Page 1

Kunden er drivkraften

Bank fra A til Ă…


Samarbeid fra DA til NÅ “Gjennom bankens hundre år har vi utviklet oss både som forretningsbank og personbank basert på kundenes interesser og behov. De siste årene har utviklingen vært raskere enn noen gang” Trond Strøm Hansen, banksjef

Harstad vokste frem som by i 1904 på grunn av gode år for sildefisket, etableringen av Kaarbøs mekaniske verksted og at stedet lå sentralt i leia. Talentene som ville starte ny virksomhet formelig datt i land i Harstad. Harstad hadde da to sparebanker som tok seg av småsparernes interesser og møtte ikke det gryende næringslivets behov. Da gikk næringslivet selv, anført av Bertheus J. Nilsen og Kristian Holst, i gang med å etablere en forretningsbank. Derfor ble A/S Senjens Privatbank stiftet 25. april 1912. - For 100 år siden var nok det å besøke en bank forbundet med en viss høytid og avstand. I dag utvikler vi banken og produktene sammen med våre kunder. Vi skaper verdier for hverandre i måten vi møtes på. Vi er glade når vi får høre at vi er hjelpsomme, initiativrike og profesjonelle. - På hundre år har vår virksomhet hatt tre adresser, seks banksjefer, hundrevis av ansatte og tusenvis av kunder. Sammen har vi skapt en lokalbank i DNB som vi alle kan være stolte av. 100 års-jubileet skal markeres på mange måter gjennom hele året. Nå som før skaper vi utviklingen og verdiene sammen, avslutter Strøm Hansen.

3


Noen milepæler fra Senjens Privatbank til DNB ”Harstad var blitt by. Et voksende næringsliv hadde behov for kapital.” (Tidligere banksjef Knut Saue om begrunnelsen for å etablere Senjens Privatbank i 1912)

1912: Senjens Privatbank etableres i Torvet 7b 1916: Banken flytter inn i nybygget i Torvet 5 1929: Harstad og Oplands Bank overtar

1954: Fusjonerer med Bergens Privatbank

1966: Banken flytter inn i nybygget i Sjøgata 5 1975: Fusjon med Bergens Kredittbank

og blir Bergen Bank

1990: Fusjon DnC og Bergen Bank 1996: Oppkjøp av Vital

1999: Fusjon med Postbanken

2003: Oppkjøp av Nordlandsbanken

2003: Fusjon med Gjensidige NOR og ble

DnB NOR

2011: Navnendring til DNB Tidligere Banksjef Knut Saue.

4


”Vi skal skape verdier for våre kunder og våre aksjonærer. Det gir mening i hverdagen for alle oss i banken.” Dagens banksjef Trond Strøm Hansen.

Seks banksjefer på 100 år: 1912–1951

Fridtjof Godske

1963–1990

Knut Saue

1951–1963

1990–1998

1998–2009 2009–

Ragnvald Bjørnsen Kåre A. Markussen Tore Kulseng

Trond Strøm Hansen

Det indre liv i Senjens Privatbank, byens første forretningsbank.

5


Leker og bygger verdier ”Jeg sparer til iPad og sertifikat” Sondre (10), Fox og Pia-kunde i DNB

Ekteparet Anita Andreassen (32) og Lars Eskil Johansen (32) bygger togbane sammen med barna Sondre (10), Joachim (3) og Sofie (o,5). De har fått med seg finansrådgiver Monica Amundsen på gulvet i Rundevegen i Breivika.

- Alle ungene sparer på ”Fox og Pia”-konseptet. Vi setter av månedlige

beløp, sparer penger på bøsser og setter inn penger ved bursdager. Vi føler at

både det å leke med barna og å starte tidlig med sparing handler om å bygge verdier, sier foreldrene. - Samtidig synes barna også at begge deler er morsomt. ”Fox og Pia” har også spennende aktiviteter for barn.

Banken er viktig - Det er viktig å ha en hjelpsom, profesjonell og initiativrik kontakt-

person i banken. Som ungt par i etablering med hus, bil og barn er det mye som skal på plass og mye vi trenger bistand til. Eli (Mortensen) og Monica (Amundsen) har vært der for oss hele tiden, sier det unge ekteparet.

