__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Å bo ved havet gjør noe med oss

Oppdag det selv


2 Â BROVINGEN


Ja, her blir det

â–¼

BROVINGEN

3


Og slik blir det

4 BROVINGEN


BROVINGEN

5


Oppdag livets skattkammer Et liv på Brovingen gjør at du får frigjort tid til nye oppdagelser.

Livet er en reise full av muligheter og skatter og det er så mange skiller underveis. Det er valgene vi tar som leder oss til det skattkammeret av opplevelser som livet har å by på. Nå inviterer vi deg til et nytt veivalg: Til å bo på Brovingen. Det kan gjøres til et valg om en ny plass å bo, men det kan også være noe mer. Et valg om det livet du ønsker å leve fremover. Mer tid til det som betyr noe Hverdagen forenkles når du bor i en leilighet. Du får frigjort tid til nye oppdagelser. Det kan være oppdagelser i et pulserende nærmiljø, i naturen, i byen du bor i, eller helt kortreist til hobbyer og drømmer du ikke har fått realisert så langt i livet. Ny gnist For mange har livet i en leilighet også gitt overskudd til å dele mer av fritiden med livsledsager, familie og venner. Etter et hektisk liv har nok denne erfaringen forbauset mange. Den nye gnisten til å yte for andre har vært den største gaven. Livets skattkammer er uendelig, og vi inviter deg til å oppdage mer av det. Et liv på Brovingen ved havet innbyr til nye oppdagelser.

6 BROVINGEN


BROVINGEN

7


Kvalitet tvers igjennom To av Harstads eldste og mest solide bedrifter, Harstad skipsindustri (HSI) og BONORD, har gått sammen for å skape et av Harstads mest spektakulære boligprosjekter. Leilighetene har en perfekt beliggenhet og er plassert helt ute på kaikanten. Med utsikt mot Trondenes og Vågsfjorden, og med umiddelbar nærhet til sentrum. Mange kvaliteter Brovingen får 24 leiligheter fra 55 til 100 kvadratmeter. Bygget blir på fire etasjer med åtte to-roms, åtte tre-roms og åtte fire-roms leiligheter med god kvalitet. Alle leilighetene fra 2. til 4. etasje får to balkonger som sikrer en unik soltilgang. Leilighetene i 1. etg har terrasse på terreng mot sør, 3- og 4-roms leilighetene har i tillegg balkong mot nord. Det lille ekstra De moderne leilighetene får gode utforminger med åpne stue- og kjøkkenløsninger med en takhøyde på 2,6 meter og store vinduer som gir en luftig følelse. Fjernvarme sikrer en jevn og behagelig varme i alle rom. Et helt unikt boligprosjekt Kombinasjonen av solid arkitektarbeid fra A3 arkitektkontor, en fantastisk plassering, og BONORDs løsninger for trygging og sikring av borettslaget, gir et helt unikt boligprosjekt.

8 BROVINGEN


Den flotte beliggenheten inspirerte oss til ü bygge leiligheter med mange kvaliteter som igjen gjør det hele mer verdifullt.

BROVINGEN

9


En unik finansieringsløsning Vi tilbyr deg gunstige betingelser som gjør at du kan sove trygt i godstolen.

BONORD bygger borettslag og med sine systemer og forsikringer sikrer dette deg svært gunstige og trygge betingelser. Kjøpesummen er delt inn i et innskudd på 50 prosent og en fellesgjeld på det tilsvarende. Gjennom en IN-ordning kan du dersom du ønsker det individuelt betale ned på fellesgjelden. Lånet på fellesgjelden har en løpetid på hele 50 år, hvorav de 10 første årene er avdragsfrie, samt har gode rentebetingelser. BONORD står for trygghet, og leilighetene inngår i alle av boligbyggelagets sikringsordninger. Herunder også forskuttering av felleskostnader, som gjør at borettslaget er sikret god likviditet, selv om enkelte av andelshaverne ikke oppfyller sine forpliktelser. Gjennom BONORD får man også en av landets beste innkrevingsordninger. Gode systemer Med BONORD som forretningsfører er også Brovingen borettslag sikret gode drifts-, styrings- og vedlikeholds-systemer. Vedlikeholdsplanleggingen følges opp gjennom det nettbaserte styringsverktøyet Plussplan, som gir forutsigbarhet for fremtidige vedlikeholdsbehov og budsjettering. Lagets lovpålagte HMSarbeid løses gjennom BEVAR-HMS. I tillegg får styret tilgang til en unik styreportalløsning og kommunikasjonsplattform mot beboerne. Alt for å sikre en bedre og lettere styrehverdag, slik at du som bor i Brovingen borettslag kan bruke tiden på å nyte det å bo i et veldrevet og godt bomiljø. Trygghet og muligheter Med BONORDs systemer og erfaring kan vi tilby den tryggheten som er så viktig når man skal kjøpe seg ny bolig. En finansieringsordning som gir muligheter for alle, og stor økonomisk frihet for de som ønsker å bruke ekstra egenkapital.

1 0 BROVINGEN


BROVINGEN

11


Utsikt i bevegelse Det er noe eget med utsikt. Særlig når den er i bevegelse slik den vil oppleves fra Brovingen. Utsiktens magi Vi ble fra første stund slått av magien som havets nærhet gir, utsikten til historiske Trondenes og hele innseilingen til Harstad. Med de majestetiske og evige fjellene på Grytøya, Senja og Andørja i kontrast til en Vågsfjord i stadig forandring. Vi har sett nordlyset danse over verftet og midnattsola slikke hustoppene i området. Og på tross av alt dette var det bevegelsene som gjorde aller mest inntrykk. Båter i alle fasonger og størrelser som kommer og går til og fra verftet. Her hvor det har vært båter i mer enn 150 år. Hvor kommer de fra, hva holder de på med og hva er neste havn? Vi oppdaget at en god utsikt får magi når den tilføres lysets bevegelser og kraften fra et samfunn som er i full vigør. Fra din leilighet i Brovingen kan du oppdage og undres, med et utsyn i bevegelse.

1 2 BROVINGEN


En god utsikt får magi når den tilføres lysets bevegelser og kraften fra et samfunn som er i full vigør.

BROVINGEN

13


Aldri langt borte Å bare spasere noen minutter for å oppleve noe flott er en gave som nå kan bli din.

1 4 BROVINGEN

Det som er nært, er aldri langt borte. Du har kanskje kjent på følelsen av hva avstand betyr når du ønsker å gjøre noe du ikke får gjort fordi det er for langt unna. Slik blir det ikke på Brovingen der du kan nå det meste til fots, og på kort tid. Minutter til alt Det er to nærbutikker, kulturhus, universitet, barneskole, båthavn, legesenter, flybuss og bibliotek innen fem minutters gangavstand. Det er under ti rolige minutters spasertur langs kaiene inn til sentrum med butikker, bakerier, kafeer, badeland, treningssenter, gallerier, havnebasseng og byens torv med konserter og aktiviteter. Det er så godt å vite at det meste du trenger, aldri er langt borte.


BROVINGEN

15


Mer av det gode Livets skattkammer har så mange goder. Av og til må vi kaste loss for å få oppleve dem. Vi er forskjellige og goder oppleves ulikt. Men sentral beliggenhet gir større valgfrihet. Å rusle rundt og ta en deilig kaffe eller lunsj og et glass vin, bør ikke være forbeholdt de få feriedagene borte. Det kan nå bli en en del av hverdagen. Akkurat som daglig trim på Stien langs sjøen, i Folkeparken eller i treningsstudio kan være det. Gå i gallerier, på kino eller forestillinger på kulturhuset uten å tenke på den lange vegen hjem. Vri om nøkkelen, spasere til flybussen og starte på en ny reise til steder du drømmer om. Vi er heldig som kan velge mer av det gode.

1 6 BROVINGEN


De gode opplevelsene du har p책 ferie kan du ogs책 leve ut hjemme. Det blir s책 mye enklere n책.

BROVINGEN

17


Historisk sus Å undres over det som en gang har vært og det som er nå gir pespektiver.

Når du bor på Brovingen bor du i et områder der du vil fornemme historiens sus. Gründerne for over hundre år siden; Job Thode Holst, Kristian Holst, Ejnar S. Nielsen, Edvard Tangen og Carl Andreas Hansen etablerte alle virksomheter i området. Her vandret også maleren Kristoffer Holst i sin ungdom. Mye av Harstads identitet som skipsbyggerby ligger her. Og Ejnar S. Nielsens start i Samasjøen i 1912 føres videre av HAMEK som driver verksted med over 100 ansatte den dag i dag. Fra bondesamfunn til en industriby Se for deg hele vågen her fylt med trålere fra Hull og Grimsby. Tenk med gru på tyskernes bombing av oljetankene til Vestlandske Petroleumscompagni 20. mai 1940. Gå bort til Steinaværbrygga fra 1860 og tenk på 160 år med virksomhet i Lofoten, på Bjarkøy, på Steinavær og fra 1917 her i Samasjøen. Ta deg en tur på museet inne på verftsområdet og se hvordan Harstads fremste gründere utviklet Harstad fra et bondesamfunn til en industriby. Går du inn mot byen vil du fornemme det samme gjennom historien til hermetikkindustrien på 20-tallet og 50 år med landsdelens to store kjøttprodusenter i Brødrene Bothner og Nord-Norges Salgslag. Og du kan se hvordan Harstad fortsatt har en sterk skipsindustri samtidig som øvrig industri er erstattet med kompetanse, kultur, handel og opplevelser. På Brovingen bor du ikke på en hvilken som helst plass, du bor midt i historiens sus, og får følge den videre fra orkesterplass.

