. Dette gjelder selv om bygningsmyndighetene har gitt tillatelse til igangsettelse. Søknad eller melding til bygningsmyndigehetene må godkjennes av styret før byggemelding kan sendes.

10. SAMEIERS ERSTATNINGSANSVAR Ved skader som skyldes en seksjonseiers uaktsomhet, eller som en seksjonseier på annen måte er erstatningsansvarlig for, skal seksjonseierens forsikring benyttes så langt den rekker, inkludert mulig egenandel, før sameiets forsikring benyttes. Ved skade som skyldes seksjonseiers uaktsomhet og som dekkes av sameiets forsikring, skal seksjonseieren betale egenandelen og andre direkte utlegg som ikke dekkes av forsikringen og som er en følge av skaden. Bestemmelsen gjelder uansett om skaden oppstår på fellesareal eller i en bruksenhet. Bestemmelsen gjelder også når skaden er forårsaket av noen av seksjonseierens husstand eller personer som seksjonseieren har gitt adgang til eiendommen eller overlatt sin seksjon til. Når erstatningsansvaret er en følge av sameieforholdet, kan sameiets legalpanterett etter eierseksjonsloven § 25 og vedtektenes punkt 5 anvendes.

11. MISLIGHOLD Hvis en sameier til tross for advarsel vesentlig misligholder sine plikter, kan styret pålegge vedkommende å selge seksjonen, jf. eierseksjonsloven § 26. Advarsel skal gis skriftlig og opplyse om at vesentlig mislighold gir styret rett til å kreve seksjonen solgt. Pålegget om salg skal gis skriftlig og opplyse om at seksjonen kan kreves solgt ved tvangssalg hvis pålegget ikke er etterkommet innen en frist som ikke skal settes kortere enn seks måneder fra pålegget er mottatt.

12. FRAVIKELSE Medfører sameierens oppførsel fare for ødeleggelse eller vesentlig forringelse av eiendommen eller er sameierens oppførsel til alvorlig plage eller sjenanse for eiendommens øvrige brukere, kan sameiets styre kreve fravikelse av seksjonen etter tvangsfullbyrdelseslovens kapitel 13, jf. lov om eierseksjoner § 27.

13. MINDRETALLSVERN Sameiermøtet, styret eller andre som etter eierseksjonsloven § 43 representerer sameiet kan ikke treffe beslutning som er egnet til å gi visse sameiere eller andre en urimelig fordel på andre sameieres bekostning.

42


14. FORRETNINGSFØRER Sameiermøtet kan med vanlig flertall vedta at sameiet skal ha forretningsfører. Forretningsfører ansettes og sies opp av styret, som også fastsetter forretningsførers lønn og instruks.

15. REVISJON OG REGNSKAP Styret skal sørge for ordentlig og tilstrekkelig regnskapsførsel. Sameiets revisor velges av sameiermøtet, og tjenestegjør inntil ny revisor velges. (Sameier med 21 eller flere seksjoner skal ha en eller flere statsautoriserte eller registrerte revisorer. Det samme gjelder sameier med ni eller flere seksjoner, der mindre enn tre fjerdedeler er boligseksjoner. I slike sameier skal styret sørge for at det blir ført regnskap og utarbeidet årsoppgjør etter reglene i lov om regnskapsplikt av 13. mai 1977 nr 35.)

16. ENDRINGER I VEDTEKTENE Endringer i sameiets vedtekter kan besluttes av sameiermøtet med minst to tredjedeler av de avgitte stemmer, med mindre eierseksjonsloven stiller strengere krav.

17. FORHOLDET TIL LOV OM EIERSEKSJONER For så vidt ikke annet følger av disse vedtekter, gjelder reglene i lov om eierseksjoner av 27. mai 1997 nr 31.

