Issuu on Google+

Vixen Magazine Free&Fabulous N°02_ 2009

ACCESSOIRGUIDE

FESTIVALSOMMER CHANEL I PARIS SEXY BADETØY

...OG ALT SOM GJØR SOMMEREN 2009 TIL DEN BESTE NOENSINNE!

HOT IN THE CITY! /// SOMMERMOTE SOM SKAPER HETEBØLGER


//meet/our/blog/beachbabes//

polkadots-vodkashots.blogspot.com/

2

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


pause.se/fashion-flash/

fashionsquad.com/

VIXEN /// Nº 02_ 2009

3


4

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


VIXEN /// Nยบ 02_ 2009

5


6

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


VIXEN /// Nยบ 02_ 2009

7


02 VIXEN No. 02-2009 18 /// DIABOLSKE JEANS

26 /// FESTIVALSOMMER!

34 /// GALSKAP MED STIL 36 /// MOTE - TINA H 51 /// ILLUSTRASJON - TASTE MY MUFFIN 55 /// TRES, TRES CHIC! 60 /// TEGNING, FORM & FASHION 30 /// HOT IN THE CITY! 64 /// MOTESERIE – MIAMI BABY 74 /// MOTESERIE – DANCE DANCE DANCE 22 /// SOPHIE STEVENS 44 /// JENTER UTEN GRENSER 58 /// AUDREY TAUTOU 46 /// SHOW ME YOUR TATTOO 80 /// VIXEN MAKEUP

SJEFREDAKTØR /// MARIANNE JEMTEGÅRD MJ@CHILIPUBLICATIONS.NO REDAKSJONSSJEF /// VICTOR JOSEFSEN VJ@CHILIPUBLICATIONS.NO FORLAGSDIREKTØR /// PIA TRYLAND PT@CHILIPUBLICATIONS.NO ART DIRECTORS /// ANETTE L’ORANGE & ANNA-JULIA GRANBERG BLUNDERBUS, WWW:BLUNDERBUSS.NO MEDARBEIDERE 05.09 /// JOURNALISTER /// RUNE AAS ASTRI BARBALA DJ WHOREMORE STEFAN OLSON RONNIE OTTEM FOTOGRAFER /// HILDE HOLTA-LYSELL ISABEL WATSON TRULS MQVALE THOMAS JOHNSEN ILLUSTRASJON /// ESRA C. RØISE STYLISTER /// NINA GRANERØD LINDA WICKMANN AMAR FAIZ ANDERS KLØVSTAD CHARLOTT DAN ANNONSEBESTILLING/SALG/PROMOTION /// CHILI PUBLICATIONS SALGS / MARKEDSDIREKTØR CHRISTIAN LIND CL@CHILIPUBLICATIONS.NO COVER /// FOTO: THOMAS JOHNSEN STYLING: AMAR FAIZ MODELL: EDIELY@MUSE

84 /// VIXEN DUFT 12 /// VIXEN NOW 14 /// DO IT! 16 /// MÅNEDENS VIXEN! 20 /// OH! SO STYLISH – TOVE SIVERTSEN 21 /// MIN BY: PARIS 24 /// INSPIRASJONEN BAK NINA JAREBRINK 28 /// STILDAGBOK 42 /// MUSIKK

10 VIXEN /// Nº 02_ 2009

UTGIVER /// CH ILI PUBLICATIONS AS DARRES GATE 2 0175 OSLO REDAKSJONEN OVERTAR INTET ANSVAR FOR MANUSKRIPTER OG BILDER SOM IKKE ER BESTILT. DETTE BLAD MÅ IKKE UTLEIES I ERVERVMESS IG ØYEMED. WWW .VIXENMAGAZINE.NO /// WWW .BEAVIXEN.NO


55

18 51

64

44 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 11


VIXEN NOW

“Sometimes you have to be a bitch to get things done.” Madonna

BLOGGE UNDER VANN?

Kule bilder kan du i hvert fall sikre deg med denne lille saken. I sommer kan du nemlig gjøre alle Facebook-poseringene dine sammen med fisker og tang, med Canons nye actionsports-kamera PowerShot D10 (kr 3500,-). Vidunderet er vanntett ned til 10 meters dyp, så her er det bare å holde pusten, se lur ut og smile til kamera.

HONEY BUNNY!

HVOR SØT ER IKKE JESSICA STAM DER HUN KOMMER HOPPENDE NED CATWALKEN MED SVAIENDE

WILD AT HEART ”Vi er kommet for å utrydde den mannsdominerte fyllmasse-indierocken!”

CHIFFONSKJERF-ØRER? VI DIGGER MARC JACOBS ”GALE OG GENIALE” STYLING FOR LOUIS VUITTON HØST/VINTER 2009/2010.

Det erklærer Noisettes vocalist Shingai Shoniwa, og utryddelsesmetoden de har valgt er sommermusikk som gjør deg glad og får deg til å danse og tenke, kombinert med en av årets absolutt kuleste frontfigurer. ”Målet vårt er å bevise at popmusikk fortsatt kan være både alternativt og spennende”, fortsetter Shingai. Og på det nye albumet har de fått til akkurat det. Wild Young Hearts handler om å være ung og leve ungt – uansett hvor gammel du er. Det handler om å ha det gøy og ikke bare gjøre som alle andre, forklarer gitarist Dan Smith. Og det gjør absolutt ikke denne gjengen. Sjekk dem ut på en drøss festivaler i sommer (dessverre ingen i Norge).

PINUP LEPPER VI FALT PLADASK FOR DEN SØTE INNPAKNINGEN TIL BAREMINERALS LIP-PLUMPER BUXOM LIPS (KR 299,-). FARGENE ER SUPERHOTTE, OG MED VAVAVOOM-NAVN SOM ROXANNE OG CARMEN ER DE MED PÅ Å GJØRE DEG TIL EN SMILENDE PINUP-MODELL MED GLANSTRUT, DU OGSÅ!

12 VIXEN /// Nº 02_ 2009


GÉNIE IN A BOTTLE En eliksir som gir et energikick til huden og får genene dine til å forsinke aldringsprosessen? Det høres mest ut som noe fra en Hollywood-film, men Lancôme har i år gjort alle kvinners drømmescenario til virkelighet. Lancôme Génefique Youth Activator (kr 740,-) er på rekordtid blitt en salgssuksess verden over, og med ti års forskning og syv patenter i ryggen er det kanskje ikke så rart. Så kanskje er ungdomskilden innen rekkevidde? Spørsmålet blir bare: Tør du å la være å prøve?

SOMMEREN MED PRADA

APPELSINBLOMST, TUBEROSE OG JASMIN DANNER ET SPENNENDE OG SOFISTIKERT DUFTUNIVERS FOR DEG SOM IKKE SVERGER TIL ROSA BLOMSTER OM SOMMEREN. PRADA INFUSION DE FLEUR D’ORANGE KOSTER KR 625,- OG ER KUN FOR SALG I SOMMER.

STYLE CHECK:

SAMSAYA

STYLE CHECK: SAMSAYA FOTO: HILDE HOLTA-LYSELL HVEM ER DITT STILIKON? VANESSA PARADIS. HUN ER BARE SÅ FEMININ OG SEXY PÅ EN NATURLIG MÅTE, SAMTIDIG SOM DET ER NOE PIPPI OVER HENNE. LOVE IT! HVEM HAR BEST STIL I NORGE? HEGE GOLF! FUN AND FEARLESS CHICK. HVA ER TIDENES BESTE ALBUM? SÅ UTROLIG VANSKELIG SPØRSMÅL, MEN AALYIAHS AGE AIN’T NOTHING BUT A NUMBER ER ET ALBUM JEG VIRKELIG SAVNER OM JEG IKKE HØRER DET PÅ ET PAR UKER. DET ER NOE USKYLDIG VAKKERT MED STEMMEN HENNES. HVA INSPIRERER DEG? JEG BLIR ALLTID INSPIRERT AV BRA SCI-FI OG COMICS. ELSKER DE OVERNATURLIGE KREFTENE, OG JEG ØNSKER OGSÅ AT LÅTENE MINE SKAL GI FOLK PÅ DANSEGULVET SUPERKREFTER. NORGES BESTE DESIGNER ER? DET ER FLERE DYKTIGE DESIGNERE I NORGE, MEN JEG HAR FAM IRVOLL-FEBER. ELSKER KAKENE OG MOROA.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 13


DO IT!

Shop:

MOTE MOT AIDS

H&M fortsetter sin årlige kampanje mot AIDS, og har nok en gang teamet opp med et stjernelag av musikere og designere i kampen mot viruset. Kolleksjonen er i økologisk bomull og finnes i alle Divided-avdelinger nå. Dita von Teese, Róisín Murphy, Cyndi Lauper, Yelle og Yoko Ono er blant årets t-skjorte-designere.

HELGEMORO!

LURER DU PÅ HVA DU SKAL GJØRE TIL HELGEN? TRENGER DU NOEN ANBEFALINGER? HVEM ER VEL BEDRE ENN VIXENS UTELIVSLØVE OG GLAMORØSE PARTYFIKSER RONNIE OTTEM!

SE: Anthony & the Johnsons på Operataket!

Dette er en mann som kan få meg til å gråte bare ved å synge en tone. Mannen kommer til Oslo Jazzfestival søndag 9. august, og skal holde konsert på taket av Den Norske Opera. Jeg kan garantere dere en opplevelse ingen har sett maken til, og denne mannen med sin sære og smertefulle stemme er noe som bare må oppleves denne sommeren. www.oslojazzfestival.no

Gjør:

GET CREATIVE!

En av de mest spennende og inspirerende bøkene vi har sett på lenge, er Tangible – High Touch Visuals. Her er nyskapende, unge talenter innen kunst og design samlet til en fargesprakende lykkepille av en bok. Sjekk for eksempel Hina Aoyamas fantastiske papirklippekunst og Kyle Beans bokstavesker. Inspirert? Det er i hvert fall vi. Fram med saks og lim nå!

Mr. Bartender!

Ta deg en sommerdrink på taket av Steen & Strøm! Emil & Samuel har åpnet takterrassen sin, og her kommer det garantert til å flomme over av vakre, rocka og trendy unge mennesker på jakt etter god musikk i behagelige omgivelser gjennom hele sommeren. Mitt valg faller på en frisk sommerklassiker: Mojito.

Mojito

SLIK LAGER DU DET ENKELT HJEMME. 1: HA ISBITER I ET GLASS. 2: HELL I BACARDI MOJITO ”READYTO-SERVE”, SOM SELGES PÅ VINMONOPOLET. 3: TOPP OPP MED SODAVANN. 4: PYNT MED LIMESKALL SOM DU RIVER TIL EN SPIRAL.

Rock the dancefloor, og ha en deilig helg! 14 VIXEN /// Nº 02_ 2009


VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 15


MÅNEDENS VIXEN! - Vi bøyer oss i støvet.

HVEM: SEXBOMBE, HITMAKER OG SKUESPILLER. KREPS, FØDT 22. JUNI 1953.

HVORFOR: • VAR DEN FØRSTE ARTISTEN I VERDEN SOM FIKK FEM TOPP 10 SINGLER PÅ ET DEBUTALBUM. • HAR BLITT NOMINERT TIL 13 GRAMMYS, TO EMMYS, TO AMERICAN MUSIC AWARDS, SYV AMERICAN VIDEO AWARDS OG 18 MTV AWARDS – TIL NÅ. • KJEMPER AKTIVT FOR HOMOFILES RETTIGHETER. • HAR SPILT INN 12 ALBUM OG GITT UT OVER 40 SINGLER. • HATT HOVEDROLLEN I FEM FILMER OG VÆRT MED I SYV ANDRE. • STÅTT PÅ SCENEN MED BL.A. FRANK SINATRA, YOKO ONO OG ROGER WATERS. • SOLGT MER EN 25 MILLIONER ALBUM OG

CINDY LAUPER

Hun hadde åttitallets kuleste stemme og morsomste klær, og var den ukronede pop-prinsessen. I dag trekkes hun ofte frem som inspirasjon til kostymefester, og blir beskrevet i et skjær av festlig 80talls nostalgi. Men mange glemmer at hun også var en befriende, annerledes underholder med et ukuelig pågangsmot. Og hvilken tenåringsjente på 80-tallet ville vel ikke være som Cyndi? Klærne var like fargerike som dama selv. Bruktsjappefunn og arvegods ble komponert til en punka look. Men for den fattige New York-jenta var ikke klærne en bevisst fashion-statement: ”My style came out of poverty”, har hun selv sagt i intervjuer. Cyndi oppnåde stor suksess med debutalbumet She’s So Unusual og var den første som fikk klemt inn fem debutsingler på den

SINGLER PÅ VERDENSBASIS. • ELSKER WRESTLING.

amerikanske Topp 10-lista. I løpet av karrieren sin har hun solgt godt og vel 25 millioner album og singler! Hun har kjempet for jentesport, forskning på AIDS, kvinnefrigjøring og homofiles rettigheter. Og hun har ved flere anledninger takket sine trofaste skeive fans for at de har stått sammen med henne i tykt og tynt, helt siden hun sang ”Girls Just Want To Have Fun”. ”Vi som er streite må fortelle homofobene at homofile ikke tilhører et fremmed samfunn. Alle jeg kjenner har slektninger eller nære venner som er homo. Og hvis det er slik, at vi er skapt i Guds bilde, så er jo Gud også litt homo!”, sa hun til The Advocate i 2002. I fjor gjorde hun et etterlengtet comeback med dance- og elektroalbumet Bring Ya to the Brink, og beviste at hun fortsatt kan levere varene. Vi gleder oss til å se henne på Quartfestivalen i sommer. Yo go girl!

l! ” a u s u un o s s ’ ”She

16 VIXEN /// Nº 02_ 2009


   

 

 

 

     

  ! !!! " ! )!  " "$ "% &   (!$ ! ") !  $!(

               

! )! ### ! "!  * ' $ " ) ### VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 17


“Svenskene har en skokk av kule jeans, og vi har ingen ting!”

DIABOLSKE JEANS TEKST: RUNE AAS

Hvorfor skal svenskene ha alle jeansmerkene? Det lurte designbyrået Anti på også, og begynte å produsere sine egne Anti Sweden-jeans med mørke baktanker. - Jeg har en del kompiser i Stockholm, blant annet de i Vår, som har gjort logoen til Cheap Monday. Og alltid når vi er der blir vi litt mobba for at vi nordmenn henger så jævlig etter, forteller creative director Kjetil Wold. - De har en skokk av kule jeans, og vi har ingen ting. Litt av forskjellen er at de har vært flinke til å tenke konsept. Konseptuelt har da også Anti Sweden blitt. Ikke bare er jeansmerket en slags symbolsk jeanskrig mot svenskene. Det tar også utgangspunkt i black metalkultur under mottoet «true norwegian black jeans». Deres første jeansmodell har da også fått navnet «666». - Siden vi skulle være ute etter å ta svenskene litt, synes vi det er kult å ha noe vi nordmenn kan stå for. Jeans er jo rock ‘n roll, og det mest heavy i den sjangeren er norsk black metal, mener Kjetil. - Det hadde ikke gjort seg med oljebukser, liksom, spøker grafisk designer Fredrik Melby. - Black metal er vi jo kjent for ute i verden. Og så har vi fått med oss Justin Bartlett fra San Diego, som er verdens ondeste illustratør, fortsetter Kjetil.

18 VIXEN /// Nº 02_ 2009

a mm . erlotaljer n in e på lte d v e le s k j u e j d E n m a ng v a

er e

n

Responsen har i alle fall ikke latt vente på seg. Til tross for at det bare er et par måneder siden lanseringen, selges Anti Sweden allerede i sju land, og har allerede blitt en snakkis på blogger så og si verden rundt. - Anti Sweden er et prosjekt som går ved siden av designbyrået, men hvis det tar seg opp, så må vi følge på. Da er det jo kjempekult for oss å kunne fortsette å gjøre det, sier Kjetil. - Planen vår er å lage limited-edition-versjoner, i stedet for å gjøre store kolleksjoner. Og nå som vi har vi fått med oss Justin, som er en ganske kjent kunstner, er det også lettere å få med seg andre illustratører videre, forklarer han videre. Skulle du sitte med et par svenske jeans til overs, opererer Anti Sweden med spesialpris i sin egen butikk i Oslo. - Vi hadde et åpningstilbud som det ble så bra respons på at vi har fortsatt med det. Hvis du tar med deg et par av dine gamle, svenske jeans, får du kjøpe våre nye for 666 kroner, informerer Kjetil. - Folk synes det er kult, og fortsetter å komme innom med svenske jeans. Det var til og med en på åpningen her som gikk på H&M og kjøpte billigjeans for å bytte de her. Men samtidig er det folk som kommer med dritdyre Whyred og alt mulig rart og bytter inn. Hva gjør man så med et etter hvert solid lager av innbyttede, svenske jeans? Gutta avslører at de har en plan med det hele, men vil ikke si så mye mer ennå. Enn så lenge får vi vente i spenning.


MOTE! MUSIKK! MAKEUP!

DARE TO BE FABULOUS, DARE TO BE A VIXEN!

