Issuu on Google+


SOM PLAENTS, SOM WWW.DESTIL.CAT

Sense il·lusions, sense reptes, sense projectes, sense motivació, sense accions orientades cap a l’èxit... tot es queda en el nores, tot perd sentit, tot deixa de ser. D’estil és, precisament, una il·lusió, un repte, un projecte, un motiu de motivació, un motiu d’acció orientat cap a l’èxit que està en constant evolució, lluny del no-res, a prop del sentit, a prop del ser. Nascuda de la devoció per la professió periodística, per la imatge, pel disseny, per les persones, pel territori, pel patrimoni i per la bellesa en majúscules, vam idear i donar vida, a l’octubre de 2008, a una revista que vol transmetre un estil de vida determinat que s’arrapa als petits plaers que ens envolten donant prioritat als paisatges de casa, als racons de casa i a la gent de casa que ha engegat i que està engegant projectes que paga la pena conèixer. I ho fem

així perquè entenem que no hi ha millor via que la comunicació per promocionar-nos com a país i per projectar una imatge optimista i farcida de possibilitats de nosaltres mateixos. Des del seu naixement, la revista D’estil ha anat creixent i ha anat canviant amb tots nosaltres. Hem volgut –i volem– que sigui un projecte comunicatiu en permanent evolució que es vagi adaptant a les necessitats de cada moment, que sigui una mena de “laboratori experimental” que ens permeti treballar d’allò que més ens entusiasma. Per això hem anat passant, de l’edició en paper, a comptar amb l’edició digital, que conté enllaços a altres fonts (pàgines web, vídeos...), i actualment tenim un innovador portal web, una plataforma dinàmica i interactiva que inclou imatge, vídeo, audio i serveis paral·lels: www. destil.cat.

· 2 / D o ssi er D ’est i l ·


· D o ssi er D ’est i l / 3 ·


LA LLAVOR = L A R E V I S TA

1. D’estil es presenta

D’estil és una revista de petits grans plaers amb una gran varietat de temes al seu interior que està destinada als homes i les dones d’avui, persones modernes, entusiastes, formades, sensibles i independents que saben valorar el plaer de les petites coses. El magazín representa la materialització d’un projecte on conflueixen el gust pel disseny, la imatge i –parafrasejant l’escriptor i periodista d’investigació de la dècada dels anys 20 i 30, Josep Maria Planes– el “periodisme decoratiu”, que remet a una escriptura descriptiva de caire literari. Més enllà d’això, D’estil pretén transmetre un estil de vida definit, amb interès per la qualitat, pel país, per les persones, per la cultura i, en definitiva, per la bellesa en majúscules.

· 4 / D o ssi er D ’est i l ·


2. Filosofia D’estil, una filosofia de vida

La filosofia de D’estil es regeix pel treball ben fet, traçat amb il·lusió i entusiasme i amb serietat i rigor, per aconseguir la confiança i l’admiració dels nostres lectors, estant sempre receptius a les opinions dels mateixos i intentant superar-nos dia a dia sense perdre el fil de les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies. En un moment en què domina un ambient de pessimisme general, el que pretenem és treballar del que ens agrada per transmetre optimisme al nostre públic tot permetent-li descobrir persones, racons i productes de casa nostra que no es poden deixar perdre, que esdevenen petits plaers. En definitiva, entenem D’estil com una manera de promocionar-nos com a país i de projectar una imatge positiva i farcida de possibilitats de nosaltres mateixos.

· D o ssi er D ’est i l / 5 ·


3.

7.

D’estil és per a tu

Un petit plaer mesurat

D’estil està pensada per a un públic interessat en la cultura, el patrimoni, el paisatge, la llengua i les noves tendències en general. El lector de D’estil és un lector amb un estil de vida determinat, que té set constant de coneixements i que busca la qualitat i l’excel·lència en tot allò que l’envolta.

8. De moment, a casa

4. D’estil ve de Visus Events

D’estil neix en el sí d’una empresa altempordanesa d’imatge i comunicació fundada el gener de 2008: Visus Events (actualment, Oh Comunicació), una marca que engloba diferents branques d’actuació. A grans trets, d’una banda, es dedica a tenir cura de la imatge integral de les empreses (cartells, targetes de visita, tríptics, catàlegs, senyalització, imatge de l’entorn, disseny d’estands, ergonomia, campanyes de publicitat, campanyes de fidelització, campanyes de llançament de productes, fotografia comercial i creativa, pàgines web...); és a dir, de tot el que necessiten per projectar la seva millor cara a la societat des d’una perspectiva estratègica i eficaç. D’altra banda, organitza esdeveniments de tot tipus (jornades de treball, congressos, presentacions de productes i celebracions diverses). Finalment, també es dedica a dissenyar i a editar publicacions de diferent caire. Dins d’aquest apartat és on neix la revista D’estil.