43


BINDENDE KJØPSAVTALE

LEILIGHET I SENTRUM TERRASSE BUD PÅ LEILIGHET I PROSJEKTET: Sentrum Terrasse, leilighetstype nr.____ i ____ etasje, 8430 MYRE gnr. 65, bnr. 611 (festenr 13), seksjonsnr.____ i Øksnes kommune, oppdragsnr: 21915103 Pris i hht prisliste kr. ____________________________________________________________________, skriver kroner _____________________________________________________________________00/100 1 Parkeringsplass i garasjen er inkludert i prisen Akseptfrist: _____________________________, klokkeslett _________________________________ Budet er bindende for budgiver iht. Lov om avtaler av 31. mai 1918) Forbehold:

OPPGJØR AV HANDELEN: Hele kjøpesum, med tillegg av omkostninger, vil i sin helhet bli innbetalt minimum en virkedag før endelig avtalt overtakelse.

FINANSIERINGSPLAN: Lån i

v/

tlf.

kr.

Egenkapital ved salg av bolig,

adr.

Egenkapital i

v/

tlf.

kr.

Annen finansiering i

v/

tlf.

kr.

(Finans bekreftet

v/

Totalt

kr.

kr.

JEG/VI ØNSKER FINANSIERINGSTILBUD FRA SPAREBANK 1

Ja

Nei

Undertegnede er innforstått med de salgsvilkår/avtalebetingelser som er redegjort for i denne salgsoppgaven, tilhørende vedlegg samt opplysninger fra forretningsfører herunder budsjett og, vedtekter. Undertegnede er inneforstått med at ovennevnte bud er bindende. Undertegnede bekrefter med dette å ha lest salgsoppgaven med tilhørende vedlegg. Jeg/Vi er kjent med at meglerkontoret har plikt til å gi selger og kjøper kopi av budjournalen.

STED/DATO: Navn (trykte bokstaver):

pnr.

Underskrift: Navn (trykte bokstaver):

pnr.

Underskrift: Adresse: Tlf. arb.

Postnr. Mob.tlf.

Tlf.priv.

E-post

EiendomsMegler1 Vesterålen, Gårdsalleen 11, 8400 Sortland, telefon 93 01 09 83/90 64 05 00.

44


FINANSIERINGSBEVIS

SENTRUM TERRASSE LEILIGHET TYPE ETASJE

BYGG

Kjøper: Fnr.: Adresse: Postnr./Sted: Utbygger: Øksnes Entreprenør Eiendom AS Adresse: Storgata 60 Postnr./Sted: 8430 Myre

Org.nr 977 464 935

Det er inngått avtale om kjøp av leilighet med seksjonsnr. : _____ i Sentrum Terrasse (sameie ikke stiftet) på eiendommen gnr. 65 bnr. 611 snr. _____ i Øksnes Kommune, til en verdi av kr________________. I tillegg til kjøpesummen tilkommer omkostninger på til sammen kr 20.050,-. Samlet kjøpesum inkl. omkostninger finansieres på følgende måte: Kjøpesum kr. ,Omkostninger

kr.

,-

Sum kr. ,Kjøpesum inkl. omkostninger forfaller til betaling 1 dag før overtakelse av leiligheten er klar for innflytting. Bankforbindelsen bekrefter at kjøper har tilstrekkelig finansiering til beløp stort Kr. ______________________________________,Bankforbindelsen innestår herved for at restbeløp (gjenstående beløp) betales til EiendomsMegler1 sin klientkonto ved forfall, som er dagen før overtakelse av leiligheten. Ved tvist mellom kjøper og utbygger om kjøpers plikt til å gi anmodning om utbetaling, forbeholder vi oss rett til å nekte utbetaling inntil kravet er avgjort ved rettskraftig dom, rettsforlik, voldgift eller lignende. Dersom kjøper på grunnlag av slik avgjørelse har krav på prisavslag, heving, mulkt e.l. vil vi gjøre en tilsvarende reduksjon i overført beløp. Sted: ____________________

Dato: _______________

BEKREFTELSE BANKFORBINDELSE MED STEMPEL

Selgers initialer

45

Kjøpers initialer


Adresse

Rådhusgata

Postnr

8430

Sted

Myre

Andels/leilighetsnr.