1 8 BROVINGEN


BROVINGEN

19


Effektive 2-roms De effektive toroms-leilighetene får et soverom, et bad og åpen planløsning mellom kjøkken og stue. Her vil det bli lett å innrede etter eget ønske. Kvalitetskjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer, malte fronter og underlimt vask. Gulvet blir 1-stavs hvitlasert eikeparkett og på badet keramiske fliser på vegg og gulv. Her får du også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Lunt soverom. Stort vindu i stuen gir leiligheten et lyst preg. Alle leilighetene i 1. etasje får terrasse mot sør. Fra og med 2. etasje får leilighetene sørvendt balkong med utebelysning og stikk for terrassevarme. Her kan du nyte morgenkaffen ute - året rundt. Med bruksareal på rundt 55 kvm er leilighetene et godt bo-alternativ for par eller enslige.

2 0 BROVINGEN


BROVINGEN

21


Holstneset 2 Holstneset 2 Andel Andel Plan Plan rom Antall Antall rom BRA/P-Rom BRA/P-Rom Parkering i kjeller

Parkering i kjeller Sportsbod Sportsbod i kjeller

H0102 H0102 2 2 1. Etasje 1. Etasje 2 55,1 m²2 55,1 m² 5,0 m² 5,0 m²

Det er 5 stk 2-roms leiligheter på 55,1 m2 BRA i bygget. To av disse er på inngangspartiet og får terrasse møt sør, de andre har balkong mot sør. Andel nr. 2, 4, 10 og 12 får utendørs parkering. De andre 2-roms leilighetene får parkering i kjeller. Priser og fellesutgift pr. måned finner du i vedlagte prisliste.

N N

Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017 Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017

2 2 BROVINGEN


Holstneset 4 Holstneset 4 Andel Andel Plan Plan rom Antall Antall P-Romrom P-Rom Bod

H0202 H0202 12 12 2. Etasje 2. Etasje 2 2 55,9 m² 55,9 3,5 m²

Bod BRA BRA Parkering i kjeller

3,5 m² 59,4 59,4 m²

Parkering ii kjeller Sportsbod kjeller Sportsbod i kjeller

5,2 m² 5,2 m²

Det er 3 stk 2-roms leiligheter på 59,4 m2 BRA i bygget. Disse har en ekstra bod i gangen. Alle har balkong mot sør. Andel nr. 2, 4, 10 og 12 får utendørs parkering. De andre 2-roms leilighetene får parkering i kjeller. Priser og fellesutgift pr. måned finner du i vedlagte prisliste.

N N

Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017 Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017

BROVINGEN

23


Romslige 3-roms De hyggelige tre-romsleilighetene med gode planløsninger, får åpen kjøkkenløsning mot stuen - noe som gjør rommet luftig og innbydende. Fra entrèen er det direkte adkomst til bod, som også kan bli et walk-in closet. Kjøkkenet kommer med integrerte hvitevarer og det minimalistiske uttrykket gir deg muligheten til å dekorere i egen stil. Begge soverommene har skyvedørsfronter som standard og det ene har direkte adkomst til en romslig balkong fra og med 2. etasje. Gulvet blir lagt med 1- stavs eikeparkett, og går som en rød trå gjennom leiligheten. Badet får opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Her blir det keramiske fliser og varmekabler i gulvene. Fra og med 2. etasje får leilighetene to balkonger. En mot nord og en mot sør, hvor det blir plass til sittegruppe og kapasitet for terrassevarmer slik at du kan forlenge utesesongen. I 1. etasje blir det terrasse mot sør og balkong mot nord. Leilighetene har et bruksareal på 81,5 kvadratmeter og gir gode muligheter for trivsel.

2 4 BROVINGEN


BROVINGEN

25


Holstneset 4 Andel Plan Antall rom P-Rom Bod BRA Parkering i kjeller Sportsbod i kjeller

H0101 9 1. Etasje 3 78,5 m²

To av 3-roms leilighetene har terrasse på terreng mot sør og balkong mot nord. Alle 3-roms leilighetene i bygget er på 81,5 m2 BRA. Priser og fellesutgift pr. måned finner du i vedlagte prisliste.

3,0 m² 81,5 m² 5,3 m²

N

Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017

2 6 BROVINGEN


Holstneset 6 Andel Plan Antall rom P-Rom Bod BRA Parkering i kjeller Sportsbod i kjeller

H0401 23 4. Etasje 3 78,5 m²

Seks av 3-roms leilighetene har balkong både mot nord og sør. Størrelse 81, 5 m2 BRA. Priser og fellesutgift pr. måned finner du i vedlagte prisliste.

3,0 m² 81,5 m² 5,0 m²

N

Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017

BROVINGEN

27


Luftige 4-roms Fireroms-leilighetene kommer tre i forskjellige variasjoner og størrelser fra 94,4 kvm til 99 kvm. Når du kommer inn i leilighetene får du en god skyvedørsgarderobe i gangen. Kjøkkenet i nordisk kvalitet, blir funksjonelt med god oppbevaringsplass, integrerte hvitevarer, underlimt vask og en benkeplate hvor du får grei plass til å tilberede dagens måltider. Alle tre soverommene leveres med fronter til skyvedørsgarderobe. Stuen har direkte adgang til en hyggelig balkong og store vindu som skaper lys og romfølelse. Baderommet får gulvvarme og blir flislagt med keramiske fliser. Her vil du også få oppkobling til vaskemaskin og tørketrommel. I 1. etasje har leilighetene en sørvendt terrasse og balkong mot nord. Fra og med 2. etasje får leilighetene to balkonger, en mot nord og en mot sør. Du bor godt i sentrum!

2 8 BROVINGEN


BROVINGEN

29


Holstneset 2 Andel Plan Antall rom P-Rom Bod/Skap BRA Parkering i kjeller Sportsbod i kjeller

H0101 1 1. Etasje 4 91,6 m²

To av 4-roms leilighetene har terrasse på terreng mot sør og balkong mot nord. Begge har areal på 94,4 m2 BRA. Priser og fellesutgift pr. måned finner du i vedlagte prisliste.

2,8 m² 94,4 m² 6,9 m²

N

Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017

3 0 BROVINGEN


Holstneset 2 Andel Plan Antall rom P-Rom Bod/Skap BRA Parkering i kjeller Sportsbod i kjeller

H0401 7 4. Etasje

Seks av 4-roms leilighetene har balkong både mot nord og sør. Størrelsen på disse 99 m2 BRA. Priser og fellesutgift pr. måned finner du i vedlagte prisliste.

4 92,7 m² 6,3 m² 99,0 m² 5,6 m²

N

Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017

BROVINGEN

31


Holstneset 6 Andel Plan Antall rom P-Rom Bod/Skap BRA Parkering i kjeller Sportsbod i kjeller

H0102 18 1. Etasje 4 91,6 m²

En av 4-roms leiligheten på 94,4 m2 BRA får en stor balkong mot nord i tillegg til den mot sør. Denne går rundt blokkas nord-østre hjørne. Priser og fellesutgift pr. måned finner du i vedlagte prisliste.

2,8 m² 94,4 m² 6,6 m²

N

Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017

3 2 BROVINGEN


Holstneset 6 Andel Plan Antall rom P-Rom Bod/Skap BRA Parkering i kjeller Sportsbod i kjeller

H0402 24 4. Etasje 4 92,7 m²

Tre av 4-roms leiligheten på 99 m2 BRA får en stor balkong om nord i tillegg til den mot sør. Disse går rundt blokkas nord-østre hjørne. Priser og fellesutgift pr. måned finner du i vedlagte prisliste.