7


Det er alltid drømmer ”Jeg blir kanskje ikke Liverpool-spiller, men det finnes mye annet man kan drømme om” Martin Berg (17), Intro-kunde i DNB

Martin Berg er en lovende og aktiv fotballspiller. Som mange andre barn

drømte han om å bli stjerne på favoritt-laget, og for hans del handler det bare om Liverpool.

- Jeg spiller fortsatt, men innser nå at jeg må tjene til livets opphold

på andre måter.

Innføring i økonomi Martin går nå andre året på El-Energi på Stangnes og skal ut som lærling til

høsten. - Det var mamma og pappa som startet sparingen for meg, og jeg har fulgt opp. Jeg blir 18 år i oktober. Da er det sertifikat og bil jeg har som mål.

- Intro-konseptet vårt (13-18 år) er perfekt for aktive ungdommer. Det er

tilpasset moderne brukere med sms-overføringer, bestillinger via nettbank, oversiktlige konti og lette systemer å betjene. Samtidig er det en gradvis innføring i økonomistyring. Når man blir 18 år skal man kunne styre økonomien selv, sier finansrådgiver Lisbeth Larsen Mikalsen.

9


Kjemien er limet ”Selvsagt snakker vi om mer enn bare bank” Terje Solheim (49), tobarnsfar, partner og seniorrådgiver i Norwegian Petro Services og Leve-kunde i DNB

Når Terje Solheim besøker sin finansrådgiver, Rune Olsen, snakker de ikke bare om bank. Begge er lidenskapelige fotballfans og de må alltid innom Runes Arsenal og Terjes Leeds før de kommer til bank-poengene.

- Kjemi med rådgiver tror jeg er viktig for ”å lime” en kunde til banken,

sier Terje. - Betingelsene er en forutsetning og da handler det mye om kjemi. Jeg må tilføye at siden jeg er mye på jobb og er alenepappa, så betyr enkelhet mye nå som mine barn er blitt aktive ungdommer.

Sikre fremtiden - Terje har sine konti hos oss, i tillegg har han fondsplasseringer. Jeg opp-

lever at vi kan tilby han gode og effektive løsninger. Når jeg er trygg på våre produkter går praten lettere med kundene, sier Rune. Terje tilføyer: - Selv

om fotball er viktig så handler bank også om å sikre verdier for fremtiden.

Her føler jeg oppriktig at Rune vil meg og barna det aller beste. Den følelsen er avgjørende.

11


Betingelser og kunderelasjon ”Det handler om å ta kunden på alvor” Marius Christensen (31), Saga-kunde i DNB

Marius Christensens bankvalg var gjort av foreldrene. De har hatt både

personkonti og forretningskonti i DNB i mange år. - Men etter hvert har jeg selv vurdert alternativene. Det handler om betingelser og kjemi med rådgiverne, sier Marius (31) som er gift, har to barn og egen legepraksis i Tjeldsund kommune.

Teknologi og tempo - For meg betyr også gode og raske løsninger mye. Jeg kjøpte leilighet

under studiene i Tromsø, rekkehus under turnusperioden i Bærum og har

bygd hus i Jektholtet etter at jeg startet egen praksis. Gode kjøp handler noen ganger om å kunne ta raske beslutninger sammen med banken, sier Marius som roser sin rådgiver Eli Mortensen. Vi snakker sammen tre-fire ganger i året og det holder for meg.

- Jeg er særlig fornøyd med at det meste går uten alt for lange prosesser.

Derfor trives jeg også med praksis i en liten kommune med korte beslutningsveier.

13


Den nye smaken “Vi vil løfte mat-Harstad til et nytt nivå” Kim-Håvard Larsen (24) og Sigrid Rafaelsen (23)

- Vi er forsiktig med å finansiere restauranter. Men de to unge gründerne bak Umami hadde en annerledes idé, faglig kompetanse og en sterk

lidenskap for mat. De overbeviste oss, sier bedriftsrådgiver Lise Aamot

Linaker. På bildet sitter hun sammen med gründerne på kanten av kjøkkenøya i Umamis lokaler i Havnegata.