Sjekk oss i sommer for festivalrapporter, reiseblogger, musikktips, stilprofiler, videopremierer og mye mer WWW.VIXENMAGAZINE.NO /// WWW.BEAVIXEN.NO

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 19


O S ! H O ISH L Y ST TEKST & FOTO: HILDE HOLTA-LYSELL

TOVE SIVERTSEN (28) Til daglig jobber Tove Sivertsen med å lage vakre motehistorier til inspirasjon for deg og meg. Som fotograf får hun med seg det meste av hva den glamourøse moteindustrien har by på. Men det hører også med til historien at hun går under tilnavnet “happy-trash” og at hun for tiden bokstavlig talt bærer hjemmet sitt på ryggen. Alt hun eier har hun i en 140-liters North Face-bag, men det hindrer ikke jenta i å ha en upåklagelig kul stil - glamorøs og enkel på en gang.

Favoritter

: ALBUM: KLEERUP // BOK: VEIEN TIL FØRERKORTET // BUTIKK: FRETEX // BY: OSLO // DESIGNER, I ÅR: CHRISTOPHE DECARNIN FOR BALMAIN // DINGS: MASKINEN MIN // DRINK: ØL & BOURBON // DUST: TIDEN SOM GÅR FOR FORT // FILM: VICKY CHRISTINA BARCELONA // FOTOGRAF: HELMUT NEWTON, MARIO SORRENTI // HOTELL: HJEMME // HANGOUT: STUDIO // HOBBY: A NIGHT TO REMEMBER // INSPIRASJON: LOVE // MAGASIN: VOGUE // MAT: GODE BRØDSKIVER // MUSIKK: WIM MERTENS ”STRUGGLE FOR PLEASURE” // NETTSTED: GOOGLE // NEXT BIG THING: CRAZY PANTS // RESTAURANT: VILLA PARADISIO, ALEX SUSHI // STIL IKON: CHLOË SEVIGNY // UTESTED: ROBINET

www.tovesivertsen.com 20 VIXEN /// Nº 02_ 2009


Min by

PARIS

Navn: Marte Dahlgren // Alder: 24 // Hva gjør du der: Motestudent // Hvorfor flyttet jeg hit: Paris er den klassiske motebyen, og å snakke ett tredje språk flytende er aldri feil. Er så forelsket at jeg tror jeg blir her for alltid! DET STØRSTE SHOPPINGKICKET FÅR JEG HOS: Alle vintage butikkene i Le Marais, hvor jeg alltid ender opp med en pose full av røverkjøp. Skoavdelingen på Le Printemps; Kurt Geiger og Caravela får kredittkortet til å vibrere! Hadde jeg ikke vært på studentbudsjett hadde kickene vært flere og dyrere, blant annet hos L´Eclaireur. Sinnssykt fine butikker det finnes flere av i Paris. Anbefaler den i Rue Hérold, hvor du må ringe på for å slippe inn. Alt fra Givenchy til Dries Van Noten. BESTE MUSIKKOPPLEVELSE FÅR JEG: På dansegulvet til nattklubben Le Regine eller resto/klubb Djoon. DE BESTE VINTAGEKUPPENE GJØR JEG HOS: Fripes Star i Rue de la Verrierie. Her finner jeg alltid noe. Hele området Le Marais er søndagsåpent, og ikke glem å smake på en yummie falafel. Smaker godt dagen derpå. DEN BESTE DRINKEN FÅR DU HOS: Favorittutestedet Le Baron, som har en drink som bærer stedets navn. En blanding av champagne, vodka og knuste jordbær! Også å anbefale er ferske Rasperry Belinis på Plaza Athene. Eller Happy Hour på Le Curieux, hvor du får middag med i prisen når du kjøper en drink. Mojitoene fås i alle smaker! BYENS KULESTE HOTELL: Christian Lacroixs designhotell, Hotel du Petit Moulin, er en morsom oase. Anerkjente Hotel Costes er amazing, selv om du bare stopper innom for en drink eller en middag. Mange spennende mennesker og utrolig et interiør. BYENS BEST BEVARTE HEMMELIGHET ER: Palais Roya! En fantastisk vakker innebygget park midt i byen. Rundt parken ligger noen av byens beste butikker. Her finner du den kjente vintagebutikken Didier Ludot (som har gammelt Chanel, Dior og Lanvin, med priser deretter..), den kule butikken til Stella McCartney, Acne Studio, Marc Jacobs, Rick Owens og Pierre Hardy. Isbaren Berthillon på øya Ile Saint Louis må også besøkes. MEST ROMANTISKE STED: Piknik med vin og ost i en av de mange vidunderlige parkene. Eksempelvis ettermiddag og solnedgang i Tuileries ved Louvre, for så etter at mørket har senket seg gå ned til Place Concorde med ”utsikt” til broer, monumenter, flotte bygninger, fontener, Triumfbuen og hver hele time det glitrende Eiffeltårnet. BESTE GATE, OG HVORFOR: Den gamle gågaten Rue Monterguiel. Jeg bor like i nærheten, og gaten gir en skikkelig følelse av Frankrike. Masse små kafeer, restauranter, bakerier etc. Fortauene er alltid fulle, og gaten er utrolig sjarmerende både dag og kveld. SOUNDTRACKET TIL PARIS AKKURAT NÅ: Hot Chip med “Ready for the Floor” DET ALLER BESTE MED BYEN MIN: Den er vidunderlig vakker og det skjer alltid noe spennende!

VIXEN /// Nº 02_ 2009 21


TALENT

Tegningene mine handler om meg, mine venner, vås, nakenhet og litt snusk.

Paljettfrik og Londonfantast Sophie Stephens (27) lager tegninger fulle av nakenhumor og snuskete fryd.

SOPHIE STEPHENS TEKST: CHARLOTT DAN

Hvis noen gjør deg nervøs, skal du se for deg vedkommende naken. Dette utsagnet får en ny betydning med Sophies illustrasjoner. Tegningene hyller dagens kjendiser på en driftig og avkledd måte. Terry Richardson med en kaktus over kronjuvelene, lattermilde blikk på Kate Moss-manien, og Karl Lagerfelds velkjente slips hengende over et ellers strippet ytre. Ingen slipper unna Miss Stephens nådeløse blyant. - Tegningene mine handler om meg, mine venner, vås, nakenhet og litt snusk. Inspirasjonen tar jeg fra det surrealistiske og min «store sjalusi» for andre kunstneres arbeid. Illustratører som Jiro Beavis og Kate Moross er oppsiktsvekkende gode, og jeg er ikke i nærheten av dem. Neal Fox er en Gud, han gjør meg så misunnelig! Sophie er ikke redd for å være kontroversiell, og hun elsker å utfordre måten mennesker oppfatter mote på. Avgangsprosjektet «Style Makes Me Sick» på UCA Epsom tok hun ut av klasserommet og inn i Londons mest travle og populære butikk; Oxford Streets Topshop. Flyers med tegninger av Kate Moss titulert «No More Heroes» og «Fuck Off Moss» ble teipet opp på veggene, mannekengene og prøverommene. Med prosjektet ville Sophie inspirere folk til å utvide forståelsen av forbilder, og ikke kun sluke det media dikterer. Men hva må til for å bli en profesjonell illustratør? - Du må ha engasjement og tillit til ditt arbeid. Engasjement er det ikke mangel på. Med en grad i Fashion, Promotion and Imaging fra UCA Epsom i 2008 gikk det 22 VIXEN /// Nº 02_ 2009

ikke lang tid før Sophie ramlet hodestups av skolebenken og inn i motens univers. Der ble hun fort snappet opp av Henry Holland og hans House of Holland, og vips havnet hennes illustrasjoner på Henrys legendariske t-skjorter. Jenta med den dønn ærlige personligheten har også jobbet med Milk Creative for Love Magazine, Fact Magazine, Sebastian Professional Haircare, og laget flere t-skjorter for Henry Holland til London Fashion Week. Sophie er selverklært Londonpatriot og dyrker gatekulturen, gratisfestivalene, parkene, graffitien og selvfølgelig pubene. - London, og hvordan menneskene der kler seg her, fascinerer meg. Første gang min far tok meg til markedet i Camden var jeg overveldet. Museet Victoria & Albert må også nevnes, det er det beste i verden. Alle deres rom er fullkomment stimulerende og det er kun en busstur unna der jeg bor. Når miss Stephens ikke kvesser blyanten, liker hun best å danse på ”Bastard Batty Bass”-kveldene på The Star of Bethnal Green, i paljetthotpants og strippesko. Dama spytter heller ikke akkurat i glasset og har følgende bud: - Tequila til fest, gin for bekymringer, øl til parken, vin til middag, martini til sex, og champagne til romantikk. I fremtiden håper Sophie at hun skal lære å legge seg, samt oppføre seg. Men foruten god oppførsel, hva bringer resten av året? - Håper på masse jobbing, tatoveringer og LA BAAABY!


TALENT

SOPHIES TOPP 5

Inspirerende musikk: 1. Edith Piaf 2. Grace Jones 3. The White Stripes 4. M.I.A 5. Blondie Inspirerende filmer: 1. Santa Sangre 2. The Graduate 3. Moulin Rogue 4. Some Like it Hot 5. Cry Baby

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 23


NINA JAREBRINKS SOMMERKOLLEKSJON.

n one j s a ir Insp ak B

NINA JAREBRINK

Jeg elsker smykker. Moren min samler egentlig på antikke smykker, så jeg har fått en del av henne. Men dette har hun kjøpt på 60-tallet. Det er litt kitsch, men jeg liker motsetninger.Sigurd Persson har g jort mye smykker, og var stor på 60-tallet. Foreldrene mine bestilte en sak til meg som han har designet, gull som sitter på øret med en grå perle lengst frem, ved tinningen.

TEKST OG FOTO: RUNE AAS KOLLEKSJONSBILDER: MONA ØDEGÅRD

Årets vår/sommer-kolleksjon til Nina Jarebrink er hverdagsluksus, sailingmote, svensk skjærgårdsromantikk og 80-tallet i skjønn forening. Her er hennes inspirasjonskilder.

Jeg elsker sko. Her har jeg Converse som er kjøpt i Tokyo, sko av Paulo Brandão, to av Marc Jacobs og en fra min egen kolleksjon. Det jeg liker med sko, er at de både kan ødelegge og g jøre et antrekk bedre.

Miami Vice var en inspirasjon da jeg lagde vår/sommer-kolleksjonen for 2009. For vår/sommer 2010, som jeg holder på med nå, er Dynastiet min store inspirasjonskilde, med mektige Alexis i sentrum.

Elsker lipgloss. Jeg bruker ikke så mye sminke, men tar det ig jen med lipglossen.

Mat er veldig viktig for meg. Jeg produserer alt i Portugal, så jeg er mye i Porto. Der er det blant annet en restaurant som heter Caffeina, som er i Michelin-guiden. Jeg går dit for meg selv, setter meg ned med en bok, og så spiser jeg alltid det samme: Carpaccio til forrett, hummer til hovedrett og sjokolademousse etter det.

Portvin elsker jeg også, og kjøper det alltid med meg fra Portugal. Butikken Casa Romantica har et uendelig utvalg av portvin, og bare det. Og hvit portvin kan man bruke i longdrinks. Ellers er portvin supergodt til god ost eller sjokolade.

24 VIXEN /// Nº 02_ 2009

Jeg har hest, så på fritiden elsker jeg å ri. Han er superdyktig i hopping og dressur og alt. Når jeg er ute med han får jeg tømt hodet. Bare det å ri fort er skithärligt!

Enda mer design. Jeg studerte industridesign før, så jeg synes det er veldig interessant.


Jeg elsker champagne! Moët & Chandon er mitt favorittmerke.

2. Min favorittdesigner er Gareth Pugh. Jeg ble godt kjent med han da jeg bodde i London, og jobbet litt for han også.

Jeg er veldig påvirket av 80-tallet. Ikke det stygge, men det glamorøse, som sterke kvinner og powerdressing. Ta for eksempel Maud Adams i James Bond-filmen «Octopussy». Hun er en veldig cool dame. Du ser at det er hun som bestemmer.

Jeg liker arkitektur, og Arne Jacobsen er fantastisk. SAS-hotellet i København er skithäftigt! Helst liker jeg det som er enkelt, som betong, stål og speilglass. Og så liker jeg Gaudi. Bygningene hans er helt surrealistiske.

Jeg elsker også cocktails, spesielt Tequila Sunrise og Grasshopper. Det hender seg ganske ofte at jeg har cocktailparties, hvor jeg får bruk for «Den store drinkboken» fra 1982. Og så har jeg masse drinkpynt. Skal man ha cocktailparty, så skal man ha det ordentlig. Jeg elsker rødvin også, spesielt Ripasso fra Italia. En god rødvin er jo også godt når man skal slappe av, sammen med litt ost og italiensk salami. Det hender veldig ofte at jeg designer om natta, og da sitter jeg g jerne og drikker litt vin og tar meg litt ost.

Jeg inspireres mye av gamle moteblader, alt fra 60-, 70- og 80-tallet. Moren min kjøper dem til meg i svenske secondhand-butikker. Og så er jeg veldig glad i krim. Jeg leser egentlig mye forskjellig, men Henning Mankell har jeg lest alt av.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 25


10. 4.

5.

6.

8. 9. 7.

3.

L A V I FESTMMER! SO

2.

1.

11.

te r s favorit n e r e m t som lukket u p r a h i V

41.

42. 43.

37. 40. 38.

46.

44. 39.

45.

32.

FESTIVALDATOER: NORWEGIAN WOOD: 11. – 14. JUNI /// HOVE: 22. – 25. JUNI /// QUART: 30. JUNI – 4. JULI /// OSLO LIVE FESTIVAL: 01. – 04. JULI /// TRÆNA FESTIVALEN: 09. – 11. JULI /// RIDDU RIÐÐU: 15. – 19. JULI, MANNDALEN, KÅFJORD MALAKOFF ROCKFESTIVAL: 24. – 25. JULI NORDFJORDEID /// STORÅSFESTIVALEN: 30. JULI – 1. AUGUST /// LOST WEEKEND: 06. – 08. AUGUST, KOLLEVÅGEN, ASKØY /// ØYA FESTIVALEN: 11. – 15. AUGUST . ARTISTER: 1 HOVE- FRANZ FERDINAND // 2 ØYA - RÖYKSOPP // 3 ØYA - GLASVEGAS // 4 HOVE + ØYA - I WAS A KING // 5 ØYA - DATAROCK // 6 HOVE MARIBEL // 7 ØYA - THE BRONX FOTO ADAM_ELMAKIAS // 8 RIDDU RIDDU - MARI BOINE // 9 OSLO LIVE FESTIVAL - DIPLO // 10 ØYA - ARCTIC MONKEYS // 11 HOVE - CASIOKIDS // 12 HOVE - FLEET FOXES // 13 OSLO LIVE FESTIVAL - 2MANYDJS // 14 ØYA - BOB HUND // 15 ØYA - LILY ALLEN // 16 QUART - PLACEBO

26 VIXEN /// Nº 02_ 2009


17. 14.

12.

21. 19. 20.

13.

16.

22.

15.

23.

24. 25.

35.

26.

34. 27. 36. 28.

29.

33.

30.

31.

// 17 ØYA - THE LITTLE HANDS OF ASPHALT FOTOGRAF_HENRIK_LINDAL // 19 ØYA - JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN(FOTO EIRIK LANDE) // 20 ØYA UNGDOMSKULEN // 21 OSLO LIVE FESTIVAL - DOES IT OFFEND YOU YEAH // 22 OSLO LIVE FESTIVAL - ECHO & THE BUNNYMEN // 23 ØYA - CHAIRLIFT // 24 OSLO LIVE FESTIVAL - KLAXONS // 25 HOVE - ESSER // 26 ØYA - JENNY LEWIS // 27 HOVE - FJORDEN BABY! // 28 HOVE - WHITE LIES // 29 NORWEGIAN WOOD - NICK CAVE // 30 ØYA - BEACH HOUSE FOTO ELIZABETH_FLYNTH // 31 ØYA - MUNGOLIAN JET SET // 32 STORÅSFESTIVALEN - THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES // 33 HOVE -MONTEE // 34 MALAKOFF ROCKFESTIVAL - EVA & THE HEARTMAKER // 35 LOST WEEKEND - MATTIAS TELLEZ // 36 HOVE - RUSKO // 37 ØYA - FLORENCE AND THE MACHINE // 38 TRÆNA FESTIVALEN - IDAMARIA // 39 HOVE - THE TING TINGS // 40 NORWEGIAN WOOD - DUFFY // 41 QUART - CYNDI LAUPER // 42 HOVE - M83 // 43 HOVE - THE VIRGINS PHOTO BY KAI REGAN // 44 HOVE - LITTLE BOOTS PHOTO BY JONAS BRESNAN // 45 OSLO LIVE FESTIVAL - NAME // 46 OSLO LIVE FESTIVAL- SANTIGOLD.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 27


VINN FESTIVALPASS TIL HOVE! VI GIR SOMMERENS FETESTE OPPLEVELSE TIL DEG & EN VENN!

Det eneste du trenger å gjøre, er å sende oss et bilde med

DITT BESTE FESTIVALMINNE!

I samarbeid med våre venner på Replay tilbyr Vixen deg nå sjansen til å vinne et ukespass til Norges kuleste festival! Det eneste du trenger å gjøre, er å gå inn på www.vixenmagazine.no og sende oss en mail med ditt beste festivalbilde innen 11. juni.

Vinneren annonseres på www.vixenmagazine.no fredag 12. juni. Der kan du også se de beste bidragene.