6,3 m² 99,0 m² 5,1 m²

N

Utbygger tar forbehold om eventuelle avvik i plantegningen og potensielle endringer. Se prospekt for nærmere informasjon. Tekniske fag er ikke ferdig prosjektert, og endringer som følge av dette kan forekomme. 07-09-2017

BROVINGEN

33


Salgsoppgave og megleropplysninger Oppdragsnummer: 52-0033/17 - 52-00056/17 Selger/utbygger: Brovingen Utvikling AS, orgnr. 919 257 326 Hjemmelshaver: Brovingen Utvikling AS Oppdragsansvarlig: BONORD Eiendomsmegling AS (GARANTI) orgnr: 988 054 631 Ansvarlig megler: Bjørn Mathisen, megler MNEF bjorn.mathisen@garanti.no tlf: 902 05 553 Megler: Tone Trøite, megler/jurist/fagansvarlig tt@garanti.no tlf: 917 76 377 Adresse/beliggenhet: Holstneset 2, 4 og 6 i Samasjøen. Bygningen vil være på 4 etasjer og kommer der hvor det gamle kullageret ligger utenfor verkstedet i Samsjøen. Leilighetenes sentrale plassering gir gangavstand til Kulturhuset, UIT Harstad, Harstad sentrum, idrettsanlegg, restauranter, butikker, skoler, barnehager, Grottebadet og Folkeparken. Plasseringen vil gi de planlagte boligene en spektakulær utsikt med svært gode solforhold Betegnelse: Parsell av gnr 63, bnr. 8 i Harstad kommune Eierform: Andel, borettslag

3 4 BROVINGEN

Bebyggelse: Brovingen Borettslag vil bestå av 24 leiligheter i blokk, 8 stk. 2-roms, 8 stk. 3-roms og 8 stk. 4-roms. Alle med romslig terrasse eller balkong mot sør. 3- og 4-roms leilighetene vil i tillegg ha balkong mot sjøsiden. Det gjøres oppmerksom på at utbygger har startet arbeidet med en mindre vesentlig reguleringsendring med sikte på å få bygd en 5. etg. med 4 boliger, slik at prosjektet kan bli på totalt 28 boliger. Arealer: 2-roms leiligheter: fra BRA 55,1 kvm til BRA 59,4 kvm + sportsbod i kjeller 3-roms leilighet: BRA 81,5 kvm + sportsbod i kjeller 4-roms leilighet: fra BRA 94,4 til BRA 99 kvm + sportsbod i kjeller Selger tar forbehold om at mindre arealavvik kan forekomme. Innskudd: 2-roms fra kr 1 325 000 – kr 1 675 000 3-roms fra kr 2 150 000 – kr 2 500 000 4-roms fra kr 2 545 000 – kr 3 075 000 Fellesgjeld: 2-roms fra kr 1 325 000 – kr 1 675 000 3-roms fra kr 2 150 000 – kr 2 500 000 4-roms fra kr 2 545 000 – kr 3 075 000 Totalpris: 2-roms fra kr 2 650 000 – kr 3 350 000 3-roms fra kr 4 300 000 – kr 5 000 000 4-roms fra kr 5 090 000 – kr 6 150 000 Prisene på de enkelte leilighetene finnes som vedlagt prisliste til prospektet. Selger står fritt til å endre prisen på usolgte boliger uten forutgående varsling. Felleskostnader: Fra kr 5 369,- til kr 9 598,- pr. måned avhengig av type leilighet og etasje. Felleskostnadene inkluderer renter, oppvarming, ordinære driftsutgifter etter budsjett, kabel-tv/


internettpakke fra Canal Digital Kabel-TV A/S. Hovedtallene i budsjettet er gjengitt i prislisten, det komplette budsjett med fotnoter kan fås ved henvendelse til megler. Lånevilkår fellesgjeld: Fellesgjelden blir annuitetslån i DNB med flytende rente, som i utregning av fellesutgifter er beregnet til 2,00% p.a. Renten vil bli endret i takt med justeringer i rentemarkedet. Lånets løpetid er 50 år, hvorav de 10 første årene er avdragsfrie. Det tas forbehold om at den forutsatte finansieringsplanen blir endelig godkjent. Individuell nedbetaling av fellesgjeld – IN En IN-ordning innebærer at et borettslag kan tilby andelseierne mulighet for å innfri hele eller deler av sin andel av borettslagets fellesgjeld. Dette er en ordning som gir økt fleksibilitet og som ivaretar mangfoldet i borettslag. Gjennom en individuell nedbetaling vil andelseiers månedlige felleskostnader reduseres tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag som følge av nedkvitteringen. Praktisk gjennomføring • Hver andelseier som ønsker å nedbetale hele eller deler av fellesgjelden må gjøre en individuell avtale med BONORD • Andelseier kan nedbetale inntil 2 ganger pr år, minimum kr 100 000 pr innbetaling. • Innbetalinger kan kun skje kvartalsvis ved terminforfall, og beløpet må være BONORD i hende senest 10 dager før lånets forfall • Engangsgebyr på p.t. kr 4 375 (inkl. mva) for den andels eier som ønsker å benytte seg av ordningen. Borettslaget kvalifiserer til, og vil inngå i BONORDs sikrings -og tryggingsordninger, herunder Garanterte fellesutgifter som sikrer borettslagene mot utbetalte fellesutgifter.

10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende og skal ligge innenfor overtakelsesperioden. Selgeren har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene i budstadoppføringslovas § 11 er oppfylt. Kjøper kan ikke nekte å overta om overskjøting / hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtakelsestidspunktet. Ferdigattest: Midlertidig brukstillatelse skal foreligge før innflytting. Forretningsfører: Boligbyggelaget Nord (BONORD) Omkostninger: Overføring av hjemmel til andel kr 430,Tinglysning av pantedokument kr 430,Utskrift fra grunnboken kr 204,Andelskapital kr 5.000,Etableringsgebyr kr 20.000,Totale omkostninger utgjør kr 26.064,- forutsatt tinglysning av ett pantedokument. Det tas forbehold om endring i de offentlige satsene. Medlemskap i BONORD: Innmelding kr 300,Årsavgift kr 300,Dersom det skal stå flere eiere på en borettsandel, må alle tegne medlemskap i BONORD. Forkjøpsrett: Medlemmer av BONORD har forkjøpsrett ved kjøp av boliger i Brovingen Borettslag. Det vil bli utlyst særskilt meldefrist for benyttelse av denne forkjøpsretten, og boliger vil bli tildelt etter ansiennitetsprinsippet. Etter meldefristens utløp vil ansiennitet ikke gjelde.

Overtakelse: Leilighetene forventes ferdigstilt til 2. kvartal 2019, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.

Betalingsvilkår: Det kreves et forskudd på kjøpesum på kr 100.000,- ved inngåelse av kontrakt.

Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest

Det forutsettes at innbetalt forskudd er frie midler/egenkapital som ikke krever sikkerhet i den bolig som kjøpes. Resterende innskudd/kjøpesum + omkostninger forfaller til betaling tre dager før overtakelse, samt eventuelle tillegg BROVINGEN

35


for tilvalg gjort etter kontraktsinngåelse. Innbetalingen skal være synlig og tilgengelig på meglers klientkonto senest overtakelsesdagen. Det kreves finansieringsbevis fra finansinstitusjon ved inngåelse av kontrakt, Garantier: Handelen reguleres av Bustadsoppføringslova. Selger stiller sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser i form av en garanti ved kontraktsinngåelse på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes til 5% etter overtakelse og er gjeldene i 5 år etter overtakelsen. Påkrevde endringer i garantier ved evnt videresalg/transporter bekostes ikke av selger/utbygger. Dersom selger stiller garanti etter Bustadsoppføringslovas § 47 (forskuddsgaranti), kan selger få utbetalt innbetalte forskuddsmidler fra kjøper før tinglysning er gjennomført. Energimerking: Bygget er energimerket av SWECO og har fått karakter C1 (grønn). Likningsverdi: Ikke fastsatt. Likningsverdien fastsettes av skattemyndighetene. Forsikring: Frem til overtakelsen er bygningene forsikret av utbygger/ totalentreprenør. Etter overtakelsen vil eiendommen bli forsikret av borettslaget. Hver enkelt må sørge for innboforsikring. Det er tegnet Fulltegningsforsikring gjennom NBBL Fulltegningsforsikring AS som sikrer kjøpere/andelshavere mot uforutsette kostnader ifm eventuelle ikke solgte andeler i borettslaget ved overtakelse. Denne forsikringen er også ment å sikre tidligere oppstart av prosjektet. Meglerhonorar/vederlag: Oppdragsgiver / selger har avtalt et fast vederlag pr. solgte enhet i prosjektet som utgjør kr 42 050,- eks mva pr. solgte enhet. Hvitvasking: Megler plikter etter LOV-2009-03-06-11 å innberette mistenkelige pengeoverføringer. Byggeår: 2018/2019 3 6 BROVINGEN

Fremdrift – selgers forbehold: Selger tar følgende forbehold · Offentlig godkjenning av prosjektet · Salgsmål oppnås · Godkjenning finansiering byggelånsbank · Styret i Brovingen Utvikling AS godkjenner entreprisekostnadene Dersom selger ønsker å påberope seg noen av de ovennevnte forbehold må dette gjøres innen 30.06.2018. Forventet ferdigstillelse er 2. kvartal 2019, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Priser på eventuelt usolgte boliger kan uten forutgående varsel justeres av selger. Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til med forutgående varsel å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for bebyggelsen av de enkelte boliger, eksempelvis pga. offentlige pålegg, uten at denne forringes i nevneverdig grad og det tas forbehold om eventuelle feil i leveransebeskrivelsen. Det tas også forbehold om at sjakter og føringsveier for VVS og el. installasjoner kan endres. Alle illustrasjoner i prospekt, markedsføringsmateriale og på prosjektets webside kan fravike fra den endelige leveranse. Salgsoppgaven med vedlegg er ment som en orientering om byggeprosjektet og er ikke bindende for den detaljerte utformingen og fargevalg for bebyggelsen og den enkelte enhet. Alle opplysninger er gitt med selgers forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standard forringes. Endringer som følge av nye offentlige krav, kan gi selger rett til å kreve prisøkning. Dersom det er nødvendig å gjennomføre større og vesentlige endringer ut over forannevnte, plikter selger å gi kjøper umiddelbar beskjed. Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven. Selger tar forbehold om endringer og forsinkelser som måtte oppstå som følge av offentlig saksbehandling. Selger vil varsle om eventuelle forsinkelser i god tid, og holde kjøper løpende orientert om fremdriften. Illustrasjoner: Alle tegninger og perspektiver, også 3D-tegninger, er ment som illustrasjon på mulige løsninger, og kan/vil inneholde elementer som ikke inngår i selgers leveranse. De fleste