5.

D’estil es distribueix al llarg de les comarques gironines. Els punts on es pot trobar són: • Hotels de quatre estrelles, de cinc estrelles i de gran luxe. • Hotels associats a Petits Grans Hotels de Catalunya, Costa Brava Hotels, Costa Brava Hotels de Luxe i Blau Verd Hotels. • Cases rurals amb encant. • Balnearis i centres de benestar i salut. • Clubs de golf. • Perruqueries d’alt standing i centres d’estètica i bronzejat. • Restaurants amb estrella Michelin i cafès amb encant. • Clíniques privades i consultes mèdiques diverses. • Despatxos professionals. • Altres establiments d’alt standing. • Reconeguts punts culturals i artístics.

9. Si la vols, www.destil.cat

Vuitanta-quatre pàgines que emocionen

D’estil són 84 pàgines a tot color en format DIN-A4 i encolades. La portada i la contraportada tenen un gramatge de 250 g i les pàgines interiors tenen un gramatge de 135 g.

6. Un petit plaer trimestral

En aquests moments, D’estil imprimeix un total de 3.000 exemplars.

D’estil es pot adquirir via subscripció a un preu de 24 euros anuals (4 euros per número + despeses d’enviament). La subscripció es pot realitzar a través de www.destil.cat

10. D’estil a l’APPEC

En aquests moments, D’estil té una periodicitat trimestral, havent aparegut el número 1 durant l’octubre de 2008.

D’estil forma part de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), que agrupa revistes compromeses amb la normalització cultural catalana i ens permet arribar arreu dels Països Catalans.

· 6 / D o ssi er D ’est i l ·


11. L’ELEMENT MÉS SINGULAR DE LA MARCA = ELS PREMIS D’ESTIL La revista D’estil, amb motiu de la celebració del seu aniversari, cada any escull un espai emblemàtic de la geografia altempordanesa (perquè és el bressol de la publicació) per organitzar un còctel amb col·laboradors, clients, amics i autoritats diverses. És en aquest marc festiu que es lliura el Premi D’estil d’entre tots els perfils entrevistats al llarg de l’any a la secció “Retrats d’emprenedors”. El guardó representa una clara aposta pel reconeixement a l’esforç i a la feina ben feta d’una nova generació que puja amb il·lusió, entusiasme i esperit d’emprenedoria, i la cerimònia

serveix també per què molts dels personatges apareguts a la revista durant l’any exposin els seus productes. El I Premi D’estil va ser per al cantant Miquel Abras; en la seva segona edició, per a la sommelier Meritxell Falgueras fent doblet amb el xef Raül Balam; el tercer va anar a parar a mans de l’actriu i poetessa Estel Solé; el quart va ser per a Neil Harbisson, i el cinquè va recaure sobre el grup Txarango.

· D o ssi er D ’est i l / 7 ·


12. EL PRIMER GRAN PAS = L’EDICIÓ DIGITAL

A l’edició en paper de la revista D’estil es va sumar, l’any 2010, la seva edició digital, que està penjada al quiosc digital Issuu i també es pot consultar a través de www.destil.cat. Degut a la bona acollida de la D’estil de paper i a la clara irrupció de les noves tecnologies en el nostre món, vam engegar aquest nou sistema de publicació complementària en format e-book electrònic que permet al lector moure’s per la revista gairebé com si la fullegés. A més, aquest sistema fa possible enllaçar els continguts a altres webs relacionades i, fins i tot, adjuntar-hi vídeos.

· 8 / D o ssi er D ’est i l ·


També amb codis QR

Tenint en compte que l’accés a la informació mitjançant dispositius mòbils ha experimentat un creixement espectacular en els darrers temps, a D’estil no ens hem volgut perdre els avantatges que ens ofereixen els QR per proporcionar més informació útil a l’instant. Si s’escanegen, el lector pot descobrir un munt d’informació sobre localitzacions, descomptes i promocions especials. Per això els hem inclòs a les seves pàgines, tant de l’edició en paper com de la digital. En el marc de les publicacions escrites en català, vam ser uns dels primers a implementar-los.

· D o ssi er D ’est i l / 9 ·


13. Dades. Número de visites de l’edició digital de D’estil

Dades. Edat i sexe dels lectors de D’estil

· 10 / D o ssi er D ’est i l ·


14. XARXES SOCIALS

Facebook https://www.facebook.com/destilrevista La revista D’estil està present a Facebook des de principis de 2010. Actualment, la seva pàgina té més de 1400 seguidors, i la mitjana de visualitzacions dels posts que s’hi pengen és de 600.

Twitter https://twitter.com/ RevistaDestil La revista D’estil està present a Twitter des de principis de 2012. Actualment, la seva pàgina té més de 200 seguidors.