28


MANDAG

TIRSDAG

ONSDAG

DRESSJAKKE FRA ACNE // VINTAGE CARDIGAN // LEVI’S JEANS // MIU MIU VESKE

JAKKE, SKJORTE + CARDIGAN FRA ACNE (OJ..BUSTED!!) // BUKSE FRA WOOD

// BRILLER FRA LOPPIS I BERLIN & SKO FRA N.D.C // SMYKKER FRA KOMA!

WOOD // SKJERF FRA HOPE & VINTAGE BOOTS FRA NEW YORK

R&B SKINNJAKKE // CARDIGAN FRA ACNE (FAVORITT!) // TOPP FRA ETOILE, ISABEL MARANT & SLUFSE I HÅRET FRA GINA TRIKOT

MANDAG PÅ KOMA OG DERETTER TO GLASS VIN I EN FEI. HEI. ELSKER VÅREN!!!

LAAAANG DAG PÅ BLUNDER-KONTORET, KLYNK = SUSHI TAKE OUT OG SOFA!!

LITE LYKKETROLL FOR IDAG KOMMER KJÆRESTEN MIN FRA BERLIIIN!!

STILDAGBOK 6 DAGER /// 6 ANTREKK Anette L’orange er Vixens Art Director. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo & School of Visual Arts i New York. Når hun ikke bruker sitt talentet sitt til å skape et fantastisk blad for oss, bøller hun rundt med sin partner in crime: Anna-Julia Granberg. Sammen utgjør de BLUNDERBUSS, og har siden 2001 jobbet aktivt i brytningsfeltet grafisk design // illustrasjon // foto. Blunderbuss er dessuten ikke flaue for å ta bilder av seg selv og har lenge utforsket selvportrettet som form. Dessuten har du sikkert sett henne på KOMA - der jobber hun nemlig hver mandag! Se mer på www.blunderbuss.no

TORSDAG

FREDAG

LØRDAG

JEANS FRA SEE BY CHLOÉ // T SHIRT & SNEAKERS FRA ACNE

GENSER FRA ACNE (BUSTED...AGAIN!) // JEANS FRA TEMPEL // MIN

KJOLE FRA ACNE // TIGHTS FRA AMERICAN APPAREL // PARYKK!!* & SKO FRA HOPE

OPPUSSING & DISCO FROM THE 70’s

ELSKEDE LOPPISKLOKKE & BALLERINAS FRA MARC JACOBS

* PJOLTERPARTY MED DRESSCODE HODEPRYD. HVA ER DA MER NATURLIG ENN Å

BALKONGKOS, HIMMEL & VIN!

KOMME SOM MAKI & MISO (MISO TIL HØYRE alias ANNA-JULIA GRANBERG)?

VIXEN /// Nº 02_ 2009

VIXEN /// Nº 02_ 2009 29


I will move with the beat now I’m a chain round an a-bomb I’m a ribbon in the heat now New York!

JAKKE VANITY VINTAGE (SHOWPEICE) STRØMPER CETTE KR 195,BADEDRAKT ELLOS KR 198,HATT OG HANSKER STYLISTENS EGEN SMYKKE PÅ HATTEN TONICA VINTAGE

30 VIXEN /// Nº 02_ 2009


1. 5.

1: BELTE FRA TONICA VINTAGE KR 198.2: BELTE FRA TONICA VINTAGE KR 198.3: BELTE FRA MANILLUSION KR 979.4: HATT FRA TONICA VINTAGE PRIS PÅ FORESPØRSEL 5: ARMBÅND FRA TONICA VINTAGE KR 198.6: VESKE FRA MANILLUSION KR 699.7: PERLEARMBÅND FRA TONICA VINTAGE KR 398.8: HANSKER FRA MANILLUSION KR 199.-

4.

6.

2.

9.

3.

7.

8.

HOT IN THE CITY!

DROPP BLOMSTERMØNSTER OG VÆR EN STORBY-VIXEN I SOMMERVARMEN MED BLONDER, LÆR OG VILLE DETALJER

MODELLBILDER: FOTO: THOMAS JOHNSEN STYLING/ MAKEUP &HÅR: AMAR FAIZ STYLING ASSISTENT: INGRID BREDHOLT MODELL: EDIELY @ MUSE PRODUKTSTYLING: CHARLOTT DAN

AV MARIANNE JEMTEGÅRD

VIXEN /// Nº 02_ 2009 31


SKJORTE DANIEL SØRENSEN KR 1600,- // BIKINI BIK BOK KR 199,- // STRØMPEBUKSER MARDOU & DEAN (CUSTOM MADE) KR 900,- // ARMBÅND INDISKA KR 149,- // ØREPYNT PATRICIA FIELDS KR 500,- // BELTE PATRICIA FIELDS KR 1200,-

3.

2.

8.

4.

6.

R2 SKOV K R IK V IB

5.

250.-

N Y // HE EMON R E 79.C R NING R IZE K .PS OPE CESSO C .A K R 249 8 1: PUM 9 A K ICKS E R FR E KR 1 B G N B A IA O T D D A V IN FR EU 2 : ØR E TONIC SUM // 8.E FR A ) K R 19 CALLØ S U P 3 : BELT R ANGE O L S C L R L E R ILL A (GU 5.TONIC 4 : SOLB 0.E K R 18 D FR A N 9.- // 13 Å SOR IZ B S E M C R A KR 7 C A R : F A 5 E A R IZ F R E CESSO SKJED .R A AC 6 : H AL K R 365 ÅND F B M OR IZE R S A S . E V I C D C : A 7 E FR A TMON 8 : POR 7. 1. 32 VIXEN /// Nº 02_ 2009


DRESSJAKKE MARDOU & DEAN KR 1500,- // BH MED KRYSTALLER STYLISTENS EGEN // TOPP ELTON & JACOBSEN KR 450,- // HATTEN STYLISTENS EGEN

1.

9.E K R 14 INTAG V A IC N 585.FR A TO IZE K R SK E R R 149.ESSOR C 1: HAN C TAGE K A IN A V R F IA H TC LOUR .2 : CLU R A VE K R 259 BBER F OR IZE O S S D E E C R 3: Ø R 130.A AC N E FR R IZE K O O S M S T E 0.R C 4 : PO A AC E K R 25 BER FR INTAG B V O A D R 650.E IC K N 5 : ØR TAGE R A TO IN F V D N IA BÅ OUR 6 : AR M A V EL .K K E FR JA S K R 649 S R 250.N E 7: DR LUSIO SION K U IL L N IL A N MA RA M N FR A 8 : BH F OR ASJO K E D R 9 : HÅ

2.

9.

3.

4.

5.

8.

6. 7.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 33


Når Norges eplekjekkeste frisørgruppe slår sammen skole og akademi, og flytter inn i nye lokaler i høst, blir det en ekstra fjær i hatten for motebransjen her til lands.

GALSKAP MED STIL TEKST: RUNE AAS FOTO: HILDE HOLTA-LYSELL

Var du på Oslo Fashion Week i februar, la du sikkert merke til tipp topp gjennomført styling på visningene. Nettopp den var det Adam og Eva som sto for, og samarbeidet med OFW er heller ingen tilfeldighet. Adam og Eva har et uttalt mål om å være en ledende aktør i motebildet, og for å være det trengs det kreativitet, utvikling og, ikke minst, dyktige folk. Adam og Evas frisører rekrutteres fra deres egen skole med samme navn, tidligere kjent som Oslo Frisørskole, som er landets eldste private frisørutdannelse. Skolen har i tillegg studiesteder i Kristiansand og Göteborg, og er et direkte resultat av at Adam og Eva så et behov for å heve kvaliteten på frisørutdanningen. De har i tillegg et eget opplæringskontor og et eget akademi for videre kursing. Til høsten samler alle seg sammen i nye lokaler, og planene for hvordan det skal bli er relativt ubeskjedne. - Vi har jo en veldig stor tankegang rundt dette, og eventuelt også å få en hudavdeling, en makeup-avdeling og så videre. Målet er å være den ultimate utdanningen i forhold til mote, og dra inn fashion, kunst, kultur og alle slags elementer som kan gjøre det hele kreativt, forteller Nina Bjerknes, som er faglig leder for skolen. Men det er ikke bare Adam og Eva-gruppen som nyter godt av skolens og akademiets frukter. I tillegg til at akademiet tilbyr kursing både internt og eksternt, utdanner skolen frisører til hele bransjen, og ikke bare til seg selv. - Vi er jo ettertraktet blant salongeiere i hele landet, og har fått veldig gode tilbakemeldinger gjennom mange år, meddeler Ragnhild Vold, som er faglig leder for opplæringskontoret. - Vi har tett oppfølging av elevene og sterkt fokus på kvalitet. Hele 95 prosent av elevene våre tar svennebrev innen fire år, noe som står i sterk kontrast til andre skoler som har en langt lavere gjennomføringsprosent. I tillegg til Nina og Ragnhild, skal prosjektleder Silje Helen Gulliksen og kreativ leder Camilla Eldegard sørge for at planene rundt sammenslåingen realiseres. Vi møter Nina, Ragnhild og Camilla for en befaring i lokalene som skal huse det hele, og selv om en god del arbeid gjenstår før dørene åpnes i august, virker det hele særs lovende.

Adam & Eva w HAR EKSISTERT SIDEN 1972, OG HAR NÅ 20 SALONGER I NORGE. w OFFISIELL SAMARBEIDSPARTNER MED OSLO FASHION WEEK, OG HAR OGSÅ EN HEL REKKE STØRRE PRODUKSJONER INNENFOR BL.A FILM & TEATER I STYLINGPORTFOLIOEN. w KÅRET TIL «ÅRETS FRISØR» I 2000, 2005, 2007 & 2008. w STARTET SITT EGET AKADEMI I 1982, OG OSLO FRISØRSKOLE I 1986, SOM NÅ HETER ADAM OG EVA-SKOLEN.

34 VIXEN /// Nº 02_ 2009

- Vi kommer til å ha en del kurs. Det blir visninger, show og alle mulige sånne ting. Vi kommer til å ha kreativt forum en gang i måneden, både for Adam og Eva internt, og for folk utenfra som kan melde seg på drop-in-kurs. Man får en inspirasjonskveld med alt fra foredrag fra trendforskere og designere, til show, klippedemoer, filmer og alt mulig. For inspirasjon henter man jo overalt, sier Camilla. - I forkant av åpningen har vi noe som heter trend-lab. Der samler vi alle konsulentene og lærerne i en hel uke for å lage våre egne teknikker og uttrykk med en egen Adam & Eva-signatur, fortsetter Nina. Damene legger heller ikke skjul på at de ser til utlandet og spesielt Sassoon-akademiet i London for inspirasjon til sitt eget opplegg. - En gang i året sender vi en representant fra hver salong til London, som igjen lærer det videre til resten, forteller Camilla. Lite er med andre ord overlatt til tilfeldighetene, men kreativiteten derimot, den skal få fritt spillerom. - Det er veldig mange som ser på frisøryrket som bare en jobb. Vi ser på det som en livsstil. Når du jobber med så bra folk, så blir det slik. Du blir helt opphengt i jobben din, så vi har ikke noe liv noen av oss, spøker Camilla. - Vi vil ha folk som er genuint opptatt av det de holder på med, og mange hos oss er jo rett og slett kunstnere, sier Ragnhild. - Ja, for vi ser på frisøryrket som en kunstform. Det er ikke sånn at man lager noe uten å tenke etter, utdyper Camilla. - Det morsomste med å ha kunder, er å se hvor fine de hadde blitt med forskjellige stiler. Å formidle det til kunden, og klare å selge inn det uttrykket, er utrolig gøy. - Galskapen, kreativiteten og det å gjøre litt sånne «på kanten»-ting, det håper jeg at vi kan være ledende på. Og det mangler nok fortsatt litt her til lands, legger Nina til.


Flirty Fifties Summer

Sexy sommertテクy for vakre vixens窶ヲ

PIN UP SOMMERKJOLER // KORSETTER // UNDERTテ郎 BLONDEHANSKER // BIKINIER ................................................................................................................................

SHOP AT: WWW.MANILLUSION.NO BUTIKK : MANILLUSION // BOGSTADVEIEN 30 // 0355 OSLO

VIXEN /// Nツコ 02_ 2009 35


Hun var lenge en ukjent traver i den norske motejungelen. Men etter en runde med ”Designerspirene”, samarbeid med Baron von Bulldog og en visning på Oslo Fashion Week til stående applaus i februar i år, har Norge virkelig fått øynene opp for Tina H.

TINA H TEKST: CHARLOTT DAN

Det har vært en lang og spennende vei å gå for Tina. Ferden begynte allerede som ensom pike på loftet til sine foreldre, der hun tilbrakte timer med å lage imaginære figurer av all slags skrot. – Jeg var mye ensom som barn. Jeg likte best å holde meg for meg selv, kun i selskap med fantasien min. Derfor utviklet jeg meg selvstendig. Slik kom skaperkraften frem, forteller Tina. Skaperkraften fortsatte å blomstre helt inn i de voksnes rekker, der ferden brakte Tina til Danmarks Dekoratørfagskole i København. Ett år senere reiste hun hjem og fikk jobb hos tekstilforretningen Larsen & Lütken som dekoratør og tekstilinnkjøper. Der ble hun i hele 10 år, til datteren Ella spratt ut. Som hjemmeværende frue ble Tina fort rastløs; løsningen var å sette seg ved symaskinen i stua og tråkle i vei. De første fargerike klærne ble solgt på Mitt Skattekammer under navnet No Bad Taste. - No Bad Taste by Tina H var full av ironi siden det var veldig mange som synes det rett og slett var bad taste, men folk gikk med det på 90-tallet. Det var en eksperimentell fase, smiler Tina lurt. Etter syv år begynte Tina på Esmod som 37-åring. Samtidig begynte hun å jobbe for Baron von Bulldog, noe som resulterte i en kolleksjon som ble solgt på Voga i Oslo. Så en dag kom TV3 på besøk til Esmod. - Jeg ville egentlig ikke være med på ”Designerspirene”, fordi jeg synes reality-TV suger. NRK og matlagingsprogrammer er mer min greie, fastslår Tina. Men rektor for Esmod ville noe annet, og syntes Tina var en ypperlig representant for skolen. Og vips så var hun et fast innslag i TV-ruten. Fra eksponert dame til egen kolleksjon – og her er hun nå, som stolt mor til fire: To barn, og to kolleksjoner under navnet Tina H. Tina har vært under en konstant utvikling helt fra starten. Fra den mye omdiskuterte gullkjolen som Christine Koht brukte under ”Gullruten” i Bergen 2007, til sommerkolleksjonen for 2009 bestående av ytterst jordnære og feminine plagg. Men hvem lager hun klær for? - Jeg skaper klær for en leken dame som tør å gå sine egne veier. Jeg låser meg ikke i aldersgrupper, men prøver å tenke bredde – og så får man historien til plagget med på kjøpet. Etter en strabasiøs reise til Kina sammen med designerkollega Daniel Sørensen ble sommerkolleksjonen 09 ”Doroty goes to Japan” produsert. Kolleksjonen består av eventyraktige plagg med en asiatisk vri (selges på BOA i Oslo og på www.tinah.no.). Hvor henter man inspirasjonen til en slik kolleksjon fra?

36 VIXEN /// Nº 02_ 2009

TOPP 5 MUSIKK: INSPIRASJONER: DEPECHE MODE LES RITA MITSUKO BILLIE HOLLIDAY JOHNNY CASH DEMIS ROUSSOUS


- ”Doroty goes to Japan” kom til meg en kveld da jeg tilfeldig så to filmer etter hverandre; The Wizard of Oz og Memoirs of a Geisha. Deretter brakte jeg disse to verdene sammen. Kolleksjonen er uhøytidelig, feminin og humoristisk, forklarer Tina. Etter lanseringen av ”Dorothy goes to Japan” har Tina for første gang blitt stemplet som kommersiell, og det synes hun er helt ok. - Klesproduksjon koster sykt mye penger, og er ikke særlig glamorøst. Faktum er at du må ha penger for å klare deg. Derfor må du også safe litt. Jeg tar denne mer kommersielle vendingen som en utfordring, ikke som noe negativt. Jeg føler ikke at jeg har mistet meg selv oppe i det hele. Tina beskriver de to siste årene siden hun lanserte Tina H som ”full fart og stormende jubel” – og stormende jubel var nettopp det hun fikk under visningen av høstkolleksjonen ”All Those Memories” under Oslo Fashion Week i år. Inspirasjonen er hentet fra Tinas mor. Da moren ble enke i fjor tok Tina i bruk mannens gamle klær. Derfor var nærhet et stikkord da hun skapte karakteren ”Amalie”, som en dag pakker noen få minner og forlater sin daglige eksistens til fordel for et liv på loftet. Kolleksjonen blir å få tak i på www.tinah. no i høst.

