Page 1

Jacob Jensen Curve

trendwatch

De nieuwe Curve serie van Jacob Jensen is zichtbaar bijzonder, met zuivere lijnen en fraaie vondsten. Zo heeft het horloge een band die door de kast heen gaat, waardoor het wisselen van band kinderspel wordt. Het mineraal kristalglas is subtiel gebold boven de wijzerplaat. Op die wijzerplaat zijn geen uurof minutenindexen aangebracht. De minuten worden aangeduid door een kort streepje op een schijf die eenmaal per uur om zijn as draait. Een lange wijzer toont de uren. De ronde kast (38 mm.) is van roestvrij staal. De leren band is verkrijgbaar in een aantal kleuren, van een rijk bourgognerood tot een subtiel ivoorwit; andere kleuren zijn zwart, wit, grijs en camel.

Swiss Military Hanowa Een nieuwe lijn stoere chronografen. De Navalus Chrono modellen hebben stalen kasten, 44 mm. in doorsnede, en een opvallend slanke lunette. Sommige kasten zijn uitgevoerd met zwarte PVD coating. In de kast, waterdicht tot 100 meter, zit een Zwitsers Ronda quartz uurwerk. Alle modellen hebben saffierglas, datumaanduiding, een tachometerschaal op de wijzerplaat en een geïntegreerde leren band.

“He is winding the watch of his wit; by and by it will strike.” William Shakespeare

Danish Design 1046 serie Danish Design zoekt voortdurend naar zinvolle innovaties. Dat is perfect zichtbaar bij de 1046-serie. Daarbij wordt de datum op een bijzondere manier aangegeven. De uren, minuten en seconden worden met wijzers aangeduid, maar de datum door een vast geplaatst driehoekje dat wijst naar een op een (slechts gedeeltelijk zichtbaar) roterend schijfje geprint datumcijfer. De wijzerplaat is geborsteld voor extra goede afleesbaarheid. Het horloge met quartz uurwerk heeft een stoere, 42,5 mm grote kast van staal met mineraalglas en is waterdicht tot 50 meter.

Edox Grand Ocean Sailing Series Het is niets voor mannen die een onopvallend horloge zoeken. Want de Edox Grand Ocean Extreme Sailing Series Special Edition is een extreem horloge. Extreem qua kleurstelling met de staalblauwe wijzerplaat, lunette (in beide richtingen verdraaibaar) en kastring met bandaanzetten. Extreem wat kwaliteiten betreft, want deze chronograaf met zijn 48 millimeter metende kast is waterdicht tot 300 meter en heeft een hoogwaardig Swiss Made mechanisch uurwerk met automatische opwinding. De chronograaf is speciaal ontwikkeld voor wedstrijdzeilers en beschikt over een zogenoemde regattatimer die terugtelt tot de start.

38

viv_trendwatch maart.indd 1

13-03-14 19:11

038 bw viv1  
038 bw viv1  
Advertisement