Mat der du er - DNB ville høre på oss, og de kom for å se lokalene våre. Vi hadde hatt ideen om Umami, eller den femte smaken, lenge. Helt siden læretiden på Rå

videregående hos Heidi Ness, senere på Statholdergaarden hos verdensmester Bent Stiansen og på Feinschmecker hos Lars Erik Underthun.

- Vi har fokus på råvarene, historien bak, nye smaker og serverer hvor

som helst. Det er som ”et konsept uten konsept”. Vi er glad vi startet noe annerledes og tilførte Harstad noe nytt, smiler de to etter et strålende første halvår.

15


Finsk sisu og kvalitet ”Hege og William er hel ved.” Willy Salminen (68)

Det er tredje generasjon som nå styrer Salminen Bil inn i jubileumsåret

2012, 60 år etter etableringen av Albin Salminens bilverksted i Harstad.

Hege Salminen (42) er daglig leder og William Salminen (35) er salgssjef. Bak dem står faren, hovedeier og styremedlem Willy Salminen (68).

Det var far til Willy, Albin Salminen, født i Viborg i Finland, som startet

det hele. Han startet sin yrkeskarriere i St. Petersburg i Russland og var der

til den russiske revolusjon i 1917. – Mine finske aner ga meg en sisu som var god å ha i dårlige tider. Med den tenker du aldri på å gi opp, sier Willy.

Kvalitet lønner seg alltid Ved hjelp av importør Bertel O. Steen, Innovasjon Norge, banken og dyktige ansatte har Salminen Bil blitt Harstads største bilforretning.

- Vi selger over 400 biler i året og har en omsetning på nærmere

140 millioner. Gode resultater har også gitt grunnlaget for å bygge et

utmerket bilsenter på 4000 kvadratmeter som stod ferdig på Stangnes i 2006. Et bygg som huser solide merker som Mercedes, Peugeot og Kia. Kvalitet lønner seg alltid, sier Willy Salminen.

17


Kompetanse på havet ”Vi har i dag 19 båter, inkludert de to som er under bygging i Tyrkia” Vigdis Hokland, eier og styreleder i Seaworks-konsernet

Det moderne Seaworks AS imponerer: 19 båter, innovasjon og vekst i nye nisjer, mer enn 300 millioner i omsetning, gode resultater og over 200 ansatte.

- Vi er en skjult hemmelighet. Mange kjenner navnet fra idretts-

- 60 prosent av omsetningen kommer fra bulktransport som vi startet

sponsing, men få vet hva vi står for, sier eier Vigdis Hokland.

med og her vil vi også vokse i fremtiden. Vi har fylt på med sjøkabling,

oljevern, bunnkartlegging, slipp og verksted, aqua-bio og mere til, sier Oddvar Rundereim som er administrerende direktør i selskapet.

Stor, voksende og krevende kunde - Jeg har fulgt dem siden oppstarten. Det har vært en krevende kunde.

De har utfordret oss med sin innovasjonstakt og vekst. I dag nærmer de seg posisjonen som ”drømmekunden”, sier bedriftsrådgiver Tore Kulseng.

19


”Jeg stortrives i jobben og møter mange hyggelige folk” Knut Johansen, landpostbud


Bank der du er ”Som lokalbank ønsker vi å møte deg der du ønsker å møte oss. Derfor finner du oss også på postkontorer, Bank i butikk, Post i butikk og i alle landpostbudruter. Denne nære kontakten i lokalmiljøene skal sikre deg rask og god service” Hilde Berthung, banksjef

Banken i Sjøgata 5, Harstad

Bank i butikk

DNB Bank

Joker Hamnvik

Minibank med Euro

Joker Tennevoll

DNB Eiendom

Postkontorer

Kanebogen Postkontor Harstad Postkontor

Landpostbud

Bjarkøy, Lundenes, Borkenes,

Kasfjord/Aun, Gausvik, Kongsvik, Lødingen, Gratangen, Grovfjord, Tovik, Evenes, Hol, Ramsund,

Joker Bergseng Joker Sørvik

Post i butikk Coop Marked, Borkenes Coop Prix, Evenskjer Coop Prix, Lødingen Bunnpris, Breivika Joker Bergseng