- Jeg ville egentlig ikke være med på ”Designerspirene”, fordi jeg synes reality-TV suger. Men alt er ikke bare fryd, champagne og goodie bags i motebransjen. Kritikken hagler til tider, og teorier omkring gigantkonsernenes nådeløse behandling av individuelle designere og småbutikker dukker stadig opp. Også Tina må konkurrere med kjedebutikker. - Mange kjedebutikker sprer seg som ugress, og det gjør at vi mister mangfoldet. Små firmaer kan ikke sette seg opp mot giganter. Jeg tror det er en bevisst handling fra store konserner å promotere mye i kommersielle kanaler; unge mennesker er lett påvirkelige. Trender blir spyttet ut på samlebånd, og mennesker faller dessverre fort i trendfella istedenfor å skape sin egen stil. Det kan likevel bli en motreaksjon hvis noen bryter ut og begynner å tenke selv, sier hun. Tina var debutant med merket Tina H under Oslo Fashion Week i februar i år. Hun synes at norsk design er blitt mer tilgjengelig og fått et bredere mangfold, men mener likevel at det er et stykke å gå. - Det blir spennende å se hva Norsk Moteinstitutt og Innovasjon Norge kan hjelpe til med. Designerne trenger mer oppbakking, slik at vi kan synliggjøre oss selv mer. Men det begynner å skje noe; Elton & Jacobsen, Fam Irvoll og Batlak og Selvig er alle fantastiske.

1

4 TOPP 5 MUSER: MAGGIE GYLLENHAAL ROISIN MURPHY ISABELLA BLOW ANNA PIAGGI LILLE MY

2

5 3

Det fremtidige målet hennes er å få klærne ut til folket og kunne leve av sin design. - Siden det ikke er store penger i bildet så jobber jeg døgnet rundt, og jeg må konstant snu på krona. Men likevel ser jeg ingen grenser for hvor det kan bære, man må bare jobbe sakte men sikkert. - Rådet til unge designerspirer er først og fremst å ivareta den glødende interessen, ta en utdannelse for å lære det tekniske, og så ta et år eller to med økonomi og markedsføring. Man er nødt til å ha orden i sysakene. Et annet tips er å gå inn i et firma først og lære prosessen før man satser selv. - Men det viktigste er likevel, vær deg selv, følg heller din egen magefølelse enn andres mening, og ikke tenk på hva andre synes!

VIXEN /// Nº 02_ 2009 37


PROMOTION

re t r e d blan er mote u d s i hv sh somm u d i? r m å e f a r i f a M v i g ....H jenter o r andliv t e blo gg storby o g s un fun! m ed Fun f

Club Tropicana!

DA BIK BOK SKULLE SKYTE SIN SOMMERKAMPANJE, FALT VALGET PÅ SOLFYLTE MIAMI OG TRE AV SKANDINAVIAS KULESTE BLOGGERE, MED LIKE MYE ATTITUDE SOM DE HAR STILSANS. RESULTATET BLE EN UKE MED MOTE, MUSIKK OG FEST PÅ MIAMI BEACH. EN SKIKKELIG SOMMERFEST!

DESI GNERE: MAJAS TOPP TRESON HN 1 BE TSEY JO ARELLI 2 ELSA SCHIAP TIN MARGI ELA 3 MAISON MAR

38 VIXEN /// Nº 02_ 2009


M A JA 1 PISTOS TOPP 5 AC 2 KLA LK JEDE CESSOIRER: 3 TORTSE MED SØL 4 PR AK OISE-SOLB VLENKER R UNDT H 5 ROSA TISKE, SM R ILLER ALSEN ST R ASS Å VESKE PÅ IPO R MAN DEN! KAN T A M ED UT

Ma ja Casablancas

w w w.polk adot K REPS, FØD

s-vodkashots.b lo

gspot.com

T 11. JULI 1990

Norges kulest e bloggejente begy nte å sk ri Nå leses blogge ve av kjedsom n hennes av an het. nenhver norsk mer om å bli jente som drøm en it-girl. Så, er det kun Cava sk river om? og cout ure hu n - Nei , ik ke bare . Det er gøy å fin ne fantastiske m dele, men jeg lik oteserier man ka er best å blog ge bi n lder jeg har tatt følelse å komm selv. Det er en de e hjem fra fotobu ili g tik ken med ferske snapshots i hånd engangskameraa. Hva inspirerer deg? - Akkurat nå er jeg er mest insp irert av 20 -talle lekne elegansen ) t (på grunn av og 90 -tallet (for den di det er så trash Det må ha væ y) . rt en fa ntastis k opplevelse å sa mmen med få reise til Mia Carolina og K mi aroline? - Åh ja ! Været , menneskene, op plevelsene. Klu teressant , det be bbmiljøet var... ste var kanskje in heller å løpe ru på natta (ulovl ndt på stranda ig , rebel rebel), midt lig ge i sanda, dr havet. Og fotosh ik ke øl , og se ut ootene var selvfø over lgelig veldig mor Hva tok du m somme. ed deg hjem fr a Mia mi? - Nye venner, m asse gode minne r og noen å besø kjøpte mest småt ke i Stockholm. ing man ik ke få Jeg r tak i her hjem Secret-undertøy, me, som Victor godteri med fin ias innpakning (ani vintage-smyk ke mal crackers !) , r og en gammel litt ukebladreklame garetter fra et fa for Chesterfield ntastisk gatemar sike d. Beach t-skjorta Og den obligat . Og en gammel oriske Miami Beastie Boys tee. Hurra !

M AJAS TO PP SOM M ER M USIK K: 1 : M83 2 : PACI FIC! 3 : RØ YK SO PP 4 : SIOU XS IE & TH E BA 5 : BR IT N EY NSH EE S SP EA RS A LWAY S N

5

4EVE R

VIXEN /// Nº 02_ 2009 39


PROMOTION

P 3 REISEMÅL: KAROLINES T,OPT YR KIA 1 MAR MAR ISLOR IDA 2 MIAMI, F A, SPANIA 3 BARCELON

Karoline Ande

w w w.pause

VÆR , FØD T

4

KAROLINES TOPP SOMMERMUSIKK 1 : FOO FIGHTERS 2 : MGMT 3 : VAMPIRE WEEKEND 4 : NIRVANA (ALLTID)

40 VIXEN /// Nº 02_ 2009

rsson

.se/fashion -flash 30. M A R S

1986

K aroline A ndersen like r 90 -tallet, slit te jeans Nir va na, og store sk jo rter. Og øl. - Alle årtier har noe kult og noe dårlig Men det er 9 ved seg. 0 -tallet som ligger mitt hj mest. erte nærHvor mye tid bruker en suk sessfu jente fora n ll bloggesk jermen? - Jeg blog ger kanskje 14 ti mer i uken. Men jeg sitter ved dataen m inst 30 timer i uken ! Veldi g sundt ... Hva sk al vi and ket i bloggev re gjøre for å bli like vellykerdenen so m deg? - Vær person lig! Det er d et viktigste. ik ke å skrive Liker du , så kanskje du kan male eller sy en bl , strikke og g. Den likt e jeg! En sy -b beskrivelser logg med på hvordan du gjør det . Ha ha .


CAROLINAS TOPP 3 DESIGNERE: 1. STELLA MCCARTNEY 2. ALEXANDER WANG 3. DRIES VAN NOTEN

ma n g n E a n i Cawrw.foalshionsquad.com w

ØD F ISK , F

T 5. M

A R S 19

87

en ha r hun k holm, n. c to S a r for t ide -å r ing f , Som 22 este bloggene om st il t t u lese o d i h n n e e a d k m av m ad ik set sa ionsqu På Fash og musik k , m ers. g iv shoppin eget chic’e un erer meg , s a spir n a in li o m r o Ca pesielt fr m alt s o r e g l mote , s g ti t lo r b te g e la J e gr r det tin g gen ? oftest bli ttitallet. d på blo g. y e s n g o u d isek st g g er er da ye t id le timer hv Hvor m det vel en 2 -3 bli 8 0 timer! t blir blogg n det for - I snitt åned ka n så vellyk ket m n e å Så p an e n får m du Hvorda iv når tet. Skr g? som de framfor kvanti tet - Kvali spirert ! in e d r føle g

3

CAROLINAS TOPP SOMMERMUSIKK 1 : THE STROKES 2 : THE KILLS 3 : DENNIS PARKER

VIXEN /// Nº 02_ 2009 41


DjWhoreMore’s LOCOmotivLØSEmusikkHJØRNE

− Å rappe om ”pussy slapping” this og ” fuckUbitch” that begynner å kjede oss verre! Boys klarer fint å bitche seg imellom ...uten å trekke inn det sterkere kjønn.

6 (MED) HOMEBOY

3.”I SAW BEYONCE AT BURGER KING” MED CAZWELL:

17. mai er for lengst ferdig, men disse gutta går fortsatt som varme pølser på nettet. Bare synd de ikke gjør oss like mette. Park meg her og parade meg der; samme parring kan det være! I påvente av en lang, klam og fargerik sommer strekker djWhoreMore fram en neve vampete vitalitet.

5.”ELEMENTAL CHILDE” MED PHIILIIP:

HOMO HIP POP

1.”YOA” MED THEATRE OF DISCO:

Hvis du ser etter den slemme lillesøsteren til Scissor Sisters, så kan du sakse ut dette teateret; som blir neste stopp i diskodalen. Elektronisk lekelysten musikk du lett blir hekta på.

2.”HOMO HOMIES (MOBLIN B-MORE CLUB REMIX)” MED SGT. SASS: Selv om du

kanskje ikke faller for alt denne gruppa lager av musikk, burde du lett gå ned i knestående av denne booty-sviska av en låt. Når enden er god gjør alt meg kåt, eller noe sånt.

4.”BREAKDANCE HUNX” MED KIDS ON TV:

Denne kanadiske trioen er så langt bort man kan komme kidsa man ser på tv´n her hjemme. Imagemessig tror jeg kombinasjonen av lycra og latex, veltrente iført tennisshorts; der de suser forbi på cross-sykler og skateboard. Dette er slående, om ikke dønn sexy. Låta om ”the little blonde boy who breakdance and sucks cock” er deres klart største hit til nå.

Den kjekkeste homoen i hip hopens land kommer med en hysterisk morsom oppfølger til den langt mer sexy ”All Over Your Face” fra 2006. Er den litt rare tynne, høye og blonde multikunstnermusikermodellen i New York’s hipsterscene. Han er liksom så kul og vakker at man nesten gleder seg litt til å finne en låt eller video som kan bekrefte de motsatte. Men denne karen har flere overraskelser på lager.

6.”HOMSE PÅ BYGDA DEL 2” MED PARTYBOYS: ..”Han har den største kølla på bøgda ungdomman kjøpe med sosial trøgda puffen i ræva men denj e tørr pakke fengran i næsa å smøre med snørr”… Homo eller hetero? Trønder eller tromsøværing? Dette er uansett norsk lyrikk på sitt beste verste, og politisk ukorrekt næring til stumpelumpen din.

ANMELDELSER DATAROCK RED YOUNG ASPIRING PROFESSIONALS/VME

Gjør klar discoskoa! Når Datarock endelig slipper sitt andre album har det blitt en plate som er ganske så annerledes enn debuten, men samtidig like erketypisk Datarock som de røde joggedressene. På Red viser Datarock fram enda mer funky og dansbare moves, og flust av 80-tall influenser, for eksempel i Dance!” kombineres discofunk med frekk og kostelig åttitalls synthpastisj på grensen til det parodiske. De har disket opp med andre stilarter også, og tekster om alt fra Molly Ringwald til Fela Kuti. Red er like fullt en særdeles gjennomført plate. En instant lykkepille av et album! CHAIRLIFT DOES YOU INSPIRE YOU SONY BMG

Vokalist Carolin Placheck særegne fraseringer dyppet i 80-talls mystisk synthpop med avstikker til f.eks. Cocteau Twins er musikalsk basis på Does You Inspire You. Med tekster à la dette: All the garbage that you have thrown away…Your condoms and your VCR/Your Ziploc bags and your father’s car…All of your garbage will outlive you one day.”. Hmm, funker det egentlig med merksnodige økotekster i en slik musikalsk setting? Blir utrykket intetsigende smart ass hipster-rør? Eller er Chairlift unge, nyfikne retrofuturister? Både ja og nei svarer vi, og fastslår samtidig at de har spennende ideer og er fengslende stemningsmalere. THE LOCH NESS MOUSE NEW GRAFFITI FORWARD/VME

The Loch Ness Mouse er virkelig et popband med et stort hjerte for det de driver på med, og som fullstendig går sin egne veier. Her er det null hipsternykker, men bare lekker, jazzete pop. Denne gangen presenterer de seg med en stor andel silkemyk soul, og finner til og med plass til litt hip hop-hinting, mens jazzkantene er råere og hakket mere utfordrende. /K/New Graffiti/K/ er mer forsiktig enn deres mer snappy forrige plate, men oser av stil. Tenk smoking, skinnsofa og en god cocktail i hånda. Good times, good times. 42 VIXEN /// Nº 02_ 2009

MARIBEL AESTETICS GRAMMOFON/MUSIKKOPERATØRENE

Shoegazer, om det nå er sunget på på norsk eller ikke, er ikke lenger sett på som en raritet her hjemme, så på tross av den stadig nevnte finanskrisa går det heldigvis framover på andre områder. Maribel har nå avsluttet svenneprøven sin. Og den består de, attpåtil med glans. Shoegazing, særlig i My Bloody Valentines støpeform, er sammensetningen. Andre bestanddeler er f.eks. tidlig The Telescopes. Maribel intense personlighet og Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) ypperlige støymakeri styrer dem unna kopifella. Mer norsk shogaze: Sjekk Le Corbeau, Simon Say no! og Tvang. PEACHES I FEEL CREAM XL / PLAYGROUND

At Peaches aka Merril Nisker har holdt det gående i 14 år, og fortsatt evner å gi ut vitale skiver er definitivt ikke til å kimse av. Nå er I Feel Cream riktignok ikke en direkte imponerende elektronikaplate,men det er det likevel mye kremgodt her. En del av æren for det er Simian Mobile Disco og Digitalism som har hjulpet til med å skru knotter. har Det har ledet til en halvmørk, småskitten og sexy plate med aner til både electroclash og hip hop. Her og der flyter Peaches på rutine, men den kanadiske dama kan likevel marsjere rundt med hevet hode. MATT AND KIM GRAND NETTWERK / PLAYGROUND

Det er komplett umulig å ikke la seg smitte av den barnslige spillegleden og humøret til dansepunk-duoen Matt and Kim. På deres andre album danner synth og trommer igjen grunnlaget, men låtmaterialet er mer variert og har i flere tilfeller et merkbart saktere tempo enn på den selvtitulerte debuten fra 2006. Det funker stort sett oppsiktsvekkende bra, noe blant annet singelen ”Daylight” er godt bevis på. Selv om vi savner en like stor hit som ”Yea yeah”, på forrige plate, får Matt and Kim fortsatt oss til å glise bredt.


TEKST: VICTOR JOSEFSEN

DIN DRØMME ARTIST

DIN

HVORDAN VILLE DRØMMEPOPSTJERNE SETT UT ?

” Trashy, men med verdighet!”

N E D E N Y RI TO OS AM

Hun flyttet fra Moskva til Bronx da hun var ni, startet med to tomme hender og et lånt piano fra synagogen, og ble oppdaget av Julian Casablancas i The Strokes. Nå er Regina Spektor (29) sommerens heteste navn for kunstnerspirer og dagdrømmere verden over.

MAJA CASABLANCA , Bloggikon & cava-frelst STIL: Hun skulle se ut som Marla Singer i Fight Club, bare blond. Med rufsete hår, blek hud og mørk sminke. Alltid kledd i sort, og alltid med hull i strømpene, fordi min stjerne tryner når hun er full (artisten drikker vodka som om det var vann). Skapet hennes skulle være fullt av nydelige antikke blondekjoler som er avklipte slik at de blir lårkorte. Trashy, men alltid med verdighet!

Liker du Tori Amos eller Kate Bush? Da vil du elske Regina Spektors musikk, som alltid balanserer i grenselandet mellom kommersiell pop og eksentrisk musisering. Nå slipper hun albumet Far, men veien til popsuksess og internasjonal anerkjennelse har vært lang for det russiske talentet. Familien til Regina flyttet fra Russland til Bronx da hun var ni år gammel, og startet med to tomme hender i storbyen. Regina var mest

LÅTER: Stemmen hennes skulle høres ut som en blanding av Siouxsie Sioux og Brody Dalle: fyldig, dyp og litt hes. Hun skulle synge i et post-punk band og bare huske halvparten av tekstene, men likevel trollbinne hele publikum. SETTING: En hvitmalt toppleilighet med brede vinduskarmer man kan sitte i, med tunge gardiner, en spektakulær lysekrone i taket og utsikt over hele byen. De eneste møblene skulle være en antikk sjenk og en ørelappstol med rifter i fløyelstrekket, og alle flater skulle være dekket av brukte vinglass og overfylte askebegre.

opptatt av at familiens piano måtte bli igjen i hjemlandet. - Da vi flyttet fra Moskva måtte vi selge pianoet vårt, så da jeg kom til New York hadde jeg ikke engang noe å spille på. Vi hadde egentlig ingen ting generelt, har hun fortalt til MTV. - Heldigvis fikk jeg låne et ustemt piano i synagogen, og ellers spilte jeg på alt jeg kom over. Etter hvert ble Regina et navn man snakket om i New Yorks blomstrende undergrunnsscene, og da hun fikk en avtale med The Strokes produsent, var veien kort til å bli oppdaget av Julian Casablancas. Hun debuterte med albumet Soviet Kitsch i 2004, men med årets album Far, som er det tredje i rekken, følger nå en kommersiell suksess som det tidligere ikke har vært kritikeryndlingen forunt. Og førstesingelen fra albumet har til og med solgt til gull og platina i mange land! Hun har dessuten laget intromelodien til tvserien ”Weeds”, filmmusikk til Legenden om Narnia – Prins Caspian, og artig nok har hun også slått seg sammen med Sondre Lerche ved et par anledninger. Så Regina har allerede bevist at tiden for særegne kvinneskikkelser i popen ikke er forbi. Vi følger spent med på fortsettelsen.