/1

Gnr.

65

Bnr.

611

Seksjonsnr. Festenr. Bygn. nr.

1

Bolignr. Merkenr.

A2015-604498

Dato

08.10.2015

Eier

Øksnes Entreprenør Eiendom AS

Innmeldt av

Øysten Knudsen

Energiattesten er bekreftet og offisiell. Bygningens identitet og eierforhold er ikke bekreftet fra Matrikkelen

Energimerket angir boligens energistandard. Energimerket består av en energikarakter og en oppvarmingskarakter, se i figuren. Energimerket symboliseres med et hus, hvor fargen viser oppvarmingskarakter, og bokstaven viser energikarakter. Energikarakteren angir hvor energieffektiv boligen er, inkludert oppvarmingsanlegget. Energikarakteren er beregnet ut fra den typiske energibruken for boligtypen. Beregningene er gjort ut fra normal bruk ved et gjennomsnittlig klima. Det er boligens energimessige standard og ikke bruken som bestemmer energikarakteren. A betyr at boligen er energieffektiv, mens G betyr at

boligen er lite energieffektiv. En bolig bygget etter byggeforskriftene vedtatt i 2010 vil normalt få C. Oppvarmingskarakteren forteller hvor stor andel av oppvarmingsbehovet (romoppvarming og varmtvann) som dekkes av elektrisitet, olje eller gass. Grønn farge betyr lav andel el, olje og gass, mens rød farge betyr høy andel el, olje og gass. Oppvarmingskarakteren skal stimulere til økt bruk av varmepumper, solenergi, biobrensel og fjernvarme. Om bakgrunnen for beregningene, se www.energimerking.no

Målt energibruk Brukeren har valgt å ikke oppgi målt energibruk.

46


Hvordan boligen benyttes har betydning for energibehovet Energibehovet påvirkes av hvordan man benytter boligen, og kan forklare avvik mellom beregnet og målt energibruk. Gode energivaner bidrar til at energibehovet reduseres. Energibehovet kan også bli lavere enn normalt dersom:

• deler av boligen ikke er i bruk, • færre personer enn det som regnes som normalt bruker boligen, eller • den ikke brukes hele året.

Gode energivaner Ved å følge enkle tips kan du redusere ditt energibehov, men dette vil ikke påvirke boligens energimerke.

Tips 1: Tips 2: Tips 3: Tips 4:

Energimerkingen kan kun endres gjennom fysiske endringer på boligen.

Følg med på energibruken i boligen Luft kort og effektivt Redusér innetemperaturen Bruk varmtvann fornuftig

Mulige forbedringer for boligens energistandard Ut fra opplysningene som er oppgitt om boligen, anbefales følgende energieffektiviserende tiltak. Dette er tiltak som kan gi bygningen et bedre energimerke.

Noen av tiltakene kan i tillegg være svært lønnsomme. Tiltakene bør spesielt vurderes ved modernisering av bygningen eller utskifting av teknisk utstyr.

Tiltaksliste (For full beskrivelse av tiltakene, se Tiltaksliste - vedlegg 1) - Temperatur- og tidsstyring av panelovner Det tas forbehold om at tiltakene er foreslått ut fra de opplysninger som er gitt om boligen. Fagfolk bør derfor kontaktes for å vurdere tiltakene nærmere. Eventuell gjennomføring av tiltak må skje i samsvar

47

med gjeldende lovverk, og det må tas hensyn til krav til godt inneklima og forebygging av fuktskader og andre byggskader.