illustrerte løsninger kan leveres som tilvalg, men vil da medføre tilleggskostnad. Mindre justeringer må påregnes i detaljprosjekteringen. Dersom det skulle være avvik mellom endelig leveransebeskrivelse og fremlagte tegninger/illustrasjoner er det endelig leveransebeskrivelse som gjelder. Parkering: Alle leilighetene unntatt andel 2, 4, 10 og 12 leveres med parkeringsplass i kjeller. Andel , 2, 4, 10 og 12 får utendørs parkering. Kabel-Tv/internett: Det leveres fiber, grunnpakke med Komplett 30 med T-We og ruter fra Canal Digital, som er inkludert i fellesutgiftene. Denne inneholder følgende: - Grunnpakken med 39 kanaler og mulighet for 15 valgfrie kanaler i tillegg til radiokanaler, musikktjenesten TIDAL og filmleietjeneste med over 4 500 titler. - Bredbånd 50 Mbps - HD-dekoder Det tas forbehold om endringer i leveranse og pris fra Canal Digital. Tilvalg: Utover standardleveranse vil det bli mulig å gjøre enkelte endringer på materialvalg og individuelle tilpasninger av leilighetene. Slike tilvalg leveres mot tillegg i pris, dersom annet ikke er opplyst og avtales på tidspunktet for bestilling. Valgmuligheter, priser og frister for slike endringer vil bli gitt fra selger i god tid før disse må gjøres.

Såfremt forsinkelsen skulle skyldes f.eks. brann, vannskade, innbrudd eller lignende gjøres det spesielt oppmerksom på at dette gir selger rett til en tilleggsfrist for levering uten kompensasjon overfor kjøper. Dette forholdet må det også tas hensyn til ved salg av nåværende bolig da byggforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse. Fristen for ferdigstillelse gir ikke kjøper rett til å utsette overtakelsen, såfremt overtakelse og ferdigstillelse finner sted tidligere og kjøper blir varslet iht. avtalt frist i kjøpekontrakten. Reguleringsbestemmelser: Eiendommen er regulert til boligbebyggelse – blokkbebyggelse. Området for øvrig er regulert til kontor, avløpsanlegg, småbåtanlegg, uteoppholdsareal, lekeplass, forretning og industri. Gjeldende reguleringsplan nr 1903 – 614 vedtatt 21.04.2016. Komplett reguleringsplan med kart kan forelegges ved henvendelse til megler. Servitutter/rettigheter: Eiendommen vil bli levert fri for panteheftelser med unntak av borettslagets fellesobligasjon for fellesgjelden. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende borettslaget, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Kopi av grunnboka med servitutter tinglyst på eiendommen kan fremlegges av megler. Utenomhusplan og fellesarealer: Det skal opparbeides uteområder i samsvar med utenomhusplanen, som blant annet innebærer lekeplasser og beplantning.

I henhold til Bustadsoppføringslovas § 9 kan kjøper kreve endringer i leveransen og pålegge entreprenør (selger) å utføre tilleggsarbeid som står i stil med leveransen, såfremt dette ikke medfører ulemper for entreprenør (selger) som ikke står i samsvar med kjøpers interesse til å kreve tilleggsarbeidet eller endringene gjennomført. Det avtales at kjøper ikke kan kreve endringer som øker vederlaget (kjøpesummen) med mer en 15%, jfr Bustadsoppføringslova § 9, 3. ledd. Oppgjør for tilvalg skal også innbetales til meglers klientkonto.

Utenhomhusanlegg vil først bli endelig utført etter at siste leilighet er tatt i bruk. I den vedlagte utenomhusplan kan det forekomme endringer som ikke er endelige. Dette medfører ikke at kjøper kan nekte å overta eller holde tilbake på oppgjøret. Samtlige fellesarealer overtas av borettslagets styre. Megler anbefaler at det utpekes en fullmektig, eks styreleder. Kontraktbetingelser: Grunnlaget for kontrakt mellom selger og kjøper i forbrukerforhold er bestemmelsene i Bustadsoppføringslova ved salg av bolig under oppføring.

Tillegg til kontrakt/Forsinkelser: Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l. gir selger rett til å forlenge fristen for overtakelsen. Kjøper anmodes spesielt å tilpasse dette forholdet ved evnt salg av nåværende bolig.

Kjøper har ikke rett til å overdra sine rettigheter og plikter etter kjøpekontrakten (videresalg av kontrakt)uten skriftlig samtykke fra selger. Det må også gis samtykke fra garantistiller, og eventuelle kostander ved å overføre garantien til ny kjøper belastet første kjøper.

BROVINGEN

37


Avtale som omfatter boliger som er ferdigstilt ved avtaleinngåelsen reguleres av avhendingsloven. Overdragelse av rettigheter før ferdigstillelse: Dersom slik overdragelse av rettighetene og forpliktelsene tillates før boligen er overtatt, er kjøper forpliktet ovenfor selger i henhold til inngått kjøpekontrakt inntil fullt oppgjør har funnet sted og overtakelse foretatt Ved overdragelse (videresalg av kontrakt) kan selger kreve et behandlingsgebyr på kr 25.000,- for merarbeid ifm videresalget. Det forutsettes at det benyttes selgers standardkontrakt ved overdragelse av rettigheter. Selger forbeholder seg retten til å avvise interessenter som motsetter seg bruk av, eller ønsker endringer i, standard kontrakt. Ved salg av kontraktsposisjon utløses forkjøpsrettskravet for medlemmer av BONORD og denne må utlyses. Avbestilling av leveransen: Kjøper har etter bustadoppføringslova en rett til å avbestille leveransen. Ved avbestilling av leveransen gjelder bestemmelsene i bustadsoppføringslovas § 54, som gir selger rett til å kreve et avbestillingsgebyr. Avbestillingsgebyret er satt til kr 100 000,-.

3 8 BROVINGEN


Leveransebeskrivelse

beplantning, lekearealer og øvrige inntegnede installasjoner leveres ihht gjeldende utomhusplan.

Kjøper vil få tilsendt / overlevert likelydende leveransebeskrivelse signert av totalentreprenør straks denne er valgt.

A.4 Postkasser Låsbart postkassesystem med systemnøkkel for postmann. Endelig plassering er ikke avklart

Leveransens omfang I leveransen inngår materialer, utstyr, arbeider og tjenester som beskrevet i følgende hovedposter:

B BYGNINGSKONSTUKSJON B.1 Fundamentering Fundamenter og banketter utføres i armerte betongkonstruksjoner tilpasset de stedlige grunnforhold.

A Veger, parkeringsplasser og andre fellesarealer B Bygningskonstruksjon C Byggematerialer D Blikkenslager- og ventilasjonsarbeider E Sanitærutstyr og rørleggermateriell F Elektriske installasjoner og utstyr G Maling-, belegg- og flisarbeider H Diverse Kjøpers ansvar: I Endringer / avklaringer – Kanaliseres via total entreprenør J Abonnement strøm – Håndteres av utbygger ved overlevering K Abonnement kabel-TV / Internett og telefon – Installasjon er medtatt men ikke abonnementet. Møbler, gardiner eller annet utstyr/innredning inngår ikke i leveransen. Det samme gjelder andre eventuelle bygningsmessige tiltak som ikke fremgår av denne leveransebeskrivelsen. A VEGER, PARKERINGSPLASSER OG ANDRE FELLESAREALER A.1 Fellesareal, heis og utebod • Heis til boligene leveres som båreheis med malte fronter. • Sportsboder som vist på plantegninger, platekledt på en side. • Det leveres flis i fellesarealet for boliger. A.2 Adkomst, parkering, vegetasjonsbelter, lekearealer, plener etc. Opparbeidelse av parkering, grøntområder med

A.3 Avfallshåndtering Avfallshåndtering gjøres i samarbeid med lokal renovatør.

B.2 Bæresystemer Hovedbæresystem utføres som betong-/stålkonstruksjoner og hulldekker C BYGGEMATERIALER C.1 Etasjeskille/gulv/himling C.1.1 Generelt • Etasjeskillere utføres i betong/hulldekker uten ned foring med synlig v-fuge i skjøter mellom hulldekker. • Netto takhøyde i leilighetene vil være ca. 2,6 m, med unntak av rom, eller deler av rom, der eventuell himling fores ned for å skjule tekniske installasjoner (ventilasjonskanal/-rør etc.). • For å oppnå skjult føring av teknisk installasjon på kjøkken, kles åpent rom mellom overskap og tak igjen og/eller det benyttes innkassing under tak (ved vegg). • I den grad det er nødvendig å føre teknisk installasjon under tak gjennom andre rom, vil dette skje ved inn kassing ved vegg eller ved nedforing av hele rommet eller deler av rommet. Teknisk installasjon gjennom bod føres åpent, uten innkassing. • Sjakter er vist på leilighetsplanene. Vi tar forbehold om justeringer av sjaktenes utforming og plassering som konsekvens av detaljprosjekteringen. C.1.2 Gulv i leilighetene • Gulv i leiligheten oppfores for å ivareta lydkrav. Leiligheter utføres med parkett hvitpigmentert eik, 1-stav, matt lakkert på alle rom unntatt bad. C.1.3 Gulv på bad Badegulv leveres i betong, med gulvvarme og keramiske fliser.