VIXEN MØTER REGINA! Vi reiser til Stockholm for å møte Regina Spektor. Les intervju og se bildene på www.vixenmagazine.no. VIXEN /// Nº 02_ 2009 43


N E T U R R E E T S N N JE GRE

44 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


EN, DAG EN E N E SÅ DE N , OG F E L D A N DR E R N E E N AG OR R L L IGH T DE YGDA F A OP K P ED I NS DS B T RO M R K N E T O A F L O L S HO OR E SK E S IGN ER F BA N F OT O E A R - D E L N E A G EN FW R DA SU R U R T I L D HVE . R T E P N D SV I P S PE E . SÅ N SERT ICKS ON N O K H EN C DU O

- Det går ikke en dag uten at jeg skulle ønske vi hadde en tidsmaskin for å få tid til alle prosjektene våre, ler Melissa Logan. For 12 år siden startet hun det som skulle utvikle seg til å bli duoen Chicks On Speed sammen med Alex-Murray Leslie da de møtte hverandre på kunstakademiet i München. Og hva får man egentlig når en amerikaner og en australier bosatt i Tyskland bestemmer seg for å finne på noe sammen? Svaret er et fullstendig sammensurium av musikk, kunst, design og mote – og ekstremt mye moro, som foreløpig har kulminert i det siste albumet deres Cutting The Edge. - Det har tatt oss tre år å spille inn plata og sette den sammen, forteller Melissa. - Vi har gått igjennom en hel del forandringer de siste årene, så plata viser veldig mange sider av oss. Du har den super-poppa delen og samtidig det litt vanskelige, arty opplegget. Akkurat det kan oppsummere Chicks On Speed de siste tolv årene. En hel haug prosjekter med popkulturelle referanser blandet sammen med utfordrende uttrykk. - Det er egentlig helt naturlig for oss at vi har lyst til å gjøre alt mulig, og å føle på utfordringene det gir oss. Dessuten blir vi definitivt lykkeligere av å ha så mye å holde på med, mener Melissa. - Hvis vi holder på med en kunstutstilling kan det like fullt bety at delene er instrumenter. Skal vi dra på turné, lager vi kostymer til sceneshowet. Så den ene tingen glir over i den andre. Vi tar én idé, og strekker den så langt som vi kan, forteller Alex.

- Av merker vi har samarbeidet med har Insight uten tvil vært de morsomste å jobbe med. De har mye av den samme tankegangen som oss, og var veldig åpne for å gjøre rare ting. Alt vi sa at vi ville gjøre, var de faktisk helt med på, forteller Alex. - Å møte sånne folk, som driver et klesmerke, og forstår ting på et helt annet nivå er virkelig kult. De var over hodet ikke redde for å lage en surfevideo hvor damer surfet i høyhælte sko. Vi gikk veldig godt sammen, så vi skal ha et nytt samarbeid hvor vi designer jeans for dem, forteller hun entusiastisk. Chicks On Speed har også den godeste Karl Lagerfeld på skrytelista. - Ja, han tok coverbildet til ep-en vår Fashion Rules, og det var veldig gøy, sier Alex. - Det er alltid veldig kult å jobbe med forskjellige artister, enten det er Karl Lagerfeld, Jeremy Scott eller Jean Charles de Castelbajac. Det er det som kommer ut av samarbeidet som er spennende. Med Insight var det én type kjemi og én type kreativ eksplosjon. Med andre får man et annet resultat igjen, fortsetter hun. Den ultimate kreative eksplosjonen gjenstår ennå, men de meddeler at de gjerne skulle ha bygget sitt eget svar på The Warhol Factory. Enn så lenge får Chicks On Speeds samarbeidsprosjekter finne sted andre plasser. Internett et yndet sted. Da de skulle spille inn låten ”Vibrator” sammen med frontfigur i The B52s, Fred Schneider, skjedde det via Skype. - Både informasjonsdeling, og dele ideer og samarbeide over nettet har påvirket måten vi jobber på, og kommer også til å gjøre det fremover. Hvem vet? I framtiden blir kanskje Chicks On Speed et samarbeidsprosjekt som består av tusenvis av mennesker fra hele verden.

TEKST: RUNE AAS

Dette har ført til at damene lager sine egne, helt spesielle instrumenter, eller ”Objekt Instruments”, som de kaller det selv. Her finner vi blant annet en høyhælt skogitar. - Jeg har en fetisj for høyhælte sko, men får ikke til å gå noe særlig med dem, ler Alex. - Det er så utrolig mange fantastiske skodesign, som er helt «way out».. Ideen var faktisk å lage et instrument ut av den høyælte skoen. Så denne høyhælte skogitaren er et fashion-accessoir, men den lager også fantastiske lyder som vi blant annet bruker på det siste albumet vårt. - Du kan si det er vanskelig å forklare om det er fashion, musikk, performance eller kunst vi driver på med, fordi objekt-instrumentene hjelper til å samle alt dette i ett, mener Melissa. Duoens ekstreme mangfoldighet har også ført til en hel rekke samarbeid, nå sist med Insight hvor de designet surfwear for jenter. Resultatet kan du blant annet se i musikkvideoen ”Super Surfer Girl”.

RIOT GRRRLS STRIKES BACK

/// Riot grrrl movement var en rebelsk jentebevegelse som sparket godt fra seg på tidlig nittitall. Egenprodusert musikk- og fanziner og konserter via egne jentenettverk var resepten, og Revolution Girl Style Now! var parolen. Riot grrrl representerte Girlpower lenge før ordet var på alles lepper og jenteopprøret var motpolen til den tradisjonelle mannsdominerte musikkbransjen. Gruppa Bikini Kill var riot grrrl bandet framfor noen og albumet Pussy Whipped er et must have! Etter noen hektiske år lå Riot grrrl nede for telling. En av årsakene var feileksponering i media. Men Chicks on Speed revitaliserte riot grrrl-spiriten i 97. Og på begynnelsen av 2000-tallet ble …Speed, sammen med f.eks. Peaches, hypa som The Next Big Thing. Electroclash var respons til sjelløs klubbing uten personlighet. Utrykket var edgy og sarkastisk. Image og mote var kløktig og distansert. De involverte befant seg altså i skjæringspunktet kunst, mote og musikk. De fleste av electroclasherne endte opp som en fotnote i musikkhistorien, men Chicks on Speed og Peaches har holdt fanen høyt. For tre år siden slapp Chicks on Speed samleplata Girl Monster, som omfatter riot grrrl artister. Og andre som var delaktige i framveksten på 90-tallet er fortsatt aktive. Ikke minst Kathleen Hannah (Bikini Kill), dama som startet fanzinen Riot Grrrl, som bevegelsen tok navnet sitt fra. Hannah kjørte etter hvert hardt på i bandet Le Tigre på slutten av nittitallet, men har nå tatt en velfortjent hvilepause. Men Chicks on Speed strikes back atter en gang! TEKST: VICTOR JOSEFSEN VIXEN /// Nº 02_ 2009 45


PROMOTION

- HÅRSTYLING MED LEVENDE PULS FRA MATRIX GIR SOMMERENS STERKESTE STATEMENT... TØR DU?

WET LOOK

GLOW TO PIECES SHINE WAX blandet med SWITCH FLICKS GEL-WAX fra MATRIX DESIGN PULSE, rikelig mengde godt fordelt i vått hår. Gre med fingrene.

46 VIXEN /// Nº 02_ 2009


Foto: Hilde Holta-Lysell Styling: Camilla Eldegard//Adam & Eva Make up: Karina Martinsen. Modeller: Marie-Alix og Rikke K/Pholk Tatovering: Morten Enger//Electric Eye Tattoo www.tattoosbyenger.com

RUFSET OPPSETT

Føn håret med en god mengde LOOSELY DEFINED TEXTURE CREME blandet med MESSY COUTURE MOLDING PASTE fra MATRIX DESIGN PULSE. Tuper hele håret. Sett opp med tynne flisespenner så høyt på krona som mulig. Dra ut håret i front og dander med fingrene. Spray med MATRIX VAVOOM FULL FREEZING SPRAY.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 47


PROMOTION

FUNKY AFRO

Rull hele håret med MATRIX VAVOOM HEIGHT OF GLAM MOUSSE på lillefingeren og fest med flisespenner. Skummet fordeles rikelig i tørt hår. Hver hårbit bør være på tykkelse med lillefingeren. Føn i ca 10 min og la det avkjøles i ca en time. Ta ut spennene og rist ut krøllene. Gre litt med fingrene for å få en frizzy look.

48 VIXEN /// Nº 02_ 2009


gir l. , c a l l i a Cad tat too. . u o y y do ur bu .. ..I’ll show me yo want me to Just hing yo u tat too. ny t ur ’I d do a Show me yo

ROCKA KREPP

Fordel GLOW TO PIECES SHINE WAX i håret fra hodebunnen og ca 10 cm ut. Bruk børste og gre håret glatt opp i en hestehale på krona og en i front. Krepp håret i begge hestehalene med MATRIX VAVOOM GOLD HEAT-IRON IN VOLUME. Gre ut og tuper lett med børsten. Dander håret rundt strikken med flisespenner. Gjør det samme i front, men la tuppene være som en lugg, rufs til og definer med MESSY COUTURE MOLDING PASTE. Spray godt med MATRIX VAVOOM FULL FREEZING SPRAY.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 49


50 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


TASTE MY

MUFFIN FOTO: HILDE HOLTA-LYSELL ILLUSTRASJON: ESRA C.RØISE

6353A27553 ;/@3<5AB3@B3; A8=9=:/23;=CAA3 0C<<( SUUSVdWbS RZacYYS` ;=CAA3( #UY]YSaX]Y]ZORS !aaabS`YYOTTS aaY]\XOYY SUUS^Z][[S !RZY`S[Ã&#x20AC;¤bS 3dbZWbba[SZbSbaX]Y]ZORS SZZS`Y`S[bWZ^g\b >WaYSUUSVdWbS\]UVOW acYYS`\y`RS\S`PZWbbVdWb >WaYZWbbbWZ BSU\b]aW`YZS`^y Q[W RWO[SbS`^ySbPOYS^O^W` 4]`RSZ[O`S\UaS\ W\\S\T]`aW`YZS\S AbSY^y\Sab\SRS`abS`WZZSdSR QO #U`ORS`W #![W\ :OPc\\S\SOdYX¤ZSa ^yPOYS^O^W`Sb 6OYYaX]Y]ZORS\DO`[]^^ YOTTS\]UaX]Y]ZORS\bWZ aX]Y]ZORS\a[SZbS` BOYXSZS\Od^ZObS\]U^WaY W\\SUUS^Z][[S\]U Y]\XOYY/dYX¤Z >WaYÃ&#x20AC;¤bS\abWd]UPZO\R RS\U`ORdWaW\\WRS\ OdYX¤ZbSaX]Y]ZORSY`S[S\ :SUUaX]Y]ZORS[]caaS\ [SZZ][]U]dS`RSb]Pc\\S\S ASbbYOYS\WT`gaS`S\W"#bW[S` T¤`RS\aYOZaS`dS`Sa :ORS\abyT`S[[SW `][bS[^S`Obc`W![W\ T¤`aS`dS`W\U;[[[

VIXEN /// Nº 02_ 2009 51


B63<= 27/:B=<3A @32D3:D3B 1/93 Ua[SZbSba[¤` SUU !UacYYS` aaYOYO]^cZdS` ba`¤RY]\RWb]`TO`US #U[SZ "baaOZb Y]^^Ã&#x20AC;¤bS badO\WZXSSaaS\a baPOYS^cZdS` baSRRWY =AB39@3;( !RZÃ&#x20AC;¤bS^WaYSbbWZY`S[ #U[OaQO`^]\S]ab #UY`S[]ab U[SZWa badO\WZXS ASbb]d\S\^y%#U`ORS` a[¤`b]T]`[S` >WaYa[¤`SUU]U acYYS`W[WYaS`S\ 0ZO\RYOYO]]U`¤RTO`USWS\ P]ZZST]`aSUT¤`RcPZO\RS` RSbbSaO[[S\[SRa[¤` SUU]UacYYS`W[WYaS`S\ 0ZO\RW[SZaOZb]UÃ&#x20AC;¤bS BWZaSbbdO\WZXSPOYS^cZdS` ]USRRWY 6SZZ`¤`S\]dS`WT]`[S\S AbSYWQO"[W\ /dYX¤ZSaVSZbTgZZ]URSYY [SR]abSY`S[S\

52 VIXEN /// Nº 02_ 2009


B63<= 27/:B=<3A 9=99=A0=::3@ "SUUSVdWbS` !UacYYS` $USZObW\^ZObS` 5:/AC@( #UY]YSaX]Y]ZORS #UY]Y]aTSbbRSZยฟOTSbb 1O RZY]Y]a[OaaS >WaYSUUSVdWbS\SabWdS]U bWZaSbbacYYS`bWZRSbS` PZO\Yb]UTOab 6SZZUSZObW\S\W[OaaS\ c\RS`dWa^W\U]U\y [yRcX]PPST]`b 4gZZ[OaaS\W[cTยฟ\a T]`[S`SZZS`^yb]^^S\Od ;O`WSYXSYa ASbbYOZRbbWZRSabWd\S` 0`SVSZZa[SZbSbaX]Y]ZORS ]dS`]UR`gaa^yY]Y]a

โ€œTAKE A LITTLE, TAKE A LITTLE NIP, TAKE A LITTLE SIP, TAKE A LITTLE MORE. SPREAD ICING NICE AND THICK BETWEEN THE LAYERS. OOH LET IT DRIP DOWN THE SIDES. WHO CARES. DONE WITH THE BATTER.โ€ CAKE /// THE B-52โ€™S

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 53


0@C<=A @=C563:/16;32 A8=9=:/23 #Ua[¤` !Y]^^S`VdSbS[SZ !SUUS^Z][[S` ^YUX£` Y]^^[SZYYOTTS Y]^^acYYS` Y]^^VOYYSRS^SQO\\¤bbS` A[OYbWZ[SRYO\SZ :¤a]^^UX£`]UacYYS`WdO`[ [SZY:OabyW[W\cbbS` 0ZO\Ra[¤`]U[SZbWZRSbVO` Y]\aWabS\aa][aO\R :OUS\P`¤\\WRSWUS\0ZO\RWSUU ]U[SZY 2SZW¿`SRSZS`]UZORSWUS\VdWZS @cZZVdS`RSZWS\aW`YSZ]UZOU S\U`]^RS`RcVSZZS`W`SabS\Od W\U`SRWS\aS\S AYX£`aW`YSZS\W$RSZS`]UT]`[ a][VOZd[y\S` 2g^^VOZd[y\S\SWYO\SZ]UacY YS`PZO\RW\U>ZOaaS`^yPOYS^O^W` AbSYW# [W\cbbS`^y%# U`ORS`]UbOYOYS\SOd^O^W`Sb [S\aRSS\\yS`dO`[S :OVdWZSWQO [W\ Gc[[WS

54 VIXEN /// Nº 02_ 2009


:=C7A39/6<A0/9:/D/ #UVdSbS[SZ SUU baaOZb aa]ZXS !aa[SZY 4G::( !UaY]ZRSRS[O\RZS` !UacYYS` @SdSbaYOZZOdS\aWb`]\ #U`]aW\S` baYO`RS[][[S A7@C>( !%#UacYYS` #RZdO\\ AOTbS\OdS\aWb`]\ YO\SZabO\UQO#Q[ 0ZO\ROZZSW\U`SRWS\aS\SbWZS\a[WRWURSWU 2SYYbWZ]UaSbbYOZRbWQOS\bW[S 2SZ[O\RZS\SWb]VOcUS`]U[OZRS\S\S¿\b]U RS\O\R`SU`]db0ZO\R[O\RSZ[OaaS\[SR`SdSb aWb`]\aYOZZacYYS`]UVOYYSRS`]aW\S`A[¤`S\ ZWbS\¿`YO\bSbT]`[^yQO f "Q[2SWUS\YXSdZSa cb]UaYX£`SaW%&bg\\S^ZObS`B`S^ZObS`RSWU ^S\aZSa[SR]ZXS=5ZSUUSaWT]`[S\2S`SbbS` T¤ZUS`SbZOU[O\RSZTgZZQO!Od[OaaS\AySb \gbbZOURSWUa][^S\aZSa[SR]ZXS:SUUO\\S\ VdS`][UO\U[O\RSZTgZZ]U^S\aZSbRSWU]dS` VdS`O\R`SAYX£`ayYOYS\W¿`YO\bS`^yQO "f"Q[[S\aYOYS\S`WT]`[S\>S\aZS[]ZXS AbSYYOYS\^y%#U`W!#"[W\ bWZRS\S`UgZZS\ AW`c^(9]YacYYS`YO\SZabO\U ]UdO\\WQO [W\:SUUW YO\SZabO\US\]UaWb`]\aOTbS\ 6SZZaW`c^S\]dS`POYZOdOS\ ]UZORS\\Saby]Ub`SYYS BOYOYS\cb]UZORS\PZW VSZbOdYX¤Zb@Oe`

VIXEN /// Nº 02_ 2009 55


TEKST: MARIANNE JEMTEGÅRD FOTO: MARIANNE JEMTEGÅRD, BULLS

TRES, TRES CHIC! CHANEL HØST/VINTER 2009/2010

”Aaaahh … Love to love you baby”

Donna Summers stemme smyger seg sensuelt under glasstaket på Grand Palais mens Karen Elson går med taktfaste skritt gjennom hvite søyleganger i retning et hav av blitzlamper. På første rad hvisker Kate Moss inn i øret på Beth Ditto, mens Anna Wintour smiler skrått under bob’en. Det er moteuke i Paris, og Kong Karl holder hoff. York har kjendiser, fester og mediasirkus. London har rebelske talenter og en dose punk. Men ingen gjør moteuken mer elegant og eksklusiv enn franskmennene. Jeg har stått i kø og sett Manhattan-fruer kjempe med nebb og klør for å komme inn på Michael Kors og Diane Von Furstenberg, og festet med up-and-coming designere og deres ”entourage” i Hoxton. Men alt det føles som et univers langt bortenfor moteuken i Paris. Her er hælene høye, klesbudsjettet ennå høyere, hviskingen lavmælt og hierarkiet så nådeløst at det skiller klinten fra hveten før de i det hele tatt rekker å nærme seg inngangdøren. Den sorte og hvite håndskrevne invitasjonen som ble levert på hotellet mitt kvelden før er døråpneren til en eksklusiv verden der alle er enten vakre, rike eller veldig, veldig heldige, slik som meg. Nedover den blankpolerte og kritthvite catwalkgulvet skrider supermodeller som Lara Stone, og Sasha Pivovarova til luftige syttitalls discobeats, iført Chanels signaturfarger sort og hvitt, med detaljer i pudderrosa og neongrønt.