Boligdata som er grunnlag for energimerket Energimerket og andre data i denne attesten er beregnet ut fra opplysninger som er gitt av boligeier da attesten ble registrert. Nedenfor er en oversikt over oppgitte opplysninger, som boligeier er ansvarlig for. Bygningskategori: Bygningstype: Bygge책r: Bygningsmateriale: BRA: Ant. etg. med oppv. BRA: Detaljert vegger: Detaljert vindu:

Teknisk installasjon

Der opplysninger ikke er oppgitt, brukes typiske standardverdier for den aktuelle bygningstypen. For mer informasjon om beregninger, se www.energimerking.no/beregninger

Boligblokker Leilighet 2016 Tre 66 1 Ja Ja

Oppvarming:

Elektrisitet

Detaljering varmesystem:

Elektriske ovner og/eller varmekabler

Ventilasjon:

Balansert

48


Om grunnlaget for energiattesten Oppgitte opplysninger om boligen kan finnes

For å se detaljer må du velge "Gjenbruk" av aktuell attest

inn via MinID/Altinn. Dette forutsetter at du er registrert som

Boligeier er ansvarlig for at det blir brukt riktige opplysninger.

ved å gå inn på www.energimerking.no, og logge eier av denne boligen i matrikkelen, eller har fått delegert tillatelse til å gå inn på energiattesten.

under Offisielle energiattester i skjermbildet "Adresse".

Eventuelle gale opplysninger må derfor tas opp med selger eller utleier da dette kan ha betydning for prisfast-

settelsen. Eier kan når som helst lage en ny energiattest.

Om energimerkeordningen Norges vassdrags- og energidirektorat er ansvarlig for energimerkeordningen. Energimerket beregnes på grunnlag av oppgitte opplysninger om boligen. For informasjon som ikke er oppgitt, brukes typiske standardverdier for den aktuelle bygningstypen fra tidsperioden den ble bygd i. Beregningsmetodene for energikarakteren baserer seg på NS 3031 (www.energimerking.no/NS3031)

attesten, energimerkeordningen eller gjennomføring av energieffektivisering og tilskuddsordninger kan rettes til Enova svarer på tlf. 800 49 003, eller svarer@enova.no

NVE samarbeider med Enova om rådgivning knyttet til energimerkeordningen. Spørsmål om energi-

Nærmere opplysninger om energimerkeordningen kan du finne på www.energimerking.no

Plikten til energimerking er beskrevet i energimerkeforskriften, vedtatt desember 2009, og sist endret i januar 2012

For ytterligere råd og veiledning om effektiv energibruk, vennligst se eller ring Enova svarer på tlf. 800 49 003.

49

www.enova.no/hjemme


Tiltaksliste:

Vedlegg til energiattesten

Attesten gjelder for følgende eiendom (Vedlegg 1)

Adresse: Rådhusgata Postnr/Sted: 8430 Myre Leilighetsnummer: 1 Bolignr: Dato: 08.10.2015 14:02:59 Energimerkenummer: A2015-604498 Ansvarlig for energiattesten: Øksnes Entreprenør Eiendom AS Energimerking er utført av: Øysten Knudsen

Gnr: 65 Bnr: 611 Seksjonsnr: Festenr: Bygnnr: 1

Tiltak på elektriske anlegg Tiltak 1:

Temperatur- og tidsstyring av panelovner

Evt. eldre elektriske varmeovner uten termostat skiftes ut med nye termostatregulerte ovner med tidsstyring, eller det ettermonteres termostat / spareplugg på eksisterende ovn. Dersom mange ovner skiftes ut bør det vurderes et system hvor temperatur og tidsinnstillinger i ulike rom i boligen styres fra en sentral enhet.

Brukertiltak Tips 1:

Følg med på energibruken i boligen

Tips 2:

Luft kort og effektivt

Tips 3:

Redusér innetemperaturen

Tips 4:

Bruk varmtvann fornuftig

Tips 5:

Slå av lyset og bruk sparepærer

Tips 6:

Vask med fulle maskiner

Gjør det til en vane å følge med energiforbruket. Les av måleren månedlig eller oftere for å være bevisst energibruken. Ca halvparten av boligens energibruk går til oppvarming.