BROVINGEN

39


C.1.4 Gulv på balkonger / terrasser Balkonger leveres som betongelement med glattet påstøp. Avrenning i nedløpsrør til terreng. C.1.5 Gulv i garasjeanlegg og sportsboder • Gulvet i parkeringsetasje skal være asfaltert, bortsett fra en bredde på inntil 0,2 m langs vegger, der det legges drenerende masser (pukk). • Gulv i sportsboder utføres som betonggulv. Støvbundet. C.1.6 Himlinger • Synlig betonghimling i leilighetene leveres med sparklet og malt overflate. Mellom hulldekkeelementer blir det synlig V-fuge. I noen leiligheter vil det være nødvendig med nedforet himling som kles med gips plater. • Himling i bad leveres generelt nedforet som en del av standard leveranse. • Garasje og sportsboder leveres med støvbundet flate med hvit pigmentering, evt. nedforet for isolering av overliggende bygg. C.2 Yttervegger Yttervegger utføres i bindingsverk med isolasjon i henhold til gjeldende byggeforskrifter, innvendig fuktsperre og gipsplater. Utvendig benyttes fasadeplater av type «Formica» eller tilsvarende. C.3 Innvendige vegger • Leilighetsskille/bærevegger utføres i betong, eller bindingsverk kledd med gips. Vegger mellom leilig hetene og mot trapperom leveres som lydvegg i henhold til gjeldende forskriftskrav. • Lettvegger mellom boligrom leveres kledd med gips plater på begge sider. • Vegger på bad leveres med flis. • Vegger i utebod i underetasje/parkeringsanlegg leveres i stenderverk med sponplate på en side. Faste vegger med luftespalte. Uten maling. C.4 Yttertak Yttertak leveres isolert og tekket iht gjeldende forskrift. Det leveres inspeksjonsluke for adkomst til tak. C.5 Vinduer • Vinduer i yttervegg leveres som malte trevinduer med utv. pulverlakkert aluminiumskledning, tilfredsstillende isolasjonsgrad i samsvar med gjeldende teknisk forskrift.

4 0 BROVINGEN

• Vinduer leveres med barnesikring og nødvendige beslag. Det leveres nødvendig antall innadslående åpningsvinduer. • Sikkerhetsglass leveres i vinduer der forskriftskravene gjør slike glass påkrevet. • Noen vinduer leveres med «selvrensende» ytteroverfalte. C.6 Dører • Inngangsdører til leilighetene leveres som kompakt dør med dørblad og karm med glatt, malt overflate. Nødvendige brannkrav ivaretas. Inngangsdørene leveres med sylinderlås og vrider i blank/matt utførelse. FG-godkjente låser. • Balkongdør leveres med tilfredsstillende isolasjonsgrad i samsvar med gjeldende teknisk forskrift. • Innvendige dører leveres malte, med profilerte dørblad, låskasse samt standard vrider i matt utførelse. Innven dige dørkarmer leveres hvitmalt. Det leveres flat terskel. • Dør til bad leveres som kompakt dør. • Dør til utebod leveres med sylinderlås. C.7 Trapper og trapperom • Vegger i trapperom leveres i sparklet og malt betong • Trapper i trapperom/-hus og fra kjellergarasje leveres i betong eller stål i henhold til gjeldende forskrifter, med nødvendige gelender og rekkverk, jf. pkt. G1. • Det leveres flis i repos, opptrinn og inntrinn i felles trappehus. C.8 Heis og heishus • Det leveres heis med nødtelefon installert. Heis skal ha plass til båre for syketransport. • Dører og karmer i heishus leveres i malt stål. C.9 Kjøkken-, bad- og garderobeinnredning • Kjøkkeninnredning iht tegning med fronter i hvitmalt glatt utførelse, benkeplater i laminat. • Baderomsinnredning i hvit glatt utførelse. Omfanget av innredning framgår av tegning for den enkelte leilighet. I leveransen inngår også speil med tilhørende lysarmatur. • To alternative fronter for kjøkken og bad skal kunne leveres som tilvalg ut fra oppgitte opsjonspriser • For bad og kjøkken gjelder generelt at plassering av tekniske komponenter, elektroinstallasjoner og rør ikke kan endres. • Underlimt vask. • Det levers skyvedørsgarderobe med dører i laminat, 1 m pr. sengeplass.


• Skap med bredde under 120cm, leveres med vanlige skapdører. C.10 Foringer, gerikter og listverk • Innvendige dører, foringer, gerikter og listverk monteres etter at maling- og beleggarbeider er utført. • Overgang mellom tak og vegg er listefritt. • Golvlist leveres i hvitmalt utførelse. • Foringer og gerikt leveres i hvit utførelse, med synlig spikring/skruing. Dersom kjøper finner det nødvendig/ ønskelig å få utført ”flikk” som følge av synlig spikring/ skruing, må dette utføres av kjøper etter overtakelsen av leiligheten. C.11 Brannvernutstyr • I leveransen inngår lokalt brannvarslingsanlegg med detektor og alarmklokke i leiligheter og fellesrom. Brannvarslingsanlegget kan tilknyttes lokal brannsentral. Abonnement bestilles av sameiet/borettslaget. • Bygget leveres med automatisk boligsprinkelanlegg i henhold til beskrivelse fra brannrådgiver. • Det leveres pulverapparat til hver leilighet slik at alle rom dekkes. • Garasjeanlegg utstyres med slukeredskap i hht forskrift skrav. D BLIKKENSLAGER- OG VENTILASJONSARBEID D.1 Takrenner og beslag • Der takrenner monteres, leveres disse i galvanisert utførelse, med nødvendig tilbehør. • Nedløpsrør koples til overvannsrør i grunnen der dette er nødvendig. D.2 Ventilasjon i leilighetene • Leilighetene leveres med balansert ventilasjonsanlegg med filtrering og varmegjenvinning. • Hver leilighet skal ha sitt eget ventilasjonsaggregat, med friskluftinntak i yttervegg og avkast over yttetak. Leilighetene skal ha avtrekk fra våtrom og kjøkken, samt tilluft til stue/kjøkken evt. gang. Ventilasjonsaggre- gat plasseres i overskap over komfyr, alternativt i bod. • På soverom leveres ventil i yttervegg. • I rom der det ikke er tilluft/avtrekk direkte til/fra ventila sjonsaggregat, monteres nødvendig ventil i vegg. Vindusventil benyttes kun dersom det ikke er mulig å plassere ventil i vegg. D.3 Pipe og ildsted • Pipe og ildsted inngår ikke i leveransen.

E SANITÆRUTSTYR OG RØRLEGGERMATERIELL E.1 Generelt • Sanitæranlegget leveres i henhold til offentlige reglement. • Sanitærutstyret leveres i hvit utførelse. Servanter og WC er i porselen. Blandebatteri og tappekraner er for krommet. • Vann- og avløpsledninger legges i henhold til gjeldende forskrifter. Vannledning i leilighetene legges opp som rør-i-rør-system. • Det kan ikke legges vannledninger i lyd-/branncelle begrensende konstruksjoner og i leilighetsskillevegger/ bærevegger i betong. • Stoppekran innpasses i hver leilighet. Plassering av stoppekran fastlegges av totalentreprenør/rørlegger. • Vann- og avløpsledninger fra leilighetene føres ned gjennom garasjeanlegget. Slike ledninger vil også måtte føres gjennom noen boder, og vil da bli hengt opp langs vegg og tak. • Varmtvannsbereder er sentralt plassert i varmesentral (ikke i leilighet). E.2 Utstyr i leilighetene Det leveres følgende utstyr: E.2.1 Kjøkken: • Kjøkkenleveranse fremkommer på plantegning. Lever andør av kjøkkeninnredning er ikke valgt. • 1 stk. ett-greps blandebatteri for oppvaskbenk med kran for oppvaskmaskin. • Integrert komfyr, koketopp og oppvaskmaskin. E.2.2 Bad • 1 stk. servant type toppmontert med skuffer tilpasset badet. • 1 stk. termostat-/trykkstyrt ett-greps dusjbatteri m/dusjgarnityr på vegg. • 1 stk. klosett, veggmontert med «softclose» lokk og sete. • 1 stk. sluk i gulv. • Dusjvegger.

