Page 1

wereld op wielen Porsche 911 Targa

Porsche 911 Targa Net als de legendarische originele 911 Targa heeft ook het nieuwe model de kenmerkende brede beugel op de plek van de B-stijl, een beweegbaar dakpaneel boven de voorstoelen en een om de hoeken doorlopende achterruit, waarbij de C-stijlen ontbreken. Het dak kan elektrisch worden geopend en het dakpaneel glijdt dan op spectaculaire wijze volledig automatisch achter de achterstoelen. De techniek van de standaard aanwezige PTM vierwielaandrijving zorgt er bovendien voor dat deze nieuwe 911 variant op alle weg-oppervlakken en onder alle weersomstandigheden optimale rijeigenschappen biedt. De topuitvoering is de 911 Targa 4S. Zijn 3,8-liter motor levert een vermogen van 294 kW (400 pk). De topsnelheid is 296 km/uur. Als deze versie is uitgerust met de PDK transmissie en het Sport Chrono pakket, dan is de sprint van 0 naar 100 km/uur mogelijk in slechts 4,4 seconden.

Mercedes-Benz S 600

Hyundai Genesis

Hyundai Genesis De volledig nieuwe Hyundai Genesis combineert de nieuwste techniek met subliem comfort, een complete uitrusting en elegant design. De Genesis is de eerste Hyundai met de volledig nieuw ontwikkelde HTRAC-vierwielaandrijving. Deze zorgt samen met de multilink-wielophanging voor een zeer stabiel en veilig weggedrag. Ook de gunstige gewichtsverdeling van 52 procent voor en 48 procent achter draagt daaraan bij. De afwerking en de toegepaste materialen zijn van onberispelijke kwaliteit, want ook in het topsegment van de markt wil Hyundai een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. De veiligheidsuitrusting is zeer compleet met dodehoekdetectie (Blind Spot Detection), Head-Up Display, Lane Keep Assist System, Automatic Emergency Braking en Advanced Smart Cruise Control. Een sensor meet de hoeveelheid zuurstof in het interieur en vult deze automatisch aan.

Mercedes-Benz S 600 Geen andere auto voldoet zo zeer aan de legendarische visie van Gottlieb Daimler als het topmodel van Mercedes-Benz. De S 600 is met zijn V12-biturbomotor het topmodel van de met succes ge誰ntroduceerde S-Klasse en uitsluitend verkrijgbaar met lange wielbasis en luxueuze uitrusting. De V12-biturbomotor in de S 600 heeft met 390 kW (530 pk) een indrukwekkend vermogen. Het maximale koppel bedraagt 830 Nm vanaf 1.900 tpm. De S 600 beschikt standaard over de ECO start/stop functie en voldoet bovendien aan de Euro 6 emissienorm. Bij gecombineerd verbruik heeft de S 600 exact 11,1 liter/100 kilometer nodig en dat is 21 procent minder dan zijn voorganger. De rijke standaarduitrusting van de S 600 onderstreept zijn rol van vlaggenschip. Zo zijn onder andere het LED Intelligent Light System, Magic Body Control met Road Surface Scan en het rijassistentpakket Plus standaard.

86

viv_wow maart.indd 1

13-03-14 20:13

086 bw viv1  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you