INVITASJON OG PRESSEMAPPE: NÅ KAN VISNINGEN BEGYNNE!

56 VIXEN /// Nº 02_ 2009

KAREN ELSON ÅPNET VISNINGEN I DETTE ANTREKKET.

MOTEUKEN I PARIS er annerledes enn alle andre moteuker. New


MAKEUPARTIST PETER PHILIPS STO BAK EN AV MOTEUKENS VAKRESTE LOOKER.

GRAND PALAIS ER ET IMPONERENDE SKUE.

Ville detaljer som gjennomsiktige plastikkholdere til de klassiske Chanel-veskene og neon neglelakk, gjør visningen både tidløs og funky, samtidig som kolleksjonen er blant de mest kommersielle jeg har sett på lang tid. Eller som min amerikanske sidekamerat på noen og femti sier, mens vi reiser oss opp for å applaudere Karl Lagerfeld som nikker til publikum i en stivet skjortekrage: ”Honey, I want it all!”.

BEHIND THE SCENES! LES MARIANNES REISEBLOGG FRA PARIS FASHION WEEK PÅ WWW.VIXENMAGAZINE.NO

VIXEN /// Nº 02_ 2009 57


MØT CHANELS NYE MUSE AUDREY TAUTOU TEKST: MARIANNE JEMTEGÅRD FOTO: EMANUELE SCORCELLETTI/GAMMA

Hun er sart, intens og selve kroneksempelet på fransk ”petit” eleganse. Audrey Tautou er noe så sjeldent som et klassisk europeisk filmikon i en verden av spraytan og utringninger til navlen. I filmer som ”Den fabelaktige Amelie fra Montmartre”, ”Davinci koden” og ”A Very Long Engagement” har hun trollbundet både fans og kritikere, mens hun på privatfronten har levd et svært tilbaketrukket liv i chice Paris, langt unna Hollywoods glorete spotlys. En favoritt blant designere og regissører, og en nasjonalskatt i hjemlandet. Audrey er typen som tripper i ballerinasko langs Seinen eller sitter på første rad under moteuken i Paris, i stedet for å ramle ut av LAX med minikjolen over hodet. Hun er med andre ord fransk ”chichet” i en vakker, liten kvinnekropp. Så hva er vel da mer naturlig enn at hun også fronter verdens kanskje mest klassiske og elegante motehus med sete i Paris, nemlig Chanel? I sommer er Audrey aktuell både som det nye ansiktet til en av verdens mest kjente parfymer, Chanel No5, og på filmlerretet som selveste Coco Chanel i filmen om hennes liv. Vixen ble invitert til Paris for lanseringen av årets kanskje mest storslagne og påkostede reklamefilm for parfymen, og fikk et eksklusivt intervju. HVORDAN VAR DITT FORHOLD TIL CHANEL FØR DETTE SAMARBEIDET?

- Jeg har vært så heldig og fått låne kjoler fra Chanel helt siden ”Amelie”, eller egentlig før det også. Jeg har lenge hatt et svært godt forhold til menneskene som jobber der, og de har alltid vært veldig sjenerøse med meg, også før jeg ble et så kjent navn. KJENTE DU KARL LAGERFELD FØR DU BLE CHANELS MUSE?

- Ja, men jeg husker faktisk ikke første gang vi møttes. Det må ha vært på en fotoshoot. Men selvsagt kjente jeg til ham lenge før det. HVA TENKER DU OM HAM?

- Han er veldig imponerende. Han gjør i hvert fall alltid et stort inntrykk på meg! Karl er veldig karismatisk, veldig unik og veldig talentfull… Jeg blir ofte litt skremt av mennesker som er veldig vittige og kultiverte, men han er faktisk tvers igjennom en hyggelig person. HVORDAN FØLES DET Å VÆRE ANSIKTET TIL No5?

- Vel, egentlig har det ikke helt sunket inn ennå. Jeg synes fortsatt at det er rart å tenke på, og mye av det handler om hvor stort alt er. At reklamefilmen er regissert av Jean-Pierer Jeunet, og det at parfymen jeg er ansiktet til er Chanel No5 … jeg synes det hele er nesten for stort for lille meg. For meg er Chanel No5 legendarisk. Du kan bruke den, gi den som gave, og dele av den, men den transenderer alle kvinnene som har frontet duften før meg. Chanel No5 er ikonisk i seg selv. ANDRE KVINNER SOM HAR VÆRT ANSIKTET TIL No5 ER CATHERINE DENEUVE, CAROLE BOUQUET OG, NÅ NYLIG, NICOLE KIDMAN. HVORDAN FØLES DET Å VÆRE MED I EN SLIK SAMLING KVINNER?

- Nei, det er ikke dårlig, er det vel? Jeg lurer egentlig litt på hva jeg gjør her! Men når det er sagt, så sammenlikner jeg meg ikke med disse fantastiske skuespillerne, for jeg føler meg virkelig ikke på deres nivå. Da føler jeg en sterkere tilknytning til duften i seg selv, og historien til Coco Chanel. Men jeg er veldig beæret over å få være med i et slikt selskap! DU ER JO ALT FOR BESKJEDEN!

- Neida, jeg er glad. Tvert imot, og dette høres kanskje ut som jeg er selvgod, men jeg tror at jeg var et riktig valg av Chanel! Duften er veldig fransk. Selv om jeg ikke på noen måte er sjåvinistisk anlagt, så vil jeg si at det er noe raffinert, elegant og delikat med franske kvinner. Og nei, nå snakker jeg ikke spesielt om meg selv. Det har jeg ofte blitt fortalt av andre, og det er jo dessuten den klassiske klisjeen om franske kvinner. Selvsagt er jeg veldig glad for at denne kvinnen er … meg!

58 VIXEN /// Nº 02_ 2009


LES ALT OM DEN UNIKE LANSERINGEN AV CHANEL No5 UNDER PARIS FASHION WEEK PÅ WWW. VIXENMAGASZINE.NO.

− Duften av din parfyme deler du kun med de som kommer deg helt nær Det er som et kyss!

TIDLIGERE HAR DU SAGT NEI TIL ALL REKLAME, HVORFOR SA DU JA DENNE GANGEN?

- Grunnen til at jeg har sagt nei tidligere, er både det at jeg ønsket å etablere meg som skuespiller, og at jeg ønsket å virkelig kunne stå for produktet jeg eventuelt reklamerer for. Jeg sa nei til parfymer som spurte om jeg ville være ansiktet deres, fordi jeg rett og slett ikke liker duften selv. Men denne gangen var det annerledes, både på grunn av min kontakt med Chanel, som alltid har vært så gode mot meg, og sjansen til å jobbe med Jean-Pierre Jeunet. COCO CHANEL BRUKTE Å SI ”EN KVINNE SOM IKKE BRUKER PARFYME, ER EN KVINNE UTEN FRAMTID”. ER DU ENIG I DET?

- Nei, det er jeg ikke. MEN SER DU PARFYME SOM EN DEL AV DIN PERSONLIGHET, ELLER ER DET MER ET ACCESSOIR FOR DEG?

- For meg er en kvinne som bruker parfyme selve symbolet på feminin eleganse. Parfyme er mye mer enn makeup og klær, du bærer parfyme som en hemmelighet som du ikke deler med hvem som helst. Duften av din parfyme deler du kun med de som kommer deg helt nær. Det er som et kyss. VÅR EVNE TIL Å RELATERE MINNER TIL SPESIELLE DUFTER ER VELDIG STERK. HAR DU NOEN PARFYMER SOM VEKKER SPESIELLE MINNER FOR DEG?

- Selvfølgelig. Det er dufter som minner meg om menn jeg har kjent, og steder jeg har besøkt. Og så er det duftene som minner om ulike epoker i livet mitt. Siden jeg nå er ansiktet for No5, er det gøy at mange mine minner henger sammen med nettopp Chanel-dufter. Da jeg spilte inn ”A Very Long Engagement”, som også var regissert av Jean-Pierre Jeunet, brukte jeg Chanel Chance hver dag på grunn av overtro, siden filmen var så vanskelig å jobbe med. Og lenge brukte jeg også Coco Mademoiselle. Nå bruker jeg Chanel No5. HVOR PÅFØRER DU PARFYME?

- På badet… Aller helst etter at jeg stiger ut av badet inn i en tåke av damp. Jeg elsker hvordan en duft omslutter deg da. Men når det kommer til hvor på kroppen jeg påfører parfymen, vel, det kommer an på…

VIXEN /// Nº 02_ 2009 59


60 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009

LISELOTTTE WATKINS FOR BALENCIAGA


De største designerne pryder plaggene sine med dem, musikkbransjen bruker dem på platecoverne sine og i motebladene utkonkurrerer de stadig vekk tradisjonelle fotografier. Etter flere tiår i skyggen er illustrasjon for alvor tilbake i motebildet.

TEGNING, FORM & FASHION TEKST: ASTRI BARBALA

Hva er det et kamera kan kapre som ikke en penn og litt farge kan? Ikke mye, om du dømmer ut i fra de tegnede moteseriene som kan beskues på sidene til trendmagasiner som i-D, Lula og Dazed & Confused, og de fargerike illustrasjonene som lenge preget reklamekampanjene til Stella McCartney og H&M. Kanskje har Stella og hennes fasjonable kolleger skjønt at de samme photoshoppede modellene side opp og side ned ikke lenger er like spennende? Uansett er det ingen tvil om at bransjen har funnet en ny, forfriskende måte å uttrykke seg på de seneste årene. Det vil si, fram til etter andre verdenskrig var det sjelden man så annet enn illustrerte bilder i kataloger og damejournaler. Moteillustrasjon kan faktisk sies å være like gammelt som moten selv, og er strengt tatt nødvendig for at et plagg skal kunne oversettes fra idé til tøy. Kunsten å tegne mote beregnes vanligvis 500 år tilbake i tid, men ble for alvor sett på som kunstform da den 20 år gamle engelske designeren Charles Frederic Worth i 1845 flyttet til Paris, og startet det vi i dag kjenner som haute couture (direkte oversatt: ”høyere søm”, altså den ypperste formen for klesdesign). Charles Frederic var nemlig avhengig av detaljerte tegninger av plaggene på en modell før han kunne ta fatt på syingen. Med utgivelsene av Harper’s Bazaar (1867) og Vogue (1892) hadde mote blitt en viktig interesse for rike middelklassekvinner, og de illustrerte sidene var en fantastisk mulighet for datidas designere å kommunisere ideene sine til potensielle kunder. Men moteillustrasjonene var ikke bare produktreklame, de fungerte like mye som inspirasjon for mindre skreddere, som ofte ble kontaktet av fine fruer som ville ha sine egne versjoner av de kunstneriske kreasjonene de hadde sett i siste utgave av Harper’s. Blant de første store moteillustratørene kan man nevne Touluse-Lautrec-inspirerte René Gruau som jobbet tett med couturehusene Dior, Balenciaga og Givenchy, og den russiske art deco-illustratøren Erté, som var Harper’s Bazaars store favoritt. Noen år senere var Christian Bérard det store navnet på motehimmelen, og han var en uunnværlig medhjelper for designere som Coco Chanel, Elsa Schiaparelli og Nina Ricci, i tillegg til å lage kostymer for ballettdansere og filmer som Jean Cocteaus La Belle et la Bête fra 1946.

En annen moteillustratør som også gjorde suksess som designer var Hollywoods favoritt kostymedesigner Muriel King og damen bak 60-tallets it-merke Biba, Barbara Hulanicki. Sistnevnte klarte også kunststykket å definere et helt tiår med sine ungpikeaktige kreasjoner, og har vært til stor inspirasjon for mange av nåtidens største illustratører. Også flere av pop art-kunstnerne begynte som motetegnere, blant annet Andy Warhol, som uansett snart skiftet interesse fra klær til suppebokser. Selv om fashionistaene nå hadde forelsket seg i fotografiets realistiske inntrykk, var det en god tid for kunstnere innen mote- og musikkbransjen, ettersom både artister og designere gjerne ville oppnå hippieidealets syrete, psykedeliske uttrykk. Gode eksempler er de legendariske platecoverne til Beatles, først og fremst fargeeksplosjonen på Yellow Submarine og den tynne streken som preger coveret på Revolver. Men da 70-tallet kom, var både hippietida og illustratørenes glansdager over, og de kommende årene var preget av fotograf iets inntog i både kunst, mote og media. Nå derimot, har grensene mellom kunst, foto og grafisk design blitt mer eller mindre visket ut, og man kan stille seg spørsmålet om man virkelig trenger et helt team av svindyre fotografer, modeller, stylister og makeupartister til å gjøre en jobb som en illustratør lett kan gjøre på egen hånd, ved hjelp av noen få hjelpemidler. Da mote- og livsstilsmagasiner som Dazed & s Watkin Confused, Wallpaper* og The Face Liselotte for alvor begynte å integrere tegning og grafikk i sine utgaver på slut-

THE ART OF VOGUE COVERS /// WILLIAM PACKER

ERTES FOR HARPER’S BAZAAR /// AV STELLA BLUM

kt etter a j t n a t s k, på kon – Jeg er er og nye inntryk dig ls el nye impu mye og bruker v er sk ser så jeg rei å studere menne å og mye tid p vordan de ser ut h på gata; på seg. ar hva de h

VIXEN /// Nº 02_ 2009 61


ERTES DESIGNS /// AV STELLA BLUM

ten av 90-tallet, var dette også med på å gi illustrasjon et mer edgy og moderne ansikt. Ei stund var mye av det grafiske innholdet i trendmagasinene relatert til graffiti, noe som også ga det ”nye” mediet nødvendig – og velfortjent – street cred. I de siste årene har dog moteillustrasjon blitt både mer avansert og variert både i stil og form, og det har sakte men sikkert blitt flere prestisjefylte jobber å kuppe. Både designere og motemagasiner har skjønt fordelen ved å samarbeide med illustratører; de kan eksperimentere med mer kunstneriske uttrykk, og kan skape en personlig stil som både gjør dem unike og nyskapende i en bransje der det stadig handler om å fornye og modernisere seg. Dette har også musikkbransjen oppdaget, og i sine tapre forsøk på å kjempe mot ulovlig nedlasting og dårlige cd-salg har plateselskapene blitt tvunget til å tenke kreativt over hvordan de profilerer albumcovere og innpakning. Foruten å fokusere på ”special” og ”limited”-utgaver, har også flere illustratører blitt hyret inn for å forsøke å gjøre innpakningene mer attraktive for potensielle kunder. Blant de mest kreative platecoverne finner vi de siste albumene til Radiohead, alle komplette med grafiske covere og kunstneriske spesialutgaver. Flere har også hentet inn hjelp fra moteverdenen, og den britiske designeren Giles Deacon står bak plateomslag for både Beth Orton, Nouvelle Vague og Volga Select.

Liselotte Watkins ble født i 1971, og vokste opp på en liten gård i Nyköping. Hennes forkjærlighet for mote gjorde at hun stadig drømte om storbyer og glamour, og hun dro snart til USA for å studere ved The Art Institute i Dallas. Ikke lenge etter befant hun seg i New York hvor hun begynte å jobbe for New York Times, og snart vant hennes særegne strek mye berømmelse i de glamorøse kretsene hun drømte om som barn. – Jeg er på konstant jakt etter nye impulser og nye inntrykk, så jeg reiser mye og bruker veldig mye tid på å studere mennesker på gata; hvordan de ser ut og hva de har på seg. I tillegg prøver jeg å få med meg så mange moteuker og show som mulig, og jeg leser mange bøker om fascinerende mennesker som Beaton, Capote og Vreeland. Jeg finner også inspirasjon i nye og gamle filmer, utstillinger og konserter – kort sagt er jeg som en svamp og suger til meg så mye som mulig! Det går tomt for ideer nå og da, så det eneste som hjelper er å stadig fylle på med nye inntrykk, forklarer svensken, som har blitt berømmet for sin evne til å stadig fornye seg, uten å miste sine særegne trekk: de vakre art nouveau-aktige jentene som kan minne om oppdaterte utgaver av Egon Schiele og Gustav Klimts malte skjønnheter.