Ikke la vinduer stå på gløtt over lengre tid. Luft heller kort og effektivt, da får du raskt skifta lufta i rommet og du unngår nedkjøling av gulv, tak og vegger.

Ha en moderat innetemperatur, for hver grad temperatursenkning reduseres oppvarmingsbehovet med 5 %. Mennesker er også varmekilder; jo flere gjester – desto større grunn til å dempe varmen. Ha lavere temperatur i rom som brukes sjelden eller bare deler av døgnet. Montér tetningslister rundt trekkfulle vinduer og dører (kan sjekkes ved bruk av myggspiral/røyk eller stearinlys). Sett ikke møbler foran varmeovner, det hindrer varmen i å sirkulere. Trekk for gardiner og persienner om kvelden, det reduserer varmetap gjennom vinduene.

Bytt til sparedusj hvis du ikke har. For å finne ut om du bør bytte til sparedusj eller allerede har sparedusj kan du ta tiden på fylling av ei vaskebøtte; nye sparedusjer har et forbruk på kun 9 liter per minutt. Ta dusj i stedet for karbad. Skift pakning på dryppende kraner. Dersom varmtvannsberederen har nok kapasitet kan temperaturen i berederen reduseres til 70gr.

Slå av lys i rom som ikke er i bruk. Utnytt dagslyset. Bruk sparepærer, spesielt til utelys og rom som er kalde eller bare delvis oppvarmet.

Fyll opp vaske- og oppvaskmaskinen før bruk. De fleste maskiner bruker like mye energi enten de er fulle eller ikke.

50


Tips 7:

Slå el.apparater helt av

Tips 8:

Spar strøm på kjøkkenet

Tips 9:

Velg hvitevarer med lavt forbruk

Elektriske apparater som har stand-by modus trekker strøm selv når de ikke er i bruk, og må derfor slås helt av.

Ikke la vannet renne når du vasker opp eller skyller. Bruk kjeler med plan bunn som passer til platen, bruk lokk, kok ikke opp mer vann enn nødvendig og slå ned varmen når det har begynt å koke. Slå av kjøkkenventilatoren når det ikke lenger er behov. Bruk av microbølgeovn til mindre mengder mat er langt mer energisparende enn komfyren. Tin frossenmat i kjøleskapet. Kjøl- og frys skal avrimes ved behov for å hindre unødvendig energibruk og for høy temperatur inne i skapet/boksen (nye kjølekap har ofte automatisk avriming). Fjern støv på kjøleribber og kompressor på baksiden. Slå av kaffetraker når kaffen er ferdig traktet og bruk termos. Oppvaskmaskinen har innebygde varmeelementer for oppvarming av vann og skal kobles til kaldvannet, kobles den til varmtvannet øker energibruken med 20 - 40 % samtidig som enkelte vaske- og skylleprosesser foregår i feil temperatur.

Når du skal kjøpe nye hvitevarer så velg et produkt med lavt strømforbruk. Produktene deles inn i energiklasser fra A til G, hvor A er det minst energikrevende. Mange produsenter tilbyr nå varer som går ekstra langt i å være energieffektive. A+ og det enda bedre A++ er merkinger som har kommet for å skille de gode fra de ekstra gode produktene.

51


NOTATER

52


53


54


55


vizuelli.no

Prospekt byggetrinn 2 - 24.11.15

Utbygger: Eiendomsmegler:

Ved interesse eller spørmål ta kontakt med: Michael Knutsen - tlf. 93 01 09 83/michael.knutsen@eiendomsmegler1.no Lars Nyborg - tlf. 928 06 441/lars.nyborg@eiendomsmegler1.no Du kan også besøke oss på www.oeeas.no for mer infomasjon.

Profile for Vizuelli

Prospekt Byggetrinn 2  

Sentrum Terrasse

Prospekt Byggetrinn 2  

Sentrum Terrasse

Profile for vizuelli