F ELEKTRISKE INSTALLASJONER OG UTSTYR F.1 Elektriske installasjoner • Elektriske installasjoner leveres i henhold til gjeldende forskrifter og normer (NEK 400). • Installasjonene legges i hovedsak skjult i vegg/gulv, bortsett fra i lyd-/branncelle-begrensende konstruk sjoner og i leilighetsskillevegger og vegger i betong, der det benyttes åpne installasjoner. BROVINGEN

41


• Gjennomføring i brannhemmende konstruksjoner tettes forskriftsmessig. • Sikringsskap m/automatsikringer og jordfeilbryter plasseres av entreprenør på det mest hensiktsmessige sted. • Belysning leveres i alle rom, utenom stue. Belysning med stikk under overskap kjøkken. • Ved hovedinngang og inngang til den enkelte leilighet leveres belysning, samt på balkonger/terrasser.

• Lokal brannsentral plasseres i henhold til gjeldende forskrifter.

F.2 Oppvarming • Leilighetene kommer med vannbåren varme til opp varming i stue, kjøkken, bad og gang/entre. • Fordeling av varme vil skje, avhengig av valgt energiløsning. • For enkelte rom kan panelovner installeres. • I bad kan elektriske varmekabler eller vannbåren varme i gulv bli benyttet. • Oppvarming vil være ihht TEK17.

G MALINGS-, BELEGG- OG FLISARBEIDER G.1 Innvendig G.1.1 Himling tørre rom generelt • Himling med betongelement leveres flikksparklet, og hvitmalt, med synlig V-fuge. • Der det er nedforet gipshimling, leveres denne sparklet og hvitmalt.

F.3 Utstyr i fellesanlegg • Det monteres sikringsskap i eller i tilknytning til trapper om, boder og annet fellesareal. Følgende elektriske installasjoner leveres: F.3.1 Fellesgang: • Lyspunkt for taklys med bryter på vegg. • 1 stk. dørtelefon m/døråpner for de leiligheter som har inngang fra fellesgang. • Dørautomatikk for åpning av dør fra garasjeanlegg og ytterdør. F.3.2 Trapperom • Sikringsskap m/automatsikringer for trapperommet plasseres i teknisk rom • Opplegg for lys m/bryter i hvert plan (utelys styres av fotocelle). • Lysarmaturer som oppfyller lysnivå i henhold til gjeldende teknisk standard. • Ledelys med minimum en times batteripakke integreres i lysarmaturene. • 1 stk. ringeknapp ved inngangsdør til hver enkelt leilighet, unntatt ved fellesgang der det er dørtelefon. • Nødlys (markeringslys), røykdetektorer og alarmklokker i trapperom i henhold til gjeldende forskrifter og prosjektets brannplan.

4 2 BROVINGEN

F.3.3 Utvendig • 1 stk. lys ved hver hovedinngang/fellesgang. F.3.4 Utebod • 1 stk. lyspunkt for taklys med bryter på vegg.

G.1.2 Gang • Gipsvegger leveres med nødvendig grunnbehandling (betong flikksparkles og helsparkles) og males. • For øvrig leveres parkett type hvitpigmentert eik, 1-stav, matt lakkert utførelse. G.1.3 Kjøkken/stue/gang • Gipsvegger leveres med nødvendig grunnbehandling (betong flikksparkles og helsparkles) og males. • På gulv leveres parkett type hvitpigmentert eik, 1-stav, matt lakkert utførelse. G.1.4 Soverom/bod • Gipsvegger leveres med nødvendig grunnbehandling (betong flikksparkles og helsparkles) og males. • På gulv i soverom leveres parkett type hvitpigmentert eik, 1-stav, matt lakkert utførelse. G.1.5 Bad • På gulv og på vegger leveres flis. G.1.6 Fellesganger • Gipsvegger leveres med nødvendig grunnbehandling (betong flikksparkles og helsparkles) og males. • Gulv leveres med flis. G.1.7 Sluse garasje/trapp • Tak og vegger sparkles og males. • I sluse fra garasje til felles trapperom vil gulvet bli flislagt.


G.1.8 Garasje/boder • Betongvegger og -tak støvbindes. G.1.9 Innvendige dører, dørkarmer, foringer, gerikter og listverk • Leveres som angitt i pkt. C6 og C10 G.1.10 Vinduskarmer • Leveres som angitt i pkt. C5 G.1.11 Ytterdører • Leveres som angitt pkt. C6. G.1.12 Lukket trappehus/- rom • Innvendige vegger og tak i malt betong. • Gulv leveres med flis. H • •

DIVERSE Byggerengjøring utføres før overtakelse. Byggrengjøringen innebærer ikke rundvask, men omfatter rydding og grovrengjøring. Angitte arealer i prospekt og tegninger er beregnet på basis av arkitektens tegninger. Mindre avvik mot faktisk bygg må påregnes, og gir ikke rett til prisavslag eller annen kompensasjon.

• Kjøper må melde alle endringsønsker skriftlig til utbygger innen avtalt frist. • Totalentreprenøren, skal gi kjøper konkret tilbud på endringsønsket, og skal dessuten redegjøre for eventuelle pris- og fremdriftsmessig konsekvenser av endringen. • Kjøper skal deretter skriftlig melde aksept av tilbudet før endringen iverksettes. • E-post aksepteres som kommunikasjonsform. J ABONNEMENT STRØM • Abonnement på strøm til leilighetene bestilles av utbygger, som betaler for strømforbruket fram til over levering av den enkelte leilighet. Ved overlevering overføres abonnementet til kjøper. • Fellesabonnement til trapperom, utvendig belysning, garasje, boder etc. bestilles av utbygger, som betaler for strømforbruk fram til fellesarealene er overtatt av sameiet/borettslaget. K ABONNEMENT KABEL-TV / INTERNETT Leilighetene leveres med kabel-TV og internett installert i bygget. Av praktiske hensyn, bestiller sameiet/borettslaget abonnement.

I ENDRINGER / AVKLARINGER Dersom kjøper av leilighet ønsker å gjøre endringer i forhold til standard beskrivelse og tegninger, har han anledning til det med de begrensninger som følger av punktet «Endringsønsker» i innledningen. De områder der endring er aktuelt, er følgende: • Modeller og omfang av kjøkkeninnredning • Elektriske installasjoner, herunder antall og plassering av stikkontakter og tilvalg belysning. • Kvaliteter og fargevalg for maling. Tilsvarende for parket typer. • Mindre bygningsmessige endringer, eksempelvis flytting av lettvegger. Kjøper kan ikke gjøre bygningsmessige endringer som resulterer i flytting av bærevegger og sjakter. Rutinene for endringer er som følger: • Kjøper vil få presentert en oversikt over de alternative materialvalg som er tilgjengelig for endring.

BROVINGEN

43


Vedtekter for Brovingen borettslag, SUS tilknyttet Boligbyggelaget Nord. 1. Innledende bestemmelser 1-1 Formål Brovingen borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. 1-2 Forretningskontor, forretningsførsel og tilknytningsforhold (1) Borettslaget ligger i Harstad kommune og har forretningskontor i Harstad kommune. (2) Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelaget Nord som er forretningsfører. 2. Andeler og andelseiere 2-1 Andeler og andelseiere (1) Andelene skal være på kroner 5000,(2) Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. (3) Uansett kan staten, en fylkeskommune eller en kommune til sammen eie inntil ti prosent av andelene i borettslaget i samsvar med borettslagslovens § 4-2 (1). Det samme gjelder selskap som har til formål å skaffe boliger og som blir ledet og kontrollert av stat, fylkeskommune eller kommune, stiftelse som har til formål å skaffe boliger og som er opprettet av staten, en fylkeskommune eller kommune og selskap, stiftelse eller andre som har inngått samarbeidsavtale med stat, fylkeskommune eller kommune om å skaffe boliger til vanskeligstilte. (4) Andelseierne skal få utlevert et eksemplar av borettslagets vedtekter.

4 4 BROVINGEN

2-2 Sameie i andel (1) Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel. (2) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som bruksoverlating hvis en eller flere av sameierne ikke bor i boligen, jf. vedtektenes punkt 4-2. 2-3 Overføring av andel og godkjenning av ny andelseier (1) En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget. (2) Borettslaget kan nekte godkjenning når det er saklig grunn til det og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med punkt 2 i vedtektene. (3) Nekter borettslaget å godkjenne erververen som andelseier, må melding om dette komme fram til erververen senest 20 dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall skal godkjenning regnes som gitt. (4) Erververen har ikke rett til å bruke boligen før godkjenning er gitt eller det er rettskraftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen. (5) Den forrige andelseieren er solidarisk ansvarlig med en eller flere nye erververe for betaling av felleskostnader til ny andelseier er godkjent, eller det er rettskraftig avgjort at en ny andelseier har rett til å erverve andelen. 3. Forkjøpsrett 3-1 Hovedregel for forkjøpsrett (1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. (2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesskapslovens § 3.


(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre forkjøpsretten gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes punkt 3-2, jf. borettslagslovens § 4-15 første ledd. 3-2 Frister for å gjøre forkjøpsrett gjeldende Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier. 3-3 Nærmere om forkjøpsretten (1) Ansiennitet i borettslaget regnes fra dato for overtakelse av andelen. Står flere andelseiere i borettslaget med lik ansiennitet, går den med lengst ansiennitet i boligbyggelaget foran. (2) Dersom ingen andelseiere i borettslaget melder seg utpeker boligbyggelaget hvilken andelseier i boligbyggelaget som skal få overta andelen. (3) Andelseier som vil overta ny andel, må overdra sin andel i laget til en ny andelseier. Dette gjelder selv om andelen tilhører flere. (4) Forkjøpsretten skal kunngjøres i en avis som er vanlig lest på stedet, på boligbyggelagets nettsider, ved oppslag i borettslaget eller på annen egnet måte. 4. Borett og bruksoverlating 4-1 Boretten (1) Hver andel gir enerett til å bruke en bolig i borettslaget og rett til å nytte fellesarealer til det de er beregnet eller vanlig brukt til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene. (2) Andelseieren kan ikke benytte boligen til annet enn boligformål uten styrets samtykke.