En av de absolutt mest suksessfulle moteillustratørene i dag er svenske Liselotte Watkins. På hennes kundeliste finner vi de fleste store internasjonale utgavene av Vogue og Elle, pluss Barneys, Victoria’s Secret, Sephora, MAC cosmetics, Max Mara og Anna Sui. Mest kjent er hun nok likevel for sine kampanjer for H&M og samarbeidet med Miu Miu, hvor hennes art deco-aktige illustrasjoner preget størstedelen av fjorårets vårkolleksjon. – De kontaktet meg gjennom min agent i New York, og deretter snakket jeg med Miuccia Prada og hennes designteam i Milano om hva de var interessert i. Illustrasjonene var allerede ferdige, så jeg sendte de bare til dem i posten. Jeg trodde kanskje de skulle bruke en av arbeidene mine på en T-skjorte eller noe slikt, så da jeg så showet ble jeg mildt sagt positivt overrasket over at så mange av plaggene deres var prydet med mine jenter, forteller Liselotte, som er kjent for å akkurat referere til sine illustrasjoner av lange, slanke ungjenter som ”jentene mine”.

– Jeg begynner som regel et arbeid med å tegne med penn på transparent papir, og deretter hender det jeg bruker Photoshop til å fargelegge. I det siste har jeg også eksperimentert med større formater og tjukkere strek, forteller Liselotte. Hun er dog trofast mot sin faste tegnepenn som hun tidligere måtte kjøpe inn fra Japan. – Nå selger de disse pennene på en kunstforretning i Sverige, men her i Milano har jeg ikke klart å få tak i den, så folk må kjøpe penner med til meg når de kommer på besøk, forteller Liselotte, som etter flere års pendling mellom New York, Stockholm og Milano nå har fast kontor i den italienske motehovedstaden.

62 VIXEN /// Nº 02_ 2009

THE ART OF VOGUE COVERS /// WILLIAM PACKER

LISELOTTE WATKINS FOR H&M HOME

– Da jeg begynte å tegne som lita jente var jeg veldig opptatt av prinsesser, og tegnet dem med fancy kostymer og fant opp scenarioer i hodet mitt om hvor de levde og hva de gjorde. Egentlig er det akkurat det samme som jeg gjør i dag, men i stedet for prinsesser tegner jeg vennene mine og andre folk rundt meg. Nå har jeg begynt å tegne menn også, men av en eller annen grunn er de mye vanskeligere å tegne enn kvinner, så det tok sin tid å få dreisen på dem!

Siden hun begynte å jobbe som moteillustratør på slutten av 90-tallet har trender kommet og gått, og 38-åringen tror illustrasjonens popularitet i motebransjen vil fortsette å gå opp og ned i takt med både trender og økonomiske situasjoner. – For øyeblikket er det selvfølgelig lett å forklare den utbredte bruken av illustratører til finanskrisen, men det går ikke an å sammenligne illustrasjon og fotografi. Det er to vidt forskjellige media med forskjellig uttrykk og funksjon, sier Liselotte, som likevel nyter godt av at dagens motebilde omfavner den ekspresjonistiske og romantiske estetikken som lett kan skapes av illustrasjoner. Selv har Nyköpingskvinnen flere jern i ilden, og jobber blant annet på et nytt samarbeid med Miu Miu. – Forhåpentligvis blir det også et par prosjekter med italienske magasiner, men jeg jobber enda med å bygge opp nettverk her. Det er ikke like enkelt å bli kjent med folk her i Milano! Men på tross av all suksess har ikke illustratøren mistet sin skandinaviske jordnærhet. På spørsmål om hvilke av sine arbeider hun er mest stolt av, nevner Liselotte verken Miu Miu eller Vogue. – Jeg er veldig fornøyd med en portrettserie jeg nylig gjorde av kjæresten min, Jonas, sier hun. – Det er som regel mine siste arbeider jeg liker best. Mitt råd er å alltid tenke på hver jobb som sin første. Du må alltid utfordre seg selv for å komme noen vei, og aldri bli lat og komfortabel!


...og 4 andre hotte moteillustratører:

JULIE VERHOVEN

JULIE VERHOEVEN Foruten å ha Louis Vuitton, Mulberry, Versace, Lancôme og Peter Jensen på sin merittliste (hun står blant annet bak flere av Mulberry og Vuittons må-ha-vesker), jobber også denne produktive dama som foreleser på prestisjetunge Central Saint Martins i London. 40-åringen var blant de første av nåtidas moteillustratører til å virkelig klare å bygge opp et navn for seg selv med sin særegne stil. ”Miss Marple møter Monthy Python” beskrev Dazed & Confused den som, og hyrte henne likegodt inn som gjesteredaktør for et av sine nummer. Selv beskriver hun sin personlige stil som rotete, spontan, uberegnelig og festlig. Psykedeliske og ofte erotiske tegninger av storøyde 60-tallsjenter er Verhoevens kjennetegn. LIZZIE FINN Frøken Finn har sin bakgrunn som grafisk designer, og inspireres blant annet av håndverksjournaler og jenteblader fra 70-tallet. Selv bruker hun også ofte symaskinen i sine arbeider, hun gjorde for eksempel en serie for japanske Vogue hvor modellenes silhuetter var omringet av kledelige korssting. Lizzie har også gjort flere platecovere, og sto bak Oasis’ singel ”Songbird” og Molokos kosedyrprydede album Things to Make and Do fra 2004. Kundelista hennes inkluderer også store navn som Nokia, Clarks, FrostFrench og Volvo.

FAFI Franske Fafi skiller seg ut fra de fleste av dagens moteillustratører ved det faktum at hun først og fremst er graffitikunstner. Men hennes dager med ulovlig spraybokskunst er nå en saga blott for Fafi, som har tatt moteverdenen med storm med sine fargerike karakterer, som hun har gitt navn som Fafinettes, Hmilos og Birtaks. I fjor sto hun bak en gedigen salgssuksess da hun samarbeidet med kosmetikkmerket MAC, og hun har også tegnet joggesko for Adidas , brusbokser for Coca Cola og gjort kampanjer for Luella. Hennes popularitet fikk nok også et ekstra løft da hun tegnet den animerte utgaven av Lily Allens for Mark Ronson-videoen ”Oh My God”.

FAFI

DAISY DE VILLENEUVE

LIZZIE FINN

DAISY DE VILLENEUVE Som datter av fotografen som både oppdaget og lenge var kjæreste med 60-tallets it-girl Twiggy, Justin de Villeneuve, har nok denne dama fått både stilsans og originalitet inn med morsmelka. Hennes naivistiske, 80-tallsinspirerte tusjtegninger har funnet veien til Topshop, det parisiske motemekkaet Colette og champagnemerket Möet & Chandon, såvel som til Londons undergrunnsbilletter under byens moteuke. Sammen med søsteren Poppy er hun dessuten fast inventar på de hippeste bransjefestene, og det hjelper vel også på inspirasjonen å ha bestevenner som designer Zac Posen.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 63


MIAMI BABY FOTO: ISABEL WATSON STYLING: NINA GRANERØD MAKE UP & HÅR: LINDA WICKMANN // PUDDER, MAC COSMETICS

64 VIXEN /// Nº 02_ 2009


ROSA JUMPSUIT //STINE GOYA KR 2300,VINTAGE CHANEL-VESKE KR 10 000,ร˜REDOBBER // KOMA KR 299,VINTAGE BELTE // TONICA VINTAGE KR 99,-

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 65


JAKKE VINTAGEBUTIKK I MIAMI KR 599,SHORTS AMERICAN APPAREL KR 350,SOLBRILLER BIK BOK KR 99,-

66 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


BLร… BLAZER VON HUNDRED KR 1000,KJEDE FRETEX KR 50,SHORTS AMERICAN APPAREL KR 249,KJEDE FRA RELLIK KR 300,-

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 67


SORT GLITTERKJOLE VINTAGEBUTIKK I MIAMI KR 800,ร˜REDOBBER FRA TONICA VINTAGE KR 250,-

68 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 69


JEANSJAKKE H&M KR 298,TIGHTS AMERICAN APPAREL KR 398,-

70 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


GULL BADEDRAKT PRINSESSE TAM TAM KR 1200,HATT VINTAGEBUTIKK I MIAMI KR 400,KJEDE FRA RELLIK KR 300,-

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 71


HVIT VINTAGE BUKSEDRESS NORMA KAMALLI KR 1500,SOLBRILLER BIK BOK KR 99,-

72 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 73


E C N E A D NC E A D NC A D DE N AR ØD I L R BE T H M KA O IZA LE R& / E L G OSL QVA R EY E FA I Z IN L M M Y D R O S T C RU L R M A N : A M A C H / S KS. P O: T E N LO O FOT ASS . H A K EU TA D / I I DOL / / M S / TK/ O V Å 0 ,- / PR S F O T I NG O G S K L Ø N E K S R 85 6 0 0 ,E L K A R Y N R D R K ST ND CH A A A ER N A R: A ØRG /K HÅ LL : R DSN R BE RG R 825 ,E A D MO DY AM N K T FR N FR A / K ER AK G N R I R D K E S DE DI YRB BA Å N FR A D MB A R R I NG IT HV

74 VIXEN /// Nº 02_ 2009


VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 75


FR A KO // S E R & , 5 G 89 K R R ER IN ) S EL R M 69 , - / / Ø S A L G Y K K E A IL M CH COT K K E T OGO S RG / ISE I L R T (I A L BE T FR GI N A P E IC E 6 2 0 ,- // R DY R AK A 1 F W E DR N T F R . S HO E X K R N D ,D Å B A Y E R N G OT T A R M K R 6 5 0 E : B ØR EP V G/K SI D A / N N E 79 9 , - / B E R K T F R // S Ø L / K E R N R E Y G D K R R A D E DR A 350 0 , BE R F R RA D R Y A D Z Å N DE : BA TA D K FR A D S I MB A R AT T S NGE L I NG S E RT R T MO E L I N E // SVA C 5 ,F R A K R 87 N R E K

76 VIXEN /// Nº 02_ 2009


VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 77


78 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


// 5 0 ,R 17 X K BE RG / 0 ,E T 69 OT YR A G ND D EIN K R Å L T FR A K A R M B V I N K 198 ,- // R L / ED R A D 29 9 , - / R A C A L O S K 1 E: B D L F S I D N X K R R I NG F R A E ÅN B E N T O K. RM D E N R A B R P R S T D R A K E // A F E N 5 ,SKO K R 52 E : BA D NS EG K . N TE ID ST K E R AT T S T Y L IS 5 ,- P R 52 TS RS KR TK MO PY N / K ER N E R Ø G BE R DY R

VIXEN /// Nº 02_ 2009 79


S LE

K R ES

T E SOL P U DDE

O

N

R?

BR

Z

ER

EN

ST

ER

O

,K

M

R

22

5,

-

M

SP

F3

0, K

R4

85 ,-

LÆR AV RAQUEL WELCH OG BLI GLØDENDE & FARLIG SEXY I SOMMER.

M SO

Bronsegudinne

-

LM

E

A

BL

E

E SA

U

TA POU DR ES D

5,

IQ

AC O T

52

N

ER R

R

LI

NT

S, K

C

RE

AI

SO LK

RL

IL

UE

80 VIXEN /// Nº 02_ 2009

T N A 0, W 33 N R EI , K ST T T N E BI A L RU P A GE EN YG E L SK H YE Ø

VIXEN MAKEUP

G

SÔ LE ES EY 0,KY R 18 SI L , K I N ER T E IN NS EL BI EY RU

BS OL UE NA

EA LE

NC ÔM

35 , R 2 E! S , K PEN P OS GL Å L E P ED N T OS S WA E GL EIN D ST R EN BI N I M RU L SK N A GU L LE HE V EN Ø PR

HE

LA

AV: MARIANNE JEMTEGÅRD

ES EY ED


MA

SC A

RA

V IR

TU

OS E

, KR

145 ,

-

,30 0 . K R ER OI , NS ON DI E E M GR E E D E IN LE GE E N D N T EI Z A G PL ON T O - BR U K TO G L AU I L I Z E DE ON E D BR M M OR DI S K R E G IN

N RU

ÔM E

B LV

NC

CL

IN IQ U I I M L LU E U RE M PT I N IN LI L G K I D E AT H T N H I OR N N G B E H , K I NG N L IG R 2 L OG H 35 IQ N T- E ,- // U I D ES FF GI ER E R YG K T G.

SK

SE

LA

HELENA RUBINSTEIN GOLDEN BEAUTY BRONZING POWDER, KR 370,-

HEL GI R E N A RU UM I DD BI NS T E ELB A R I N GOL GL I T R E DE BE A N DE U FA R T Y SUM GE T M IL S ER LE OM M E R GS , K R BE N 310 ,A.

NU GU X E H Å LG L H U I KU R S I T R LE LT OM EN P RO PR D OD GI R DE O IGI U K GL LJ E EU S A T, K R NS T I L E OR 22 OG H U : 5 ,- P L D & EI E.

LANCÔME TROPIQUES MINERAL BRONZING POWDER, KR 385,MINERALPUDDER MED SOLGLØD.

CHANEL SOLEIL TAN LIBRE, KR 505,SOLPUDDER SOM GIR FRISK GLANS.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 81


57@27<6C23<3@57=50/:/<A3 ;32C<793>:/<B33AA3<A3@ 2SQZ{]` S` SYa^S`bS\ W\\S\ O`][ObS`O^W W VcR^ZSWS Rda P`cY Od Y]\aS\b`S`bS O`][ObWaYS ^ZO\bSSaaS\aS` 3a aS\aS\S S` [S` Rg^bdW`YS\RS ]U STTSYbWdS S\\ dO\ZWUS ^ZO\bSSYab`OYbS`2SUW`]Uay\Obc`ZWURcTb]UY]\aS`dS`W\U ]URS`T]`[S`\Obc`ZWUS^`]RcYbS` 3aaS\aS\SYOZZSa]Uay^ZO\bS\SaS\S`UWS`ROa[y[S\U RS` SaaS\aS` STTSYbWdb YO\ ^ydW`YS ^`]aSaaS` W VcRS\ ]U Y`]^^S\aSU\SdWbOZSS\S`UWS`0`cYOd^ZO\bSSaaS\aS`W]^ bW[OZSY]\aS\b`OaX]\S`Y`SdS`RS`T]`][TObbS\RST]`aY\W\U ]UY][^SbO\aS 2SQZ{]` VO` [S` S\\ !# y`a dWbS\aYO^SZWU S`TO`W\U [SR P`cY Od cbdOZUbS ^ZO\bSSaaS\aS` bWZ y POZO\aS`S ]U T]`\gS VcRS\ AS`WS\ bWZPg` Sb Y][^ZSbb cbdOZU c\WYS ^ZO\bS ]U O`][ObS`O^WPOaS`bS ^`]RcYbS` ]U aOZ]\UPSVO\RZW\US` a][ UW` [SUSb U]RS `SacZbObS` ;O\US Od ^`]RcYbS\S S` \Obc`ZWUSVSZbcbS\Yc\abWUSbWZaSb\W\Uaab]TTS` 2SQZ{]`a dWaX]\ S` POZO\aS bWZZWb ]U `Sa^SYb PyRS T]` ^`]RcYbS\S]UT]`[WZX¤Sb 6¤g YdOZWbSb ]U U]RS `SacZbObS` VO` UX]`b 2SQZ{]` bWZ RS\ ZSRS\RSaS`WS\WVcR^ZSWSaOZ]\US`]UA^OPyRSWAYO\RW \OdWO]UW\bS`\OaX]\OZb >:/<B33AA3<A3<3AC<793353<A9/>3@ 2SQZ{]` P`cYS` V¤gS Y]\aS\b`OaX]\S` ^ZO\bSW\U`SRWS\aS` PZOO`][ObWaYS^ZO\bSSaaS\aS`WOZZS^`]RcYbS`2SbbSaYWZZS` 2SQZ{]`T`OO\R`SaS`WS`>ZO\bSSaaS\aS\SVO`dWabaSUyVO ZO\Ub abS`YS`S STTSYbS` S\\ dO\ZWUS ^ZO\bSSYab`OYbS` 2SbbS T]`RWRSS`Y]\aS\b`S`bS[SROYbWdS[]ZSYgZS`a][RSaacbS\ S`aya[yObRSYO\b`SYYSW\\WVcRS\]UdW`YSWRgPRS\ 3aaS\aS\S YOZZSa O`][ObWaYS RO RS W\\SV]ZRS` ^ZO\bS\a RcTb 2SQZ{]`aS`WS\ VO` `S\S \gRSZWUS ^ZO\bSRcTbS` cbS\ Yc\abWU^O`Tg[S3aaS\aS\SS`PyRSO\bW]YaWRO\bS`]UO\ bWPOYbS`WSZZSa][PSbg`ObRSVO`U]RSY]\aS`dS`S\RSST TSYbS`2SQZ{]`VO`RS`T]`^`]RcYbS`VSZbcbS\Yc\abWUY]\ aS`dS`W\USZZS`[SR[W\R`SS\\$OddO\ZWUS[S\URS`