Sandsøy handel

Evenskjer, Sørvik og Hamnvik

21


“DNB gir oss vind i seilene”

Katie Payne, avdelingsleder i Sør-Troms museum, avd. Anna Rogde

Noe av det vi har bidratt med lokalt: 500.000 til nye seil på Anna Rogde 200.000 til lysløype i Kvæfjord 30.000 til utstyr for Harstad Skøyteklubb 70.000 til miksebord for Radio Harstad 40.000 til Lilleskånland Nærmiljøforening 175.000 til Stien langs sjøen 50.000 til Lyngløkka Vel 60.000 til Grytøy ungdomsklubb 20.000 til Øvre Gangsås Velforening 50.000 til Newtonrommet 16.000 til Malmgruvene på Bjarkøy 200.000 til naturlekepark på Sør-Rollnes 80.000 til Harstad Jeger og Fiskerforening 70.000 til merking av turstier i Harstad kommune I tillegg til dette har vi bidratt med ytterligere 305.000 for å styrke tilbudet til enkelte av bidragene over. Vi har også løpende sponsoravtaler med Harstadkonferansen, BAKgården, Stolprosjektet på Harstad stadion, Medkila IL, IF Kilkam, Harstad Idrettslag, Griffen Basketballklubb, Harstad Innebandyklubb, Festspillene i Nord-Norge, Grottebadet, Kvæfjordløyper og en lang rekke støtteannonser og gavebidrag. DNB Harstad har også medlemskap i Harstadregionens næringsforening og Harstad profileringspool.

23


Banksjef hilde.berthung@dnb.no Tlf. 97 71 90 87

DNB Finans

Dagligbank

Banksjef trond.hansen@dnb.no Tlf. 97 54 38 28

R책dgiver inger.sakariassen@dnb.no Tlf. 95 30 65 36

24

Markedssjef robin.myrvang@dnb.no Tlf. 41 48 08 77


Bedriftsmarkedet

Kundeansvarlig tor.kristian.asvald@dnb.no Tlf. 95 23 29 68

Kundeansvarlig lise.linaker@dnb.no Tlf. 90 87 11 18

Daglig leder njal.soltun@dnbeiendom.no Tlf. 92 80 64 34

Megler odd.sverre.holte@ dnbeiendom.no Tlf. 99 15 58 17

Megler daniel.johansen@ dnbeiendom.no Tlf. 92 80 62 11

DNB Eiendom

Kundeansvarlig tore.kulseng@dnb.no Tlf. 91 31 22 31

25


Personmarkedet 26

Autorisert finansrådgiver lisbeth.larsen.mikalsen@ dnb.no Tlf. 93 02 43 56

Autorisert finansrådgiver rune.olsen@dnb.no Tlf. 90 78 90 02

Autorisert finansrådgiver monica.amundsen@dnb.no Tlf. 41 66 57 73

Autorisert finansrådgiver espen.bjorkmann@dnb.no Tlf. 93 02 93 19

Autorisert finansrådgiver eli.mortensen@dnb.no Tlf. 91 89 55 56

Autorisert finansrådgiver arne.limberg@dnb.no Tlf. 97 57 61 76


Finansrådgiver maria.bjerkaas@dnb.no Tlf. 41 16 11 46

Finansrådgiver per-harald.jensen@dnb.no Tlf. 95 30 66 19

Finansrådgiver oyvind.marskar@dnb.no Tlf. 91 66 38 25

Finansrådgiver daghild.tonning@dnb.no Tlf. 90 86 13 49

Finansrådgiver katrine.adolfsen@dnb.no Tlf. 95 19 14 84

Finansrådgiver kristin.holst@dnb.no Tlf. 41 61 17 16

27


Design & foto: VIZUELLI. Tekst: Rolf Olsen Consulting

DNB HARSTAD 100 ÅR 1912-2012 Kundeservice 04800 Kundeservice bedrift 07700 dnb.no

Bank fra A til Å

Kunden er drivkraften  

DNB HARSTAD 100 ÅR

Kunden er drivkraften  

DNB HARSTAD 100 ÅR