(4) En andelseier kan med styrets godkjenning gjennomføre tiltak på eiendommen som er nødvendige på grunn av funksjonshemming hos en bruker av boligen. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn. (5) Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. 4-2 Bruksoverlating (1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. (2) Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom: - andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller foster barn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år - andelseieren er en juridisk person - andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner - et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ekte felle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent. (3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. (4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

(3) Andelseieren skal behandle boligen, andre rom og annet areal med tilbørlig aktsomhet. Bruken av boligen og fellesarealene må ikke på en urimelig eller unødvendig måte være til skade eller ulempe for andre andelseiere. BROVINGEN

45


5. Vedlikehold 5-1 Andelseiernes vedlikeholdsplikt (1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. (2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer. (3) Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendige avløpsledninger både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på verandaer, balkonger o.l. (4) Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr. (5) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær. (6) Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å sende melding til borettslaget. (7) Borettslaget og andre andelseiere kan kreve erstatning for tap som følger av at andelseieren ikke oppfyller pliktene sine, jf. borettslagslovens §§ 5-13 og 5-15.

ved like. Borettslaget har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom boligen dersom det ikke er til vesentlig ulempe for andelseieren. Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utvendig vedlikehold av vinduer. (3) Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av isolerglass, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler. (4) Andelseieren skal gi adgang til boligen slik at borettslaget kan utføre sin vedlikeholdsplikt, herunder ettersyn, reparasjon eller utskifting. Ettersyn og utføring av arbeid skal gjennomføres slik at det ikke er til unødig ulempe for andelseieren eller annen bruker av boligen. (5) Andelseier kan kreve erstatning for tap som følge av at borettslaget ikke oppfyller pliktene sine, jf. borettslagslovens § 5-18. 6. Pålegg om salg og fravikelse 6-1 Mislighold Andelseiers brudd på sine forpliktelser overfor borettslaget utgjør mislighold. Som mislighold regnes blant annet manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på husordensregler. 6-2 Pålegg om salg (1) Hvis en andelseier til tross for advarsel vesentlig misligholder sine plikter, kan borettslaget pålegge vedkommende å selge andelen, jf. borettslagslovens § 5-22 første ledd. Advarsel skal gis skriftlig og opplyse om at vesentlig mislighold gir laget rett til å kreve andelen solgt.

5-2 Borettslagets vedlikeholdsplikt (1) Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Skade på bolig eller inventar som tilhører laget, skal laget utbedre dersom skaden følger av mislighold fra en annen andelseier.

6-3 Fravikelse Medfører andelseierens eller brukerens oppførsel fare for ødeleggelse eller vesentlig forringelse av eiendommen, eller er andelseierens eller brukerens oppførsel til alvorlig plage eller sjenanse for eiendommenes øvrige andelseiere eller brukere, kan styret kreve fravikelse fra boligen etter tvangsfullbyrdelseslovens kapittel 13. 7. Felleskostnader og pantesikkerhet

(2) Felles rør, ledninger, kanaler og andre felles installasjoner som går gjennom boligen, skal borettslaget holde

7-1 Felleskostnader (1) Felleskostnadene betales hver måned. Borettslaget kan

4 6 BROVINGEN


endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel. (2) For felleskostnader som ikke blir betalt ved forfall, svarer andelseieren den til en hver tid gjeldende forsinkelsesrente etter forsinkelsesrenteloven. 7-2 Borettslagets pantesikkerhet For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp. Grunnbeløpet som gjelder på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført skal legges til grunn for beregningen. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det har innkommet en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning. 7-3 Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN) (1) Borettslaget skal tilby andelseierne individuell nedbetaling av fellesgjeld. (2) Inngåelse av avtale om IN tilligger styret. (3) Oppsigelse av avtale om IN skal vedtas av generalforsamlingen. Dersom avtale om IN stiller vilkår om bruk av særskilt forretningsfører, må oppsigelse av avtale om forretningsfører også vedtas av generalforsamlingen. 8. Styret og dets vedtak 8-1 Styret (1) Borettslaget skal ha et styre som skal bestå av en styreleder og to andre medlemmer med inntil to varamedlemmer. (2) Funksjonstiden for styreleder og de andre medlemmene er to år. Varamedlemmer velges for ett år. Styremedlem og varamedlem kan gjenvelges. (4) Styret skal velges av generalforsamlingen. Generalforsamlingen velger styreleder ved særskilt valg. Styret velger nestleder blant sine medlemmer. 8-2 Styrets oppgaver (1) Styret skal lede virksomheten i samsvar med lov, vedtekter og generalforsamlingens vedtak. Styret kan ta alle avgjørelser som ikke i loven eller vedtektene er lagt til andre organer.

(2) Styreleder skal sørge for at styret holder møte så ofte som det trengs. Et styremedlem eller forretningsføreren kan kreve at styret sammenkalles. (3) Styret skal føre protokoll over styresakene. Protokollen skal underskrives av de frammøtte styremedlemmene. 8-3 Styrets vedtak (1) Styret er vedtaksført når mer enn halvparten av alle styremedlemmene er til stede. Vedtak kan treffes med mer enn halvparten av de avgitte stemmene. Står stemmene likt, gjør møtelederens stemme utslaget. De som stemmer for et vedtak som innebærer en endring, må likevel utgjøre minst en tredjedel av alle styremedlemmene. (2) Styret kan ikke uten at generalforsamlingen har gitt samtykke med minst to tredjedels flertall, fatte vedtak om: 1. ombygging, påbygging eller andre endringer av bebyggelsen eller tomten som etter forholdene i laget går ut over vanlig forvaltning og vedlikehold, 2. å øke tallet på andeler eller å knytte andeler til boliger som tidligere har vært benyttet eller tenkt benyttet til utleie, jf. borettslagslovens § 3-2 andre ledd, 3. salg eller kjøp av fast eiendom, 4. å ta opp lån som skal sikres med pant med prioritet foran innskuddene, 5. andre rettslige disposisjoner over fast eiendom som går ut over vanlig forvaltning, 6. andre tiltak som går ut over vanlig forvaltning, når tiltaket fører med seg økonomisk ansvar eller utlegg for laget på mer enn fem prosent av de årlige felleskostnadene. 8-4 Representasjon og fullmakt To styremedlemmer i fellesskap representerer laget utad og tegner dets navn. 9. Generalforsamlingen 9-1 Myndighet Den øverste myndighet i borettslaget utøves av generalforsamlingen. 9-2 Tidspunkt for generalforsamling (1) Ordinær generalforsamling skal holdes hvert år innen utgangen av juni. (2) Ekstraordinær generalforsamling holdes når styret finner det nødvendig, eller når revisor eller minst to BROVINGEN

47


andelseiere som til sammen har minst en tiendedel av stemmene, krever det og samtidig oppgir hvilke saker de ønsker behandlet. 9-3 Varsel om og innkalling til generalforsamling (1) Forut for ordinær generalforsamling skal styret varsle andelseierne om dato for møtet og om frist for innlevering av saker som ønskes behandlet. (2) Generalforsamlingen skal innkalles skriftlig av styret med et varsel som skal være på minst åtte og høyst tjue dager. Ekstraordinær generalforsamling kan om nødvendig kalles inn med kortere varsel som likevel skal være på minst tre dager. I begge tilfeller skal det gis skriftlig melding til boligbyggelaget. (3) I innkallingen skal de sakene som skal behandles være bestemt angitt. Skal et forslag som etter borettslagsloven eller vedtektene må vedtas med minst to tredjedels flertall kunne behandles, må hovedinnholdet være angitt i innkallingen. Saker som en andelseier ønsker behandlet på ordinær generalforsamling skal nevnes i innkallingen når styret har mottatt krav om det etter vedtektenes punkt 9-3 (1). 9-4 Saker som skal behandles på ordinær generalforsamling - Godkjenning av årsberetning fra styret - Godkjenning av årsregnskap - Valg av styremedlemmer og varamedlemmer - Valg av delegerte til boligbyggelagets generalforsamling - Eventuelt valg av revisor - Fastsetting av godtgjørelse til styret - Andre saker som er nevnt i innkallingen 9-5 Møteledelse og protokoll Generalforsamlingen skal ledes av styrelederen med mindre generalforsamlingen velger en annen møteleder. Møtelederen skal sørge for at det føres protokoll fra generalforsamlingen. 9-6 Stemmerett og fullmakt Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen. Hver andelseier kan møte ved fullmektig på generalforsamlingen, men ingen kan være fullmektig for mer enn en andelseier. For en andel med flere eiere kan det bare avgis en stemme.