· D o ssier D ’est i l / 11 ·


15. TRENCANT FRONTERES (I MOTLLES) = EL PORTAL WWW.DESTIL.CAT Tenint en compte que, de la mà del món digital, se’ns obre un nou escenari comunicatiu per explorar, hem volgut aprofitar l’avinentesa i fer de D’estil una mena de “laboratori experimental” traslladant-la a un nou portal web que serà la seva marca més important: el portal D’estil, un portal dels anomenats verticals o temàtics que ofereix informació especialitzada i altres recursos d’interès per a un segment concret de la comunitat d’usuaris de la Xarxa. Inspirat en l’anomenat periodisme mushup; és a dir, en la combinació de recursos del web social amb una finalitat ciberperiodística, aquesta idea ha servit de base per crear un producte innovador força inexistent a la Xarxa, almenys pel que fa al nostre país.

De tot i més

Www.destil.cat és un portal web que inclou la revista D’estil en format digital, informació sobre els Premis D’estil que atorga anualment la publicació i tot un seguit de funcions paral·leles que permeten reservar i/o comprar els serveis i productes que apareixen a la revista (La Guia), així com formar part del club D’estil VIP, un club exclusiu que ofereix la possibilitat de gaudir d’experiències úniques vinculades també als continguts de la revista, com ara sopars-tertúlia amb destacats agents culturals, rutes literàries

· 12 / D o ssi er D ’est i l ·


o un tast de vins en un espai gens convencional, entre d’altres. Seguint l’esperit dels Premis D’estil, que guardonen joves emprenedors que comencen a despuntar en el seu sector professional, el portal inclou una secció anomenada Emprèn que serveix de plataforma expositiva de projectes innovadors per què els seus creadors tinguin un espai de referència per mostrar-los i puguin posar-se en contacte amb persones interessades. No està pensat, però, com una via per buscar finançament per a projectes (a mode de crowdfunding o micromecenatge), sinó un aparador per crear sinèrgies entre gent apassionada i inquieta.

Buscant crear xarxa dins i fora de la Xarxa

Gràcies al portal D’estil, www.destil.cat, la revista pren un valor afegit i es converteix en l’eix vertebrador d’un projecte que es pot anar enriquint tant com es vulgui. A grans trets, la intenció no és cap altra que, d’una banda, crear un sentiment de comunitat entre persones que se senten properes a l’estil de vida que promulga la revista (amb interès per la qualitat, pel país, per les persones, per la cultura...) i, de l’altra, unir sinèrgies per promocionar iniciatives destacades fetes a casa nostra; és a dir, crear xarxa dins i fora de la Xarxa (valgui la redundància).

· D o ssier D ’est i l / 13 ·


16. EL PER QUÈ DE TOT PLEGAT Perquè estem vivint una revolució digital. Les noves tecnologies han afectat el dia a dia de tots nosaltres. A cavall seu, hem canviat la manera de relacionar-nos, la manera de treballar i, en definitiva, la manera de viure. També el què consumim i el com ens informem per escollir on, quan, de quina manera i per què ho fem. Perquè el consumidor ha canviat. Ara és un individu connectat a un munt de xarxes socials, cada cop més informat i exigent, que no en té prou amb llegir o mirar, ni tan sols amb opinar, sinó que també vol produir, ser vist, llegit i escoltat. Perquè els mitjans hem de trobar el nostre lloc en aquest nou panorama. Les marques s’han de fer escoltar i, per aconseguir-ho, han de crear xarxa i mirar d’establir un diàleg directe i personalitzat amb el consumidor, han de treballar en el terreny afectiu i oferir noves experiències, han de vincular-se a temes d’interès, han de compartir in-

teressos mutus amb els usuaris a través de diversos suports però amb objectius comuns. En definitiva, han de mirar de desenvolupar un nou sistema de comunicació –hipertextual, multiplataforma i interactiu– on l’anàlisi de la informació esdevingui essencial per entendre i per prendre decisions. Perquè estem obligats a reinventar-nos per no morir. Com diu Gavin O’Reilly, “l’èxit d’avui pot ser la novetat passada de moda del demà”. Per tant, l’amenaça del canvi ha de ser un repte positiu i ens ha de servir per donar resposta als reptes de les noves generacions. Perquè tenim ganes d’anar sumant experiència i atreviment, seguretat i una dosi d’incertesa, que és el que ens fa sentir vius. Perquè volem fer de D’estil un laboratori experimental (i experiencial) que ens permeti anar aprenent a mesura que anem treballant. És l’única manera que sabem d’anar creixent al costat del producte que hem creat.

· 14 / D o ssi er D ’est i l ·


· D o ssier D ’est i l / 15 ·D'estil, molt més que una revista