CBD79:7<5/D>:/<B33AA3<A3@ C\RS`^ydW`Y\W\UOda]ZYO\S\YSZbS^ZO\bS`cbdWYZSSbY]\ aS\b`ObOdOYbWdSa[y[]ZSYgZ£`Sab]TTS`2WaaS^ZO\bSSa aS\aS\S¿\\SaWad£`ba[y[S\URS`WS\^ZO\bSW\\SZcY YSbWPSabS[bS^ZO\bSQSZZS` >ZO\bSSaaS\aS\S YOZZSa ]Uay O`][ObWaYS SZZS` SaaS\aWSZZS ¶]ZXS`¶[S\W\\SV]ZRS`W\US\TSbb[]ZSYgZS`2S`T]`S`RS WYYSYZWaaSbS^yVcRS\2SZ¤aS`aSUW[WRZS`bWRU]RbWTSbb ]UPZO\RSaRS`T]`]TbS[SR]ZXS` 3aaS\aS\Sa STTSYbS` OdVS\US` Od W\\V]ZRSb Od OYbWdS []ZSYgZS`a][dO`WS`S`T`O^ZO\bSbWZ^ZO\bS2SQZ{]`VO` UXS\\][[O\USy`aT]`aY\W\U^yO`][ObS`O^WdOZUbY][ PW\OaX]\S` Od SaaS\aS` [SR ]^bW[OZS STTSYbS` ^y cZWYS VcRbg^S`]UVcR^`]PZS[S`

D7AAB32C/B2SbO\dS\RSa#`]aS\PZORS`T]`yZOUS{\# [ZÀOaYS2SQZ{]`/`][SaaS\QS@]aSR¸=`WS\b- 3ZZS`ObRSbY`SdSaQOb]\\O^^SZaW\PZ][abS` T]`yZOUSZWbS`<S`]ZWSaaS\aS`-2SbbSdWaS`Ob RSO`][ObWaYS^ZO\bSSaaS\aS\SS`ad£`bdS`RW TcZZSR`y^S` /`][ObWaYS ^ZO\bSSaaS\aS` PZS P`cYb bWZ POZ aO[S`W\U Od [c[WS\S W 3Ug^b 2SbbS T]`RW RS VO` cdO\ZWU U]RS Y]\aS`dS`S\RS STTSYbS` /ZZS ^ZO\bSSaaS\aS` S` U]RS O\bW]YaWRO\bS` ]U dWZ ]UayPSdO`SVcRS\[]bOZR`W\U

82


231:p=@

231:p=@¸A0C2A9/>

B/@/9B7DB;7:8›=5A/;4C<<A/<AD/@

6D/231:p=@D7:=57993D7:

2SQZ{]` PS\gbbS` `ydO`S` T`O \Obc`S\ 3b ab]`b cbdOZU ^ZO\bS`O\dS\RSaT]`ycbdW\\SRSc\WYS^ZO\bSSaaS\aS\S ªVXS`bSb« W ^ZO\bS\S 2SQZ{]` P`cYS` PZO ÀS`S SYa]bWaYS ^ZO\bSW\U`SRWS\aS`T`ORS\ab]`S¤gO;OROUOaYO`cbS\T]` /T`WYO2SQZ{]`S`RSRWYS`bbWZ\Obc`S\2S`T]`VO`RSbObbSb OYbWdbO\adO`T]`yPSdO`S[WZX¤Sb]U\Obc`S\a[O\UT]ZR^y ;OROUOaYO`a][S`cbaObbT]`ab]`S[WZX¤b`caZS`

7CBD3:53:A3/D7<5@3273<A3@( 8/¬ ’ BWZP`cYOdRSb[SabOYbWdSW\\S\^ZO\bSW\U`SRWS\aS` ’ BWZdOZUOd`ydO`S`Yc\T`OaS`W¤aSYdOZWbSba^`]RcaS\bS` ’BWZO\OZgaSOdOZZSW\U`SRWS\aS`aYdOZWbSb]U`S\VSb

AWRS\ &VO`2SQZ{]`W\dSabS`bWSbZO\UaWYbWU¤Y]\][WaYVXSZ ^S^`]aXSYb[SRR]PPSZb[yZ³PyRSyWdO`SbO¤gOa¤Y]agabS[]U yPSR`SZWdadWZYy`S\SbWZZ]YOZPST]ZY\W\US\ 2SQZ{]`¤\aYS`yUWbWZPOYSbWZ\Obc`S\RSb\Obc`S\VO`UWbbbWZ]aa AB›BB3B7:;/2/5/A9/@( /A;/2//aa]QWObW]\;OROUOaQO`VO`a][[yZyVXSZ^S Z]YOZPST]ZY\W\US\^y¤gOUXS\\][cZWYS^`]aXSYbS` A][S\a^]\a]`Od<5=/A;/2/VO`2SQZ{]`W[^ZS[S\bS`b( ’  ’  ’   ’  

3bb`S^ZO\bW\Ua^`]U`O[T]`yTybWZPOYSaY]UW ROZ][`yRS\S;OaW\R`OgDOZZSg$@OdW\baO` b`£`^ZO\bSbW & 3ba]ZS\S`UW^`]U`O[T]`y[]bdW`YSOdaY]UW\U ]UVXSZ^SaY]ZS`bWZPSR`ScbRO\\SZaST]`\gS US\S`OaX]\S` 2SQZ{]`¸aZOP]`Ob]`Wc[VO`T]`^ZWYbSbaSUbWZy aO[O`PSWRSbSbb[SRT]`aYS`S]U^`]RcaS\bS`^y ;OROUOaYO`T]`yWRS\bW¿aS`S]UabcRS`S\gS OYbWdS^ZO\bSW\U`SRWS\aS`2SbbST]`yPWR`ObWZ ¤gOa¤Y]\][WaYScbdWYZW\U 2SQZ{]`O\dS\RS`OZZS`SRS[O\USOYbWdS^ZO\bS W\U`SRWS\aS`^`]RcaS`bOda[yZ]YOZS^`]RcaS\bS` ^y;OROUOaYO`7]dS` #Od^`]RcYbS\SWaS`WS\ ¿\\Sa{\SZZS`ÀS`SW\U`SRWS\aS`T`O;OROUOaYO`

<5=+<]\5]dS`\[S\bOZ=`UO\WhObW]\[SRbWZY\gb\W\UbWZ4<

<37¬ ’ BWZP`cYOdPSaYgbbSRSSZZS`b`cSRS^ZO\bSO`bS` 7<<3<CBD79:7<5/D>@=2C9B3@( 8/¬ ’ BWZ[Sab[cZWU\Obc`ZWUS^`]RcYbS`OdV¤gSabSYdOZWbSb ’ BWZ^ZO\bSSaaS\aS`a][POZO\aS`S`VcRS\WRg^S`SVcRZOU ’ BWZ\gdW\\S\RS^ZO\bSSYab`OYbS`a][UW`OdO\aS`bSSTTSYbS` ’ BWZ^ZO\bS]ZXS`WPOaS\a][UW`¤Yb^ZSWSOdVcRS\ ’ BWZ[Sab[cZWU\Obc`ZWUY]\aS`dS`W\U]UaO[bWRWUU]R V]ZRPO`VSb]UaWYYS`VSb <37¬ ’ BWZOZZSbg^S`ag\bSbWaYSab]TTS`WRS\Obc`ZWUS ^`]RcYbS\S ’ BWZO\W[OZaYSW\U`SRWS\aS`PZOZO\]ZW\ ’ BWZYc\abWUS^O`Tg[SbWZaSb\W\US`RO^ZO\bSSaaS\aS\S UW`\Obc`ZWURcTb ’ BWZY]\aS`dS`W\Ua[WRZS`a][WYYSS`U]RYXS\b]dS` VSZSdS`RS\>ZO\bSSaaS\aS\SdWZVSZbSZZS`RSZdWa S`abObbSYc\abWUY]\aS`dS`W\U ’ BWZ[W\S`OZ]ZXS`W^`]RcYbS`a][PZW`ZWUUS\RS^y VcRS\]UYO\bSbbS^]`S\S D32B3AB7<5( 8/¬ ’ BWZ][TObbS\RSW\a^SYaX]\OdVdS`bb`W\\W^`]RcYaX]\a ^`]aSaaS\T]`yaWY`SSYaS^aX]\SZZV¤gYdOZWbSb ’ BWZSTTSYbWdWbSbabSabS`cbT¤`bc\RS`RS`[Ob]Z]UWaY Y]\b`]ZZOdVcRZSUS`

 576C23<27<3<3@57=50/:/<A3;32@3<3 =52G>BD7@93<23>:/<B33AA3<A3@ >`¤d2SQZ{]`¸aB`g;S9WbbWZS\TO\bOabWaYdS`RWSbY][^ZSbb VcR^ZSWS^`]U`O[#^`]RcYbS`bWZ^OaaSbRW\VcRbg^S

<37¬ ’ BWZRg`ST]`a¤YdSRcbbSabW\UOd2SQZ{]`a^`]RcYbS` 4=@;7:8›3B( 8/¬ ’ BWZPSaYgbbSZaSOd[WZX¤Sb(`SaW`YcZS`PO`S[POZZOaXS ]U[WZX¤dS\\ZWU^O^W`bWZP`]aXg`S`^O^W`^]aS`]U YO`b]\US`T`O ' ’ BWZSb¤Y]\][WaYVXSZ^S^`]aXSYbT]`\Obc`S\]UZ]YOZ aO[Tc\\Sb^y;OROUOaYO` <37¬ ’ BWZP`cYOdPSaYgbbSRSSZZS`b`cSRS^ZO\bSO`bS`

4]`[S`W\T]`[OaX]\(eeeRS`[O\]`\]

83


AV: MARIANNE JEMTEGÅRD

SommerensFristelser DISSE SØTE FAVORITTENE STÅR PÅ VÅR HANDLELISTE I SOMMER

R

VE

R

ST E

VIXEN DUFT

VE

CE SA

LL A C MC AR TN EY

CH

AN

EL

NO 5E

AU P

RE

M

25 ,R5

P, K

RE

,K

ED

R8

EER

90

,-

SH

J’A E OR D R IO D E L’ U A N G LO CO E, K R 5, 61

HE R IE , KR ,510

R AL P H L ALW AUR EN AYS ROM Y O U RS, K ANCE R 46 5 ,-

RC DIO

ES E A T EE U F LA R A UD IC E R HE B , K RO R 2 NZ 90 E GO ,-

L

DD

ES

S

A OR FL

SS MI

84 VIXEN /// Nº 02_ 2009

N SE

SE

,

KR

42

5 ,-


VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 85


PROMOTION

86 VIXEN /// Nยบ 02_ 2009


PROMOTION

Beach Babe! SLIK BLIR DU EN GLØDENDE SKJØNNHET PÅ STRANDEN, TRINN FOR TRINN.

FORBEREDELSER

3: GI HUDEN FUKT

En frisk hud er en vakker hud. Det betyr at du bør unne deg en skikkelig eksfoliering før du kaster deg ut i solen. En god dose tilførsel med vitamin C og fuktighet gjør også huden klar for solens stråler.

SkinVitals C-Brighten ansiktsmaskeduk med vitamin C og ingefær gjenoppretter fuktighetsbalansen effektivt for en grå og gusten hud, kr 39,50

1: SKRUBB DEG KLAR

Saltvann og sand kan fort føre til tørre, sprukne negler. Så beskytt og forsterk neglene dine før du går ut i solen, så holder de seg blanke og vakre gjennom hele ferien. Trind Nail Repair Natural binder proteinmolekylene i neglene dine, som gjør dem sterkere, og koster kr 139,-

4: BESKYTT NEGLENE!

Comodynes små servietter er perfekte til å ta med på ferie, og like enkle å bruke. Peelingen forbereder huden på selvbruning og sol, gir jevnere farge, og fjerner døde hudceller som lett gir huden din et grått og gustent preg. Og det beste av alt? En pakke på 8 stk koster kun kr 99,50.

5: ”BEACH HEAD” UTEN STRAND? 2: SUKKERSKRUBB TIL KROPPEN

Naturlig og økologisk skrubb fra Green People med sukkerkorn som fjerner døde hudceller skånsomt, kr 289,-

Sommerens hotteste look er utvilsomt den litt rufsete, ”naturlige” looken som en dag med solbris og saltvann på stranden gir. Så hvorfor ikke gå for samme stil minus sand i skoene? Med Lee Stafford Day After Spray får du en glansfull frisyre samtidig som håret

VIXEN /// Nº 02_ 2009 87


PROMOTION

STRANDVAKKER FRANSK MANIKYR PÅ TÆRNE!

Ingen ting er lekrere enn velpleide føtter med en ren og lekker fransk manikyr. Den legger du lett selv med dette praktiske settet fra Trind, merket som lenge har vært kjent for sine styrkende produkter for neglene. Et fransk manikyrsett fra Trind inneholder base, hvit lakk til tuppene og top coat, og koster kr 179,-. DET ER LOV Å JUKSE

De første dagene i sola er aldri noe gøy, med gusten vinterhud som føles nesten blå mot den fine, nye bikinien. Hvorfor ikke jukse litt, og påføre Comodynes Hydra Tanning Moisturising Summer Effect selvbruningsmelk, som også tilfører fuktighet. Hold deg til høy faktor i solen, og få den deilige sommergløden med Comodynes i stedet. Comodynes Hydra Tanning Moisturising Summer Effect koster kr 159,-. EN LIVREDDER I STRANDBAGEN

Dr. Lipp original nipple balm for lips er din aller beste venn på stranden. Den reparerende salven gjør underverker for såre lepper og tørr hud, er så ren at den kan brukes av babyer, og fungerer dessuten supert som lipgloss. Dr. Lipp er uunnværlig i strandbagen og koster kr 19,-.

88 VIXEN /// Nº 02_ 2009


PROMOTION

AFTER SUN …

Etter en dag med gøy i solen trenger både hud og hår ekstra pleie og omsorg. Masse fuktighet er nøkkelen til en jevn og vakker brunfarge, og til en frisk og sunn hud. Og ikke glem at håret har godt av litt kjærlighet etter en dag fylt med sol, saltvann og klor. FRISK OPP BLIKKET

Er øynene såre og tørre etter en lang dag med sand og sol? Prøv SkinVitals Eye Revive med agurk og druefrøolje, som gjenoppretter fuktighetsbalansen og revitaliserer huden rundt øynene. Legg de små dukene under øynene, drikk et glass vann og kjenn hvordan gløden kommer tilbake til ansiktet, kr 39,50. SPA FOR ANSIKTET

MASKE FOR LANGT OG VAKKERT SOMMERHÅR

Lee Stafford R U Taking Protection from hair that never growns past a certain lenght, kr 99,FUKT GIR JEVN FARGE

Det er viktig å smøre huden med en god bodylotion etter soling, for å sikre en jevn brunfarge. Green People Hydrating Body Lotion er dessuten rik på antioksidanter som reduserer tidlig aldring, kr 279,-.

Stram og tørr hud er det lett å få etter en dag med mye sol og bading. Stress ned med en avkjølt ansiktsmaske når du kommer hjem! SkinVitals H-Revive ansiktsmaskeduk inneholder honning og druefrøolje i et konsentrert serum av antioksidanter og vitaminer, og gir en følelse av mykhet tilbake i ansiktet, kr 39,50.

Bruk denne før fuktighetskremen for litt ekstra omsorg etter soling. Green People Facial Oil er rik på fettsyrene Omega 3 og 6, samt nyperoseolje, kjent for sin utjevnende effekt på huden, kr 299,-.

SKÅNSOM VASK AV HÅRET

OG SÅ … KLAR FOR SOMMERFEST!

Green People naturlig og økologisk sjampo og balsam gir næring og fuktighet tilbake til håret. Husk å vaske ut klor og saltvann med en gang du kommer hjem fra stranden.

ANSIKTSOLJE

Med makeupbørsten fra Beter kr 89,50 påfører du et noen lette drag med solpudder i kinn og i utringningen, før en sprut med Jessica Simpsons feminine duft Fancy kr 299,- setter tonen for en het sommerkveld.

VIXEN /// Nº 02_ 2009 89


VIXEN SLIPP FEST!

2. 3.

1.

5.

7. 6.

4. 9.

10.

11.

8. 13.

12.

16.

14. 17.

15. 1: LOUISE FRA TERRY POISON // 2: FOTOGRAF SANDRA JENSEN // 3: BRUNO FRA TERRY POISON // 4: REDAKTØR MARIANNE MED CHARLOTTE THORSTVEDT // 5: DESIGNER FAM IRVOLL // 6: ALEXANDRA FRA FRETEX UNIKA // 7: DANIEL FRANCK // 8: CHARLOTT DAN FRA VIXEN // 9: MARIANN THOMASSEN // 10: ELISABETH WERP & TINE SKOLMEN // 11: DJ WHOREMORE & STYLIST SARAH MARTIN // 12: STYLIST HEGE GOLF // 13: 2 x VIXENS: FOTOGRAF HILDE HOLTA LYSELL & ILLUSTRATØR ESRA RØISE // 14: DESIGNER DANIEL SØRENSEN // 15: TOPP-REDAKTØR CELINE AAGAARD & RAYMOND FRA BODYMAP // 16: DESIGNER ISELIN ENGAN MED VENNER // 17: JENTENE FRA POLHEM PR. 90 VIXEN /// Nº 02_ 2009


I salg fra 22. juni

WWW.WARNERMUSIC.NO

VIXEN /// Nยบ 02_ 2009 91Vixen Magazine 02_09