4 8 BROVINGEN

9-7 Vedtak på generalforsamlingen (1) Foruten saker som nevnt i punkt 9-4 i vedtektene kan ikke generalforsamlingen fatte vedtak i andre saker enn de som er bestemt angitt i innkallingen. (2) Med de unntak som følger av borettslagsloven eller vedtektene her fattes alle beslutninger av generalforsamlingen med mer enn halvparten av de avgitte stemmer. Ved valg kan generalforsamlingen på forhånd fastsette at den som får flest stemmer skal regnes som valgt. (3) Stemmelikhet avgjøres ved loddtrekning. 10. Inhabilitet, taushetsplikt og mindretallsvern 10-1 Inhabilitet (1) Et styremedlem må ikke delta i styrebehandlingen eller avgjørelsen av noe spørsmål der medlemmet selv eller nærstående har en framtredende personlig eller økonomisk særinteresse. (2) Ingen kan selv eller ved fullmektig eller som fullmektig delta i en avstemning på generalforsamlingen om avtale med seg selv eller nærstående eller om ansvar for seg selv eller nærstående i forhold til laget. Det samme gjelder avstemning om pålegg om salg eller krav om fravikelse etter borettslagslovens §§ 5-22 og 5-23. 10-2 Taushetsplikt Tillitsvalgte, forretningsfører og ansatte i et borettslag har plikt til å bevare taushet overfor uvedkommende om det de i forbindelse med virksomheten i laget får vite om noens personlige forhold. Dette gjelder ikke dersom ingen berettiget interesse tilsier taushet. 10-3 Mindretallsvern Generalforsamlingen, styret eller forretningsfører kan ikke treffe beslutning som er egnet til å gi visse andelseiere eller andre en urimelig fordel til skade for andre andelseiere eller laget.

11. Vedtektsendringer og forholdet til borettslovene 11-1 Vedtektsendringer (1) Endringer i borettslagets vedtekter kan bare besluttes av generalforsamlingen med minst to tredjedeler av de avgitte stemmer.


(2) Følgende endringer av vedtektene kan ikke skje uten samtykke fra boligbyggelaget, jf. borettslagslovens § 7-12: - vilkår for å være andelseier i borettslaget - bestemmelse om forkjøpsrett til andel i borettslaget - denne bestemmelse om godkjenning av vedtekts endringer 11-2 Forholdet til borettslovene For så vidt ikke annet følger av vedtektene gjelder reglene i lov om borettslag av 06.06.2003 nr 39. jf. lov om boligbyggelag av samme dato. 12. Andre forhold 12-1 Utvidelse av borettslaget Boligbyggelaget Nord kan etter vedtak i sitt styre øke antall boenheter/andeler i borettslaget opp til 28 enheter/ andeler. Ved økning av antall andeler har andelseierene i Brovingen brl forkjøpsrett.

BROVINGEN

49


Budsjett Budsjett 1. driftsår Inntekter: Inntekter andel fellesutgifter 2 180 832 Andre inntekter Sum driftsinntekter Utgifter: Revisjonshonorar Styrehonorar Andre avgiftspliktige honorarer Forretningsførerhonorar Konsulenthonorar Kontingenter Vaktmestertjenester Vakthold Personalutgifter Drift og vedlikehold Kabel-TV Forsikring Kommunale avgifter Energi og brensel Renhold Andre driftsutgifter Avskrivninger

2 180 832

4 000 50 000 60 000 15 000 7 200 20 000 3 950 115 000 165 888 50 000 300 000 220 000 10 000 78 000

Sum driftskostnader

1 099 038

Driftsresultat

1 081 794

Finansinntekter/kostnader Finansinntekter Finanskostnader

1 067 520

Resultat finansposter Årsresultat

5 0 BROVINGEN

– 1 067 520 14 274


Utenomhusplan Eksisterende kaifront

Inngang P-kjeller

Sykkelparkering

Inngang P-kjeller

Sykkelparkering

Inngang P-kjeller

Balkong

Takterrasse

Takterrasse

Takterrasse

(TAK)

Balkong

Inngang

Balkong

Balkong

Balkong Inngang

Balkong

Inngang

Inn og utkjøring P-kjeller

Balkong

S LEKEPLAS

(Avfall)

Atkomst brannbil, R=14m

Revisjon Rev.nr 0

Sykkelparkering

Sportsbod 2 6.9 m²

Sportsbod 3 5.3 m²

Sykkelparkering Inngang P-kjeller

Gang 24.6 m²

Sportsbod 4 5.3 m²

Rev.dato 2017.07.27

Sykkelparkering

Inngang P-kjeller

Inngang P-kjeller

Sportsbod 1 5.0 m²

Rev.gjelder Prospekt material

Sportsbod 23 6.6 m²

Sportsbod 24 5.4 m²

Gang 8.3 m²

Sportsbod 22 5.0 m²

Sportsbod 11 5.6 m²

Sportsbod 21 5.0 m²

Sportsbod 20 5.0 m²

Sportsbod 19 Sportsbod 18 5.0 m² 5.1 m²

Sportsbod 12 5.6 m²

Sportsbod 5 5.3 m²

Sportsbod 6 5.3 m²

Trapperom 17.6 m²

Sluse 5.2 m²

Sportsbod 7 5.3 m²

Sportsbod 13 5.2 m² Sluse 3.8 m²

Sportsbod 8 5.3 m²

Trapperom 17.6 m²

Rullestol

Heis 4.5 m²

Heis 4.5 m²

Trapperom 17.6 m²

Rullestol

Heis 4.5 m²

Sluse 3.4 m²

Sluse 3.4 m²

Inn- / Utkjøring P-hus

Sportsbod 14 5.2 m²

Sportsbod 9 5.0 m²

Sportsbod 15 5.3 m² Parkering 791.2 m² Sportsbod 10 5.0 m²

Sportsbod 16 5.0 m²

Sportsbod 17 5.0 m²

Varmesentral 26.4 m²

A3 arkitektkontor as Postboks 753, 9487 HARSTAD T: 77 07 90 94 F: 77 07 90 91 Email: firmapost@a3a.no

Byggherre:

Harstad Skipsindustri

Sprinkler m.m. 22.1 m²

Prosjektnavn:

Brovingen - Boliger Holstneset, Harstad

Prosjekt nr.:

Tegningsnavn:

Plan Parkeringskjeller

Tegning nr.:

2014-002

A-100

Dato opprettet: 2017.07.27 Målestokk:

1 : 100

Status:

Prospekttegniner

Tegnet av: Sara Ezeta Kontroll av: Torunn Valberg

Rev.dato: 2017.07.27 Revisjon

0

BROVINGEN

51


Kan det bli bedre?

5 2 BROVINGEN


BROVINGEN

53


Solide utbyggere Modellen med borettslag er en trygg måte å organisere det å bo på.

Brovingen bygges av to av Harstads eldste og mest solide bedrifter. Harstad skipsindustri AS og BONORD har gått sammen om å skape et av Harstads mest spektakulære boligprosjekter. Modellen med borettslag er en trygg måte å organisere det å bo på. Den gir en unik trygghet for de som bor i Brovingen borettslag, slik det gjennom år har bidradd til å skape gode og trygge bomiljø over hele landet. I Norge er det nesten en million mennesker som har valgt å være medlemmer i et boligbyggelag. BONORD har 22.500 medlemmer i Hammerfest, Tromsø og Harstad. I Harstad har boligbyggelaget bygget boliger siden 1946. En stolt historie Harstad skipsindustri AS har røtter tilbake til 1895 og har hatt virksomhet i Samasjøen siden 1912. Ved siden av to verftslokasjoner er de nå også blitt en stor eiendomsutvikler, sist med fullføringen av Harstads største kontorbygg, Kaarbøbygget i 2017. Alle livets faser Nå gleder vi oss sammen til å realisere Brovingen borettslag, som vil bli et borettslag for alle livets faser, med en panoramautsikt som få andre, om noen, prosjekter i Harstad kan vise maken til!

5 4 BROVINGEN


Det er to solide bedrifter som sammen skal realisere Brovingen. Fra venstre Ola Karlsen, Harstad Skipsindustri og Bjørn Mathisen, BONORD.

BROVINGEN

55


Det er noe eget med nytt der år med byggeerfaring og teknologisk utvikling gir deg det aller beste. Det er ikke noe som står uferdig. Alt er ferdig. Du står ikke foran år med litt vedlikehold nå og da. Alt er satt i system og styrt av en plan som sikrer høy kvalitet og verdiøkning. Kjenn litt på følelsen av å innrede dette, sette ditt preg på leiligheten med dine detaljer i trygghet om at alt det andre er ferdig. Det er en grunn til at vi sier «nytt er nå nytt». Vi unner deg akkurat den følelsen.

Har du spørsmål om prosjektet kan du kontakte: Bjørn Mathisen, tlf. 902 05 553 / bm@bonord.no eller Tone Trøite, tlf. 917 76 377 / tt@garanti.no Besøk oss også på www.brovingen-harstad.no og Facebook @brovingenbrl

vizuelli.no Foto: Trym I. Bergsmo, Stian Klaussen, iStock

Nytt er nytt og alt er ferdig

Profile for Vizuelli

Brovingen  

Prospekt

Brovingen  

Prospekt

Profile for vizuelli

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded